Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Mogulule, hai să te fac o leapşă pe blog!

Mogulule, hai să te fac o leapşă pe blog!

Nu mă omor după răspuns la faimoasele lepşe de blog, dar Ancuţa e irezistibilă. O să bag, deci, vreo câteva învăţături pe piele proprie, fără a fi, însă, toate. Marfa pleacă mai departe că Masha, Blonda, Mogulu’, Distrugătorul de panarame şi Ardei. I-aş fi trimis provocarea şi lui Serghei, dar el ştie să scrie doar cu litere de tipar :))

Că mândria unei reuşite de/în familie depăşeşte mult orice realizare profesională

– Că linia de demarcaţie între gunoaie şi caractere e foarte apăsată, greu de sărit

– Că distanţa de la erou popular la proscris public e de 70.000 de voturi şi-o noapte

– Că victoria are cel puţin 1000 de moaşe, iar înfrângerea un singur responsabil

– Că pupincurişii mei sunt cel puţin la fel de isterici şi de instabili ca şi înjurătorii

– Că nu-i recomandabil pentru siguranţa ta să strigi “Înainte, băieţi!” până nu eşti sigur că e cineva în spatele tău; statuile postmortem nu ţin de foame-n timpul vieţii

– Că statutul de persoană publică te face automat dator să rezolvi toate problemele şi vinovat pentru neîmplinirile şi ratările unora care încearcă să te confişte

– Că te pişi mai cu debit pe mizerabilii care încearcă să-ţi facă viaţa amară după ce afli că te bucuri de aprecierea unor oameni care ţi-au fost/îţi sunt repere-n viaţă

– Că se poate face rating – deocamdată, numai prin excepţie – şi fără isterie politică şi că poţi sta o săptămână fără să te holbezi ca neghiobu-n posturile de ştiri

Comentarii

comentarii

Similar Posts

134 thoughts on “Mogulule, hai să te fac o leapşă pe blog!

  1. Uite-aşa mă duce gândul.

    România de azi trăieşte drama lupoaicei în călduri curtată de o haită de pekinezi pofticioşi (Guvernul) în căutarea unei rampe de poziţionare la o gaură disproporţionată dimensional în raport cu „geometria masculină”, în condiţiile în care dulăii dominanţi
    se-n(cur)că-ntre ei pe pajiştea politică cu iarbă sintetică.

    P.S. Hooo la oase ramoliţilor !

  2. @alex.dumitrascu

    “Tacnitu alora din Argentina l-a demis pe guvernatorul bancii centrale a Argentinei, fiindca respectivul nu a vrut sa transfere rezerva valutara la guvern.”

    Cand vad ca ai lor sunt mai cretini decat ai nostri, imi creste inima in piept de bucurie ca sunt roman.
    Totusi, nu mai e multi timp si or sa vrea si alde Boc & sleahta ca Isarescu sa transfere rezerva valutara a BNR la Guvern ca sa le aratam alora de la FMI ca avem cu ce face bugetul, dincolo de taxe pe mancare, pe aer, pe sex sau mai stiu eu ce….

  3. Poate Romania avea nevoie de o criza pentru a se cerne treburile mai repede. Pana la urma asta este democratia, sa mergi inainte cu toti (tonti). E bine sa ne stabilim valorile, prioritatile (sa trecem naibi si noi pe linia aia fara limitare de viteza).

  4. =))))
    de canadiana…m-a pufnit si pe mine rasul!:))
    Da’ nu mi-am permis, nah!:P

  5. Desi acum incalc o regula , am fost provocat :

    @ Danut Munteanu

    Nu mai e ce-a fost in sensul ca si la voi e mai prost decat a fost odata (nu in sensul ca ar fi mai prost ca la noi). O prietena din Nurnberg mi se plangea ca “s-a scumpit cacaua(sic)” ( 🙂 )si ca detergentul de rufe se vinde in cutii mai mici la acelasi pret 🙂 . Altul din Munchen , inginer de calitate la o fabrica de scaune pentru masini mai lucreaza trei zile din cinci pe saptamana (la fel si matusa mea de langa Stuttgart – contabila la o firma de constructii ) , un prieten din Berlin , tot inginer , e somer de doua luni ,etc. Nu vad de ce-ai bagat Alpii aici .

