Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > O mare flegmă regimului portocaliu…

O mare flegmă regimului portocaliu…

Scriu aceste rânduri cu mai bine de şase ceasuri înaintea prezumtivului mare menage a trois live. Cred că, indiferent ce se va întâmpla, nu se poate răsturna spectaculos clasamentul. Să dea Domnu’ să mă înşel eu! Cu toate acestea, pentru prima oară din 1996 încoace, voi vota la prezidenţiale. Am făcut-o şi la locale.

Unicul lucru care mă mână din casă, cu excepţia obligaţiilor profesionale, e dorinţa de a da o mare flegmă din călcâi regimului portocaliu, stilului portocaliu de a face politică, parveniţilor şi curvelor portocalii, aproximativilor portocalii şi, în general, lui Băsescu şi atmosferei irespirabile pe care acesta a generat-o. Dat fiind că la locale mi-a ieşit exact aşa cum am vrut, cred că merită să mai fac, fie şi din pură superstiţie (dar în total dezacord cu postulatul imbecil cine nu votează nu contează şi n-are dreptul să se plângă), încă un efort. Măcar să ştiu că mor pe picioare.

    [poll id=”x”]

Nu voi vota, însă, la referendum. N-am ciungă-n păr să fac jocurile lui Băsescu.

P.S. Dacă binevoiesc favoriţii (3, 5 sau câţi o da Allah cel Mare) să se vadă la Casa Poporului, la ora 21 sunt la Gabi Firea-n studio. Dumincă, de la ora 20, particip la ediţia specială realizată de Mihai Gâdea. Până înainte de turul doi de scrutin voi face emisiune (botezată abuziv de CNA) electorală. După alegeri şi până la sfârşitul anului 2009, încerc s-o readuc la normal. Pentru 2010 mă mai gândesc.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

291 thoughts on “O mare flegmă regimului portocaliu…

  1. Din pacate am vazut doar a 2-a jumatate a confruntarii de azi, asa ca nu am prins faza despre care vreau sa comentez. (scuze pt “hear-say”) Am auzit ca Antonescu l-a atacat pe Geoana pt. salariul de la banca. Nu mi-a placut, cred ca a fost o greseala, una din putinele din aceasta confruntare si nu numai, dar, totusi, o greseala. Eu o sa-l “iert” si imi mentin votul pt el. Din nefericire stiu deja o persoana care in timpul acestei confruntari si pentru aceasta greseala (considerata de neiertat) si-a schimbat optiune de vot si declara ca va vota cu Geoana (in lipsa de alta optiune viabila). Parca e pacat daca ne gandim la “prestatia” foarte buna din restul campaniei si nu numai.

  2. @ korbul:

    De data asta te contrazic:
    -nu ma bag la punctele 1 si 4;
    -nu toti alegatorii liberali sunt musai anticomunisti care sa nu poata vota Geoana;
    -s-a vazut clar zilele astea ca Vadim si Becali sunt cu Geoana. Vadim ii ia apararea pe fata lui Geoana, iar in seara asta a avansat ideea aberanta de pact intre Crin si Basescu. Face lobby pe fata pentru Geoana. Iar Becali, cine l-a scos de la racoare? Eu zic ca Hrebenciuc. Oricum, a declarat ca Basescu l-a bagat si se vede ura si dorinta de razbunare. Si, din cate stiu, Becali nu minte.

  3. Imi place cum gandeste si se exprima Victor Ciutacu si de-asta ii citesc si blogul si-i urmaresc si emisiunile. Daca intamplator sunt si sustinatoare a lui Crin Antonescu, trebuie sa fiu caracterizata drept postaca???

  4. Il votez pe Crin. Si in plus mi-am convins si parintii sa-l voteze in locul lui Geoana. Nu sunt postac liberal, n-am votat pnl niciodata. Dar exista un inceput pentru orice. Sa fie unr-un ceas bun

  5. Iti multumesc pentru marturisire.
    Nu cred ca este suficient, dar … poate … hai sa fim optimisti.

  6. Prestatia lui Basescu din aceasta seara ca si prestatia de la Cluj mi se pare dezastruoasa,un Basel de nerecunoscut de abia vorbea nu avea cuvintele la el mi se pare ca e cam terminat,l-a facut praf pina si Geoana

  7. nu am mai fost la vot din 2004. de scarba. dar acum incurajez oamenii sa mearga, ca sa micsoram sansele portocaliilor sa fraudeze alegerile

  8. Uite o lista de oameni FOARTE morali pe care i-a CUNOSCUT Antonescu:

    -Regele Mihai
    -Corneliu Coposu
    -Papa Ioan Paul al ii-lea
    -sf. Tereza de Calcutta
    – Ticu Dumitrescu
    – Octavian Paler
    -Petre Tutea
    -mai sunt si altii.

