Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Locul gândurilor/preocupărilor voastre

Locul gândurilor/preocupărilor voastre

Toți avem gânduri, dorințe, frământări. Pe toți ne macină câte ceva. Ținem, de multe ori, în noi, ne consumăm. E, totuși, democrație, atâta câtă e ea. Vă ofer, cu titlu de experiment, un loc de urlat sau, dimpotrivă, de meditat în scris. Postul acesta va conține, în subsolul său, ca un canal colector virtual, gândurile voastre despre orice face obiectul preocupărilor voastre. Simțiți-vă liberi, manifestați-vă!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

171 thoughts on “Locul gândurilor/preocupărilor voastre

  1. Buna ziua d-le Ciutacu,

    De ce utilizam frecvent verbele : a satura,a durea, a putea, a rabda, a rezista,a tolera,a supravietui,etc.,etc.,…
    Ne-am saturat de tot ce se intampla…
    Ne dor ,din nefericire,foarte multe…
    Mai putem sa traim,cel putin decent?
    Mai rabdam ce ne ofera societatea?
    Mai rezistam stresului care ne apasa in fiecare zi?
    Cat mai toleram aroganta ,nepasarea politicienilor fata de oamenii care i-au ales?
    Incercam sa supravietuim…

  2. 1. suntem sfatuiti sa invatam pana nu mai putem..dar unii omit sa ne spuna ca avem sanse ce tind spre – infinit cand vrem sa mai si aplicam ceea ce am invatat;
    2. unii dintre noi incercam sa ne facem o “cariera”…dar nu ne ofera nimeni posibilitatea, oportunitatea…chiar daca cica noi mai si putem, suntem capabili, vrem sa invatam, etc. in general “reusesc” cei incompetenti, dar care au pe cineva acolo care ii “ajuta”( mai ales pt. posturile de la stat)
    3. clasa politica ne ofera cu o constanta enervanta acelasi aluat…eventual cu f mici diferente..aluat care mie una cel putin imi provoaca cel putin scarba;
    4.etichetarea, clasificarea rigida…cred ca a devenit un nou “sport” in tara asta…barbatii sunt asa..economistii sunt asa…ardelenii sunt asa..etc…am uitat complet faptul ca fiecare este unic..cel putin in anumite privinte;
    5. un tanar in tara noastra draga are sanse relativ mici de a realiza ceva…si daca totusi face ceva..se trezeste la 40 si un pic bolnav de nervi si cu anumite aspecte ale vietii sale relativ ruinate;
    6. toti alearga dupa bani…atat…bani si iar bani;
    7. cei care lucreaza in comertul direct, vanzatoarele, nu au invatat faptul ca datorita noua, clientilor, ele castiga un ban cistit…
    8. si multe altele.. sefi incorecti, soferi care injura in trafic, circula cu viteze excesive, program prelungit….etc.

    Ms pt oportunitate.

  3. D-le Ciutacu,

    Am trimis corespondenta inainte de a o termina;imi cer scuze.

    Ne ramane doar amaraciune,o grava tristete si foarte putina speranta.
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  4. Din 92 de comentarii , unul singur se vrea optimist. Eu nu le am cu matematica, deci procentul , probabil, este putin peste1% , cred.

    @ victor : uite, iar ma ocup de orgoliul tau,
    bravo penru initiativa, bravo pentru ca dovedesti ca gindesti “out of the box”.

    Marea mea problema: UNDE-I BASESCU? DE CE I SE UITA TOATE LUI BASESCU? Am scris cu majuscule ca sa-mi auziti strigatul !? DE CE UITAM ASA DE USOR?

  5. Suna impresionant:
    “I’m tired of Earth. These people. I’m tired of being caught in the tangle of their lives”

  6. …Ha! ha! ha!… aia cu reactia sanatoasa e de notat…:))) Am impresia ca acesti “plimbareti” care sunt arestati pe meleaguri straine, habar nu au in ce se vîră atunci cand pasesc in zonele de conflict! Dragilor, eu stiu ca atunci cand pleci la razboi tre’ sa te gandesti ca e posibil 99% sa-ti treaca ceva prin cap, respectiv un stimabil glonţ… Daca reporterii care nu inceteaza sa forteze trecerea frontierei cu toate ca se stie foarte clar ca trebuie sa respecte regulile jocului impuse de statul respectiv, se incapataneaza sa devina eroi ai patriei cazuti la datorie pe meleaguri straine, n-au decat! …oamenii sanatosi la cap si care au pentru ce traii nu se aventureaza aiurea-brambura sa vada ei, necredinciosii, cu ochii lor ce mare rahat se intampla acolo tre’ sa-si mai asume si riscurile… Ori, ati dorii cumva sa declare Baselu, MOBILIZARE GENERALA, pentru simplul motiv ca, neavand ce face acasa ne bagam nasul in ciorba ruseasca? Cred ca nu pricepeti, dragilor, ca acolo se intrevede un soi de Boznia, ori Cecenia ca sa nu zic Georgia… Asa ca mai scutiti-ma cu eroii cazuti la datoria altora! Au mers acolo de buna voie, pentru un reportaj pe care sa ia o gramada de bănet, fara a calcula riscurile si acum auzim voci ca tre’ sa-i ajute cineva… Lasa! lasa! lasa! lasa! las-o dracului acasa! lasa!…

    cu respect!

