Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > “N-am vrut să vă stric evenimentul…”

“N-am vrut să vă stric evenimentul…”

Motto: “…(Elena Băsescu) are o inteligenţă vie” (Ion Cristoiu)

Deşi, iniţial, acceptasem, de principiu, invitaţia târzie a lui Petrişor Obae la RoNewMedia 3.0, ulterior m-am răzgândit. Cei implicaţi ştiu, direct de la mine, motivaţia exactă a refuzului meu. Totuşi, fiindcă am o mulţime de oameni pe care-i apreciez în trustul eolian şi pentru că Dragoş Stanca s-a comportat civilizat, încercând să găsească o soluţie de compromis şi călcându-şi public pe mândrie (normal că pentru reuşita evenimentului, nu de dragul ochilor mei mari şi umezi), am fost de acord să-mi spun punctul de vedere într-un interviu. Voila de vedeţi!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

96 thoughts on ““N-am vrut să vă stric evenimentul…”

  1. Despre motto: daca-i mai chestionezi des orgoliul lui I.C. o sa ne faca un serial cu Eba precum “Tanar si nelinistit”. Eba dupa care o sa ne toarne un serial cu ELUD (sau DULE, caci Udrea Elena o striga la catalog).

  2. Intrucat popularitatea bloggerilor este in crestere asidua, tocmai pentru caracterul interactiv al blogului, orice ziar, care se respecta, trebuie sa aiba un blogger, care sa vegheze asupra ‘connectedness'(legaturii) cu cititorii. Bloggerul tinde sa creeze ‘a touch of intimacy’ asupra ziarului, conferindu-i mai multa flexibilitate.
    Bloggerul este liber sa incite imaginatia cititorului, prin subiectele pe care le abordeaza, dar jurnalistul are o responsabilitate, un angajament, o indatorire in redarea evenimentelor, bazate pe faptele pe care le-a cules, cu dovezile, cu documentele de sustinere.
    Cele doua aspecte mentionate se combina armonios, se completeaza, in mod fericit, la D-l Ciutacu.
    Ca cititor, astept cu nerabdare, sa apara “Vorbe Grele” in ‘inbox ‘.

  3. Sunteti unul dintre putinii jurnalisti pe care ii apreciez. L-am apreciat si pe dl. Cristoiu, pina nu demult. Acum… se sa spun? O fi cumva clonat de extraterestri (ca in “Ultimele zile ale Terrei”)???

  4. Apropo, de ce ti-ai facut blog? Cu ce te-ajuta blogul in exercitarea profesiei de jurnalist? Multi dintre jurnalisti spun ca nu le este necesar un blog, intrucat isi pot expune punctele de vedere in editorialele pe care le scriu. Ce aduce blogul in plus (ca bani din trafic nu faci, din cate vad)? Comentariile noastre, ale cititorilor, te ajuta in vreun fel?

    Cheers!

    Cand mai pui de vreo baie virtuala de multime sa ne intrebi de ce iti citim blogul.:P

  5. Bat din nou campii pe langa subiect , dar nu ma pot abtine .
    Am vazut imaginile cu omul acela impuscat in Italia si ignorat de toti trecatorii . Mi-am amintit si de fetitele acelea inecate si ramase pe o plaja (tot in Italia), pe langa care forfotea o multime vesela , venita sa se bronzeze .
    In antiteza , mi-l amintesc pe acel frumos nebun din Brasov (de la jaful casei de schimb) care a platit cu viata implicarea sa . Pe tanarul din Botosani injunghiat in Spania pentru ca s-a implicat .
    Parca nu e obligatoriu sa ne fie rusine ca suntem romani . Si poate ar trebui sa nu permitem nimanui sa ne judece cum are chef .

  6. Cu respect domn’ Ciutacu!

    As avea o curiozitate: Domnu’ Cristoiu e pe treaba lui, sau l-am pierdut si pe el?

    Si crek exista o asemanare intre dumneavoastra si domnu’ Cristoiu, el a vrut sa fie scriitor dar i-a iesit mai mult jurnalist, iar dumneavoastra iubiti mai mult jurnalismul, dar cred ca va iese din ce in ce mai bine televiziunea!

    Succesuri! 😛

  7. As vrea sa-ti multumesc draga Victoras,pentru invitarea lui Emil la tine-n emisiune.Bravo.

  8. Apropo de motto-ul adăugat: Non idem est si duo dicunt idem. (Nu e tot una cînd doi oameni spun acelaşi lucru.)
    Non omnes, qui habent citharam, sunt citharoedi. (Nu toţi cei care poartă chitară ştiu să cânte la ea.)
    Cam aşa şi cu tov Cristoiu…

  9. Agresivitatea de pe blog iti vine mai bine decat cea televizata, si asta pentru ca e mai pe intelesul nostru, pe sufletul multora dintre noi. Keep on going Mr. Ciutacu….

