Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Merităm să ne arate politicienii curul!

Merităm să ne arate politicienii curul!

1. Cu emisia oprită 10 minute, pedepsita Antena 1 a făcut audienţă aproape dublă faţă de profesioniştii crimei de la Ştirile TVR pe banii noştri. Lăzescu, ieşi afară! (UPDATE: Aud că Jurnalul TVR e de la 8. Atunci e şi mai rău!)

2. Când o femeie de 67 de ani scoate, într-un soi de striptease dizgraţios, 24,8% audienţă şi 48% cotă de piaţă (adică jumătate din televizoarele deschise la ora aia) pentru Pro TV, poporul bun, gospodar şi primitor merită să-i arate politicienii curul. Analiştii media salută performanţa realizată prin talent, dăruire şi bun gust.

3. CNA are ochi numai pentru cine trebuie. Tot ieri, Kanal D i-a pus o cruce şi-un coşciug la uşă lui Lis, de era să faca infarct nevastă-sa. Organizaţiile de media sunt în week-end şi n-au timp de reclamaţii către CNA. Iar CNA doarme fericit că şi-a îndeplinit misiunea şi i-a pedepsit pe mogul şi pe domnu’ Dan.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

93 thoughts on “Merităm să ne arate politicienii curul!

  1. Suntem doi oameni, cu doua calculatoare, in aceeasi casa.. e o crima?? Sau numai unul trebuie sa isi exprime parerea? Se poate’ de altfel, observa ca grafia celor doua comentarii este extrem de diferita! 🙂 Si nu ne confundati cu postacii Pro.

  2. cu aceeasi stima….pana si in familia nostra s-a inventat democratia si libertatea de exprimare….suntem in epoca in care s-a inventat router-ul, conexiunea fara fir, si fiecare cu calculatorul lui… Asa e…cu router ambele calculatoare au acelasi IP…. Nu credeam ca e asa cu suparare, sunt chiar telespectator fidel al Antenei3….comentul era asa doar ca paralela….unii vor sa fie partidul unic….altii postul unic… Si eu ce sa fac? Unii ma critica ca nu am inteligenta sa inteleg politica portocalie, ceilalti ca sunt prea retardat ca nu ma uit doar la Antena3…..

  3. pai nevasta mea a postat la 00.12 ei la 00.13… chair nu as vrea sa am asa viteza la tastare…. In fine…discutam si noi si nu ni s-a parut corecta abordarea…. va felicit totusi ca l-ati criticat pe Capatos pentru faza cu Boc… Totusi pe cei care se uitau la o asemenea emisiune, nu i-ati catalogat….

  4. @Nadia/Radu: two independent nodes of
    the same home grid network 🙂

    @Victor: chiar daca au user-agent diferite,
    (os && browser), poa’ sa fie o singura masina
    cu vmware pe ea 😀

  5. Laturile sunt laturi doar la concurenta?Capatos si accesul din rect raman totusi cele mai gretoase emisiuni de la noi si chiar daca au concurenti conduc detasat dileala.Pro-ul e mai putin manelizat ca a1 si desi sunt un pic basisti, la stiri conduc de 3x.Si de cand se comenteaza gusturile telespectatorilor?sau doar cand nu au antenele cea mai mare cota? (un anti-basist )

  6. Ne-au asasinat ieri stiristele voastre cu intrebari tembele. Ca telespectator fidel al antenei 3 am cedat psihic. Am auzit cum intreaba politistul despre starea de sanatate a amaratilor aia, cum intreaba de ex. ce inseamna arsura de gradul trei pe toata lumea care a intrat pe post inultimele 12 ore, ca si cand toata tara ar trebui sa stie sum se diagnosticheaza arsura de gradul 3, sau diareea, sau vre-o zooooza, etc. Am vazut cum sacaie doctorii pentru declaratii in loc sa-i lase sa interpreteze macar analizele efectuale in urgenta amaratilor aia, si alte aberatii.
    Calitatea breacking news-urilor de la antena 3, si nu numai, este submediocra. La orice alta emisiune vorbitorul este intrerupt cum incepe sa dea o explicatie mai documentata si inteligenta pentru ca ‘e prea tehnica’ si nu ar pricepe prostimea, s-ar plictisi ca si cand ar avea toti sindromul ADHD .

