Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Noi, cei care nu mai vrem și vrem…

Noi, cei care nu mai vrem și vrem…

Nu vrem să facem averi. Nu vrem demnități publice. Nu vrem mașini la scară și nici gărzi personale. Nu vrem să umplem piețe cu adulatori. Nu vrem să ni se dedice emisiuni omagiale. Nu mai vrem să trăim într-o țară care se-nvârte după voința unui singur om. Nu mai vrem să suportăm umilința unui clan de îmbuibați pe banii noștri. Nu mai vrem să fim amenințați și sfidați. Nu mai vrem ca procuratura să fie o importantă agenție de știri. Nu mai vrem să ni se asculte telefoanele. Nu mai vrem să fim conduși/reprezentați de curve și de parveniți. Nu mai vrem să fim rușinea Europei. Nu mai vrem să vedem agramați care ne țin lecții de educatie și țopârlani care să ne definească stilul. Nu mai vrem să-i suportăm. Nu mai vrem să-i plătim. Nu mai vrem să-i îmbogățim. Nu mai vrem să-i vedem.

Vrem să trăim în linște și cu decență. Vrem să redevenim încrezători și senini. Vrem privim în ochii oamenilor cu care stăm de vorbă fără teama că am putea fi înregistrați pe ascuns. Vrem să nu ne mai uităm cu coada ochiului în spatele nostru pe stradă. Vrem ca logica să bată psihoza. Vrem ca majoritatea să redevină mai tare decât minoritatea. Vrem ca legea să nu mai fie negociabilă. Vrem o Românie normală la cap. Noi, cei care nu mai vrem și vrem, suntem mai mulți decât ei, cei care mai vor și nu vor. Putem să ne recâștigăm țara. Fiindcă nu mai vrem și vrem.

UPDATE: Adrian Năstase a preluat, ca de la arogant la arogant, leapșa cu numele celor care s-ar bate-n 2014 pentru Președinția României. Și scrie că i-ar plăcea să mă vadă independent în cursă. Am răspuns acolo provocării, o fac și aici. “Interesantă opțiune de final, dar n-are independentul Ciutacu logistica independentului Oprescu; nici veleități de vizionar, nici gândire strategică si nici închipuiri de salvator al neamului”.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

150 thoughts on “Noi, cei care nu mai vrem și vrem…

  1. Ai dreptate. Insa trebuie sa reactioneze aceasta majoritate. Si eu vad ceva semne de trezire.

  2. Doamne, ce bine ai scris!…
    ar trebuie transpus in manifeste si aruncate pe strada…
    sa inteleaga cei ce n-au inteles inca..sa se simta razbunati cei ce simt ca tine..sa le vada cei ce ne conduc acum si sa inteleaga ca nu-i de gluma..

  3. Ciutacule,

    Cum adica majoritatea sa bata minoritatea. Te dau in cap la CNCD. Te risti ? 😉

    Fiara.

  4. Ţara nu o pierzi, e tot pe acolo, ăia care o populează au un sac de probleme, în rest vrerile enunţate sunt corecte şi normale. Dar au trecut… doar 20 de ani. Ani în care n-am învăţat nimic. Poate că natura va rezolva totul, altă posibilitate nu văd. Desigur depinde şi ce e în urmă şi acolo nu văd nimic, adică doar manele, ebe, nuţe, riţe etc.

  5. si germanii au avut un Claus, dar nu Iohannis, ci von Stauffenberg, cel ce a incercat sa-l trimita pe vesnicele plaiuri ale pescuitului pe Hitler.e incredibil cum pot unii pdlisti sa regurgiteze la pranz ce a mancat baseku la micul-dejun.e incredibil cat de lingai pot unii oameni sa ajunga.chiar niciun defector,chiar niciun om de bun -simtz din gasca pdl sa spuna regelui ca e gol?dar societatea civila sau imbecila din jurul carmaciului?nici de aici nu-si ia nimeni raspunderea sa-i spuna in fata ca greseste?le e frica oamenilor astora?dupa mine, oamenii astia si-au pierdut libertatea!!!

  6. Foarte bine le zici de data asta, Ciutacule!
    Începi să-mi re-placi! 🙂
    Deşi cel mai abitir te citesc când mă enervezi!

