Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

Motto: “Boc: kevesebb időt kell szentelni a gőgöknek a Băsescu kormányülésen való jelenlétét illetően” (Mediafax)

Înainte de toate, trebuie să stârpim intelectualii (mai puţin pe cei favorabili întâiului consumator al ţării, evident) şi să dinamităm, în direct şi la ore de vârf, orice unitate şcolară care nu-i otrăveşte de mici pe cei muşcaţi de apucătura burgheză a cititului. În esenţă, din câte deduc, comandamentul toamnei va fi “intelectualii-n mină, să ne dea lumină”. Şi s-o vândă Manţog – pe ea, lumina – la preţuri subvenţionate până ce ne-or scoate Jucătorul şi Ansamblul Licuricilor din criza pe care ne-a ascuns-o vicleanul Tăriceanu astă-toamnă.

Pe acest fond revoluţionar, după ce fiecare om alfabetizat va horcăi-n chinuri aprige, consider că normal ar fi ca hăţurile patriei să fie date pe mâinile mecanicilor de locomotivă (care înainte îşi vor lua cu japca lefurile restante) şi ale ospătarilor (dar numai după incendierea caselor de marcat). Va fi exact cum ne-a îndemnat comandantul suprem al forţelor armate, ajuns şi el la capătul răbdării, fiindcă a constatat cu amărăciune că filozofii care nu pot fi încadraţi în producţie dăunează grav sănătăţii mintale a milenarului nostru popor.

Mai mult, aici (foto de Turmentatu‘, cu sprijin din popor)…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

165 thoughts on “Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

  1. Urmeaza sa ne adune in Piata Revolutiei si sa ne anunte a mica ca ne mai da 100 lei la salariu, cuma a facut al batran (arza-l-ar focu in iad) acu ceva ani buni.

  2. jupanul BASE pe-un scaun cocotat / Tinea in mana un BOC sarac/ Ademenita de mirosul puterii/ Cumatra Udrea-i spuse-asa / – Sa ne traiti multi ani, MARIA VOASTRA, ca sunteti zau cel mai bun/ Iar de -ati putea si un vot sa lu-ati / pentru ceea mica , saraca ca sa no suparati/ Ci Base, auzind-o pe ganduri nu mai sade. Deschide gura si ordine dara / ca in tara toti sclavii un vot sa dea/ pentru ceea mica saraca /ca vrea si ea/ Iar pentru cei care nu se supun/ a dat o lege tara,CA toti sa fie lua-ti drept niste DERBEDEI

  3. @Victor,
    Corect! Cat se poate de corect! Poa’ sa-nceapa cu mine ca si mie mi-a placut scoala…..

  4. Macar din bun simt putea sa nu faca astfel de aprecieri in perioada 13-15 iunie.

  5. am ramas masca cand am auzit ce poate debita pe gura un sef de stat !!!!! sincer ma gandesc daca cumva pot sa fac si eu un curs de ospatar sau mecanic de locomotiva ca sa pot particip si eu la o greva datorata lipsei de fonduri pentru salarii……. asta pentru ca nu se mai cauta absolventii de ASE !!! sau inteleg ca suntem prea multi care ne-am dorit sa invatam putin mai mult !!! asta este …..ghinionul nosrtu ….intr-o tara aflata in ,,re-ce-si-u-ne” economistii, inginerii etc. ar trebui sa dispara !!! cat mai putini cu atat mai bine !!!!
    PS: am uitat : il poti intreba pe zeus: daca ma fac ospatar ma angajeaza si pe mine la GOLDEN BLITZ ???????

  6. Eu zic sa nu va impacientati. Mai este de construit Canalul Dunare – Bucuresti. Asa ca luati-va din vreme un tarnacop si-o pereche de cizme, ca sa edificati noua magistrala albastra. Reeducare, bai, ochelaristilor!

  7. Grupul Scolar Bachus patronat de excelenta sa Traian Basescu va ofera posibilitatea sa va inscrieti copilul in anul scolar ce urmeaza.Pentru cei aflati sub linie asiguram un viitor pe masura in domeniul tinichigeriei dar si al capsunitului.Rog seriozitate,derbedeii dracului !

