Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

Câteva constatări la rece după cele mai penibile alegeri postrevoluţionare…

– PD-L se micţioneză cu presiune pe tot electoratul cu drept de vot. Reacţia premierului-politruc (de tipul părerea celor care nu votează nu ne interesează), organizarea la milimetru a şmenului pro-EBA şi reprimirea ei transparentă în partid în chiar noaptea alegerilor confirmă, încă o dată, lipsa de scrupule din Modrogan.

– PSD nu mai e-n stare să se mobilizeze nici măcar în momentele-cheie. Cum iarna nu-i vara, nici Zgonea nu-i ca Mitrea (sau Cozmâncă, dacă facem recurs la clasici). Nu poţi face performanţă electorală şi-n căruţă, şi-n teleguţă, nu te poţi bate cu mănuşi cu tiranu’, nu poţi spera la răsturnarea spectaculoasă a regimului cu un lider care, indiferent cât de tare se încordează, face constant cu 10 procente sub partid. Acum probabil că Geoană se va lua-n gură iar cu Băsescu, de această dată pe motiv de nominalizare a comisarului european.

– PNL se îndreaptă – cu paşi mari, cutezători – spre un bine-meritat 12%; de fapt, către adevăratul său scor. Antonescu este total depăşit de situaţie şi ameţit de iluzoria sa putere, iar tactica victimizării (ridicată la rang de artă de Băsescu) nu poate fi cartea câştigătoare. Să vrei Preşedinţia şi să jeleşti necontenit că toţi te persecută e uşor penibil, mai ales după ce ai anunţat că vei altfel de şef de stat.

– Cu sau fără implicarea Jucătorului şi/sau serviciilor, PRM a fost reînviat ca o absolut necesară contrapondere la UDMR. Bocetele că ne facem de râs la Bruxelles cu Vadim şi Gigi nu mă impresioneză deloc. Au trimis acolo, la reprezentare, tot prin vot liber, democraţii vechi şi serioase nişte demenţi pe lângă care acest cuplu de strânsură din interes reciproc arată a oază politică de normalitate psihică.

– UDMR a arătat, încă o dată, că e cel mai serios partid din .ro. Scorul spectaculos obţinut, pe un fond de absenteism şi miserupism electoral crâncen, spune extrem de multe despre capacitatea de mobilizare şi eficienţa acestei formaţiuni politice.

– EBA-şi merită cu prisosinţă locul. Este  exact ce ne trebuia. Într-o societate care promovează toate nonvalorile îngălate şi le face simboluri, ar fi fost culmea ca marfa noastră politică de export să fie un academician. Iar taică-său a câştigat, prin ea, încă o (dublă) bătălie: cu propriul partid (care fără ea e pe locul doi) şi cu restul clasei politice (complice la jaf şi scheunătoare abia după anunţarea rezultatelor). Dacă nu-l lasă ficatu-n drum şi/sau Licuriciul mare din braţe, câştigă prezidenţialele cu o mână legată la spate. În definitiv, dacă ăsta ne e vârful politic, poate că ăştia suntem: şui, şleampăţi, mincinoşi, machitori, stricaţi la caracter.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

151 thoughts on “Micţiune cu presiune; duşul nostru cald

  1. Sunt absolut uluit de ce se intampla pe blogul tau, Victore. Eu cred ca unele dintre personajele de mai sus sunt de fapt alter-ego-urile Mihaelei Radulescu, care, dupa ce te-a injurat publicand un editorial in gazeta al carei redactor-sef esti, insista in a te injura si pe blogul tau personal. Asta da determinare! Ce nu inteleg e ingaduinta ta. Derivi placere din asta? 😛

  2. @Homo scelerosus: pot sa barez eu libertatea lor de exprimare? pot, da’ nu vreau. injuratura face bine la feng shui. te intareste.

  3. Desi sunt poate prea tanar, consider ca astia de ne conduc s-au pisat destul pe noi pe sistemul: “Uzzi pisa-te pe noi!” (adica cu voia noastra, a poporului), asa ca am decis sa procedez asemenea unor dizidenti politici din RDG despre care am aflat intr-o emisiune la TVR2. Oamenii aia se purtau ca si cum n-ar fi trait in comunism. Asa o sa fac si eu: o sa ma prefac ca nu exista politicieni care ne mint si ne fura pe fata. O sa stau ascuns in coltu’ meu de societate si cand o fi momentu’ o sa ies sa musc tare din ei…

  4. Asa ranjea sau mai bine zis ridicase rogojina de pe fasole aseara Boc de ziceai ca ii fatasera caprele toate si numai cate doi iezi….Este doar un mascarici jalnic, o paiata ale carei sfori sunt trase de Mahmur Han…nu pot uita privirea de “Bobu” pe care o avea dupa intalnirea de la palatul parlamentului avuta cu Boss….in jurul caruia gravita ca satelit TRU, alt lingau feroce nelipsit de pozele de “famelie”…….

  5. Victor…felicitari pentru puterea pe care o ai sa te revolti fara nici un motiv.

    Daca boc a zis ca 73% au alta optiune…care e problema? Adica mai concert cu ce a gresit cand a zis asta? Mi se pare o constatare seaca si la obiect.

