Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Obişnuita conferinţă de presă online

Obişnuita conferinţă de presă online

foto.misto

În ultimii ani am instituţionalizat obiceiul online-ului periodic pe blog cu voi. E păcat să se piardă. Deci aveţi 24 de ceasuri să întrebaţi aproape orice. Şi eu să răspund. Nu vă osteniţi cu chestii de viaţă privată. Ştiţi bine că la astea fac urât.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

167 thoughts on “Obişnuita conferinţă de presă online

  1. Victore,

    Cum se face că nu l-ai întrebat niciodată pe Ponta, deși știai (!), de ce naiba a refuzat să înființeze Agenția de Recuperare a Creanțelor Istorice ? Pe scurt România are de încasat cam 70 de miliarde de Euro (CAER peste 50, Germania peste 18, restul lumii doar vreo 2), dar USL – ul a îngropat acest dosar, deși pe vremea când s-a aflat în opoziție s-a străduit să înființeze o Comisie de Anchetă Parlamentară, pe care a ”trântit-o” UNPR-ul ! Dacă vrei documente, cu plăcere ți le pot transmite pe mail.

  2. Domnule Ciutacu, credeţi că românii mai au măcar o şansă să-şi revină din starea asta de somnolenţă? Se fură bani cu carul şi toţi se comportă de parcă totul e bine. O spun ca tânăr, dornic de muncă, nu de batjocură, că eu în România nu am viitor. Şi nu o spund stând acasă pe net ci de la muncă din tura de noapte. Sunt sătul de nepotisme, sătul de circ, de toată clasa politică de la noi. În ochii mei sunt toţi la fel. Muncesc la pază şi protecţie pentru că vreau să muncesc şi nu am unde. Nu pentru că aş fi limitat în gândire, ci pentru că nu sunt băiatul lu’ tati. Şi totul pleacă de la majoritatea populaţiei. Poporul ăsta merită să o ducă mult mai rău. Dacă românii n-ar uita mâine ce s-a întamplat azi şi nu s-ar culca pe o ureche zicând: “lasă bă că trece”, Băsescu care a ascuns flota in pălărie ar fi acum la închisoare nu în scaunul prezidenţial, Antonescu şi Ponta ar dispărea din scena politică după declaraţii ca cele legate de UDMR şi în ţară totul ar merge cum trebuie. Eu speranţă nu mai am şi aş vrea să plec de aici dar nu ştiu unde să mă duc şi cum să fac.

  3. Salut! Avem cateva intrebari pentru tine despre presa.
    1. Cum vezi ideea unei legi a presei? Cine s-o faca, cat de utila e si cui, ce sa reglementeze si ce nu?
    2. Nu am datele exacte dar din vreo 6 milioane de romani utilizatori de facebook, jumatate sunt cititori de bloguri. Cum vezi tu blogging-ul din perspectiva unui presar? Pot fi bloggerii o voce importanta in ceea ce inseamna presa?
    3. Din cauza foamei de bani site-urile serioase de stiri pun titluri de rahat cu litere aldine care in mod senzational te trimit la un articol de multe ori despre nimic. E de inteles ca trebuie sa manance si gura lor ceva dar… fara publicul clickaitor de linkuri gura respectiva ar muri de foame. Asadar: cat de mult conteaza pentru un site de stiri continutul de calitate orientat pentru a satisface ceea ce prin manuale se numeste “interes public” si cat din continutul care este de fapt pus pe site-urile de stiri satisface interesul publicului pentru: senzational, vedete, sex, morbid, animalute de la zoo, violate si alte asemenea subiecte?
    4. Educatia este unul din domeniile de dezvoltare strategica a unei tari. Avand in vedere ca ultimele doua decade au fost o perpetua reforma cu multe “generatii de sacrificiu” cum crezi ca afecteaza lipsa de viziune pe termen lung a celor care au ocupat fotoliul de ministru al Educatiei consumul de media in randul tinerilor? (Aici ma refer la categoria 16-25 ani.)
    5.Iti propun sa ne dai cateva exemple intr-o serie de “Top3”-uri:

    a. cei mai buni 3 jurnalisti romani in prezent?
    b. cele mai grave 3 probleme ale presei romanesti?
    c. cele mai bune 3 articole citite in 2012?
    d. cele mai proaste emisiuni tv (de pe canalele nationale) in 2012?

