Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Logică uşor inginerească pe teren juridic

Logică uşor inginerească pe teren juridic

Dragă Roberta, o ţară întreagă te-a văzut, la televizor, cum ai şmenuit un vot. Dovezile au fost produse de instituţia pe care chiar tu o conduci. Dacă aş beneficia de imunitate pentru declaraţiile politice şi aş fi alt Victor, mai exact Ponta, aş urla ca muşcat de şarpe că eşti o hoaţă; sau, mă rog, un hoţ, că el e fost procuror şi limbajul balanţei justiţiei nu admite diferenţele între infractori pe bază de sex. Repet, eu sunt doar Victor, nu altVictor, deci nu-mi permit o asemenea afirmaţie.

Orice regim politic care protejează hoţii, în loc să-i condamne, este, prin definiţie, corupt. Dacă juristul altVictor are dreptate, atunci România-i condusă politic de un regim corupt. Logica spune că un regim corupt nu poate avea în fruntea lui decât un politican corupt. Istoria recentă şi statutul de jucător autoasumat ne-au convins că preşedintele Băsescu e vârful regimului politic din România. Dacă legea pensiilor, declarată consituţională de omonima curte, va fi promulgată, înseamnă că preşedintele corupt Traian o protejează pe hoaţa Roberta. Şi-l îndreptăţeşte politic pe altVictor să demareze demersul instituţional de suspendare din funcţie a lui Traian. Cu amendamentul juridic că va trebui să convingă poporul suveran că un comportament de preşedinte corupt e, concomitent, anticonstituţional…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

117 thoughts on “Logică uşor inginerească pe teren juridic

  1. I-aca… sha!
    Scriam ieri seara pe la 10 ca-n varianta 1) Nu promulga legea. Vaz ca a facut prima mutare inteligenta! Daca face ceva si cu Roberta…, in stilul bine cunoscut BVB…, inseamna ca-i baiat inteligent!
    Asa cum spuneam aseara: “Astfel…, mai castiga capital electoral, partidul (re)creste-n sondaje! Miscare politica demna de un adevarat strateg in conditiile actuale… Ar “primi” in compensatie timp sa iasa din iarna ceva mai linistit!”
    O avea “puterea” sa mearga pana la capat?

  2. China este probabilprincipala putere economica a lumii, are crestere economica de 8% anual, au autostrazi si poduri peste golfuri de ocean…20-30 de kilometri podul. In zona Shanghai si Hong kong se traieste mai bine ca in occident. daca m-as fi nascut in China nu mi-ar fi parut rau.
    P.S Pe burta goala si cu frigul in oase nu pot discuta de principiu.Pana se discuta democratic vreo 2 ani moare lumea de tot insa vei spune ca moare fericita. Prefer sa am tot ce imi doresc dpdv material si sa nu am democratie.Democratia nu tine de foame!

  3. @ioana:
    toti am facut in pampersi (scutece), dar de-a lungul vietii “am incercat sa nu mai facem” si va trebui sa recunoastem ca asta am facut cand eram mici.

    si fara nici o chestie personala: sa inteleg ca l-ai inlocui pe baseus cu nastase? (pe sistemul sa-mi tai venele cu toporu’ sau cu barda?)
    ca o marturisire: pentru cei ce nu intelege – trecand prin ceea ce am trecut in 2004 , in 2009, in Decembrie nu ma lasat inima sa nu-i votez pe amandoi. asta a fost soarta mea,poate si a altora, sa am de ales din nou intre doi “comunisti” 🙁

  4. @didi: atunci sa-l inviem pe Ceausescu si sa ne caim public ca l-am impuscat. pana atunci, te sfatuiesc sa dai o tura prin partea vestica a Chinei si, dupa aia, mai stam de vorba despre prosperitate generala. pentru rigoare, pe bulevardul principal din Shanghai si in zonele economice pilot se traieste aproape la fel de bine ca in tarile mai putin dezvoltate ale Occident. ti-o spune unul care a vazut Shanghai-ul din Shanghai, nu din filme si din poze

  5. solutia: toti portocalii sa mearga la munca in China! si transportul e gratis.dupa ce descarca astia containerele de “adibasi” in en-gros, intrati in locul lor. Eu donez un bidon de apa ( sa nu fie ca in lista lui Schindler).

  6. Mai nou cred ca Opozitia chiar nu vrea sa se implice mai mult si asta-i mare bai -cum ar spune ardeleanul.Eu m-as astepta ca o Opozitie dreapta sa se implice in miscari de strada daca e asa mare pewricolul de Dictatura caci de aceea i-am votat sa fie alaturi de noi.In strada cu Opozitia,la demonstratii!!!Nu vrem sa faca campanie electorala ci sa se implice in daramarea acestui Regim. JOS BASESCU SI JOS INTREGUL PDL !!!!!