    EBA a anuntat inca de la bun inceput ca o sa reintre in PDL imediat dupa anuntarea rezultatelor votului…Deci care e problema si cu asta? Votantii au fost in cunostinta de cauza, deci nu poti spune ca a venit ca o surpriza si vezi doamne i-a tradat pe votanti.

    Acuma povestea cu voturile EBA ca ar veni de la PDL. Sa intelegem ca daca EBA nu candida ca independenta…PDL avea 34%? Deci castiga detasat alegerile? Daca nu e asa…atunci de ce v-ati batut gura toata campania ca PDL dirijeaza voturile spre EBA?

    Daca, in schimb, ati avut dreptate ca voturile pentru EBA sunt, de fapt, de la PDL…atunci toata lumea ar trebui sa fie de acord ca PDL a castigat alegerile. Nu?

    Fie ca e primul caz, fie ca e al doilea caz…de ce ar trebui sa fie suparati cei din PDL? Mai aud pe la unii ca “mare scandal in PDL”. De ce anume? Cine sa faca scandal in PDL si de ce? Ei sau au castigat alegerile…sau le-a iesit jocul cu EBA…deci nu vad deranjul.

    M-ar bucura un raspuns la comentariu…pt ca as vrea sa vad unde gresesc in felul cum gandesc lucrurile astea.

  6. Un fapt curios: la un calcul simplu, pretul platit de PD-L pentru ca EBa sa se ajunga la Bruxelles este de una bucata mandat europarlamentar donat PSD-ului. In ipoteza (fireasca) ca votantii EBa ar fi votat PD-L daca EBa nu candida, scorul PD-L – PSD ar fi fost de 34% la 31%. Asta inseamna ca mandatul redistribuit nu ar fi mers la PSD ci la PD-L, deci scorul la mandate ar fi fost de 12-10 pentru PD-L, in loc de remiza 11-11. Nu stiu cine era pe locul 11 pe lista PD-L, dar acum sigur e foaaaarte nervos si ar vrea putina iarba sa se calmeze! Spre deosebire de numarul 11 de pe lista PSD, caruia EBa i-a adus numai succesuri! Ehee, dar ce nu fac parintii pentru copii!

  7. @marius: nu, a fost o sfidare a celor care n-au votat si, punctual, a celor care-l intrebau daca nu i se pare ca are si el o responsabilitate la afacerea asta. votantii lu’ EBA au fost, cu precadere, membri de partid cu misiunea clara de a o stampila, iar re-primirea ei festiva, absolut gretoasa, denota ca nu au scrupule. ori e independenta, ori e membru de partid. nu cred aia cu “marele scandal” din PD-L. au obtinut ceea ce si-au dorit: prin alipirea tare grabita (generata de nominalizarea propunerii de comisar european) a odraslei prezidentiale, pot raporta la UE (si la PPE) ca ei sunt castigatorii.

  8. Victor…responsabilitate au cu totii pentru faptul ca s-a absentat de la vot.

    Merg mai departe si spun ca nu numai ei sunt vinovati…ci si lipsa de alternativa. Clasa politica actuala atata poate…ei atata au de oferit. E ca si cum bati o martzoaga pentru ca nu mai are puterea sa urce dealul cu carutza cu lemne. Nu e vina martzoagei ca atata poate.

    Cred ca sunteti cu totii mult prea preocupati cu politicienii actuali ca si cand ei sunt alfa si omega. Nu sunt. Ei sunt 27% si cam atat. De ce automat ne gandim ca e vina lor? Atata pot…nu poti sa faci din rahat bici.

    Gandeste-te ca in toate emisiunile si in general in toata mass-media se trateaza doar subiecte de interes pentru acei 27% care au mers la vot. De ce nu incercati sa va extindeti aria de interes si sa cautati alternative.

    Ce castigam daca o sa continuam acuma sa ii injuram pe politicienii actuali ca de ce au scos din case numai 27% dintre romanii cu drept de vot? Crezi ca la urmatoarele alegeri o sa scoata 97%? Normal ca nu.

    Concluzia evidenta, dupa parerea mea, e ca avem nevoie de alternative la personajele care compun clasa politica actuala. Condamnarea si contestarea PDL-ului, PSD-ului, etc-ului…este un demers cat se poate de steril. Inca o data spun…ei atata pot.

  9. Bravo domnule Ciutacu!!! Bravo si pentru aseara, pentru ce i-ati zis lui Boc! Jos palaria!! Mai asteptam astfel de momente!!!

  10. Victore,

    si eu am impresia ca mitul asta al lui Crin Antonescu incepe sa se dezumfle. Egal daca imi atrag injuraturi, insa trebuie sa o spun. In Romania nu s-a nascut inca politician care sa ajunga la nivelul lui Nastase. E cu doua clase peste toti. Din pacate astialalti o stiu, indiferent de-s de-ai lui ori ba, si nu-l lasa sa miste.

