Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > O mare flegmă regimului portocaliu…

O mare flegmă regimului portocaliu…

Scriu aceste rânduri cu mai bine de şase ceasuri înaintea prezumtivului mare menage a trois live. Cred că, indiferent ce se va întâmpla, nu se poate răsturna spectaculos clasamentul. Să dea Domnu’ să mă înşel eu! Cu toate acestea, pentru prima oară din 1996 încoace, voi vota la prezidenţiale. Am făcut-o şi la locale.

Unicul lucru care mă mână din casă, cu excepţia obligaţiilor profesionale, e dorinţa de a da o mare flegmă din călcâi regimului portocaliu, stilului portocaliu de a face politică, parveniţilor şi curvelor portocalii, aproximativilor portocalii şi, în general, lui Băsescu şi atmosferei irespirabile pe care acesta a generat-o. Dat fiind că la locale mi-a ieşit exact aşa cum am vrut, cred că merită să mai fac, fie şi din pură superstiţie (dar în total dezacord cu postulatul imbecil cine nu votează nu contează şi n-are dreptul să se plângă), încă un efort. Măcar să ştiu că mor pe picioare.

    [poll id=”x”]

Nu voi vota, însă, la referendum. N-am ciungă-n păr să fac jocurile lui Băsescu.

P.S. Dacă binevoiesc favoriţii (3, 5 sau câţi o da Allah cel Mare) să se vadă la Casa Poporului, la ora 21 sunt la Gabi Firea-n studio. Dumincă, de la ora 20, particip la ediţia specială realizată de Mihai Gâdea. Până înainte de turul doi de scrutin voi face emisiune (botezată abuziv de CNA) electorală. După alegeri şi până la sfârşitul anului 2009, încerc s-o readuc la normal. Pentru 2010 mă mai gândesc.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

291 thoughts on “O mare flegmă regimului portocaliu…

  1. Un mut ii spune unui surd ca l-a vazut pe schiop cum fugea dupa chel sa il traga de par.

  2. Uite cum sta treaba intr-un oras psd-ist(Pitesti). Intreb la serviciu cu cine voteaza lumea. Intreb prietenii. Intreb administratorul de bloc (care vine sa-mi ia banii). Intreb parintii. Ii intreb pe toti cu cine voteaza. Cred ca 90 % imi spun de Crin. Ma, astia cu sondajele chiar sunt magari. Sa dea dracu’ sa nu aiba un scor oficial mai mare decat in sondaje ca altfel inseamna ca se fura in chiar in ultimul hal (Inca mai am o speranta ca nu).

  3. Credeam ca ati renuntat pe ultima 100 m scarbit de tot ce este in jur, stiam ca sunteti un om puternic si o sa reveniti, tocmai de aceea am respectat tacerea dvs.
    Sincer mi-as dori din tot sufletul un tur 2 intre Geoana si Antonescu, sunt 2 oameni de alta factura si presupun ca in aceste saptamani de campanie lumea s-a hotarat cu cine va vota.
    Desi daca va aduceti aminte eu am intrebat la inceputul anului ce ati alege intre un jurist-diplomat si un istoric…. Cristian Diaconescu vs. Crin Antonescu, nu a fost sa fie, dar ma repet cred ca ar fi mult mai civilizat un dialog Geoana- Antonescu.

