Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Locul gândurilor/preocupărilor voastre

Locul gândurilor/preocupărilor voastre

Toți avem gânduri, dorințe, frământări. Pe toți ne macină câte ceva. Ținem, de multe ori, în noi, ne consumăm. E, totuși, democrație, atâta câtă e ea. Vă ofer, cu titlu de experiment, un loc de urlat sau, dimpotrivă, de meditat în scris. Postul acesta va conține, în subsolul său, ca un canal colector virtual, gândurile voastre despre orice face obiectul preocupărilor voastre. Simțiți-vă liberi, manifestați-vă!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

171 thoughts on “Locul gândurilor/preocupărilor voastre

  1. Revolutia din Moldova infranta de cateii din opozitia moldava si deontolgi europeni din Romania, asa ca @Cărtărescu alta data sa iesim din lasitate!!:(

  2. Sal’tare!
    Pe zi ce trece, se iveste tot mai acut sentimentul ca imi irosesc viatza, ca nu pot face nimic impotriva cretinilor care ne conduc, pe care nu i-am votat, dar pe care trebuie sa-i accept, c-asta-i regula democratiei… Oare!? Ganditi-va toti foarte bine inainte sa va mai duceti la vot! E singura posibilitate (ca de-aia cu iesitu-n-strada nu-mi vine, ii las pe-ai mai tineri). Si uite-asa-mi mai descarc nadufu’ pentru ca Victor ma lasa si-i multumesc pentru asta.
    M-am saturat de marinari, contabili de-alde pogea cu aere de mari ministri, mana-n mana cu borduristi-videni, inconjurati de-atentia pupincurista a unui boc-sfert de buletin! Si m-am saturat si de grasa aia de la circa financiara, care-mi ia declaratiile-n fiecare luna uitandu-se la mine ca la un jeg (ca banii ptr. salariul ei vin de pe Marte), cu o nesimtire mare-cat-curul ei! M-am saturat si de militianul din colt, cu burta mare si sapca data pe ceafa ca la ce-a-pe, dar si de expiratii aia comunisti de la ICCJ care-arunca cu scrisori de protest!
    Bah, fratilor, spre ce se-ndreapta tara asta?

  3. Soc si Jale la Cotroceni
    Vesel ca in fiecare dimineata, deoarece au trecut mai bine de patru ani de zile si romanii inca nu i-au gasit dosarul de fost colaborator al Securitatii si nici pe cel de ofiter undercover al aceleasi structuri comuniste, Zeus intra in baie, se priveste in oglinda si intreaba:
    – Oglinda, oglinjoara cine-i cel mai conspirat fost colaborator/securist prezidentiabil din tara?
    Ofiterul de Serviciu SPP, Vasile fos colonel de Securitate, ascuns in spatele oglinzii ii raspunde:
    – Printul-cetatean Duda, Maria Ta!

  4. pe mine ma enerveaza , mai mult decat impozitul forfetar, prevederea ca nu se vor mai deduce taxele si cheltuielile cu masinile pe firma, ca prim efect fiind faptul ca patronii nu vor mai schimba masinile angajatilor, acestia fiind nevoiti sa foloseasca niste masini uzate, oricum masinile de firma sunt “teroare” daca mai sunt si uzate…
    credeti ca va mai cumpara un patron masini noi pt angajati? nu, va da o spaga la itp si a rezolvat problema

  5. Salutare tuturor, o intrbare daca imi este perimis. Cu ce font sunt scrise articolele de pe blog ? Intreb pt. ca nu imi sunt afisate diacriticele.

  6. Eu am ceva cu Basescu si tot ce tine de numele asta, nu am vazut un om mai prefacut si mai lipsit de caracter decat asta, si culmea ne e presedinte pe deasupra:D dar cel mai tare ma deranjeaza faptul ca atunci cand incerc sa-mi exprim punctul de vedere despre el mai exista romani care ii iau apararea de parca el ar fi”ultimul samurai”, oameni de la care m-as astepta la mai mult…mi-am pus in gand, merg la votare anul asta(asa cum am facut-o si in 2004 si in 2007) totul pentru a stii ca mi-am dat votul impotriva lui, dar oare conteaza???

  7. Viata e o curva si tot mai multi scot bani de pe urma ei.
    Iar noi ceilalti suntem niste inselati de cate-un peste,vremelnic la conducerea bordelului.

  8. Sarbatori fericite tuturor credinciosilor din Romania, indiferent de religia lor!
    La multi ani si celor cu numele de Florin!

  9. @Mery
    Nu viata este o curva,curve sunt cei care o traiesc, profitand de pe urma darului ce le-a fost dat!