  8. i-a uns la inima pe majoritatea cetatenilor romaniei..
    hai sa-l votam pe base sa nu ne mai chinuie aia cu tabla inmultirii la scoala.
    evident ca daca ni se ard cartile si ni se interzice accesul la biblioteca, domnilor de la putere le va fi mai usor… fara domni cu barba si fara tonomati.

  9. Nu e o rusine sa muncesti chiar si ca ospatar. In vremuri de criza cand se fac concedieri pe banda rulanta orice sursa cinstita de bani este binevenita, numai ca intaiul intelectual al tarii face tot ce ii sta in putinta pentru a denigra orice tip de munca legala si pentru a promova falsii intelectuali de genul lui Traian Radu Ungureanu sau al lui Emil Hurezeanu care stiu sa pupe bine de tot delicatul posterior prezidential.

  10. Mie mi-a plăcut faza cu Moş Gugâl; a aflat şi preşedintele că există un înţelept pe Net şi a dat fuga să informeze ţara! Eu cred că ar fi bine să îi trecem pe elevi la învăţământul particular pe gratis: fiecare să studieze acasă cu ajutorul lui Google, iar oamenii de bază ai ţării să fie formaţi în instituţii de studii înalte ale cizmăriei, mecanicii auto (sau navali?! dar nu mai avem flotă!), împletitul cu andrele, datul cu mopul etc. În felul acesta ţara va fi nivelată pe gustul Matrozului!
    P.S. Golden Blitz e-n refacere, macaraua pare destul de înaltă… de-aia s-a mutat gaşca veselă la Pescăruş, împotriva dorinţei patronului de acolo…
    P.P.S. Există şi un cîştig: nea Vanghelie a învăţat cum se pronunţă corect Google, nu Goagăl, ci Gugâl! 😛

  11. oricum doar deontologi se nasc de pe bancile scoli si mai scriu si aberatii multi din deontologi din ziua asta ar trebui sa fie ospatari!
    d-LE CIUTACU ati urmarit cfr cu poli in finala cupei de balaj ce ziceti?

  12. Sincer .. mi-e drag Baselu’, ca munca pe tarlale, dar totusi o idee a avut (ca nu a stiut sa se exprime … e alta)
    Intr-adevar, nivelul invatamantului e subunitar. Problema e ca nu se mai pregatesc oameni pentru meseriile de baza (si cine a fost cu masina in service stie care e nivelul mecanicilor).
    Dar intre A APROFUNDA NIVELUL PREGATIRII pe anumite domenii si A RENUNTA LA ALTELE… e un drum mare …
    Eu cred ca e esential ca ORICINE sa aiba un nivel minim de cultura generala. E inacceptabil ca sa mai existe oameni care nu stiu cand e ziua nationala, sau cine a fost Henri Coanda. E inacceptabil sa existe romani, care au terminat un liceu si care sa nu cunoasca macar o limba straina.
    Tot asa este inacceptabil sa existe mecanici care sa nu faca diferenta dintre un motor diesel si unul pe benzina…
    Eu zic ca Base sa se duca unde se simte el mai bine, sa fie tratat asa cum are chef, cu multe produse scotiene sau rusesti si sa ne lase in pace …

  13. Reflexele comuniste i-au ramas, la fel şi cele de “brav” comandant de navă. Se pricepe Chioru’ la educaţie cum se pricepe Piticu’ la engleză. Doi întârziaţi – unul cu pretenţii, altul fără.

  14. Victore, dar ministrii aia ai PSD ce pazeau ieri, la sedinta? de ce nu au avut oua sa se ridice si sa plece de la mascarada? a trebuit sa treaca o noapte si o juma de zi pana s-au dumirit? Tare de tot poza cu Boc, varianta chelner. Mai poti incerca: vatman, manelist sau carutas…Jos cultura! Sus impostura!

