Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Fără patimă despre patimile politice

Similar Posts

40 thoughts on “Fără patimă despre patimile politice

  1. Incă mai credeți în puterea oamenilor de a-și respecta promisiunile și cuvântul dat. Foarte frumos, dar cred că suferiți o uriașă amnezie: trăim în țara unde minciunile, unele chiar sfruntate, l-au făcut pe Traian Băsescu de vreo cinci ori ministru, de doua ori primar general al Capitalei și de două ori președinte al României. V-aș accepta afirmația doar dacă apreciați că Băsescu și cei ce alcătuiesc haita lacomă și cinică din jurul lui nu sunt oameni, ci șacali sau hiene. Mai multe despre Băsescu și minciunile lui găsiți pe videoblogul meu

  2. puterea oamenilor de a-şi respecta promisiunile şi cuvântul dat… Ceva despre “demisia in 5 minute”?!

  3. Consideri ca oamenii care mai sunt de cuvant si de valoare din PD-L ar trebuii sa plece din acel partid sau sa ramana si sa incerce sa il “salveze”, desii ma indoiesc ca cineva va mai putea sa il scape de ciuma basista…

  4. @Mircea Hamza: a unor oameni, nu a tuturor. iar parerile mizerabile pe care le am despre portocalii sunt valabile inca de pe vremea cand partidul al carui membru ati fost il facea presedinte pe Basescu.

  5. N-am să înţeleg niciodată de ce individul ăsta (Preda) poartă eticheta de inteligent. De fiecare dată când l-am văzut invitat la A3 sau RTV, dânsul nu face altceva decât să eschiveze întrebările grele despre Băsescu, Boc, Udrea.
    Şi hai, că încă n-ar fi o problemă dacă i-ar ieşi eschivele (în fond pot aprecia pe cineva care pus într-o postură incomodă, reuşeşte să iasă onorabil la liman), dar de cele mai multe ori eschivele lui Preda sunt fie puerile, fie de-a dreptul penibile.
    Rămâne de referinţă emisiunea Oanei Stacu în care era invitat şi Preda. Distinsul refuza să răspundă la orice întrebare, motivând ba ca a ajuns târziu la emisiune, ba că n-a fost informat că se va vorbi de Udrea, ba că întrebările lui Ciuvică sunt adresate pe un ton agresiv şi că el nu vrea să intre “într-o paradigmă a mitocăniei” ba că…
    Păi ce intelectual e ăsta, domnule, de nu e-n stare să răspundă coerent la o întrebare dificilă şi se fofilează ca o fată mare?

  6. Victore, eu stiam ca te imbeti cu un sprit, doua,trei… sau sec (nu stiu cum preferi), in nici un caz cu apa rece; respectarea promisiunilor si a cuvantului dat? sa fim seriosi: nici astia, nici aia care au fost si nici cei ce vor veni, nu aplica; in tara asta primeaza doar interesul personal si cel de grup; atat; scapa cine poate;

  7. cred totusi ca ar trebui sa tii un curs intensiv, aici – de gramatica; caci, da – aveai dreptate “arde-o-ar focu pe mate de gramatica” – macar partea cu “cand se scrie cu un i si cand cu doi de i; multi au lipsit la lectia asta;

  8. ce-ar putea sa-mi mai spuna acest europarlamentar (parca)? nimic. probabil ca in curand o sa citim pe vriun blog cum il critica pe basexu’ asa cum o face plesu.
    asa cum zice si @Valentin nici eu nu gasesc urma de inteligenta la acest personaj – plimba vorbe goale fara sens si apoi se supara ca nu`l lasa lumea sa bata campii cu gratie – de multe ori devenind penibil.

    p.s. sa intelegem ca plesu nu mai are emisiune la tvr si de-aia a “ridicat nasu`”?

  9. Victore,acest Preda e un papagal ca ceilalti portocalii,nici mai destept,nici mai curajos,doar ca mai are cate o mica deviere,tip Oajdea,astfel ca naivii il cred ca e un om de cuvant. Pierdere de vreme,cu el,cu Oajdea si alti asemenea lor,sclavii lui JON.