    Asta o fi ”IMA” ???…

  7. @alexandru: n-ar fi stiristele noastre niste lumini de spontaneitate si clarviziune, da’ te asigur ca nici unul intre cei care-mi trec mie prin mana la IMA nu scrie vre-o

  8. @nicigand: incearca un search pe google (daca pe blog e greu sa dai cursorul in jos) folosind combinatiile magice “Ciutacu + Capatos” si “Badea + Capatos”. s-ar putea sa-ti raspunzi singur la intrebarea cu iz retoric

  9. Radu/Nadia,

    jenant, zău aşa. Penibil…Şi foarte, foarte insultător la adresa inteligenţei noastre, a celor ce citesc aici.

  10. Victor,
    Daca am poasta in acelasi timp toti din casa ai avea acelasi IP de 4 ori (se poate intampla dar “potriveala” de mai sus e “tare”).

    Vraeu sa fac un mic comentariu in ceea ce priveste formatul emisiunii “acces direct” in paralel cu cel al emisiunii “happy hour”. Mie mi se par la fel! La “happy hour” tot ce se prezinta acolo nu are anicio legatura cu titlul (cate saptamani la rand a fost cu moartea Madalinei Manole, Dolanescu…..si alte idiotenii) ca si la “acces direct”. Manelisti invita si Maruta si Simona asa ca nu vad diferenta. Evident va concureaza si cei de la “kanal D” cu alte tampenii. Eu nu sunt acasa atunci cand se difuzeaza aceste emisiuni dar si daca as fi tot la fel as face, m-as uita la “cartoon network” daca n-as avea ceva mai bun de facut. In orice caz am vazut ca admiratorii “showlui romanii au/(n-au )talent” scriu foarte corect gramatical “sti” =)) ; cred ca si admiratorii emisiunilor enumerate plus cireasa de poe tort si alte porcarii scriu la fel

  11. Cu tot respectul si empatia pentru cei de la Sighet, dar daca o tine A3 in continuare doar cu asta, imi pun carton pe plasama, dau sonorul pe mute si consider ca v-a taiat CNA si stirile. Am obosit.

  12. Victor nu trebuie sa le destupi capul cu IP-ul… lasa-i asa ca-s mai simpatici, parerea mea.
    generatia pro… da multi

  13. Buna sa va fie inima!
    N-am putut sa-i scriu lui Mircea Badea si m-am refugiat la dvs.Guvernantii nostri n-au pic de imaginatie.Eu daca as fi fost in locul lor,dadeam zapada si ma apucam sa asfaltez.Voi erati deja ragusiti, pe mine nu avea cine sa ma traga de urechi,banul venea oricum.

  14. @alexandru:

