Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Luminaţi-vă feţele, postacilor :))

Luminaţi-vă feţele, postacilor :))


Îmi place de mor senzaţia pe care mi-o dă spaima care i-a cuprins pe toţi înjurătorii anonimi de Net la auzul ştirii că s-ar putea ca datele lor de identificare să devină obligatoriu publice. Au început americanii şi parcă văd că decizia o să treacă rapid oceanul. Şi atunci o să fie carnaval cu focuri de artificii. Libertatea de a posta nestingherit măscări şi minciuni va fi dublată şi de răspunderea maimuţei pentru mânuirea briciului. Toţi triştii care juisau până acum de satisfacţie pentru toate intruziunile securistice în viaţa privată a unor oameni cunoscuţi după nume şi prenume au începu deja să se teamă pentru ei înşişi. Fiindcă abia de la prezumtivul moment T0 (cel în care s-ar legifera obligativitatea frunizorului de Internet de a pune la dispoziţia autorităţilor datele clienţilor) încolo vom beneficia de egalitate de tratament. Adică tu mă înjuri, mitocane, sau mă calomniezi, postacule, iar eu mă adresez instanţei. Care cere de la autoritatea guvernamentală competentă datele tale de identificare, să poţi da socoteala pentru infamii. Şi nu, nu e deloc o restrângere a libertăţii de exprimare, ci o responsabilizare a utilizatorului de Net. E şi asta o parte a democraţiei…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

106 thoughts on “Luminaţi-vă feţele, postacilor :))

  1. Ceea ce uiti tu Victore, e ca puterea, si in SUA si la noi – daca o fi sa intre in vigoare o lege similara, nu va apara drepturile democratice ale cetateanului ci propriile privilegii. Nu vom avea mai multa democratie cu astfel de legi (vandute publicului ca masuri de combatere a terorismului sau a pornografiei cu minori). Poate tu vei avea mai putin de lucru stergand comentariile unor papagali si nevropati, insa pretul platit va fi un stat politienesc care va stii tot ce fac cetatenii lui pe net.

    In formula de acum, daca vezi anonimitatea internetului ca o arma, este cel putin una distribuita mai egal intre cei cu putere si cei fara putere. Unul care il injura anonim pe presedinte, cand reuseste sa convinga suficienti cititori, va putea fi urmarit si intimidat in noua formula, i se vor putea taia oportunitati, s.a.m.d. Si asta chiar si automatizat, cu programe de analiza, fara a da de lucru la mai multi politisti ai internetului. Cei de la putere vor putea oricum sa faca ce vor dori, ca intotdeauna, si in plus, profitand de “linistea” opiniei publice, adica de lipsa feedback-ului societatiilor pe care le conduc, sa instaureze regimuri totalitare.

    Solutia, ca mai totdauna cand vine vorba de internent, e sa lasam internetul sa se regleze singur. De ce nu am promova un curent de opinie care ii desconsidera pe cei care publica anonim, atunci cand o fac doar ca sa raspandeasca mizerii? Sau de ce nu am incuraja responsailitatea celor care se exprima public prin acest mediu? Sau, sau, sau…

    Apropo, autoreglarea asta va avea loc si daca statul va confisca internetul, in sensul ca se vor gasi solutii tehnice pentru a fenta sistemul. Internetul poate fi privit si ca un organism viu, care se apara de dusmanul sau de moarte, cenzura. Iar daca un stat va reusi totusi sa elimine toate portitele, well… bun venit in Corea de Nord.

  2. In principiu ideea e buna doar ca exista si riscul unor abuzuri. Cum intercepteaza acum telefoanele tuturor celor care ii deranjeaza o sa poata (legal) intercepta si comunicatia electronica. Astfel pe unii incomozi ar putea sa-i infunde pentru motive aberante cum ar fi ca au luat un film sau o melodie de pe torrent!

    Pe langa aceasta masura ar mai trebui introdus inca ceva foarte simplu: cand activezi o cartela pre-pay sa fii nevoit sa-ti dai CNP-ul, asta ar reduce si apelurile false la 112 si glumele proaste facute de pe asemenea numere! Apoi, la fel trebuie introdus un sistem de identificare a celor care se conecteaza la retele wireless publice.

    cred ca e absolut necesara o legislatie pentru ca utilizatorii de internet sa nu se mai simta protejati de anonimitatea. Cine cred ca nu se pot autentifica utilizatorii de internet cu cunostinte avansate in domeniu, sa se uite putin la ce se intampla in China (acolo e un exemplu negativ de control dar am dat exemplul asta doar pentru a demonstra ca se poate)!