    6.Daca ai recomanda unui tanar absolvent de liceu care vrea sa devina jurnalist cateva lucruri, care ar fi acelea?

    7. Cum vezi conceptul de “blogger afiliat unei institutii media? Ar plati Antenele sau Realitatea bloggeri sa le creeze continut de calitate in loc sa preia porcarii de pe site-uri afiliate care dau recomandari despre “top 5 secrete despre sex pe care nu le-ai fi descoperit niciodata”?

    Atat. Iti multumesc pentru rabdare si iti doresc un an nou bun!
    Bogdan Vosloban – Founder, Admin, Publisher at Ned32News

  4. Iti doresc sanatate si iti trasmit felicitari republicanule pentru modul tau de a face presa! Si ca sa-ti pun o intrebare – Vrei sa shimbi ceva la tine? – raspunsul cred ca o sa fie scurt!

  5. Nu cred ca esti arogant si nu stiu daca esti cel mai bun. Dar genial esti si modul in care te exprimi in spatiul public este incurajator pentru multi, chiar daca adevarul spus cu voce deranjeaza pe cei care ieri, azi sau maine vor infuleca sau vor aduna frimiturile din placinta puterii. Fara a avea iluzia ca macar unul din sleahta de oportunisti, cu sau fara culoare politica, isi va pune cenusa in cap (sincer, nu telenovelistic), sper ca si alti colegi din mass-media sa invete de la tine ca sanctionarea comportamentului celor platiti sa reprezinte interesele noastre nu trebuie sa tina cont de antipatie, prietenie sau optiune politica. Felicitari!

  6. Separarea BISERICA de STAT este ncecesara intr-o societate democrata si civilizata. De ce in Romania nu se gasesc mai multi adepti acestei PROBLEME? si se acepta finantarea partiala de biserici noi de catre stat (primarii etc).

  7. Salut,
    daca te-ai intalni intamplator (in mod intentionat nu ai cum) cu maestru’ Jack si domnu’ colonel, ce le-ai spune?

  8. 1.Doream sa te intreb daca ai mai avea puterea(timp, nervi) sa mai faci o campanie umanitara si nu neaparat pt vreun campion ci pt un om obisnuit.
    2.E un pic personal, nu e neaparat nevoie sa imi raspunzi-catre ce l-ai indruma pe Vlad sa se indrepte ca profesie?
    3.Ai vrea sa faci o selectie si sa iesi cu cativa la o bere ?
    4.Daca ai avea nevoie de vreun sfat sau de ajutor vreodata, ai avea curaj sa il ceri?(si ma refer aici la noi nu la prieteni apropiati, colegi sau familie)
    iti multumesc pentru raspunsuri chiar daca unele din intrebari au mai au mai fost puse deja.

  9. Incerc sa-mi echivalez calitatea de expert contabil in UK, dar cei din Anglia(ICAEW) solicita CECCAR-ului, prin mine, procedura scrisa de obtinere a calitatii de expert contabil in Romania. CECCAR, de aproape 8 luni, se eschiveaza in furnizarea acestei proceduri scrise. M-ati putea ajuta ?
    Cu multumiri,
    Adrian

  10. @ADRIAN: trimiteti-mi un mail detaliat si fac o solicitare oficiala
    @dana logofatu: 1. da, dar trebuie sa fiu intr-o stare psihica lesne impresionabila 2. sper sa nu fie cazul sa-l indrum eu. il sustin in ce-si alege 3. da, cu placere 4. de ce nu?
    @Razvan: m-as saluta cu ei si atat, dar as incerca sa evit momentul
    @Adam: sunt destui, ti se pare tie ca lipsesc. da-i ipocrizia mare
    @ned32news: 1. n-o vad necesara. 2. s-a cam varsat influenta blogurilor. nu prea vad bloggeri care sa faca presa. 3. e o etapa. conteaza, pentru echilibrare. 4. influenteaza dramatic nivelul unei tari. avem o productie pe banda rulanta de tineri debusolati. 5. a) nu-mi plac clasamentele-n breasla si e greu sa compari mere cu pere b) criza economica, abuzul de putere al statului, autoimportanta nejustificata si lipsa de viziune & criterii c) tu crezi ca stau sa mi le notez? d) mie-mi plac cele asezate, de interviu & stuff 6. gramatica perfecta, sa nu puna botu’, sa fie gata sa uite ca are o viata personala. 7. nu cred ca se va intampla prea curand. si nici nu cred in valoarea adaugata pe care ar genera-o niste externi

