Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Marș forțat către paradisul balamucului

Marș forțat către paradisul balamucului

campii

Lumea a luat-o razna. Mănâncă știr, ciuboțica cucului și pizda țigăncii. Bea buruieni presate. Face benevol clisme, detox cu ceaiuri de rădăcini seculare de la alimentară. Naște acasă. Salvează miei (câinii-s deja titlulari în paradisul mănușilor, creveții stau pe lista de așteptare). Fuge bezmetică prin parcuri, se dă sinucigaș cu velocipedu’ pe carosabilul și așa arhiplin. O arde zodiacal, își programează evenimentele în funcție de alinierea planetelor. Smulge televizoarele din pereți și se închină la tot soiul de popi bizari deveniți celebri prin citate mistice postate de-a valma, de idioti cărora li se citește neantu-n priviri, pe rețelele sociale. Inventează idoli din sfertodocți loviți de revelații postliceale. Poartă haine de pe vremea bunicii și le plătește ca la Monaco. Detestă orice urmă de progres postându-și tradiționalismul fanfaronard cu telefoane inteligente pe Net-ul globalist. Mă simt din ce în ce mai însingurat. Și mă rog la Marele Manitu să mă țină cât mai mult citov la minte ori, dacă mă vede că plec și eu pe câmpii în marș forțat, să-mi dea bruma de curaj să-mi zbor naibii creierii. Decât să devin o legumă stranie, mai bine mă fac singur știre…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Marș forțat către paradisul balamucului

  1. Stiu ca esti arogant si genial, dar imi place sa ti-o spun si eu :)). N-am postat sau sharuit niciodata citate din nimeni, dar cred ca am sa sparg gheata cu acest articol, spre ciuda celor care-mi dau zilnic de stire cand, cum si unde se caca dupa supradoza de pizda tigancii.

  2. Nimic nou sub soare.Am vazut un episod dintr-un film serial cu H. Poirot si totul se petrrcea intr-o statiune de asta naturisto-vegana.O nebunie de tratamente,program si meniu ce respectau ….
    Ce e interesant,e ca modul asta de viata in principiu ar trebui sa fie ieftin,ori noi vedem acum un soi de snobism in toata frasuiala asta.Si costa,tata,toate cacaturile de le maninca astia !Suntem oamenii extremelor,ori mincam mici si mezeluri de la supermarket,ori roadem radacini de buruieni.
    Asa ceva!

  3. Bravo…. foarte corect! Da’ voi ati inceput primii, cu televiziunile…:)))

  4. Tu si P.Țuțea.
    Aia cu ”popi bizari deveniți celebri prin citate mistice postate de-a valma” nu am prins-o. Oi fi mai obosit sau mai slab informat, nu stiu care or mai fi la moda.

  5. O lume in care mergem la biserica sa ne rugam sa nu ploua peste noi. Nu cumva sa punem mana sa facem ceva. O lume in care presul spune tziganca imputita unei ziariste. Unde PM-ul tarii se adreseaza cu FA, unui ministru.in care a3 spune ca era filmarea din spate.o lume in care dinamo face titlu de glorie ca a facut egal cu steaua.unde poti lua credit un milion de euro.unde presul ameninta si dupa, zice ca nu e asa.si cate altele…o lume nebuna.nebuna.nebuna…

  6. Victor,
    Acum, fara misto…
    Trebuie sa fii de acord ca nivelul de prosteala din televiziuni e maxim.
    Sigur, sunt si exceptii, tu, una dintre ele.
    Dar cind 16 ore pe zi e prosteala, fete aburite in cap care citesc orice din prompter, si o masa imensa de oameni care se uita si care are inca expresia ” a zis la tv”…. cred ca am dreptate.
    Toate cele bune…

  7. tampenia din televiziuni, cu nimic mai prejos decat aia din societate, nu poate transforma un om decent in idiot

  8. Stimate domn, deja faptul ca-l amesteci pe Manitu intre tine si teava de 9 mm e un semn ca esti tentat de campii, fie ele si alea vesnice ale vanatorii! :)) Si-apoi, tentatia cu zburatul creierilor … nasol, imparate, iti poate tremura mana si sa ratezi. In ce ma priveste alesesem ca ultima solutie privind drumul spre muntii de pilaf ai lui Allah asteptatul trenului intre statii. Deh, Buddha sa ne lumineze pe toti! Amin!