  3. sa inteleg ca sustii demersurile statului de a interzice cartele telefonice preplatite?

  4. Da ! Foarte bine şi să dea Dumnezeu să se întâmple asta cât mai repede. Fiecare care scrie ceva ce este public să-şi asume răspunderea şi să existe şi posibilitatea ca el să poată fi tras la răspundere ptr. afirmaţiile sale.
    Cătăline, sunt de acord 100 % cu opinia ta.

  5. Buna ziua. Nu cred, asa cum spune un comentator aici, ca nimeni nu va mai comenta sau posta pareri pe net. Nimeni nu zice sa nu o faci chiar daca opinia ta este diversa, insa poti sa nu fii de acord intr-un mod decent si civilizat fara a folosi invective. Multumesc.

  6. Daca toti ” vitejii ” astia care posteaza nemultumiti si te injura si injura sistemul si pe Udrea si asa mai departe … daca toti astia ar avea demnitate si ar vrea sa faca ceva cu viata lor si al copiilor lor , AR IESI ACUM IN FATA COTROCENILOR SI NE-AR SCAPA DE BASESCU SI DE AI LUI !!!
    Dar e mai usor sa stai in cur pe scaun si sa judeci , sa injuri si sa te plangi toata ziua ” noi cand mai scapam de astia ” !

  7. Victor,
    Hai sa zicem ca blogul tau este un mare perete. Tu pui ceva ganduri intr-un colt. Vine altul si mai completeaza cate ceva. Mai sunt care vin si trantesc o mare p… in decor. Pana la urma ai obtinut un mare grafiti. Acu’ esti liber sa stergi ce vrei, nu esti neaparat responsabil atunci cand te exprimi 🙂
    Povestea cu SUA e doar o urmare fireaca a lu’ “patriot act”, ei fiind intr-o stare de razboi de facto inca din 2001.

  8. Cred ca Băsescu se bucura citind articolul asta. Îi faci un serviciu.

    Dacă scrii ceva normal, nu te înjura decât oameni anormali, cu mintea bolnavă, oameni pe care oricum nu trebuie sa-i bagi in seama. Cât despre datul in judecate, ce sa mai spun…

  9. Cum s-a mai scris pe aici, un blog implica si injuraturi, ca asa e in tenis. Daca eu ma semnez Daniel Tudoran si te injur, o sa te simti mai bine? O sa ma dai in judecata ca te-am injurat pe blog? Tu ii dai in judecata pe aia care te injura in trafic de ex.? Mi se pare ca te agiti fara rost…pune-i in spam, baneaza-i, etc. si ocupa-te mai departe de treburi serioase.

  10. Nu e rea treaba asta cu asumarea răspunderii pentru ceea ce faci pe net, dar nu știu cum o să îi responsabilizeze pe comentatorii-admiratori anonimi de la radio.

  11. Drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Nu cred că o asemenea legislație va responsabiliza un procent semnificativ dintre cretinii care nu știu decît să bălăcărească. În schimb abuzurile pe care le va face posibile vor fi cu adevărat „spectaculoase”. Ca să nu mai zic că probabil și voi, jurnaliștii, o să vă luați adio de la surse, n-o să mai riște nimeni să vă trimită documente incomode, sau poate doar schimbînd valize pe sub masă la bufetul gării, chestie care oricum implică alte riscuri…

    Așadar nimeni nu ar avea de cîștigat, cu excepția celor cu acces la datele de identificare: guvernanții și acoliții lor mafioți, spammerii care vor plăti ISP-urilor și hackerilor bani grei pentru ca mai apoi să-și poată trimite mizeriile la toată suflarea… și probabil și alții de teapa lor.

    Și ar fi infinit mai ușor pentru de-alde Udrea, Băsescu & Co. să ne zică „mucles” dacă am încerca să deschidem gura, indiferent pe ce temă. În concluzie – ai grijă ce-ți dorești, s-ar putea să obții.