  7. Pici in extrema cealalta. Daca eu spun ca se traieste bine in China tu intelegi ca ma refer la toata China…Stiu foarte bine ca se traieste si rau in China insa vorbim aici de 1 miliard si 100 de milioane de oameni…nu pot trai toti bine. Insa daca 5% din populatie traieste mai bine ca in Romania inseamna ca 55.000.000 de oameni traiesc bine. Hai sa vedem in SUA de ex daca 55.000.000 traiesc bine.Eu vorbesc aici de o situatie de criza in care trebuie sa rezolvi criza. Poate ca dupa tine ar fi trebuit sa se dezbata legea salarizarii si a pensiilor muuuuult cam pana cand intra statul in faliment platind sume babane.

  8. O dam pe duda cam tare. E simpla chestia. Cum facem sa scapam de sleahta PDL -ista. Restul abureli. Nu va e clar ca marinerul e deosebit de istet si pervers??????

  9. didiu-le mai citeste odata ce ai scris:”Legea pensiilor este necesara. Vecinul meu care a fost cadru militar (militia comunista) are pensie mai mare decat castig eu si cu nevasta la un loc ducandu-ma la servici si producand bani pt buget.”
    Cand o sa intelegi ca pensia vecinilor mei nu trebuie sa depinda de cat am eu salariu si invers, o sa ai dreptul sa respiri:)

  10. Absolut fenomenal felul in care-si bate joc baselu de pdl! Adica s-o puna pe roberta sa fure in vazu lumii,sa-l acuze pe ponta de nus’ ce invarteli mizere cand sunt prinsi cu matza-n sac, pe pdl-sti sa-i puna sa merga pe la emisiuni sa sustina,in ciuda evidentei, ca nu s-a furat la vot si acuma sa nu promulge legea mult-laudata si sustinuta de pdl???!! Adevarat ca “marcheaza ” in alte sectoare prin miscarea asta, da’ tot bataie de joc e pdl-ul.
    Si un off topic: Nu mai pot cu Tatoiu pe la a3!!!! Ma innebuneste de cat e de lipsita de inima si logica!!! Te-am vazut pe tine, pe V. Stan si pe Badea incercand sa dicutati rational cu tatoiu asta, la mai multe editii “sinteza zilei”, evident fara vre-un rezultat. N-ai putea sa-l rogi pe Gadea sa cheme alt pdl-ist /basist cretin care sa scoata pe gura aceleasi “sa-si ia inca un job ca asa fac americanii” etc ? (fac mari eforturi sa n-o injur la matale pe blog.) Si pe Dudu Ionescu l-am suportat mai bine. Poate gaseste Gadea ceva mai putin agresiv la in gradina zoologica din pdl, ai/ ar face multor privitori un mare bine…

  11. Dragi concetatzeni si tovarashi,degeaba va agitati ca pestele pe uscat orice s-ar zice si orice s-ar incerca sa se faca,tara asta nu mai are scapare.O sa fie rau de tot si ne meritam soarta.

  12. Oricum se vede clar cat de nesimtiti si fara de limite sunt toti cei din sistemul puterii.Mi-e scarba de Basescu si toata sleahta lui de hoti.Victor te rugam tare mult sa n-o mai inviti pe alta nesimtita in emisiune,pe Tatoiu ca imi creste tensiunea de draci cand o vad dar mai ales cand aud ce-i iese pe gura.

  13. E clar ca Roberta e o hoata, si e clar ca lumina zilei ca are un tupeu si o nesimtire mult peste cotele maxime admise ale oricarui om normal. Ce ma uimeste cu adevarat este reactia pubica extrem de indulgenta, ca sa nu spun penibila, a oamenilor.
    Nu inteleg rostul multelor emisiuni in care lumea petrece ore in sir scuzandu-se si spalandu-se de acuzatii infantile si total mincinoase de genul” Ala a venit la mine pres”, “Pe ala l-am ajutat intr- o situatie grea, nu il primea nimeni”,”stiu unde ti-ai petrecut vacanta, eu ti-am platit-o”, “opozitia nu a fost in sala,e vina lor”,etc. Nu meritau nici macar bagate in seama..dar din pacate aste e Romania, probabil,sau o parte din Romania.Cea care nu are memorie, e naiva si merge pe sistemul mentionat de Mircea Badea: “tu crezi ce vezi sau ce iti spun eu?”.

  14. Off … in ce rahat de tara traim.
    Ma uit aici la comenturile de mai sus si imi dau seama ca Mircea Badea a avut dreptate aseara.

    ALOOOO, CE DRACU FACEM?
    COMENTAM UN MECI DE BOX?

    E VORBA DE SOARTA A MILIOANE DE ROMANI NU DE CAT DE SMECHER E BASE SI CAT DE FRAIERI SUNT CEILALTI!!!!

  15. Pensionarii trebuiesc ajutati, pentru ca au sacrificat intreaga viata pe altarul Romaniei.
    Merita respect…….
    Legea pensiilor e prost facuta si aplicata, asta noua ce se vrea votata.

  16. Eu si sotul meu locuim in alta tara unde platim taxe pe venit. Ca niste romani patrioti ce suntem ne platim si pensie la statul roman de vreo sapte ani si mai bine printr-un contract incheiat cu casa de pensii. Zilele acestea urmarind la tv tot circul asta cu legea pensiilor mi s-a taiat si cheful de a mai contribui si elanul de a ma mai intoarce sa fiu pensionara in tara mea…Cred ca mai sunt multi ca mine din pacate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.