    In afara de corectura pe care ti-a facut-o Victor Ciutacu in legatura cu “vre-o”, sunt de acord cu tine.
    Nu cred ca stiristii de la A3, sau orice fatuca in al carei job este inclusa si actiunea de “a lua prin telefon invitati” sunt prost pregatiti. Cred ca este vorba doar despre creerea unei stari de intensitate intr-un dialog, pentru ca platitudinea se traduce prin plictis. Si cum plictisul nu face rating, trebuie provocat un oarecare duel verbal, de dragul tensiunii.
    Probabil ca au observat si ei tactica PDL-ista. Atunci cand trolli PDL mai apareau prin A3, cand erau luati la intrebari grele si se isca un dialog mai aprins, dar deloc contondent, simteau nevoia sa spuna “Sa ne pastram calmul, va rog!”. Asta-i cea mai buna replica intr-o situatie de genul ala. Adica se inducea senzatia ca interlocutorul este furios, nervos si si-a pierdut calmul. Lucru care nu avea absolut deloc legatura cu subiectul discutat, dar care oferea o supapa discutiei, mutand atentia de la incriminarile concrete aduse PDL-istului, la eventuala si intotdeauna falsa impresie ca cel care-l ‘ataca’ este nervos si trebuie sa-i dea cineva o cana cu apa sau sa-i frece un ness pentru a se calma.
    Asa si stiristii A3. Daca omu’ din telefon este prea tehnic sau daca are raspunsuri aplicate pe fiecare intrebare in parte, neexistand drama, o provoaca ei, pentru ca tu si cu mine (recte, publicul), sa nu schimbam postul atata timp cat urmarim un dialog taios, pe contre.
    Asa fac toti, dar nu numai de la A3. Chiar si prezentatori de talk-show-uri care au invitati prin telefon, in eventualitatea ca nu se afla-n barca la care ei vaslesc momentan, aplica tactica asta. Si pe Gadea l-am vazut facand asa, si pe Turcescu etc.
    Sunt mai multe forme prin care se face magaria asta:
    – nu-l lasi pe invitat sa raspunda;
    – ii vorbesti la misto;
    – schimbi subiectul cand intr-adevar raspunde;
    – daca iti spune “dati-mi voie sa rapsund”, ii spui “pai ce, nu va las eu?”;
    – cand incearca sa fie politicos sau vine cu o informatie de natura sa-ti rastoarne tie constructul denigrator arunci o replica impertinenta de genul “vai, va multumesc foarte mult. sunteti foarte dragut cu noi…”, pentru ca publicul sa vada ce ‘la misto’ l-ai luat;
    – il inviti sa fie calm chiar daca nu a sarit de 10 Decibeli (aflandu-se doar audio, prin telefon, in studio), in timp ce tu tipi si te rastesti la el pe toata durata intrebarii care dureaza 5 minute sa fie adresata, in timp ce el are dreptul la un raspuns de 15-20 secunde;
    – ii inchizi telefonul daca face greseala sa ridice putin tonul, fapt care intr-o conversatie normala ar trece neobservat, dar care in situatia data e de natura sa-l faca vinovat, judecat si condamnat fara drept de apel.
    Probabil ca sunt mai multe variante de abordare, dar eu doar pe astea le-am observat. Toti propmteristii si toate fatucile de pe toate televiziunile de stiri exceleaza la capitolul asta. Asa ca eu nu mi-as pune intrebarea retorica “Asta o fi IMA?”. Chiar este IMA. Daca nu stii sa faci jongleriile astea intr-un dialog, nu esti profitabil. Si asta nu pentru ca nu se poate altfel sau pentru ca-s prost crescuti stiristii, ci pentru ca decenta, calmul si respectul lipsit de impertinenta nu fac rating, plictisind publicul.

  15. stiu ca e greu de crezut pentru unii comentatori ultrasi, dar mai sunt case in care nu asteapta membrii familiei sa le vina randul la calculator, fiecare e cu al lui…. In fine, de ce am simtit nevoia amandoi sa postam? Simplu: pentru ca uitandu-ne pe Antena3 asa cum o facem zi de zi, si nu am inteles de ce meritam noi sa ne arate politicienii curul doar pentru ca ne-anm uitat la “Romanii au talent”? De ce doar noi meritam nu si tetespectatorii emisiunilor de inalta calitate gen: Acces Direct , Capatos , Bendeac, Burlacul, Nevasta pentru fiul meu , etc,….doar pentru ca ele sunt ale trustului Intact? Da, momentul cu doamna aceea a fost jenant, dar e cel putin la fel de jenant striperul Bendeac care in fiecare emisiune isi arata “goliciunea”. Eu sunt un ultras impotriva lui Basescu, dar am vrut doar sa remarc ca aveti atitudinea celor pe care ii criticati: si la ei sunt buni doar cei care au culoarea portocalie, ii critica pe cei care au alta optiune, nici lor nu le place concurenta, si mai ales nu accepta nici o critica… Pare incredibil dar omul mai are nevoie si de divertisment. Uneori te mai saturi sa vezi de dimineata pana seara aceeasi stiire, sa auzi aceleasi intrebari putin inteligente ale unore reporteri de teren( una tare e cand a murit cineva, iar reporterul intreaba un memru al familiei: Cum va simtiti?…..)…. Concluzie: Nu o sa castigati telespectatori doar spunandu-le ca sunt idioti daca se uita la emisiunea X, oferiti-le o alternativa, faceti si in domeniul divertismentului ce ati facut in domeniul dezbaterilor politice, si atunci lumea se va uita la posturile Antenei…

