Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > M.R. Ungureanu, demisie fără anestezie

M.R. Ungureanu, demisie fără anestezie

O anestezistă de excepţie, angajată într-un spital românesc unde pacienţii urlau de durere în timpul crizei de morfină, se implică sufleteşte, alături de alţi omologi europeni, pe consultanţă medicală, într-un proiect social al OMV AG Austria…

…a cărui reuşită o face, de fapt, administrator la Petromed, subsidiară a imperiului OMV Petrom, al cărui acţionar majoritar e OMV AG Austria, cam ca toţi anesteziştii de talent care nu se dau jos din pat sub modesta sumă de 7.000 euro/lună…

…calitate ce nu apare nici în declaraţia de avere, nici în cea de interese a soţului…

…deşi, conform ghidului privind incompatbilităţile şi conflictele de interese, elaborat sub oblăduirea ANAF şi ANI, conflictul de interese este clar definit.

P.S. Pentru proştii şi ticăloşii care se vor întreba naiv şi/sau ipocrit care-i legătura dintre sulă si prefectură, de premier (indiferent cum îl cheamă) depind, între altele, redevenţele plătite, accizele, acordarea de perimetre de explorare/exploatare, identitatea  şi conduita reprezentanţilor statului în Consiliul de Administraţie al Petrom. Ultimul premier dinaintea actualului, spre exemplu, a sesizat Consiliul Concurenţei pentru verificarea suspiciunilor de practici anticoncurenţiale. Dat fiind interesul naţional, poate ne spune actualul premier care rezultatul investigaţiei.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

112 thoughts on “M.R. Ungureanu, demisie fără anestezie

  1. Ponta: “Vad ca si voi de la Antena suntenti atenti cum va purtati cu Ungureanu, nu sunteti violenti, apreciati dialogul.” (am citat cu aproximatie, insa fara a denatura sensul exprimarii) – incercand sa raspunda intrebarilor reporterilor care doreau sa auda ce parere are de destainuirile lui Ungureanu.

    El chiar crede ca o observatie obiectiva perfect justificata, trece neanalizata atata timp cat cel care o face este chiar persoana cu care se lauda ieri Ungureanu ca a vorbit la telefon? Si conferinta de azi s-a incadrat in aceeasi nota de care vorbea Primul Ministru, si anume civilizatia oratorica si calmul. Bine ca-i el calm (facand insa parte din opozitie), dar cearta o televiziune reprosandu-i intr-o nota ironica faptul ca Gadea a purtat o discutie linistita intr-un interviu cu Ungureanu.

  2. Ii recomand d-nului Gadea, cu tot respectul, filmul documentar Frost/Nixon.

    Pentru mine aseara, Mossadel a fost o carte deschisa, usor de citit, insa poate pentru multi “nehotarati” care au privit, nu chiar atat de usor, si cineva ar fi trebuit s-o “inchida”, adica d-nul “Frost”. Sper sa fie si cu revansa.

  3. Gadea ar face bine sa se reevalueze, doar in raport cu angajatii Antenei 3, care-i asigura productia emisiunii. Nu de alta, dar amenintarile cu concedierea pe care le-a adresat in mai multe randuri acestora, pe chestiuni minore cum ar fi intarzierea aparitiei in plasma a unui slide, nu dau bine in direct. Nu e cazu’ sa se dea profesionistul perfect ca nu e si nici nu i-o cere nimeni.
    In privinta prestatiei de aseara, ca telespectator A3, o consider in regula.
    Eu unul am descoperit snobismul, redundanta, superficialitatea si tupeul unui portocaliu “genuwine”, alaturi de grofism in stadiu incipient si minciuna-n stare diluata. Alambicata, cum s-ar zice.
    In privinta nevestei premierului,probabil un medic bun pe sistem Carlsberg, ar trebui precizari suplimentare la indemnu’ Portocaliului-suprem, conform caruia doctorii nemultumiti de salarii ar trebui sa emigreze. Reevaluat ar fi: Doctorii nemultumiti de salariile din sistemul sanitar, fara sot sef la SIE, si-n consecinta fara venituri adiacente de la niscaiva companii petroliere, taiati-o!