  10. Adevarul e ca Basescu a radicalizat incredibil scena politica romaneasca, aproape ca in primii ani de dupa 1990. El si majoritatea celor din PDL (multi dintre ei doar purtatori de mesaje). Opozitia a reactionat identic(justificat si legitim, insa, pentru ca ei au reactionat). Zicea Plesu ieri ca Basescu nu-i respecta pe “oamenii cu carte”. Sa fim seriosi, nu respecta aproape pe nimeni. Enervant e ca multora le place(sa fim seriosi, fara masurile de taiere luate Basescu era inca pe val). Omul asta n-are nicio jena sa se gudure pe langa tine cand ii trebuiesti si sa te loveasca pe la spate cand nu mai are nevoie de tine(cazul cu “solutia imorala”, alianta cu PSD si , o-ho, multe altele inca).
    Cristian Preda e unul dintre putinii care inteleg sa duca lupta politica intr-un mod normal. Si evident ca adversarii sai politici reactioneaza normal in disputa cu el. Comparandu-l cu TRU, de la care ma asteptam sa fie un pro-basist rational, dar care s-a transformat intr-un “ultras” fanatic (ca la fotbal) , Cristian Preda e mult peste.

  11. @Victor: nici nu exista termen de comparatie intre Prada si Oajdea, sa fim seriosi
    @cezar prusac: ma bucur ca te-ai calificat si tu in grupul celor care stiu dinaintea emisiunii ca ea va fi neinteresanta
    @agia: stiai prost, ca n-ai baut niciodata cu mine
    @Horatiu C: ar fi o idee, dar cred ca, la cum stau lucrurile azi in mica si meschina mea industrie, eu ar cam trebui sa fiu invitatul ei 🙂

  12. cand il vom putea vedea pe domnul Plesu in postura de invitat la tine-n emisiune?

  13. preda o sa vina, asta e clar. omul asta e un ciudat foarte simpatic….si cand spune lururi cu care nu sunt de acord e tot simpatic. are zambetul ala care iti dezumfla muschii daca te pregatesti sa-l “faci”…oricum, sta bine in cizme si cred ca pdl-ul ar trebui sa promoveze stilul asta..de aia nu l-a catapultat base INCA.

  14. Victor am citit azi in tabloide o declaratie a ta in care spuneai ca nu vrei sa ai colege prostituate si faceai o aluzie voalata la ,,rolul” de asistenta Tv. Ai mare dreptate dar nu esti corect pana la capat. A nu se intelege ca sunt fan Bianca, Marina sau Crudu, dar vreau sa te intreb si eu ceva ai curajul sa afirmi cu toata convingerea de care esti in stare ca prezenta lor intr-o emisiune este nociva comparativ cu emisiunea lui Bendeac, care este o mizerie ordinara de cea mai joasa speta, iar el este un personaj pur si simplu grotesc de o vulgaritate repugnanta. Nu cred ca poti afirma acest lucru daca esti sincer cu tine insuti. De asemenea nu inteleg de ce toti atacati aceste biete plante decorative care sunt asistentele Tv si de ce nu priviti putin mai sus in trustul vostru, ma refer aici la Diana Munteanu care a destramat o familie si acum apare in presa cu declaratii de genul ,, nu m-am simtit niciodata mai frumoasa si mai implinita” sau la Ilinca Vandici care a aparut in presa timp de doua saptamani in ipostaze mizerabile. La final vreau sa ma refer la doamna Borcea care a despartit o familie cu trei copii si nu am vazut un cuvintel urat in toata presa la adresa ei, ba dimpotriva e laudata si apreciata de toata lumea. Oare de ce nimeni nu are curajul sa spuna luclurilor pe nume in privinta ei, va e frica de Borcea cumva. Pe mizerabilii de Brancu si de Bendeac ii inteleg niste bieti pupincuristi, dar tu, dezamagire totala.

  15. @dan: unde am pronuntat eu, Simona, vreun nume? de ce trebuie sa citesti in tabloide declaratia mea si nu in interviul de 100 de intrebari pe care l-am acordat unui site media, nu unui tabloid? de ce trebuie sa-l injur pe Bendeac, daca nu ma intreaba nimeni de el? doar asa, ca sa dau bine in tabloide? ia da un search pe google cu “Ciutacu + Bendeac” si ia vezi ce-ti intoarce motorul pe ecran? si, in general, de ce ar trebui sa ma pronunt eu neintrebat, intr-un interviu in care vorbesc despre o sumedenie de alte lucruri, pe toate temele care te framanta pe tine (viata si opera familiei Borcea ori a Ilinicai si a Dianei), iar pe mine la lasa rece?