  16. @violet…imi cer mii de scuze ca ti-am jignit inteligenta! totuis tu fiind asa de inteligent si vad ca stii sa utilizezi si internetul, cand nu stii ceva intr-un domeniu, documenteaza-te, nu te multumii sa ramai inteligent!!! Asa vei afla ca daca conexiunea la internet in apartament se face prin router, de exemplu D-l Ciutacu vede IP-ul routerului eventual si adresa MAc a acestuia, nu vede Ip-urile calculatoarelor care sunt conectate la router… IMi cer scuze inca o data ca ti-am jignit inteligenta!!!

  17. Faceti o asociere fortata, domnule Ciutacu. Acel 48% share nu a fost facut de doamna respectiva (cu adevarat gretoasa), ci de tot spectacolul. Nu se stia dinainte ce va urma incat oamenii sa schimbe cand a aparut doamna respectiva. Va preciez pe dumneavoastra si pe cei de la antena3, dar aceste asocieri nu va fac cinste. Si eu m-am uitat la acea emisiune, dar nu pentru ca m-ar fi interesat reprezentatia de striptease.

  18. Din pacate domnu Basescu a implementat in Romania un fel de democratie pedelista, pe care o inteleg doar cei din PDL. Nu este normal ca pentru unii legea sa se aplice, iar pentru altii sa nu se aplice.

  19. @paul: diferenta dintre noi e ca eu vorbesc pe cifre si dvs. pe presupuneri. shiw-ul Pro a facut 48% fix cand se despuia hidoasa aia

  20. off topic: dle Ciutacu, va rog sa-i transmiteti prietenului dv, Sorin Oprescu, faptul ca a pierdut votul meu pentru un nou mandat la Primaria Capitalei. Este inadmisibil ca la o saptamana de la ultima ninsoare, pe bdul Magheru sa fie in continuare munti de un metru de zapada care sa ocupe jumatate din prima banda de circulatie si jumatate din trotuar.

  21. Victor,
    i-ai/aţi isterizat pe protevişti cu ştirile voastre toată ziua! 😆

    Radu,
    tăcerea poate fi de aur, uneori. 😯

  22. Imi pare rau ca traim intr-un stat , unde prostia e in floare, unde niste lichene ne conduc ca pe o turma de oi!!!Nu pot sa cred ca 1 cetatean din 2 se uitau la acea individa!!Acest lucru demonstreaza educatia poporului nostru si telul acestuia!!!Multumim Domnule Ciutacu ca ne-ati demonstrat inca o data ca lasam toti huliganii si toate “parapantele” sa ne conduca!!!

  23. Eu,nu stiu si nu ma intereseaza daca e corect ca Boc a fost aratat in funduletul gol.
    Un lucru stiu bine,m-am simtit razbunat de toata aroganta cu care am fost tratat in orice luare de pozitie publica a fostului prim-ministru.Ni se adresa de parca eram prosti si nu intelegeam maretia timpeniilor facute de ei.Cu aceeasi placere as urmari orice delatiune de acelasi fel sau chiar mai scabroase cu urmatorii;Videanu,Berceanu,Blaga,Miki Spaga,Udrea,Iliescu,Vass,Oprea,Lili lozerita,Dusa,Oprisan,Oana si Vanghelie,Vacaroiu,Spanu,Murg,Petrescu,Visan,Sova,Eba si inca multi altii de pe la nivel local.Pe Boc,nu l-am mai vazut de atunci si sper ca daca va aparea din nou sa editeze fraze,sa se intimple ceva sa taca din nou.
    Fiti pro si mereu aproape!