  7. E reconfortant gandul ca ne putem recastiga tara. Nu stiu daca e si adevarat.
    Am facut prostia sa intru pe blogul lui patrasconiu si am iesit de acolo istovita ca dupa o zi de citit Umberto Eco.Ce zic eu, mai rau, mult mai rau! Am simtit vorbele lui Einstein, ca prostia e infinita, picurandu-mi pe fiecare neuron.In ultima vreme NATO isi cam cauta menirea, eu propun sa se lase de teroristi si sa puna tunurile pe prosti.

  8. Foarte bine zis! Haide sa facem miscarea “Desteapta-te romane!” si sa avem acest text ca manifest!

  9. @nina&evribadi,
    Stiu eu!
    Cheliosul cel sexos,deh daca te uiti la blonda din Plescoi,vrea,daca nu mai “iese” sa o stearga un an pe mare.
    Cu vaporashul.
    Hai,sa punem,mina de la mina,si sa-i cumparam ceva acolo.Un Titanic,macar.
    Poate il apuca nostalgia si se carambaneste singurel.
    Iar,pe arca lui,n-are decit sa-si ia si buldogul si blonda.Piticul nu se pune,e cantite neglijabila.

  10. nu putem recastiga ceva ce nu am avut niciodata, ceva ce nu am castigat niciodata… putem doar incepe sa castigam de aici inainte. daca nu ar fi asta doar un vis…

    sunt curios, tare curios, cum comenteaza Mircea Badea textul tau… cred ca se prapadeste de ras, in stilu-i caracteristic 🙂

  11. @siera,

    nenea ala al tau,spune cam asa: “Doua lucruri sint infinite:universul si prostia umana.Si totusi,in privinta universului nu sint atit de sigur.”
    Doi: se pare,ca Pntagonul,printre altele se ocupa de anul 2012.Daca este adevarat,iar Nibiru este real,atunci..ce mai conteaza inca doi ani ?

  12. Am obosit, am obosit sa lupt cu lingaii, aplaudacii, profitorii si corupţii; am obosit sa mai caut cinstea si omenia, linistea si bunul simt.

  13. Si tu chiar crezi ca cu cei care se imbulzesc pe la moaste, care cad pe scarile bisericilor, care se bat pe ceva alimente primite poti schimba ceva? Cati citesc (din pacate) bloguri anti?
    Ceilalti, multimea MUTA( vida), aia au dreptul la vot! Aia care habar nu au pe ce lume traiesc
    au dreptul la vot! Lita Ana si badea Gheo hotarasc destinul oamenilor scoliti si instruiti. Din pacate, mie mi-e teama ca si fara frauda alcoolistul castiga. El alora li se adreseaza prin targuri si iarmaroace.
    Iar la televiziuni (inclusiv ale mogulilor) trepanatii portocalii apar si arunca laturile fara ca cineva sa-i opreasca. Ba sunt chiar incurajati??? Munca de lamurire de pe vremuri.
    Iar voi, seara, Va munciti sa reparati ce-au stricat ceilati peste zi. Ca Sisif…

  14. eu zic sa gasim un slogan pt. alegeri ,ca tot si-a dorit sa se reintoarca pe mare daca nu iese presedinte : “ajuta-l pe base sa mearga la mare !!!”

  15. Bun,bun,da la ce popor asa conducatori,suntem o mana de oameni,care pana la urma nici nu cred ca e locul nostru aici.Cine a plecat din tara,bine a facut,ce a ramas se vede;o populatie prea inapoiata sa-si dea seama ca e condusa de niste rebuturi umane de care nici evul mediu nu e mandru.

  16. Eu mai vreau şi mai vreau să plătească. Să plătească, Victore. Şi el, şi tot neamul lui, şi toată mafia lor nesimţită. Toate nulităţile insalubre, armata de mutanţi.

    Şi când zic să plătească, zic să plătească la propriu. Până la ultima centimă. Toate datoriile externe. Şi toată sănătatea pe care au mâncat-o poporului distrus de bătaia lor de joc. Să fie executaţi de tot ce-au furat. De tot-tot-tot. Şi pentru asta trebuie ca la putere să fie cineva care n-are absolut nici o legătură cu ei. Nici măcar o tangenţă. De nici un fel.