  7. Buna ziua,

    Multumesc Domnule Ciutacu ca ne-ati oferit un “zid al plangerii”, macar ne dati speranta ca urletele noastre de disperare nu sunt desarte.
    Se pare ca prezenta mea aici pe blog este anacronica, eu ridic probleme ale seniorilor societatii, pensionarii marginalizati ai Romaniei, probleme care cred ca intereseaza pe foarte putini din societatea romaneasca de astazi, dar sunt probleme grave, vitale cu care ne confruntam un numar enorm de cetateni ai acestei biete tari, oameni care am muncit o viata intrega, am adus beneficii statului, care le-a folosit ca sa construiasca Casa Poporului, Canalul Dunarea-Marea Neagra, scoli, spitale, blocuri de locuinte, stadioane, uzine , fabrici.
    Toate acestea au fost vandute dupa Revolutie(?) de toti potetntatii vremii si nimeni nu s-a gandit sa puna undeva intr-un cont o cota parte din acesti bani pentru problemele noastre, ei fiind de fapt bani facuti de noi. Se vehiculeaza falsa problema ca noi am trai pe spatele celor activi si din acest motiv suntem marginalizati, huliti si urati de toata lumea. Nici mass-media nu da prea mare atentie unui numar de vreo 7 milioane de oameni, care se lupta cu saracia si nedreptatile societatii si traiesc umiliti, desi au fost oameni cu studii, oameni care au muncit, care au citit (nici macar o carte nu-si mai pt cumpara acuma) mult la viata lor.

    Vreau sa subliniez doar doua dintre problemele noastre:
    1) pensiile sunt foarte mici si nu ne permit sa ducem nici macar o viata decenta.
    Nu ca vreau sa ma falesc cu ceea ce am fost si am facut, dar sunt in varsta de 62 de ani, absolventa a Facultatii de Calculatoare din Timisoara, am lucrat ca cercetator stiintific gradul II in domeniul utilizarii calculatoarelor electronice in economia nationala si in calitate de cadru didactic asociat la Catedra de Calculatoare a Politehnicii din Timisoara, unde predam limbaje de programare. Am o pensie de 1250 Lei si trag mata de coada. Nu putem face fata cheltuielilor cu intretinerea, telefonul, abonament TV, mancare, medicamente… nici nu se pune problema, desi am facut-o toata viata intr-un oras cutural ca Timisoara, sa mergem la vreun spectacol la teatru, filarmonica sau opera, nu ne putem permite sa cumparam nicio carte. Imbracaminte?, purtam ce avem. Concediu? ultima oara am fost inainte de Revolutie. Asta iarna am fost bolnava si internata la spital – a trebuit sa platesc medicamentele, seringile, trusele cu care mi se faceau perfuzii (3 pe zi), fasa, leucoplastul, totul… este umilitor ceea ce se intampla.
    Traiesc cu mama mea de 85 de ani si cu sotul meu de 69 de ani in acelasi apartament. Sotul meu a lucrat lafel ca mine si mama a fost dascal, contribuind la formarea a zeci de generatii. Mama mea are Parkinson, o boala metabolica, care pana la 1 Aprilie se trata cu medicamente in regim gratuit. De la 1 Aprilie nu i se mai acorda acest medicamnet gratuit, el s-a dublat ca pret si trebuie platit , a platit acuma 135 de Lei. Si se bate toba ca pesnionarii de la 1 aprilie vor fi mai fericiti din punct de vedre al medicamentelor.
    Nu avem nicio bucurie, niciun motiv de a vedea si a 2-a zi daca soarele a rasarit.
    Si cand te gandesti ca in tari civilizate este o grija deosebita fata de seniorii societatii si ii vezi veseli, cu mine fericite, imbracati viu colorat, facand croaziere si excursii, bucurandu-se de anii senectutii (si nu cred ca sunt cine stie ce titrati).