  10. Ziua buna la domni si la dame! Doua lucruri ma preocupa, inexplicabil de ce, cand as putea foarte bine sa sufar de o mare durere in cot… dar ma rog… Unul, dureros, subiectul penibil, difuzat in disperare, despre “lista cu posibili arestati”. Nu pricep cum de toata gloata de “pseudo-jurnalisti” (disper cand aud termenul JURNALIST, a ajuns un trend sa faci parte din tagma asta…) a luat foc la auzirea vestilor despre posibila plimbare pe la puscarie… FRICA? …de ce? …daca esti nepatat, de ce sa-ti fie frica si de ce sa vorbesti in disperare despre asta?…ori acesti domni si dame, jurnalisti, le-a cam intrat morcovul in fund, cu tot cu tarla si urmata de vanator, la gandul ca cineva sa cam apucat sa sape in urma lor?… curios, de ce atata frica? ..foarte curios…
    Subiectul al 2-lea se refarea la intamplarile din Basarabia… in special vreau sa ma refer la zbaterile pe uscat a tuturor… Domni mei, avem un noroc de prosti ca suntem in UE si NATO, ca alt fel rusul ne-ar fi calcat de mult in picioare… chear credeti ca in Basarabia lucrurile nu sunt sub control? Chear credeti ca intre Rusia si Sfantul Vest nu exista nici o intelegere cu privire la cine si de ce sa lase urme de bocanci in Basarabia. Parerea mea e ca trebuie sa fim mai atenti la ce spunem, cum spunem si mai ales cui ne adresam. Suntem un pic intre ciocan si nicovala. Nu vreau sa fiu fatalist, dar daca Rusia trage un parţ spre noi, ăia suntem… sfantul vest se va intoarce cu spatele dand impresia ca e preocupat de criza lor… Nu mai fiti naivi! Ce se intampla in Moldova de peste Prut, e doar treaba lor si atat. Hai sa-i ajutam umanitar, medical, oricum… dar fara a ne implica in politica lor si fara a incuraja vreuna din parti. Cred ca e cel mai corect sa ramanem impartiali… spre binele nostru.

    Cu respect!

  11. Ce mă frământă la nivel macro, da? Am stat să, hm… meditez la întrebare şi mi-am dat seama de un lucru la care nu mă aşteptam. Doar asupra a trei “subiecte” mi se întoarce gândul de mai multe ori pe zi. (Asta înseamnă “frământare”, nu? 🙂 )
    Prima frământare ar fi că, majoritatea românilor nu conştientizează cât de norocoşi suntem că ne-am născut români (nu spun binecuvântaţi, ca să nu se creadă că am devenit vreun habotnic, ceva) . Puţini dintre noi cunosc sau iau în serios puterea magică ale acestor locuri. Nu vorbesc despre hoteluri de doi bani (sau inexistente!) nici despe autostrăzile (de pe hârtie!) nici despre orice altceva care ar trimite la condiţii de lux (astea-s trecătoare, la primul cataclism se duc toate ca şi cum n-ar fi fost!) magia însă, este mereu aici. O simţiţi?! OK, trecem peste prima frământare că vă văd cam nedumeriţi. Sunt sigur că unii m-ar acuza de patriotism, alţii vor râde ironic sau vor citi cu suspiciune, cei mai mulţi vor ridică din umeri şi vor alearga grăbiţi să-şi petreacă o zi liberă prin alte zări. O zi bună, deci!

    A doua frământare este… tot cu caracter mai ciudat. Curând, fac doi ani de “cetăţenie” în Imperiul Ciutacesc. “Ascult” fiecare părere, mă uimesc “certurile” dintre noi. Ne aprindem din orice, dăm vina pe unii-pe alţii, ne simţim neputincioşi în faţa evenimentelor, când toate sunt la îndemâna noastră. Am uitat (sau n-am aflat încă!) de puterea gândului?! Îmi doresc (naiv, ştiu!) să facem (zilnic!) un exerciţiu care să vă dovedească ceea ce spun eu aici. Zilnic, o clipă doar, să fim toţi pe acelaşi gând. (Am încercat, să văd dacă merge. Merge!)

    A treia frământare… Unde s-or ascuns cei 75%dintre noi, cei care lipsesc când e mai mare nevoie de ei? (se vor întoarce până la toamnă? 😉 )

  12. Ma framanata ca nu mai scapam odata de comunistii astia nenorociti. Ca la alegeri va trebui din nou sa decidem intre fosti comunisti, rude de securisti, reprezentanti comerciali la Antwerp comunsti. Ma framanata ca acesti comunisti inca traiesc si vor sa conduca, ca unii fac apologia ocupatiei rusesti, precum cretinul de Vadim, ca altii isi fac trusturi de presa pe post de tulumbe cu rahat pentru cei care le sunt impotriva. Ii vezi peste tot si iti dai seama ca sunt de la aceiasi scoala. Discursul lui Voronin este la fel cu cel a lui Iliescu si al lui Vadim. Ma framanta ca lumea inca crede in manipularile dinozaurilor astora si sta cu mana intinsa catre stat in loc sa sa inchida televizoarele si sa-si ia destinul in maini.