    Un neamţ pe bune. Cum neamţ era şi Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen.

  17. Si eu vreau sa am dreptul sa fiu fericita!am ajuns la varsta de 18 ani si ma simt k pe vremea lui Ceausescu,simt k se incepe sa ni se ingradeasca drepturile si libertatea.

  18. Jos cu palaria!Este antiteza ‘democratiei basesciene:Eu vreau asa!’si se distinge clar prin folosirea pluralului:”Nu mai vrem”, “vrem”. Da asa suna vocea “poporului suveran”, dar faceti cumva sa fie auzita de “Eu vreau asa!”.
    Felicitari sincere!

  19. suntem prea putini ramasi in tara asta dominata de inavutiti, pensionari (fiindca tineretul e mai mult prin strainatate) si ……… manelisti. dar sper ca mai putem spera. Doamne ajuta!

  20. @mihail
    Nenea ala al meu se pare ca e si al tau din moment ce te-ai obosit sa-l citezi integral, lucru pe care eu n-am avut chef sa-l fac. De asemenea, n-am chef sa amestec NATO cu Pentagonul cu sfarsitul lumii si cu planete invizibile.
    Si da, conteaza! Conteaza fiecare secunda traita fara putoarea prostiei.

  21. Si uite-asa sper si eu ca pana la urma
    o sa-ncepem sa semanam mai mult intre noi,
    astia pe care ne tenteaza si o alta varianta
    de vals vienez al lucrurilor.
    Nu de alta, dar cei pe care ne-a lovit o idee mai devreme
    entuziasmul pe baza de atingere a pragului maxim al suportabilitatii
    aratam ca niste…, vorba cuiva, activisti politici.
    Chit ca nu facem altceva decat sa ne uitam pe langa noi
    si cand se iveste vreunul care pare sa semene cu noi oarecumva
    parca nu l-am chiar impinge pe scari,
    si nici nu l-am lasa sa se care de unde-a venit,
    pe baza de aceeasi greata si descurajare
    in care ne dizolvam si noi ficatu’, stomacu’ si aripile.
    Pardon, scapulele.
    In caz ca ati uitat modelul corului:
    Nimeni nu urla, dar sunetul se acumuleaza.
    Vorba lui Henry Ford (da, iar):
    Whether you think you can, or you can’t, you’re right.
    Asa ca, iubiti credinciosi, scoateti-va vointa de la arhiva
    si dansati mai cu suflet si mai razboinic.
    Song of war.

  22. Ne-am construit 20 ani pe minciuna si curvie…ce sa speram acum ?

    Ne-am batut joc de orice insemna valoare, ierarhie,simt al onoarei..ce ne-a ramas neschimonosit?

    Suntem astazi o adunatura (fireste, vrem, fiecare vrea ceva) de interese personale si suma de frustrari.

    O sa votez, aidoma tuturor celor de aici, contra lui Base.O voi face, sper, la consulat. Sa ne imaginam insa ca tot el castiga. Care e concluzia ?

  23. Io as zice sa iesim putin in strada…asa, de control…remember Piata Universitatii? e, asa ar tb sa facem pana la alegeri…ca sa se vada cati suntem si ce vrem…si baietii cand i-ar arde degetele sa mute niste autobuze si cativa saci de voturi sa stie ca noi suntem acolo, in piata universitatii…

  24. Pentru cineva care a postat un raspuns. A risca nu e verb reflexiv.Deci, nu se spune “a se risca”-“Te risti?”,ci “Risti?”.Si asa imi risc sanatatea cand aud sleahta portocalie agramata la T.V.
    O campanie buna anti-Basescu ar fi mediatizarea intensa a blog. lui Ciutacu si Badea si emisiuni trust eolian.

  25. frumos spus – adanc muscat, “dobermane”!

    daca si contracandidatii lui basssescu si-ar lua notite numai dupa acest scurt articol si tot si-ar putea intocmi un program electoral de clasa-lux.
    de ce? pentru ca articolul contine,scurt si cuprinzator, toti acei NU! si toti acei VREM! care ni se zbat la tampla, care ne fierb sangele-n vene de cel putin cinci ani incoace.

