Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

Motto: “Boc: kevesebb időt kell szentelni a gőgöknek a Băsescu kormányülésen való jelenlétét illetően” (Mediafax)

Înainte de toate, trebuie să stârpim intelectualii (mai puţin pe cei favorabili întâiului consumator al ţării, evident) şi să dinamităm, în direct şi la ore de vârf, orice unitate şcolară care nu-i otrăveşte de mici pe cei muşcaţi de apucătura burgheză a cititului. În esenţă, din câte deduc, comandamentul toamnei va fi “intelectualii-n mină, să ne dea lumină”. Şi s-o vândă Manţog – pe ea, lumina – la preţuri subvenţionate până ce ne-or scoate Jucătorul şi Ansamblul Licuricilor din criza pe care ne-a ascuns-o vicleanul Tăriceanu astă-toamnă.

Pe acest fond revoluţionar, după ce fiecare om alfabetizat va horcăi-n chinuri aprige, consider că normal ar fi ca hăţurile patriei să fie date pe mâinile mecanicilor de locomotivă (care înainte îşi vor lua cu japca lefurile restante) şi ale ospătarilor (dar numai după incendierea caselor de marcat). Va fi exact cum ne-a îndemnat comandantul suprem al forţelor armate, ajuns şi el la capătul răbdării, fiindcă a constatat cu amărăciune că filozofii care nu pot fi încadraţi în producţie dăunează grav sănătăţii mintale a milenarului nostru popor.

Mai mult, aici (foto de Turmentatu‘, cu sprijin din popor)…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

165 thoughts on “Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

  1. boc e obsedat the melodia”Pusk si cureua lata”.INSEAMNA K VADIM AVEA DREPTATE KND SPUNEA K “PE BOC L-A BATUT TACSU’Q CUREAUA THE LA CEAS KND ERA MIC”

  2. bai nae,
    te complaci in mizeria in care tia dat sa traiesti baselu,
    sau esti de-ai lui(lachei)care castiga de pe spinarea presedintelui,
    care va tine in brate si va protejeaza,

    al dvs eu,

  3. Mihaela Petrescu–esti cumva o intelectuala cu politehnica?sau cu postliceala?
    sa fim seriosi,basescu e un mare mascarici,dar gura pacatosului adevar graieste:invatamantul e varza!

  4. de la un presedinte care acum nu multi ani debita la deschiderea anului scolar ca el a ramas corigent nu ne putem astepta sa emane cine stie ce treaba inteligenta. pentru creierul lui si al aleia mici google e suprasuficient. dar se pare ca nu mai este bine servit pe unde bantuie. eeee, unde sunt ospatarii de alta data?

  5. @maximusneprigonit: entuzismul tau pro-Base e demn de o cauza mai buna. la prima noua jignire pe care o vei adresa oricui scrie pe acest blog zbori.

  6. ca tot ne complacem in mizeria care ne e data,
    ia ganditi putin cat de complexati sunt oamenii astia,
    ca tot veni vorba de Boc cel mic care se ridica pe varfuri in poze,
    Baselu avea pe alte vremi o problema majora cu o suvita zburatoare, era de toata jena cu suvita aia pe mijlocul cheliei,
    ganditi-va, ce alt exemplu mai bun vreti,
    normal ca invataceii sunt si ei la randul lor plamaditi din acelasi aluat, si deci au complexe si probleme de alta natura,
    al dvs eu,

  7. in comarnic daca imi amintesc io bine inca mai exista una bucata gara, construita de pe vremea lui Carol I. Nu mai opresc multe trenuri pe acolo, dar s-au inventat maxi taxiurile. daca nu sunt mecanicii de tren sa fie soferii de maxi taxi. cat despre ospatari, slava domnului in comarnic sunt destui 😛

