Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

Câteva constatări la rece după cele mai penibile alegeri postrevoluţionare…

– PD-L se micţioneză cu presiune pe tot electoratul cu drept de vot. Reacţia premierului-politruc (de tipul părerea celor care nu votează nu ne interesează), organizarea la milimetru a şmenului pro-EBA şi reprimirea ei transparentă în partid în chiar noaptea alegerilor confirmă, încă o dată, lipsa de scrupule din Modrogan.

– PSD nu mai e-n stare să se mobilizeze nici măcar în momentele-cheie. Cum iarna nu-i vara, nici Zgonea nu-i ca Mitrea (sau Cozmâncă, dacă facem recurs la clasici). Nu poţi face performanţă electorală şi-n căruţă, şi-n teleguţă, nu te poţi bate cu mănuşi cu tiranu’, nu poţi spera la răsturnarea spectaculoasă a regimului cu un lider care, indiferent cât de tare se încordează, face constant cu 10 procente sub partid. Acum probabil că Geoană se va lua-n gură iar cu Băsescu, de această dată pe motiv de nominalizare a comisarului european.

– PNL se îndreaptă – cu paşi mari, cutezători – spre un bine-meritat 12%; de fapt, către adevăratul său scor. Antonescu este total depăşit de situaţie şi ameţit de iluzoria sa putere, iar tactica victimizării (ridicată la rang de artă de Băsescu) nu poate fi cartea câştigătoare. Să vrei Preşedinţia şi să jeleşti necontenit că toţi te persecută e uşor penibil, mai ales după ce ai anunţat că vei altfel de şef de stat.

– Cu sau fără implicarea Jucătorului şi/sau serviciilor, PRM a fost reînviat ca o absolut necesară contrapondere la UDMR. Bocetele că ne facem de râs la Bruxelles cu Vadim şi Gigi nu mă impresioneză deloc. Au trimis acolo, la reprezentare, tot prin vot liber, democraţii vechi şi serioase nişte demenţi pe lângă care acest cuplu de strânsură din interes reciproc arată a oază politică de normalitate psihică.

– UDMR a arătat, încă o dată, că e cel mai serios partid din .ro. Scorul spectaculos obţinut, pe un fond de absenteism şi miserupism electoral crâncen, spune extrem de multe despre capacitatea de mobilizare şi eficienţa acestei formaţiuni politice.

– EBA-şi merită cu prisosinţă locul. Este  exact ce ne trebuia. Într-o societate care promovează toate nonvalorile îngălate şi le face simboluri, ar fi fost culmea ca marfa noastră politică de export să fie un academician. Iar taică-său a câştigat, prin ea, încă o (dublă) bătălie: cu propriul partid (care fără ea e pe locul doi) şi cu restul clasei politice (complice la jaf şi scheunătoare abia după anunţarea rezultatelor). Dacă nu-l lasă ficatu-n drum şi/sau Licuriciul mare din braţe, câştigă prezidenţialele cu o mână legată la spate. În definitiv, dacă ăsta ne e vârful politic, poate că ăştia suntem: şui, şleampăţi, mincinoşi, machitori, stricaţi la caracter.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

151 thoughts on “Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

  1. Eu nu am puterea să o fac pe EBa simbol. Dvs o aveţi domnule Ciutacu aşa că nu mă simt vizat deloc de cuvintele dvs şi nu înţeleg exact cui le adresaţi.

    Am aflat că-s nesimţit împreună cu dvs şi toţi cei care nu au votat (eu aş fi votat de data asta numai să-i fac în ciudă EBei că-i mare nesimţirea dumneaei, dar nu am avut ocazia fiindcă eram plecat) de la doamna Săftoiu – stâlpul moral al acestei societăţi. Ştiu că-s nesemnificativ dar vă rog, când o întâlniţi pe doamna asta transmiteţi-i că-i la fel de nesimţită cum mă consideră domnia sa pe mine, pentru că refuză să înţeleagă că eu şi câteva milioane nu o vrem tocmai pentru că e foarte “verticală”. Toate slugile penibile dau lecţii de morală în timp ce oamenii pe care îi apreciez eu s-au auto-exilat pentru a nu fi puşi la colţ de lichele. Încă un mesaj pentru toţi practicanţii pudibonderiei electorale: ce aţi zice voi de ideea potrivit căreia foarte democratic am mai şi da jos noi, cei 80%, neşte şmecheri şi toată cohorta lor de pupători de dosuri mai mult sau mai puţin şcoliţi.

