Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Magna cum laudae la şcoala vieţii

Magna cum laudae la şcoala vieţii

Până şi ţările africane, de care râdem noi ca muta la pensulă, au înţeles că, dacă vrei să stea lumea bună serios de vorbă cu tine, trebuie să pui vârfurile naţiei miniştri. Mustesc guvernele lor de Harvard, Oxford, Princeton şi alte astfel de locante de stricat ochii pe cărţi. Cât a stat Băse cloşcă pe ouă, ne-am obişnuit cu agramaţi, curve şi contabili de CAP la Palatul Victoria. Avem o naţie consecventă. Care schimbă caii înainte să repare căruţa. Mă uit la ce iese pe surse-n presă din negocierile pentru Guvernul Ponta II şi mă ia capul. Nu c-aş fi avut vreo naivitate că ţâşneşte meritocraţia-n faţă cu un acuzat de plagiat monstruos în fruntea bucatelor, până la urmă asta avrut poporul în cunoştinţă de cauză şi omul e legitim acolo unde e. Dar chiar nu ştiu de ce ne mai minţim că modernizăm statul cu toţi troglodiţii-n cabinet. Absolvenţi de şcoalai şcolii vieţii, ăştia suntem, degeaba ţinem coada sus…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Magna cum laudae la şcoala vieţii

  1. nu (raspuns la intrebarea citita printre rinduri 🙂 )
    ps1: ce zici de regruparea prtocalie (vezi blaga) cit timp crezi ca-i ia lu mru sa urce pe tron?
    ps2: sa fie coabitarea asta de bunaugur? (pentru romani)

  2. Vad ca sunt destui care imi impartasesc convingerea ca A3 a adus USL-ul acolo unde este!Vazand ca expertiza profesionala nu are (nici acum)vreo legatura ca titularii posturilor si ca ministerele(deci toata viata noastra)vor fi conduse tot in gasca de niste parveniti,vreau sa te intreb inca o data de ce nu infiintati un partid nou si curat pe principiile sanatoase cu care ati intrat in constiinta oamenilor? Acum ar fi momentul cand iata,se vede ca cei pe care i-ati”dus in carca pana la urne” fac stanga-nprejur si politica ALTFEL ca si DREPTATEA pana la capat raman doar povesti de campanie!Eu m-am saturat de amintirea(pana la saturatie)a singurei promisiuni respectate,reantregirea sal.si pens.F. bine,bravo,dar populatia asta nu-i formata doar din bugetari si pensionari!Si oricum ,la toate majorarile girate de ei s-a ales praful de reantregirile alea…Eu una sunt convinsa ca actuala clasa politica,indiferent cine va fi la putere,este o calamitate gen invazia lacustelor si numai maturarea lor de pe scena va putea sa ne salveze!Procentele USL-ului sunt ale voastre si asta se va vedea la urmatoarele alegeri!

  3. Si cand ma gandesc si stiu sigur ce oameni are PNL-ul (stau in umbra) fortati il exclud pe Tariceanu asta este. Asta este.Ma ingrozesc si de cel de la Sanatate asta este. Bafta

  4. Nu cred ca se va putea impaca cineva cu ideea ca infractorii lui Basescu raman cu banii si cu nashul in suflet fara sa-i mai deranjeze cineva. Nu cred ca pentru asta a iesit lumea la vot.

  5. Daca numele lui Iulian Iancu nu se afla pe lista viitorului Cabinet, imi va intari convingerea ca vorbe de genul …”noi dorim sa aratam ca putem guverna altfel” raman doar vorbe!
    Ponta a facut doua greseli impardonabile …

  6. Daca nu ma insel, l-au pus pe Voicu la finante ? el e meritocrat…il urmaream la a3 si omu e cu capu mare, chiar stie ce spune.

    La mai multi asa si ai mare dreptate, ar trebui pusi ministri oameni care au habar de functia pe care urmeaza sa o aiba, nu pui oamenii din partid doar ca au dat bani sau sunt sustinuti de cercul lor care la randu i a sustinut partidul si pe primul ministru.

    p.s. am mare incredere si dorinta sa faca astia ceva. Imi doresc si sper. Si le dau intre 1 an si 2 inainte sa nu ii mai urmaresc si sa nu imi mai pese chiar deloc.
    Cheers

    Lee

  7. Cand m-am uitat pe lista cu ministrii la PNL m-a luat cu capu’ Altii n-au gasit si ei?

  8. Victore,
    Nu am dubii ca stii sa folosesti corect termenii. Insa, in campania electorala imi “reprosai” ca ma iau dupa propaganda portocalie si dau crezare unor indivizi, din mediul universitar, care au primit numeroase sinecuri de la Boc si Basescu si nu au gasit nimic mai bun decat sa-l acuze pe Ponta de plagiat.
    Acum vad ca folosesti cu multa dezinvoltura aceleasi acuzatii impotriva lui Ponta, cu folosirea corecta a termenilor, pe care mi le “demontai” acum cateva luni.

  9. @bigradu: absolut deloc. m-am exprimat public, inca de atunci, ca arata clar a copy/paste, da’ la fel de public am spus ca-i o executie politica organizata la Cotroceni. si, da, aia care au sarit din baie sunt sinecuristii lui Basescu

  10. Mie-mi pare a fi mai degrabă un guvern liberal. 😉 PNL şi PC au ministere foarte importante. Că şi Mona Pivniceru e propusă tot de PNL.
    Pe fugă: Muncă, IMM, Industrii, Interne, Transporturi, Cultură, Finanţe, Justiţie etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.