Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

Câteva constatări la rece după cele mai penibile alegeri postrevoluţionare…

– PD-L se micţioneză cu presiune pe tot electoratul cu drept de vot. Reacţia premierului-politruc (de tipul părerea celor care nu votează nu ne interesează), organizarea la milimetru a şmenului pro-EBA şi reprimirea ei transparentă în partid în chiar noaptea alegerilor confirmă, încă o dată, lipsa de scrupule din Modrogan.

– PSD nu mai e-n stare să se mobilizeze nici măcar în momentele-cheie. Cum iarna nu-i vara, nici Zgonea nu-i ca Mitrea (sau Cozmâncă, dacă facem recurs la clasici). Nu poţi face performanţă electorală şi-n căruţă, şi-n teleguţă, nu te poţi bate cu mănuşi cu tiranu’, nu poţi spera la răsturnarea spectaculoasă a regimului cu un lider care, indiferent cât de tare se încordează, face constant cu 10 procente sub partid. Acum probabil că Geoană se va lua-n gură iar cu Băsescu, de această dată pe motiv de nominalizare a comisarului european.

– PNL se îndreaptă – cu paşi mari, cutezători – spre un bine-meritat 12%; de fapt, către adevăratul său scor. Antonescu este total depăşit de situaţie şi ameţit de iluzoria sa putere, iar tactica victimizării (ridicată la rang de artă de Băsescu) nu poate fi cartea câştigătoare. Să vrei Preşedinţia şi să jeleşti necontenit că toţi te persecută e uşor penibil, mai ales după ce ai anunţat că vei altfel de şef de stat.

– Cu sau fără implicarea Jucătorului şi/sau serviciilor, PRM a fost reînviat ca o absolut necesară contrapondere la UDMR. Bocetele că ne facem de râs la Bruxelles cu Vadim şi Gigi nu mă impresioneză deloc. Au trimis acolo, la reprezentare, tot prin vot liber, democraţii vechi şi serioase nişte demenţi pe lângă care acest cuplu de strânsură din interes reciproc arată a oază politică de normalitate psihică.

– UDMR a arătat, încă o dată, că e cel mai serios partid din .ro. Scorul spectaculos obţinut, pe un fond de absenteism şi miserupism electoral crâncen, spune extrem de multe despre capacitatea de mobilizare şi eficienţa acestei formaţiuni politice.

– EBA-şi merită cu prisosinţă locul. Este  exact ce ne trebuia. Într-o societate care promovează toate nonvalorile îngălate şi le face simboluri, ar fi fost culmea ca marfa noastră politică de export să fie un academician. Iar taică-său a câştigat, prin ea, încă o (dublă) bătălie: cu propriul partid (care fără ea e pe locul doi) şi cu restul clasei politice (complice la jaf şi scheunătoare abia după anunţarea rezultatelor). Dacă nu-l lasă ficatu-n drum şi/sau Licuriciul mare din braţe, câştigă prezidenţialele cu o mână legată la spate. În definitiv, dacă ăsta ne e vârful politic, poate că ăştia suntem: şui, şleampăţi, mincinoşi, machitori, stricaţi la caracter.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

151 thoughts on “Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

  1. Da, Boc a fost penibil. E de admirat insa darul lui de a putea vorbi atat de mult si a spune atat de putine.

    “EBA-si” a fost a legere cu subinteles ? 🙂

  2. Jos cu clopu’ dl. Ciutacu! Ati facut sinteza perfecta a alegerilor europarlamentare si ati proiectat un viitor sumbru (dar extrem de realist) pentru ce ne asteapta la prezidentiale. De obicei incerc sa ma abtin de la calificative ieftine, dar de data asta chiar ati nimerit la tinta. Felicitari!!

  3. Rectifica te rog: Într-o societate care promovează toate nonvalorile îngălate şi le face simboluri, ar fi fost culmea ca marfa noastră politică de export să fie un academician.
    Din societatea aia faci parte si tu amice asa ca analiza asta la rece ma lasa inghetat.

  4. Cam asta era ideea…
    Au reuşit – după 20 de ani – să ne aducă de unde am plecat: de la cizmă! Avea dreptate Octavian Paler să nu-şi dorească să mai prindă astfel de vremuri hidoase!

