Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Locul vostru de aberat (post)electoral

Locul vostru de aberat (post)electoral

Dat fiind că eu am o zi realmente infernală, vă las vouă plăcerea scrisului despre ziua votului. Dacă se-ntâmplă ceva memorabil, intervin şi eu şi plec mai departe…

UPDATE 3 (14:30): USL scade două puncte procentuale pe val, ARD creşte câte unul.

CAMERA DEPUTATILOR: USL – 61%, ARD – 17%, PP-DD – 12%, UDMR – 5%, PRM – 1%, PER – 1%, PPMT – 0%, Altul – 0, Minoritati – 3%

SENAT: USL – 63%, ARD – 17%, PP-DD   12%, UDMR – 4%, PRM – 1%, PER – 0%, PPMT – 0%, Altul – 0%

UPDATE 2:  Gata şi următorul val (12:30). S-a mai lăsat în jos dileala.

CAMERA DEPUTATILOR: USL – 63%, ARD – 16%, PP-DD – 13%, UDMR – 5%, PRM – 1%, PER – 1%, PPMT – 0%, Altul – 0, Minoritati – 3%

SENAT:USL – 65%, ARD – 16%, PP-DD   12%, UDMR – 4%, PRM – 1%, PER – 0%, PPMT – 0%, Altul – 0%

UPDATE 1: Primele rezultate (10:30) indică un val zdrobitor. Dacă se menţine trendul, nu vom avea opoziţie şi ne vom ruga să se certe ăştia de la USL între ei. Care vor sări tontoroiul pe noi. Altfel, mi-ar plăcea să iasă ai lu’ domnu’ Dan pe doi şi naziştii portocalii să revină la valoarea lor de 7-8%.

CAMERA DEPUTAŢILOR: USL – 65%, ARD – 15%, PP-DD – 11%, UDMR – 4%, PRM – 1%, PER – 1%, PPMT – 0%, Altul – 0%, Minorităţi – 3%

SENAT: USL – 66%, ARD – 16%, PP-DD – 12%, UDMR – 4%, PRM – 1%, PER – 1%, PPMT – 0%, Altul – 1 %

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Locul vostru de aberat (post)electoral

  1. da!!!USL e pe val…65% din 35% din total e grozav de mult.au ce se umfla in pene.toti politicienii au crezut ca romanii chiar sunt cretini si se vor bate pt un loc la urne cum se bat pt ajutoarele europene si/sociale.asta v-o spune unul care a inghetat prin piete in iarna pt debarca gasca portocalie.au venit alti hoti in locul lor.am mai scris:va fi vai de mama voastra,uslasilor,de nu veti face ce ati promis.cum spunea un regretat geniu:”putintica rabdare”si veti urma voi sa intrati la macinat in piete.

  2. multumesc,Ciutacule,prietene,ca mi-ai dat voie sa aberez si eu aici.ii invit pe ai nostri actuali si viitori parlamentari(indiferent de partid) la o plimbare pe drumurile din jud.Suceava si dupa aia pot spune ceva.ORICE…daca nu isi rup gaturile si/sau masinile in dulcea Bucovina.

  3. Parerea mea ??
    Basescu numeste orice alt premier decit ponta.
    Rezultat: referendum sa-l dam jos (din nou, pe banii nostrii).
    Numai ca basescu are un aliat de 2 ori mai puternic de data asta : vremea.
    Daca USL nu a fost ins tare sa stringa 50% in vara, credeti k o va face acum in vifornita ???

  4. Se vede ca vremea nu a tinut romanii departe de urna de vot ( au fost mai multi decat in 2008 )…Cred ca PPDD-ul va fi un arbitru in Parlament ( paine si circ direct din Parlament la OTV – se vor transmite sedintele Parlamentului in reluare cum erau transmise sedintele CPUN-lui la inceputul anilor ’90)

  5. am votat usl s-a unit cu udmr, hai pa m-am lepadat, da ce plm in cacatul asta de tara nu se poate nimic fara udmr???????????

