Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > La ce folosesc măştile din spaţiul public?

La ce folosesc măştile din spaţiul public?

De multă vreme mă macină o chestie. Deşi ştiu, inclusiv de pe pielea mea, că, în orice meserie prestată în spaţiul public, imaginea vinde cel mai bine, continui să mă întreb, ca omul simplu de la ţară, de ce   personalităţile (definiţi-le voi altfel, dacă aveţi cuvintele la voi) vând altceva decât sunt în realitate. Mai pe româneşte, de ce merg aşa bine pe piaţă măştile, în detrimentul feţelor din spatele lor. M-am tot luat cu altele, dar două întâmplări ale ultimelor zile m-au făcut să mă-ntorc la temă.

Am făcut şi eu, săptămâna asta, o emisune pornind de la faimoasa flacără violetă. Sigur, nu musai pe partea energetică, dar în conexiune cu ea. Şi-mi povestea Nicoleta Svârlefus, astrologul pe care l-am invitat alături de teologul Florian Bichir, că mulţi o căinau şi o întrebau ce-a apucat-o să vină la Vorbe grele. Că, dincolo de faptul că nu cred în fenomene paranormale şi-n energii făcătoare de minuni, deci reprezint o cauză pierdută, sunt un soi de mâncător de oameni. Sigur că n-am mâncat încă pe nimeni în direct la Antena 2, evident că nici pe ea în respectiva seară (nici măcar căpcăunul de Padre n-a muşcat-o), dar asta-i imaginea. Poate nu cea predominantă sau poate că da, habar n-am şi nici nu vreau să cheltui vreun ban ca să fac un sondaj de opinie pe tema asta. Sunt o sumedenie de oameni care-mi calcă pragul prima oară şi, la ieşire, răsuflă uşuraţi că au scăpat vii şi-mi mulţumesc că am fost amabil şi nu i-am călcat în picioare. La întrebarea mea clasică (“pe cine am umilit eu aici?”), răspunsul standard se referă la prestaţiile mele ca invitat la Gâdea. Cum încă nu m-am dilit de tot să mă cred reîncarnarea Dr. Jeckyl, înclin să cred că, oricât de natural m-aş comporta eu în spaţiul public (şi chiar ţin la asta), există o mască pe care o port. Şi sunt doar unul dintr-un lung şir…

Ce m-a mânat, totuşi, la scris e prestaţia de aseară a ultramediatizatei actriţe Maria Dinulescu la Sinteza zilei, urmată de ideea pe care mi-a dat-o pe facebook jurnalistul Andrei Vulpescu, de a face o dezbatere pe tema măştilor din spaţiul public. Dincolo de platitudinile debitate cu un aer voit olimpian dintr-o emisiune care nu-şi propusese să impună o decizie radicală privind viitorul imediat al omenirii, atitudinea celei căinate (degeaba, dacă mă-ntreabă cineva şi pe mine) de fiţoşii cu aere intelectuale că s-a cuplat cu Poponeţ era atât de artificială şi de autopoleită cu un luciu de cocleală de m-a cutremurat. O tipă tânără şi draguţă, am înţeles că şi foarte talentată, avea un comportament de Mariana Nicolescu-n fluviile oratorice autoadmirative de la TVR şi, ca să citez din fostul meu coleg de la Antena 2, parcă era văduvită de lipsa unui tavan cu oglinzi care să-i facă automângâierea mai lină.

Am ales, dintr-un stoc extrem de consistent, două exemple, al meu şi al Mariei Dinulescu. Dar, cu siguranţă, e o regulă, nu o excepţie. Şi, dincolo de explicaţiile ştiinţifice pe care le-ar putea da un psiholog pentru fenomenul de mască, mi-ar plăcea să citesc şi părerile voastre.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

209 thoughts on “La ce folosesc măştile din spaţiul public?

  1. @Victor Ciutacu: Gata! M-ai convins! Cheam-o si tu in emisiune pe fata pretioasa, cu masca lui Sherilyn Fenn pe fata! Poate vine impreuna cu Poponet, ca si el e “persoana publica de succes”. Love, love, love…All we need is love!