  2. daca ne prezentam toti la vot si anulam votul scriind pur si simplu “anulat”…ce se intimpla cu clasa politica…intelegea ca nu e dorita o continuare a nesimtirii si se retragea din functii?
    oare nu trebuie sa-i punem si in fata unei astfel de situatii din care sa reiasa ca ne intereseaza ce se intimpla cu noi si cu viitorul tarii in care ne ocupam tot timpul…?
    as vrea sa putem discuta despre trezirea noastra si intelegerea drepturilor noastre de cetateni,pentru a-i obliga pe cei alesi sa-si faca treaba pentru care si-au “asumat raspunderea”si aceasta societate civila sa traga la raspundere public toate institutiile care nu mai exista decit pe statele de plata.
    asumarea asta trebuie sa existe si noi sa o putem vedea efectiv prin aplicarea de legi,adica pirnaie,amenzi,imposibilitatea de a mai candida,etc.
    faceti ceva !voi cei ce pot mobiliza…
    mass-media e cea care patrunde cel mai repede in constiinta omului.
    daca e prea patetic imi pare rau ca nu pot mobiliza seriozitatea si n-o sa se intimple nimic pozitiv.
    m-am saturat de zeflemea si mishtocareala.
    vreau un alt viitor pentru copiii mei,lumea a-3a a Europei as vrea sa nu mai fie in est,dar cu Boci si basesti nu prea vad “luminitza”
    nici eu nu am votat dar vad ca porcii astia de politicieni o intorc cum vor ei si ne fac pe noi nesimtiti,iresponsabili sau dezinteresati de politica,ceea ce nu e adevarat .
    noi nu putem reactiona public si de aceea ne bucuram cind un Badea sau Ciutacu spun cu cuvintele lor ce ne indigneaza si pe noi.
    vreau ca multimea din care fac parte sa aibe reactie publica si sa mearga la vot pentru a-l anula.
    va rog sa intelegeti ca sunt revoltat de faptul ca dobitocii care se pun in fruntea noastra din CAUZA democratiei trebuiesc motivati prin lege aplicata sa-si faca treaba pentru toti cei ce traiesc”sub ei”…nu numai pentru cei care i-au votat…mai am o gramada de cuvinte de spus ,ca am gura plina de amarala care o inghit de la astia,dar va las si pe voi sa va spuneti ofurile in fata acestor purtatori de cuvint care ne mai tin si noua partea…Bafta

  3. cred ca mai degraba o dictatura militara sa ne scape de curve politice si parlamentari libidinosi,era de asteptat ca modelul lu tata sa vina inapoi la partid,nu va-ti gindit ca nu are de unde sa justifice banii de campanie,ce dracu ca doar nu este becali, hai sa fim seriosi, si apoi trebuia sa-si urmeze turma,gen macovei,udrea tenismana lu peste si ceilalti handicapati si asta v-o spun ca stiu mai bine,neste chestii,cum ar fi vorba lu mirciulica,in prahova este o familie portocalie -rosie ,el la ploiesti consilier jud. ea la campina la psd,si mai au si firme mari

  4. @Petru Avram: dumneavoastra nu intelegeti multe, da’ n-o sa va schimb eu la batranete. transmiteti-i direct doamnei Saftoiu, eu n-am vocatie de purtator de cuvant. si, chiar daca as avea, cu tot respectul, eu as alege un titular mai reprezentativ al cuvantului pe care sa-ncerc a-l purta competent.

  5. Nu ştiu dacă aţi văzut, dar Adriana Săftoiu tocmai i-a făcut nesimţiţi pe toţi românii care nu au mers la vot. S-a întâmplat în direct labe unu.

  6. Dom’le da’ de Stolo nu vorbeste nimeni? Se retrage, nu se retrage? D-ra M.Macovei va mai scuipa Romania, alaturi de tokes ? O sa critice guvernu’, in continuare?
    Va rog, sunt de acord cu dvs. in ceea ce-l priveste pe d-nul Antonescu, are nevoie de alti consilieri dar nu-l mai criticati . Riscam sa-si prelungeasca mandatul celalalt domn care mictioneaza pe noi.

  7. Indiscutabil, absenteismul la vot pune in dificultate orice pretentie de legitimitate si de legitimare a celor care exercita functii elective de demnitate publica in numele, pentru si in interesul celor pe care pretind ca ii reprezinta. Dar in conditiile unui absenteism la vot de peste 70%, mai pot vorbi alesii de legitimitate? Nu, deoarece puterea conferita lor nu le-a fost acordata in mod concret decat de un procent minoritar din electoratul pe care pretind ca il reprezinta.