  12. Corect Victore dar vor disparea “ciumpalacii” si atunci unde mai este farmecul ? Parca vad pe acest blog numai expresii academice, de inalta tinuta morala si etica etc.
    Treaba ta este ,ca formator de opinie, sa pui o problema si a noastra sa ne dam cu parerea asa cum ne pricepem,cu sau fara reguli gramaticale(la nivelul BAC-ului). Da ,ramine chestia fara injurii ! Crezi ca am gresit cu ceva din ceea ce am spus ?

  13. În eventualitatea adoptării unei astfel de reglementări, nu cred că tu vei putea beneficia de pe urma ei. La fel nici eu şi nici alţi cetăţeni, nu vom avea vreun beneficiu chiar dacă teoretic, conform legii, am avea un anume drept.

    De cele mai multe ori când ei spun că-i spre binele meu să-mi cedez nişte drepturi, e fix invers.

  14. Sa vrei ca atunci cand cineva spune ceva sa isi asume acel lucru mi se pare de bun simt. Unde bunul simt nu merge, faci o regula, de exemplu ii pui sa se logheze. Daca nu e de ajuns ii fortezi sa-si puna datele reale de identificare. Dar nu ii capsezi placuta de identificare ca la vite.

    Sa te uiti la orice utilizator ca la un potential suspect pare “cacam” incalca ideea de nevinovatie. Plus ca-ti violeaza la propriu intimitatea. E ca si cum ti-as pune camere video peste tot in casa, ca daca intra cineva peste tine sa ai probe in instanta (deci pentru binele tau), si daca ai ceva de comentat ti-o intorc cu “ai ceva de ascuns?”.

    Daca mai e nevoie de argumente, in cine ai tu increde sa foloseasca datele alea? Politie? Guvern? Cele n servicii secrete?…

    Si datele acelea, cum zicea un nene in articol, trebuie stocate undeva. Daca ai avut hackeri intrand in ditamai sistemele, ce te face sa crezi ca daca le maresti domeniu de selectie vei fi mai insiguranta?

    Solutia e suficienta pentru motivatia ta, insa e mult mai mult decat necesara. Cu alte cuvinte: ca sa scapi de parazit omori pacientu’.

  15. Victor si daca descoperi ca cel care te injura e tot jurnalist ca tine?Regret ca tocmai am citit articolul unuia Roncea de pe la curentul-un limbaj infect pana la cer,idei nebune,obsesii.Nu m-am gandit niciodata ca asta ar trebui sa fie ocupatia unora.O tara de balamuc,niste oameni la putere preocupati doar de supravietuirea lor vesnica,acolo,o asemenea lege ca cea propusa de americani nu cred ca ar trebui sa fie utilizata de astia,nu de alta dar s-ar putea sa suferim niste consecinte extrem de grave.

  16. sa intelegem ca nu de-acu nu mai putem injura pe nimeni pe net ca ma da ala in judecata?! mi-s aproape convins ca in romanica aceasta lege va avea o interpretare proprie acestui neam – adica va fi aplicata dupe caz – sigur sigur nu va fi aplicata la toata lumea.
    o asteptam cu drag – legea va fi trecuta prin parlament (sau e deja trecuta?!) sau va fi asumata?

  17. @clichi asa e … se duce draqu` lumea asta 🙁

    in rest comentariu’ e minunat!

  18. Victore, eu as zice sa nu te bucuri prea tare. Sa presupunem ca nenea Maior ar avea cativa baieti priceputi si ar primii “recomandarea” sa te infunde. Se pot fabrica probe digitale mult mai usor decit crezi si te vor salta cu acte in regula. Sansa ta e ca baietii priceputi nu lucreza la nenea Maior… inca!
    Cind te-or chema sa-ti bage cipul, ca la cai, vei vedea ca situatia e mult mai complexa.
    Lucrurile astea se fac cu pasi marunti, in timp, totul e sa-i convingi pe fraieri ca e spre binele lor, ca au nevoie sau ca e kinki. Dupa aia isi baga singuri gitul in latz. Vezi, pe tine te-au convins deja ca e de bine, si nu pari fraier.

  19. Ei, na, acum daca io injur pe cineva din McDonaldsu’ din cartier o sa-i invite in instanta pe angajatii firmei, or what? 🙂
    Sau si hot-spoturile se-mpusca?

  20. Imi place de mor ideea ca va disparea anonimatul,iar despre lasii care se ascund injurand si aberand sa n-auzim de bine.