  8. @little cat: chelnerii din Comarnic lucreaza la Sinaia si/sau Busteni 🙂

  9. Domnule Ciutacu,de data asta voi fi avocatul diavolului.Domnule, trebuie sa admiteti ca intelectualii in marea lor majoritate sint salariatii statuului.Toata educatia din scoli este in esenta “pro statista” de sorginte de stinga(stinga intelectuala franceza de exemplu).Intelectualii nostri nu au nici un gind sa se privatizeze si sa suporte rigorile pietei libere.De aceea educatia este mult in urma culturii, in general.Daca admiteti ca dreptul la “free speach”=libertatea presei nu este cu nimic mai prejos decit dreptul la educatie atunci, cum se face ca “intelectualii” aplica o viziune diferita acestor drepturi?? Va sa zica avem presa libera cu mii de publicatii dar avem invatamint de stat cu o singura programa, dictata de niste birocrati in minister. Echivalentul situatiei din invatamint , in presa, ar fi, ca sa avem un singur ziar sau o singura revista.Cit poate fi de absurda “viziunea intelectualilor” care trimbiteaza libertatea de exprimare in presa si “suprematia birocratiei” in educatie. Interesul material al intelectualilor salariati ai statului face ca in scoli sa se prolifereze idiotia “spiritului civic= obedienta fata de stat”, factor esential in formarea unei opinii de stinga la tinara generatie.In loc sa se tirguiasca cu guvernul pentru un salariu mai bun, nu ar fi mai bine, sa privatizeze educatia si sa scoata statul total din bisnisul educarii tinerii generatii. Teoria lor este: “Dreptul la educatie trebuie garantat pentru toti copii de aceia avem nevoie de scoli de stat”. Deacord cu acest punct dar, de ce sa avem 99% scolide stat ??
    Va aduc aminte ca in 1524 cind Martin Luther a pus bazele scolilor de stat(in Prusia)scopul acestor scoli initial a fost sa scoata copii catolici de sub invatanintul confesional catolic ( adica privat ).Deci,in concluzie, nu-i mai glorificati pe intelectuali deoarece au o parte importanta de vina la marasmul in care se zbate societatea romaneasca.
    Cu stima, talibanul din fruntea listei

  10. Acum, pe bune, ce sa inteleg din spusele lu’ domn presedinte? Mai am un an pana cand termin facultatea si apoi, ce? Din sfatul pe care ni l-a dat, prieteneste, cred ca ar trebui sa imi iau gandul de la masterat si sa fac vreun curs de ospatarita, nu?

  11. L-am pus pe fiul meu sa caute “Herodot” pe Google.M-a intrebat care din informatie e reala si i-am spus sa-si intrebe profesoara de istorie,singura in masura sa-i explice .Elevii sunt cei mai fericiti: nu mai au nevoie de profesori, vor invata de pe Google! Si pana la urma, de ce sa mai invete? Vor scoli inalte? La munca de jos, tara are nevoie de ei.Ia uitati-va la cei din fruntea tarii, nu s-au omorat cu invatatul si au ajuns bine.Avem totusi o mica “problemuta”: daca nu mai avem istorie, biologie,matematica, cum ne vom echivala diplomele in UE?
    Ce mai tare afirmatie e aia cu recesiunea.Deci domnia sa recunoaste ca guvernu-i slab.Desi la inceputul anului era de accord cu d-nul Isarescu in ce priveste cresterea economica (dupa prognoza d-nului Varujan), acu’ dupa prognoza lu’ Pogea si a micutului multicalificat e…recesiune!
    Vazand declaratiile de avere si urmand sfaturile de stanga ale d-nului presedinte, propun ca sefii din guvern sa nu-si mai ridice salariile pentru ca au si alte surse de existenta. Asa, sa se sacrifice ei intai.

  12. @maximusneprigonit: mirlania intotdeauna mi-a provocat un dezgust visceral. Nu meriti nici un raspuns!
    Din respect pentru toti cei pe care i-ai jignit iti voi spune doar atit:
    1.Sigur am mai multa scoala decit tine, deci stiu despre ce vorbesc.
    2.Si am cunoscut absolventi de politehnica si scoli “postliceale” cu un intelect foarte frumos dezvoltat. Te sfatuiesc sa consulti citeva dictionare si sa cauti definitia cuvintului “intelect” si derivatele lui.
    Sa-ti mai spun sa-ti ceri scuze? Cred ca nici intelesul acestui cuvint nu-l cunosti! Iar gestul , cu siguranta, iti este necunoscut, la fel ca zeilor carora le faci temenele .
    Hai, du-te…sa traiesti bine!
    P.S. Munca nu e o rusine, atitudinea voastra este!