    NU! si VREM! sunt doua cuvinte care pot face diferenta intre democratie si dictatura.

    tot respectul victor, “dobermanul” meu drag, cu muscatura nemiloasa! >:D<

  26. O lume perfecta nu exista! asa ca ar trebui sa ne obisnuim cu gandul ca de fapt ne aflam undeva in ANGLIa secolulului al xvi-lea si in loc de regele Henric al VIII-lea il avem pe nea basel. conducere discretionara pe principiul NU EXECUTI ITI TAI CAPU’!
    Din pacate asemanarile se opresc la capitolul femei ..Henric al VIII-lea avea de departe gusturi mult mai rafinate…
    Asta pentru aia care si-au vopsit-o in portocaliu!

  27. si ce ai sa faci Victore? toti vrem uneori inse ne apuca sila. mie unul imi e sila de tot. pentru ca ma gandesc, adesea, la faptul ca indiferent cine vine, va proceda la fel ca cel de dinaintea sa…

    atunci la ce bun?
    eu unul vreau sa emigrez.
    M-am saturat de romania si de romani desi odinioara, cand credeam in dumnezeu ma rigam lui sa ma ajute pentru ca eu sa ii ajut pe altii la randul meu.
    unde au fost romanii de rand cand haita asta ce caini au tavalit pe jos cu Constitutia? unde au fot elitele?
    daca vroiau, asa cum crezi tu ca vor si ei ceea ce vrem noi , ieseau in strada.
    stii ce mi-a zis ieri o aminca pe mess cand i-am zis ca o sa avem dictatura?
    citez: de aia nu mai fac eu riduri. a mai fost dictatura in romania. iar adevarul este ca majoritatii (de care tie is pasa) nu ii pasa.
    majoritatea de care zici tu ca are trebui sa conteze este indobitocita sistematic de 20 de ani de zile.
    cand omul de rand nu are ce sa bage in stomac crezi ca se mai gandeste ca ajunge base dictator?
    gata ca incep sa fac iar spume…

    nu inchiei inainte de a-ti multumi pentru melodia asta superba si .. incerc sa fiu in tematica [chiar daca engleza mea este de balta]:
    but what can i say??
    i am nobody…
    and nobody help me to help my people, my country…

  28. D-le Ciutacu,
    Cu tot respectul, cer permisiunea să preiau rândurile domniei dumneavoastră.
    Subscriem !
    Jos Băsescu ! Jos Mafia Portocalie !!!
    stimă,
    Sibilla

  29. De cateva zile numai asta am in cap: revolutie. Asa ceva nu se mai poate suporta. Basescule, du-te-n mortii lu’ ma-ta cu constitutia ta cu tot si interpretarile tale de haiduc constipat. Nu pot sa cred, dar chiar nu se poate face nimic? Ei sunt putini, noi multi. Ajungem iar la vorba ceea cu “mamaliga nu face explozie”? Hai fratilor peste ei sa-i dam (pe) jos! Da, stiu, instigare la violenta… dar cine p..a mea m-a provocat? Nu mai pot. Vorba lu’ Badea, in curand o sa fac o criza de nervi si o sa a auto-trepanez. Macar asa o sa fiu o leguma caruia nu-i pasa.

  30. Romania sau lumea este un ring de box unde castiga boxerul cel mai rutinat si antrenat. Privind spre actualitate Antonescu este un doar un pugilist sufeltist. Imi place ce-i drept dispretul sau fata de bani. Dar este doar o amarata de parere personala. Revenind la actulitate: v-ati pus vreodata intrebarea pentru ce trebuie sa faceti pentru NU si VREM ?
    Cum ar fi sa deveniti mai brutali si mai parsivi decat multimile de Basei si Mondiali din aceasta tara ? In menirea voastra v-ati imaginat citind bibli de puscariasi in care sant descrise punctele slabe ale trupului si sufletului omenesc ? Nu va dati seama ca aici se ajunge ? De la batalii verbale daca vrei sa ai izbanda va trebui sa tzrecem la cele fizice !