  11. Te-ai gandit sa fii mai activ pe facebook? Din cate stiu eu nu ai o pagina publica.
    Cu ce crezi ca se va ocupa Nastase dupa ce va fi liber?
    Numai bine!

  12. @Daniel M: stii gresit. mai activ ca mine nu cred ca se poate. cu politica si scrisul
    @santinela: din afara
    @Vlad: nu-s Nostradamus, da’ nu mustesc de optimism
    @Eugen: fiecare om are impresia ca subiectul lui e prioritar la intrebat. nici nu mi-a trecut prin cap, ca sa fiu sincer. astept documentele
    @all: daca am uitat sa raspuns cuiva, trageti-ma de maneca

  13. Cand te apuci de cartea cu Serghei. Nu amâna, cine știe când se răzgândește și …. nu mai spune nimic. 😀 . Până una – alta, respect pentru atitudinea de zilele trecute, referitoare la moartea lui Nicolaescu!

    Stima Victore, ești mare!

  14. Stiu ca exista in CCM pe ramura mass-media o clauza (daca nu ma insel, clauza de constiinta ii spune) care prevede ca un jurnalist, daca refuza sa indeplineasca o obligatie profesionala care contravine normelor de etica, deontologie etc si renunta la respectivul job, trebuie sa fie platit de institutia media de la care a plecat inca 9 luni. Intrebarea mea e de ce nu se preleveaza niciun jurnalist de aceasta clauza? Sau credeti ca, in practica, asa ceva nu functioneaza?

  15. asteptam cu nerabdare raspunsul tau…Am primit o “aroganta” politicoasa!Cred ca pur si simplu ti-e lene sa ta angajezi intr-o discutie mai serioasa.Ma interesa o dezbatere despre reforma statului,dar…m-ai dezamagit!Credeam ca blogul teu e un “loc” mai aerisit, mai elevat.M-am lamurit si cu tine.Nu-mi raspunde ca nu vreau o”rautate!Sanatate si virtute!!Imi pare rau ca in “conferinta asta de presa nu pot sa-ti spun ca asti arogant si genial ci doar..cum spuneam..te cam rasfeti!

  16. @Lore: onestitatea. abuzul de incredere
    @Dia: e cale lunga de la teorie la practica; mai ales pe praful asta
    @Chelariu Daniel: si uitasem de ea 🙂 nu stiu
    @ana: nu-mi amintesc sa fi anuntat vreo intentie de a filosofa pe bobul de orez. liber la plecat!

  17. Un scriitor preferat=o carte?Politicienii cu care intri in contact(formal sau “informal”) asculta de vreun sfat-asta daca vrei sa la dai vreunul?Invata-i,daca merita,ca atunci cind pornesc o campanie sa nu traga toate gloante la tv.

  18. @Victor Ciutacu pe 9 January 2013 la 09:43:

    nu obisnuiesc, dar, pot sa te trag de mineca ?
    sper sa nu fi fost prea puerile intrebarile,
    atita m-a interesat; setea de cunoastere, in
    in rest, mi-e ostoita.

  19. @ソリン: Gigantu. parca Sabina-i mai mica. de unde normativ? Barzila si Cofari-s chiar mai inalte decat mine
    @bondescu: am raspuns. asculta si nu aplica 🙂

  20. Te felicit pentru ceea ce esti, te admir pentru opiniile si corectitudinea ta.
    Ar fi mai corect ca presa, in general, sa aiba o pozitie asumata in mod public, asa cum este a voastra de la A3 si JN, in locul unei ipocrite si de multe ori ticaloase neutralitati asa cum vedem in ultimul timp in Romania? Si cand spun pozitie asumata nu ma refer la una oarba si obedienta ci la una “politically correct” asa cum este a voastra, din punctul meu de vedere.
    Si pe final doua dorinte:
    – o emisiune cu Cornel Dinu despre Dinamo,despre politica si despre viata in general;
    – o emisiune cu colegii tai editorialisti(sau o parte a lor) de la JN, pe care ii citesc zilnic cu mare placere. Stiu ca nu s-ar incadra in formatul emisiunii tale dar eu cred ca ar fi interesanta.
    Multumesc,