  4. Nu pot sa ma abtin. Luati aici din logica unui portocaliu. Fratilor astia voteaza si sunt majoritari….

    “Nu e prima data cand votez. Este poate prima data cand, cu atatea scandaluri, imi cumpanesc mai mult votul, ma responsabilizez mai mult. Am exclus din start candidatii slabi, care vin in confruntarea electorala numai ca sa bifeze un punct pentru un cv pe care probabil ca nu il citeste nimeni. Am ramas la candidatii care conteaza (macar pentru confruntare, chiar daca sansele lor sunt destul de slabe). Pe Vadim l-am inclus la categoria CV, pe Becali la categoria “Gigi pleaca din Ghencea”, pe Kelemen la o categorie cu nume unguresc pe care nu stiu nici sa-l scriu, nici sa-l pronunt. Am ajuns la Sorin Oprescu. A vrut votul meu la primaria capitalei promitandu-mi autostrazi suspendate sau masini zburatoare, ceva de genul asta. Pana una alta nu a reusit sa faca decat un carnat, un tort si sa traga izmenele pe niste mosi craciuni. Se exclude singur din exercitiul meu de responsabilizare cetateneasca. Clar! A venit randul lui Crin Antonescu. Am incercat sa imi amintesc ce a facut el in politica, ce a facut pentru mine de cand se invarte pe scena politica. Rezultatele cautarii (chiar cu ajutor de la google, ca memoria mea parea sa dea semne de oboseala) m-au facut sa il las si pe el sa bifeze la CV. M-am pregatit pentru “confruntarea” cu Mircea Geoana. Om “fin”, fost ministru de externe, fost ambasador in SUA…te poate pune pe ganduri, nu? Posibil! Am inceput sa il ascult mai atenta. Demagogia e un cuvant prea mic care sa-l cuprinda pe Geoana. Penibilul e un cuvant prea suav pentru ipostazele intepenite ale candidatului Geoana. L-am auzit ca vrea sa trimita un om in cosmos si, ca bunica mea, mi-am facut o cruce mare. Nu mai era loc de cuvinte. Mai ramanea doar un gand: daca omul asta ar ajunge presedinte, in mod sigur Vanghelie, Oprisan, Nastase il trimit pe el intr-un dulce al cosmos al jocului de-a presedintele si ei raman aici, sa faca si sa desfaca guverne, legi, interese… O tara condusa de Vanghelie? NU, multumesc. Ramane Basescu! E sigur!”

    Ca sa rezum: ala e bou,ala e comunist,ala e curva, deci normal sa votez Basescu.

  5. Imi pare rau dar Crin nu mi se pare suficient de copt pt functia de presedinte. Cred ca in afara de arta dialogului e nevoie de mult mai mult pt a face fatza cu succes unei asemenea functii de mare raspundere. Din cei trei, totusi, cu bune si cu rele, cu minusuri si cu plusuri, cel mai potrivit este Mircea Geoana (echilibrat, diplomat, calm, cu bun simt si cu destula experienta). Crin mi se pare totusi o aventura mult prea riscanta. Iar Basescu inca odata ar fi un adevarat dezastru.

  6. eu gandesc si fac la fel ca tine ! sa dea domnul sa avem noroc ! sa ne traiesti, ca esti ca alifia pe rana !

  7. @araya – sunt destui militanţi cu soldă pe-aci, tu mai dai şi pârţuri la mâna a doua!!???

  8. Araya,lipseste descrierea lui basescu.Ce a vrut sa faca,ce a facut…stiu ca nu ai ce sa-mi raspunzi…asta e!Cred ca e timpul ca cineva sa-si dea parintii in judecata!

  9. Desi rezultatul sondajului initiat de tine nu poate decat sa ma bucure, in calitate de postac antonescian, trebuie sa fim, totusi, realisti si sa constientizam ca aici posteaza si, respectiv, isi dau cu parerea prea putini suporteri portocalii (ca sa ma exprim, cu greu, blajin). Sper ca acest sondaj sa reflecte cat mai fidel realitatea de pe intreg teritoriul tarii. Sa ne lumineze Dumnezeu!

  10. “Eu cu cine votez?” Va spun eu cum e la mine in sat. Primarul e sustinator a lui Base, a facut bal in sat( asa e la noi) si a chemat pe toti sa se distreze pt. ca apoi sa il voteze pe Base. Mai e treaba ca voturile sunt numarate/sau ce se face cu ele tot de aceeasi sustinatori ai lui Base. Mai sunt si un grup de oameni care au zis la multi ca daca nu voteaza cu Base isi vor pierde ajutorul de la primarie. Pe deasupra mai e si mufa lui Base pe toate gardurile, stalpii etc. Majoritatea oamenilor din sat sunt oameni simpli ei nu stiu politica…daca cineva le zice sa voteze cu Base …vor vota cu el si cred ca acest lucru se va intampla nu doar in acest caz. asa cum zicea Alina ceva mai sus, cei care il voteaza pe Base sunt “prosti, prosti dar multi”.