    Intrebarea era cine e CEL MAI MORAL om pe care l-a cunoscut.
    Chirila nu e MAI moral decat astia.
    Raspunsul a fost gresit.

  9. ce dezamagire Radu Tudor…dupa aceasta seara! Sa nu fii inteles, oare, ca Antonescu nu s-a legat de familia lui Geoana, ci doar de faptul ca, printr-o coincidenta fericita si cumnatul sau este foarte meritoriu…si deci, raspalatit cum se cuvine…N-a zis ca asta are un picior mai scurt si merge intr-o parte…O dezamagire in plus, la urma urmelor nu conteaza. Foarte bun Crin Antonescu…si la ce-i va folosi? Bun si Oprescu…un mare domn…pentru cunoscatori.

  10. Daca Crin va ramane in turul 2 va trece usor si de Geoana si de Basescu. Dar daca vor ramane in turul 2 Geoana si Basescu(cu toate ca nu cred sau nu vreau sa cred) ..va castiga cel pe care Crin il va sprijini. Nu toti sunt postaci din cei care au votat. Crin are peste 60% deoarece are un electorat care se informeaza, un electorat care are acces la informatii, cel mai cult electorat. Eu cred ca fiecare candidat va fi votat de oamenii asemenea lui, care gandesc precum candidatul care il voteaza. In Romania sunt putini precum Crin. Bine ca s-a mai desteptat electoratul lui Basescu si nu mai e votat asa mult. Sustineti si voi Revolutia Bunului-Simt. Domnule Ciutacu sunt foarte fericit ca il votati pe Antonescu, si sper sa ii aduceti 1,2 procente prin anuntare persoaneni pe care o votati. Pe 22 noiembrie trebuie votat Antonescu.

  11. Caz concret.

    Ce-ati face daca un membru al familiei face parte din PD-L, implicit familiei i-ar creste sansele sa-i mearga mai bine cu ajutorul “politicului”, iar eu imi doresc din toata inima sa nu mai fie Baselu presedinte?

    Nu e o dilema de viata si de moarte, dar pur si simplu, pe de o parte, m-as simti un pic aiurea sa votez, cum s-ar spune, impotriva.

    Dar pe de cealalta parte, parca nici cu votul meu impotriva, care nu e decat unul, nu cred ca s-ar face diferenta, nu?

  12. Eu ziceam ca in primul tur votez cu cine vrea muschiu’ meu, chiar daca sunt constient ca singurul om care ma atrage si are sanse e Crin Antonescu. Remus Cernea e favoritul meu, insa nu stiu daca o sa pun stampila pe el, sau o sa-i dau votul lui Antonescu, pentru ca o sa aiba nevoie de cat mai multe ca sa ajunga in turul 2…

  13. Cine a mai auzit de mine pe forumuri in seara asta s-ar putea sa para surprins dar declar aici solemn ca declaratia cu Tudor Chirila = reper moral m-a facut sa iau hotararea sa nu ma mai duc la vot…Taiete Antonescule,astept sa te vad cu cercei in nas si blugi sfasiati…reper moral…ghiah

  14. Inseamna ca voi vota dintr-un motiv pur egoist. Nu Basescu si in nici un caz Crin Antonescu. Imi aduce aminte de Basescu, acum 5 ani,tupeu, smecher, nu pot vota un discurs. Si nici echipa din spatele lui.Au si ei conducta lor, si care a functionat atat de bine, cat au fost la guvernare. Si nici nu vreau sa mai vad “competentii” ministri liberali:Adomnitei, Chioariu, David…si de “tatuca” lor.Sa nu mai spun de “competentii” liberali din teritoriu,vajnici lipitori de afise.
    Chiar ca nu ai cu cine vota dupa 20 ani de la Revolutie.Daca astia trei candideaza pentru functia de presedinte a unei tari…