  5. De fapt Boc a zis: “Re vera, cara mea, mea nil refert.”

  6. “… poate că ăştia suntem: şui, şleampăţi, mincinoşi, machitori, stricaţi la caracter.”
    Persoanele de faţă se exclud, aşa-i? Că altfel ies cu pancarda-n drum şi mă declar calomniat… 😛

  7. Salut Victor,

    Dupa dialogul tau de aseara cu “premierul boc” sunt si mai convins ca ne meritam soarta…si inclin sa cred ca incheierea de mai sus ne defineste ca popor…oricat ne-am amagi unii dintre noi ca nu e chiar asa.

  8. In ce o priveste pe EBA, toti cei care au sustinut-o si simpatizat-o sau cei care au votat-o, i-au facut pe plac lui Basescu. Unii au fost suficienti de prosti sa creada in povestea cu independenta, altii credeau ca o pot disocia pe EBa de Traian Basescu. Cum sa o sustii pe EBA cand ea nu este nimic altceva decat produsul poltic al lui Traian Basescu si exponentul unui stil de a gandi prin minciuna si manipulare, dar de fapt cu valoare zero.
    Dumneavoastra sunteti suparat pe Crin pentru ca nu va asculta sfaturile? Este evident ca aveti ceva personal cu el, din moment ce dintr-un presupus prieten ati devenit ranchiunos si foarte subiectiv in ce-l priveste.

  9. in dimineata alegerilor am primit un telefon de la un vecin care este “ceva” (am uitat ce) in PDL filiala sector 2 , care m a rugat sa ma duc la vot cu familia si sa votam cu EBA..sau macar cu listele PDL.n am fost sa votez.”ma mictionez” pe independenta d rei eba si pe cei din PDL care au fost “impartiali si n au ajutat-o”

  10. “În definitiv, dacă ăsta ne e vârful politic, poate că ăştia suntem: şui, şleampăţi, mincinoşi, machitori, stricaţi la caracter”.
    Sunt de acord. Marea majoritate asa sunteti.
    Cu stima, ungur.

  11. Ca o mica observatie personala, PSD se pare ca se imbata cu apa rece si, din aceasta euforie, scapa niste porumbei uriti din gura. De exemplu, pe la 2 noaptea, la realitatea tv, l-am vazut pe dl.Zgonea laudindu-se cu fenomenalul lor rezultat de victorie absoluta. Si, la un moment dat, a folosit expresiile “Romanie rosie” si “Europa socialista” si m-am blocat pe loc… Aveam senzatia brusc ca linga mine se aflau Gheorghiu Dej, Chivu Stoica, Petru Groza, Leonte Rautu, secondat de Brejnev, Andropov si Cernenco, cintind cu totii in cor “Internationala”, sub bagheta dirijorului Iosif Stalin… si in fundal surideau blajin Ceausescu si Iliescu, jucind pocher… Sinistra imagine… Sper ca Tov.Zgonea sa-si fi etalat doar “o fantezie de-a sa” vorba reclamei…

  12. @Roxi: eu nu sunt suparat pe Crin, ci dezamagit de el, iar dumneavoastra bateti campii fara pic de gratie. daca voiam sa ma fac sfetnic de campanie pe bani, ma facem de acum multa vreme. numai eu am o meserie si, spre deosebire de activistii de pe bloguri, n-am nevoie de bani politici.
    @PJ: trebuia sa semnezi “un bou”. erai mai aproape de adevar.

  13. Reformulez, De ce sunteti dezamagit de Crin Antonescu? Eu nu am cum sa inteleg deoarece nu ati explicat ce anume v-a dezamagit.

  14. Victore, referitor la dezamagirea ta, adu-ti aminte ce a spus tarul Putin: “Cele mai mari dezamagiri se nasc din marile sperante”

  15. @Zsolt: fiindca nu public toti prostii, indiferent de etnie. deci pa!
    @Roxi: daca aveati rabdare sa ascultati ce am spus la tv si sa cititi ce am scris pe acest blog, nu ma mai intrebati. n-am vocatie de povestitor, sorry.
    @Arsulici: mi-ai luat vorba din gura. nici eu nu puteam scrie mai bine 🙂

  16. Ati fi surprrins sa constatati asa cum fals va amgiti, ca nu toti cei care au o alta parere decat a dumneavoastra si indraznesc sa si-o exprime nu sunt membrii de partid si nici nu sunt platiti de nimeni.