    2) Tot noi, seniorii acestei societati (generatia parintilor mei) suntem cei care in anii ’50 am fost repartizati sa muncim in Timisoara, un oras cu case de tip vechi, care au fost nationalizate, atunci s-au primit repartitii de la ICRAL ca in apartamentele acestor case sa locuiasca functionarii umili ai tarii. Parintii mei auprimit repartitie ca sa locuiasca in comnu cu alte 2 familii intr-un asemnea apartament, va dati seama ce conditii de promiscuitate, dar ce puteai face atunci, te multumeai ca ai unde sa stai. Cand s-a inceput cu construirea blocurilor au primit repartitie in acele locuinte doar muncitorii care nu aveau o camera intr-un apartament comun.
    Si uite cand datorita faptului ca si eu am devenit majora si au mai murit dintre cei cu care stateam in comun am reusit sa locuim doar noi in acest apartament format din 2 camere, hol si debara, prin aprobare de extindere de spatiu. Aceste apartamente le-am ingrijit, le-am pus incalzire centrala, am reparat toata casa in care erau 10 apartamente ca sa nu cada pe noi.
    A aparut Legea 112/1995 prin care chiriasii principali aveau voie sa cumpere aceste apartamente doar daca au locuit in ele inainte de aparitia legii si ele nu au fost revendicate pana in 1996, daca in calitate de chiriasi principal nu-l cumparai avea voie oricine sa se inscrie sa-l cumpere (deci am fost obligati sa-l cumparam). Mentionez ca in anul 1996/1997 nu era mare interes pentru apartamente intrucat nu se stia daca vom intra in UE, piata imobiliara era normala, cu toate astea noi nu am putu achita integral costul apartamentului catre stat, care fusese avaluat la costul pietei de atunci, l-am luat in rate, abia dupa 2 ani am reusit sa mai strangem ceva bani si sa-l achitam.
    Dar in 2001 apare Legea 10/2001 , care da voie celor care le-au fost nationalizate casele sa ceara retrocedarea lor in natura , daca nu erau vandute cu Legea 112/1995 sau in echivalent la pretul pietei daca erau vandute.
    Intre timp Mafia imobiliara s-a dezvoltat si a inceput vanarea caselor nationalizate… asa am ajuns si noi tinta unei asemnea Mafii cu care ne luptam din 2001 si pana in ziua de azi, fapt ce ne-a stresat si ne-a imbolnavit, ba unii din casa au si murit de inima rea.
    Desi avem toti cumparate apartamentele prin Legea 112/1995, exista o Mafie din Bucuresti care vrea cu orice pret sa ne scoata afara pe toti 10 propietarii. Ne judecam de atunci intr-una , am ajuns de 2 ori pana la Inalta Curte de Castie si Justitie, acuma in martie am inceput al 3-lea ciclu procesual la Tribunalul Timis.
    Desi cu chiu cu vai s-a promulgat Legea Vociulescu (1/2009) justitia nu vrea s-o aplice si ne streseaza. Pe tara s-a format Asociatia Proprietarilor pe Legea 112/1995, care se lupta cu morile de vant. Nimeni nu se ocupa de necazul nostru… suntem peste un milion de oamnei in tara in situatia de a fi scosi din case fara sa ni se dea macar banii inapoi. Nimeni nu se intereseaza de noi.
    Nu vad pe cineva sa faca un talk-show cu aceasta Asociatie a carui presedinte de onoare este DAN Iordachescu, marele bariton, care a dus faima tarii in lume si acuma sta sa fie dat afara din casa cumparata de el. Si ca el muti altii, printre care si eu cu familia si vecinii mei.

    Radeati de motivarile sentintelor date in cazul Becali. In procesul nostru sunt perle in acest sens, motivarile sunt srise ca niste compuneri de elevi de calsa a cincea.
    Relatez doar una dine ele:
    La primul proces (2003) tribunalul a hotarat ca este valabila hotararea Primariei de a nu-l considera pe revendicator ca avand dreptul sa revendice imobilul intrucat pana la termenul limita stabilit (14.07.2002) nu a prezentat actele prin care sa dovedeasca acest lucru, actele cerute de lege. Avocatii mafioti au facut recurs fara sa aiba procura…au mai depus acte dubioase desi legal nu era voi si vine sentinta din 2007 care spune ca este gresita sentinta din 2003 pentru ca nu atinut cont de actele depuse de Mafie in 2007…nici sa razi nu-ti vine pentru ca asta este in defavoarea noastra.

    Si credeti ca noi mai avem taria de a ne bucura ca am mai prins un Pasti alaturi de mama, care are 85 de ani?
    E vai de cozonacul nostru!

    Multumesc pentru ocazia de a-mi fi varsat undeva necazul.

    Sa aveti sarbatori fericite, soarele Floriilor sa va lumineze viata alaturi de cei dragi iar de Pasti sa va bucurati de Invierea lui Cristos , care a patimit pentru izbavirea noastra.

  8. pai ce preocupari sa mai avem? cum zice badea… ne ocupa tot timpul. si chiar si dupa ca azi am citit ca sorinel (domnu’ doftor) tocmai zise ca asteapta 500 mii de morti la cutremur. eu zic sa faca o lege sa fie obligatoriu sa cari un sac de cadavru in buzunar. daca e nevoie, cine stie… n-are statu’ bani sa ingroape 500k si o sa puta rau.

  9. Fara “Vorbe grele” si “Sinteza zilei”,as crede ca toata tzara a luat-o razna. Numai voi ma facetzi sa sper ca normalitatea va reveni in aceasta tzara. Va urmaresc mereu, cu sufletul la gura!