    S-a discutat si s-a dezbatut mult in media pe tema motivelor care au determinat o astfel de lehamite a electoratului din Romania pentru alegerile europarlamentare. Prima idee care s-a desprins a fost lipsa cvasitotala a unor euro-platforme politice, cu alte cuvinte candidatii nostri nu prea au stiut cu ce platforme sa capteze atentia electoratului din Romania (sa nu uitam totusi ca singura idee articulata a fost cea a Elenei Basescu de legalizare a consumului de marijuana, o idee inoportuna si care dovedeste ca tara arde iar ebele se piaptana). Nici un candidat nu a stiut sa spuna ce va trasmite forului legislativ european, pentru ce proiecte se va bate, caror politici si initiative europene le vor fi favorabili si carora nu. Nimic. Lipsa totala de eurosubstanta.

    Pe de alta parte, absenta de personalitati concrete de pe liste este si mai vizibila (in fapt, acesta este motivul pentru care subsemnatul a stat acasa, desi optiunile mele politice au fost dintotdeauna clare). Lista candidatilor partidelor a dovedit lipsa de respect a partidelor pentru electorat, deoarece acestia fie erau slabi, fie erau necunoscuti si, implicit, nu suscitau incredere in electorat. Ancheta “Cotidianului” a demonstrat lipsa de pregatire a candidatilor la europarlamentare in domeniul cunostintelor generale despre UE si limbi straine, doua calificari asolut necesare demnitarului roman la Strasbourg/Bruxelles. Numai gandul ca Jiji Becali, un personaj care nu poate vorbi articulat nici macar limba romana, ar incerca sa isi comande de mancare la bufetul PE, in franceza, este de ajuns incat sa ma faca sa imi fie rusine ca sunt roman. Deci calitatea proasta a candidatilor la europarlamentare, pusi de partide pe liste, este clar de natura sa explice absenteismul. Ar fi bine sa ne uitam la profilul europarlamentarului, asa cum a fost el comunicat oficial de PE si sa il comparam cu ceea ce trimitem noi acolo. Vom vedea ca europarlamentarii romani sunt in vadita discrepanta si ca EBA si Gigi Fecali nu prea au ce cauta in parlamentul in care nu cadreaza.

    Cred ca cele doua cauze ale absenteismului la europarlamentare, astfel identificate de dezbaterile din media, au fost mult potentate de lehamitea electoratului roman de politica si politicieni, deoarece electoratul a fost mintit in continuu de catre politicieni, de 20 ani incoace, cu o lipsa de rusine care nu poate fi cuprinsa in cuvinte. In Bucuresti se vorbeste, din patru in patru ani, la alegeri, de inele si strapungeri. Dupa ce trec alegerile, nu se face absolut nimic si bucurestenii, 10% din populatia tarii, raman sufocati intr-un oras devenit toxic si autofag din cauza traficului sufocat, a aglomeratiei si poluarii. Dupa patru ani, iar inele, iar strapungeri si concret … nimic! Situatia Bucurestiului este insa generalizata la nivel national. Sa ne amintim de anuntul unui presedinte care promitea ca isi va da demisia in cinci minute daca va fi cumva suspendat, lacrimile de crocodil … sau sa ne amintim de cele 200 zile si cei 15.000 de specialisti! Tot esicherul politic, fara nici o exceptie, a promis cat l-a tinut fantezia. Dar de respectat promisiunile, ioc, vezi Doamne, promettre c’est noble, iar ei sunt niste elite rasate si aristocratice ale politicii iar noi, electoratul, niste tarani putitori a usturoi.

    Aceasta atitudine a politicii de a promite fara acoperire, de a nu respecta promisiunea electorala, inseamna incalcarea flagranta a contractului social dintre alegator si ales. De ce se intampla asta? Pentru ca nu exista sanctiune, de nici un fel, fata de politicianul care nu si-a respectat promisiunea. Politicienii stiu asta si pe asta mizeaza. De-aia se rotesc la putere, dezamagind, pe rand, populatia – pentru ca nu ii sanctioneaza nimeni. Votezi cu altii? Pai si aia sunt la fel si ne intoarcem de unde am plecat.

