Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > “N-am vrut să vă stric evenimentul…”

“N-am vrut să vă stric evenimentul…”

Motto: “…(Elena Băsescu) are o inteligenţă vie” (Ion Cristoiu)

Deşi, iniţial, acceptasem, de principiu, invitaţia târzie a lui Petrişor Obae la RoNewMedia 3.0, ulterior m-am răzgândit. Cei implicaţi ştiu, direct de la mine, motivaţia exactă a refuzului meu. Totuşi, fiindcă am o mulţime de oameni pe care-i apreciez în trustul eolian şi pentru că Dragoş Stanca s-a comportat civilizat, încercând să găsească o soluţie de compromis şi călcându-şi public pe mândrie (normal că pentru reuşita evenimentului, nu de dragul ochilor mei mari şi umezi), am fost de acord să-mi spun punctul de vedere într-un interviu. Voila de vedeţi!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

96 thoughts on ““N-am vrut să vă stric evenimentul…”

  1. Buna ziua domnule Victor Ciutacu!
    Sunt mult mai batran decat dvs. domnii Gadea, Tudor si Badea. Dar vazandu-va si auzindu-va ma simt tanar din nou. Fiti mereu asa cu inteligenta si curaj. Dumnezeu sa va aiba pe toti in paza Sa!

  2. Mă bucur că ai vorbit, am mai învăţat câte ceva despre meseria de jurnalist, meserie pe care sper că pot să o încep cât mai curând.

  3. Ciutacule,

    Ti-am vazut interviu si mi-a placut. Mai ales ca tu te-ai autofinantat cu blog-ul (ti-ai cumparat domeniu de la RNC), etc. Intrebare punctuala: Un jurnalist de presa scrisa extrem de cunoscut de la noi (formator de opinie chiar) zicea ca el scrie “numai pe bani” fie ca e la gazeta fie ca e o carte si de aceea scrisul pe blog e al frustratilor / respinsilor din presa clasica. Fata de aceasta lumina, te simti mai “ratat” ? (ca tu scrii in gaura cum ar veni ca te de fapt tu vii cu bani de acasa pt. blog).

    Multam de clarificari.

    Forta Autobuzul !

    Fiara.

  4. @Fiara: nu ma influenteaza/impresioneaza frustrarile existentiale ale lui Ion Cristoiu. in 2008, dupa parerea si afirmatiile lui publice televizate, eram “ziaristul anului”, in 2009, din macinarile sale interne, a reiesit ca-s “ratat” si n-am loc in presa. la anul poate ma propune premier

  5. Aşa cum în jurnalism se decantează valorile, acelaşi lucru se întâmplă şi în… bloggerism (ca să păstrez ritmul şi rima). Cum bine aţi punctat, blogul este un “ziar” online pe care eu personal îl iubesc mult mai mult decât pe cel clasic, din două motive: autorul este… viu, informaţia pe care o primesc este pe placul meu (o aleg în funcţie de lungimea de undă în care rezonez cu cel care o transmite).
    Spre deosebire de ştirea standard din ziar, ştirea de pe blog e palpabilă, are sentimente şi – cu risul de a folosi expresii preţioase – inteligenţă.
    De fapt, multe ziare au “combinat” apariţia clasică cu cea online, tocmai pentru a simţi în direct percepţia publicului.
    Blogul este un spaţiu care ne dă impresia că avem şi noi dreptul la dialog…
    Nu comentez refuzul dv. de a nu onora invitaţia dlui Petrişor Obae. Sunteţi major şi vaccinat şi ştiţi mai bine ce e mai bine pentru dv. 😛
    Apreciez seriozitatea cu care vă asumaţi responsabilitatea acestui blog. Mult succes în continuare!
    P.S. Nu cred că prezenţa dv. televizată este doar o întâmplare. Locul dv. este şi acolo pentru simplul fapt că aveţi ceva de spus, ceva cu care rezonează atâţia oameni. Nu toţi românii îşi permit să vă “asculte” pe Net.