  11. Eu m-am crezut desteapta pentru ca m-am dus la vot si am pus vreo 4 stampile pe primele pagini, sa am satisfactia cretina ca mi-am anulat singura votul.Asa, si? Mai bine stateam naibii pe fund, tot aiurea in tramvai e totul . Incep chiar sa ma distrez masochist la gandul ca ducem niste nulitati in Parlamentul European.Mda, ce naiba, de ce sa nu ne facem si mai de kkao decat am reusit deja???!!!Las’ sa mearga Eba, Vadim, Becali, TRU…Da, astia ne reprezinta. Ghinionul nostru daca nu suntem de acord. In fond, orice am face, ca mergem sau nu la vot, ca le dam bobarnace cu absenteism sau cu voturi auto-anulate, tot degeaba e totul. Oricum va iesi ceea ce vor ei.
    Scarba?…..Nu….E mult mai mult.
    Speranta?…Nici vorba.Nu pentru mine.

  12. Domnului Basescu i-a iesit tot: a vrut sa fie presedinte, este; a vrut ca Elena sa fie “sefa la tineret PDL, este; a vrut ca EBA sa fie parlamentar independent,este.. Ma intreb daca, nu cumva – peste 5 ani- va dori ca domnisoara Elena sa candideze la prezidentiale?!S-ar putea sa-i iasa. PSD bag seama, a fost mic copil pe langa PDL. Oare cum ar fi evoluat situatia in Romania daca in 1989, in locul lui Iliescu ar fi fost Basescu?!

  13. Nu mai am nici o credinta !
    Nu mai cred nici in Dumnezeu, nu mai cred nici in neamu’ asta in care m-a nascut mama (de parca as fi blestemat la nastere) si nu mai cred nici in mine. De as putea sa refuz viata in tara asta, in Bucuresti, in latura asta de Romanie, maine as face-o. Insa nici o optiune viabila nu imi la indemana si raman aici, in rahatul nostru romanesc. Chiar nu se mai naste nici un om in Romania asta ?

  14. Vina e in primul rand a ziaristilor,inclusiv a lui Victor Ciutacu.De 2 ani aruncati fumigine si ridicati tinte false.Nu vedeti sau nu vreti sa vedeti adevaratul adversar al nostru.SISTEMUL.Basescu a castigat pe un discurs anti sistem si ajunge sa-l foloseasca atat de performant incat Nastase ramane uimit pe zi ce trece.D-le Ciutacu,dumneavoastra reprezentati chintesenta sistemului deoarece atacati de pe pozitii “asumate”.In loc sa cautati personaje noi si sa pariati pe ei(cu o ultima aroganta) ne aduceti in prim plan Crini menajati de 20 de ani,sau ne prezentati politicieni (A.Nastase) care din perspectiva d-voastara”mai au de spus ceva in politica Romaniei”.Greseala mare Victor Ciutacu.Faceti jocul sistemului si-l faceti din ,repet ,pozitie asumata.Nu trebuie sa fiti dezamagit,este rezultatul serilor de tras la “Base” in loc sa vedem padurea.Omul simplu spune”toti sunt la fel” si asta se transfera rapid pe socoteala ziaristilor cand gresesc.NOI suntem dezamagiti deoarece ne uitam in viata politica si nu vedem pe nimeni capabil sa merite sa-l votam.Noim suntem dezamagiti deoarece ne uitam la societatea civila si vedem ca toti sunt divizati pe alte teme decat cele ale democratiei.
    Voi ziaristii,ar trebui sa va respectati meseria si sa informati corect.Dar ati devenit procurori ceausisti care cautau doar sa te infunde ,nu sa afle adevarul.Cand veti trata de forma critica pe fiecare din jucatori,cu aceeasi virulenta veti deveni credibili si putei influenta in bine societatea romaneasca.Pana atunci doar veti face rating.

  15. PENTRU EI, NOI NU EXISTAM!

    Cita dreptate are Bogdan Teodorescu!

    Arde-i Victore, sa le mearga fulgii! Crezi ca mai merita sa ne adresam lor cu apelativul “domnul”, “doamna” atita vreme cit noi nu existam?

    Traim in tara condusa, de peste 20 de ani, de oameni care-si urasc propriul popor!

  16. Imi aduc aminte de un generic de la Antene care avea vocea ta:
    “Traim in plin Kafka!”
    Cred ca orice discutie referitoare la alegerile astea nu mai fac doi bani. Important e ca aproape 80% din populatie n-a iesit la vot. Stiu ca LOR le convine, dar nu e de bine.
    Poate se infinteaza si la noi Partidul Piratilor, ca tot sint multi internauti.

  17. Boc: “Elena bine ai venit acasa! Bine ai revenit de unde nu ai plecat niciodata.”
    Elena:”Spuneam in sediul din Ghencea cat imi lipseste curtea din Modrogan”
    Daca isi simteau atat de mult “lipsa” de ce nu si-a facut Eba sediul de campanie la tata Boc acasa sa evite o piesa de teatru penibila ? Maine poimaine il intrece asta mica pe tatal sau in teatru

  18. sublim episodul cu boc.m-am simtit un moment ca si cum ar fi fost adevarat ca ei si cei 27% au tara lor si politicile lor fiscale,iar din restul,poate 50% suntem liberi si TRAIM.
    credeti ca exista o persoana corecta in Romania pe care se pot baza cei 50% scarbiti de actualii conducatori?
    si ce sansa ar avea aceasta persoana sa rastoarne toate calculele facute pana acum?
    daca se poate sa nominalizati,chiar mai multi,daca exista.

    va multumesc

  19. PD-LEBA :)))) Are umor PROSTĂNACUL :)))) Un nou concept, care va face carieră în media românești…

  20. Romania are nevoie de un Prometeu complex, care intruneste toate calitatile eroului Byronian, Shellyan; care reprezinta atat simbolul revoltei fata de a o forta ‘titanica’, cat si simbolul omului victorios, reusind sa se ridica deasupra fortelor Raului.
    Un Prometeu, care ii poate convinge pe oameni ca poate pune
    “O stavila in calea tiraniei
    Dusmanului, altminteri neinvins”.