    De aceea, pentru a salva democratia reprezentativa din Romania, serios afectata de absenteism (sa nu uitam niciodata exemplul Germaniei naziste si a pericolului reprezentat de 30% din electori care sunt ordonati si voteaza incolonati in masa, pe fond de absenteism, cu risc de dictatura si totalitarism), propunem introducerea cazierului politic. Astfel, fiecare aspirant la functie electiva (in cazul votului nominal) sau partid/formatiune politica (in caz de vot pe liste) va trebui sa depuna, la autoritatea electorala competenta (BEC, BEJ, BEM etc.) platforma politica continand proiectele pe care se angajeaza sa le realizeze in timpul mandatului, insotita de criterii predefinite de comensurare a esecului fiecarui proiect in parte (neatingerea unui rezultat, depasirea unui anumit numar de zile, a unui anumit buget, de ex.).

    In caz de esec al platformei (neatingerea obiectivelor), respectiva nerealizare se va inscrie in cazierul politic de catre instanta de contencios administrativ, la cererea oricarei persoane interesate si a ONG-urilor carora li se recunoaste calitate procesuala activa in acest sens. Persoana cu antecedente personale in cazierul politic (in cazul votului nominal) respectiv persoanele declarate eligibile (in urma votului pe liste) carora li s-a inscris un antecedent in cazierul politic vor fi declarate nedemne de functia publica electiva, pe motiv de incalcare a contractului social cu alegatorii si li se va interzice exercitarea functiilor de autoritate publica pana la reabilitare.

    Totodata ar putea fi luata in considerare posibilitatea extinderii dreptului de initiativa legislativa a populatiei, raportate nu la numarul de alegatori de pe liste ci la numarul celor care si-au exprimat opinia la primul tur de scrutin, procent de la care se calculeaza reprezentativitatea. Astfel, este absurd sa raportezi initiativa legislativa locala la numarul total de alegatori de pe liste (100%), in conditiile unei initiative adresate unei autoritati publice locale alese, de exemplu, prin vot de catre 30% din cetateni (70% absenteism), si se va putea adresa respectivei autoritati o motiune simpla cu votul a 10% din alegatorii de pe liste, respectiv o motiune calificata cu votul a 15% din alegatorii de pe liste (deoarece in exemplul dat 15% ar fi putut forma o majoritate utila sau ar fi asigurat alegerea personala). Neinitierea de masuri de catre autoritatea locala, in sensul solicitat de populatie prin motiune simpla respectiv neluarea deciziilor solicitate prin motiunea calificata ar reprezenta de asemenea o fapta care se inscrie in cazierul politic si care ar putea atrage ca sanctiune decaderea din functia electiva publica (nesocotirea vointei reprezentative fiind considerata, de asemenea, incalcare a contractului social).

    Introducerea cazierului politic ar putea fi masura care ar reforma clasa politica prin introducerea moralitatii si respectului fata de alegatori, respectului promisiunii electorale, ar creste indiscutabil implicarea comunitatilor locale in guvernare, ar spori simtul civic al comunitatilor si ar spori rolul si prestigiul ONG-urilor ca formatori de opinie si reprezentanti ai societatii civile.

  8. @Roxi

    Este firesc ca cei care va urmaresc sa-si puna intrebari vizavi de ambiguitatile dumneavoastra.

    Ce ma surprinde e ca nu ti se par deloc firesti
    intrebarile in legatura cu ambiguitatile lui Crin.
    De exemplu:
    La Congresul PNL vorbea ca se bazeaza
    pe publicul inactiv electoral pana acum,
    ieri se lupta cu toata lumea, inclusiv cu presa,
    pentru niste procente pierdute prin fraude
    si/sau influentarea opiniei publice.
    Stii pe ce procente se lupta?
    Daca prin absurd PNL ar fi pierdut 10% dintre votantii de ieri
    prin fraudare si vant al influentei suflandu-le din fatza,
    asta inseamna nici 3% din populatia cu drept de vot.
    Cei 73% inactivi electoral cui raman?
    Prin iesirea de ieri a dovedit ca SI PE EL il intereseaza
    tot cei nici 30% cu care lucreaza PSD si PD-L.
    Unde ti-e minima logica si minimul simt al observatiei
    la afacerea asta? Aici ti se termina punga cu intrebari?