  6. Iti raspund direct din conferinta cu multumiri ca ti-ai exprimat totusi punctul de vedere, care a fost proiectat si comentat aici de peste 400 de oameni (plus cei care ne urmaresc pe net si tv)

  7. nu vad de ce jurnalist vs blogger cum spusesi daca esti un bun jurnalist e normal ca sa-ti pastrezi valoarea si pe blog, chestia e ca blog poti sa ai o exprimare mai libera ca urmare a comunitati relativ mai restransa si a neimplicari cna-ului atat de influent in media.
    iar cei care sunt frustrati de aceste exprimari mai libere ale tale sunt putini depasiti de situatie
    Eu nu cred ca unu din deontologi astia care au comentarii sunt la fel de deontologi si cand vin de la munca si isi gasesc sotia cu altu sau alta situatie de acest gen
    Nu inteleg de ce tre ascundem adevaruri doar de dragul deontologismului si a bunului simt exarcebat al unor jurnalisti care incearca sa para adevarate statui ale deontologismului

  8. @Dragos Stanca: mi-l voi exprima si live daca ma vei mai invitata si daca se va putea dezbate fara frustrari anterioare

  9. Bravo, domnule Ciutacu, frumos interviu!Sunteti printre putinii jurnalisti din Romania, tineti-o tot asa!

  10. “ORICE JURNALIST POATE SA DEVINA BLOGGER, DAR ORICE BLOGGER NU POATE SA DEVINA ZIARIST”
    Un citit de referinta. Ar trebui citit de foarte multi asa zisi “mari bloggeri”!
    Desi ma cred ancorat intotdeauna in realitate, NU AM STIUT CA TOV.CRISTOIU te-a catalogat “RATAT”!!!
    Nu prea inteleg cum a ajuns “maestrul” la o asemenea concluzie, cum nu-l inteleg in ruptul capului DE CE A VOTAT-O SI O APRECIAZA SUBIT PE EBA!!!
    Cam cate capitole are elogiul dansului in Jurnalul National la adresa lui Eba?!
    Observ o intoarce cu 180 grade a lui I.C. fata de clanul BASESCU! Oare sa fie de la faptul ca amandoi- TRAIAN SI CRISTOIU-RECUNOSC CA AU RAMAS COMUNISTI?!( se si poate observa destul de facil acest lucru, la ambii tovarasi)

  11. Am citit ieri comentariile cel putin infantile ale unuia dintre invitatii la intalnire. Vazand ca ai declinat invitatia, am fost putin dezamagit; ai spus ca este un subiect care nu te intereseaza, si sunt de acord cu tine, dar totusi cred ca era o buna ocazie sa pui la punct, macar pentru unii invitati, faptul ca exista o diferenta intre un ziarist si un bloger, in ceea ce priveste transmiterea mesajelor catre cititori. Este ca si cum refuzi sa te bati cu un derbedeu pe care sti ca-l dai de pamant la prima palma, fara sa iei in calcul ca acel derbedeu o sa-i dea in cap unui nevinovat, tocmai din cauza ca se crede intangibil. Adica mai pe scurt, cred ca prezenta ta acolo, ar fi avut rolul unui “sanitar” al sistemului. O sa spui ca nu te intereseaza sau nu vrei sa-ti asumi acest rol, iar aici nu pot sa fiu de acord cu tine.
    P.S.1 a nu se crede ca nu-mi plac blogurile, sau conceptul de blog, dar fiecare trebuie sa-si asume ceea ce poate, fara sa-si aroge o importanta mai mare dacat are.
    P.S.2 pe de alta parte le inteleg rautatile (ura), fata de tine,Badea sau altii asemenea; este frustrant ca ei nu au capacitatea de a transmite informatie, verbal sau scris, in mod concis si cu grad mare de receptare la public.

  12. @raul: n-am spus ca nu ma intereseaza, ci doar ca nu vreau sa degenereze. daca nu ma interesa, ignoram invitatia si punct.
    @adrian_s: la Realitatea TV, dar ma indoiesc ca-l dau pe tot, ca nu-s Pele 🙂

  13. @Victor Ciutacu: Ok, data viitoare facem sa fie bine, inca tema nu este epuizata. Multumesc inca o data. Oricum cred ca era bine sa fii aici. Ciudat, nu ai fost atacat in lipsa:)

  14. Dar va vad asa foarte afectat in interviu. De la ce vine greata ostentativ afisata?

    @fiara: LOL. Tare asta cu autofinantarea. Si eu m-am autofinantat cu vreo cateva domenii dar te rog eu sa nu ma placi si pe mine. :))

  15. nu cred ca ar fi degenerat, tocmai pentru ca stapanesti arta dialogului; sunt sigur ca poti sa dai raspunsuri destepte cu zambetul pe buze, chiar daca raspunsurile tale enerveaza interlocutorul. Iar raspunsurile tale civilizate si argumentate fac diferenta.