  13. @Paunescu

    Da, asa este, cum spui. Am o tolba plina cu asa ceva. Se varsa din ea “Cine e sanatos are si sperante. Cine are sperante, are totul.” De aia-s
    buni “Nebunul de Badea”, “Turbatul de Ciutacu”, “Domnul cu barbã” si “Omul cu laptop”. Sã fie actorii din “La ce bun actorul pe vreme de secetã? Pentru ca sã nu uitam cã existã ploaie.”

  14. Crini regali si Dude republicane pentru cosmaruri cotroceniste

    Anuntata ieri printr-un discurs ireprosabil, de manual, candidatura D-lui Duda la presedentia Romaniei a venit sa mai bata un cui la coparseul mandatului actualului nostru presedinte.
    Daca celelalte candidaturi nu au starnit decat reactii aproape neinsemnate, prin predictibilitatea lor, din partea camarilei pedeliste formata din slugile prezidentiale (sic!), se pare ca aceasta candidatura a dat cu “amocu’ de primavara” in liota portocalie de aragati de pe mosia cotrocenista.
    Traditionalele, pana la exasperare deja, “tocsoaie” au avut ca invitati, in nota deja obisnuita, reprezentanti ai principalelor partide politice, care au opinat in legatura cu aceasta candidatura.
    In timp ce atat analistii politici cat si reprezentantii PSD si PNL, au reactionat normal si decent la acest anunt, in pedelisti parca a dat strechea, vehementa cu care au reactionat demonstrand un oarece acces de panica, determinandu-i pe unii dintre acestia sa faca declaratii, daca nu penibile de-a dreptul, cel putin rizibile.
    Specialista in probleme politice ale Republicii Norvegia, a dat-o pe pericolul iminent al Restauratiei, in timp ce un senator pedelist, confundand Legea Salica si Protocolul Casei Regale cu Constitutia Republicana, s-a apucat sa-i destupe la minte pe mujicii de romani, cu privire la caracterul antidemocratic cu care actioneaza reprezentantii de provenienta monarhica, ajunsi in functii de decizie la nivel de conducere in stat.
    Mai pe seara discursurile au capatat o nota si mai inveninata , prin incercarea de discreditare si decredibilizare a candidatului Duda la care, in opinia lor, nici macar vestimentatia n-ar corespunde criteriilor de eligibilitate prezidentiale, riguros, onorabil si magistral satisfacute de actualul presedinte al tarii, un exemplu in materie (sic de sic!).
    In opinia mea, si nu numai, aceasta candidatura nu are sanse de reusita, insa in economia strategiei de inlocuire a actualului presedinte, este mai mult decat binevenita.
    Pana nu demult, corul reunit al pupinbasistilor interpreta zi de zi aria aria unicitatii si invincibilitatii zbanghiului, cu leit-motivul mesianismului personajului central.
    Ori inscrierea in lupta a trei candidati redutabili, se pare ca le-a taiat macaroana iubitorilor de basesc, care de la atitudinea de automultumire si fericire intru proslavirea Alesului au trecut la cea de atac disperat.
    Strict matematetic si luand in calcul doar turul II, decisiv al prezidentialelor, este clar ca voturile adunate de cei trei contracandidati vor fi contabilizate in bagajele celui intrat in acest tur, basescului ramanandu-i sa numere doar voturile obtinute in primul tur si sa se intrebe tamp, cum de nu-i iese socoteala.
    Si dupa cum se prefigureaza confruntarea, se pare ca va ramane doar cu numaratul si cu nostalgia unui mandat care va intra in manuale la capitolul ASA NU!

  15. Ma enerveaza faptul ca voi termina facultatea in 2 luni si statul asta nu imi va asigura conditii sa imi gasesc un loc de munca decent.Pentru ce m-am omorat sa fac facultate 4 ani de zile?Sa imi spuipe seminte in cap la stop un burtos dintr-un Q7 care nu are nici 3 clase?

  16. EU PRESEDINTELE VOSTRU,VREAU SA MA ADRESEZ IN ZIUA DE 14 APRILIE PARLAMENTULUI PRECUM SI INTREGII TARI,IAR ORDINEA DE ZI VA FII URMATOAREA:
    1.VOI SESIZA ORGANELE IN DREPT PENTRU INCEPEREA ANCHETEI IMPOTRIVA LUI FRATE-MEU CARE SI-A PERMIS SA AMENINTE CU MOARTEA UN CETATEAN LIBER (SI II VOI INDESA IN GURA NUMAI CAISE,SA TACA PE VECI)
    2.VA VOI SPUNE CUM SI-A LUAT FICA-MEA IOANA APARTAMENTUL:AM PRINS EU,O MANA BUNA LA RULETA INTR-UN CAZINOU,SI AM LUAT 1.OOO.000 EURO,SI I-AM DAT SA-TI IA APARTAMENTUL ALA NENOROCIT.
    .3VA VOI SPUNE CUM AM VANDUT FLOTA,SI VOI FACE DONATII DIN TOTI BANII DIN VANZAREA FLOTEI,TUTUROR ROMANILOR CA SA :TRAIASCA BINE!
    4.IMI VOI DEPUNE DEMISIA DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE,SI SPER SA TRAITI BINE!DEACUM INAINTE
    5.MA VOI DENUNTA SINGUR DNA-ULUI,CA SA INFUND PUSCARIA PE CARE O MERIT,DEOARECE TIMP DE 4 ANI NUMAI AM FURAT IN TARA ASTA SI AM FOST CA UN DICTATOR!
    ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU!