  15. Ce-ai vrut sa spui cu ..Dacă binevoiesc favoriţii (3, 5 sau câţi o da Allah cel Mare)..? Vrei sa te crestineze si pe tine Intaiul Cruciat al tarii?
    In alta ordine de idei, dar oarecum aceeasi. Am fost in Turcia la sfarsitul anului trecut si am ramas uimit de felul in care ei reusesc nu numai sa tolereze religia crestina, dar sa o si promoveze (vezi Casa Fecioarei Maria din apropierea Efes-ului). Ca sa nu mai spun ca si musulmanii sarbatoresc nasterea lui Iisus ca nasterea unui profet. Unde-i ura in toate astea? De ce se mai omoara oameni in numele religiei, inca? Ma intreb si eu, cand vad ca iar avem victime prin tarile musulmane… Ce rau e sa il confunzi pe Dumnezeu/Allah cu bogatiile, puterea sau petrolul… Schimbati-l pe Intaiul Cruciat al Romaniei, fiindca toate religiile au dreptul sa coexiste. Mai ales aici la noi in Romania, unde vremea si vremurile au amestecat credintele.

  16. @drujbaru: Am auzit vag despre Tudor Chirila si nu stiu cum este ca om, dar totusi nu cred ca este un motiv atat de intemeiat pentru a nu-l vota pe Crin Antonescu din primul tur (in cazul in care aveai de gand acest lucru)… Cum de altfel nu cred ca o va fura rau de tot din cauza acestui raspuns, pentru ca oamenii pana la urma vor vota rational.

  17. Nu inteleg de ce lumea se agita pentru faptul ca a zis crin de tudor chirila.
    E clar ca avea un target cu raspunsul asta.
    Daca se urmareste in ansamblu tactica lui crin…el a reusit sa atinga pana in punctul ala cam toate categoriile de varsta…mai putin tineretul!
    Chirila nu inseamna numa puta goala la vama.Totusi de ceva timp e promotorul unei campanii de restabilire si indemnare catre ratiune a tinerilor.Si el in campania lui condamna comportarile lui din trecut.Nu le neaga.
    Eu zic ca e un act de moralitate laudabil din partea lui chirila.
    Perfect ce a zis domnul parvulescu la gabi firea!

  18. Domnu’ Ciutacu, Basescu cica alegerile nu se castiga mintind. Suna ca un paradox, dar oarece dreptate are el: se mai castiga si plangand si suspinand “Draga Stolo”.

  19. Acum tot taranu’ are blog,printre care si eu,de ce?Nu stiu insa dar o sa-mi dau seama pe parcurs,ceea ce stiu este ca pe blogul meu apare numele meu adevarad si poza mea,pt.ca eu spre deosebire de altii imi asum responsabilitatea a ceea ce spun chiar daca sunt un nimeni.
    Singurul lucru bun pe care stiu ca l-a facut acest ,,show”in aceasta seara e ca Victor Ciutacu a declarat public(la emisiunea lui Firea) ca voteza cu Antonescu,uite asta imi place un alt om responsabil.
    Ce mai vreau sa spun este ca eu cred ca Basescu nu prinde turul doi,stiu ca aproape nimeni nu imi impartaseste parerea… dar nu se stie niciodata.In turul doi cred ca intra Antonescu si Geoana.
    Te salut Victore,chiar daca in seara aceasta la Firea ai fost ,,PDL-ist”,ceau.

  20. @ Tot eu

    Cel mai bun prieten al meu (pe care-l stiu de-o viata si pentru care as face orice , cum ar face si el pentru mine) este nu doar membru activ , ci chiar in conducerea locala a PDL (ale vietii valuri) . Taica-meu este vechi prieten cu PDL-istul care conduce Consiliul Judetean si partizan PDL (inca de cand se numea FSN) . Amandoi stiu despre mine ca sunt un mic taliban anti-Basescu si anti-PDL (inca din vremea in care au distrus Conventia – cot la cot cu convertitul Roman , dar pare-mi-se ca memoria mea e mai buna decat a unora din PNL ) . Prietenul meu , care are si sarcina (ca toti cei din partid) , sa-si sune toate cunostintele in ziua alegerilor ca sa mearga la vot (poate si sa puna stampila unde trebuie , nu stiu) , ma suna si pe mine in fiecare zi de alegeri sa-mi spuna , in gluma , ca absenta mea la urne va trece neobservata (deci nu trebuie sa ma mai obosesc 🙂 ) . Ei bine , cerandu-mi scuze pentru toata introducerea asta , iti spun : n-am nicio dilema . Sunt sigur ca pot sa ma descurc fara ajutorul nimanui in tot ce-mi propun (stii la ce ajutor ma refer) si sa votez asa cum vreau . Fa la fel , vei fi mai mandru de tine ! Daca ti se pare bombastic (e posibil , desi n-am vrut asta) , ignora-mi indemnul . Toate cele bune .