  21. Analiza la obiect. Faci o greseala in ceea ce priveste UDMR-ul. Nu esti singurul, dar nu ma asteptam sa vad ca ai cazut in aceeasi capcana. Pana si ungurii si-au bagat picioarele. La greu, nu oricum. In cazul lor de ce nu luam ca baza de comparatie NUMARUL celor care au votat? Nu stau sa-ti explic mai departe pentru ca ar insemna sa-ti subestimez inteligenta si sa mor daca e cazul.

  22. @De Victor (tizu’ lu’ Ciutacu)
    Tot nu inteleg ce cauta Pufulet in PNL dupa ce la belit pe Atanasiu. O traseista fara demnitate care ne da iar lectii de moralitate.
    Sper sa se duca la gara cu initiativa ei de a face votul obligatoriu!

  23. Uite, SR Stanescu are o teorie interesanta: si-a zis-o singur. Pe sistemul: “Onorata Instanta, am fost un dobitoc.” 😀
    Ma tavalesc pe jos de ris!

  24. Felicitări!

    Răspunsul tău la aberaţiile lui Boc de la Sinteza zilei au fost faza zilei de ieri.

    Înjurăturile lui de după interviu se traduc prin: „F…, iar m-a făcut Ciutacu!”

  25. VOTURILE SE FURA IN FELUL URMATOR…!!! DUPA CE SE INCHEIE PROCESUL VERBAL CU REZULTATELE DIN SECTIE , UN MEMBRU ALES DE PRESEDINTELE SECTIEI DE VOTARE , ISOTESTE PE PRESEDINTELE SECTIEI LA BIROUL ELECTORAL JUDETEAN (BEJ) CA SA DEPUNE SACUL CU REZULTATELE.
    DEOARECE ACEL SAC NU E SIGILAT, SI DACA CINEVA MAZGALESTE UN PIC PROCESUL VERBAL, LA PREDAREA SACULUI SI PROCESULUI LA BEJ TREBE REFACUT PROCESUL !!! NU ARE NICI O IMPORTANTA CA NU SUNT DE FATA TOTI MEMBRII AI SECTIEI DE VOTARE, SEMNEAZA CINE E DE FATA!!! IN ACELE JUDETE UNDE PREFECTII SUNT DE LA PD-L , PRESEDINTII SECTIEI DE VOTARE AU FOST NOMINALIZATI DIN MEMBRII PD-L !!! FIIND PRESEDINTELE SECTIEI DE LA PD-L , MEMBRU CARE INSOTESTE PE PRESEDINTELE E DE LA PD-L , VA DATI SEAMA CUM REFAC ACELE PERSOANE PROCESUL VERBAL??? ASA A IESIT PD-L CU APROAPE 30% , SI ASA A OBTINUT “EBa” 3,60%!!! DACA NU SE APLICA ACESTE FURTURI , FAIMOSUL PD-L NU AVEA NICI 22% , TINAND CONT CA PD-L A INVESTIT APROAPE IN FIECARE JUDET 3-4 MILIARDE LEI VECHI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  26. E’Bai domule Boc sau PDLEBa? Eu zic ca-i bai,…mare bai.
    Oare cate episoade mai are aceasta telenovela parlamentara si cate lacrimi mai sunt in stare sa-si stoarca acesti falsi actori care de 18 ani nu obosesc sa-si schimbe rolurile ?

    Traim in ROMANIA si E’Bai mare tot timpul. Nu-i bai ? Ba-i bai……
    Noroc, dragi parlamentari, ca prostia nu doare,..noroc bun !
    http://blog.statul.ro

  27. La articolul cu “derbedeul dracului” nu apare formularul asta de comentariu…deci nu am putut comenta..asa ca te intreb aici.

    Boc te-a facut derbedeul dracului dupa ce l-ati scos din emisie si pleca de la cadru…OK. Tu si alti ziaristi il faceti zilnic nesimtit, ticalos, pitic, complexat, etc. Care e faza? Nu ma intelege gresit…dar nu inteleg de ce te revolti asa?

    Cand dai in cineva cu pietre mai poti fi extrem de mirat cand te trezesti si tu cu o piatra venita de la acel cineva? E absurd…sincer. Sunteti persoane publice amandoi…nu stiu de ce s-a incetatenit ideea la noi ca unii pot fi injurati fara limite si unii sunt scutiti de a fi injurati pentru ca…in cazul tau esti ziarist.

    Poate gresesc…dar asta e parerea mea si crede-ma ca e total dezinteresata. Acum tu ai subiect, fanii tai vad ca sunt si ei la fel de revoltati ca si tine, o sa ai ce vorbi in emisiune cateva zile bune…deci e bine. Da’ gandind asa omeneste si logic…nu ai nici o cadere sa devii brusc maica tereza cea injurata de un golan…pentru ca si tu ai injurat la randu tau mult mai mult si mult mai urat.