    SA TRAITI BINE !!!!!

  17. mai aveam de 2 lei speranta…mi se oferise sansa sa plec la sfarshitul verii in Israel. dar,am reushit s-o ratez inca de pe-acum,asa ca m-a luat Dracu’,daca nu eram convins inca sau refuzam sa-mi accept soarta. sunt deja prea batran,obosit,uzat & ratat pt. a ma salva. asta-i viata: unii reuseste & are succesuri,iar altii esueaza & au esece.acum nu-mi doresc decat o moarte usoara pe sistemul “vrabia malai viteazul”,adica dupe o viata de rahat mai am pretentia & la o moarte demna!

  18. Motto: Feeding the hex on the country I love
    Sunt un frustrat care, meschin, aşteaptă momentul să “degenereze” violent. M-aş duce voios oriunde dacă aş avea 10000 de inşi lângă mine, împrejuru-mi sau chiar deasupra mea. Aş uita de conştiinţa care nu se poate oricum exprima sub o tiranie a prostiei impusă cu ştampila de braţe robotice acţionate prin excitaţia manipulării. Aş uita de cei 7 ani de acasă, de facultatea pe care trebuie să o fac în paralel cu pregătirea reala (da, mă fac inginer în calculatoare şi minuni d-astea, şi trebuie să mă străduiesc să-mi dea statul banii pentru diploma care atestă doar simularea pregătirii), de părinţii care stăteau mult mai bine în comunism şi trebuiau să omoare din faşă ideea de democraţie ca şi pe mine. Aş uita de elitele ţării (câte au mai rămas necorupte), şi de prietenii mei, şi de ruşinea de a fi arătat cu degetul de societatea asta.
    M-am născut în anul de graţie 1989 crezând că sacrificiul mi-a dat dreptul de a fi un individ cu propriile lui convingeri, capabil să gândească diferit de alţii, iar acum îmi doresc să “gândească” în locul meu masa, cu prostia populist indusă de instigatori în care m-aş afunda. Ceea ce am devenit e contrariul a ceea ce am dorit.
    Curând pentru a securiza Internetul (în aceeaşi manieră în care s-a luptat de 8 ani împotriva terorismului), prezic că o să mi se interzică opinia şi online, dacă nu e destul de proastă – deci inofensivă. Şi atunci masele o să fie doar în mintea mea, iar revolta doar în mâinile mele.
    Nu mi-a plăcut lumea în care trăiesc nici la 16 ani fără ştampilă, şi mă îndoiesc că o să-mi placă mai mult acum, client al unor SC Instituţie SRL cu o ştampilă între degete odată la 4 ani în faţa unor posibili “mediatori” ai statului de drept.
    N-am culoare şi nici ideologie politică. N-am decât foarte multă scârbă. Îmi stă în gât ca flegma şi încă mă abţin să nu o scuip.
    SRL-urile statului mă avertizează că ele pot destitui statul de drept în ţara mea. Mă bucur. Sper doar să trădeze şi armata şi să nu instituie legea marţială. Să trăiesc sau să mor într-o zonă liberă. Să fiu nici cetăţean, nici client, nici anarhist. Să am relaţii diplomatice cu ceilalţi ex-cetăţeni români.
    Exagerez? Nu ştiu.
    PS De acord cu @Alina. Opţiunea de editare ar fi bună.

  19. reciteam zilele astea 1984 a lui orwell… mai apoi se facea ca deschideam televizorul si vedeam nebunia si debandada de pe scena publica romaneasca… asta chiar ca numai democratie se poate numi!

    am numeroase frustrari si intrebari si cuvinte de zis. e greu sa comprimi toata revolta interioara pe care o simti ca tanar… speri sa schimbi ceva, la fel ca prostii aia de la chisinau… realizezi dupa un timp ca toti se manaca intre ei si ca viata e o lupta pentru supravietuire… ajungi prins in malaxorul nemiscat (si totusi miscandu-se) al unei lumi lipsita de morala si dand pe-afara de atata morala. iti iubesti tara, insa mai mult ar trebui sa te iubesti pe tine. te consideri inteligent si te revolti cand vezi ca oameni mai inteligenti ca tine (zic-se: patapievici, liiceanu) sunt slugi pentru un pumn de bani si parca nu vad adevarul. de fapt, refuza sa-l vada. nu intelegi cum argumente aberante si lipsa totala a spiritului critic pot avea asa succes la un public elitist si totusi lipsit de valoare. intelegi atunci ca maiorescu a fost de fapt geniul acestui popor, nu caragiale, caci cel dintai a vorbit despre forme fara fond. forme schizofrenice, care nu fac nici umbra, caci nu sunt lichide sau solide: sunt plasma gazoasa, o forma la fel de aberanta ca gandirea celor care populeaza fauna romaniei contemporane. incerci sa te pozitionezi si esti atacat. ajungi undeva la mijloc, in care realizezi lipsa de valori a acestui neam. merita sa scuipi pe tutea, elide sau cioran, caci a scrie bine nu te scuteste de judecata istoriei si de fantomele trecutului. iti zici ca paulescu nu a luat nobel pentru ca era in romania, iar palade a murit anul trecut ignorat de romani. iti mai imaginezi o serie de patriarhi si mitropoliti avizi dupa putere care de cele mai multe ori pierd sensul religiei. sens pe care nici oamenii simpli nu-l au, caci pentru ei religia si divinitatea inseamna pedepsirea pacatului, nicidecum iubirea pacatosilor si iertarea celor care au gresit. te radiografiezi pe tine si vezi ca acest cancer numit romanism s-a raspandit in tot corpul tau si nu mai ai mult de trait. caci devii vid.–