  11. Ce sanse credeti ca are Crin sa ajunga in turul 2?
    Eram azi in taxi si imi spune taxime-tristul ca el voteaza cu Basescu.
    L-am intrebat:de ce?
    Raspuns:Pentru faptul ca toti fura si pentru ca toti prostii il calomniaza la TV.
    Calomnia stiam ca e atunci cand spui neadevaruri.
    Tind sa cred ca multi votanti de-ai baselului gandesc asa.
    A dvs era expresia “Mama imbecililor e mereu gravida”?

  12. BTW, nu inteleg ce s-a intimplat in Antene. Vagin Tudor e omniprezent, cu toate ca e o nulitate paranoica si un mort politic, la emisiunea lui Gidea Geoana e protejat si menajat… Sincer, incep sa-mi pun intrebari.

  13. Bravo Victor – eu nu sunt in niciun partid … si suntem cam de-o teapa si … de-o țeapă … trasă tuturor de nemernicii ăștia tupeiști și de cea mai joasă speță umană! Vreau să mărturisesc că niciodată nu l-am înghițit pe Băsescu și trebuie să recunoaștem că pute de la o poștă a semidoct 🙁 !!! Mie știi ce îmi pare rău? Că nu am plecat, așa cum am dorit, că al meu copil trebuie să continue să trăiască și suporte o țară de hoți … să fie așa-numita … generație de sacrificiu! M-am săturat de tupeul lor nemărginit și trebuie să-l schimbăm, chiar și cu Geoană, în final! Nu sunt PNL-istă, simt nevoia să subliniez, dar e pentru prima dată când avem și noi un om super, de bun-simț și care spune ce aș spune și eu, care se vede că a reușit să plutească deasupra ”sistemului” (chiorul a reușit să degradeze și termenii @@@ …) și pe care îl șuntează toată lumea! Ne-a dezamăgit Milică, dar hai să mai încercăm o data FRAȚILOR, hai să vedem dacă suntem TOȚI SUPUȘI PIERZANIEI 🙁 … Am crezut în Piața Universității, am dat examene cu minerii la ușă, m-am bucurat și m-am întristat cu CDR, sunt profesor și am mâncat o pâine umilitoare și destul de râncedă, am crezut că inteligența și corectitudinea pot să fie ”valori” și am încercat să-mi fiu propriul manager … sunt acum cu un picior în groapă, victimă a politicilor de rahat ale tuturor guvernanțior care – ba ”investiți, boilor”, ba ”plătiți forfetar și daca … muriți” – și am ajuns, la 41 ai mei, să mă gândesc la ce e mai rău … să-mi văd munca cinstită de 6 ani amenințată cu falimentul, să nu știu încotro s-o apuc! CE VIAȚĂ ÎN CE ȚARĂ TRĂIM???
    Bravo Victor, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Dana Grecu, Gabi Firea – ordinea e aleatorie! Să ne trăiți!

  14. Doame-ajută pentru noi
    Fără Băse-n turu’ doi!

    Nici Iepuraşu’ de Paşte sau Moş Crăciun n-ar putea să dea ţării acesteia o mai mare satisfacţie! Văd că e aproape imposibil! Dacă în turu’ doi s-ar bate Crin cu Geoană, i-ar face mucii cravată preşedintelui PSD. Io nu vă spun că voi vota cu Crin, că votu’ meu e secret! 🙂

  15. Va salut domnule Ciutacu!As vrea sa va aduc la cunostinta urmatorul lucru: conform unei diagrama realizate si distribuite pe strazi d sustinatorii baselului dvs. si mircea Badea a-ti fi printre cei mai mari ”dezinformatori” ai poporului…Deci reusiti sa-i scoateti mereu din sarite p ”micutzi”…F. BINE…TINETI-O TOT ASA si dvs si domnul Badea.

    P.s am incercat sa-i aduc la cunostinta si domnului badea d aceasta grozavie si nu am reusit sa trimit comentariul p blogul sau. poate ii transmiteti dvs. desi sunt sigur k amn2 stiati asta de foarte mult timp…adik faptul k sunteti considerati de baselu’ si staff-ul lui niste ”inamici publici”. multa bafta in continuare si tineti-o tot asa.