    @ alex.dumitrascu

    Tacnitu alora din Argentina e o tacnita .

    @ alec.palade
    “Victore, nu te tenteaza presa scrisa?”
    —–
    Chiar asa , fa pasul cel mare , angajeaza-te la un ziar si tu . 🙂

  6. amator de poezie d.le Ciutacu?

    De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
    Si actualii, dar si fostii,
    Cei mai destepti de pe Pamant
    Au fost intotdeauna….PROSTII.

    Nu te ruga la ursitoare
    Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
    Mai bine urla-n gura mare:
    “Iubite Doamne, fa-ma….PROST!”

    De ce sa tragi ca la galera,
    Sa-nveti atatea fara rost,
    De vrei sa faci o cariera
    Ajunge numai sa fii….PROST.

    In lumea asta cu de toate,
    Unde se-nvata contra cost,
    Pacat ca nici o facultate
    Nu da si diploma de….PROST.

    Avem impozite cu carul,
    Dar inotam in saracie
    Si ce buget ar avea statul
    Dintr-un impozit pe…..PROSTIE…

    Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
    Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
    O, Doamne, de ne-ar creste grâul
    Cum cresc recoltele de …PROSTI.

    Si-n lumea asta rasturnata,
    Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
    Savantii nostri mor de foame
    Si numai PROSTII sunt destepti.

    o zi buna!

  7. Pingback: Leapsa
  8. @dinug

    Nu cred ca acest tip de criza ne va face mai morali, mai destepti sau mai muncitori. Mai saraci, cu siguranta da.

  9. Doua vorbe despre “viitor” in viziunea optimistului si pesimistului:
    Optimistul: “Acea perioada de timp in care afacerile noastre prospera, prietenii sunt sinceri, iar fericirea ne e asigurata”.
    Pesimistul:”Viitorul nu mai e ce era odata”.
    Aceste ganduri se potrivesc cu viziunea Dvs. privind intentia Guvernului de a ridica exceptia de la plata CAS pentru dreptul de autor si conventii sociale.Declaratia Dvs. pentru Mediafax pune punctul pe “i”.Felicitari.

  10. Nu credeam…Ma uit la tv si vad cat de usor poate fi manipulata populatia,ma refer la vaccinul pentru N1H1 si cand te gandesti ca asa a fost si in ’89 sau can cei”acoperiti”din mass-media au interese.Acest gen de manipulare este atat de nociv pentru marea majoritate a celor care se uita la tv si, precum un personaj a neegalatului Caragiale:ce bine le zice.Si pentru ca in campania electorala s-a spus ca un mogul ia rezervele de sare si ca IN de Statistica comunicat ca a scazut productia de sare in 2009 cu 20%(medicii sant de vina ca recomanda pacientilor reducerea sau chiar eliminarea sarii din consum)mi-a adus aminte de o epigrama scrisa de Pastorel Teodoreanu dupa alegerile din ’46 care se potriveste perfect timpurilor noastre.
    Nu credeam s-ajung vreodata
    C-am sapot sa fiu in stare
    Ca facand pipi pe garduri
    Sa o fac direct in soare.
    Din Banat pana la Iasi
    Se resimte lipsa sarii,
    Fiindca cei mai multi OCNASI
    AU AJUNS LA CARMA TARII.

