Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Bunul simț, urlet în marea de impostură

Bunul simț, urlet în marea de impostură

UPDATE: Salvatorii vin, pe banii lor (“pe proprie răspundere”, cum mi-a spus unul dintre ei în direct) la înmormantarea lui Adrian Iovan. Vin cu autobuzul, nu au nevoie de nimic de la nimeni, nici să le plătească cineva biletul. Și vor fi prezenți și la priveghi. Pentru că ei l-au scos pe ”domnul pilot” dintre fiarele contorsionate, ei l-au târât noaptea, prin zăpadă, legat cu centurile cu care leagă lemnele, care nu-s centuri ”pentru oameni”. Ca și cum ar avea o responsabilitate și o datorie pe care trebuie să o ducă până la capăt. Să-l vadă așezat la locul de veci. Creștinește. Ca și cum ar fi mortul lor. Parte din familia lor (mulțumesc, Mana)

În rest, în noaptea aia nebună, au venit criminaliștii, au făcut poze, au plecat și i-au lăsat 5 (cinci) ore cu mortul. Pe care ei l-au scos din carlingă și l-au târât ca pe bivol. L-au pus în remorca tractorului, l-au cărat și l-au lăsat la magazinul sătesc. De unde l-a ridicat SMURD.
La revedere, România!

Pute țara de generali, de zici că suntem într-un perpetuu război de supraviețuire a nației. Avem nu știu câte servicii secrete, nimeni nu le mai ține socoteala. Toate se bat în tehnică și cheluiesc milioane de euro să fie la zi cu aparatura. Achizițiile publice în domeniile interceptare/identificare sunt copleșitoare. Cu toate acestea, un avion căzut in Apuseni (nu în Pamir) a fost găsit de băștinași, care au luat-o empiric, pieptiș, prin zăpadă, în codrul verde al patriei, nu de gradații și decorații republicii. Dar nimeni nu-și reproșează nimic.

Pe cât de grețoși sunt politrucii ăștia îmbuibați care dau vina unii pe alții, pe atât de naturali și frumoși sunt oamenii simpli care i-au căutat, i-au găsit și, până la urmă, i-au salvat pe supraviețuitori. I-am avut aseară, pe unii dintre ei, invitați. De la viceprimarul care a strâns lumea și a mânat-o pe coclauri (om care, pe un frig năprasnic, a stat în cămașă la cadru, fiindcă nu se cădea să apară înfofolit la televizor) și până la pădurarul care spunea că s-au coordonat ei între ei și că un GPS nu le-ar fi făcut trebuință, nici unul n-a afișat pic de emfază ori fală proastă specifică vedetei devenite peste noapte. Am văzut la ei un simț al datoriei implinite. Datoria de a fi oameni…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

34 thoughts on “Bunul simț, urlet în marea de impostură

  1. pentru ca se sustine ca avem cel mai bun sistem de urgenta (sau printre cele mai bune sisteme din europa), sistem implementat de arafat si pentru care este super laudat, nu pot sa nu-mi pun o intrebare: daca e asa de bun, daca dr arafat e asa de bun in acest domeniu, cum de a fost posibila o asa de mare prostie din partea institutiilor implicate in actiunea de salvare? daca numai lipsa din tara a lui arafat a dus la asa brambureala atunci mult laudatul sistem e de fapt numai o opera a mass mediei!!! nu e posibil sa se intample asa ceva cu atatea institutii implicate in actiunea de ajutorare ( sts,sri,politie,isu,romasata etc)adica fara prezenta lui arafat sistemul creat de el se prabuseste? atunci, cu scuzele de rigoare daca gresesc, sistemul acesta e de tot rahatul!!!

  2. In fata unor autoritati NEPUTINCIOASE si a unui personal COORDONAT fara SUCCES nu pot sa spun decat “ODIHNEASCA-SE IN PACE” salvatorul de vietii ADRIAN IOVAN!