  2. In tema data; ce parere aveti despre Bahaian? Ala are masti- ca la teatru. Daca-i adevarat ce se spune…

  3. @Danicova: fata pretioasa e una dintre cele mai bine cotate actrite ale momentului. ca nu mi-au placut mie fitele ei e una, ca are succes in cariera e alta. daca Poponet o sa presteze vreodata ceva demn de mantionat si dezbatut, o sa-l invit fara nici o problema. momentan nu se califica.
    @Ionut: nu stiu. cert e ca nu mi-a bagat inca mana pe sub fusta

  4. Unii, prietene, nu poartă măşti, ci chipuri. Alte chipuri. Altora le intră prin cur ideea că sunt teribil de importanţi. Şi de acolo li se ridică în organism şi le înţepeneşte pe faţă. Aia nu e mască. E doar ceva intrat pe cur şi ajuns pe chip. Despre cabotini vorbim altădată.

  5. spre deosebire de maria dinulescu oana dobre mi s-a parut foarte naturala, iar diferenta dintre naturalete si masca a facut persoanele interesante sau nu

  6. Cine a furat curcubeul ??
    A fost odata ca niciodata un plai mioritic peste care pusese stapanire un balaur chior. Iar acesta pentru a conduce in liniste vroia sa interzica curcubeul , astfel incat locuitorii acestor meleaguri sa uite ca exista mai multe culori.
    Dar acestia aveau speranta ca intr-o zi de decembrie curcubeul va aparea din nou pe cerul senin, iar ei se vor putea bucura din nou de toate culorile . Curcubeul devenise speranta bietilor locuitori satui de nelegiuirile balaurului si a celor care il slujeau.
    Si ca sa fie siguri ca intr-o zi minunea se va infaptui, s-au hotarat sa puna un satean, adevarat cam prostanac, care sa pazeasca ca nimic sa nu acopere cerul cu nori in ziua cand urma sa apara curcubeul.
    Numai ca dimineata cand s-au trezit au ramas inlemniti….. noaptea sateanul cel prostanac se jucase cu vantul cel rau, iar acesta adusese tocmai de peste mari si tari, din diaspora, niste nori grosi si portocalii care acopereau cerul.
    Acum totul era portocaliu si copacii si strazile, cerul era portocaliu, asa cum erau si serviciile si uniformele iar unii oameni devenisera portocalii chiar in cerul gurii.
    Sperantele locuitorilor se naruisera datorita prostanacului.

    Morala: daca te joci cu focul te poti arde, daca te joci cu vantul nenorocesti o tara intreaga !!!

  7. Spun cu regret, ca inca nu pot comenta articolul,deoarece am probleme cu calculatorul.Pot doar sa ma minunez cat de mult te poate insela o persoana care se ascunde in spatele unei masti.
    Oare de ce poarta masca? Probabil ca-i este frica sa nu i se descopere adevarata identitate.

  8. Buna seara d-le Ciutacu,

    Totul e o masca azi!Traim intr-o tragicomedie si va veni vremea cand Dumnezeu ne va face sa intelegem complet falsitatea si ipocrizia in care traim.

    Va doresc,cu tot respectul,numai bine si un week-end asa cum va doriti Dvs.,
    IoanaP

  9. am citit toate postarile.
    faptul ca oamenii va inteapa delicat, ca o luati in jos,- nu e vorba de dv. personal- e o dovada ca sunteti(sper sa nu fie vorba de “erati”) perceputi altfel decat ceilalti.
    ca tot vorbim de masti!
    pun si eu punct aici.

  10. … si ca sa revin – dupa revederea scenei excelent alese – fratioare! I-am vazut prestatia duduii in California si e o actrita promitatoare. Dar ma indoiesc ca Hillary Swank ( daca e sa o ridicam pe duduie la rangul de Oscar… asa cum se afisa prin gestica si ton) sau chiar si Terri Hatcher sau cine mai vrei se apuca intr-o emisiune DECLARATA LA MISTO sa psihanalizeze vreun coleg de platou si sa invoce atata scripturile si divinitatea… mai ales la nici o ora dupa ce declarase cu dezinvoltura ca, in caz de incapacitare a partenerului, nu vede nicio problema in a calca pe alaturi.
    Iar pentru “colegii” comentatori de pe blog: daca Gadea incearca sa destinda o ( noua)saptamama de kkt cu o emisiune mai altfel inseamna ca scade nivelul? Ce ar trebui sa faca, o preluare de pe Mezzo? Ca Udrea bag seama ca s-a lasat de crosetat.