  13. “Cristofor” Basescu descopera…CRIZA

    Iar romanii ar trebui sa descopere ce fel de “presedinte”
    au ei astazi. De peste 9 luni Basescu incerca sa neage cu incapatinare o evidenta cunoscuta de orice copil-Romania este in criza. Acum cred nici o luna Mugur Isarescu afirma ca sint semne ca economia romaneasca face fata cu succes crizei si chiar da semne de redresare.
    Realitatile demonstreaza insa exact contrariul, iar eu ca inginer cunosc bine situatia in constructii si in industria materialelor de constructie care au fost in ultimii ani unul motoarele economiei romanesti. mai cunosc f.bine situatia pe piata imobiliara care a atras mari capitaluri in ultimii ani.
    Intre timp Ro s-a imprumutat cu o suma astronomica pe care trebuie s-o returneze se pare in doi ani ceeace inseamna ca viitorul nostru este amanetat. Guvernul marioneta condus de presedinde in mod nemijlocit, initiaza asa zise masuri anticriza care demonstreaza clar ca incompetenta este in drepturi depline la cel mai inalt nivel in Romania. Nici nu-i de mirare asa zisul guvern Boc se reduce de fapt la Traian Basescu ca pe timpul comunistilor cind secretarul general era factotum in economie,in cultura,in justitie s.a.m.d.Impozitul forfetar lansat de ministrul spilcuit ca un frizer de moda veche a murit din fasa. Ultima gaselnita “Prima Casa” este pe cala sa moara si ea pentru ca pur si simplu cei care nu au case nu au nici bani si nici servicii sigure si ca atare nimeni nu este nebun sa intre in datorii din care nu stie daca va iesi.Sint mii de locuinte care fusesera contractate si la care oamenii platisera avansul dar odata cu criza ei s-au retras,au pierdut avansul dar cel putin si-au dezlegat piatra de moara care putea sa-i incece. Se pare ca ceeace stiu cetatenii simplii nu stiu (sau se prefac sa nu stie ) ministrii marioneta ai lui Basescu.
    Cum a reusit Basescu sa-i orbeasca pe romanieste pentru mine o enigma ? Basescu conduce Romania precum Becali Steaua, in mod totalitar el insusi fiind de o incompetenta strigatoare la cer. Care au fost oare realizarile lui Basescu ca primar al capitalei care l-au reomandat la presedentie? Realitatea Bucurestiului de azi arata clar ce a realizat Basescu acolo-NIMIC. Basescu a adus un dezastru urban prin incompetenta . Brasov si Sibiu au devenit in aceeasi perioada orase europeene moderne iar Bucurestiul a devenit un oras in haos demn de lumea a treia.
    L-am auzit pe Basescu ieri vorbind de necesitatea unui invatamint care sa califice romanii pt.meseriile de mecanici auto, tinichigii ,vopsitori,chelneri.
    Cu asemenea meserii romanii au asigurat un viitor dezastruos. Stiu de la prieteniu ca in Israel (un stat “ceva” mai avansat tehnpologic) a existat o retea de invatamint profesional ORT fantastic de dezvoltata care pregatea elevi pt.industria de prelucari metalice,lemn,turism,moda,auto si altele.Toate aceste domenii de invatamint liceeal au fost pur si simplu lichidate pentru ca s-a considerat ca o tara moderna nu poaste progresa in secolul 3 cu aceste meserii. Singurele domenii tehnologice in invatamintul mediu mai sint actualmente informatica si electronica. Dar chiar si aceste domenii stau sub semnul intrebarii pentru ca se considera ca o tara moderna poate progresa numai cu cadre de cea mai inalta calificare si nu cu cadre cu pregatire medie.
    Daca Basescu nu va fi debarcat urgent si nu se constituie un adevarat guvern de uniune nationala cu cei mai buni specialisti,si nu un guvern marioneta al presedintelui, ne vor trebui poate inca 10 ani sa revenim la o linie de plutire.Daca insa Basescu prin absurd va fi reales sintem condamnati pe termen nelimitat. Sper intr-o noua miscare de mase care sa-l debarce pe el si pe acolitii lui.
    Tiberiu

  14. Sorin, baza ta este in invatamantul privat?! Sper ca glumesti!
    Oricum nu cred ca ai inteles corect cum stau lucrurile. In romania la ora asta exista invatamant privat a orice nivel, de la gradinita la universitate, nu te opreste nimeni sa-ti dai copilul la o scoala privata, daca te tin buzunarele.