  28. “poate că ăştia suntem: şui, şleampăţi, mincinoşi, machitori, stricaţi la caracter.”

    Acest comentariu al Domnului Ciutacu merită apreciat, atât prin adevărul pe care îl exprimă, cât şi prin onestitatea Domniei Sale, care s-a inclus de bună voie în această categorie. Nu e o posibilitate (“poate”) ci o certitudine… 🙂

  29. ma uit la rezultatele alegerilor si lamentarile idioate ale unor pipite prin televiziuni, care se intreaba disperate cine p… mea a castigat alegerile. nici nu conteaza, pentru ca stim exact cine le-a pierdut. noi, aia 73%, le-am pierdut.

  30. am o intrebare cheie. cum de prezentza la vot a crescut atat de la ora 7 la 9???cum de a crescut cu 6%in acest foarte scurt interval, in conditiile in care pe tot parcursul zilei in interval de 2 ore au fost 2-3%????????

  31. Toti guvernantii de dupa ’89 fara exceptie, si-au batut joc de Romania! Interesul lor a fost numai sa vanda, comisioane si blaturi secretizate! Au distrus industria, agriculktura, transporturile, nu au fost capabili sa faca infrastructura la nivel european! Au emigrat peste 2 miloane de romani ca sa munceasca la capsuni si sa trimita bani in tara copiilor ramasi cu bunicii! Importam in prportie de 70-80%! Acum suntem iar datori la FMI! ATAT SUNTETI IN STARE SA OFERITI! Uitati-va si invatati de la China, DERBEDEI POLITICI CE SUNTETI!

  32. Adevarat zici, limbajul mi se pare doar prea de salon. Cel putin pentru starea mea de spirit…
    Nu m-am dus la vot, desigur, fara nici un titlu de glorie. Politica e o curva peste tot in lumea asta, dar in Romania curvasaraiul abject, gretos, ordinar ma umple de un dezgust imens si nu mai vreau decat sa plec d’aici! Ar trebui sa plecam dracu’ toti si sa-i lasam – curve, pesti, dive grohaitoare, pitici porno – sa se rezolve intre ei.
    Cum, Doamne iarta-ma, mai putem suporta violul asta colectiv, resemnandu-ne si reactionand doar prin vaicareala si lehamite. Eu unul m-am saturat de batjocura.
    Nu vreau sa ajung sa o regret pe EBA, asa cum imi vine acum sa-l regret pe nea Ilici, cand o ajunge sexi braileanca Ministru al, de exemplu, culturii.
    Ori ne caram ori ii luam la smardoiala.
    Alegeti!

  33. VICTORE, DACA CITESTI, TE ROG SA BAGI LA MINTE CE ITI SCRIU.FACI CEA MAI MARE GRESEALA CU CRIN ANTONESCU.SA STII CA EU CARE AM VOTAT PSD INTOTDEAUNA SUNT HOTARAT SA IL VOTEZ PE CRIN.NU SUNT UN COPIL SI NICI PUS DE ALTCINEVA.ASA CA TE ROG SA II CERI SCUZE IN DIRECT LUI CRIN ANTONESCU PT CA EL TE-A LUAT ATUNCI CU ,, VA SALUT MAESTRE” IAR TU AI DAT DOVADA DE MITOCANIE.SI LAS-O MAI MOALE CU INGINERIA CA TOT ASA SUNT SI EU DAR NU MA BAT CU CARAMIDA IN PIEPT.IN REST VINOVAT ESTE GADEA SI TUCA CARE ITI PERMIT SA ITI IEI BOII IN CAP. SA NE AUZIM CU BINE

  34. Fermoar la gura inca nu, dar constitutional mi-am ales dreptul sa nu stampilez o hartie…
    stii ce mi-a placut cel mai tare?
    Faptul ca in nu stiu ce sate au ramas fara curent din cauza furtunii, oamenii aia care cred orbeste in trecut si voteaza promisiuni nu radeau si se strambau cand au vazut ce nenorociri se abat in ziua marilor alegeri europarlamentare…
    restul de personaje erau la sarbatoare nationala:)))
    Sfat: atata timp cat spaga va ramane gravida, distrugeti raul de la embrion.
    morala:cand voi mai vedea pe unul ca se bate cu pumnul in piept ca a muncit pentru ceva si ca e dreptul lui sa plece din tara cu carnetul de cecuri cerand azil politic, vo rade mai ceva ca ridurile corectate ale politicienilor romani!

  35. ps: cei ofticati de blogul cuiva sa comenteze la ei in jurnal.
    Eu te felicit Domnule Ciutacu si chiar ma bucur sa stiu ca tu le zici mai bine decat mine…

  36. nu suntem stricati la caracter, pentru ca NU avem caracter; daca am fi avut, am fi votat. eu nu am votat si imi pare rau, pe bune. nu mergem la vot si pe urma comentam aiurea: de ce a iesit x sau y….pacat ca nu avem caracter, sau ne dam seama prea tarziu ca nu am facut ce trebuia….asta-i valabil in general nu numai in cazul votarii.
    zi placuta tuturor!