  9. ciu tac ule(te-ai repezit sa semnezi adeziune si i-ai facut interviu in “saptamana mare” a alegerilor pe), impreuna cu: mandruta(care i-a aranjat primul interviu),mircica(care i-a pus publicitate electronica pe blog(ei si lui stolo) si indeamna,anarhic,electoratul sa nu mearga la vot,ajutandu-i astfel si pe cei de pe IV), maestrul vostru ic(care i-a aranjat interviu inregistrat),si altii de la a3,ati devansat rtv cu clopotele care le-ati tras lui eba,ajutand-o masiv sa ia procentele necesare accederii in pe,facand,pe linga haituirea permanenta a partenerului de coalitie, un deserviciu masiv, mogulului vostru,aflat in alta barca!! ar trebui,minim, sa va dati demisia si sa va alaturati nemascat celeilalte barci.

  10. @un ale(r)gator: bre, ne-ai prins. eu zic sa ne parasti mogulului pe blog la el

  11. Nu chiar toţi suntem “şui, şleampăţi, mincinoşi, machitori, stricaţi la caracter”, dar putem deveni. Dacă ieşi gata ud în ploaie, nici nu simţi. Ţi se pare normal.
    Oricum, ultimul paragraf are tot ce-i trebuie: explicaţie, sugestie şi-o încurajare pentru nea dom’ preşedintele.

  12. Domnule Ciutacu,

    Pe cand un post in care sa ne explicati si noua dezamagirea Dvs. fata de Antonescu ?
    Eu, de exemplu, nu am putut sa urmaresc toate emisiunile Dvs.
    Va multumesc respectuos.

  13. PENTRU TOTI! Ce tot ii luati apararea lui Crin. Critica te intareste. Daca il va invinge cineva inseamna ca nu a fost atat de bun. Scurt. Nu vrei Ioana S, sa-mi fie mila de Crin Antonescu ??

  14. 11% din emigranti au votat cu Eba, eu chiar nu vreau sa emigrez, sa ma numar printre ei…

  15. Ciutacule,

    Mai sa fie: EBa a avut : 188 mii voturi. parca iti trebuia 200 mii semnaturi. Deci , ea avut 200 mii ultrasi, dar aia nu s-au mai dus la vot ? (ca si tine , ca si tu ai semnat ca sa devii Altetz).

    Forta Autobuzul !

    Fiara.

  16. @gabi: critica supara al dracu’ de rau cand nu e la adresa lui Basescu 🙂
    @cristian.g: cand si daca o sa mai am chef. nu-mi place repetitivitatea

  17. Domnule Ciutacu,
    Se aude prin tirg ca vreti sa va mutati la Ievenimentul zilei. E adevarat? Un baiat cu ochi albastri a trimis zvonul. Cica a lucrat ca si dumneavoastra prin ministere. Era si el cineva pe acolo. Avea promtere si le citea din cind in cind. Oricum va multumim pentru publicitatea de campanie a mezinei regale a cotroceniului. Semnatura dumneavoastra in direct pentru inscrierea cocotei la judecatorie a fost foarte benefica. Va felicit pentru falsele dumneavoastra aperente in postura de admirator liberal. Apropo’ mai aveti cravata de pioner. Daca nu! V-o poate imprumuta basescu sau daca nici el nu o mai are poate cineva care a facut scoala de la Baneasa. Nu-i problema! Gasiti dumneavoastra ca doar aveti relatii.

  18. Domnule Ciutacu,

    Ieri, n-am votat. Am stat acasa si m-am folosit de toate puterile mele sa nu o fac, desi sectia de votare era, practic, la mine in scara.De ce?? Pur si simplu de scarba! Sunt militar si nimic nu ma mai poate convinge ca treburile vor merge vreodata bine in tara asta, tocmai pentru ca au inceput sa “traga” bani din salariile militarilor, ei fiind singurii care nu au un mod legal de protest, atunci cand se intampla ca cineva sa-si bata joc de ei. Aaaa, stati, sunt subofiter, pentru ca nu veti auzi vreodata vreun ofiter plangandu-se ca nu-i ajung banii, pentru ca guvernarea PNL a avut grija sa le tripleze salariile, uitand sa dea ceva si la subofiteri si maistrii militari, practic cei care tin armata in miscare. Toata lumea urla, dealtfel, ca armata are salarii de lux. Da, e-adevarat, dar OFITERII au salarii de lux, nu subofiterii si in nici un caz, amaritii de soldati angajati.Pai de ce credeti ca nici un ofiter nu a scancit atunci cand i s-au retras 20% din leafa?? Pentru ca nu conteaza, la ce salarii au ei.Si revin la intrebarea mea; si-atunci de ce sa mai votez, daca oricum, indiferent de cine ar veni la guvernare, e clar ca vor avea mari dureri in partile moi , in problemele ce privesc armata. Pumnul in gura este politica de baza in armata si atata timp cat ministrul nu are nici o treaba cu armata (el fiind inventator si nu militar sau macar fost militar), nu ma astept sa mearga ceva vreodata in armata tarii asteia.