  20. Stii ce, Victor? Grav este ca multi ne pierdem si puterea asta de a urla. Suntem atat de obositi de alergatura zilnica incat incetul cu incetul capitulam.

  21. @all: cu scuzele de rigoare fata de gazda, ii invit pe doritori sa ma viziteze la http://marcus-ironicus.livejournal.com/, unde pe langa comentariile zilnice, incepand de maine, voi publica in fioleton “Letopisetul Domniei Ratate a lui Chiombu’ Imparat I”. Nu sunt o gazda neprietenoasa, astept comentarii cat mai acide din partea contestatarilor acestui letopiset, comentarii la care vor primi replici pe masura.
    sa fiti iubiti
    marcus

  22. Ma preocupa faptul ca incet incet nu ma mai preocupa nimic. imi dau seama ca dupa aproape 20 de ani de invatatura ma simt ca dupa 20 de ani de puscarie – ani pierduti. dar cel mai mult ma intristeaza faptul ca desi mintea mea poate fi libera, tara asta, care uneori imi place, va fi mereu un fel de colon al lumii, daca am privi lumea ca un organism intreg…

    sunt somer si culmea, supracalificat…e pacat sa vezi ca momentan se cauta numai unghii negre, atat fizic cat si din punct de vedere mental, cum sunt cei care ne reprezinta…

  23. Eu ma gandesc, in fiecare zi, de cand au inceput protestele studentilor la Chisinau, numai la bunica mea. A trait langa granita,si ea nu tresarea deloc la momentele emotionante, cum ar fi Podul de flori.Tacea impasibila, nu era zgomotoasa ca noi. Atat mi-a spus, odata:”Asculta tu la mama, moldovenii is cu…intre doua luntre.Ei asa gandesc:”Frate,frate, da branza-i pe bani”. Ca sa-l aud si eu pe Voronin spunind acelasi lucru. Cum zicea si Bogdan Teodorescu:expresii populare,simple,dar care cuprind esenta gandirii omului de rand.Si ma refer aici si la cea a lui Mircea Basescu:”iti fac loc de veci,cavou”.
    Deci, simplu:in Basarabia se va schimba ceva in bine cand cel care o va conduce nu se va mai ghida dupa vechea zicala populara, iar la noi, cand vom avea un presedinte care nu-si va face singur dreptate,ca altii, dar fara sa pateasca nimic, si ale caror neamuri nu-i vor fi portavoce, si sa vorbeasca in public asa cum o face si supremu acasa sau cu ai sai consilieri.

  24. Ma scoate din minti ca fiecare noua zi este la fel ca precedenta si ca trebuie sa ma trezesc dimineata ca sa o traiesc. Ma enerveaza verbul “a trebui”. Imi doresc sa spun de mai multe ori “pentru ca asa vreau eu”.
    Urasc faptul ca fac o facultate si in paralel muncesc 9-10 ore/zi numai ca sa traiesc de pe o zi pe alta si atunci cand vad altii mai nenorociti ca mine, sa ma declar multumita de ce/cat am, macar aparent.
    Cu toate astea, sunt mereu nemultumita si chiar furioasa ca materia cenusie de care dispun si pe care o folosesc zilnic ii ajuta pe unii sa isi permita “fitzosenii” iar mie imi aduce un salariu de mizerie.