  3. Exact NATURALI și FRUMOȘI! Foarte bine spus! Mă uitam la el aseară și simțeam cum mă cuprinde respectul și admirația.

  4. La ce naiba ne trebuie tehnologia asta daca dupa cum toti spun nu se poate folosi pe masura gradului tehnic avansat pe care il are?… Este ca si cum iti cumperi o “plasma” pe care dai mii de $/E si tu de fapt nu poti receptiona decat 2 canale ca pe vremea lui ‘ceasca si ale dour alb-negru!Este ridicol 🙁

  5. Domnule Ciutacu, apropo de ‘echipamentele de milioane de euro’. Probabil ca mai erati la Adevarul cand ‘pretinu’ Bogdan Chiriac, autointitulat ‘pielea lu’ organu’ ‘ 🙂 taia facturi de milioane de Euro STS-ului si MAI (sau MIRA! pe vremea aia) pt. ca jupan Chiriac era furnizor (sanchi!) de echipamente ‘ultra performante’ de comunicatii.
    Chiriac, ca si dv., a plecat de la Adevarul dar il purtati dupa dv. pe la A3 si acum, pe la RTV, in calitatea sa de mare analist priceput si sa il ‘trianguleze’ pe Opris de orice raspundere (normal, nu, misiunea e misiune, se executa). Vad ca Omerta este sfanta si (mai ales?) in massmedia, ca nimeni nu-l intreaba de sanatate si bani pe Jupan Chiriac (doar Ciuvica si parca Badea ar vrea sa-i zica ‘fo doua, da’ nu au primit aprobare de survol 🙂 )

  6. @Citoaien: nu mai eram la Adevarul (imi desfiintase postul CA-ul din care facea parte si Bogdan), nu l-am avut niciodata invitat la A3, da-l am saptamanal oaspete la Romania TV. e atat de mare omerta, incat discutam de trei zile continuu despre Opris, intre altele, seful institutiei care a cumparat softul de la firma infiintata de Ghita. aseara, de-atata protectie, i-am calcat in picioare purtatorul de cuvant in direct, de s-au infruptat azi toate statiile de stiri din carnea mustoasa. de ce l-as intreba de bani pe Grasutu’? a picat vreunul dintre echipamentele Motorola pe care le-a livrat firma lui STS-ului sau trebuie sa-i bag lampa-n ochi pentru intreaga activitate de comerciant?

  7. Salvarea tarii noastre a venit intotdeauna de la pulime.Asta e!Din razboi,din toate nenorocirile ne-a scos talpa,prostimea.Astia ce lucreaza la privat pe 10 mil,astia au facut si armata si muncile agricole si toate cacaturile care le put unora.Unora ce intotdeauna sunt nemultumiti,lucreaza la stat la spart candy-uri si sunt imputiti si suficienti si curve virgine!
    La orice ora galeriile de fotbal vor fi mai pregatite decit jandarmeria,plina de grasi care nu stiu cum dreaq iau testele fizice.Cum se fac angajarile la UPU,ISU,pupu,lupu si alte autoritati si servicii publice?Aud?Da, dar rahatii astia cu ochi is cei mai patrioti,isi pun drapelul pe viloi si pisa ochii la imn-de beti nu de altceva!
    Nici o speranta!Asta e ,da-i in plm de boi!
    Cum duci,tu,lucrator la serviciu special telefonul furat de presedinte unei ziariste si nu te duce capul sa stergi si memoria telefonului nu doar cea a sim-ului.Dar,vaca in afara de returnari de tva nu mai stie si altfel cum sa lucreze in servicii de inteligenta.
    Mai ridem de unguri,noi,ridem de unguri.Ca foita de tigara suntem!

  8. Domnule Ciutacu, n-as vrea sa va lipsesc de placerea lecturii articolelor ce apar pe net (pana cand un gen Opris nu va cenzura internetul, bineinteles din motive de securitate nationala, antiterorism and stuff…) in urma unei cautari dupa ‘bogdan chiriac, sts, echipamente’. Va veti ingrozi cum pot sa fie autorii acelor articole, ‘niste rai si niste fameni’.
    Desigur insa, ca nu exista niciun conflict de interese cand dl. Chiriac apare la RTV pentru a-l ‘triangula’ pe gen Opris,:pentru ca dl. Chiriac se poate dedubla, acum este partener de afaceri al STS!, acum este ziarist/analist al ‘performantei’ STS. In fond, avem un Victor si avem si-un Viorel, nu?
    Desigur ca ceea ce face dl. Chiriac, cu ajutorul dv., nu se numeste, conform unei formulari tipice poporului frate american, “damage control”. Desigur ca racanul Adrian Fulea pe care cu mandrie il mursecati in direct nu este doar o biata ‘victima colaterala’ sacrificata pentru a-l ‘triangula’ pe sefu’.
    In fond trebuie sa recunoastem valoarea investitiei pe termen lung pe care STS si gen Opris au facut-o, nu, nu in echipamente, asta a fost o cheltuiala, ci in resurse umane atunci cand si-au pus intrebarea: “bah, cine este calificat sa ne livreze noua echipamente super high tech?” Raspunsul nu putea fi decat unul, prin eliminare: “nu Lelia Munteanu, ca asta e cu Biblia, cu Talmudu’, cu Coranu’, deci risc major de securitate (fundamentalism), nu Victor Ciutacu ca astuia temperamentul ii face (si ne poate face) feste, nu Val Valcu ca asta nu stie sa scrie o reteta, d-apai o factura, etc., singurul cu Return On Investment cert nu este decat Chiriac. Bogdan Chiriac.