  19. @Crocodilul: se aude prost, fix la fel de prost cum s-a auzit si ca as avea simpatii liberale si la fel de prost cum scrieti si dumneavoastra. in definitiv, eu nu pot simpatiza un partid care a fost parte a Aliantei DA, minciuna electorala care ni l-a adus pe Basescu presedinte.

  20. Nu m-am dus sa votez, insa acest lucru nu m-a facut sa ma simt mai bine decat daca as fi votat, si nici nu imi da vreo falsa impresie cum ca “le-am tras-o”. Lor, pur si simplu, nu le mai pasa de nimeni si de nimic. Mutenia electorala, deja s-au vaccinat cu tamivot si ii doare undeva. Nu te duci, mai putine voturi de numarat. Nesimtirea e asa de mare incat acuma ne fac pe fata fara sa se teama ca cineva, cumva, va reactiona. Oricum, vrei sa te duci la vot si pe langa tine trec 5 autocare cu electori rasati, iti piere cheful si te opresti la cea mai apropiata crasma. Mai e ceva de facut? Sa stingem lumina cat de repede, ca acusi ne-o taie astia si nu mai avem nici macar satisfactia asta. Sper sa pot ajunge la granita pe bajbaite.

  21. Politrucului de la UASCR-PDL îi înghețase rânjetul pe bot, atunci când l-ai invitat să guverneze bucățica de Românie care votează. Minunat, bravo!
    Nu pricep de ce se dezlănțuie unii atunci când atragi atenția că PNL-ul se duce în cap (subscriu la ce ai spus aseară, referitor la ”minunatul” management de campanie al lui L. Orban) și că cel în care mulți dintre noi ne-am pus speranța că îl va trimite acasă pe Jucător, e pe cale să rămână speranță și atât. Cei care absolut inutil, găsesc de cuviință să se înfurie pe tine ar trebui să înțeleagă că dușman NU este cel care arată unde se greșește, ci acela care îmbrobodește spunând că totul e roz.

  22. Sa nu-mi mai zici ca scriu prost, ca ma apuca plansul.

    Eu de-abia ca vreau sa ma apuc de jurnalism. Poate ii cer Mocgulului sa-mi dea locul tau.

    Sa vezi atunci ce smotru ii trag MARELUI EDECAR ce te-a ajutat sa o impingi de funduletz pe EVAshina asta.

  23. @Crocodilul: nu te mai apuca, n-ai talent. si nici dreptul sa mai scrii aici

  24. Off topic, dar poate aude cineva.

    De cateva zile Sinteza zilei nu se mai transmite pe Antena International nici macar in reluare.

    Suntem in schimb inundati de subproductiile gen Mihaela Tatu. Domnilor, dvs. chiar nu va pasa de audienta quality?

  25. @ Anca @ Ciutacu : De fapt ce urmareati? Si ce mai vreti acum? Sinteti dezamagiti de Crin Antonescu? Asta-i viata! Nu va mai inflacarati ca sa nu mai aveti de ce va stinge!

  26. @Victor Citacu
    Mesajul era deja transmis din momentul în care am scris pentru că nu se putea opri mai departe de atât – chiar şi dvs aţi putea să recunoaşteţi lucrul ăsta . Am vrut să-mi confirm doar răspunsul dvs (pe care-l bănuiam) prin acea formulare.

    Bătrâneţea cui a mea sau a dvs.? Apropo, dacă prin faptul că nu am cinismul de a vă acuza (sau suspecta) fără probe de blat sau dimpotrivă de a vă căuta nişte calităţi remarcabile şi de a pretinde că-s cunoscătorul unor adevăruri incontestabile, dumneavoastră deduceţi că-s prost atunci e foarte bine, şi vă rog să faceţi mişto de fraieri ca mine (nominal chiar) sau ca cei care fac activism politic fără remuneraţie la şpriţurile pe care le savuraţi cu unii dintre stimaţii dvs. invitaţi din zona politică şi de societate civilă. Lupta dvs cu tiranul mă impresionează din ce în ce mai puţin pe mine – spectator – şi probabil nu mă va impresiona deloc până la alegeri. Nici critica formală la adresa contracandidaţilor nu mă impresionează deloc. Pentru că nu-mi permit să fac activism (politic, pro-democratic, anarhist sau de alt fel) la dvs pe blog, ceea ce intenţionez să fac în perspectivă nu prea îndepărtată, vă zic la revedere, şi sper să vă ajute mai mult pasivitatea asta de faţadă şi consolidarea ratingului prin amintita pasivitate, că doar în televiziune sunteţi din start infailibili (şi aici solidarizez cu Antonesc) şi oricum sunteţi lipsiţi de putere în faţa tiraniei.