    Si nu te supara, dar pui problema oricum intr-un mod ingrozitor de gresit. Adica tu ai impresia ca oameni cu pregatire superioara lucreaza doar la stat??????

    Stii ce propavadiuesti tu prin logica ta? Romania sa fie o tara de indivizi care dau la șaibă si exporta forta de munca bruta si materii prime cat mai are.
    Doamne fereste sa pregatim oameni care sa faca ceva pt. care e nevoie de calificare. Doamne fereste sa avem si cercetare in industrie, dracu doar cercetatorii sunt niste milogi care sug banii oamenilor muncii, nu-i asa?

    Doamne fereste sa ridicam capu si sa punem intrebari, nu-i asa?

    Suflete de slugi!! asta suntem.

  15. Ajutati-ma Nu mai stiu exact ce personaj a zis :” Cand vad un intelectual imi vine sa scot pistolul.”. Nu era cumva Goebbles?-ajutati-ma, ca pe Google nu stiu cum sa caut referinte despre asta. Multumesc.

  16. @Sorin M: in ciuda parerii dumneavoastra, in tara asta traiesc o multime de intelectuali onesti care nici nu lucreaza la stat, nici nu se plimba cu avionul statului ca sa bea un sprit cu Basescu la fosta resedinta a lui Ceausescu.

  17. Dupa cate imi dau eu seama Boc este un ucenic al lui Basescu in tainele licorilor bahice si mai ales in tainele storsului de bani de la oamenii de rand… Presedintele e ospatar sef si Emil e un fel de picol…

  18. De dupa 89 au tot dat lovituri invatamantului. Am crezut ca proiectul Bolognia va fi ultima lovitura care va distruge si cercetarea nu doar invatamantul. Se pare ca am ignorat proiectul Basescu.

  19. Fratilor, se farseste ziua si nu ati mancat nimic. Nu doreste nimeni oute pane si prostie la tava? Pofta buna!

  20. Mda! Chiar prea multe orgolii s-au starnit din cauza participarii Presedintelui la sedinta de Guvern!
    Atat participantii la sedinta, cat si unii comentatori duc lipsa de ‘intelepciune’. Dupa mine si “intelepciunea se invata”.Mark Twain ne sfatuieste:
    “Tine-te departe de cei care vor sa-ti franga ambitia;
    Cel putin asta fac oamenii ‘mici’;
    Iar oamenii ‘mari’ iti sugereaza
    Ca si tu poti deveni mare”,
    ca doar din inclestarea APEI si a STANCII
    intotdeauna elementul vital(APA!) invinge, nu pentru ca este mai puternica, ci pentru ca este mai TENACE!!!
    Sunteti de acord, asa-i?

  21. Zeus a grait din nou. Despre salata, papadie si Herodot. Herodot e ala care a zis “the ducks come from the trucks”? Gugal, help!

  22. Cand a lansat idea “fond de pensii prabusit”toti sareau ca muscati de sarpe.Mai tarziu am aflat ca se fac plati din buget catre bugetul asigurarilor sociale.Acum se lanseaza idea”neplati salariale in oct.nov.dec.)Toata lumea sare-n sus “presedintele(primul consumator,ceachir,comeseanul-asta-i de la mine-chioril,marinarul,Baselul etc…)baga panica-n populatie)Cert e ca ma aflu pe un blog politic anti-Basescu pe care jignirile intelectuale intrec cu mult cele de ospatari cu cultura invatata pe internet.Asta e.Din discursul de ieri a presedintelui se putea intelege “profesionalizarea absolventilor(liceu sau facultate)exact ca in Occident…..sau se putea intelege ca “vrem o tara de ospatari”…depinde de gust.Important e ca iarasi punem botul la decredibilizarea adversarilor ca sa castige al nostru.In loc sa vedem cum scapam de actuala clasa politica,din diferite subsoluri de partide se fac postari in contra sau pentru diferiti politicieni din actuala clasa politica.Nimeni nu incearca sa arate adevarul si sa dea solutii pentru a scapa de acesti ticalosi(de la presedinte in jos).Cine marseaza la aceste manipulari isi merita soarta

  23. Stie el Basescu ce stie. Avand in vedere ca cei care il voteaza pe el si pe partidul lui se incadreaza in categoria “fani OTV”, stie ca doar promovand prostia va pastra hegemonia.