  16. Pe cand o emisiune sau un subiect pe blog cu “aniversarea unui an, a lui Oprescu” ? Sa cautam in arhiva blog-ului ?

  17. @Ioana S: eu n-am nimic de aniversat, poate Sorin; desi am serioase dubii…

  18. O avea, n-o avea eba o inteligenţă vie, în schimb, de la o vreme încoace, a lui cristoiu a început să degaje un miros din ce în ce mai greu.

  19. Cateodata, nea Nelu Cristoiu e mai performant decat trupa de balerinele TRU,Voinescu si Cristian Preda, la un loc.
    Ce faci cand iti mai dau astia cate o foaie din extemporalele tineretii zbuciumate? Te stergi cu ea..la gura? Sau il umfli pe Basescu si tot neamul pina-i plezneste tiroida aia mica si defecta?

  20. Si daca tot veni vorba de RoMedia, smechereste si voiniceste ar fi fost sa vina ei dupa tine.
    Vorba aia:”Ti-e foame, te duci si-ti cumperi ”
    Dar vad ca eolienii sunt suprasolicitati in ultima vreme cu refacerea prejudiciului cauzat lui Basescu si echipei de traforaj viteza care-l secondeaza.

  21. Sincer nu stiu ce s-a intamplat cu domnul Cristoiu eu una nu-l mai recunosc,
    il apreciam atat de mult.
    Acum de cand a plecat de la sinteza zilei si a tot facut tot felul de comentarii ciudate nu mai stiu ce sa cred……………….

  22. norocul Elenei Basescu a fost prostu’ de tac-su. daca tac-su nu era un mare smecher,ticalos & criminal,era vai de capu’ ei. o familie normala n-ar fi scos din ea nici macar o croitoreasa sau lucratoare ecologica. gargara asta cu inteligenta vie a lu’ EBa sa i-o spuna lu’ Mutu. in incheiere,as dori sa-i urez clanului Basescu,de-o inteligenta colectiva & vie,multa U.E.!

  23. a propos de motto…ce a patit maestrul? parca nu e el…l-au clonat? i-au spalat creieru’? wtf?!? baseasca are o inteligentza vie…dar traieste in alt organism, nu in al ei…

  24. FAPTE: Dumitru Bucsaru, patronul Unirea Urziceni si Arpad Paszkany patron CFR Cluj sunt sponsori ai PDL si ai lui Traian Basescu; Ambii au beneficiat de interventia publica a lui Traian Basescu in favoarea lor in litigiu cu institutii ale statului roman; Echipele lor: Unirea Urziceni este campioana, iar CFR Cluj este castigatoarea Cupei Romaniei;

  25. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Am ascultat interviul si apreciez foarte mult sinceritatea Dvs.Succesul nu vi l-a dat numele,ci caliatile Dvs.,autenticitatea,rigoarea ,inteligenta;poate de aceea a devenit si numele celebru-aproape toata lumea stie cine e Victor Ciutacu.Nu,nu,nu sunteti un accident in televiziune,chiar daca presa scrisa va place foarte mult.Televiziunea,fara sa vreti,a facut ca oamenii sa va cunoasca mult mai bine-sunteti un om sincer si deschis.
    Eu va urez in primul rand sanatate si restul ,vin toate apoi,asa cum doriti.

    Cu deosebita pretuire,
    Ioanap

    P.s.Azi sunt bcuroasa-am primit cartea”Blog’n roll”,cu un salut de prietenie si autograf ,al autorului.

  26. @flavius grozoni: stiu, dar povestea n-are chiar nici o legatura cu subiectul.