  15. @Vio Bota: niste slugi si pesedistii aia, doar nu sperai onoare de la ei
    @Un A.B.S (ajutor de bagator de seama): culmea e ca si eu am o parere mizerabila despre calitatea invatamantului romanesc, dar tot nu-mi pun speranta-n ospatari. exista, totusi, niste limite…

  16. Problema-i urmatoarea: unde vom ajunge in ritmul asta de bataie de joc din parte autoritatilor in stransa cardasie cu ceilalti granguri din UE (tare as dori sa nu fie asa). Nu stiu cati d-alde Boc vor mai fi pe lumea asta, dar stiu un singur lucru: o sa ne ducem dracului cat de curand.

  17. Ce atatia filozofi, gen Bogdan Teodorescu, care au ajuns sa critice ilustrele personalitati basesciene si bociene.
    De ce manualele scolare depasesc 10 pagini cand ar trebui sa fie ceva de genul :
    -Herodot – vezi site-ul “www.wikipedia.org”
    -papadia – pentru informatii consultati site-ul “www.papadia.ro”
    -pentru ceai de papadie consultati site-ul “www.tratamentenaturiste.ro”.
    Regret ca am facut politehnica si nu am ajuns o ilustra ospatarita!

  18. adevarul e mult mai trist nu se mai prea face scoala astea cu herodot cu palesc in fata indiferentei.
    cat de baselu ce sa zici declaratia lui e una de campanie si sa va explic de ce:
    -sunt multi romani de rand care au gustat aceasta declaratie ( se foloseste de acest motiv pt asi atrage simpatia oamenilor frustrati ca nu vad pe cineva capabil- mai capabil ca marinaru ai dezamagiti de ce se inatampla)
    Adevarul e ca poti scoate un milin de ospatari ca doar uu serveste la golden spritz si poti scoate 22 vde nilione de drumari ca doar o tentativa de autostrada avem deci declaratia e un fel de fata morgana pt cei ce candesc unidirectional socialst- credetima sunt multi

  19. @ Vio Bota

    Cei din PSD nu au realizat că nu este normală atitudinea lor faţă de declaraţiile preşedintelui…sunt obişnuiţi să execute ordine…nişte obedienţi înăscuţi, fără onoare şi părere personală. Ei reprezintă tipul de angajat pupincurist(pupinbăsesc), care ar face orice să intre în graţile tatucului.
    A fost necesară o consultare cu partidul, departe de ochii Jucătorului, pentru a avea o reacţie…iar acest lucru spune tot despre aceşti oameni care, totuşi, ne “coordonează” banii.

  20. E straniu ce a zis jupanu’ (aia cu Herodot), ca martzoaga de serviciu cica are doctorat in istorie… oare nu s-a sesizat? macar un picior pe sub masa sa-i fi dat…

  21. nu stiu ce pacat are poporul asta de trebuie sa suporte mistocareala institutionalizata; banci, institutii de stat, multinationale sau mari firme par sa aiba un singur scop: fraierirea romanului; contribuabilul / clientul e jupuit de 7 randuri de piei si in loc i se ofera margele colorate sau simple iluzii

  22. ia uite unde erau intelectualii?!aici.habar nu aveti ce inseamna dar va place sa va considerati intelectuali.multi nu aveti valoare nici de ospatari,daraminte de mecanici de locomotiva.
    sper ca din toamna sa fie unul dinntre geoana sau antonescu presedinte.pe cine ai mai musca ciutacule?
    ps la un meci de fotbal,un spectator neutru tine cu echipa cea mai slaba sau defavorizata.muscandu l pe basescu zilnic,voi antenisti i ati facut un bine,cum nici realitatea(tv) nu a reusit.bravo!

  23. Mai da bulangiu’ asta de base d c nu si-a facut fetele ospatarite ? Aaaaa a avut grija sa o trimita pa’mica la Bruxelles nu? Mare jeg de om !

  24. Apropo de ‘telectuali. Il auzeam mai devreme pe Patrasconiu utilizand enunturi gen “dublu standard” si “discurs ipocrit” in conjunctie cu numele maretului partid oranj. Mai deunazi Hurezeanu, acum asta.
    Mi-am ciulit deja proactiv urechile sa fiu pe faza cand TRU o sa-si aiba la randu-i momentul de epifanie. Sper sa-l aiba aici si nu la Bruxelles, ca uita pan’ se-ntoarce.