  21. In 2004 presa a fost cucerita de limbajul “colorat” a lui Basescu. In 2009, aceiasi presa este extaziata de discursul “smecheras” al lui Crin Antonescu. Dupa 5 ani, aproape toata presa este dezamagita de alesul ei. Nimeni nu a vazut in 2004 camarila din spatele lui Basescu. Nici acum in 2009, nimeni nu vede ce este in spatele lui Antonescu si vede cu timiditate, cine e in spatele lui Basescu. Si in 2004 si in 2009, toti se uita doar la cei din psd,doar de ei isi aduc aminte, desi multi din cei incriminati in 2004, s-au mutat cu bagaje cu tot, in celelalte partide. Pentru ca sunt sadic, imi doresc sa castige Antonescu si fac pariu ca peste cel mult 2 ani, tot presa va fi cea care isi va da seama ca a mai facut un bine tarii, propulsand inca un presedinte care nu are “limbaj lemnos”, dar care nu are nicio substanta. Insusi dl Antonescu, va obosi f repede de rolul care i se va oferi si va fi absent, ca si pana acum, cand dupa 18 ani de politica nu a iesit cu nimic in evidenta. Foarte bun proverbul: “Vorba multa, saracia omului” – adica a celor multi. S-a dovedit in cazul lui Basescu, se va dovedi si in cazul lui Antonescu.

  22. Prefer o aventura riscanta alaturi de o minte sclipitoare. Prefer riscul unei infrangeri decat renuntarea la valori. Prefer un vis frumos in locul unei certitudini hidoase. Si pentru toate aceste motive, votez Crin Antonescu … !

  23. dupa dezbaterea de la cj Amtonescu si-a cam luat nasul la purtare…si incet incet imi miroase a basescu sa nu uitam ca acum 5 ani s-a luptat ca basescu sa ajunga presedinte si ast anu o poate nega…eu cred ca tara asta are nevoie de un presedinte care sa nu mai dea numai din gura ca el nu e corupt sau ca el va face reforma …un presedinte trebuie sa fie diplomat serios si sa isi vada de relatia externa a tarii sa ne reprezinte peste hotare ca un bun diplomat si sa puna un premier hotarat ferm si bun gospodar care sa faca treaba pt popor..ironiile lui crin ma cam sperie si nu il vad a fi un prsedinte serios cum sigur nu il vad nici pe basescu si geoana trebuie sa taie niste capete din partid.eu zic ca cel care va incepe sa faca curatenie primul in propriu partid va putea face reforma in tara asta,basee nu va face asta ,crin daca face e schimbat in secunda doi iar geoana a facut dar inca mai trebuie sa o faca…dar daca iese presedinte cine va face asta?!

  24. In confruntarea de azi, dintre cei trei, Geoana a fost, de departe, cel mai bun.Si-a transmis mesajul ca poate fi un un presedinte al echilibrului si a si aratat concret cum. Basescu a fost al doilea, pentru ca mai are venin, lacomie si energie in “instalatii”. Iar, Antonescu a fost doar un crin. Si cu o floare nu se face primavara. Mai ales in Romania de astazi. Liberalii trebuiau sa se orienteze spre un candidat care mai are si altceva in afara de talentul oratoric, care si ala da uneori rateuri la Antonescu, datorita temperamentului cam zburdalnic pentru un barbat de 50 de ani. Oricum, stilul agresiv pe care l-a adoptat i-a facut un deserviciu imens, mai ales fata de telespectatorii care nu il prea stiau, deci tocmai cei pe care ar fi trebuit sa incerce sa ii puna pe numele lui. Ca sa nu mai spun de documentarea sub orice critica in domeniul economic si in cel al politicii externe, unde a fost facut K.O.