  16. ha!ce tocmai am gasit pe un site cu nume predestinat,antiteparii? parca se potriveste momentului actual:”Marţi, 17 Noiembrie 2009 BASE IMPEX SA – notificare privind deschiderea procedurii de faliment ” .curat murdar,coane fanica!

  17. Poporul asta chiar nu mai poate naste un Titulescu,Maniu,Bratianu,Antonescu(nu Crin)…………..
    Stia Burebista de ce a interzis consumul de vin
    Mai grav este ca vor fi unii care vor considera ca Ceausescu este ultimul politician adevarat care l-a dat neamul asta

  18. cea mai tare prezentare tv a infruntarii ce tocmai a inceput,a fost la otv:genul programului DIVERTISMENT, accesul copiilor sub 12 ani INTERZIS! in ce tara traim?

  19. Cred ca este prima data cand nu impartasesc 100% pronosticul Dvs. privind clasamentul candidatilor la Presedintie. De fapt, sunteti, prevazator, ca intotdeauna, si ziceti “nu se poate rasturna ‘spectaculos'”. Dar sa nu uitam, ca dezbaterea este “a trois”ceea ce in mintea mea nu echivaleaza cu ideea ca ceilalti candidati la presedintie nu pot rasturna situatia!!!In schimb impartasesc 100%gandul Dvs:”Sa dea Domnu’ sa ma insel eu!”
    Expresia extraordinar de sugestiva folosita de Dvs. “dorinta de a da o mare flegma din calcai regimului portocaliu” ma duce cu gandul la “invingator” si “invins”.
    Un invingator, inainte de a intra in cursa se pozitioneaza intotdeauna cu toata greutatea corpului pe varfuri, pentru a-si lua avant. Invinsul se sprijina cu toata greutatea corpului pe calcai in incercarea disperata de a nu se prabusi pe spate. Si pentru ca cei din jur sa nu-si dea seama de dilema prin care trece elimina un dop de flegma. O asemenea situatia cu siguranta va fi arbitrata printr-o flegma din gura D-lui Ciutacu sub imperiul logicii argumentelor.De ce? Pentru ca in “atmosfera irespirabila” sufocanta, il cuprinde o dorinta nestapanita “de a da o mare flegma din calcai regimului portocaliu”

  20. Domnule Ciutacu, cu tot respectul, scuzati-ma daca nu pot fi de acord cu aceasta campanie pe care o faceti in favoarea unui sistem de taxe salariale crescut, poate nu dumneavoastra dar Antena 3 in orice caz. Bineinteles ca cei care au votat pe aici pentru Crin vor merge la vot. Din pacate in Romania sunt mult mai multi cei care asteapta sa le dea ceva statul si prefera sa munceasca la stat. Si voteaza altceva decat liberalismul.
    Ne-am intalnit la targul de carte de asta vara. Pentru ca va place cartea va invit la Gaudeamus, sambata 28 noiembrie la ora 12 la standul 37 la Gala premiilor SRSFF, al carei membru sunt, si la lansarea volumului societatii, neuitand sa va reamintesc ca numai 1,5% dintre romani, potrivit unos sondaje, cumpara carti. Ma intreb: “Oare cati dintre acestia voteaza cu altcineva decat Crin?” Asa ca, scuzati-ma, daca nu pot sa afirm ca, decat sa-mi trag ideile doctrinare de la Marx (social democratia de acolo se trage), sau de la nimeni (PDL-ul nu stiu de unde vine), prefer sa ma trag de la Tocqueville. Se gaseste la Humanitas (!), din pacate editura apartinand PDL, de la Voltaire si de la cei asemenea acestora. Si sa votez cu PNL si Crin Antonescu.
    Va multumesc.