  10. Ma intristeaza sa vad in fiecare zi cum romanii nu inteleg ce inseamna de fapt democratie( care nu inseamna doar dreptul de a alege) asa cum nu i-a inteles lumea pe Marx si Nietzsche, cum nu l-au inteles nici pe Iisus si in loc sa blameze limitarea celor ce nu i-au inteles au blamat ideologii. Cum oamenii nu inteleg cat de important e sa lupti pentru idealuri si sa speri si se lasa cuprinsi de pesimism si cinism( pentru ce naiba mai traiesc atunci?e cam dezgustator sa te prinzi numai asa de un instinct de supravietuire precum drogatul de heroina). Mi-as dori sa am puterea sa conving lumea cat de necesare sunt pentru viitorul nostru educatia si recrearea unui sistem de valori morale, sistem care s-a detasat impreuna cu crestinsmul( muribund astazi) din sfera etatica, lucru care nu s-a intamplat in tari precum India unde inca exista un sincretism intre spiritualitate!*(nu fanatism religios) si ideologiile statale. As vrea sa nu mai fim asa de orientati spre interior si sa vedem cat de vasta si complexa este lumea asta. Vreau pasiune, vreau entuziam.Nu in ultimul rand vreau un presedinte educat si crescut in afara Romaniei. Vreau un aparat de stat mult diminuat. Si mai vreau sa se predea incepand cu liceul cursuri de Non-Violenta( asta asa ca una dintre solutii la problema de mai sus, cu moralitatea).

  11. Si inca una mica…:)”A nation of well informed men who have been taught to know and prize the rights which God has given them cannot be enslaved.
    It is in the region of ignorance that tyranny begins” B. Franklin

  12. Domnule Ciutacu iti multumesc ca ne lasi sa ne exprimam gindurile si preocuparile in acest mod.Nu cred ca aceste pareri au nevoie de un “canal colector” unde sa le revarsam.Nu te voi mai deranja niciodata .Iti doresc mult succes! Pacat!

  13. Ma distruge psihic ca in tara asta Mafia e Statul. Practic, in tara mea nu mai pot trai. Platesc impozite la stat dar nu e deajuns. Trebuie sa dau si spagi: la militieni, la doctori, la dentisti, la Garda, la ITM, inspectorilor cu deratizarea, etc. Imi vine s-o iau razna pentru ca nu vad nici o solutie.
    Cutitul n-a ajuns la os, a intrat in el. Asta in timp ce bugetarii ( Presedintele, judecatorii, procurorii, militienii, comisarii de la Garda Financiara, etc.) sint milionari in euro. Dintr-un amarit de salariu de bugetar.
    Ce zici nea’ Ciutacule, dreptate e asta?

  14. Mi-e sila ca suntem lasi si nu avem puterea de a fi uniti in o cauza sau alta. Mi-e sila de tara asta si chiar daca castig destul sa traiesc linistit in Romania dorinta de a emigra este mult mai mare ca alta data. M-am saturat de discutii fara vre-un rezultat palpabil. Ma duc fratii mei! Ma duc.

  15. A! Multumesc de ocazie.Pe cand o reactie FERMA DAR DIPLOMATICA a reprezentantilor statului roman, fata de situatia din Chisinau? Sunt ca niste pisicute iar presedintia nu s-a auzit deloc.Asta e rezultatul dezastruos al politicii externe duse de MAE, presedintie? De ce nu avem cai rapide de comunicare cu reprezentantii UE ? De ce pe UE nu intereseaza aceasta granita si un stat membru, intre care exista un tratat? Sa intelegem ca axa W-L-B trece prin Moscova?