  6. daca USL il propun pe Ponta premier si Basescu nu-l accepta (din diferite motive) se poate considera ca ca (Basescu) incalca Constitutia? Sau daca USL cistiga clar (ceea ce cred ca se va intimpla) automat Ponta va fi premier? Se vor schimba si actualii ministri? Merci

  7. Aminteste-i lui Ponta ca marea lor victorie se bazeaza pe cca. 3.600.000 de voturi(cca. 15.000.000 votanti reali in tara X 0,417 X 0.57).
    La Tg. Jiu se joaca inca…
    Sa faca alianta cu UDMR si-n
    24 h vor cobora la sub 2 milioane! Restul se vor duce la DD!
    Deja sunt unii care vor sa protesteze in piata!
    Felicitari, tie si lui Badea, pt. curaj!

  8. Care va sa zica, eu azi am votat cu UDMR si aflu si eu dupa ora stingerii. Bun asa! Devin si eu credibil in Iuropa, ca poate “kerlek uram” o fi mai bun ca “s’il vous plait monsieur”.

  9. aredistul (taranist, pe analitic, d-ai aluia cu capu’ mare) promitea repornirea industriala a urbei; i-am spus pe facebook ca mananca nedigerat, si m-a bannat; io zic ca e de bine, nu ?!
    Acu’, daca ala se redistribuie si asta, chiar ca am economisit litru de benzina cu folos…
    Despre uselist : un Dandanache planat p-aici, care pana ieri nici nu stia pe harta unde candideaza… Inteleg, totusi, ca Jiji s-a ales decisiv la el… misto tara, amuzament ante-Sarbatori, ca painea oricum e naspa…
    (PS : Aia cu udrea pe ecran in A3, rambind toata ca a infrant pe locu’ 2 e tipic romaneasca… Miorita era doar generic, filmu’ abia acu’ se vede…. si nici cu “unguent” nu ne-o fi rusine… cica relanseaza el ceva, acolo… Da’ Badea Cartan cand candideaza?!… ca atunci imi iau si familia la vot !)

  10. Vreau sa inchei aceasta zi aducandu-va multumiri d-stra d-le Ciutacu pentru efortul imens depus la victoria acestor partide (USL)Fara aportul d-stra si a celorlalti minunati ziaristi de la A3 ,basescu facea jocul .Am inteles ca i se reproseaza lui Ponta ca ar fi securist ,ma gandesc ca daca este adevarat macar este de tinuta noua de care tara are nevoie si nu un securist ceausist ca basescu de care vrem sa scapam cat mai repede .Referitor la relatia cu UDMR ,cred ca este o atitudine politica ,cu bataie in mai multe directii.Urmeaza ultima batalie ,desemnarea primului ministru ,este ca si efortul pe ultimii metri atunci cand escaladezi un munte Sper sa punem steagul .Inca odata multumesc ,noapte buna .

  11. Deci am votat udmr? Pai cred ca vom avea mari surprize la aliante, iar tradeaza ungurii, iar isi iau ministere, posturi de secretari de stat…deja vu…

  12. Se pare ca visul jucatorului de a reinvia Marea Adunare Nationala e pe cale sa fie atins. USL+UDMR vreo 70%, plus minoritatile, plus alesii lu domnu’ Dan care o sa umble ca gainile fara cap prin curte, dornice sa mananca si gura lor ceva, plus…plus posibilitatea ca chestia aia numita arede sa faca poc (ca nu are de unde sa faca bum!). Poate o sa traim chiar clipe misto in care sa-si faca, in fine, caprarul coraj si sa puna laba pe partid, cu consecinta fireasca de a o da afara pe nutzi ot plescoi ot roman. Desi aseara era cam grogy, nici bute nu arata asa de rau dupa meciul cu froch. Deci toata lumea o sa vrea la guvernare, reeditat momentul ”pupat piata endependentii”.
    Pupat toti, mai putin jucatorul. Care, parerea mea, a ajuns cu spatele le zid. Figurat vorbesc, desi suntem in decembrie. Acuma daca o sa sparga zidul cu ceafa om vedea. Desi pute naspa si inteleg de ce v-ati enervat aseara, miscarea lu’ victor viorel mi se pare GENIALA! Vorbind in termeni de real politik, desigur. 1. S-a dus naibii eventuala campanie externa pe modelul din vara cu lovitura de stat. Pai dau lovitura de stat cu membrii romani (ma rog, unguri) ai extraordinarului partid PPE??? 2. L-au luat in echipa si pe Puskas von CCR si cuplat cu voturile ungurilor de la un eventual referendum…adio, pa. 3. Ponta are, teoretic, 2 ani de coabitare cu jucatorul. Cu miscarea asta n-are nicio grija, poate sa doarma linistit. 4. Orice posibile tradari organizate pana acum cu indivizi din interiorul USL cad, pentru ca, nu-i asa, cum sa dai bir cu fugitii de la o majoritate de vreo 90%?
    Bref, ponta asta incepe sa ma sperie, a inceput sa fie cumplit de machiavelic. Cre’ ca si hrebe e bushbee. Noroc ca e o coalitie, altfel…
    Si inca ceva. Gandurile mele se indreapta, sfioase, spre Mr Gitestein, care pleaca probabil incantat ca a pus umarul la nasterea curentului antiamerican in romanica si a facut posibil ca ura electoratului impotriva protejatului sau sa nasca (posibili) monstri. Multumim, excelenta! Hai pa!