  9. Victore , la mintea ta nu prea merg intrebarile stupide . Aseara ai pus urmatoarea intrebare :”V-ati dus sa cautati epava pt a deveni erou sau pt ca asa ati simtit ? ” Tare intrebarea , ce sa rasp omul , am vrut sa fiu erou .

  10. @Citoaien: bati campii conspirational. ai vazut prea multe filme proaste. STS a decis sa lucreze, din motive care nu ma privesc, cu Motorola. in tara asta, din alte motive care-mi scapa, Motorola a decis sa lucreze prin Chireac. restu-i imaginatie bogata

  11. Domnule Ciutacu, am apreciat enorm de mult ultima dumneavoastra postare.

    Sunt medic. Nu in Romania. Am urmarit cu inima stransa ce s’a intamplat in Apuseni. Azi noapte am plans. Am plans cu colegii mei care au supravietuit pentru ca atunci cand pierdem cate un pacient, plangem pentru el.
    Este cel mai mare chin al constiintei tale sa stii ca sunt oameni langa tine care au nevoie de tine si cu toate ca stii ca nu ai fi putut face mai mult, nu i-ai putut ajuta. Astea in circumstante normale in care esti in postura de salvator. Daca esti si victima, chinul este infinit mai mare. Nu vorbesc din carti, ci din experienta traita, iar cel cazut la un moment dat nu era altul decat verisorul meu. Am ajuns in acelasi timp cu echipele de salvare. Mi-au trebuit ani sa pot digera asta. Ca la 37 de ani nu a putut fi salvat.

    Pe dr. Calu il cunosc din perioada studentiei, intram uneori in sala in care opera dumnealui si seful dumnealui, pe vremea aceea asistentul nostru de grupa. L’am vazut aseara in salvare acoperit cu ceea ce se numeste (nu stiu daca traducerea este exacta in romana) “covertura de supravietuire” – o “patura” dintr’un material anume cu care sunt acoperite persoanele aflate in hipotermie. I-am vazut chipul si am inteles o mica frantura din nenorocirea din munti.

    Astazi de dimineata am vorbit cu mama mea. Nu m’am putut abtine si printre lacrimi i’am spus sa nu imi mai ceara niciodata sa ma intorc in tara in care doctorii sunt lasati sa moara in camp precum animalele…

    “Chapeau” pentru oamenii simpli care i-au salvat. Rasplata lor nu va fi niciodata masurata in vreo recompensa. Sunt convinsa ca are Dumnezeu grija sa rasplateasca.
    Ma bucur enorm sa constat ca omenia, bunul simt, impreuna simtire mai sunt inca trasaturi pe care le gasesti in Romania, desi pe cale de disparitie. Si ma mai bucur ca in muzeul sufletului sunt pastrate cu grija, neintinate de toate mizeriile acestor vremi.

    In aceeasi masura, desi furia mea este fara margini, incerc sa inteleg afirmatia Bibliei care spune ca pentru toate faptele astea nemernice vine o zi a rasplatirii. Chiar aici pe pamantul asta.
    Si odata, cel care considera ca 5 ore pentru a salva un om este o perioada de timp onorabila, va avea ocazia pe propria’i piele ca in caz de stop cardiac sau respirator al unui apropiat al sau sa-si doreasca sa nu se piarda nici o secunda. Pentru ca viata se masoara in secunde.