  17. Pe mine nu ma plateste nimeni si nu fac acticvism politic pentru ca nu sunt membru de partid dar l-am simpatizat sincer pe Crin Antonescu pentru ca pare a fi altfel decat ceilalti. Dumneavoastra ati fost foarte inconsecvent atat in ce-l priveste pe Crin Antonescu si paradoxal si in ce o priveste pe EBA pe care ba o simpatizati ba o criticati. Este firesc ca cei care va urmaresc sa-si puna intrebari vizavi de ambiguitatile dumneavoastra.

  18. In ce tara haioasa traim
    Ne meritam soarta
    Romanii ca natie trebuie sa dispara de pe aceasta lume

  19. In ultimile 2 ore a votat 1 milion
    Vreo 700 mii pe liste separate
    EBa ia la fix 4, 2 cat sa intre
    Exceptional softul domne, exceptional, suntem buni

  20. Am o singura nelamurire: cum poate un om atat de mic sa scoata prostii atat de mare. Credeam ca exista direct proportionalitate intre ele, dar se pare ca e taman invers!

  21. politruc = politicheskii rukovoditel = conducator politic
    deci? 🙂

  22. Situatia le convine de minune. E o situatie aproape perfecta pentru democratia de Buftea. Pot controla, destul de exact, 85% din cei 25-40% care voteaza (procentele obtinute sint aproape identice cu cele din toamna).Probabil ca EBA (pe care eu am crezut-o independenta cu adevarat) a fost sa atraga cele 15% necontrolate?

  23. 1. Crin Antonescu , trebuie sa-si schimbe radical tactica de campanie.
    2. EBA ,ma sperie, pentru ca este fiica lui Traian Basescu.
    3. PRM are cel putin 2 mandate, sper sa se descurce cat de cat George Becali pe acolo.
    4. BV UDMR. Ma ingrijoreaza.

  24. O parte dintr-o stire gasita azi: “Obţinerea unui loc de muncă în Statele Unite, în plină recesiune, este o adevărată încercare, unde fiecare amănunt poate conta: tunsoarea, aspectul fizic, un costum nou. În acest sens doctorii au găsit o rezolvare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi care se tem că vârsta ar putea reprezenta un impediment: injecţiile cu Botox”.

    Se pare ca ajuta si la alegerile europene …. Populatie de kkt.

  25. Zagonea e un biet politruc. La ora la care el ii dadea inainte cu Europa socialista, in tot restul Europei socialisti isi lingeau ranile dupa ce au iesit super sifonati din alegeri. Au pierdut detasat in fata popularilor de centru dreapta.
    Mai toate publicatiile au remarcat ca Europa a cotit-o spre dreapta numai Zagonea, incurajat de Obama de Dabuleni, debita tampenii la ceas de seara.

  26. Imi pare foarte rau pentru domnul CRIN ANTONESCU, pentru ca o pornise bine.
    Dupa parerea mea, in PNL si in PSD sunt oameni care ii slujesc lui Zeus! Chiar cativa lideri marcanti ai acestor doua partide!
    Ceea ce se poate observa pana acum, cert este ca la toamna Basescu va castiga un nou mandat de presedinte.
    Doamne fereste!

  27. Ciutacule,

    Astia care au intrat in PE se vor duce la Bruxelles cu AUTOBUZUL ? (acelasi vehicul magic care le-a dat mandatul).

    Fa te rog putin lobby la Antena3 ca sa fie disponibila online (precum Antena2) ca sa vad si eu de afara -> sa nu ma mai chinui cu streaming-urile.

    Fortza Autobuzul !

    Fiara.

  28. @Andrada: iepuras liberal, hai ca te scutesc de efortul de a mai coabita cu penibilu’. cauta-ma pe-afara si vezi daca mai fulgera. ma plictisesti…
    @Roxi: atunci faceti activism politic din pasiune. ceea ce-i si mai rau.
    @Fiara: n-am mare trecere la “colegii” din Antena 3.