  13. Multumesc pentru emisiunea excelenta de aseara.Am fost la vot impreuna ci fiica mea cea mica, care ieri a votat pentru prima oara.L-am votat pe dl profesor BARBU.M-am bucurat odata cu voi de iesirea din schema a unguentului, blaga, solomon, anastase hoata de voturi, neamtu, boureanu si udrea care nu este cocos.Mi-ai placut cand te-ai intors cu fata la camera spunand unde este doamna udrea care anuntase marea conferinta de presa la ora 23? si i-ai spus “saru mana” desi nu merita acest apelativ din partea ta, dar pana la urma esti un domn.Astept sa vad ce mai urmeaza in aceasta saptamana pe scena politica, si ce va face traienel.
    Sa aveti parte de o saptamana mai usoara.

  14. @gigi pentru ca sunt de astia ca tine care se duc dupa cum bate vantul s-a ajuns in situatia asta…Cei 7 milioane din vara nu au iesit de data asta pentru ca nu a fost prag si s-au ghidat dupa: “oricum usl castiga, cu sau fara votul meu tot castiga”…si asa avem nevoie de udmr…PS. udmr nu e sluga lui basescu, e sluga oricui e la putere…Daca e vina cuiva de s-a ajuns la anuntul lui Pomta, e al celor care au stat in casa la caldura si le-a fost lene sa iasa pe frig. Nici mie nu imi place, detest ce s-a intamplat la referendum si ma rog sa nu faca prag electoral sau ca usl sa nu mai aiba nevoie de ei.

  15. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ma alatur la toti cei care va aduc multumiri tuturor celor de la A3 pentru tot ceea ce ati facut pentru acest amarat popor roman.
    Lupta adevarata de acum incepe si sper sa nu ne dezamageasca USL-ul,ca atunci nu mai avem nimic de facut,decat sa disparem…
    basescu trebuie sa-l accepte pe dl Ponta ca prim-ministru,caci altfel trebuie sa PLECE oriunde (sau la spital cum zicea dl Ciuvica)!
    Nu mai avem nevoie de un presedinte plin de ura si de dispret fata de poporul roman,de fiecare cetatean al acestuia.

    Va doresc tuturor sanatate si putere in ceea ce va urma;avem nevoie de Dvs. cei de la A3.

    Cu mult respect,
    IoanaP

  16. ce cacat de lege electorala…nutzi intra in parlament,desi-i pe locul 2…nasol la fel ca ungurii ar fi intrat oricum..caca-m-as pe ea de lege electorala

  17. aseara nu m-am putut bucura de victoria impotriva basistilor, ca a iesit Ponta sa anunte tradarea: se aliaza cu o parte dintre ei, cu UDMR !!! USL si-a tradat alegatorii la cateva minute dupa inchiderea urnelor ! USL a castigat alegerile doar fiindca au profitat de valul anti-Basescu, dar ei au anuntat ca se aliaza cu cei datorita carora Basescu mai e azi la Cotroceni, cu cei care l-au mentinut pe Boc la Guvern… Mi-e greata!!! Iti mai spun un lucru: daca Basescu reuseste prin ceva manevre sa dizolve viitorul Parlament, opozitie scrie pe fruntea USL-ului… Deja regret ca i-am votat!!!