  24. Dacă ştii să cauţi pe Google, nu înseamnă neapărat că ştii să scrii sau să citeşti corect(realitatea o spune)…darămite să ştii cine e Herodot sau Pitagora.

  25. Victor, ma crezi ca m-am plictisit de ei?
    A venit vara , soare, plaja , baie, chestii deastea.. ei? nu ma intereseaza.

  26. @Victor Ciutacu : eu imi pun speranta in ospatari … poate s-or gandi sa amestece licorile lu’ Sefu’ si sa puna si niste cianura prin ele … (P.S. – urat gandesc … sa-mi fie rusine…)

  27. Intrebare catre domnu’ Google:
    – Stimate domn (?), noi, cei din Romania, cu cine votam?
    Raspuns:
    – Internal system error: variable not found! Try again in aproximate 50 or 100 years …if still here. Good luck!

  28. La intrebarea ospatarului mic si adus de spate, doamnele din pdl ar sari ca arse ca nu le baga in seama si gurese i-ar raspunde: Domnii serveste patria si-un sprit de vara, iar doamnele serveste niste peste d’ala mic cand s-o face mare; a, nu se mai face?!… Merge si-asa, ca mi s-a luat d’atata papadie si salata, n-am mai mancat ca lumea de la botezul lui Sory si Ciutacu tot zice ca sunt ca excavatoru’ ‘Re-ati ai dracu cu delta voastra, nici peste ca lumea n-aveti, d’aia pleaca turistii la bulgari! Ca pana acuma nu mi-am pus mintea cu voi, dar acum o sa mi-o pun cu toti. Unu’ n-o sa scape!

  29. Paranghelia nationala are nevoie de ospatari si tinichigii calificati la alambicul prezidential.
    Sa institutionalizam meseriile servile, unde baza e trasul de tepe si bacsisul. Imbecilul atata stie.
    Istoria e suficienta daca se rezuma la trecutul bun de santaj. Filosofia e completa cand orizontul sau se reduce la un punct: punctul lui de vedere. Diploma si scoala se poate cumpara, important e sa ai o meserie care sa-ti aduca banii necesari.
    Deci, cu servetul si ciocanul, hic, inainte mars .

    Cand gasiti putin timp pliber, uitati-va si aici

  30. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ce licoare e in sticla lui Boc? Ma intreb de cand o vazui…Sper sa nu fie”verde de Paris”,meritam poate ceva mai lent,mai placut la pieire(brrr!)-sticlele fara eticheta sunt periculoase!

    Cu acelasi respect,va doresc o seara buna,
    IoanaP

  31. V-as pune si eu doua intrebari despre domnul Boc:
    1- L-a vazut cineva vreodata band alcol?
    2- A participat vreodata la vreun program electoral in incinta unei biserici sau manastiri?

  32. Daca Incrucisatorul national are impresia ca sunt prea multi intelectuali in Romania, care stau in calea ospatarilor Mariei Sale de nu reusesc sa il serveasca cu viteza luminii, propun sa ne dea o suma de bani consistenta ca sa plecam in lumea larga, sa nu il mai incurcam…

  33. provoaca doar SCARBA MULTA SCARBA,la dracu cu toti inclusiv cu cei care stau cu mainile in san si nu fac nimic pt tara asta obosita ,adica cu noi toti cetatenii romaniei,ne meritam soarta.