  21. Bai, n-a furat nimeni flota. Ati vazut ca are omu’ dosaru’ inchis? :))
    Einstein e de vina! Flota a disparut odata cu Experimentul Philadelphia. 😀

  22. tare mi-as dori sa nu existe media in clipele acestea , ca tare greu le-ar fi politicienilor sa isi faca campanie,imi este sila de toti, am ajuns sa cred ca in tara asta nu mai poate fi indreptat nimic, in niciun caz ca ar putea veni un presedinte si ar rezolva ceva

  23. Tuturor celor care urmaresc dezbaterea de asta seara, le spun din suflet sa vina duminica la vot! Prieteni, stiu ca va e sila, stiu ca v-ati saturat, stiu ca unii simt scarba viscerala cand ii vad pe politicieni, dar eu spun ca avem o sansa! Eu vreau sa-i dau o sansa lui Crin Antonescu! I-am vazut la treaba pe Basescu si pe Geoana, si nu-mi pot imagina urmatorii ani sub domnia unora ca ei!!!

  24. Tudor Chirila??? Tudor Chirila model de moralitate??? Ok…singura cale in care il mai votez pe Crin este daca va intra in turul doi. 🙁 Dezamagitor, si tare mi-e frica ca o fura rau de tot pe raspunsul asta.

  25. Cel mai bun si mai spontan pana acum e Antonescu, insa e si cel mai indisciplinat.Mare pacat… Va fi perceput ca o persoana care nu e in stare sa respecte regulile.
    Geoana pareaza bine, dar e prea crispat. Basescu e terci, incaseaza lovitura dupa lovitura si trimite lovituri in aer, plus ca recita ca un robot, parca ar avea de dat un raport la al XIII-lea Congres…:)
    Pacat de gafa (probabil singura), replica aia aiurita cu Tudor Chirila…:( As fi raspuns “Parintele Galeriu”…

  26. Și eu am să merg să votez, evident pentru a termina cu regimul portocaliu.
    Dar, trebuie să constat că ai avut dreptate, Victor, talibanii antibăsescieni (în special liberalii, din păcate) sunt la fel de intoleranți ca și cei din tabăra portocalie.

    P.S. Știu că nu ai chef să mai discuți despre subiectul ăsta, și ai dreptate să nu o faci, dar, simțeam nevoia să spun (și nu este doar părerea mea) că ceea ce a scris azi ”maistrul” în editorial în JN, este înfiorător, a depășit limita superioară a nesimțirii și a abjecției!

  27. Crin!!!! idiotule! tu si staful tau!!!
    De planul B n-ati auzit?! E clar ca a venit pregatit de razboi… dar p’acolo s-au impartit zambete si… flori.
    JALE!
    Il votez… dar eu in turul doi cu cine votez?!

  28. Jale …ma uit la commenturile de aici si cu regret observ ca romanii tot nu vor sa scape de dinastiile politice! De ce naiba il alegeti fratilor pe Antonescu ? Voi nu va uitati la cine il sustine ? ( Tariceanu!- sa inteleg ca v-a placut de nenea asta cum ne-a bagat cu picioarele direct in criza?)
    Uitati-va lumea la cine ii sustin pe acesti candidati si apoi votati ca in Romania nimeni nu conduce de capul lui ; ciolanul e sectionat bine intre mai multe parti!

    Asa ca eu pe Remus il aleg ; e nou , “verde” si nu face parte din clanul dinozaurilor.
    Si Crin …tot dinozaur e si el , numai ca arata mai bine ca Basescu sau Geoana…:P

  29. Penibil Antonescu nu doar pt modelul sau, Tudor Chirila, ci din toate pct de vedere. O mare dezamagire. Geoana e noul presedinte

  30. “…Mai bine s-ar duce la vot…
    De Victor Ciutacu ”
    – Da ASTA E RASPUNSUL….!!! Si in plus STRADUITI-VA SA DESCHIDETI OCHII LA CAT MAI MULTI “ORBI” , fara insa a impune, a mintii sau dezinforma… Chiar nu merita sa coboram la nivelul agitatorilor PDL-isti si PSD-isti…!!! Inca ceva , incerc sa nu fiu subiectiv, dar mie chiar NU mi-a placut prestatia si organizarea lui Turcescu . Aveam senzatia ca e “pe mana” cu Basescu si indulgent cu Geoana…, sa fie oare din cauza ca sunt simpatizant Crin…???!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.