  25. ma enerveaza cei care se cred jiarijdi si pot sa scrie tampenii. vai de capul lor! Ex:este unul la Cluj pe care l-a pocnit Chirila, si se da al dracului de mare si e de-o prostie ce nu se exista

  26. Erevan News informeaza
    Ca urmare a penuriei de cetateni moldoveni arestabili pe motiv de neinghitit regimul comunist (incepand cu data de 10.03.2009 orele 06.00 O.M. stocul a fost epuizat), tovarsul Voronin a ordonat militienilor si fortelor de securitate, fortarea si trecerea Prutului si continuarea operatiunilor de propeliste in randul moldovenilor din judetele romanesti. Se spera ca aceasta operatiune sa descurajeze eventualele actiuni de solidaritate cu fratii de peste Prut.
    a consemnat pentru Dvs.
    Varujan Vosganian

  27. @Erata cu scuze:postarea Erevan a se citi:
    Ca urmare a penuriei de cetateni moldoveni arestabili pe motiv de neinghitit regimul comunist (incepand cu data de 10.03.2009 orele 06.00 O.M. stocul a fost epuizat), tovarsul Voronin a ordonat militienilor si fortelor de securitate, fortarea si trecerea Prutului si continuarea operatiunilor de propeliste in randul moldovenilor din judetele romanesti. Se spera ca aceasta operatiune sa descurajeze eventualele actiuni de solidaritate cu fratii de peste Prut si sa satisfaca totodata cifrele de plan trasate de la Kremlin.
    a consemnat pentru Dvs.
    Varujan Arachelian

  28. _Ma framinta , ma ingrijoreaza , ma inspaiminta , ma innebuneste , aproape tot ce se intimpla astazi in tara in care am crezut ca voi gindi , voi munci si voi trai , ca un OM. -Ma ingrijoraza faptul ca vrem sa largim baza de impozitare , dar constat ca “egalitatea nu-i pentru catei”, pai bine ma musiu min/finante , nu era mai simplu sa aplici un procent de x% impozit pe cifra de afaceri valabil pentru toata lumea ? sau “saracii” pretenii matale cu afaceri multe si mari ar fi avut prea mult de pierdut ? .-Ma inspaiminta gindul ca romanii nu se vor prezenta la vot la alegerile din noiembrie/toamna si din nou , dupa aceea , ne vom tingui in fel si chip pe “sticla” , ne vom vaicari din nou pe bloguri precum babele cind sparg seminte la marginea santului , vizavi de viata pe care o traim unii (98% dintre noi) . -Ma inebuneste faptul ca evaziunea fiscala , inRomania , e la ea acasa , avindu-i ca primi protagonisti pe jucatorii la marea loterie numita bursa si nimeni nu ia nici o masura pentru ca cei mai sus pomeniti fac legile iar “organele “se autosesizeaza numai dupa ce sunt sesizati in scris de cineva , indiferent despre ce este vorba (oare n-ar putea fi inviat I.L.Caragiale ? si Vlad Tepes ?) . -Ma inspaiminta faptul ca onor justitia se da in stamba pe la televizor in loc sa rezolve dosarele multe si grele pe care s-a asternut praful de-o palma , cu concursul celor platiti sa faca dreptate (e drept , pina acum au “demonstrat” ca pot face dreptate , numai atunci cind primesc ordin sa faca un ‘anume’ fel de dreptate ) , mama si ce salarii pentru “aplicarea” legii , celor multi si prosti bineinteles !!!!! . -Ma surprinde cum de nu ne lasa dracului in pace , acei indivizi care au distrus tot ce era bun , repet , ce era bun , in Romania ( unii continua cu drag si spor si acum ) si cum de li se mai permite inca sa iasa pe “sticla” si sa ne tina lectii de democratie (uitara-ti ca sunt doar niste cozi de topor “plantate” la noi in tara ?) …………………………….As visa daca as mai avea la ce… (picla ce s-a asternut in aceasta “originala democratie” , nu vrea nimeni s-o ridice , s-ar vedea marea pacaleala !!!) , “speranta -i pentru prosti” afirma unu` mai cu picioarele pe pamant decit mine . -Eu cu drag as mai ura , frica -mi e ca s-onsera si dracu stie cine ma asteapta la colt sa-mi de in cap , ca ai pusi sa asigure linistea , pacea , siguranta cetateanului pe strada (si platiti gras pentru asta) ii tin de turul izmenelor pe cei ce ne” binecuvinteaza” cu atita bine, bunastare , etc. in aceasta “mare democratie ” ce ce ni se desfasoara , in toata splendoarea ei , in fata ochilor , in dulcea noastra tara numita Romania !!!. Sper(am dreptul , ma incadrez in rindul celor care mai spera inca) , ca voi trai ziua in care sa ajung , am zis bine , SA AJUNG la capatul tunelului si sa ma pot scalda in voie in lumina si ca aceeasi lumina binefacatoare , va ridica valul care ne acopera ochii ca sa putem vedea “binefacerile” cu care ne-au blagoslovit “alesii neamului” de-a lungul timpului si poate ca macar atunci ne vom trezi din bezmeticeala (m-am saturat de “luminita de la capatul tunelului” )

  29. Ce bine ca sunteti tineri si mai puteti spera!
    Eu vreau sa refulez despre intentia de a majora varsta de pnesionare la 70!!!ani.Stiu ca au mai scris si altii,dar niciodata nu e destul Guvernul are urechi infundate,e surd ,mut si orb,n-are mama n-are tata ,ci doar “tatuc”.Va ganditi cati fraieri tb sa munceasca pana la 70 ani ca sa contribuie cu 30-50 RON/LUNA(conform salariului)ca sa asigure o pensie de 8000 RON?Nu va ingroziti daca faceti calculul?
    In Romanika suntem obisnuiti sa ne crestem copiii si nepotii in familie,nu cu bone&menajere.Asa sudam legatura intre generatii si nu ne parasim pe cei dragi cand ajung la batranete.V-ati gandit cum vor fi relatiile dintre generatii peste 50 ani?Cat vor fi de degradate relatiile in familie?Va mai trai Pogea sa calculeze si sa-i iasa cu virgula?Chiar trebuie sa acceptam ca niste mamaligi care nu explodeaza tot ce ne baga astia pe gat?