  37. @ Jenica;sunt intru totul de acord cu tine;singura salvare daca mai exista este principele Duda,independent si neutru;nu aveti ce pierde,daca se vrea o schimbare din radacini;schimbarea lui base cu gioana sau Antonescu(desi are alt DNA) nu va salveaza cu nimic;treziti-va romani.

  38. MANEAUA … EUROPARLAMENTARA

    Ei s-au ales! A fost la fel
    Ca-ntotdeauna ! O … „chindie”!
    Şi-au luat, deci, viza de Bruxelles…
    Noi … ne-am ales cu-o parodie!

    Ei „au ieşit” dupa… tabel
    Şi-n tabere e veselie!
    Acum au bani în portofel…
    Noi, doar o tragi-comedie…

    Au rezervare la hotel,
    Maşini, facilităţi o mie…!
    Pot … paşte-n voie „troscoţel”.
    Ne-au luat şi banii de chirie.

    Se-aduna EI pentru apel!
    Partidul Comunist re-nvie
    Prin „demnitari” cu … „carneţel”!
    Om fi trecut în veşnicie…?!?

    „Soioşi” şi agramaţi … „niţel”
    Dar aroganţi … şi EI şi ELE
    Ne folosesc drept … şerveţel…
    În ritm de sârbe şi manele!

    Sub falnic, tricolor drapel,
    Ciobanii pleacă-n transhumanţă,
    Cu oi, căţei … şi-un top-model…
    Pestriţ alai …! Halal prestanţă …!

    Au, toţi, tichete de Bruxelles,
    Căci sunt „aleşi”… parlamentari!
    Noi, o … „tichie pentru chel”
    Avem! Si taxe tot mai mari….

    Iar ţara asta-i o Nirvana
    Pentru poltroni, bandiţi, şacali…
    … Imi amintesc de Blandiana,
    Cu-al ei „popor de vegetali”!!!