  27. @Petru Avram: v-am scutit de nefericirea de a ma suporta. si, odata cu asta, inevitabil, de placerea de a face trafic-record pe spatele blogului meu. de azi incolo, empatizati cu cine vreti si va faceti cunoscute ideile in afara acestui spatiu virtual. succes!

  28. @Mihaela Petrescu

    Nu va mai inflacarati ca sa nu mai aveti de ce va stinge!

    Vezi, te-ai prins.
    Asta face 73% din Romania.
    Nu se mai aprinde, nu se mai stinge, nu se mai nimic.
    DIN MOTIVE CA ALEA PE CARE NI LE DA CRIN ANTONESCU —
    ca de la restu’ oricum nu mai asteptam nimic.

  29. @victor: pana acum n-am gasit ceva sa mi se para fals in cele ce afirmi, asa ca “te suspectez” in continuare de buna-credinta, chiar daca vederile noastre uneori nu se suprapun . sunt curios cum vei evolua in cadrul antenelor, pentru ca nu mi se pare ca rezonezi intotdeauna cu baietii de acolo, care sunt setati total anti-base si atat.

  30. Si totusi de unde a luat EBA atatia bani pt campanie? PRM nu a avut atatea afise cat a avut ea si a obtinut un procentaj mai mare.

  31. Observand reactiile presedintilor de partide (toti niste “victime” ale fraudei electorale) te intrebi daca ai pe cine vota ca viitor presedinte. Iti ramane totusi speranta de “schimbare la fata” a presedintelui,macar sa fie unul fara “vulnerabilitati blonde”.
    In noiembrie, “www.ciutacu-nu-voteaza.ro” se va transforma in “www.ciutacu-voteaza.ro” ?

  32. Smenul pro-Eba n-a fost chiar milimetric. Portocalii si-au irosit 4,22-3,03 = 1,19 procente care se redistribuie si la adversari, impreuna cu voturile celor care n-au trecut pragul electoral!

  33. @roxana: cred ca da. tragedia va fi sa ajung sa fiu nevoit sa votez cu Geoana

  34. “În definitiv, dacă ăsta ne e vârful politic, poate că ăştia suntem: şui, şleampăţi, mincinoşi, machitori, stricaţi la caracter”.
    Sunt de acord. Marea majoritate asa sunteti.
    Cu stima, ungur.

    @PJ: trebuia sa semnezi “un bou”. erai mai aproape de adevar.

    Observ o urma de frustrare, domnu’?
    Pai eu v-am dat dreptate.Nu inteleg supararea dvs..
    Hai, nu va suparati poate nu am dreptate in totalitate, am si gresit in exprimare, nu marea majoritate ci doar majoritatea.
    Cu stima, acelasi ungur sau cum doriti dvs.,bou.

    PS. Scuzati-ma ca v-am incalcat dreptul de bloguieala.Ce urat suna.

  35. Sa ne lamentam ca nu avem pe cine vota nu are nici un rost. Mergem sau nu la vot – tot aia. Trebuie spart cercul vicios, trebuie sa ne inscriem in partidele de preferinta parlamentare, trebuie urcat treapta cu treapta si ajuns in varf. Numai asa se elimina puroiul.
    PS: In atentia EBA

  36. Prin emisiunea ta ai contribuit la propagarea prostiei Eleno-Basesciene. Personal te consider complice aici. Erai prea preocupat sa fii “domn”, “fin” si sa primesti aprecieri decat sa demasti prostia bruta. Ei..acum enjoy it!!

  37. Fara absolut nicio legatura -mai freaca-i ridichea si lu’ musiu prezidel de partid ,pe care-l duce spre procente p.n.t.-c.d.-iste !

    De fapt ,gascalaul crin&ludovic&norica e doar un instrument in mana Machitorului ,iar debarcarea lui CALIN POPESCU TARICEANU ,reusita de capatai a potailor feseniste !