  30. Ma doare faptul ca la un moment am plecat din Romania intr-un moment in care nu as fi vrut, intr-un moment in care imi mergea foarte bine pe plan profesional (pe cai curate precizez), intr-un moment in care viata mea in Romania era frumoasa. Mi s-a rupt sufletul dar cu toate astea am luat acea deicizie, iar acum daca ar trebui sa ma intorc, ma doare faptul ca nu mai vreau, nu mai pot, la ce sa ma intorc…?!
    Ma doare faptul ca in fiecare zi sunt plecata cel putin 12 ore pe zi si am ajuns sa traiesc pentru a munci si in nici un caz sa muncesc pentru a trai.
    Ma doare faptul ca Romania a ajuns batjocura Europei, iar diplomatii nostri nu sunt in stare sa-si sustina tara nici macar la nivel verbal.
    Ma doare faptul ca sunt asa de obosita seara ca de multe ori dupa Sinteza Zilei renunt la Badea petru ca mi se inchid ochii.
    Ma doare faptul ca nu pot sa dorm dimineata nici macar in weekend.
    Si intr-un final nu ma doare, dar ma scoate din sarite faptul ca Apple isi bate joc din ce in ce mai mult si nu mai fac un portabil bun!
    Multumesc Victor pentru ocazie!

  31. Maaaaaaaaama, ce pesimisti sunteeeeti. Pfff…

    Sa compensez:

    Pe mine ma dor plamanii de fericire. Zilnic.
    Serios, nu mai pot de bine,
    imi vine sa iau lumea-n brate pe strazi
    (desi de obicei se-ntampla invers,
    datorita dimensiunilor. 🙂 )
    Unii zic ca-i contagios. M-as bucura.
    Hell yes, that makes me a joy dealer!
    And I’m all music.
    There you go.

    (Nu nu, chiar nu scriu de la dracu’ din praznic,
    din vreo tzara din varf de piramida economica,
    I’m right here, round the bend, in Transylvania.
    Si ma bucur al naibii ca-s aici.
    They’ve got great streets,
    we’ve got great skies.)

  32. Un reporter TVR a fost arestat la Chisinau. Astept cu nerabdare un post de dezaprobare si o reactie sanatoasa din partea media si din partea statului.

  33. IF
    by Rudyard kipling

    If you can keep your head when all about you
    Are losing theirs and blaming it on you;
    If you can trust yourself when all men doubt you,
    But make allowance for their doubting too:
    If you can wait and not be tired by waiting,
    Or being lied about, don’t deal in lies,
    Or being hated, don’t give way to hating,
    And yet don’t look too good, nor talk too wise;

    If you can dream—and not make dreams your master;
    If you can think—and not make thoughts your aim,
    If you can meet with Triumph and Disaster
    And treat those two imposters just the same:
    If you can bear to hear the truth you’ve spoken
    Twisted by knaves to make a trap for fools,
    Or watch the things you gave your life to, broken,
    And stoop and build ’em up with worn-out tools;

    If you can make one heap of all your winnings
    And risk it on one turn of pitch-and-toss,
    And lose, and start again at your beginnings
    And never breathe a word about your loss:
    If you can force your heart and nerve and sinew
    To serve your turn long after they are gone,
    And so hold on when there is nothing in you
    Except the Will which says to them: “Hold on!”

    If you can talk with crowds and keep your virtue,
    Or walk with Kings—nor lose the common touch,
    If neither foes nor loving friends can hurt you,
    If all men count with you, but none too much:
    If you can fill the unforgiving minute
    With sixty seconds’ worth of distance run,
    Yours is the Earth and everything that’s in it,
    And—which is more—you’ll be a Man, my son!

  34. ANTI – IF by Kostas Varnalis

    If you can fool yourself when someone else hits you,
    Pretending him a wise man and never you blame him;
    If you don’t trust nobody and no one’s trusting you,
    Forgive your sin is easy, but never others’ sins.

    If you respite the evil no single moment and
    You lie louder and louder when other people lie;
    If you’re enjoying hitting the love with hate and though
    Pretend to have a wise and even saint good side.

    If you move like a worm and never fly with dreams,
    And interest is always up to your highest aim;
    If you leave the defeated for the winner all times,
    Though both of them betraying is your standing desire.

    If you can gain a thousand for every little gift
    And mother land to play at cards is not a heavy act;
    If you don’t pay a penny as duty you have made,
    As for being you paid is always right and fair.