  11. …Si cand “invataturile sunt marfa”…
    Ca aparent traim impreuna, desi ne nastem singuri si murim singuri.
    Ca oamenii sunt oameni, nimic mai mult.
    Ca nu exista pedepse, ci doar consecinte.
    Ca prietenii sunt calatori fara bilet in trenul vietii.
    Ca atunci cand iti merge bine, trebuie sa te gandesti la ce e mai rau.
    Ca sunt ceea ce gandesc atunci cand nu-mi controlez gandurile.
    Ca increderea este ceva periculos.
    Ca odata sparte, mintile nu mai pot fi reconstituite…

  12. victor, eu in 2009 pot sa spun ca am vazut cum s-au schimbat oamenii din jurul meu…din rau in mai rau…oameni al caror caracter era direct proportional cu profitul material…la tv, la stiri, peste tot se aude ca firma aia a dat faliment, ca alta a avut nu stiu ce pierderi, dar nicaieri nu zice nimeni de falimentul oamenilor, si nu ala material, ci ala spiritual. http://www.raspo.ro/criza-oameni-caracter

  13. D-le Ciutacu,
    M-a bucurat foarte mult cate voci s-au ridicat impotriva ridicarii exceptieie de la plata CAS pentru drepturi de autor; nu se pot uni aceste voci odata?
    Intelepciuni:”Da sfat unui intelept,si el se va face si msi intelept; invata pe cel drept, si el isi va spori stiinta lui”.
    Cred ca Dvs. astfel de invataminte promovati.

  14. In 2009 am invatat ca de 20 de ani invatam fara de invatatura si ca pot trai in continuare si dupa ce s-a rupt ceva in mine!

  15. Apropo de reforma presei, cred ca e de admirat efortul lui Ovidiu Ohanesian pentru deconspirarea publica a escrocheriei rapirii ziaristilor, condusa de Traian Basescu in cardasie cu anumiti indivizi dubiosi din serviciile secrete.

  16. Că pupincurişii mei sunt cel puţin la fel de isterici şi de instabili ca şi înjurătorii

    Ai ajuns mare nene, ai si pupincurişii deci! Nu cumva te auto-flatezi?

    – Că nu-i recomandabil pentru siguranţa ta să strigi “Înainte, băieţi!” până nu eşti sigur că e cineva în spatele tău;

    Mare adevar mare in special daca in spatele tau e dusmanu’. De fapt noi cam asta am facut, inainte vitejii mei, dusmanul e in spatele nostru!

  17. m-am gandit acum ceva vreme ce am invatat de la revolutie incoace… nu stiu cat din toate astea am invatat in 2009, dar cu siguranta stiu ca le-am “aprofundat” pe toate…
    am invatat sa castig dar si sa accept pierderea, am invatat sa muncesc dar n-am reusit inca sa invat sa ma odihnesc, am invatat sa sper dar am invatat poate mai bine sa nu mai sper si sa pot trai cu asta, am invatat sa ma vand bine dar n-am reusit inca sa invat sa ma cumpar, am invatat sa urc dar am invatat deasemenea si sa cobor pt ca apoi sa incep iarasi sa urc, am invatat sa respect mai intens dar am invatat si sa nu-mi mai ascund lipsa de respect fata de multi, am invatat sa citesc mai bine printre randuri dar n-am invatat inca sa interpretez corect semnele de punctuatie, am invatat sa ma bat dar n-am reusit sa invat pana acum sa iau bataie, am invatat sa fac strategii dar n-am invatat inca sa aplic strategii cu orice scop, am invatat sa conduc masina mai bine dar am invatat si ca, odata cu trecerea timpului, n-o mai pot face ca altadata, am invatat sa iau in seama dar n-am invatat inca sa ignor, am invatat ca nu e nici o smecherie daca mint dar n-am invatat inca faptul ca pe oameni cate-odata e mai bine sa-i minti, am invatat sa stau langa oameni atunci cand le este rau dar n-am invatat inca sa nu mai fug de langa ei atunci cand imi este mie rau, am invatat ca durerea te caleste dar n-am invatat inca ce trebuie sa fac cu fericirea, am invatat ca datorez mult unor copii care acum 20 de ani au avut curajul sa stea in strada, am invatat sa diferentiez binele de rau dar n-am invatat pana acum cum sa ma feresc de rau odata ce l-am identificat.
    am invatat sa merg, am invatat sa vorbesc, am invatat sa zbor…
    am invatat sa traiesc si ma ingrozeste in continuare faptul ca pana acum n-am invatat inca sa mor…