  21. @Laura: probabil ca nu
    @Florin Lulea: merci. incerc cu Cornel de mai demult, da-i inconsecvent si neserios. nu stiu cata audienta ar face colegii mei. l-am avut pe Nazat, n-am rupt norii

  22. Am vaga senzatie ca virgula colegele de pe teren
    sint mai toate pitace. Si asta nu doar la voi, la A3.
    O tin minte pe Sonia Simionov mica si rebegita, dar
    foarte hotarita, in Piata, in ianuarie 2012.

    Daca tot ai institutionalizat online-ul cu
    cititorii, va trebui sa ne adresam cu “excelenta, Jan” ? 😀

  23. Imi poti trimite un link cu pagina oficiala de facebook ca sa pot da un subscribe? Merci!

  24. Vali Stan ce mai face ? ca vad ca a renuntat la emisiune de cand era referendumul. Te intreb pt ca stiam ca erati prieteni

  25. As avea si eu cateva intrebari sa va pun:
    1.Dumneavoastra chiar îi urati pe Basescu,Udrea si Boc sau pur si simplu nu sunteti de acord cu ceea ce au facut?
    2.V-ati intalnit vreodata fata in fata cu Basescu sau cu Elena Udrea dupa ce ati inceput sa-i criticati la TV?Si daca da, ce v-au spus?
    3.A tipat vreodata domnul Voiculescu la dumneavoastra fiindca ati spus sau ati scris ceva ce nu i-a convenit?
    Atat.

  26. @Elena: 1. ura-i prea mult spus. cu Basescu e si o chestie personala. 2. da. cu unii, pur si simplu, m-am salutat, cu altii am si stat de vorba. 3. cu domnul Voiculescu ma vad ca o data pe an si vorbim la telefon cam de doua ori pe an. nu credeti ca ar fi cam mult?
    @Gigel: preda la Universitate. mai multe lucruri nu stiu
    @Daniel M: ia d’aci
    @krinos: nu l-am primit

  27. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Nu am intrebari.

    Eu va doresc sa fiti sanatos ,sa ramaneti asa cum sunteti si va fi foarte bine pentru Dvs.si pentru noi care va ascultam cu interes,si atunci cand sunteti nervos(din cauza evenimentelor mizere care apar mereu in viata noastra),si atunci cand sunteti sunteti fericit si linistit cand treburile merg bine.Sa va bucurati de familie si de tot ce va ofera Dumnezeu pentru ea.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  28. Domnule Ciutacu, care este reactia oamenilor care va intalnesc in diverse locuri publice ?
    Interactionati cu ei ? Va saluta ? Va zambesc ?Sau se eschiveaza, isi dau coate,se prefac ca se uita in alta parte, etc.?

    Tot respectul pentru ceea ce sunteti !

  29. 1.Daca ai avea copilul la liceu (clasa a X a) , l-ai indemna sa plece sa studieze “abroad” sau sa ramana in tara?
    2. Copiii mei imi vorbesc de patriotism , de prieteni, ca nu vor sa plece, crezi ca gresesc daca-i indemn sa plece? Crezi ca ei (adolescentii)stiu ce inseamna patriotismul?

  30. Draga Victor Ciutacu,

    Ai idee de ce se tot cearta Nistorescu si Chirieac? Am tot vazut la Sinteza Zilei cum se intepau intre ei.

  31. De ce nu-ţi place de mutra mea şi mă blochezi mereu? Nu vezi că am desfiinţat Recycle Bin, nu merit şi eu un pic de iertare??? 😆

  32. 1.Care crezi ca va fi soarta lui Dinamo?

    2.Crezi ca Guvernul Ponta isi termina mandatul?

    3.Pe cine vezi presedinte in viitorul mandat?