  25. “vreau sa fiu presedinte pentru ca trebuie”??????
    asta e echivalent la “nu mi-a placut dar mai vreau”
    nu mai zic nimic…chiar daca “trebuie”sa fiu revoltat si de crin si de base

  26. Eu voi vota cu Remus Cernea. Cred ca el este surpriza frumoasa a acestor alegeri. Sper ca va obtine si un scor bun. In acest sondaj are 3%. In altele are si mai mult. Sper sa se apropie chiar de 5%. Asta ar insemna ca aproape sigur intra in Parlament Partidul Verde in 2012. Stiu ca nu ecologia e problema cea mai presanta in Romania acuma. Tocmai de aceea nu vreau sa ajunga la 20-30% Partidul Verde. Dar cred ca macar 5-6% din cetatenii acestei tari ar trebui sa fie preocupati de ecologie. Cezar

  27. Familia, rudele, prietenii votează Laurenţiu Antonescu (cel puţin 20 de voturi). Dacă Antonescu nu va intra în turul II nu vom mai vota. Nu putem alege între Băsescu şi Geoană !

  28. @ un om

    Din punctul meu de vedere este destul. Si oricum…nu a fost doar replica cu T. Chirila. Au mai fost si altele plus imaginea de ansamblu (ma refer la discutia din seara asta). Imi place Crin..este carismatic, este educat si inteligent…vorbeste frumos si intr-adevar nu i se pot reprosa multe…DAR…
    da-mi voie sa-ti enumar chestiile care nu imi plac:
    – este foarte orgolios. poate foarte usor aluneca spre dictatura. (vezi basescu)
    – este impulsiv si un pic instabil. plateste un tribut prea mare dorintei de a fi nonconformist. este o calitate adorabila pentru un prieten, dar pentru un presedinte poate fi pagubos. Nu mi-l pot inchipui pe Crin la o uniune la rang inalt undeva in Europa. Este prea…pitoresc.
    – sincer nu cred ca are constitutia psihica necesara sa faca fata presiunilor ce vin la pachet cu job-ul de presedinte. eu cred ca daca Crin primeste langa cafeaua de dimineata rapoartele serviciilor isi ia lumea in cap. Ca sa fi presedinte trebuie sa ai stomac pentru asta.
    – nu mi se pare un alergator de cursa lunga. Nu cred ca ar rezista 5 ani. este genul de om, care ar produce probabil o premiera mondiala si si-ar da demisia din functia de presedinte.

    Cu toate acestea, omul imi place. Am spus-o si aici, si pe blogul meu ca daca ar fi dupa carisma, l-as vota pe Crin. Dar sincer nu cred ca este potrivit. Cu toate defectele lui, Geoana (din pacate Oprescu nu are sanse) este probabil cea mai buna optiune. Parerea mea 🙂

  29. Victore vad ca ti-ai spus public votul tau catre Antonescu, care inclin ca va fi si optiunea mea de vot, de fapt i-am dat votul meu la tine pe blog in sondajul tau, insa Badea a spus azi ceva care mi-a dat un fior rece pe sira spinarii si anume ca Basescu ar putea negocia voturile celui care nu s-ar incadra in turul al II lea si i-ar oferi functia de premier in schimbul sprijinului sau pentru un al doilea tur de scrutin. Eu cred ca daca Crin i-ar ceda voturile lui Basescu si eu l-as fi votat pe Crin in turul I as muri de scarba si cred ca in veci vecilor nu as mai vota si nu as mai avea incredere in nimeni. Asa ca oricine s-ar clasa pe locul al III -lea ar face bine sa sustina candidatul care va lupta cu Basescu in al II lea tur.

  30. Domnule Victor Ciutacu,in spiritul respectului aferent,in lumina orbitoare a confruntarii-fake de antart,desi as fi fost inclinat sa-l votez pe Antonescu smells like teen gas,
    am sa-l votez tot pe Basescu,e singurul care stie ce face si ce spune.Asta-i viata,dude.

  31. Nici eu nu il mai vreau pe Basescu, pur si simplu imi provoaca scarba numai cand ii aud numele, insa cred ca solutia nu este Crin Antonescu, adica eu nu vreau sa il dau jos pe Basescu si sa il pun pe Patriciu la conducerea tarii!!!