  39. SCRISOARE DESCHISA
    Ieri am citit din scoarta in scoarta celebrul acord de imprumut semnat de guvernul Boc cu FMI-ul. Am aprofundat insa foarte atent in special conditiile puse de organismul financiar.
    Singura indicatie care are vre-o legatura cu OUG 34 este cea de eliminarea a
    deductibilitatilor fiscale privind autoturismele nefolosite nemijlocit la
    activitatile economice ale firmelor. In rest acordul impune masuri drastice
    privind reducerea cheltuielilor bugetare, acestea fiind de fapt masurile pe care
    FMI pune accentul.
    Cu alte cuvinte NICAIERI NU SE VORBESTE IN ACORD MACAR DE IMPUNEREA UNOR TAXE SUPLIMENTARE si in nici un caz nu se face vre-o referire la INTRODUCEREA IMPOZITULUI FORFETAR. Ori aceasta a fost principala justificare SI MINCIUNA a grupului Boc – Pogea – Iordache in privinta introducerii impozitului
    forfetar,mai ales in forma intentionat aberanta in care a fost conceput.
    Prin urmare aceasta “inventie” unica in lume, asociata cu batjocorirea constitutiei, de a aplica impozitul forfetar de la cifra de afaceri 0, care demobilizeaza si distruge intr-o perioada de criza sute de mii de firme mici sau familiale, care peste tot altundeva in lume sint sprijinite de catre stat sa reziste intr-o asemenea perioada dura de contractie economica , trebuie demascata in fata opiniei publice interne si internationale ca o conspiratie intentionata si iresponsabila impotriva statului de drept, economiei de piata si
    a segmentului economic al micilor intreprinzatori, care in orice tara produce 80% din produsul national brut.
    Consecintele acestei politici dezastruoase incep sa se vada. Toate firmele cu care eu colaborez eu au oprit investitiile si dau masiv oameni afara. Firmele foarte mici sau familiale se desfiinteaza sau continua sa activeze la negru. Sau asteapta pur si simplu falimentul forfetar. Isi freaca miinile multumiti doar actorii din zona subterana neagra a economiei, care se bucura ca au scapat de concurenta firmelor legale. Inca o data mai mult in tara asta, sint premiati smecherii si puturosii. Si descurajati cei care muncesc dintotdeauna mai mult de 8 ore pe zi si asigura din piatra seaca existenta lor si a familiilor lor.
    Pentru ca toate guvernele destupate la minte si civilizate din Europa CIVILIZATA au inteles ca daca le ceri mai mult decit pot ei da, din intretinatori de familii si contribuabili, micii intreprinzatori devin someri si povara economica pentru stat, sau emigreaza, sau dispar ca agenti economici legali, migrind in zona neagra a economiei, de unde statul nu vede nici un ban.
    Pentru ca nu poti opri prin metode administrative niste oameni intreprinzatori sa munceasca si sa cistige. Din aceste motive PRAGMATICE nici un guvern civilizat din Europa nu a impozitat, asa cum am aratat anterior chiar introducind impozitul forfetar,
    decit ceea ce depaseste piinea zilnica de pe masa si existenta decenta a acestor
    oameni. Referitor la ceea ce a facut guvernul actual al Romaniei, no coment !
    Dincolo de consecintele economice directe, banesti ale nedreptatii facute prin impozitarea diferita si neechitabila a firmelor, cu aruncarea poverii fiscale asupra celor multi si saraci, consecintele acestei aberatii legislative sint mult mai profunde si se vor intinde pe ani buni de aici inainte, prin subminarea increderii cetateanului in statul de drept, in libera intreprindere, in stabilitatea legilor organice, in constitutie si in autoritatile publice.
    Atitudinea premierului fata de un reporter care reprezenta pozitia micilor contribuabili, ne-a socat inca o data pe toti pentru ca demonstreaza ca nimic nu s-a schimbat in mentalitatea totalitara si paternalista a celor care ajung la putere in tara asta, indiferent de unde vin, de pe mare sau de la catedre universitare. Iliescu ne-a facut golani, Boc ne face derbedei. Pentru Boc si acolitii lui nu sintem decit niste derbedei evazionisti, nascuti in lumea asta ca sa sustina clasa excedentara si parazitara de bugetari pe care FMI-ul constringe de fapt guvernul sa o elimine prin acest acord.
    Pusi in fata acestor obligatii, Boc- Pogea- Iordache si acolitii lor, veniti de
    prea curind de la coada vacii ca sa inteleaga macar ce fac, dupa ce au incercat
    fara succes sa scoata bani de la pensionarii angajati abuziv in nomenclatura
    administrativa sau din aparatul stufos si bine inchegat al birocratiei care
    ruineaza aceasta tara, s-au napustit asupra celor care nu se pot apara pentru ca
    nu fac parte din nici o mafie administrativa, sau sindicat si nu au o
    organizatie: micii intreprinzatori. In primul rind pentru ca fiind prea ocupati cu
    munca si avind incredere in statul de drept, nu au avut si NU AU TIMP DE ASA
    CEVA. Organizatiile patronale existente nu au reprezentat la discutiile cu guvernul si aceasta patura importanta a societatii.
    Aparatnicii si birocratii care dupa 8 ore lejere si confortabile de invirtit hirtii, majoritatea inutile, au santajat imediat populatia cu blocarea activitatilor statului, cu imposibilitatea platii pensiilor, ajutoarelor de somaj si a salariilor bugetarilor. Care de fapt nu stiu cum sa-si mai bage niste sporuri nesimtite langa salariile nemeritate, au acaparat economia si finantele tarii si ne-au aruncat tuturor praf in ochi crezand ca nu-i vom prinde cu minciuna. Lacomia si nesimtirea acestor oameni este infinita si nu va fi niciodata satisfacuta. Pentru ca dincolo cu mult de personalul real necesar, s-au obisnuit inca din
    vremea comunismului sa paraziteze aceasta societate care nu mai poate pur si
    simplu sa mai fata acestor cheltuieli publice umflate cu nesimtire. Aceasta este
    de fapt esenta problemei si principala cauza a crizei actuale in Romania, traiul
    indestulat al unora pe credit din ultimii ani si dezmatul salarial din sectorul bugetar. Si pentru ca aceasta clasa parazitara sa prospere in continuare si sa-si faca vacantele la Paris, ne-am imprumutat din nou de la FMI amanetind si viitorul copiilor nostri. Pentru ca acesti indivizi sa-si traga autoturisme noi si cite doua concedii in strainatate pe an, in timp ce noi ne spetim muncind si majoritatea nici macar nu stim ce este acela un concediu. Si din pacate guvernul care ne conduce actualmente este alcatuit tocmai din
    reprezentantii lor. Al bugetarilor inutili.
    Incalcarea constitutiei si minciunile cu care incearca sa ne abureasca si acuzatiile lor false acopera de fapt tentativa de a plasa povara crizei economice tot mai acute, tocmai asupra celor care isi mai vad inca de treaba in mod cinstit si productiv in tara asta si care mai sustin inca aceasta societate.
    Nu ne ramine deocamdata decit sa speram ca prin interventiile, sesizarile si plingerile facute de persoane fizice, firme, patronate, diverse organizatii neguvernamentale personalitati si partide la forurile si organismele in drept ale Comunitatii Europene, aceasta INCALCARE GROSOLANA a aquisului european, (sistem legislativ european care prevaleaza in fata celui national) va fi sanctionata in final si vinovatii adusi in fata justitiei si pedepsiti exemplar.
    Nu numai Boc , Pogea si Iordache, ci si ciocoii care i-au impins de la spate si
    i-au incurajat sa ia aceste masuri aberante.

  40. Eu nu inteleg ceva … cum dumnezeu toti pe aici sunt in aceeasi parere cu antenele … si nu e nimeni contra lor? ciudat rau coane fanica dar am impresia ca depasiti orice limita si probabil aveti impresia ca suntem toti niste manetutze ale celor din media si va credem 100%. Tati posteaza si comentariile contra … nu de alta dar bate la ochi si cel care are o logica isi da seama ca sunteti doar niste instrumente menite a manipula. Eh uite de aia PSD tot pierde … ca sa vezi cel care le spune pe nume e rau iar cel care se scapa pe el in direct din nesimtire e bun.!.!