  18. Ar fi bine ca cineva sa le spuna celor de la USL ca voturile nu sunt pentru ei ci impotriva lui Base. Poate si de aceea nu au fost entuziasti ( si imi place ) Si sa le mai spuna ca nu s-a votat ca UDMR sa guverneze dupa ce ne-a scuipat la referendum.

  19. @omu’: e aceeasi – da, proasta – de acum patru ani. in baza ei au fost parlamentari Crin, Orban s.a.m.d.

  20. ce sa votez data viitoare ca sa scapam odata de UDMR la guvernare?PRM????
    DACA stiam ca USL va face mutarea asta NU mergeam la vot.vreau si eu macar odata sa vad politicieni cu coloana vertebrala,da,inteleg ca e vorba despre cifre si ca poate au nevoie de voturile lor,DAR m-am saturat de curvele astea migratoare de udmr-isti!
    e ridicol,ei au ajutat PDL sa isi bata joc de constitutie,acum avem nevoie de ei sa o refacem?PFFFFF….hypocrites…..
    propun o tema pt viitoare campanie electorala,votati-ne ca NU ne aliem cu ungurii….

  21. @Bubulea: da, Ema este una din putinele certitudini din actualul peisaj politicio-mediatic. Si ce mai certitudine!…
    Sa nu fim insa nedrepti, si sa le adaugam si pe adevaratele ancore ale A3, adica pe Maria Coman provocator ciufulita si decolteul sau ‘striking’ din zilele mai calde, si pe Mihaela Birzila cu timbrul sau ravasitor, ochii si buzele de cadana si gleznele ‘classy’ (ei, da, ia fiti atenti la gleznele Mihaelei cand regia va da aceasta sansa…) de super manechin. Muuuult mai interesant de comentat decat viitorul lui Ponta, MRU,Antonescu, Basescu, Dragnea, Blaga, etc., etc.

  22. Victore
    La Roman, profesorului Bratescu i-au mai trebuit doar 410 voturi (asa am calculat eu) sa inchida si el colegiul, adica sa aiba 50%+1.
    Puteti voi de la Antene afla cate voturi nule au fost in colegiul lui Bratescu?
    Daca voturile nule din Roman au depasit media pe tara, ar fi buna o revizuire a acelor voturi nule.

  23. Victore iar am luat la bot?

    Nu e terminata numaratoarea si batura palma cu ungurii ???

    Sa ma fut pe neamu lor ma de rahati ordinari !

  24. Eu cred ca e foarte bine ca Elena Udrea sa intre in Parlament. Cu siguranta din pozitia aceasta va incerca sa clarifice si niste chestii in interiorul PDL. De exemplu, sa-i scoata pe Blaga, MRU si ceilalti sinecuristi de taraba (Neamtu, Papahagi, etc.) din capul mesei si sa se aseze ea si Pinalty. O Udrea vizibila in fruntea PDL e foarte bine. E garantia ca aceasta adunatura nu va mai reveni in gratiile electoratului.

  25. Bravo Victor pentru tot si pentru aseara!!!!
    Pai i-am votat pe astia ca sa negocieze cu unii care vor republca federativa ,limba oficiala maghiara si alte bazaconii?? eu si familia mea suntem tare necajiti..daca stiam nu mai mergeam ieri pe ploaia aia nemernica la vot!!! serios!!!
    sper sa aduci in dicutie zilele astea tampenia asta de alianta..te rog!!
    daca ”ea” se intampla ..adio votul pentru Crin la prezidentiale!!! pe bune!!!
    cu respect ,Cristian

  26. @cristian: stai ca liberalii nu-s cazuti inca. si nici toti pesedistii. mai usor cu fututu’, ca nu suntem in peluza.

  27. ce-ar fi daca am vedea si in Germania treaba asta…sa hotareasca turcii sau ce minoritati mai au ei pe acolo…in SUA hotaresc mexicanii?eu nu am mai vazut in nici un alt stat (ca peste tot sunt minoritati) asa ceva!!!da chiar nu ii pune nimeni la punct?nu reuseste nimeni sa ii faca sa stea cuminti in banca lor?
    nu am nimic cu natia asta,am cu felul in care “stiu”sa faca politica…

  28. Daca Ponta isi inchipuie ca ne poate insela la 5 min dupa inchiderea urnelor se inseala.
    Se inseala pe el, si mai ales pe Antonescu pe care nu-l mai va vota nici 1%. Nu asa se procedeaza, dnu ponta, sa inseli votantii. Rusine!
    Nu esti decat un sarlatan de duzina si un pupator la un licurici de doi bani: UDMR. Basescu era mai bun ca tine pupa la licuriciul cel mare.