  21. Sunt de acord cu ce a spus Zev. Pe de alta parte, observ si pe blogul tau o multime de portocalici care te injura (si direct si indirect) fara nicio legatura cu subiectul. Baga-i in “spam” si pa. Pe de alta parte, poti verifica si tu (sau provider-ul tau de net) IP-ul calculatorului de unde se posteaza.
    Si tu ai dreptate la faza cu obligatia celui care te jigneste sa plateasca, dar, comm’on, cine sta sa se judece cu toti idiotii care n-au ce face decat sa injure si sa-si de-a cu parerea total pe langa subiect? Daca se da legea asta, pe cuvant ca imi schimb meseria (din fizician, devin avocat)! As avea musterii, nu gluma!

  22. nu ma afecteaza, eu ma semnez cu numele meu chiar si in spatiul virtual. desi am retineri, iti dau dreptate: e si asta parte a democratiei

  23. Cu cata ura te descarci pe cei care posteaza,precum Basescu pe poporul roman…Victore de ce nu blochezi comentariile daca esti atat de incordat ?

  24. Si daca tot m-am bagat in seama pe aici pot sa te intreb daca un hacker nu poate sa trimita nasoale la comentarii furand identitatea altora ?

  25. Fara responsabilizare nu poti avea democratie…

    Si teoretic ar trebui sa se termine si cu ipocrizia: adica, sa nu mai stea 10h/zi pe Facial Abuse, pornhub si RedTube, si dup-aia sa vina sa injure “curvele” si “p-alea care suge pula”, sau sa downloadeze manele (OK, “muzica de petrecere”) si sa vina sa ne explice noua ce grozav e “Cartarascu” (doar un exemplu)…

    Oricum, cine isi imagina ca pe Internet poate exista discretie/anonimat, e un mare dobitoc.

    PS: Eu sunt Vlad Craioveanu. Nu ala slabanog.

  26. Este o masura foarte buna, sa se oreasca, cel putin in parte, toti blogarasii sa-si dea cu parerea despre ce nu au habar!Sau sa injure in dreapta si-n stanga!O responsabilizare a oamenilor, poate nu ar strica!

  27. Românu’ nu înţelege democraţia şi tocmai d-aia, crede că poate face ce vrea. Proiectu’ ăsta de lege este mai mult decât potrivit şi bun, întrucât, o cam ia razna situaţiunea la ora actuală.

  28. Majoritatea romanilor prefera sa semneze “anonim”.
    Toti fac politica prin birturi sau pe la colturi, toti sunt microbisti, toti sunt militanti pentru democratie si toti s-ar bate cu tipu care a spart bijuteria. Dar numai daca ar putea sa ramana anonimi. Sa nu cumva sa fie identificati si sa pateasca te miri ce. Asta e! Vorba aia: avem o tara faina, pacat ca e populata… de anonimi.

  29. Ciutacule, aici nu ai dreptate. Net-ul cum il denumesti tu nu e spatiu public. Este o retea privata. Ai acces daca platesti. Nu poti sa ai acces la internet daca nu platesti, in vreun fel. E adevarat ca unele postari sunt scandaloase, insa poti sa le ignori sau sa le filtrezi. De asta s-au inventat filtrele. Nu uita ca sunt tari care nu iti permit sa accesezi anumite situri pe baza unor filtre care contin cuvinte cheie. Daca vom acepta sa se limiteze anumite libertati intr-o retea privata, maine vom accepta sa lasam autoritatile sa ne intre in dormitor doar pe baza unei legi acceptata de oameni care au unele frustari personale. Daca te simti lezat de anumite afirmatii tembele nu ai decit sa filtrezi IP sau sa-l combati “pe gura” cum deseori iti place sa fii. Insa nu accepta sa-ti fie limitate niste libertati doar datorita unor tembeli. Si nu uita, US nu e un exemblu de tara “libera”.

  30. Presupun că o să fie mai amuzant să ştii cine te înjură cu patimă, dar pe de altă parte mă gândesc că o chestie de genul ăsta ar putea inhiba iniţiative năstruşnice de tipul pitzipoanca.org care simt nevoia, zic eu, de anonimat.

  31. Victore! Pai din cate vad eu, la rubrica “adauga comentariu” trebuie sa specifici adresa de e-mail. De ce n-ar fi posibila identificarea comentatorului dupa adresa de e-mail? Presupun ca trebuie tastata o adresa de e-mail auntentica, nu?