  24. @radu: in mod normal, din ce-am citit de-a lungul
    timpului pe blogul lui Victor, sint familii ce
    posteaza cite un mesaj in care-si expun opiniile;
    acum nimeni nu-ti face proces de constiinta ca ai
    unul, doua calculatoare si trimiti mesaje in care
    combati fix acelasi subiect cu fix aceleasi
    argumente (punctuatia si scrisul (ne)capitalizat
    nu se pun) de pe respectivul/ambele, e doar un
    pic “unusual”…
    in ceea ce priveste MAC-ul la care facusi referire,
    fie ti-ai dat cu “parfum de vulpe” peste sacou, fie
    Victor Ciutacu este ISP-ul tau apropo de layer 2 🙂

  25. Problema care nu apare in nici un sondaj ar fii si cati se mai uita astazi la televizor, cand internetul reprezinta o alternativa viabila. Daca din 1000 de persoane doar 10 privesc la televizor, si din acestia 10 80% urmaresc cine stie ce scursura de show, proportia e inselatoare. Sunt 80% din 10, nu 80% din 1000. De-aici si uimirea pe care au avut-o multi atunci cand a explodat Piata Universitatii. Nu sunt din aia de privesc televizorul, sunt din cei care isi fac veacul pe net.

  26. boc e si el un omulet mic ,mare pacat ca s a nascut.daca politicienii ne arata curul sau fata pentru noi este acelasi lucru,oricum nu avem ce vedea.

  27. cred ca asta e cea mai mare problema a romanilor: capra vecinului. in loc sa ne vedem de treaba noastra si de propriile gunoaie, ne uitam la gunoaiele altora.

    faptul ca o comit si altii, nu va legitimeaza in nici un fel sa o faceti si voi.

    hai sa recunoastem cinstit, a fost o mare magarie ce ati facut cu fundul lui boc si stiti si voi asta.

  28. @Sebi: deci e be paza de vinovatii colective? cool! e ca si cum as fi difuzat si eu, din solidaritate, pa alt post, filmuletul de la Capatos 🙂

  29. Stimate Domnule Ciutacu,

    Audienta de la Pro Tv nu a fost facuta doar de o doamna care isi arata fundul! Vorbim mai degraba de o emisiune care, printre altele, a prezentat si un interpret de muzica maramureseana, a carui prestatie a uns la suflet. Asta ca sa mai si auzim putina muzica si nu doar sa-i invitam pe cei precum Grigore Lese in emisiuni si mai apoi sa-i lasam sa cante la alte posturi ca pe Antene nu este loc. Si inainte de a ne uita in curtea celor de la Pro Tv poate ar fi mai interesant sa privim putin emisiunile realizate de Dan Capatos sau Simona Gherghe. Dar poate asta trebuia sa ajunga miscarea de rezistenta pe care o sustineati cu ceva timp in urma.

    Am fost un fan al fenomenului care parea sa se nasca pe Antene. Din pacate, in ultimul timp parca s-a adunat prea multa ura, se rostogoleste acelasi subiect dintr-o emisiune in alta si jumatate din realizatori s-au transformat in niste “ajutori de bagatori de seama” care preiau rezultatul muncii unor oameni precum Carmen Avram.

    Dupa ce ani la rand am avut sansa sa simtim pe pielea noastra “capacitatea” PSD-ului, dupa ce am auzit-o pe doamna Andronescu spunand intr-o emisiune ca poate ar fi bine sa fie admisi in facultate si cei fara bacalaureat, ma intreb care este motivul pentru care acest personaj continua sa fie un invitat cu abonament pe lungimile de unda ale Antenelor. Sau poate daca striga impotriva PDL-ului, pe care il detest la randul meu, e bine sa ni-l facem aliat. Eu unul parca m-as uita mai atent cu cine imi asociez imaginea. Nu de alta, dar riscati sa cadeti in ridicol. Si de aici vine si scaderea in audienta! Nu de la fundul unei doamne cu mintea mult prea deschisa si care nu avea ce cauta pe micul ecran. Desi, a fost o aparitie mai interesanta decat doamna Andronescu atunci cand si-a scapat “gogoasa” despre admiterea celor fara bacalaureat.