  32. Multumesc pentru raspunsuri.
    Duminica am sa fac 20 de km pana la ambasada Romaniei, ca sa il votez pe Antonescu. In aceasta seara a stralucit, este cea mai buna optiune din punctul meu de vedere.

  33. Am fost placut impresionata de atitudinea ta,Victor,felicitari pentru pentru votul acordat public lui Antonescu!Desi vizionez destul de des emisiunea lui Badea,asta seara am fost total dezamagita de comentariile sale catre Crin,mult prea dur si oarecum nefondat,daca nu era faza cu T Chirila,de ce se mai lua,practic a fost singurul lucru pe care l/a comentat despre el.
    In fine,dubios de exagerat!!!
    Mi/as fi dorit ca si Radu Tudor sa fi facut acelasi gest…

  34. Eu votez pe cineva pana la urma, nu e Becali , nu e Vadim , dar ma gandesc cu ce o sa ma aleg eu daca il schimbam pe Baselu, a fost el mai bun decat a dovedit ca ar fi putut sa fie Nastase, cand era Premier?

  35. Ma lamureste si pe mine cineva, dar concret ce se rezolva in tara ca mie sa-mi fie mai bine daca il schimbam pe Basescu? Va rog eu , ca sa stiu ce votez.

  36. Perfect de acord. Dar tot nu inteleg: ce diferenta e intre portocalii, rosii si galbeni? Sa fim seriosi, toti – jefuitori, curve, mincinosi, aroganti, agresivi – sunt la fel.

  37. @ drujbaru:

    Descrierea ce o faci lui Crin Antonescu pare a fi cea a unui om care il cunoaste intim. Nu am avut onoarea de a-l cunoaste astfel si nu pot sa-ti dau dreptate ori sa infirm ceea ce spui. Totusi, eu ii dau votul meu de incredere si totodata sansa de a demonstra ceea ce poate face. Chiar am incredere in el si nu il votez doar ca sa scapam de Basescu.

    Cat despre Geoana, ‘cred cu tarie’ ca este un om fals care nu are curajul de a vorbi liber in numele lui, pare mai mult o interfata de om caruia i s-a pus o banda pe care o repeta la nesfarsit (cuvant cu cuvant!). Prefer un om sincer care isi asuma spusele si care nu promite ceea ce nu poate face. Parerea mea 😉