  33. Multumesc pentru exercitiu de sinceritate si pentru timpul(pierdut,cistigat?).Am vazut ca ai folosit cuvintul “Nasolu” vorbind despre guvernator;stiu ca eu l-am folosit de citeva ori aici pe blog si ma alint cu impresia ca ai auzit-o la mine pt. prima oara:):):)

  34. Salut Victor!
    Cand il aduci pe Mircea Badea la vorbe grele?
    Ati fi lideri de audienta!
    Multa sanatate!

  35. Meliorismul, practicat cu bună-credinţă şi cu spirit analitic, poate ajuta naţiunea română să se debaraseze de angoase, de scepticism şi de eterna auto-flagelare. De ce crezi că românii – în majoritatea lor, zic eu – nu pot concepe că nu trăim în cea mai rea ţară cu putinţă, că România nu este iremediabil pierdută, cu lucrurile în spaţiul carpato-danubiano-pontic se pot, totuşi, îmbunătăţi (în timp)? Sau nu crezi asta şi mi-am răcit gura degeaba?

  36. @matrix: l-am adus de doua ori pana acum si tot n-am fost
    @bondescu: l-am castigat. il stiam dinainte, da’ s-ar putea sa-mi fi ramas agatat pe creier
    @Marian S.: fiindca-s discretionarf
    @Alex: am raspuns mai sus. Cornel isi tot cauta cate un adversar. o zi-s eu, o zi Ciuvica, o zi Grasutu’. cred ca-l strang chilotii
    @sparr: pentru ca-si iubesc tara si, in naivitatea lor, isi inchipuie ca-i mce-l mai binecuvantat loc al planetei
    @Gabriel: propaganda basista functioneaza inca foarte bine. nici nu se straduiesc, crede-ma
    @GD: cred ca nu
    @Zuba: 1. cruda 2. nu 3. pe cine accepta americanii
    @sister_of_moromete: il am la liceu. nu acum, dar, daca mi-as permite sa-l tin afara, de ce nu? nu dau sfaturi pentru copiii altora
    @Genoveva B.: de regula, pozitiva. vor sa facem poze, sa le dau autografe, ma felicita, se plan, imi cer sprijinul. mai sunt si cate unii
    @Ioana P: multumesc
    @all: cu multumiri tuturor pentru participare, timpul nostru comun s-a terminat

  37. Buna ziua,

    Am trimis aseara in jurul orei 21:30, insa este posibil sa se fi intrerupt conexiunea la internet, daca nu l-ati primit.
    Am salvat intrebarile intr-un document word pe calculatorul de acasa, iar acum sunt la serviciu si nu vi le pot transmite.

    Oricum, cele 24 de ore intr-adevar au trecut.

    Poate la anul.

    Sa aveti un an de care sa va amintiti cu drag la final.

    Sa auzim numai de bine!
    Krinos

  38. Pentru prima data asist la acest dialog a d-stra cu cei ce va scriu pe blog ,este minunat .Eu am o nedumerire (dupa ce am citit ce scrieti in Jurnal ,dupa ce v-am urmarit in emisiuni tv. etc ,etc )de ce va sare tandara uneori cand scrieti ?
    Ramane scrisul….

  39. “@matrix: l-am adus de doua ori pana acum si tot n-am fost” – du-te tu la “in gura presei” :)))

    Cred ca va prinde 5 dimineata acolo, ii stricati lu ddd audienta de noapte buna :))

    Succes!

  40. Salut, Victor. La multi ani !
    Exista vreo sansa/posibilitate/dorinta sa faci o emisiune cu tatal maestrului Tudor Gheorghe? Ca as vrea sa-l vad ce raspunsuri ar avea de dat unor intrebari cu adevarat intrebari. Si as mai vrea sa vada romanii ca nu suntem chiar fiii ploii, ca au fost si vremuri cand nu ne inscriam ca popor (majoritar vorbind) in bucla “ne-am nascut, am consumat, am murit “

  41. Cum vezi viitorul UE,merge spre organizare de tip statal,iar actualele state se vor transforma in provincii sau diferentierile sunt prea mari intre natiuni pentru asa ceva?Cat mai trebuie sa treaca pentru a fi si noi concetateni cu astia din vest si sa nu ne mai intrebam ce o sa zica daca ne scarpinam undeva?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.