  34. Cand ziceam ca s-o mai odihni si marinaru’ dupa efortul alegerilor si bucuria, din gros udata, a victoriei mezinei presidentiale, hop ca n-avu liniste si iesi iar ca paduchele-n frunte, sa nu uitam de el! Ca a batut voios campii, ca a dat indicatii pretioase ca pe timpuri ceausescu, ca l-a durut in cot de litera constitutii, astea-s fleacuri, le cunoastem si deja nici nu ne mai prea deranjeaza! Eu zic ca are el o strategie, pe care, impreuna cu piticu’ penibil, o pune in practica pas cu pas, de luni de zile! Striga “lupii, mama!”, asteapta reactia si, daca tine, bine, daca nu, o intoarce ca la ploiesti, urmand ca in campanie sa se bata cu pumnii in piept ca a facut fata tuturor situatiilor vitrege cu care s-a confruntat! Ex: ieri a anuntat ca nu vor fi bani de salarii si pensii taman in septembrie, octombrie. In campanie, ne va explica, cu lacrimi de bucurie in ochi, cat de capabil e guvernul si cum a evitat cu pricepere si cu ajutorul lui dezinteresat, un colaps al salariilor si-a invins criza. Victorie pe care si-o asuma, desigur, marinarul! Desigur, fraierii vor pune botu’! Acum vreo doua saptamani, in cortul portocaliu de pe pasajul lujerului, unde doua cucoane stafidite imbracate in portocaliu, imparteau fluturasi si sfaturi de campanie, un pensionar, stafidit si el si tare prost imbracat, spunea cu satisfactie ca “ar merita, dom-le, sa iasa, e drept ca-i cam proasta, da’ stie, domnule, sa-si vanda marfa!” Iar daca un varstnic zice asta, unul care a apucat si alte vremuri, alea in care ne faceam cruce, ca adica pana unde o sa se ajunga, acum ca avem raspunsul, ne putem astepta la orice de la oricine, la o adica si de la maestrul cristoiu s-o fi votat pe delfina, din convingere si admiratie! Traim in plina comedie neagra!

  35. Nu atitudinea lui don President m-a lăsat cu gust amar. De la el nu aştept absolut nimic bun, decent, legal (ori constituţional). Atitudinea umil-slugarnică a miniştrilor PSD-işti mi-a întors mie stomacul pe dos. Falsa motivaţie, cum c-ar rămâne la guvernare alături de a… lăturile pedeliste pentru că “binele poporului” o cere, ar fi chiar hilară dacă ne-ar mai arde de râs.

  36. ma uit la emisiune si sunt stupefiat…A zis madalin voicu ca noi avem educatie…nu avem…suntem spre zero la capitolul asta…dovada si factu’ ca multi profi pica la titularizare;rezultatele la olimpiade si cazurile acelea de tineri care au reusit se datoreaza stric muncii lor.Atat.Educatie nu avem de loc…suntem din ce in ce mai sclavi…ai unora putini care ne decid viata…chiar am scris ceva de genu’ pe blogul meu…eu unul sunt dezamagit…e pacat…parca nu meritam toate ce ni se intampla…sanatate…

  37. @maximusneprigonit : maximus ,daca nu stiai cum arata un(o) intelectual vero ,uite aici:

    @ Alin: de ce sa se duca blonda Oana unde o timiteti dumneavoastra, mai bine sa se duca doamna ministru-nu o paria- in pizda ma-sii, asa doamna ministru cum e ! Mai taca-va fleanca , impertinentilor!

    De Mihaela Petrescu pe 10 June 2009 la 3:40 pm (#)

    @ciutacu : “ospatarii” media chiar ar trebui sa mai treaca inca o data prin scoala(unii) ,o carte citita ,etc… stiti dvs ,ca doar cititi mult.

  38. La sedinta de guvern, Basescu statea langa Boc, in capul acelei mese dreptunghiulare.
    Nu stiu cata lume a observat, ca, stand pe scau, Boc era mai inalt decat Basescu, putea practic sa-l scuipe’n chelie, iar Basescu se uita urat la Boc de….jos in sus.
    Spatarele scunelor erau identice si se ridicau pana la aceeasi inaltime, dar minunea era …autentica.
    Probabil ca, deobicei, Boc sta pe un scaun ceva mai special din punct de vedere al lungimii picioarelor, si stand (de regula) singur in capul mesei, nu se observa.
    Acum, s-a produs nenorocirea pe neasteptate; i-a luat pe nepregatite probabil ; atunci au luat un scaun obisnuit de ministru si l-au asezat pe Basescu la dreapta lui Boc ,in imediata apropiere. In felul acesta a iesit la iveala anomalia si grozavia.
    Alta explicatie nu gasesc fenomenului astuia aiuritor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.