  29. De ce ar fi rau activismul din pasiune?:)Just standing for a cause… Imi doresc sa plece Basescu de la presedentie si nu cred ca Geoana il poate invinge si atunci sustin demersurile lui Crin.

  30. Domnule Ciutacu,

    Bag sama că astăzi nu sunteți în toane bune și vă înțeleg perfect. Marile bucurii ca și marile dezamăgiri sunt mute.Și eu, însămi, am resimțit dureros incapacitatea de a comenta și comunica,în legătură cu alegerile și rezultatul lor.Îmi imaginez că dvs. nu aveți cum să evitați acest lucru, mai ales astăzi…

  31. Ai fost superb, domnule, in cele doua-trei replici ce le-ai schimbat cu Boc aseara. Am inceput sa aplaud involuntar si sa rad nervos la raspunsurile premierului; era, saracu’, atat de comic cum incerca sa-ti raspunda in acelasi stil, ca un copil care se stie neputincios, dar totusi nu vrea sa-si accepte infrangerea (pun intended). Intreaga echipa prezenta la Sinteza, a fost un pluton de executie pentru acesti oameni care nu-mi ofera alternative de votare.

    Totusi m-am prezentat la urne, dar nu ca sa aleg ca de fiecare data pe cel mai putin rau sau, cum spuneati chiar voi, sa votez impotriva cuiva, ci ca sa imi anulez votul tocmai din cauza prea-discutatelor fraude electorale. E de ajuns ca viata in afara apartamentului mi-e dirijata de niste inapti intru totul – macar identitatea sa fie a mea.

    Succes, Victore! Si la cat mai multe plutoane de executie…!

  32. Ciutacule,

    Apreciez sinceritatea vizavi de Antena 3. Pacat totusi.

    Legat de interbarea obsesiva cu care te tot bat in LCD: ai aflat cine te-a injurat de la CDep pe banii tai. Las-o ‘n-sange ! Dupa cum f. bine ai remarcat (si tu si altii), aia care nu voteaza, nu conteaza. Iti propun sa pui “front” injuratura: n-ai votat, deci existi – spre deosebire de aia 73%. Deci este vb. de 73% – 1 -> ca tu esti injurat personal. Esti tare.

    Si cu ocazia asta, aflam ca PNL se duce pe copca, Zeus ramane presedinte in timp ce FSN ramane singurul partid.

    Fortza Autobuzul !

    Fiara.

    PS: Te-ai scos, nu te mai bat la cap cu Printesa

  33. Impartasesc viziunea profesorului Teodorescu referitoare la actiunile lui Crin Antonescu. V-am citit o remarca a dumneavoastra in care sustineati ca nu agreati ca Antonescu sa fie tratat oarecum preferential fata de alti candidati. Eu zic ca nu trbuie tratat preferential dar trebuie tratat diferit deoarece oameni diferiti, ce pleaca din pozitii de putere diferite trebuie tratati diferit. Aici nu e vorba de dubla masura ci de a recupera firesc un start pe care Basescu l-a furat oricum fata de restul, prin puterea pe care o detine si prin controlul absolut asupra institutiilor statului si prin faptul ca joaca murdar.

  34. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Sunt in total acord cu Dvs.Cum zice “Arsulici”,traim mari dezamagiri in ciuda marilor sperante.
    Cred ca optiunea mea, si a tuturor care constituie 73%, este ca Boc sa traiasca in Siberia.Acolo ii e locul si asta merita dupa criteriul valoric pe care il atribuie romanilor care constituie 73% ,pentru ca”…au ales o alta optiune”.

    Cu tot respectul,
    IoanaP

  35. aseara i-ati spus piticului porno-ministru sa plece cu cei 22% & sa ne lase sa traim & noi in propria tara. aveti mare dreptate. noi,majoritatea,ar trebui sa facem ceva mai drastic. nu stiu,ar trebui sa ne facem un guvern paralel,sa-i alungam din tara,sa-i deportam sau sa-i bagam in puscarie… ceva trebuie sa facem. cat mai putem sa induram?!

