Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Majoritatea foştilor zimbri, astăzi boi

Majoritatea foştilor zimbri, astăzi boi

Un coleg, nu vedetă tv de talie internaţională eruptă de sub mesele bogaţilor, se crucea, a doua zi după marele debut al concursului de răgete şi excitat puberi acneici la bară de la Pro TV, că e posibil ca atâta lume să urmărească mizeria aia sclipicioasă. Dincolo de curiozitatea specifică zimbrilor transformaţi în boi la orice descindere a rulotei de circ în sat, am convenit că principalul motiv e că numărul lor, al precarilor intelectual, ne copleşeşte pe noi, ăştia cât de cât alfabetizaţi, care mâncăm cu furculiţa şi bem cu paharul. Fapt probat, cu vârf şi îndesat, de-a lungul ultimelor două cicluri electorale. Şi că, spre deosebire de restul pieţei, fenomenul Pro s-a bazat pe o extrem de minuţioasă şi aprofundată cercetare a pieţei.

Oamenii au obiective de business şi se chinuie să le îndeplinească. Aşa că, după ce analizează cercetările de piaţă, se adaptează perfect mediului căruia i se adresează. Locuitorii spaţiului geografic unde dansatul la bară e virtute, la fel ca şi pricopseala financiară pe bază de cur, rezonează, de regulă, la grobianism, hăhăituri, ţigăneală şi emoţii patetice. Pe care maşinăria infernală din Pache Protopopescu i le oferă, cu talent şi mult profesionalism, pe rând ori sub formă de mix, pe tavă, îmbrăcându-le într-un PR inteligent dozat, costisitor şi, după părerea mea, iresponsabil.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

167 thoughts on “Majoritatea foştilor zimbri, astăzi boi

  1. @danaB: ai inteles prost. cat despre ce nu-ti place, te-a tinut cineva sa vorbesti/scrii? sau vorbesti doar intr-un grup mai mare?

  2. Mie imi place emisiunea asta, desi au fost pe acolo niste indivizi, care cel mult iti starneau rasul si in niciun caz nu aveau vreo tangenta cu talentul. Fata aia care dansa la bara, nu era o stripteusa, care se despuia, ci o fosta gimnasta, care arata ca dansul la bara poate fi o arta. Am vazut ca Gidea tot da scene de pe la Britain’s Got Talent si nu-l critica nimeni. Suntem o tara de ipocriti si n-o sa ne vindecam prea curand. Emisiunile de divertisment ca cele ale lui Dan Negru, care-s cele mai proaste formate preluate din strainatate, sau emisiunile de tip OTV, pline de scandaluri si drama grotesca, nu prea-i deranjeaza pe cei care lucreaza la Intact. E bine sa-i criticam pe adversari, ca au succes mai mare ca al nostru si nici nu-s la fel de libidinosi ca noi.

  3. @Victor Ciutacu: Daca emisiunea era realizata si difuzata de Antena 1, si avea acelasi succes la public, mai scriai asta ? Chiar daca tot ii considerai prosti pe cei care o vizionau !!!

  4. @Silviu: ia vezi prin arhiva cam ce-am mai scris despre, spre exemplu, niste productii ale Antenei 3 (post care ma plateste) si dupa aia mai cauta-ma. da, evident!
    p.s. altfel, continui sa constat, fara pic de uimire, numarul prostilor care au impresia ca textul asta e despre desteptii care fac bani pe spinarea lor

  5. Te cred. Intrebarea mea era sincera, nu avea nici o urma de repros sau ironie. Am inteles ca textul se refera la “felul de a fi” al majoritatii romanilor, dar chiar vroiam sa stiu daca aveai aceeasi opinie daca totul de intampla in ograda antenelor. Acum am inteles !!!
    Sa fim realisti, faptul ca te uiti la o emisiune sau alta, nu inseamna ca esti mai prost sau mai destept. De la acesta premisa am crezut ca exista o urma de invidie, in textul tau, pe succesul acestei emisiuni. Se pare ca m-am inselat !!! E OK !

  6. Am o intrebare. Emisiunea aia cu blonde a lui Dan Negru, e pe placul tau? Nu de alta, dar am vazut odata un spot unde aratau fragmente din emisiune si antagonistul blondelor, era chiar Victor Ciutacu. Azi, m-am uitat la TV si pe toata posturile, inclusiv pe cele detinute de distinsul domn Dan Voiculescu, era o stire de interes national, aceea cu procesul dintre Irinel si Monica Columbeanu. Peste tot pe planeta albastra, este adorat scandalul si emisiunile care depasesc pragul intimitatii personale al unor oameni obisnuiti sau al unor pseudovedete. Stii de ce romanii au perdele(jaluzele) la geamuri? Daca te-ai gandit la obturarea razelor solare, atunci ai fi dat un raspuns gresit. Raspunsul corect este pentru a nu-i lasa pe ceilalti romani, sa penetreze, cu campul vizual, in intimitatea noastra. Formatul acesta de emisiuni “Got Talent”, ii poate ajuta pe cei talentati, sa-si expuna public acest talent si pentru a reusi, eventual, sa semneze un contract de colaborare cu o casa de discuri, spre exemplu, pentru a face o cariera.