  9. Victor, vad ca nu ai somn nici tu…:))
    Articolul este foarte bun, de departe… o analiza excelenta, in stilul tau de scriitor. Pacat ca avind in preajma atiata tehnologie si informatie, devenim din ce in ce mai straini de gandire…Noapte buna!

  10. Cand li se spune ca masele sunt indobitocite, unii aleg sa se comporte fix in sensul opus. Problema e ca si ei au devenit astfel o masa.

  11. De acord cu Ciutacu, un om cu creierul in stare de functionare nu poate fi transformat intr-un tampit de un televizor. Tampitii devin asa din multe alte motive, nu doar de la televizor.
    Eu am observat ca pe tampiti nu ii deranjeaza sa fie tampiti, ba chiar le place, in fata televizorului tampitizant se simt ca pestele in apa. Si multi tampiti simt nevoia sa-si afirme si confirme tampenia pe net, fie ca e pe facebook, fie ca e pe vreun forum de tampiti…
    Paradoxul in cazul telespectatorilor tampiti este ca evita programele gen National Gepgraphic,History, Discovery, filmele fara tite si buci sau orice muzica non-Guta, pentru ca se tem sa nu tampeasca. Nu mai vorbesc de carti, alea-s inutile pentru ca a trecut moda tevilor cu cornete pe care si le-ar face din paginile de carte taiate in doua.

  12. Un trasnit zicea odata ca oamenii vor crede ca este adevarat ceea ce ei sunt inclinati in mod natural sa creada, pentru ca le place sa creada!

    Tin minte cum nu mai tarziu decat acum un an, un an si ceva ziceam, in legatura cu povestea cu cvorumul, de prostia celor care coreleaza listele de vot cu rezultatele recensamantului. Chestie absurda, cata vreme recensamantul recenzeaza indivizii dupa resedinta (locuintele efective), si nu dupa cetatenii si domicilii legale. Iar locuinta / resedinta unei persoane e un lucru, pe cand domiciliul legal este alt lucru. Chiar daca pentru cei mai multi dintre noi e vorba de unul si acelasi lucru, pentru cateva milioane nu-i. Domiciliul legal este locul declarat si asumat ca atare de individ, fara ca de aici sa rezulte vreun fel de obligatie de a si locui efectiv (=a avea resedinta) acolo. Si e vorba nu doar de persoane care stau in strainatate, ci si de romanii cu mai mult de o locuinta. Isi pot asuma ca domiciliu legal un loc, iar de locuit sa locuiasca efectiv la alata adresa, in alta localitate, in alt judet etc.etc..

    Panseul asta matinal mi-a fost inspirat de publicarea, ieri, a listei alegatorilor de pe listele permanente (=cetateni romani care au domiciliul legal in Romania), de unde rezulta ca Rus a avut dreptate in 2012. Apropo de normalitate, o sa-si puna cineva paie in cap, asumand ca a gresit??? Indoi-m-as si n-am cui!…

  13. Esti genial, asta o stii, dar iti face bine. Sunt convins ca n-o sa ti se urce la cap, cum se spune in popor, care intre noi fie vorba e din ce in ce mai imbecil.
    Poporul n-are nici o vina, ci doar societatea si mai ales conducatorii din ultimii 70 – 80 de ani,care ori sunt prosti de dau in gropi, ori si mai rau sunt si prosti si hoti de ti-e frica sa te gandesti la ce mizerii fac.