  36. @Roxi: am luat act ca impartasiti aceleasi viziuni cu Crin si cu Bogdan. foarte bine, v-au convins, da’ incetati a mai parazita acest blog. ori postati aici din prima ce aveti de spus si pe cine iubiti, ori va faceti blog cu trafic mai mare decat al meu si prestati activism politic pe banii dvs, ori va inchid portile. convingerea cu de-a sila nu functioneaza la mine.

  37. Liberalii cred ca blesteama ziua cand s-au debarasat de Tariceanu. Era singurul capabil sa-i tina piept lui base.

  38. “Notiuni introductive despre autoterapia cu urina”( Camelia ROSU)

    Ce-i place geniului?…Alchimia?!

    PS Astept sa ma “rejectati” si d’aci.Rubrica lu’domnu’nea Dan?!

  39. Asa e, Base e tata lor. E generatorul de actiuni la care ceilalti reactioneaza. E trendsetter. Cu ce a lovit el acum 4 ani a ajuns acum si pe la mucosi.
    Mucosii parca-s cuprinsi de o astenie generala. Cum sa te astepti sa castigi prezidentialele cand tot ce poti sa faci este sa ataci concurenta? Chiar s-au terminat ideile ce pot fi vandute la alegatori? Doar Base trebuie sa vina mereu cu ceva nou? (acum, cu placa “nici nu stiu daca candidez…” mi se pare genial!)

    E tata lor, ii joaca pe degete.

  40. ciutacule, macar data viitoare cand o ai pe eba invitata sari si tu la jugulara. ca e deja ditamai politicianu’. sau o mai lasi cativa ani ca e inca inocenta?

  41. Buna ziua domnule Ciutacu.

    Foarte bine ati creionat tabloul de aseara, felicitari. Sunteti printre putinii jurnalisti din Romania ale caror pareri chiar ma intereseaza.
    In legatura cu alegerile atat de mult discutate, am cateva intrebari pentru dumneavoastra. Cu toate ca am studiat stiinte politice de mi-a venit rau si am realizat ca in Romania nu prea exista politica…. dupa ce am vazut ce poate face UDMR-ul in fata caruia ma inclin si-mi scot si palaria, imi dau seama ca mai exista sanse sa facem si politica adevarata in Romania. Ce ma framanta pe mine este “Misiunea Eba-independent” a PDL-ului. Desi s-ar putea sa par de-a dreptul machiavelica, indraznesc sa afirm ca mi s-a parut o demonstrare de politica fara scrupule, pura – adica, o idee foarte bine analizata, calculata si pusa in practica, asa cum ati spus si dumnevoastra, “la milimetru”. Prima intrebare ar fi care partid din Romania credeti ca ar mai fi in stare de asa ceva? Iar a doua intrebare – considerati strategia PDL-ului o demonstratie incontestabila de ascutime a mintii celor care au pus-o la cale? Pentru ca mie, desi s-ar putea sa fiu intr-o mare eroare, asa mi se pare – consider ca cei de la PDL, daca s-ar concentra si pe altceva inafara de propriile interese, chiar ar putea sa faca ceva pentru Romania in conditiile in care i-a dus capul sa o trimita pe micuta Eba la vanatoare pentru ca dupa aceea tot la ei sa ajunga “prada”.

    Va multumesc.

  42. D-le Ciutacu eu sunt ala care acum se simte RAZBUNAT. Multam fain pentru Sinteza zilei de ieri ( secventa Boc). Trebuie sa-i ia cineva la rost si pe astia. Tupeul este si arma lor, deci cu alte arme nu se poate…. Daca voi nu le ziceti, cine naiba sa le zica !! Juralistul care isi controleaza atent cuvintele si atitudinea cand vb cu nesimtitii astia este un JURNALIST. Dar un jurnalist care ii spune unui premier (ex) ceea ce pe buzele romanilor sta sa plesneasca este si UN BUN ROMAN.
    FELICITARI!

  43. Victore, de aici de unde traiesc eu (si ma uit de doua ori pe luna la romani- ma poti considera obiectiv) ultima sansa, adica ultima, e principele radu. Cu voie de la licurici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.