  32. e o masura necesara , poti sa fii contra si nemultumit chiar daca iti apare cnp-ul pe undeva , bineinteles ca anumiti postaci vor putea fenta si aceasta masura , va mai dura pana cand efectele vor fi vizibile , pana atunci nervi de otel pentru unii…

  33. De acum incolo postacii isi vor pune cagule si se vor refugia in internet cafe-uri 🙂
    Ar fi totusi interesant de vazut cum vor iesi la lumina tot felul de angajati ai unor institutii de presa care indeplinesc, in paralel, si meseria de postac :))

  34. Foarte bine! Se vor inmulti carciumile unde poti injura in voie pe oricine. Sa vedeti ce pib o sa avem!

  35. Domnule Ciutacu sau Victore, după cum preferi, bună ziua. Până acum nu am călcat în ograda ălor mari, dar acum am încălcat obiceiul pentru că am găsit un subiect interesant.

    Am un pseudonim care spune multe: judeţ, nume, oraş de baştină, dar în denumire veche. La o adică ai la dispoziţie şi adresa mea la Email. Cine este curios să afle mai multe despre mine o poate face accesând acest pseudonim pe internet şi află tot ce-l interesează. Sincer să fiu nu mă deranjează că sunt monitorizat oficial. De când m-am decis să intru pe internet am fost conştient că pot fi urmărit. Ba chiar am fost şi vânat. De ce? Nu ştiu, dar cei care au făcut-o ştiu de ce. Poate nu am fost pe placul lor.
    Despre înjurături şi alte insulte sub protecţia anonimatului pot spune că nu fac o casă bună cu bunul simţ al omului de rând. Cei care se pretează la aşa ceva vor să pară mai mult decât sunt sau mai bine zis vor să ascundă mintea inexistentă. Dacă ajung la un comentariu şi nu-mi place, ce rost are să-l înjur pe autor? Plec şi-mi văd de treabă. Ce rost are să-i înjur pe cei care l-au preferat pe Băsescu? E treaba lor. S-au lămurit pe cine au ales, dacă s-au lămurit, dacă nu tot treaba lor este. Au fost furate alegerile? Dar ce au păzit opozanţii lui Băsescu? Nu ştiau cu cine au de-a face? Aşa că, se pune internetu’ sub control? Să se pună şi cei cărora le place să înjure, să-şi mai pună şi căpăstru.

  36. Vom învăța probabil să ne asumăm opiniile. Anonimatul, de cele mai multe ori, e o variantă a lașității.

  37. Vezi cala ora asta la OTV e unul care te ” face praf ” pe tine si pe Oprescu , apropo de inaugurarea pasajului !!!
    Zice ceva de vacantele tale cu sotia in Grecia !!!
    O seara buna !

  38. minunat! bravo, sa fie demascati dusmanii!

    e o idee la fel de buna ca atunci cand jandarmii filmeaza participantii la demonstratii. ar trebui sa ii puna sa semneze si condica, ca sa aiba ‘tratament egal’ cu politicienii contestati! si sa nu se mai indrazneasca sa zice ce-i taie capul sub masca anonimatului.

    ‘tratament egal’? imi aduc aminte de o memorabila zicere a lui rasvan popescu de la cna: incerca sa-i potoleasca pe colegii portocalii agitati, explicandu-le ca nu e nicio problema, nu, mircea badea nu-i injurase pe udrea, basescu si acolitii, ci doar pe propriii telespectatori anonimi, deci e ok.

  39. majoritatea celor care striga preventiv impotriva instituirii obligativitatii asumarii identitatii pe Net nu sunt in stare sa ridice privirea de la nivelul varfului pantofilor si sa priceapa ca nu e vorba doar de comentariile de pe bloguri/site-uri. si e absolut patetic modul in care niste oameni care sunt impotriva ideii, unii dintre ei chiar bazandu-se pe argumente decente, semneaza cu pseudonime 🙂