  16. democratie o fi…poate…candva credeam ca cel mai bine sa faci tot doar pentru tine,ce iti place,sa-ti gasesti un job care sa se defineasca prin numele tau…dar acum cred ca important e sa ai un job!dar astept si astept pana cand nu stiu!si ce daca candideaza Princepe Radu la prezidentiale?ma face sa fiu mai increzatoare in viitor?cu siguranta nu.fiecare e singur pe lumea asta,fiecare trebuie sa se bazeze doar pe el si sa nu astepte de la altcineva un micut ajutor!in-afara de omul care te iubeste si pe care-l iubesti si familia,evident,altceva nu exista.ar trebui sa-ti ajunga iubirea asta,asa poti sa simti,sa traiesti dar…dragostea asta nu-ti tine de foame si nici de frig…pacat ca in lumea asta “ridata” nu te poti bucura de lucrurile mici dce se mai perinda pe langa tine,pacat ca mereu exista ceva care sa-ti distraga atentia.pacat ca…traiesc in Romania,pacat ca nu am atata curaj sa plec naibii in alta tara…dar intreb….acum unde e mai bine?raspunsul ar putea fi,desigur,oriunde numai aici nu!imi vine sa musc tastatura de ciuda si nervi…”ti-ai gasit ceva de lucru?”….cum sa nu….sa vand inghetata intr-un supermarket…Dumnezeule…oamenii intreaba de job de parca tu esti de vina ca nu iti gasesti de lucru!!pai nu ca limba engleza pe care o stiam am uitat-o,ca am tinut-o pentru mine ani de zile….nu prea a ajutat asta!sa fac master?la facultatea tampita pe care am terminat-o?nu multumesc!ma macina sentimentul frustrarii…oare de ce?viata asta am inceput-o cu stangul,prima alegere idioata am facut-o cand am ales facultatea….studii europene.groaznic…suna bine?o fi dar pute ca naiba.una din multele facultati pe care le urmezi si doar atat..nu te ajuta cu nimic .nici macar diploma.singurul lucru care m-a multumit in 4 ani de facultate a fost lucrarea de licenta facuta cu manuta mea si capsoru’ meu.nota a fost pe masura…si ce-i cu asta?daca ai o stima de sine mare cat distanta dintre tine si doamne-doamne te ajuta cu ceva??pentru putin timp.noi astia mici si nesemnificativi suntem degeaba.conteaza vedetismul,pilele,cascavalul,rahatul din curtea altuia,familia lu’ baselu’…atat!cu cat arati cu degetul spre altul,cu cat sapi si ingropi in rahat pe x,y….cu atat esti mai sus,mai aproape de VICTORIE,de bani bani !!!!atat!restul e doar…
    acum nici sa mai aberez pe hartie nu mai pot!simt ca ma tine vara-mea care mi-a promis ca ma ajuta sa gasesc un job,nu mai pot sa-mi strig ideile din cauza bietilor moldoveni,nu mai pot sa fiu eu de-acu’ nu stiu cat timp, ca sunt prea aglomerata cu prostiile din tara asta….inima mea e impacata ca in sfarsit iubeste si e iubita dar parca intreg universul nu mai recunoaste sufletul,nu tine de el,se vorbeste doar de interese,politica lu’ peste…parca,acum mai mult ca oricand…

  17. ma enerveaza la maxim reclama de la BCR, cu incravatatul ala care mananca ciuperci, uofff (“asa se-ntampla, o cumparatura duce la alta”) whraaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! in rest am fustrari care imi depasesc la numar sperantele de mai bine. sa traiesti Victore!

  18. Draga Victore,
    Daca tot ai deschis un loc prentru framantarile oamenilor, sper sa ai suficienta rabdare s-o citesti si pe asta, si in cazul in care iti e la indemana,poate chiar sa dai o mana de ajutor. Se face ca “vietuiesc” in Bucuresti, pe strada Tomis, in celebrul sector Negoita. Pe strada mea,pe la numerele 3-5, acum vreo 3 saptamani, a inceput sa fie dezafectata, prin excavare, una bucata gradina, cam in paragina, si, impreuna cu ea, vreo 15 locuri de parcare, in total o suprafata de cca.800 metri patrati. Tot cartierul si-ar fi dorit ca acolo sa se faca o parcare, insa speranta s-a spulberat cand a aparut afisul cu lucrarea care se executa.Evident, acolo se ridica un imobil.Problema e ca, dupa parerea mea, acolo este domeniu public, de vreme ce acolo se afla o gradina apartinand unui bloc plus un centru de transformare al Electrica care a ramas stingher intr-un colt al suprafetei.
    Ideea mea era ca tu, in cazul in care se poate,sa transmiti mesajul acesta domnului Oprescu, cu care de altfel inteleg ca ai o relatie amicala.Nu o fac eu direct, deoarece, este foarte probabil ca o astfel de plangere sa nu ajunga acolo unde trebuie in timp util (este evident ca nu pot face o sesizare la primaria sector 3, pt. ca, banuiesc, ca jocurile s-au facut acolo, de vreme ce unu s-a apucat sa-si faca casa acolo).Baietii au inceput deja sa toarne fundatia si, in cazul in care lucrarea e ilegala, cu mici retusuri, pe fundatia aia ar putea fi amenajata parcarea dorita de tot cartierul.
    Sper ca poti sa ne ajuti.
    Multumiri anticipate si “La Multi Ani!” pentru “Vorbe grele” si Antena 2.

  19. Ceea ce ma preocupa acuma mai mult si mai mult este faptul ca am postat problemele care ma framanta pe mine ca pensionar – o categorie defavorizata si marginalizata in Romania, le-am vazut postate sub acest IF si acuma nu mai sunt.
    Oare de ce?????