  41. Ce va asteptati ba fratilor? Ma mirati de EBA si de Vadim de parca cine stie ce minune ar fi. ASTIA SUNT ROMANII TREZITI-VA ODATA! Astia suntem… O natie de demagogi, parasute, si bisnitari imobiliari. Nu inteleg de ce toata lumea e asa deranjata. Exista un segment al populatiei (intalnit cu regularitate pe Dorobanti sau un Bamboo) care se identifica cu Elena Basescu.

  42. Iata explicatiile realei caderi a lui Tariceanu&PNL.
    De fapt in loc sa analizati asa ceva, adica efortul specialistilor contra clientelismului si imposturii va tot scalambaiti pe diverse conjuncturi , e drept , spectaculoase dar needucative
    tudor

    inreg gov Nr 16/22482/16 feb 2006
    DOMNULUI PRIMMINISTRU
    CALIN POPESCU TARICEANU

    Ref: management guvernamental

    Scaderea cotatiei PNL in sondaje reflecta in mare parte adevarul.
    PNL SE DEPUNCTEAZA IN OCHII ELECTORATULUI

    Acest fapt se datoreste in principal activitatii guvernamentale deficitare. Eroziunea datorata masurilor de reforma e nesemnificativa.
    Personal am incerct in repetate randuri sa propun solutionarea unor aspecte negative din activitatea guvernului . Munca mea a fost tratata cu indiferenta. Deficientele semnalate de mine au pus in dificultate serviciile de resort . Acestea in obligatia de a-mi raspunde oscilau intre alternnativa de a-mi confiurma observatiile, caz in care deveneu responsabile de corectie sau de a-mi infirma observatiile caz in care m-ar fi pus in posesia unor documete periculoase. Pentru a disipa raspunderea, la guvern au fost efectuate modificari de regulament interior in privinata registraturilor. Astfel incat atentionarile mele au fost ingradite eliminandu-se sansa de a fi transmise direct biroului dvs. Am fost finalmente dirijat spre sectorul relatiilor cu publicul, desi adresele mele nu contineau solicitari personale . Obsevatiile mele privind managementul guvernamental erau notate la adresa a expeditorului, cu inscrisul “Popescu Tudor – PNL- SECTOR 6” situatie in care nu exista scuza necunoasterii adresei sau a pierderii corespondentei. Aceste atentionari erau emise in baza art 7 din reg CRN in limita prestatiei mele in cadrul comisiei economice.
    Guvernul nu a acordat atentia necesara documentelor depuse de mine si in plus dirijandu-ma la ghiseul de petitii a incalcat si og27 /2003 prin care se instituie obligatia raspunsului in 30 de zile tuturor celor inregistrati la acest ghiseu.
    Astfel prin adresa nr 16/20162/21.12.2005 anexata v-am prezentat situatia dezastruoasa in functionarea compartimentului consilieri . Adeasa a luat drumul cosului de hartii in timp ce guvernul a emis HG 1127/2006 , document perceput ca act favorizat, emis prin coruptie si atacat in consecinta de Presedintele Basescu.
    Conform regulamentelor de ordine interioara si a distributiilor sarcinilor la guvern respectiva hotarare a fost contrasemnata de consilierul de stat de resort.
    Daca la MEC au fost destituiti doi directori incercandu-se nereusit o cosmetizare a fraudei descoperite de presa in sarcina evidenta a lui Codrut Seres, la guven reactia palatului Victoria a fost dezolanta.
    Evident orice analiza a traiectoriei actului 1127 duce la Portile de Fier unde reparatia de proasta calitate care prevedea penalitati pentru energia nefurnizata si care urmau sa fie escamotate de lipsa de apa in baraj au fost demascate de supradebitele de apa din anul trecut care ar fi trebuit sa produca o astfel de cantitate de energie incat penalitatile spre furnizor sa fie majore. Nu s-a vazut nimic!!
    SE EMIT IN CONTINUARE ACTE DE GUVERNARE SUSPECTE DE IMPULSIONARI PRIN CORUPTIE fara a fi analizate si eradicate incubatorele acestora.
    Va rog sa destituiti urgent consilierul de stat de resort IN BAZA FAPTULUI CA A CONTRASEMNAT ACEL ACT sau pe SECRETARUL GENERAL care a admis intrarea pe ordinea de zi a unui document neprocesat corect.
    Este obligatia Dvs in calitate de exponent al moralei liberale, al demnitatii functiei de PRIMMINISTRU si a functiei de PRESEDINTE DE PARTID in cadere datorita unor astfel de erori sa procedati in consecinta.
    Va rog sa emiteti URGENT o hotarare de guvern de ANULARE A HG 1127 pentru a nu fi suspectat de incercare de by-passare a momentului dificil de presa.
    Va rog sa destituiti urgent pe ministrul Seres care pentru a va pune in situatie dificila prin conferinta de presa din 04 02 referitoare la acel act a declarat ca acesta este prefect legal. In acest caz mesajul de imagine transmis presei va este net defavorabil conducand in final la posibilitatea unui conflict dipliomatic. Va asigur ca va urma un nou atac al presedintelui la adresa guvernarii LIUBERALE pe aceasta tema.

    Expresia :
    „este inadmisibil ca Mafia sa ajunga pe masa Guvernului“

    lezeaza grav interesele PNL

    PNL SECTOR 6
    Tudor popescu
    05.02.06

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.