  14. “tampenia din televiziuni, cu nimic mai prejos decat aia din societate, nu poate transforma un om decent in idiot”

    Eu zic ca poate, sper ca fara nici o suparare si fara nici un apropo.
    Sau macar ii poate netezi calea spre idiotenie.

  15. Ha,ha,ha,ce nebun esti! Chiar ai mare dreptate! Sminteala asta, “back to roots”,a cuprins o groaza de nepregatiti speriati de evolutie in general.Asa ca li s-a parut ca redescoperirea rotii si a apei calde e ceva genial.Prin urmare societatea acum pluseaza si ne trezim cu anomalii care anuleaza secole de inflorire a stiintelor,de descoperiri monumentale,pe motiv de stir si papadii.Cred ca-i un regres intelectual la nivelul mediu,care permite aceasta intoarcere la o epoca apusa,bazata pe cunostinte empirice.Sa nu te miri daca se va descoperi ca putem circula in metropole aninati de liane din copac in copac….precum stramosii nostri in epoca de piatra.Nici nu mai avem accidente si ne face bine si la muschi,nu?

  16. Daaa! Daaa! Daaaaaaa!

    Imi vine sa imi fac un tricou cu postarea asta!
    Ca sa nu mai consum nici un Joule de lucru mecanic din mandibula contrazicandu-ma cu cei din jur care sunt pe val.
    Care ma considera neom fiindca nu ingurgitez stevie, pir, ridiche neagra, hrisca si papadii.
    Ca nu beau bere facuta din kit si nu mananc paine home-made.
    Ca n-am invartit niciodata la powerball, nu fac karting si nici macar nu merg la paintball ca toata lumea.
    Ca nu folosesc vreun ipad sa sparg pe el bomboane, sa cresc pesti sau sa dau cu pasari in porci.
    Si, culmea viziunii retrograde, ca n-am cont de facebook.

    Sincere si incomensurabile multumiri!

  17. “Arogantule”, ai scris genial!!! M-ai uns la suflet. Am si eu un coleg in birou (un dobitoc , incult, nu acitit nici macar Balagul , dar este inginer zootehnist!!!!) care ne citeste in fiecare zi “de pe net” cat de buna este nu’sh ce buruiana….etc. Tot el are detector de cutremure, il suna cu 30 de secunde inainte de cutremur :))))). Ce sa faci in 30 de secunde cand lucrezi la ejatul 2 (sa presupunem ca “scula” aceea te anunta corect). Se roaga de noi sa coboram in fuga scarile :)))) , bineinteles ca asta este cea mai mare prostie sa te duci pe scarile unui imobil. Sa lasam cutremurele pentru alta data sa revenim la PASCUT. Mai nou am vazut ca unele dintre cunosctintele mele o ard intelecual cu mancaul de plante. Eu le-as propune sa manance cacat, cica nu ingrasa!!!
    Sa nu te superi “arogantule” dar te “seruiesc” la mine pe pereti , adica pe “feisbuc” !!!

  18. corectam scrierea gresita : “Baltagul”

    Si mi-a placut si ce a scris Gelu mai sus! Cred ca si eu imi scriu pe o cana textul tau si o duc la birou in cinstea ” ‘telectualilor” care mananca terci si zic ca’s vegetarieni.

    Daca mai tastez gresit , asat e , scriu de pe PC ul unia dintre baieti si are tastaura pentru limba germana

  19. M-ai bagat in dilema,sa-mi bag un ceai sau sa-mi fac o fleica?Esti bun,acid da’bun!Este in noi sa mai mergem si pe campii astfel reintoarcerile la drumul drept sunt tot in noi,si aici intervine ce am acumulat,doza de curiozitate nu ne da pace duce la prostitutia sufletului,bang-ul cu un pistol…cu apa,un dus rece,regasirile noastre,noi in noi,sunt sclipirile din viata,precum flash-rile luminand intunericul!C’est la vie…!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.