  20. Ma preocupa faptul ca nu mai am tineretea fizica si psihica sa-mi pun palma-n fund si sa plec in lumea mare.
    Daca as pleca, mi-ar plange inima in fiece minut.
    Ma doare ca nimic nu e cum am crezut ca ar putea fi, nici viata, nici norocul, nici iubirea, nici speranta.
    Daca ar fi, cred ca m-as plictisi.
    Copiii mei nu-s altfel decat altii numai fiindca-s ai mei.
    Da, dar scopul lor pe pamant nu este sa ma satisfaca pe mine si orgoliile mele.
    Recunosc ca nu sunt prea impresionat de revolutia moldoveana.
    Stiu insa ca, daca la noapte, ar veni un prieten si m-ar chema sa ajut, mi-as trage blugii si-o geaca si-as pleca acolo, desi al naibii ce ma doare-un genunchi.
    Sunt de acord ca trebuie adunati toti cateii de pe strazi, unii sunt agrsivi ori bolnavi.
    Dar daca as avea o putere, i-as bate cu funia uda-n saramura pe toti cei care chinuie sau ucid animalele fara aparare.
    Va admir lupta si taria de-a insista in lupta cu acest regim viciat si vicios.
    Ma intreb insa cat o sa mai rezistati si mi-e teama de raspuns.
    Exista-n viata mea, insa, si o speranta. In ziua in care vom scapa de marinar, va astept cu sticla de sampanie in mana, la fantana de la universitate.
    Si, sa recunoastem, afara e o primavara dumnezeesc de frumoasa, pomii miros si arata demential, iar cerul e mai inalt si mai albastru ca oricand!
    Fir-ar ea de viata, asa cum e, merita s-o traiesti clipa de clipa!
    Va salut si va multumesc,

  21. Ciutacule, sunt sigur ca ti-ai schimbat cu 180% ideile privind democratia de la Chisinau.

  22. excelent s a exprimat dl druc cand s a enervat…mai mult ce vreti sa va zica,sa va deseneze?a spus exact ce trebuia spus,lucrurile stau intocmai si noi ne ascundem dupa deget,e vb de rusi si romani ,restul nu exista..voi va imaginati tot felul de scenarii,presupuneti ca sa faceti voi emisiune interesanta
    p.s. de ce dracu trebuie sa postez de 10 ori ca sa mearga o data,mai mereu imi ia cate 30 min iar cateodata nu merge deloc
    @victor ciutacu site ul antena3 nu merge,tu fiind angajatul trustului de care apartine poate faci un efort si ne ajuti,daca vrei

  23. Sa admitem ipoteza urmatoare.Tariceanu trebuia sa ramana presedinte PNL,astfel voturile obtinute erau plafonate.Nu putea primi voturi de la cei nemultumiti din PSD si PD-L.Cum datele problemei s-au schimbat CRIN e chiar un candidat cu sanse.Radu nu reprezinta pe nimeni ca doctrina ,cat despre monarhie nici nu poate fi vorba.Cum ar suna titulatura PRINTUL RADU,Presedintele Romaniei.Cat despre sustinerea lui RADU de catre REGELE MIHAI nici nu cred ca sa discutat vre-o data in familie.
    Eu cred ca e altceva la mijloc:
    Printul Radu forteaza mana regelui Mihai,pentru a fi recunoscut oficial ca succesor.

  24. Este atat de usor sa vorbesti cat timp tu ai burta plina.Esi un servitor bine platit si un clevetitor ca ori care altul.Nu uita “E usor a scrie versuri>Cand nimic nu ai a spune”.Sti sigur cine a spus asta.Mai bine te-ai duce sa faci o munca adevarata ca de povesti nemuritoare ne e plin sacul.Te crezi destept.Daca ai fi catusi de putin nu ai fi acolo unde afara decat barfa nu faci nimica.Esti cu adevarat jalnic.Mai privestete si in oglinda dar nu singur ca sa nu te sperii.

  25. @Cataline,
    Esti dus cu capul, bey?
    Cand a facut Vadim apologia ocupatiei rusesti?
    Sau suferi de boala aia in care auzi cuvinte dar nu le pricepi sensul?

  26. Daca s-ar fi dat si aplicat si in Moldova legea prin care locuitorii straini, veniti pe teritoriul tarii in ultimii 60 de ani(de la razboi incoace, adusi de comunisti) asa cum s-a dat in tarile baltice, ar fi scapat Moldova de Voronin si foarte multi altii ca el.
    Da* ce dracu am facut noi bine vrodata?