  16. Politica fara patima cam greu.Pasarea malai viseaza asa si pdl-ul viseaza la refacerea DA.Niciun partid normal nu se mai aliaza cu cineva care i-a dorit sfarsitul.Chiar asa de grava e situatia la pdl?OF,of,mai,mai!Vor alianta cu pnl,atunci ii astept in genunchi cu fonduri din acelea de rezerva pe care le are pdl-ul ,fonduri pentru toate primariile din tara,fara discriminare,asa cum ar fi normal.Ar trebui si o perioada de vreo 10 ani in opozitie pentru pdl,ca sa le treaca de dictatura.Oricum ,ma astept in anul urmator la oferte atat pentru psd cat si pentru pnl.Si ma mai astept la invitatul tau sa sustina sus si tare ca pdl-ul va castiga singur alegerile.:)

  17. sunt curios ce parere are domnul Preda despre afirmatiile lui Iulian Urban si ale Simonei Placinta legate de atentatele din Norvegia.

  18. ontopic:Eu nu mai cred in cei ce promit,nici in familie nu mai cred.
    offtopic: Fiii primarului din Deta nu sunt chiar atat de vinovati, cum ii cred televiziunile si situatia se va schimba.
    Noi nu prea avem ziaristi si jurnalisti buni,iau situatia ca atare,ca erau aia plini de sange si taiati.Asa s-au luat si de Iovan…si Iovan a fost gasit nevinovat de nagistrati.
    Putina prudenta nu strica.
    Am zis de Solomon ca nu trebuia arestat,am zis de Catalin Voicu,de Becali,Dan Diaconescu,etc.Presa scria numai aberatii si dezinforma.Televiziunile dezinformau si ele.
    PS:Nu conteaza ca un om e incult,poate sa fie de 1 milion de ori mai destept decat toti ziaristii si jurnalistii la un loc,daca are intuitie si inspiratie..Un om nu trebuie judecat pentru ca e agramat,conteaza ideile sale si pot sa fie foarte bune.

  19. Aha, deci stimabilul Preda ( şi mă exprim eufemistic ) îşi iubeşte ţara, aşa cum e ea. Iar voturile mafioţilor sunt la fel de bune ca ale oricăror alţi cetăţeni români. Cu alte cuvinte -desigur, mai simple, nu de “telectual”-calul de dar nu se caută la dinţi.
    Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea-aşa!

  20. Domnule Ciutacu,
    Sunt foarte dezamagit de invitatul Dumneavoastra, este doar un individ gaunos care s-a prezentat la A3 pentru ca are aprobarea superiorilor pe linie de partid, ca da bine sa avem dizidenti, mai ales daca au deja eticheta de “intelectuali”.
    A propos puteti sa-i spuneti domnului Preda ca numai prostii au certitudini?
    Nu cred ca dl. Preda are capacitati intelectuale deosebite pentru a emite judecati de valoare referitoare la economie, doctrine politice, organizare sociala etc.
    Partidul domniei sale a adus Romania intr-o situatie aproape fara iesire, pentru care ar trebuie sa-si ceara scuze.
    Dar poti sa astepti asa ceva de la un simplu sinecurist?

  21. Iti respect emisiunea, si te admir ca jurnalist, insa azi nu am urmarit “Vorbe Grele”. N-am nimic cu el ca e in PDL, nu am nimic nici cu cei care inainte de ’89 sustineau partidul de atunci, pentru ca altfel nu reuseau sa faca ceva in viata.
    Doar ca nu stiu ce poate sa imi spuna mie acest ipocrit. Din cate stiu eu, si din cate am vazut pana acum, tot ce face si spune e doar un ideal la care nici macar el nu adera.
    Iti doresc sa ai invitati cat mai valorosi.

  22. Buna seara d-le Ciutacu,

    N-am avut rabdare sa citsec celelate comentarii ,dar eu va scriu cateva principii(sau idei,cum vreti sa o luati).

    Va felicit pentru legatura cu
    Timisoara- e bine pentru noi toti.
    Desi nu sunt PDL-ista,il felicit asta seara pe dl Preda pentru atitudine si idei exprimate.
    E adevarat,dezbaterea,decizia,disciplina ar trebuie sa ne conduca…Trebuie sa fie clar pentru toti…
    Va respect clar pentru grija fata de faptele de la Deta;e o grija majora pentru neamul nostru.

    Va doresc numai bine,cu tot respectul,
    IoanaP

  23. Cei care-si respecta promisiunile si cuvantul dat sunt OAMENI. Restul, nu sunt!

  24. Un vechi proverb de-al nostru e elocvent: spune-mi cu cine te insotesti (imprietenesti) ca sa-ti spun cine esti ! Asa si cu Dl. Preda! Si nu numai el!

