Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Oglinda spartă a (i)responsabilităţii

Oglinda spartă a (i)responsabilităţii

Marile caractere portocalii, de la greii invocaţi de Traian Băsescu prin emisiunile pe care şi le-a aranjat şi până la intelectualii promovaţi (în pofida voinţei partidului) tot de el, trecând prin editorialiştii de casă finanţaţi din banii noştri, au găsit vinovatul, aproximativ unic, pentru dezastrul PD-L. Personificarea eşecului este, mai nou, de când pare liber la vorbit şi la gândit, Elena Udrea. Ca om cu activitate anti-Udrea mai multă decât toată opoziţia la un loc, îmi permit să spun şi să scriu pe tema asta lucruri care, cu siguranţă, nu vor plăcea. Vinovăţiile ar trebui căutate, dacă lumea n-ar fi laşă, în cu totul alte părţi. În primul rând, la Cotroceni, pentru că ascensiunea Elenei Udrea şi a generaţiei sale nu ar fi fost posibilă fără ca adevăratul şef al PD-L s-o impună şi să vegheze la împlinirea ei. În al doilea rând, chiar la greii cu pricina, care s-au mulţumit s-o lucreze discret prin spate, dar i s-au ploconit, umili, în faţă şi au tăcut complici în timp ce femeia îşi desăvârşea ascensiunea. În al treilea rând, pe la cercurile intelectuale oportuniste. Care ori i-au adus nemeritate şi greţoase omagii, ori i-au cântat în strună şi au legitimat-o ca politician în speranţa că Stăpânul va avea un ochi şi pentru ei. Nu în ultimul rând, în curtea Opoziţiei şi a presei, cărora li s-a părut infinit mai lesnicios şi mult mai eficient, date fiind sensibilităţile cunoscute din Deal, să dea în ea decât în protectorul ei. Şi-au construit-o, împreună, ca adversar. Aşa a ajuns o fată deloc proastă şi extrem de ambiţioasă, dar departe de cumulul calităţilor necesare carierei la vârf într-o administraţie de stat sănătos la cap, să fie percepută drept al doilea om politic al ţării într-un top al influenţei. Iar cei azi care strâmbă din nas ipocrit ar trebui să cânte la altă masă. Cariera Elenei Udrea (şi, prin extensie, a generaţiei promovate de Traian Băsescu în PD-L şi la vârful structurilor statului) este încununarea laşităţii, superficialităţii şi dorinţei de parvenire care domină societatea românească.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Oglinda spartă a (i)responsabilităţii

  1. foarte frumos scris domnule Ciutacu si cred ca aveti foarte multa dreptate si totusi “noi” (pulimea) ce vina avem de am ajuns sa fim condusi de dudia asta? (si ca ea sunt multi altii care mi se par mult mai slinosi si mai jegosi ca ea)

  2. Foarte bun articolul, cat despre poza cu slugarnicul de baconski graitoare. Intradevar ca marele sef de trib a ridicat la rand de prime doamne pe udrea, anastase, boagiu si sulfina, dar eu sper ca vorba cantecului: vine o zi cand se v-a sfarsi, si eu cred in sinea mea ca aceasta zi e pe aproape.Cat despre prigoana pe care l-au aruncat in lupta, ca v-a castiga el primaria sa isi puna pofta in cui, sa se duca el la gunoi ca acolo e bun, sa stranga mizeria dupa pdl istii lui, ca pentru noi castigator v-a ramane OPRESCU , aveti sustinerea noastra dle doctor, a samabata am fost sunata pt un sondaj printre care am fost intrebata daca sunt multumita de primar de la 3, i-am zis ca nu si motivele, si ce as fi dorit eu in sector sa se faca.M-a intrebat ca daca ar fi alegeri saptamana viitoare m-as duce la vot, i-am spus ca DA si cu cine as vota si erau toate partidele, mai putin USL .Vad ca oamenii sunt curiosi, au inceput sa se pregateasca.Sa vedem ce mai urmeaza pe scena politica saptamana asta.

  3. Victor, emisiunea mea favorita e aia care urmeaza dupa tine vineri seara. Valentin Stan e genial! Plus ca da cu tifla si opozitiei pentru ca tac malc cand Basescu minte ca ultimul gunoi!

    Oricum votul nu a rezolvat nimic in 20 de ani nici aici, nici in state de peste 100 de ani.
    Votul e o mare porcarie ce ne tine captivi intr-un sistem tampit. Ar trebui sa incercam ceva nou, nu sunt eu mare teoretician al sistemelor de orice fel dar ar trebui astia verificati la 6 luni ce performante au, cum si-au respectat programul si care sunt argumentele logice pentru care au luat deciziile pe care le-au luat. Vorbesc si eu prostii ca m-am saturat!

  4. Pe cal,pe bicicleta,pe uscat,la mare in aer etc.este singurul ministru care a mai miscat ceva.Bine,rau dar a facut-o.
    Daca raminea sefa de cabinet la Basescu acum scapa de injuraturi.

  5. “cel mai mare critic a fost altul, al carui nume imi scapa.”

    Hai ca te-ajut eu: Bogdan Chirieac. Sau Madalin Voicu ?

  6. Ciutacule,

    Poate o fi lipsa de cultura politica, da’ nu reusesc sa identific cine e cel care umbla cu sarumana la woodrea in poza asta….

    Vespasian.

  7. @Vespasian: Virgil Carstea, fostul sef de la ALPAB
    @Bubulea: 🙂 🙂 🙂
    @Struan: ma bucur ca Stan are fani la mine pe blog. fara vor e ori dictatura, ori anarhie

  8. Dl Preda si-a pierdut locul in partid pentru ca a atacat “greii” din partid (citat din dna Udrea), deci “barbatii grei” ai PDL.
    In antiteza , sa vedem cine se va ocupa putin si de “femeile usoare ” din acelasi partid, pentru care merita sa-ti pierzi carnetul de PDL, care incepe sa devina nul.(“Ba,Traiane, nici nu stii cat de NUL incepi sa fii !)

  9. Perfect de acord! Întotdeauna am apreciat relația pe care a avut-o Elena Udrea cu presa (care, fie vorba intre noi,nu cred ca atacat pe cineva mai mult dar i-a făcut și super publicitate) și faptul ca nu am văzut-o niciodată aroganta (nu cred ca a fost nepotrivit îmbrăcata din aroganta, am văzut creatori de moda lăudând-o foarte mult doar, doar și-or vinde și ei creațiile, tot ca și politicienii). Eu cred ca este o acțiune de criza. Daca ne fac sa ne concentram pe o țintă nu mai mișcăm capul zăpăciți în dreapta și-n stingă pe unde se destramă PDL-ul 🙂

  10. @Carmen Daniela Diaconu: hai sa nu exageram
    apropo, presupun ca stii cat ma enerveaza postacii de pe proxy 🙂

  11. Azi iar a mai plecat un PDL-ist la USL !!!!!!
    E incredibil !!!!
    Se reface PDL -ul cu denumirea de USL ??????????????????????????????????

    Nu de alta , dar sa stie si boii de romani care o sa puna botul !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.