    Daca USL nu poate sa guverneze cu peste 60% de mandate in parlament atunci sa plece.
    Sa-si ia catrafusele. Ca inainte de vot erau viteji, acum vad ca sunt ca niste curci plouate le trebuie UDMR, PPE si alte minicuni.
    PPE nu va da doi bani pe asemenea carpe de sters pe jos. Si pe buna dreptate.

  29. Politica-i ma nasola ca pe maidan sa stii.
    Si da, dupa ce Crin a tot batut campii ca nu intra UDMR la guvernare acuma ce face ? Pai da, ma simt ca-n peluza si nu-mi doresc decat sa le trag un scuipat intre ochi CA IO NU-I VOTAM DACA STIAM ASTA !

    Ma simt FURAT si JIGNI a suta oara !

    Sa-i ia dracu pe toti si le doresc sa moara.Sincer.

  30. Am vazut si conferinta de presa a lui Dragnea…TRADAREA se confirma, vor negocia azi sau maine cu UDMR. Cica ar avea vreo 66% din mandate, dar vor o majoritate mai larga…. Mai mult, USL a inceput sa tuguie buzele si catre basul fanariotului… Eu stiu ca daca Parlamentulrefuza doua nominalizari de prim-ministru, presedintele poate dizolva Parlamentul….cat crezi ca ar mai luat USL la niste noi alegeri, acum dupa ce si-au aratat caracterul de tradatori?

  31. @mamica lui david: da, in USA hotarasc mexicani, altfel obama nu ar fi presedinte.

    treaba asta cu UDMR-ul este o idiotie maxima. nu stiu ce ganduri are ponta, sau ce planuri au alti in locul lui, dar sper sa nu ii bage in guvern. USL-ul tre sa inteleaga ca are pozitie de forta la orice negocieri, de un 6 % far rost maine, minoritati+oportunisti de la ARD/PPDD

  32. @ ruben
    da,dar nu cred ca implicandu-i in anumite decizii incalca demnitatea americanilor ca ar fi pa! la urmatoarele alegeri…la noi UDMR intotdeauna a fost ca o sabie gata sa cada peste gaturile noastre…m-am saturat sa aibe atata PUTERE desi au numai 5% de fiecare data…e anormal…
    de ce nu ne-a spus USL dinainte ce planuri are,hm?pt ca ar fi luat 20%!noua nu ne rezolva nimeni problemele si udmr-isti se tavalesc de zeci de ani in puf….sa inteleg ca o sa le dea si minister,nu?

  33. Cred ca atragerea UDMR nu este decat un act politic de inceput, in oglinda cu actul lui Basescu din ultimele ore ale alegerilor. Daca UDMR propune prim-ministru pe Ponta, marinelul nu mai are ce face !

  34. Ca simpatiazant infocat al USL, nu pot sa nu observ ca in timp ce unii au visat sa ajunga pe Luna, Vieru visa sa treaca Prutul iar Ponta visa sa readuca UDMRul la guvernarea de unde n-a lipsit niciodata… Si, dupa ce USL a castigat zdrobitor alegerile, Kelemen Hunor ”a acceptat” sa-i implineasca visul…

  35. Becali: fac grupul „Gigi Becali” în Parlament, afiliat USL, cu parlamentari PPDD și PDL

    Uite de aceea l-au luat pe gigi in usl!!!…:))))

    Oare de ce nu iese nici un lider uselist sa zica ceva impotriva acestei „aliante” ?..pai pentru ca probabil asa a fost gandita.

    Nimeni nu o sa zica ia uite noi i-am votat si ei se aliaza cu ppdd si cu pdl…o sa zica, ia uite ce face nebunu ala de gigi si eu consider ca este mai mica presiunea publica pe faptul ca usl l a acceptat pe gigi, decat daca usl s-ar alia direct cu ppdd si cu pdl.

    Bwuahahaha

    Let the games begin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.