  18. @smiley: da, taman mi se indeplinise visul de a da noroc cu mogulu’ 🙂

  19. @adi : ai scris in postarea pe care am bagat-o in seama ca te-ai nascut langa CARPATI, desi CERUSESI ALPII ( sic ! ) . Poate ca ai vreun negrisor mititel care scrie in numele tau si ai uitat ce scrii. Cat despre criza din exil pe care o invoci, sa traiesti bine ! Probabil ca ai inscris in carnetul de membru “fie painea cat de rea , tot mai bine’n tara mea”. Asa e ! E fooooaarteee bine in ROMANIA : stai linistit, ca nu se intoarce nimeni intreg la cap din GERMANIA lovita rau (da’ rau de tot : intreaba-l pe BADEA !) de criza , in ROMANIA. Poate ca din cauza ca s-au obisnuit cu ALPII… ? Spune drept : ce mai face capra vecinului ? Dar… vecinu’ ? Am sarjat amical, nu e nevoie sa te superi, e sambata seara aici, si … lumea e relaxata : o fi de la aerul ALPILOR ??? Stii, ALPII pe care ii cereai cand erai mic, in loc de CARPATI ?…

  20. @Victor,
    Avand in vedere faptul ca unora le aprobi comentariile chiar si atunci cand sunt trimise de doua ori, indraznesc sa spun ca, din nou, mesajul meu n-a ajuns la tine (l-am trimis ieri). X files sau habar n-am ce se intampla!
    Reiau mesajul de ieri: prin raspunsul pe care i l-ai dat lui @Ionut sa intelegem ca nu esti chiar tonomat cu ieuro? Mai lucrati si dupa mintile voastre?! Si eu care credeam ca voi sunteti niste tonomate in care mogulu’ baga fisa si voi zice ce vrea el! Ntz, ntz, ce dezamagire! 🙂

  21. Eu nu ma pricep la lepse; le citesc cu placere dar nu le dau mai departe; in schimb imi place sa reflectez la ceea ce scriu altii:
    “Toti suntem in sant, dar unii dintre noi privesc spre stele.”(Oscar Wilde)

  22. @Victor,
    Banuiam ca s-a intamplat ceva (dar nu stiam ce) pentru ca stiu ca simtul umorului nu ti l-ai pierdut.

  23. Imi cer scuze pt off, dar am incercat sa-mi expun pct de vedere la stirile ant 3 si n-am reusit, si deoarece spumeg, tre’ sa impartasesc cuiva, undeva, of(f)-ul, apropo de pasiunea pt vanatoare a domnului care aseara ne spunea la dna firea ca ne tebuie un “guvern totalitar”!!

    Niste labagii batrani, plictisiti si putrezi de bogati care-si satisfac instinctele ucigase la niste asa zise partide sportive, nimic altceva decat niste masacre pline de cruzime si rasini in creierele lor pagane! Cand omul vana de foame, era altceva, acum stau ca porcii cu burtile-n sus la adapost si asteapta sa le aduca gonacii mistretii sub nas, sa-i poata privi-n ochi si apoi sa vada sangele tasnind! Cum spuneam, niste labagii! Si daca le canta si ana lesco, e clar! Mai lipseste sa facem un program pt ocrotirea mistretilor, la care sa ni se ceara si bani, ca sa aiba tiriac fond cinegetic!! Mare rusine asa zisilor oameni civilizati care, de atata bogatie, habar n-au ce perversiuni sa mai inventeze, ca sa aiba si simturile lor pervertite, ceva trairi!

  24. @ Danut Munteanu

    De multe lucruri nu sunt sigur , dar acum de unul sunt foarte sigur : vorbim pe alte lungimi de unda . Ignora-ma de-acum incolo , te rog eu mult . Iti pierzi timpul degeaba si nu se merita , zau .