  40. @Toti care cred ca e o masura proasta:
    La ora asta, orice serviciu secret din Romania, inclusiv baieti care nu lucreaza in vreun serviciu special, dar care au habar in ale informaticii, pot sa afle identitatea unui blogaras in cateva minute, folosind doar cateva data de identificare a mesajului postat cum ar fi: provider, IP, MAC-ul placii de baza (dupa caz al celei de retea), evantual seria router-ului.
    Asa ca a te prezenta inainte de a-ti varsa oful, mi se pare de bun simt atata timp cat orice incercare de a ramane ‘ascuns’ e doar ridicola si lipsita din start de orice izbanda…
    Daca cineva mai are impresia ca oriunde in lumea asta, a nu-ti divulga identitatea este egal cu siguranta anonimatului in ce priveste postarile pe bloguri, inseamna ca procentul de naivitate este covarsitor iar iluziile de orice fel inca isi ating scopul, din punctul de vedere al manipularii la nivel global.
    Eu unul prefer sa ma scanez si pe retina daca e cazul, pe langa amprente si recunoasterea timbrului vocal, pentru ca macar imi pastrez demnitatea, prezentandu-ma inainte sa afle ‘ei’ cine sunt, intr-un mic gest sfidator la adresa ‘celor care ne conduc’…

  41. Tu (pentru ca m-am suparat, te “tutunesc”) ai citit articolul la care ai dat link? Poate ai observat tonul ingrijorat, total opus cu al tau.

    Dreptul la anonimat, intimitate, exprimare si manifest este sfant. TU, ca persoana publica sau ca “persoana asumata”, dai greutate afirmatiilor tale. Eu, anonim, am un impact mic, sau, daca am dreptate / sunt “pe felie” influentez 3 oameni, nu mai mult. Daca acest lucru te doare, suferi de BASHITA (ca ceaushita s-a vindecat in ’89).

    Sa nu incepi sa te murdaresti de dictatura luptandu-te cu ea.

  42. Ma simt nevoit sa repet – cu toate ca precedentul comment n-a fost aprobat [din ce motive nu stiu dar in fine] – masura este simbolica si atat:

    Nu se poate descoperi persoana din spatele unui proxy decat daca autoritatile din tara unde este situat respectivul proxy sunt dispuse sa colaboreze, ceea ce in cazul Rusiei, Chinei, Belarusului etc nu este valabil – stiu concret ca prin Rusia se chinuie FBI-ul de vreo 5 ani sa ia nistre adrese de IP din Romania care au folosit servere de proxy din Rusia pt tepe pe internet [ceva mai maricele si mai vechi decat gluma cu 20 mil usd de acum cateva saptamani].

    Masura e buna daca cineva doreste sa se imbete cu apa rece si nimic in plus.

    PS: in ceea ce priveste anonimatul unora eu nu m-as grabi sa generalizez – sunt unii care vrand nevrand trebuie sa foloseasca un router – cazul meu spre exemplu deoarece stau in Regie si impart acelas ip extern cu inca vreo 15.000 de oameni dintre care unii s-ar putea sa posteze tot aici injurandu-te. Si nu sunt un caz singular avand in vedere ca multi inca au net prin provideri mici locali, ce folosesc un singur ip extern pt mai multi utilizatori.

  43. Ai foarte mare dreptate..multi sunt atat de fricosi dar se dau atat de puternici in spatele unei masti.

    Cu respect,
    Elena de la Pegas Motorizat!

  44. Lasa ca unii fac presa/politica in spatele unor pseudonime (vezi: Alcibiade, un grup de ofiteri in rezerva si alte variante pe aceiasi tema) asa ca nu vad de ce ai avea alte asteptari de la niste bieti blogeri. 😀

  45. No bine, dacă de “acolo” ne vine,asta e. 😛
    Să cârcotim când “binele” ne vine din chiar buricu’ democraţiei? Şi ce-aş păţi? Oricum io încă n-am reuşit a învăţa înjurături ca tot omu’ serios, ce mi-ar putea face pentru un nevinovat (dar atât de adevărat!) “fraudă-vodă” ?(pe care-l folosesc ori de câte ori vine vorba, cu orice risc, până ajunge un vodă adevărat în locul cu pricina. 🙂 )
    Să ne fie de bine, ce-i pe gratis, e bun venit.(că ce-om trage apoi, e altă temă 😉 )

  46. hmm… dar daca ai un laptop luat la mana a zecea, MAC-ul schimbat, un proxy, te conectezi la o retea wireless oarecare si il calomniezi pe ciutacu. doar o data. vei fi prins?

  47. Nu te inteleg,ciutacule!Simpatizez cu miscarea antenei 3,cu tot ce inseamna lupta impotriva ciocoilor moderni,daaar…
    Nu inteleg de ce te doare atat de tare chestia cu injuraturile…o sa-ti fie mai rau cand n-o sa mai fii injurat,atunci durere mare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.