  27. ANTI DACĂ
    de KOSTAS VARLANIS

    De poţi să faci pe prostul când altul te repede
    Facând-o pe deşteptul şi cu – un cuvânt nu- l cerţi.
    De nu te – n crezi în nimeni şi nimeni nu te crede,
    De – ţi poţi ierta păcatul dar altora nu – l ierţi.
    De nu amâi o clipă un rău să împlineşti
    Şi dacă minţi mai tare cînd alţii nu spun drept.
    De- ţi place în iubire cu ură să izbeşti
    Şi totuşi îţi pui mască de – afront şi de – nţelept.
    De te târăşti ca viermii şi – n visuri nu – ţi iei zborul
    Şi numai interesul îl pui la rang de ţel.
    De părăseşti învinsul şi treci cu – nvingătorul
    Şi-i vinzi fără sfială pe amândoi la fel.
    De rabzi să – ţi afli scrisul şi spusa tălmăcită
    Drept adevăr să – nşele mulţimea oarbă şi
    Când vorbele şi fapte cu vânt sunt risipite
    Tu dându – le la dracu poţi altele scorni.
    De poţi să faci într – una dintr – un câştig o mie
    Şi patria pe – o carte s – o vinzi la primul semn.
    De nu – ţi pălăteşti bănuţul luat pe datorie
    Dar tu să fii plătitul găseşti că – i drept şi demn.
    De poţi să – ţi storci şi gîndul şi inima şi nervii,
    Îmbătându – te – n rele, plecându – te ca servii,
    Când toţi strigă -”nainte” doar tu să strigi – „napoi”.
    Dacă stând în mulţime te – mpăunezi semeţ
    Dar lângă cei puternici îngenunchiezi slugarnic
    Şi pe duşmani sau prieteni tratându – i cu dispreţ
    Te faci că ţii la dânşii dar îi înşeli amarnic.
    Dacă nu pierzi momentul să faci oricând un rău
    Şi – n umbra lui te bucuri ca – n umbra unui pom,
    AL TĂU VA FI PĂMÂNTUL CU TOT PRINOSUL SĂU,
    VEI FI – NTRE DOMNI ÎNTÂIUL, DAR NICIODATĂ OM!

  28. nu mai vreau sa gandesc/gandim in stilu’ “las’ ca merge si asa”(ma grabesc),nu mai vreau sa ne straduim si sa facem tot ce e mai bun pentru altii-nu ma apuc sa dau exemple,lista e luuunga-si noi sa fim in rahat pana-n gat.nu mai vreau sa-mi fie rusine de oamenii care ma reprezinta.nu mai vreau sa fim mintiti in fata.nu mai vreau incompetenti,prosti,betivi,lingai,smecheri si curve care sa ma conduca,sa decida cat si de ce ar trebui ,sau nu, sa-mi dea marire de salariu.nu mai vreau ca unii oameni din Romania sa vada “valoarea” in bani,masini si femei.vreau sa mi se recunoasca meritele.vreau sa fie respectat fiecare om care a facut ceva pentru tara asta si oamenii din ea.vreau sa dispara de pe fata pamantului toate lichelele care fura,mint si sug sangele poporului.

  29. Era un film… Moscova nu crede în lacrimi.
    Eu cred.
    Mi-a plăcut un scurt comentariu, scris cu umor şi majuscule, că nici viitorul nu mai e cum a fost. Şi Kipling, de la psihologu’.

  30. Cum le zici dumneata Bibicule, mai rar cineva ! Dle Ciutacu, ne promiteati niscaiva bataie cu sange si oase rupte … Ce se intampla ? V-ati tuflit ? V-au parasit “mariachi” ? Sau v-au aratat o pisica mai mare decat puteti vedea cu ochii ? Orice mi se poate intampla in viata asta in afara de a mai fi vreodata dezamagit de un om politic ! Hai, fruntea sus, si da-ti-le la micuti sa va numere degetele ca sa-si simta mai bine “degetul” infipt in cur !
    :))

  31. Dupa ce-i vad pe unii din acesti politicieni,la televizor ,crezandu-ne chiar prosti,merg pe youtube si-l ascult pe George Nicolescu cu ;Ordinea de Zi” cantata in 1982 si tare mi-as dori un Kalasnicov de la Ciorogarla chiar fara munitie….

  32. Domnule Ciutacu,
    Subiectul este greu, dar fiti ingaduitor. Nu ne cereti tuturor sa fim de nota zece si nici sa ne ridicam la nivelul profesorului.
    Ce cred eu, este ca suntem un neam de bezmetici idealisti. Avem idei, dar suntem considerati idioti. Ne incapatanam sa credem ca lumea poate fi mai buna doar ferindu-ne de propiul scuipat contra vantului.Traim ca urmare a propiilor greseli si uitam intelepciunea batranilor de lua aminte la greselile altora.Am uitat ca fiecare ne-am nascut si deci existam intr-o anumita credinta , ca existenta umana are aceleasi principii si legi, indiferent ca traiesti in evul mediu, capitalism sau comunism.Fiecare dintre noi , mai devreme sau mai tarziu vom fi rasplatiti pentru binele sau raul facut altora.Cat de sanatosi sau bolnavi suntem , nici macar doctorul , pe care-l credem mentorul nostru si posesorul adevarului absolut , nu ne mai poate spune. Si cum romanul traieste din bancuri, mi-as ingadui sa adaug inca unul idiotiei noastre.
    Se spune ca un pacient cere o consultatie la un psihiatru( ca tot am vorbit de cei ce ne controleaza existenta noastra).
    Tot dand din maini, ii spune cu disperare doctorului: Ce ma fac doctore ,caci viespile ma ataca si nu le pot indeparta? Doctorul isi piede cumpatul si la randul sau se agita din maini si-i spune:Ia viespile astea dupa mine.”
    Trebuie sa existe o cale de insanatosire. Sa schimbam tratamentul, medicamentele sau chiar doctorul?In ce lume traim?