  25. Daca nu v-ati prins inca, va spun eu :
    Basescu o sa iasa din nou presedinte.
    La alegerile europarlamentare, consumatoru’- sef tocmai a testat puterea de reactie a politicienilor, a mass-media , a opiniei publice, vis-a-vis de fraudarea grosolana si sfidatoare a alegerilor, cu tot cu fapte si probe. Bashca tiparirea a 20 de mil. de buletine de vot. Cu exceptia PNL, toti chiuiau ca au castigat, prefacandu-se ca n-au vazut si n-au auzit nimic. O sa vada ei in toamna ce ” cap in gura” o sa-si ia. Cine a mai avut curajul timid sa faca propunerea de a vota fiecare doar in circumscriptia lui de votare si nu oriunde in tara , i s-a spus voalat ” ciocu’ mic “.
    Daca nu va fi o diferenta ” sanatoasa ” de procente intre Basescu si celalalt candidat din turul 2 , Tiranu’ o sa iasa castigator. Cu alte cuvinte, AM BELIT-O !

    P.S. Victore, ti-a placut faza cu ” Ii multumesc d-lui prim-ministru ca ma invitat ” :))))))

  26. Dar totusi i-a scapat cel mai important lucru, sloganul de baza al tovarasilor lui, consacrat in anii ’90: “Noi muncim, nu gandim!”

    Pai cum să înveti pulimea istorie?! Dupaia nu mai pune botu fraieri la un mic si o bere, poate nici nu mai ia plasa cu pedeleu (sau pesedeu) cu un chil de zacăr si unu de ulei.

    Ti’ai dracu cu intelectuali vostri!

  27. Ba este un motiv bun sa fie absolventi de studii superioare, anume sa plece sa munceasca de exempluc ca ingrijitori de batrane in italia sa aiba sa trimita bani in romania!

  28. Mi-a placut foarte mult editorialul tau din Jurnalul National si mi-am permis sa-l postez si eu la mine pe blog.
    Boc oricum era denumit PREMIERUL VALET! Daca acum este PREMIERUL OSPATAR, e cam tot aia!
    Ma surprinde de la zi la zi insa editorialele domnului Cristoiu!!! Chiar il admiram candva pentru logica si argumentale aduse in comentariile si articolele scrise de dansul!
    Nu prea inteleg ce se intampla cu el!
    Stii ceva?

  29. “Filosofi ai, tu-vă muma-n cur, o meserie n-aveţi, da’ pretenţii cu caru’…”
    Parcă-l văd pe ilustrul conducător explicând în viitorul apropiat mulţimii avide de cunoaştere:
    “Cosorul lui Moceanu e compus din două părţi, partea lemn-oasăăă şi partea fier-oasăăă! Deci, să recapitulăm….”
    Iar noi ăştia, intelectualii, care “o să ne râdem”, vom trece să săpăm conştincioşi la canalele patriei.
    În timp ce elevii cei mai conştiincioşi vor da fuga pe “Goagăl” să-şi îmbogăţească bagajul de cunştinţe în paralel cu “almanahele”.
    Domnu’ Boc, ospătar! Adu două mici şi mai zi-o paia cu cureaua lată, că m-am machit rău,să moară mă-sa!

  30. oare chiar nu se vad cat sunt de penibili BOC si gasca lui de pupincuristi, la picioarele lu Basescu, o sa ajungem chiar sa-i consideram cei mai luminati dintre romani si nu pentru ca ar avea un IQ peste medie ci fiindca vor sa reduca accesul la cultura(pardon invatatura), partea cu cultura au distrus-o de mult,
    vor sa ajungem vremuri in care o sa muncim toti cu capu’n tarana si ei se vor lafaii in continuare din banii nostri,
    se cauta incet dar sigur atingerea unor vremuri de care la un moment ne era rusine, unora cel putin caci d-l presedinte si ceata de lachei erau bine si pe acele vremuri,

    toti cei care au vrut sa inteleaga au inteles,
    al dvs eu,

  31. Eu cred ca i-au plecat toti ospatarii lui Basica. Si cum coana Udrea nu mai poate sa-i serveasca o …… moare in chinuri ca nu-i mai este adus la botul calului whisky-ul prezidential.