  31. pentru McGogoo: si apropo de emigrat: cand te intorci in tara dupa o perioada mai lunga te deprima mizeria, carutele, cainii si in general tot jegu material si comportamental.
    dupa o perioada te obisnuiesti si nu mai realizezi cat de aberant e sa depasesti 20-30 de carute la un drum de 100 de km ( unele chiar pe dn1)!ce-i drept e o priveliste sa vezi cum in fata ta la intersectia spre baicoi, intra un fiesta intr-un cal incercand sa evite caruta si ii zboara capul si matele chiar in fata ta…asta e ceva ..dar nu-i nimic ne obisnuim si cu asta . ce dreaq n-a fost maselu'(hai noroc) atatia ani ministru la transporturi!!!?
    ca sa nu mai vorbim de militienii care nu amendeaza carutele( sau macar caii ) dar pe tine daca te prinde radaru cu 60/ora ai pus-o…de un Johnnie Walker (se pare marca favorita a stiti voi cui)!
    Imi cer scuze pentru ca am “tras apa” in direct dar daca reflectati putin poate ca nu sunt prea departe de tema propusa..
    cu toata stima pentru domnul Ciutacu si cei ca dansul ca vorba aia: e plina ţara de trestii!
    Noapte buna! si poate facem odata o discutie serioasa despre carute and stuff

  32. Base si ai lui nu ne reprezinta,nici tara si nici pe noi ca neam ; ei sunt : ,, tiganca imputita, comunist mic si derbedeul dracului” si multe alte apelative . Dupa ce ca din salariul meu mi se imputa apx 30% si nu beneficiez de nimic:nu sanatate, nu invatamant, nu cultura, nu sport, nu drumuri, nu turism, nu protectie sociala,etc … mai trebuie sa-i platesc si pe infractorii astia care ne denigreaza numele de romani? Ma reprezinta EBA si Becali in Parlamentul Europei ? Asta meritam noi ? Chiar atat de rau am ajuns?
    Zambeste! Maine a fi mai rau!

  33. Unde pot face o cerere de renuntare la cetatenia romana? M-am saturat sa fiu “roman”. Vreau liniste. Nu vreau sa se intample si la noi cum s-a intamplat in Venezuela din cauza inconstientei politice!!!

  34. Observ cu satisfactie ca din ce in ce mai multi asa-zisi nehotarati, pana mai ieri, incep sa-si manifeste tot mai fatis nemultumirea si/sau chiar dispretul si oroarea fata de tot ceea ce se intampla in Romania de dupa douazeci de ani de la MOARTEA celor care au luptat ca tocmai asa ceva sa nu se mai intample: SARACIE, FOAME, FRIG SI DICTATURA. Sufletul meu de fost UTC-ist si de fost proletar (mea culpa) imi da ghes sa compun pe loc niste lozinci mobilizatoare la lupta de clasa dar ratiunea ma potoleste si ma indeamna sa ma intreb: “Cine este dusmanul de clasa?” si, mai ales “Cine este prietenul de clasa?”. Cum dracu’ se face ca inainte de alegeri toti sunt buni, frumosi, destepti si placut mirositori (sic), iar dupa aceleasi alegeri sa constatam “cu stupoare” ca, de fapt, am ales niste putregaiuri cu fata umana … Cum, dom’le, chiar si acum, dupa douazeci de ani?? Seamana cu ruleta ruseasca, nu? Poate de data asta avem mai mult noroc, dar stii cum se zice: Norocul mai e si dupa cum si-l face omu’… Amin

  35. Eu vreau sa-l vad pe chior impuscat in Piata Revolutiei pentru faptul ca si-a batut joc de un lucru pentru care au murit multi acum 20 de ani:LIBERTATE. Aveam un orizont mai larg, imi doream mai multe lucruri, mai frumoase, mai pasnice, numai ca porcul asta m-a scos din minti…vreau sa moaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