    If you can urge your thinking and heart and even nerves,
    Ill – old all them to make some new and evil acts;
    And indecision bowing low deserves from you as serve,
    When all bawl “Forward!” you’re the only crying “Back!”.

    If you reject the evil no single time or plot
    And in its shadow feel like in a saint life tree shade;
    Yours will be whole Earth and all its gifts and mines,
    You’ll be the first of masters, but never MAN, be sure!

  35. Ma enerveaza faptu ca ar trebuii sa ne pese de Republica Moldova, democratia, patriotismul,parlamentul, fanaticii religiosi si faptul ca se platesc taxe ca sa fie date apoi de guvernanti la fraieri in schimbul la voturi.

  36. @Gabriel “de la Craiova”

    Gand la gand, dar fara bucurie!
    – Dar stii cum trebuie sa se comporte un temnicer perfect?
    Sa te convinga ca meriti sa te afli in inchisoare, chiar fara sa stii exact pt ce!
    In sensul celor afirmate de tine, cum ca planeta e o suma de inchisori, trebuie sa definim TEMNICERUL:
    – Temnicerul este oricare ins sau organizatie care te sfatuieste sa fii cuminte, sa-ti vezi de treaba si sa induri inchisoarea.
    Guvernul, institutiile statului, preotul, politistul de proximitate, toti sunt temniceri.

    Exista si un episod din The Awful Truth de Michael Moore care arata situatia speciala dintr-un stat american unde nu se prea judeca nici un proces; in loc de judecata, procurorul impune o intelegere celui acuzat. Judecatorii au timp de pescuit!

  37. Romania ca tara pute rau de tot, se simte de pe Marte cat de rau ne miroase noua rahatul asta romanesc, masinile germane, proiectele rezidentiale, macelarirea spatiului verde, fitele, si impresiile pe care le avem in cap. Eu mai mult apreciez un muncitor sau un taran care munceste cinstit decat un om asa zis educat cu o facultate dar care din punc de vedere al caracterului este un zero barat.

  38. Sunt atat de obosita sa ma mai revolt, sa tot astept, sa tot lupt cu mentalitatile slugarnice ale celor din jurul meu.
    Si cel mai trist e ca am incetat sa mai sper ca ne va fi mai bine, noua, romanilor.
    Asistam de 20 de ani la tot felul de schimbari de scenariu fara se se schimbe, de fapt, nimic.
    Regret ca nu am avut curajul sa emigrez cand eram la varsta entuziasmului.Am preferat sa sper ca voi reusi aici, insa realitatea e cu totul alta…Tara asta nu-si va reveni niciodata!

  39. TRAIASCA ROMANIA “MARINARULUI”……BA MIE NU M-I SE PARE NORMAL CA LA MINE IN ORAS NISTE CURVE DE AMBE SEXE IMBRACATE IN PORTOCALIU SA MA OPREASCA CU JAPCA SI SA-MI DEA POZE CU NISTE MORTI(SPER SA AJUNG SA-I VAD MORTI) IN PORTOCALIU SCRIS PE UNGURESTE SI PE ROMANESTE CA EI IMI UREAZA PASTE FERICIT……..ASTA NU M-I SE PARE NORMAL,A INCEPUT CAMPANIA SI NOI NU STIM SAU?
    DACA TOT VOR SA FACA CE VA PT MINE SA FACA INFARCT IMPREUNA CU ZEUS A LOR SI CU ALA PE CARE-L BATEA TAICASAU CU “CUREAUA DE LA CEAS”…..::)))TRAIASCA VADIM PT FAZA ASTA CU CEASU:::))
    P.S EU SI GENERATIA MEA NE-AM REGASI INTR-UN VLAD TEPES,CARE SA-I TRAGA IN TEAPA PE TOTI JEGOSII ASTIA,CARE NE OMOARA SPERANTELE …….SPER SA SE TREZEASCA ROMANII IN TOAMNA SI SA SCAPAM DE ASTIA DE TOTI

    TU CU MIRCEA SUNTETI CEI MAI TARI SI INCA NU SUNTETI PATATI DA O SA OBOSITI SI VOI INTR-O ZI CAND O SA VEDETI CA NU-I CU CINE “NISTE TARANI,CE SA-I FACI”

  40. am terminat facultatea in 2005, in toamna aceluiasi an am intrat la master la aceeasi facultate pe acelasi profil, anul asta am aflat ca pentru vacanta eu nu am fost asigurat la sanatate si mi-au calculat penalitati pentru 2 luni jumatate…am scris si la minister sa aflu cum este posibila prostia asta pentru ca cei de la CASS Iasi nu m-au lamurit, dar nu am primit inca un raspuns.

    Gandurile si preocuparile mele se refera la statul roman care este pus pe capatuiala mai ales acum!
    Cat l-am putut injura pe Tariceanu si acum am ajuns sa il regret pentru ca se poate si mai rau…
    Ma gandesc serios la plecare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.