  38. Minunat… daca iese Geoana vom avea un presedinte “serios si gospodar” (cum zic postacii PSD pe aici) care va deretica batos si incruntat prin curte la Cotroceni, maturind dis de dimineata frunzele uscate, cacatii de cutu si pet-urile, priceput la toate: economie ca are nu’s ce doctoratu’ lu’ peste, agricultura finca soacra-sa pune cartofi si face placinta de dovleac, politica externa finca a fost agent… ambasador la Washington, sanatate ca nu degeaba a fost coleg cu Oprescu, educatie ca are cei sapte ani de acasa… si tot asa. De fapt Geoana are o singura calitate rezultata din “frica pazeste pepenii”: grija lui constanta sa n-o faca de oaie, sa nu se impiedice de bordura si sa uite poezia. D-aia are Geoana fata aia de constipat, desi pe el il arde de cufureala: sa nu tuseasca, Doamne-fereste! ca-si da drumul pe el. Asta il face sa para in ochii neavizatilor sobru, serios, calculat si inteligent, ceea ce, dupa cum zicea si mos Ilici nu e cazul,,,
    Prea putin ma imresioneaza limba ascutita a lui Crin Antonescu, la o adica Vadim il face fara probleme intre doua doze de Rudotel.
    Ce ma intereseaza e ceea ce NU spun baietii astia de se viseaza presedinti:
    1. Cum se face ca mister Geoana sare direct din functia de brigadier adjunct la Energomontaj drept la Ministerul de Externe?
    2. In mai putin de 6 ani de la intrarea pe usa Ministerului obtine o performanta uluitoare: devine ambasador al Romaniei la Washington. In aceeasi zi Nicolae Titulescu face un triplu tulup in mormintul sau. Sa fie mister Geoana un mic geniu al politicii externe iar noi sa nu fi aflat?
    3. Cind s-a bucurat mai tare Geoana, in 1996 cind Iliescu l-a numit ambasador, tot in 1996 cind multumea lui Emil Constantinescu pentru fapta buna de a-l scapa de Iliescu sau in 2000 cind sub patrafirul aceluiasi tov Ilici era uns ministru al afacerilor extrene? Sa fie lipsa de caracter, ordin de serviciu, o limba catifelata nevinovata sau o combinatie de 3?
    4. De ce exista subiecte tabu pentru prea-competentul Geoana? Nu avem voie sa stim cu ce se ocupa cumnatii, fratii, verii si alte rude? Cum se face ca oamenii super competenti din Romania sint conectati sau la rude bine plasate politic sau la partidele aflate la putere? Este cumnatul lui Geoana singurul roman capabil sa ocupe o functie de director de banca (de stat)?
    5. Mai exista si alte subiecte despre care nu trebuie sa intrebam? Poate vreo defectiune la declaratia de avere? Poate vreo “coincidenta” fericita legata de promovarea in diferite posturi? Poate vreo “colaborare” fructuoasa cu diversi domni, fructele fiind pentru unii informatiile iar pentru altii banii?
    Valabil si pentru Crin Antonescu:
    6. Beti lichide mai mult sau mai putin alcoolizate? Daca da care, cit si cit de des? Prafuri usoare? Injectabile? Alte pastile? Vreo defectiune la organism? Dar la mansarda? Amante? La curve mergeti? Va spalati pe maini dupa ce mergeti la toaleta? De cite ori o scuturati?
    In plus Antonescu as vrea sa-mi lamureasca relatia lui cu petrolistu’: amic de nevoie (de bani), amic si atit, prieten la Catarama? Si daca se poate sa ne spuna si cu cit a contribuit conu Patriciu sa vedem daca-i mai zgarcit decit Tiriac.
    Mai mult cum se face ca in 20 de ani de politica nu are si Antonescu o amarita de vila? Avea timp pina acum sa si-o acopere cu hartii si la declaratia de avere iesea curat ca si acum? Nu stie sa fure, ai e frica sa fure sau nu vrea sa fure? Chiar asa de incompetent sa fie incit sa nu dea si el un tun, sa-si aranjeze un teren, ce Dumnezeu, doar a fost ministru 3 ani cind in Romania era raiul retrocedarilor de terenuri? Sau e asa de priceput ca nu l-a dibuit nimeni?
    Astea sint lucrurile la care as vrea un raspuns, macar inainte de turul 2.

  39. Repere Morale

    Nici lui Chirila nu i-a placut ideea lui Crin! http://tudorchirila.blogspot.com/2009/11/reper-moral-sau-instrument-electoral.html

    Adevarul este ca liberalii romani au avut traditional mai mult repere materiale decat morale. (Ex. Enormitatea: proprietatea e sfanta). De asta intrebarea a fost foarte grea pentru boemul Crinache.
    A fost insa devastatoare pentru Basescu. Orice ar fi raspuns ar fi fost ridicol! Asa ca a ales raul cel mai mic: sa vampirizeze fara scrupule singura resursa de imagine buna si umana de care dispune: nevasta-sa. Cred ca a infuriat-o insa la spume pe Elena.
    Geoana a punctat pragmatic si nu moral: Patriarhul este cel mai firesc reper moral intr-un stat 80% ortodox. Apoi, i-a dat lui Basescu cu florile-n cap aratand ca stie sa si pretuiasca ceva de la adversar.
    Trebuie sa recunosc ca de data asta Geoana a aratat ca poate avea si … prezenta de spirit. Eu l-am criticat tot timpul de lipsa de asa ceva.

  40. voiam sa votez cu crin,insa dupa “reperul moral”tudor chirila,m’am razgandit. pacat…
    cred ca voi vota cu remus cernea 🙂

  41. Crin Antonescu = O deziluzie,pentru el am stat aseara in fatza televizorului.Chirila poate sa fie orice pe lumea asta doar un reper moral Nu…Alina Plugaru daca ofera tinerelor o scrisoare prin care le indeamna sa nu practice pornografia nu inseamna ca poate deveni automat un reper moral…Antonescu sigur nu mai are cum sa ajunga presedinte,nu are proprietatea termenilor deci nu poate reprezenta o tara niciunde…Stau si ma intreb,la ce bun o mai avem printre noi pe doamna Doina Cornea ?

  42. M-am hotarit si nu mai votez cu Crin.Am vazut ca in afara de “mistouri” este subtire rau.Pacat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.