    Atunci cand o sa invatati din nou sa ascultati, sa respectati, sa nu va rastiti in dialogurile purtate si sa nu aveti certitudini in privinta detinerii adevarului absolut, audienta ar putea sa creasca din nou. Este o simpla chestiune de bun simt si profesionalism.

    Alex

  30. @Alex: n-ati priceput nimic din ce am scris eu si din ce vedeti la tv. dincolo de faptul cu audienta Antenei 3 e in continua crestere, ramaneti linistit cu Pro TV, Funeriu si Baba. eu, unul, n-am pierdut nimic daca nu ma mai urmariti

  31. Logic ca se razbuna pe Antena 1, CNA-ul, in loc sa fie corect si celelalte televiziuni au aratat tot soiu de chestii, dar nu i-a pedepsit nimeni!

  32. Buna ziua din nou domnule Ciutacu. Desi, la cat de virulent va exprimati, nu stiu daca meritati sa ma adresez cu acest termen. Ca de obicei, noi suntem cei care nu intelegem nimic si dumneavoastra sunteti cel care are certitudini si stie tot. Se poate sa nu fi inteles nimic, dar matale tot nu ai raspuns la chestiunile de acolo. In afara faptului ca ai venit repede sa anunti concertul de la Ateneu in care va evolua printre altele un artist pe care mata il inviti in emisiuni iar el canta pe alte canale, unde are loc. Din cauza unei miscari de… rezistenta.

    Eu nu am spus nimic despre Funeriu si Baba, pe care ii detest. Dar dumneata ai certitudini si daca nu sunt de partea Antenei inseamna ca trebuie sa raman cu ei. N-am fost cu ei, nu sunt si nu voi fi cu oameni de teapa lor. Spre dezamagirea dumneavoastra. Trebuie sa invatati ca pot sa existe oameni care detesta prostia si rautatea, apreciaza cultura si promoveaza respectul si valorile chiar daca nu (mai) apreciaza la fel de mult antenele… sau mai exact virulenta unor jurnalisti ai postului.

    In privinta audientelor, v-as intreba ce audienta are Grigore Lese atunci cand apare la TV. Destul de mica… Dar asta nu inseamna ca nu este un om extrarodinar. Sau ca activitatea lui nu trebuie apreciata. A avea audienta nu se traduce implicit prin valoare domnule Ciutacu. Si fundul premierului a facut audienta din cauza unor telespectatori aflati in cautare de orice altceva in afara de cultura si valoare.

    Daca pentru dvs. asta reprezinta un tel, va inteleg. Daca nu, astept si ziua in care o sa fiti la fel de dur si cu unele emisiuni de pe antene.

    As vrea sa cred ca puteti renunta la virulenta si la atacurile impotriva celor care isi sustin cu argumente o opinie care nu coincide neaparat cu a dumneavoastra.

    Cat despre problema postului pe care-l urmaresc, imi rezerv dreptul de a apasa butonul acelor canale care ofera ceva mai mult decat refulari nascute din frustrare. Dar asta fara sa pierd, de exemplu, emsiunea realizata de Carmen Avram,la a carei crestere de audienta voi pune umarul in continuare.

    Sincer, ma asteptam la o comunicare mai deschisa din partea dumneavoastra si la raspunsuri punctuale. Si, ar trebui sa stiti, romani de valoare pot sa existe si in afara antenelor domnule Ciutacu! Chiar daca matale consideri ca ei nu au inteles nimic!

    Cu respect, echidistanta si fara certitudini,

    Alex

  33. @Alex: tot n-ai inteles nimic. nici macar faptul ca eu l-am adus pe Lese in talk-show-urile de seara pe vremea cand nu iesea din TVR Cultural. si nici ca Lese a facut la Ciutacu audienta mai mare decat curu’ lu’ Boc la Capatos. da’ viata-i lunga si ai timp 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.