  25. Mai mult sau mai putin off-topic: Domnu’ Ciutacu, sunt (sau cel putin asa cred) unul dintre cei ce au incercat sa se manifeste in limitele bunului simt pe acest blog. In urma cu caeva zile, colegul dvs. Mihai Gadea, pe care il apreciez pentru profesionalism, a moderat o emisiune in care erau invitati Mircea Diaconu, profesorul Daniel Barbu (care mi-a fost si me profesor la Universitate, in urma cu vreo 20 de ani), Gabriel Cotabita si Mihai Bendeac. Emisiunea a fost deosebit de interesanta si s-a axat pe problema influentei modelelor si a promovarii anumitor valori (pozitive sau negative) in mass-media. In cadrul discutiei a fost atins si subiectul influentei crescande a manelelor in randurle romanilor. Au fost reamintite, in treacat, si manelele electorale pro-basiste ale lui Guta si Salam. Cu respect as vrea sa mentionez ca trustul de care apartin Antenele transmisese, cu mai putin de o saptamana inainte de acea emisiune, un tele-revelion in cadrul caruia Anul Nou era intampinat cu… manelisti si dansatoare topless (???) Stiu ca nu-i capraria dvs. si ca nu sunteti responsabil de toate deciziile care sunt luate in cadrul trustului, dar… ca opinie personala: cand critici ce-i pe la altii, n-ar fi bine sa vezi si ce se petrece in ograda proprie?
    Cu stima,
    A.A.

  26. Am o rugaminte la tine, Victore.
    Am vazut la Antena 3 (am prins numai la sfarsit) emisiunea Reporter Special, emisiune in care a fost prezentat un nene agronom care expunea posibilitatea unor curturi de pomi japonezi, “cu fructele care seamana cu rosiile”, un pom care rezita la -20 de grade, si adaptata in Bulgaria.
    Nu am prins de la inceput si nu stiu cum il cheama pe respectivul domn, nu am retinut exact numele copacului…
    Unde as putea vedea emisiunea in reluare? Exista inregistrare pe net? Se pastreaza emisiunile ca Sinteza Zilei?
    THANKS!

    Apropos, am vazut ca emisiunea Reporter Special a castigat un premiu APTR. MERITA! 😉

  27. tot eu: 🙂
    A fost Base azi sa-si ia banane dintr-un magazin si a dat Realitatea TV din minut in minut cum isi baga bananele in sacosa, cum pune apa pe banda rulanta…
    Nu am vazut stiri si “direct” la Antena 3 cu faza asta, si voiam sa va mai felicit odata.
    Au ajuns sa dea “EXCLUSIV” cand Base bea apa!!!???

  28. În 2009, am învățat o seamă de lucruri amare:

    – Că noi, românii, avem o incredibilă voluptate a ratării șanselor.
    -Că tot noi, românii,nu am învățat nimic, dar absolut nimic, din istoria recentă și repetăm cu frenezie greșelile trecutului.
    -Că dărâmăm isteric statui și punem pe soclurile lor pitici de grădină,viu colorați.
    -Că ne arătăm admirația și prețuirea față de valorile autentice numai când sunt pe catafalc.
    -Că oricâte exerciții de autoimpunere am face, niciodată nu suntem pregătiți pentru despărțirea definitivă de cei dragi.
    -Că vine o vreme când darul cel mai de preț este sănătatea personală și a celor pe care-i iubim.
    -Că cine nu mă vrea nu mă merită.

    Am învățat un singur lucru bun:să-i mulțumesc zi de zi soțului meu că mă suportă, de muuuuult, mult timp.

  29. D-l Ciutacu vrea cu orice pret sa ne faca mai intelepti. Faca se voia dumnealui:
    “Dupa masura propriei credinte, cel mai inalt standard al civilizatiei este disponibilitatea de a te sacrifica pentru altii”
    Si in mare parte dansul si practica aceasta credinta prin ceea ce face pentru tara.

  30. @ de I.I.