    Deci -mai trage-i in ….gura …floricicii ,ca ANEANTIZEAZA ultimul partid de renume din Romanica !

    Parol !

  38. @Hermione: eu cred ca ar trebui sa fiu lapidat in Piata Universitatii. vreau sa fiu primul martir al revolutiei portocalii!

  39. Cei care au votat EBA nu au facut altceva decât să probeze noi experimente cu ştampila-n mână…trist este că le-a ieşit!

    Crin Antonescu critică pungăşelile care se fac sub nasul lui(în defavoarea lui)…toate acestea numai pentru a părea contra a tot ceea ce este! A devenit un politician comun!

    PSD-ul a făcut ceea ce ştie mai bine…şi a căştigat!

    PDL-ul se agaţă de procentele false ale Elenei Băsescu pentru a-şi depăşi proprii colegi…iată de ce oamenii nu înţeleg politica!

    Vadim & Becali cel puţin unul dintre ei, a dovedit că puşcăria nu este o penitenţă înfricoşătoare…ci un bilet gratuit spre Europa, implicit spre fentarea justiţiei noastre infailibile!

    UDMR-ul a demonstrat că este un partid serios…cu votanţi serioşi!

  40. eu ma voi duce la vot jur cu o singura conditie: sa imi puna pe biletul de vot si optiunea de a scoate din politica pe veci anumiti oameni de acolo…sa am drepturi de pline cu stampila in mana. nu doar sa dau cu capul in masa pe care este buletinul de vot si sangele ramas sa decida cine va spune ca nu poate construi sosele din cauza grelei mosteniri sau contracte incheiate anterior. in dreptul fiecarui candidat sa fie o casuta cu da sau nu. eba a fost aleasa cu 4% aproximativ, dar mai mult de 50% nu o doreau, oamenii astia puneau stampila pe NU…

  41. CE GLUMĂ SINISTRĂ, CE JOC JEGOS FACE PDL-ul!!!!Sunt siderată de declarația și concluziile baciului bucovinean, pe numele lui de starletă Flutur, cum că scorul PDL-ului trebuie însumat cu cel al Ebei și, finalmente, ei sunt marii câștigători ai alegerilor.Mi-e scârbă și mă bucur că fac parte din „partidul celor 72%”, care nu au votat. Deja încep să mă simt mai bine, pentru că nu am pus umărul la această sinistră mascaradă.

  42. Domnule Ciutacu, l-ati auzit pe Flutur in conferinta de presa? Zicea ca pdl si eba au castigat alegerile, ca romanii le apreciaza guvernarea si i-au votat…Dumnezeule! Astia ne fac una cu pamantul, ne calca in picioare iar noi suntem ca un pacient cu metastaza care nu mai are putere sa lupte.

  43. Maitre,

    Bine le zici ! I-ai ars pe toti , pe fiecare la punctul lui sensibil ! Si pe bune daca n-ai dreptate…

    Mi-a placut replica cu ” critica nu e placuta daca nu e la adresa lui basescu”….

    In fond sunt toti niste hahalere… Nu merita !

    Ps. N-am mers la vot ( pentru prima oara)… Si i-am vazut pe toti cu alti ochi… La sfarsit toti jucau rolul “nefericitului portar Seaman”, vorba lui nea Mitica Graur 🙂 (pe-asta o stiu doar cei care Cantona le zice ceva…. )

  44. Ce ma supara cel mai mult e crasa lipsa de respect cu care ne-au tratat toti “combatantii”. Care cu lopatica in nisip, care cu putzulica in web-cam, care cu galeata si pomana electorala, toti ne-au insultat inteligenta si bunul simt si ne-au tratat de popor de cretini si cersetori. De aia cei mai multi am preferat sa-i ignoram- practic era singura moneda cu care le puteam raspunde mitocanilor . Si sunt sigura ca o explicatie a prezentei majore la urne a electoratului maghiar tine tot de respect : UDMR isi trateaza votantii ca pe oameni cu care poarta dialog, nu ca pe maimutze pe care sa le momeasca cu banane.

  45. mda, corect, asa imi spun toti prietenii (si, evident, care nu au votat acum, cum nici eu n-am facut-o): “o sa merg in turu’ doi, sa votez cu geoana, ce naiba sa mai fac…”
    nu mai speram la nimic. e un seinfield (trist) viata noastra: e o viata despre nimic.

  46. Dupa aceste alegeri nu pot de cat sa-l parafrazez pe Mircea Badea:

    “Traim in Europa si asta ne ocupa tot timpul”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.