  33. la ce ma gadesc acum? ca duminica asta e Pastele Catolic, duminica viitoare va fi Pastele Ortodox si voi merge sa iau lumina.
    Un Paste Luminos credinciosilor Romano-Catolici!
    Pentru credinciosii ortodoxi o sarbatoare frumoasa de Florii!

  34. Am ajuns sa simt ura saracului… ma bantuie aversiunea fata de toti cei care isi etaleaza bogatia; ma oftica rasetele, vorbele ori sfaturile destepte ale imbuibatilor cu bani si fara griji. Ma enervez destul de des cand cu foamea in glanda si teama de datoria la intretinere ma uit la tv si vad politicieni. Urasc faptul ca nu voi avea niciodata o casa a mea, babetele si mosii proprietari de apartamente obtinute de la comunisti. Ma oftica manelistii si manelizarea Romaniei. L-as bate pe Voronin, Basescu, Boc si altii. Ma enerveaza faptul ca nu pot face asta.
    Urasc nesiguranta de pe strazile Romaniei – teama mereu sa nu li se intample ceva neprevazut celor pe care ii iubesc. Si lista ar putea continua, insa nu vreau sa imi stric seara aducandu-mi aminte de toate…

  35. Damian Ureche
    SFÎNTĂ LAŞITATE ROMÂNEASCĂ

    Să loviţi în mine
    Cînd împart cu ştabii
    Două Bucovine,
    Două Basarabii.

    Dacă pace-nseamnă
    Linişte impusă –
    Plînsul meu cîntaţi-l
    Doar în limba rusă!

    Datorită ţie stăm în umbră,
    Nu mai pot valorile să crească,
    Stăm de-un veac cu mîinile în şolduri –
    Sfîntă laşitate românească!

    Şi de-atîta chin şi de durere,
    Nu mai pot nici mamele să nască,
    Nu primim nimic, dar ni se cere –
    Sfîntă laşitate românească!

    Trădători cu sufletul de slugă,
    Ce-au ajuns la viaţa boierească,
    Au venit la sînul tău să sugă –
    Sfîntă laşitate românească!

    Bietul nostru neam e plin de ură,
    El, ce ştie-atîta să iubească,
    Nu mai ştie omul cîte-ndură –
    Sfîntă laşitate românească!

    Din cuprinsul sfintei noastre ţări
    Rup vecinii cu măsea frăţească
    Şi ne-aşteaptă noi ameninţări –
    Sfîntă laşitate românească!

    De-ar veni şi-aici un pic de bine,
    Dictaturi să nu ne mai umbrească,
    Poate-atuncea vom scăpa de tine –
    Sfîntă laşitate românească!

    1981

  36. Principiile guvernarii PDL/PSD:
    1) Toate microintreprinderile care platesc 3% impozit pe venit si prin urmare nu pot face evaziune le vom numi evazionisti.
    2) Firmelor care fac evaziune si vor face si de acum incolo indiferent cite impozite vom introduce, le dorim tot binele din lume si suntem alaturi …
    3) De acum incolo impozitul forfetar se va considera un “stimulent fiscal”
    4) Definitia crizei se modifica astfel: criza/crize/crizati = Guvern
    5) Noua formula de impozitare: PDL/PSD = Basescu , se aplica imediat firmelor care mai vor sa faca afaceri cu statul si doresc sa sponsorizeze actuala coalitie.
    6) “Desteaptate Romane” se va modifica cu “Forfeteaza-te Romane”
    7) “Noi muncim, nu gindim” va fi sloganul comun la europarlamnetare.

    Va multumim din suflet Dl-or Boc si Geoana, fara Dvs eram pierduti in meandrele concretului, si ramineau copii fara profesori. Cita generozitate. Va dorim succese succesive la euroalegeri.

  37. E august, un mic oras pe malul marii …, in plin sezon, ploua torential de citeva zile, orasul arata de parca ar fi parasit. Toti au datorii si traiesc din credite.

    Din fericire vine un rus bogat la un mic hotel cochet. Vrea o camera. Pune o bancnota de 100$ pe masa receptionerului si se duce sa vada camerele.

    Seful hotelului ia repede bancnota si se duce repede sa plateasca datoriile la macelar. Acesta ia bancnota si se duce repede sa-si plateasca datoria la crescatorul de porci. Acesta la rândul lui se grabeste sa-si plateasca datoriile la cel ce-i livreaza furaje pt. porci. Cel cu furajele insfaca bancnota si alearga la prostituata pe care nu o mai platise demult. In timpurile astea de criza pina si ea ofera servicii pe datorie! Prostituata ia bancnota in mina si se grabeste spre hotel, unde fusese cu clientii ultimele dati si unde ramasese datoare.

    In acest moment coboara rusul, dupa ce a inspectat camerele, spune ca nici o camera nu-i place, isi ia bancnota si paraseste orasul.

    Nimeni nu a cistigat ceva, insa intregul oras traieste acum fara datorii si priveste optimist in viitor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.