  4. MRU nu a terminat la spiru. toate titlurile alea cu care se lauda sunt luate pe bune. este inteligent(nu este singurul din Romania) si are sange rece. dupa Ion Iliescu si Traian Basescu am mai gasit un animal politic veritabil. pre multi va popi acest aparent insipid personaj.

  5. MRU nu ar fi acceptat invitatia la A3, fara a stapanii arta rostogolirii cuvintelor cu mare abilitate, asta-i una la mana , apoi avea marele atu de a fi Prim-ministru de foarte putin timp, ceea ce-l protejeaza de eventualele critici privind incompetenta dovedita de celalalt guvern.El a spus ca incearca sa schimbe in bine ceea ce e rau. Poti sa-i zici ceva ? Mihai Gadea nu putea sa-l calce pe cap in calitate de gazda, asa cum ne-am fi dorit, iar de asta a profitat MRU . Eu in locul lui Mihai mizam mult pe ironie fina sau mai putin fina si i-o tranteam, de exemplu, la faza cu ANI, spunandu-i cat de credibila e aceasta ANI. Si la abureala cu care a incercat tot timpul sa inveleasca raspunsurile i-as fi spus ca telespectatorii nu sunt de la B1 si nu o sa-i poata prosti asa usor.
    Oricum, Mihai Gadea ramane un foarte bun profesionist.

  6. Ma gandeam daca sa comentez sau nu …, pt. ca problema interviului lui MRU are extraordinar de multe aspecte si fatete , si chiar nu putem stii care e fateta dominanta si care cea reprezentativa… 🙄
    Adica ce vreau sa spun …?!
    Faptul ca MRU a acceptat invitatia la Antena3 a fost o miscare de nota 10 PT.EL , asta fara doar si poate … ! De pierdut el n-a prea avut ce pierde ci doar de castigat , ceea ce e posibil , ca intr-o oarecare masura sa fi si reusit …
    Intrebarea care se pune e CAT A CASTIGAT (e posibil ca destul de putin , sondajele eventual ne vor arata asta) si , mai ales , FATA DE CINE A CASTIGAT ??? 🙄 Iar a doua intrebare majora e : CINE A PIERDUT ???
    Pai sa vedem:
    1. MRU: cum am spus nu avea ce pierde ; dupa numeroasele gafe de la investire si dupa numeroasele aparitii ale lui Basescu care efectiv “l-au readus in front” , “taindu-i lungul nasului” , popularitatea si increderea in MRU a scazut vertiginos . Deci intrarea voluntara “in gura lupului” nu prea mai avea cu ce sa-i afecteze negativ imaginea , ci , eventual doar sa-l favorizeze.
    Ceea ce banuiesc ca intr-o oarecare masura s-a si intamplat, dar NU NEAPARAT fata de Antena3 sau fata de Opozitie , cat FATA DE BASESCU , CARE IN TOTI ACESTI ULTIMI ANI NU A AVUT NICIODATA CURAJUL UNEI CONFRUNTARI DIRECTE cu moderatorii Antenei3. 😈 Iar asta (venirea lui MRU la A3) cred ca s-a vrut , IN PRIMUL RAND , ca o palma data inapoi lui Basescu dupa iesirile televizate ale acestuia , in care ii dadea “castana” dupa “castana” lui MRU. 😉 Deci MRU , daca a castigat ceva la capitolul popularitate a facut-o in principal pe spatele si in defavoarea lui Basescu !!!
    2. Antena3 (recte Mihai Gadea): faptul ca l-a invitat pe MRU , si “nu a sters pe jos cu el” , dar a contrat destul de onorabil aroganta si zeflemeaua pe care a incercat MRU sa le folosesca (incercand sa-si afiseze o imaginara superioritate) , nu cred ca a daunat Atenei 3 ! 🙄
    DIMPOTRIVA ,in ochii populatiei cu vederi MODERATE si nu RADICALE ca ale noastre (cei care scriem pe acest blog 😉 ) MRU e posibil sa fi parut mai degraba ridicol , cu tendinte de “semecheras titrat” , decat acela de “intelectual rasat” , in schimb Antena3 e posibil sa-si mai fi schimbat imaginea (in ochii nehotaratilor , a moderatilor) , din aceea de “televiziune radicala si aservita lui Voiculescu” , in aceea de “televiziune de bun-simt , corecta si frecventabila” 😛 . Iar asta nu e rau… De asemenea si audienta postului cred ca a avut enorm de castigat si va avea si in continuare …
    Pe de alta parte , daca “vrei sa momesti lighioana” nu trebuie s-o sperii ; asta daca vrei cu adevarat sa incerci s-o prinzi si sa i-o tragi …!!! 😉
    3. Basescu: cred ca a fost pierzatorul principal de imagine . Sobolanul , lighioana , care are curaj sa se prezinte doar la televiziunile aservite , cu interviuri prestabilite , sau prin interventii telefonice DOAR pe temele care-i convin si DOAR ACOLO unde-i convine , cred ca e unicul pierzator din aceasta intalnire (culmea , tocmai prin neparticipare!!!) . 😳