  7. @Andrei: nu ma topesc dupa emisiunea aia, dar, la putinele pe care le-am urmarit, e – dupa parerea mea subiectiva – cel mai spalat format de divertisment al Antenei 1. daca vrei sa afli de ce m-am dus la Negru si esti sfios sa intrebi direct, iti spun eu: i-am facut un serviciu, ca intre colegi. stirea cu Iri & Moni e peste tot, incepand cu Pro TV; si continuand, din motive pe care le intuiesc, cu Realitatea si Antena 3.

  8. Din cat am vazut astazi emisiunea are un caracter umoristic.
    In mare, se rade pe seama unor persoane cam saracute cu duhul.

  9. Am incercat, de curiozitate, sa privesc emisiunea in seara asta. Mi-e rusine de rusinea lor. Probabil ca finala va fi Foarte ok de urmarit, dar deocamdata… sa zicem numai… penibil.

  10. Nu zic ca e exact o emisiune culturala, dar cred ca e deasupra emisiunii lui Mandruta in care statea cu invitatii in jacuzzi.Cat despre dansatul la bara, ptr mine e placut de privit ca exercitiu ce presupune o anume forma fizica, la fel ca si concursurile de gimnastica sau aerobic, dar la alt nivel de performanta.Plus ca imi aminteste de copilarie cand unul dintre cele mai tari lucruri pe care le puteam face era sa ne agatam de semnele de circulatie sau de bara de covoare a vecinilor.Pentru cine n-a incercat, normal ca pare doar o forma de exhibitionism, dar la urma urmei, fiecare incearca sa exceleze in domeniul care ii place.

  11. Am urmarit ambele editii. Uniele persoane au talent, altele mai putin si unii deloc. Cui-i ii dispalce emisiunea e limber sa spuna ce doreste atata timp cat nu jigneste pe cel de langa el sau poate schimba canalul. Emsiunea nu este nicio copie este doar un format important dupa regulile alora. Chiar si Bartos cu Smiley au omologii lor in afara. Iata si un exemplu de talent si de “oameni din culise” Chiar sunt curios ce parere ati fi avut despre ei daca faceau o astfel de interpretare in emisiunea protv-ului.

  12. Partea proastă e că publicul-ţintă îl constituie, totuşi, tinerii “business”. Abonaţii ştirilor PRO TV de la ora 19. Ei o duc bine, sunt foarte ocupaţi profesional şi e genul de abordare care le convine. Ai să te miri, dar ştiu tineri foarte reuşiţi (job-uri cu bani mulţi, frumoşi fizic, citiţi, etc.), topiţi – încă – după Băsescu! (Există simetria asta pe care o speculează PR-ul lor, repulsia faţă de Iliescu şi PSD).

    N-am văzut emisiunea de care spui, dar e o adaptare a unui format de succes(uri)în ţări dezvoltate, de altfel şi Busuioc e produsul unei asemenea emisiuni. Dacă ar face-o bine, ar putea fi chiar o reuşită. Dar după vehemenţa ta, înţeleg că e un fiasco.

  13. Daca tot vorbim de mizerii TV, haideti sa aruncam o privire si la diamantele antenei 1 : Cu Capatos Si Dan Negru!! Idolii mei, se stie :>

  14. nu-i chiar frumos si nici macar sanatos sa vorbesti de funie in casa spanzuratului.
    La A1 oare nu este o emisiune de bingo?Mult mai josnica decat cea de la Pro Tv…

  15. totusi daca am sustine mai mult emisiuni ca si cea din aceasta seara de la A3(nu i-am retinut numele dar o sa o urmaresc in continuare, pare interesanta(ps : telenovela de saptamana viitoare nu-i chiar cea mai buna idee cu doamnele care s-au reintalnit dupa 75 de ani…sincer)(sugestie : incercat sa gasiti oameni care au luptat in al 2-lea razboi mondial si care au tinut steagul Romaniei sus…se apropie si ei de o varsta si cine stie cat timp o sa mai avem privilegiu sa ii vedem)), “garantat 100%” de la tvr, chiar si “romania te iubesc” de la Protv…ar fi mult mai bine.
    Problema este ca, unele emisiuni, gen Sinteza zilei, in gura presei, nasul(cand era la b1),libidoseniile de la TVR, strica complet aceste posturi de televiziune. Singurul lucru la aceste emisiuni este tenta pur politica. Si mai sunt conduse de niste scatofagi notorii.
    Acum sincer…cu poate unul ca si Voiculescu sa apara la televizor si sa ofere solutii? dupa tot ce a furat in perioada 1989-1996…solutia voiculescu…oare cand o sa vina sa ne propuna o angajare la securitate si sa ne turnam familiile?
    Penibil.

    ps : sa nu ma intelegi gresit..si Popeye ii tot in aceasi situatie…doar ca la el inca nu-i dovedit si din pacate in dosarul flota a fost acel viciu de procedura.

  16. dupa emisiunea cu brejnar vreau sa ne spui ce crezi e vinovat sau nu brejnar? o parere

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.