  36. E al “tzashpelea” manifest pe care-l citesc. Sincer, nu vad nici o diferenta intre el, “rezistenta” ot Caracal, prin care Tuca indeamna la boicotarea non-valorilor promovate cu onor tot de trustul vostru si “respectul” cerut de tzucalarii aluia de a furat miliarde de la fraierii FNI. Si nu vad nici o diferenta intre el si cel al Alexandrei Svet, donsoara aia pe care ai injurat-o vartos ca face revolutii pe Facebook. A dumitale e de blog. Qui prodest?
    Domnule Ciutacu, la facut manifeste se pricepe oricine, daca te tenteaza ideea iti scriu unul de plange citindu-l si coana Veta pensionara si Dorel electricianul, si Vasilica textilista si Gigel tractoristul, si inervez astfel nervii intregii natiuni. Dar ce rezolvam cu asta?
    Nu vad nici un indemn la ceva concret, nici la dumneata, nici la Svet, nici la Tuca, pe Mirciulica Badea nu-l pun la socoteala, ca ala n-a facut armata si daca-i arati PM-ul s-a scapat in pantaloni si zice ca el prefera sa care bagaje la Alege Asia…
    Astept actiune, de vorbe si de “nu vrem aia, nu vrem ailalta” eu, sincer, sunt satul. La momentul potrivit iti voi spune cine sunt si ce cred eu ca se poate face ca sa asternem o palma vartoasa – eufemistic vorbind – pe soriciul gros de politician.

  37. @Begone: nu intelegeti si nu vedeti multe. daca va asteptati sa pun mana pe iatagan, sa ma asez in fruntea gloatei care vrea sa-l gatuie pe Basescu si sa ma inchipui un soi de Che Guevara modern, atunci regret ca va dezamagesc. n-o s-o fac!

  38. Che Guevara, Tito, Lenin sau, prin antagonism, chiar Zelea Codreanu din anii ’30, au fructificat cu mare succes nemultumirile si framantarile maselor. Si, iata, se scrie despre ei in cartile de istorie… Este atat de fragila granita dintre stabilitate si anarhie! Iar “iubitii” nostri conducatori se joaca cu nervii boborului si ignora cu obstinatie zgomotul matelor chiorainde al viitorului milion de someri din Romania. Dragi alesi, voua chiar nu v-a placut deloc istoria la scoala? Ce dracu’, n-ati invatat ca se cam repeta, adica e ciclica? NOTA BENE

  39. am si eu o obsesie oamenibuni: carutele.. trebuie sa scapam de carute!facem focu la iarna cu ele ca tot ne scumpeste rusu gazbaselele.
    acum serios cred ca tot ce se face pe sticla si pe scena politica si in media trebuie sa vizeze segmentul nehotarat al electoratului. noi ne-am exprimat optiunea. baseii la fel. babele de la tara .. e limpede si sunt al dracului de multe! sincer cred ca psd-ul trebuie sa fure voturi cot la coy cu pdistii ca sa contrabalanseze iar diferenta se va face tot in urban..adica aia care au pus botu’ acum 5 ani la tatel! dinescu si gasca au intors armele si cred ca incet incet se va atinge masa critica. acesta este insa un motiv in plus ca adversarii dictaturii sa nu o lase mai moale din contra! iar ziua de maine sorry azi e un exemplu in acest sens.
    Baselu nu e singura vulpe batrana din cotetul cu gaini!

  40. Cred ca se rasucesc in mormant cei 1104 morti din decembrie `89 si ii frig tare ranile pe cei 3352 raniti in Revolutie vazand ca dupa 20 de ani ne intoarcem tot la dictatura personala a unui individ incult, grobian, paranoic sustinut de o sleahta de interlopi, curve si scursuri umane. NOI VREM si NOI PUTEM scapa de astia destul de rapid, fie cu stampila, fie cu pietroaie, cocteiluri molotov, rangi si cam tot ce face bine la capatanile seci si la gusile umflate din banii publici. Nu doresc decat sa ii vad cu o pensie minima, traind intr-un bloc cu gandaci, cu instalatiile sanitare varza si inghesuindu-se la pomenile primariilor. Si atunci vor sti si constitutie si legi…..Visez frumos, nu?Sa isi puna ghetutele la usa ca vine Mos Nicolae sa le aduca costume in dungi verticale, bratari otelite D&G si tot tacamul pentru penalii regimului Basceausescu.

  41. Salut Ciutacu-le,
    eu sunt de parere ca noi astia muulti care nu mai vrem sa inghitim, trebuie sa scoatem iataganele neacceptarii acestor minus fiinte, acestor celule canceroase.
    Oricum, textul tau mi-a ajuns direct la inima 😉

    Toata stima.. >:D<

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.