    Practic , eu spun , ca asa cum s-a desfasurat interviul (desi , recunosc , si eu as fi savurat mai multa incisivitate din partea lui Gadea 😈 ) , cred ca a fost unul castigator pt. AMBII protagonisti , dar unul injositor pentru LASUL , TEORETICIANUL (“geniul-nedescoperit”) si MORALISTUL-ipocrit de la Cotroceni !

  7. @{violet, Radu, dorubr}: +1

    @Nostradamus: a fost o emisiune la care orice
    PM/presedinte dintr-o tara normala la cap ar fi
    venit si-ar fi raspuns in fata oamenilor ce l-au
    votat (presedintele) precum si a natiunii in general,
    si nu s-ar fi codit / nu s-ar fi ascuns precum Basescu,
    PDL-ul ori MRU (in spatele vorbelor).
    La capitolul imagine, respect, rating au cistigat A3
    si Mihai Gidea, iar perdantii au fost MRU, papusarul
    de la Cotroceni si portocaliii.

    erata (am scris pe repede inainte la 02:27)
    “scoala vietii versus scoala strazii” in loc de scoala
    vietii/strazii versus scoala (educatia de la scoala).

  8. Aici este vorba de interesele naţiei române, care nu se măsoară în procentajele de rating ale antenelor. O fi vreo ratie geometrică şi între astea pe undeva pe acolo, dar nu întrevăd pentru a tare scop să fie calculată.

  9. Domnu’ Ciutacu, vă somez respectuos să faceți diferența clară și fără echivoc, între un conflict de interese mișto și un conflict de interese nasol! Ăla mișto e mișto iar ăla nasol e nasol, că așa e-n tenis, ce dreaq! 😛

  10. Ungureanu a fost jalnic in emisiunea lui Gadea. Arogant si atoatestiutor, intrebat de “castraveti” vorbea, pe un ton profesoral, despre … “pisici”, nic macar despre “cartofi”. In legatura cu postul sotiei l-as fi intrebat: daca erati un simplu profesor, fie el si universitar (sa fie clar “tutulor”-exprimare inculta conform cartii acad. Al. Graur “Greseli frecvente de limba” aparuta in 1976 pentru a sanctiona, printre altele, modul care vorbea Ceausescu- Ungureanu nu e Iorga, nu s-a remarcat ca istoric nici pana a deveni seful spionilor), OMV v-ar fi angajat sotia ?! La “vizionarea” DEX-ului, prins cu musca pe caciula, a deviat spre cartea sus-mentionata, cu o suficienta intelectualista caracteristica ignorantilor!

  11. România are nevoie de circ. Este modul în care “faraonii” mizează pe credulitatea gloatelor înd0bitocite. Aparent se dau certaţi pentru a-şi rezerva dreptul să vă trateze cu ignoranţă revendicările. De douăzeci şi doi de ani toate culorile politice din România şi-au strâns manişile in spatele cortinei mediatice înparţindu-şi prăduiala. Nişte pucisti securisto-neo-comunişti care s-au grăbit să-i ia maul lui ceaşcă pentru a se căpatui cu toată clica şi rubedeniile lor. Chipurile acum li s-a făcut dor şi de lustraţie. După ce s-au chiaburit peste masură.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.