    E adevarat ca suntem in santul falimentului moral, insa nu toti privesc spre stele, ci “doar” cei carora, noaptea le-a permis sa le priveasca….
    …cu trimitere la unul din comentariile dvs…. suntem toti asemenea multora, insa putini putem mima atat de pamfletistic…

  31. (Off topic)

    De cateva zile, din strainezia, nu ma mai pot conecta la site-ul antena3.ro. La inceput am crezut ca era vorba de o problema tehnica. Am setat browser-ul sa treaca printr-un proxy din tara si merge fara probleme. Cineva, probabil provider-ul vostru, se joaca sa va filtreze accesarile din exterior.

  32. @gicu

    Pai da, ca nu mai stie nimeni sa faca un reportaj adevarat in televiziunile din Romania… peste 90% din programe sunt discutii sterile din care nu rezulta nimic.

    In privinta lui Basescu, e o mare tampenie ca ii asigura televiziunile aparitii gratuite aproape zilnic.
    Daca ar fi dupa mine, l-as da odata pe luna si numai daca spune ceva interesant sau pleaca la vreo reuniune la UE. In rest, l-as lasa sa mearga la postul care se muleaza perfect pe caracterul pe care il are, si anume OTV sau Taraf.

  33. D-l Ciutacu nu ne slabeste cu invataturile sale, adica vrea ca sa ni se imprime bine in sufletele noastre, si nu mai schimba subiectul Deci, ne conformam dorintei dumnealui.
    “Nu sunt de fapt on om de stiinta, nu sunt un observator, un experimentator sau un ganditor. Sunt, prin temperament, doar un conchistador – un aventurier, daca vreti sa va traduc – manta de curiozitatea, curajul si tenacitatea ce caracterizeaza un astfel de om” (Sigmund Freud)

  34. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Daca aveti timp si va place,eu va rog sa intati azi pe Tvr1 la ora 16 00;e o conferinta a d-lui Dan Puric despre “Omul frumos”.

    Va doresc,cu tot respectul,numai bine si saptamana viitoare cu impliniri!
    IoanaP

  35. @maldive: de prin 2007, cred. vad ca poza starneste mai mare interes decat textul. data viitoare o sa postez una cu mine si Basescu 🙂

  36. Update: Vad ca mogulul v-a prelungit contractul pentru “vorbe grele”. Ce prim-subiect aveti ?
    Multe “succesuri” va doresc !

  37. Am scris pe blogul meu un text despre subiectul “prieteni de familie vs principii, deontologie personală vs. copilul prietenului de familie, care e mult mai cult ca EBA, norocul naţiunii, dar nu depăşeşte media de tupeism strict necesar ca să intri în politică”…
    Apropo, domnule Ciutacu, aţi văzut ce infelxiuni nefireşti are vocea copilului de prigoană, când îşi debitează textul de promo- investire? Cam ca EBA. Faţă de ei, papagalul ăla care implementează DIGI, e un ainştain mai coroiat!
    V-am scris ca să mă asigur că nu veţi citi, că nu vă interesează, că scrieţi ce vreţi şi argumentaţi cu propria recuzită pe privatul blog al domniei voastre.
    V-am scris, în ultimă instanţă, ca să mă asigur că totul e conform aşteptărilor.

  38. D-le Ciutacu,
    Va mirati ca poza Dvs. starneste asa interes?
    Lumea va vede rar zamband si aici zambiti! Si textul starneste interes pentru ca totusi este un numar de comentarii destul de mare la o leapsa. Numai ca ne-am indepartat de mult de ea; am alunecat inspre “ivatamintele” Dvs. si ale altora; si cred ca nu este rau. Ceea ce am sa scriu este o “ruda” indepartata a invatamintelor si cuprinde si problema presei:
    “Constitutia engleza a ajuns in fapt la acel grad de excelenta in care tuturor oamenilor le sunt redate acele drepturi firesti de care sunt lipsiti in aproape toate monarhiile. Aceste drepturi sunt: libertatea absoulta a apersoanei si a proprietatii; libertatea presei; dreptul la judecata rostita de un juriu independent in toate cazurile penale; dreptul de a fi judecat in conformitate cu litera stricta a legii; si dreptul de a practica acea religie pe care o doreste”
    (Voltaire, Dictionar filozofic, 1764)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.