    Odihneasca-se in pace Adrian si Aura! Si sanatate multa celor aflati in spital!

  12. Victor , poate te uiti maine la emisinea facuta impreuna cu Andreea (21 ian ) , in reluare.

  13. Si Stroe a raspuns fara sa clipeasca “n-am de ce”. Daca la ei merge… Putina introspectie…

  14. mda..din 22 decembrie in revizie..piesa aia lipsa ti-o livreaza americanii in 24 de ore,ce naiba..iar elicopterele puma..cica bune pe all weather,nimic?bani degeaba?daca e razboi si e ceata cerem amanarea razboiului pe chestie de conditii nefavorabile sau ne luptam in sala de gimnastica?

  15. Offtopic
    1. Am vazut astazi ca cineva de la EVZ a scris un articol in care-ti da dreptate in privinta articolului scris acum cateva zile (“Sistemul an inceput sa-si devoreze copilul). Chiar a mers mai departe si a aratat cu degetul la, evident, niste securisti, usl-isti care sunt pe la oficiul de prevenire a spalarii banilor.
    2. Am vazut ca l-au agatat din nou pa Vantu. Cica ar fi incercat sa plece din tara cu acte false de la “prietenii” lui Banciu:).

  16. Domnule Ciutacu, o intrebare: credeti ca toti “competentii” astia de prin ministere si agentii ar trebui anchetati penal pentru neglijentagrava in serviciu, iar cei care fac parte din structurile militare sau echivalente degradati la rangul de soldat cu lipsire de onoare militara?

  17. @Radu C: ancheta trebuie facuta, mi-e greu sa ma pronunt care-s pedepsele meritate
    @bigradu: le e folositoare teoria pe care au gasit-o la mine si au folosit-o. da’ indreapta valul spre malul pe care-l prefera ei. daca ma intrebi pe mine, nu de la Spalarea Banilor, care nici nu-i serviciu secret, i-a venit neveul

  18. Pe mine ma cutremura o fraza din comunicatul de presa al fostului sef ISU. Pe modelul devenit deja celebru al fostului primar al Capitalei, Burlui a afirmat,citez din memorie: La munte nu este ca la campie!! Hai sa NE radem, sa ne amuzam, ce misto a zis-o, nu? Mi-e lehamite de Romania in care am ajuns sa traiesc……

  19. Victore,
    Micul Fum/Guccifer nu a avut “bucurii” pe la conturile tale de e-mail, FB, etc.?

  20. @bigradu: asta m-a sarit. nu cred ca eram suficient de important pentru el. ala care m-a violat la conturi a luat doi ani cu suspendare si sapte ani supraveghere

  21. Ce ma alina in toata intamplarea asta este ca am cunoscut oameni simpli cu inima mare si buna.

    Pacat ca nu sunt acesti padurari la conducere pentru ca ai un simt al raspunderii mare fata de cei care erau intr-adevar responsabili.

  22. iar ai zis-o tare bine da cine dracu te ia in seama din mai sus mentionatii politruci……
    insa noi mai punem ceva taxe sa omoram ce mai misca in tara asta ca sa cumparam echipamente ce nu le foloseste nimeni sau sa imbuibam politrucii ca sa stea ei multumiti si sa dea interviuri din geamul masinii

  23. eu cred ca o sa se faca ceva in ROMANIA !!! nu stiu cand dar o sa reuseasca si ei acolo ceva !!!
    sanatate si multumiri ptr tot !!! v-am salutat din belgia !!!

  24. @colta1980

    Ipocrit ignorant ce esti.
    Pai asa, io imi imaginez ca R[r]omnia va avea tehnologia din Star Uars. Nuuu stiu cand si daca, dar… asa-mi imaginez io.

  25. Domnule Ciutacu, va rog sa analizati si cotributia ,, televiziunilor” la esecul cautarii din muntii Apuseni.Exact ca la Revolutie, o dezinformare si o manipulare grotesca, care pana la urma si-a atins scopul, asta pare sa spuna Argentin Todea in videoclipul prezentat.(……echipajele au fost derutate de televiziuni…….)

  26. @luca: sunt convins ca televiziunile-s de vina ca n-au reusit sa localizeze victimele pe radarele armatei sau pe instalatiile de localizare ale serviciilor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.