    ————————————————————
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în PSD-işti şi PDL-ei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

  32. @ maximusneprigonit: Ce bine ca prostia nu doare!.Asa ce-mi vine cite o istericala basesciana (pe sistemul: eminesciana) sa va mai vorbesc pe dulcea limba pe care o intelegeti!
    N-ati vrea voi, falnicilor, sa plecati la capsuni in Spania, la spalat la cur oameni neputinciosi prin Italia sau aiurea, in locul celor cu “carte” ? Sau voi ramineti sa va luati “masini personalizate” pe banii nostri si s-o si personalizati, ca Lapuleanu?
    Hai, la sifoane cu voi!

  33. Si…daca cumva ai fost chiar tu, Herodot? Ce ar mai fi de aflat?( de largit unghiul de vedere , poate)

    Oameni buni, deschideti “ochii”…anticii chiar nu mai conteaza.
    Suntem si in criza de timp…daca nu ati aflat, inca.

    PS Nu sunt ospatar dar, stiu sa dau cu sapa si cu coasa…oho, inteligent!

  34. Apropo, ati vazut ultima reactie a dnei ministru Cati Andronescu la elucubratiile lui jupanu’? Citez: “Programa scolara va cuprinde 4 ore de sport”!!! 2 intra- 2 extra- … Inteligent, nu? Din capitolul Ciocu’ mic si joc de glezne!

  35. @Dorina Avramut: DA! chiar asa, ce prosti sa mai invatam despre antici, doar sunt morti de cel putin 2000 de ani.

    Nu e mult mai simplu sa repeti aceleasi greseli la infinit decat sa inveti istorie?!

  36. Robert Turcescu l-a dat jos pe ziaristul sinucigaş de pe Casa Presei – Ciutace unde erai? Vezi Cotidianul.

  37. Ba un lucru bun face si Baselu,distruge PSD-ul,dupa aceea poate sa se duca dracu si el,hi,hi,hi.

  38. @Vlad: cu vreo cateva etaje mai jos. eu am chemat Realitatea dupa ce am aflat din gura lui care-i sunt dorintele. imi pare rau ca n-am putut sa i-l aduc pe Badea, cum a cerut, dar, in lipsa taranului, bun si Turcescu 🙂

  39. Parca in ziua de astazi conteaza ce studii ai sau cum le-ai facut si cu ce medie ai terminat! Vorba ‘ceea: prost sa fii noroc sa ai. Nu vedeti, ca in tarisoara asta a noastra nu se vrea intelectuali adevarati ci ciumeti cu capul plecat si mintea intr-o parte! Maine, poimaine vom ajunge, cum am mai zis, un taram de boi, vaci si alte dobitoace condusi de ciobani analfabeti. Nu vi se pare logic si normal ca tot Basescu sa castige alegerile? Punctati dumneavoastra unul mai de doamne’ajuta si-l mananc cu fulgi cu tot.

  40. Din ciclul “Ospatar la oi m-as duce” , H.R.Patapievici (in lumina noilor indicatii ale conducerii superioare de partid si de stat) va publica in curand lucrarea “Tinichigeria calutului cabrat (roz cu zvastica) . Consideratii filosofice asupra solitudinii metafizice a mecanicului de locomotiva” . Facultatea de filozofie se va reorganiza (in virtutea planului de reforma a invatamantului elaborat de echipa condusa de domnul Miclea) in Scoala Superioara de Mestesuguri Frumoase si Inalte Meserii , cu specializarile : Mulgerea productiva ; Tinichigeria artistica ; Ospatari , frizeri , picolite ; Studii europene comparate asupra strungurilor , frezelor si rabotezelor . Studentii vor opta pentru una dintre cele patru specializari sau vor putea presta direct in productie .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.