  10. Nu v-am laudat niciodata.
    Acum o fac. Ati spus ca “exista diferenta daca aveti blog dv. sau cineva din HUSI.Asta e viata”
    Dar cineva din Husi poate posta la dv pe blog si va fi cunoscut, la randu-i… Eu cred ca il ajutati pe cel din Husi. Mutumesc (Ca ati platit domeniu si pt mine)
    Semnat: “cineva din Husi”

  11. nu inteleg de ce il considera lumea(o parte) pe ION CRISTOIU oaresce guru….il stiu de mult si e anagramat rau…”lucrurile insusi” si alte mii de exemple zgarie rau la urechi,nemaivorbind de pupandcurismul fata de fiecare stapan sau “puternic al zilei”

  12. Salut! aici gasesti un comment postat azi de zoso pe blogul sau

    zoso a scris pe 16 Iunie 2009, 5:52 pm
    daniel, ciutacu e un nene care pe blog e viteaz de rupe. la fel si la sinteza zilei, atunci cand nu exista invitat. cand exista, atat el, cat si badea, sunt niste mielusei. pe langa mine a trecut de doua ori si de fiecare data a pus capul in pamant. e foarte viteaz, fara indoiala.

  13. dupa cum spuneam azi dimineata, unul dintre latrai nu si-a primit palma peste ceafa de la tine, iar acum pe blogul lui minunat se refera cretin la absenta ta de la intalnire. Stiu ca nu merita sa te pronunti, stiu ca traieste si functioneaza in alta dimensiune fata de tine, dar totusi…….eu nu m-as abtine de a-i spune ceva de dulce

  14. Să luam aminte la zicerea Maestrului, căruia nu-i plac sclifosiţii ăştia de scriu pe blog. Că zice ‘mnealui:

    “Pe blog scriu fetele, ca să nu zic fătucile, care au frustrări, îşi publică poze cu pisici şi cu iubiţi şi eventual cei care n-au loc în presă, pentru că pe blog poţi să scrii pe gratis. Eu de exemplu nu am blog pentru că eu scriu contra-cost, că din asta trăiesc ca şi Caragiale.”

    Zic şi eu (aici, că Maestrul e virgin de blog):

    Matale Maestre poate vei fi trăind ca Caragiale, dar nu scrii ca el.

    Mare diferenţă.

    Şi apoi, ce-are Maestrul cu … pe ce scriu oamenii? Nu avea însuşi marele Arhimede din Siracuza prostul obicei de a scrie pe nisip?

    Păi dacă-l exterminăm şi pe ăsta a doua oară, cum mai plutim noi cu burta-n sus în baie? La asta te-ai gândit Maestre?

    Maestre, pune piatra la locul ei, că declanşezi un conflict între matale şi furnicarul de blogheroi şi blogheriţe şi aiasta nu-i bună.

    Victore, dacă nici de data asta nu mă tai, poate am norocul să citească Maestrul ce cred eu despre el. Nu de alta, dar aş vrea s-o lase pe EBA în pacea şi-n gramatica ei.

  15. @BlognRolla – Necenzurat: acu’ sper ca intelege lumea de ce nu m-am dus

  16. @ fraierit de base

    “ION CRISTOIU […] e anagramat rau”
    —-
    Il cheama in realitate Ion T. Şoriciu . 🙂

  17. @adi & fraierit de base: daca va-nchipuiti ca-mi faceti vreo placere jignindu-l pe Basescu, va inselati amarnic.

  18. Uite ce am descoperit eu acum, nu stiu dc sunt prima dar trebuie sa postez: “pretenarul meu, războinicul luminii, victoria socialismului şi luptătorul dreptăţii n-a participat. tare viteaz pe blog şi la tv când e singur, tare căţeluş când sunt şi alţii de faţă. nu uita, viteazule, când treci pe lânga mine ţine ochii în pământ, ca de obicei”
    p.s. ghiceste cineva autorul???

  19. @no_sweet: tocmai am raspuns (ceva) mai sus. isi doreste sa devina celebru. cu tot regretul pentru chinurile lui proverbiale de om complexat, doar nu te astepti sa-l fac taman eu faimos la el in cartier 🙂

  20. @ Victor Ciutacu

    La Basescu nu m-am referit . La Ion Cristoiu , da , dar numai in contextul confuziei (greselii) “agramat / anagramat” (probabil am facut o gluma nereusita). Nu obisnuiesc ironii atat de ieftine la adresa nimanui . Daca a citit postul si se simte jignit , il rog pe domnul Cristoiu sa ma scuze , chiar il vizam pe cel care dorea sa-l faca agramat . Probabil n-am reusit prea bine ceea ce mi-am dorit .