  25. Reprogrameaza-te ca n-ai nicio sansa in fata lui Tanase si Dinescu…o singura data s-a intamplat,cu Mircea Diaconu

  26. Nu pot sa-i sufar pe astia ” cu curul in doua luntre ” … stii ce vreau sa spun !
    Ne e bine acum , dar ne pastram si pentru viitor : cine stie !!!

  27. “Încă mai cred în puterea oamenilor de a-şi respecta promisiunile şi cuvântul dat…”-dar cati dintre cei cu aspect uman sunt,cu adevarat, oameni? Dintre slugile bulibasei JON, niciunul. Si pentru ei a scris Eminescu versul “E rusine omenirii sa va zica voua oameni”. Asa ca, nu cred ca e bine sa ne imbatam cu apa rece,sau sa fim atat de naivi!

  28. @Bazmuceanu: d-aia i-am batut aseara de i-am cocosat =))
    si, in general, intr-o insignifianta proportie de 90% din zilele in care facem emisiuni la concurenta. altfel, apreciez eforturile lu’ Ghita, care i-a adus de acasa intr-o incercare disperata de a salva dezastrul de fiecare vineri seara. da’ daca mai are vreunii de batut pe acasa si nu stie cum sa-mi spuna trebuie doar sa ma sune si eu ma prezint oricand la treaba 🙂

  29. Cum l-a facut un fraier (ca acest Ghita) pe Vantu?Asta nu pot sa inteleg.Dar am stiut ca il face.Am anuntat cu cateva luni inainte ca Vantu iese cocosat.A fost si el arestat ca toti fraierii.

  30. Oricum ar fi acest Preda, este dintr-un alt “aluat” decât toate ciumele portocalii la un loc. Pe ce mă bazez când afirm asta ?
    1) Nu de puţine ori a avut PUBLIC atitudini potrivnice PDL-ului şi nu-i puţin lucru asta în condiţiile în care la congresul PDL se scanda “Libertate”.
    2) Este unul dintre puţinii pedelişti care a “contrat-o” public pe Udrea, ceea ce, la ei în pedelie acolo, cred eu, este un dram de curaj.
    3) Un aspect foarte important – nimeni din PDL nu cred că-l poate convinge pe acest Cristian Preda să meargă la o televiziune, oricare ar fi aceea, şi să debiteze ca prostul inepţii pro-băsiste, cum de regula fac celelalte slugarniţe portocalii.
    4) Mie personal, mi se pare un băiat cu adevărat deştept acest Preda.
    Toate aceste argumente nu mă fac să nu-l condamn ptr. faptul că acceptă să facă parte din această gaşcă infracţională numită PDL. Probabil, că interesul poartă fesul ! Că aşa-i în viaţă.
    Păcat de el, că ar putea cariera lui să se sfârşească prost dacă nu se dezice de PDL cât mai repede. Aseară la emisiune a avut o atitudine decentă.

  31. “Încă mai cred în puterea oamenilor de a-şi respecta promisiunile şi cuvântul dat…”

    Daca te referi la componenti ai PDL (oricare ar fi ei) si ai spus-o din politete, ca asa se cuvine inaintea emisiunii ar putea fi de inteles.
    Dar daca tu chiar mai crezi cu adevarat ca exista PDL-isti care sa-si tina cuvantul (politic), nu cel dat in particular unor prieteni sau asociati pe baza de interese comune, inseamna ca esti mai credul si mai rabdator decat mi-am putut eu imagina.
    Nenea asta, alaturi de alti 2 sau 3 PDL-isti intra in restransa categorie a celor cu care se poate discuta, insa nimic mai mult. A discuta (din punctul meu de vedere), nu inseamna si certitudinea cuvantului dat, sau orice fel de promisiuni politice respectate.

  32. De ce domnul Cristian Preda a intrat in politica?Am ratat raspunsul la aceasta intrebare.Probabil a existat candva.Politica nu il merita pe acest om.

  33. Desi va admiram cu intreaga antena , m-ati dezamagit la emis de simbata pt ca tare l-ati aprobat pe preda ca sa nu zic altfel.Cum ati acceptat chestia ca basescu cica are principii?ce principii are?de ticalos ,de circar ,de golanii, de om care nu-i sanatos daca nu face rau si nu oricui ci unei natiuni.Ati fost slab ieri seara,sper ca nu va cumpara si pe dvstra

  34. Ei, e un fel de Oajdea mai citit. Un pupincurist mai rasat care isi face loc tot cu coatele dar mai discret. E de-al lor. Nu linge chiar asa in vazul lumii ca TRU, dar linge si el. Oricum isi lasa o rezerva de a trece la ailalti. E mobilat, darcaracteru…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.