  27. Faceti f bine ceea ce faceti, sunteti niste adevarati jurnalisti numai ca ar trebui cumva sa se treaca la fapte adica la masuri drastice impotriva acelora care jefuiesc aceasta tara numita Romania, un mic exemplu este acela ca alesii poporului…mai exact Camera Deputatilor, achizitioneaza in plina RE CE SI U NE….:D camasi si cravate ,,,,,i mi vine sa vars!!!necesare pt ce oare?=????pt jegul impregnat in sangele lor albastru *?!!

  28. apreciez munca dumneavoastra si ma uit cu placere la Sinteza zilei … Sper sa se mai schimbe cate ceva in tara asta datorita dmv… Numai bine !

  29. Victor , ce rost au aceste intalniri? Ca mi se par la fel de inutile ca si Clubul de la Bucuresti a lu’ Iliesc.. sau sumedeniile de intalniri in care se dezbat aceleasi teme de ani de zile: Ecologia, Mediu, Energia Eco, acum mai nou CRIZA FINANCIARA CRIZA ECONOMICA, ca am impresia ca aceste crize sunt facute special pentru a fi dezbatute la astfel de intalniri.
    Sa inteleg ca acum prinde la publicul romanesc dezbaterea gen TED?
    Despre ce s-a discutat acoloo? despre onlinul romanesc? macar castiga ceva aia de presteaza acolo? ca daca e profitabil mai zici, dar daca se intalnesc doar asa pentru niste dezbateri sau monologuri.. fara sa circule niste banuti pe acolo mi se par inutile.. se pot face si la o cafelutza. uite cum face Mogulul, in fiecare joi.

  30. @horya: ar fi culmea sa-i intreb pe cei care-mi solicita interviuri la ce le folosesc lor spusele mele. oamenii m-au abordat, eu am raspuns si gata.

  31. Când vrei să scoţi pe cineva din rahat şi nu prea ai cu ce, bagi fraza cu “are o inteligenţă vie” (orice-o fi vrând să-nsemne asta).
    Oricum, e mult mai naşpa cand caracteru’-i mort de mult şi n-ai ce-i face!

    P.S. Poate prin episodu’ 5 îşi dă seama c-a dat-o bară şi-o dă la-ntors.

  32. Victor, daca nu sunt prea intim, ma bag prea adanc sub pielea omului sau bagacios, ai patit ceva? de ce spitale?
    …Dragos, intrucat ma ocup cu lucruri olecuta mai prozaice (spitale), nu i-am confirmat prezenta lui Petrisor Obae si ramasese sa mai vorbim in aceasta seara…

  33. sunt fan sinteza zilei si vorbe grele si ma gandesc ca poate daca macar jumatate din cei ce se uita la aceste emisiuni ar vrea sa faca ceva ca sa se schimbe in bine tara noastra, ar fi posibil. asa cum arata acum e jalnic si tare mi-e frica sa nu mergem si mai la vale…..

  34. Abia asteptam urmatorul episod al domnului Cristoiu pe tema “De ce am votat-o pe Elena Basescu” si cine stie poate chiar un roman. “Eu nu am blog pentru ca scriu contra cost” (Ion Cristoiu)- nu conteaza ce si cum scrii contra cost sa fie. Dvs cum de nu ati observat intelegenta vie a domnisoarei Basescu? Cum facem si noi sa o observam sau suntem prea mici si cerem prea mult?

  35. @victor: ma mira ca ai atatia “simpatizanti” printre confrati, eu unul vazandu-te printre cei mai putin habotnici dintre confrati. explicatia probabil o stii tu.
    pe cine ai diseara?

  36. Articolul lui IC e un exemplu de ce poti pati daca iti pui mintea cu doi Basescu, din care unul cu mintea mai odihnita putin. Oricum, sper ca odrasla prezidentiala sa nu uite cine i-a luat apararea si sa ii asigure maestrului la batranete un scaun … electric, macar. Sper sa nu se considere incitare la violenta, asa scrie pe eticheta, parol!

    P.S. Din culisele euroclick
    IC: “Hai EBA, concentreaza-te, inca o data, cat de greu poate fi? Spune dupa mine: in-te-li-gen-ta”

  37. Pacat ca v-ati lasat influentat de autorul cartii “Fuck the cool. Spune-mi o poveste” si “marele blogger” zoso. Mari caractere…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.