  21. Ştirea că Fata lu’ tata are o inteligenţă vie, mi-o produs acelaşi efect ca şi aia cu găina care o născut pui… M-am zguduit de râs. 😛

  22. Nu inteleg de ce tema ” blogeri vs jurnalisti” intereseaza asa mult. Blogul e ca un jurnal online. Pe blog poti scrie ce ai facut ieri la ora 12, in ziar nu. Blogeri cred ca a-ti exprima o parere este egal cu a face jurnalism…

  23. “pe langa mine a trecut de doua ori si de fiecare data a pus capul in pamant.” anonimul ala chiar are senzatia ca-l recunoaste cineva pe strada :))) sa zica merci daca-l recunoaste ma-sa!

  24. De cate ori ma uitam mai demult la Sinteza aveam impresia ca Ion Cristoiu doarme .De fapt intelegeam ca e si el in emisiune spre sfarsit cand mai dadeau cate un cadru si cristoiu se uita in stanga sus (probabil la un alt televizor).Dupa care intrebat in legatura cu problema raspundea : “Ma abtin…”
    deh…replici de om care si-a castigat bastonul de maresal.

  25. Cred ca e suparat ca merg lucrurile bine cu dumneavoastra si cu Gadea si el a ajuns sa bata campii. Oricum refuz sa cred ca este atat de naiv incat chiar sa creada ce a scris in acel articol, iar daca intradevar si-a exprimat o parerea reala a sa, eu cred ca este in pragul dementei.

  26. De la ţigancă-mpuţită la ţigan ucis de italieni

    Cazul petrecut la Napole este deja de notorietate iar în spatele acestei crime, premeditată de la un punct încolo de italieni, se află o excaladare xenofobă, care pe coordonatele murdare prezidenţiale este localizată atunci când Preşedintele tuturor românilor a rostit, sincer şi nesilit de nimeni, deja celebra :…ţigancă-mpuţită.
    A fost semnalul internaţional că se poate “rezolva” şi-n alt fel problema etniei ţiganilor din România. Pe aceste vorbe neghioabe se va clădi apărare vinovaţilor direcţi şi indirecţi ce vor fi prinşi niciodată.
    Orice şef de stat în această situaţie ş-ar fi depus demisia, iar cei mai “simţiţi” ar fi renunţat la acoperişul gâtului. Noi încă mai aşteptăm să faci acest gest… domnule TB

  27. Putem avea audintele pentru marti seara?
    Eu am facut un topic pe forumul softpedia dar nu am strans decat vreo 27 de voturi, nu e suficient. 🙂
    Subiectul era asta:
    In seara asta (marti) sunt 3 emisiuni tari (zic eu) cu tema politica.
    La ce v-ati uitat?
    a) Nasul – invitat Basescu
    b) Sinteza Zilei
    c) Vorbe Grele – invitat Emil Constantinescu
    d) altceva (de exemplu Ice Cube pe ProTV)

    Eu personal m-am uitat la Vorbe Grele si apoi am schimbat pe Ice Cube. 🙂 Varujan si Basescu nu produc audiente in familia mea.

  28. Domnule Ciutacu unde e Valentin Stan? Nu l-am mai vazut la Sinteza de ceva timp…

  29. “nu inteleg de ce il considera lumea(o parte) pe ION CRISTOIU oaresce guru….il stiu de mult si e anagramat ”

    Cum adica ‘anagramat” bai fraieritule?

  30. @Roxana: dupa stiinta mea, acasa si la scoala.
    @alex.dumitrascu: te rog si pe tine sa te opresti cu jignirile.

  31. de cate voturi este nevoie pentru revenirea lui Valentin Stan la A3? Eu votez pentru!

  32. N-aş zice că nu apreciez coarnele berbecului.
    Totuşi cred că batjocura doare mai tare.Ne-am descurcat binişor cu ea şi mai demult. Sau poate dispreţul tăcut este mai bun?
    Cu tupeiştii ăştia alde boc, ebola şi riţi-piţi nu ieşi la liman cu adevărul şi bunul simţ.
    Oricum veţi proceda,voi fi alături de dumneavoastră. Şi ca mine sunt majoritatea celor pe care-i cunosc.
    Tot înainte, cu sau fără …

  33. Domnule Ciutacu, spusele dvs ma reprezinta, dar as dori mai putina incrancenare ca sa poata citi si cei care il iubesc pe Basescu si nu pot vedea decat calitatile acestuia.Ar fi bine sa poata sa urmareasca logica dvs, si sa putem sa votam in cunostinta de cauza.Eu nu ii gasesc doar defecte lui Basescu, dar ii vad calitatile alaturi de acestea si ascult toate parerile despre el.Imaginile si reluarile din emisiuni in direct sunt cele mai concludente pentru a ne aminti de spusele contradictorii ale presedintelui si inconsecventele lui.Tineti tot asa si o sa va urmarim .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.