  11. Nu toata lumea se ridica la valoarea unora . Lasati bruneta in “fitzele” ei si facetzi ceva MAI BUN decat a facut ea in domeniul vostru. Ciutacu , astroloaga , badea, teologul,si multi ca ei sunt niste genii neintelese Si Eminescu a fost si a murit bolnav de sifilis. Sunt pline cimitirele de genii

  12. @geniul pustiu: unde dracu’ i-am contestat eu (sau oricine care a stat aseara cu ea in studio) capacitatile actoricesti sau realizarile profesionale? da’ multa lume necajita, doamne apara si pazeste!

  13. A! Oana RULZ. Cu sau fara masca, cu sau fara “armura in fata butaforiei” putini oameni au asemenea capacitate de a-si asuma viata si caracterul macar in fata oglinzii.

  14. E, Victore, la tine-i simplu: esti rau pentru ca-ti citesc ei blogul zilnic! 🙂 La actrita, dupa parerea mea, nu e masca. E un fel de “e, asta sunt eu si mi se cuvine”. Asta e ea. Parerea mea.

  15. bush:
    daca asta ai inteles din postarile celor pe care-i bagi intre ghilimele,ti-ai ales inspirat nick-ul

  16. @Victor Ciutacu: Am zis eu ceva de talentul ei? Ca, daca-i pana acolo, si excitatul ala de Bendeac il imita super pe Basescu. Dar, pur si simplu, nu merg cu Sinteza…parerea mea (si telecomanda tot a mea!)

  17. Aseara am vazut-o si eu pe “marea actrita”, insa sincer nu mi se pare o stea nici macar in devenire. Cind vorbea de maestrul Beligan m-ai aveam putin si-mi venea sa tai sonorul, atita ipocrizie n-am vazut inca, la nici un actor roman cu adevarat valoros.
    In ceea ce te priveste, am avut si eu surpriza sa constat ca sint 2 Cutaci in actiune: unul la Gadea in emisiune si altul la Vorbe grele. Mie personal imi place mai mult cel de la Sinteza zilei “rautate constructiva in esenta naturala”, dar exista momente (in special in cazul Elenei Basescu) in care sub aspectul de mielusel dragut si simpatic, statea lupul cel rau.
    Cu siguranta toti avem diverse atitudini in functie de situatie si oamenii cu care stam de vorba, dar atunci cind unii ajung sa-si contruiasca masti, ceea ce fac si spun chiar n-are nici o valoare pentru nimeni, cu atit mai mult pentru ei si indivizii se numesc simplu mitomani.

  18. Domnule Ciutacu( alaturi de Mircea Badea) esti unul dintre cei mai trasparenti oameni, jurnalisti sau nu conteaza ce, din Romania si poate din intreaga lume.Sincer, nu stiu daca pot sa-ti gasesc vre-un cusur oricat l-as cauta.
    Un singur lucru as avea de spus. Oricat de mult ne-am iubi familia( sotia si copiii) putina detasare nu strica ?! Fiecare venim cu contul nostru personal si orice este posibil?!

  19. Poponet are cea mai reusita masca dintre toti. El e de fapt un sensibil si un erudit de-l iubeste domnisoara Dinulescu, asa cum l-au iubit atatea altele care l-a cunoscut intim.

  20. Nu-mi place sa ma amestec in comentariile altora, dar cel care a vorbit despre Eminescu ar trebui sa stie ca nu a murit neinteles si bolnav de sifilis. El a fost discreditat in felul asta pentru nationalismul si militantismul sau. Mai citeste si tu cate ceva inainte sa spui ineptiile alea. De comunisti si de mistificarea trecutului tragem nadejde ca am scapat de 20 de ani!

  21. dar asa proasta cum e, e totusi maisuperioara ca bendeac. ala nu e doar prost si inchipuit, ci si odios. yuk.

  22. @George Bush. da, oana e desteapta pur si simplu. si cetita. asa ca n-are nevoie de altceva, e de ajuns sa fie ea insasi.

  23. Subiectul e prea bun pentru ca asa de multi dintre cei care au comentat sa reduca totul la Maria Dinulescu, Victor Ciutacu, Mircea Badea sau Mihai Gadea.
    Asteptam sa citesc comentariile, crezand ca ele se vor axa mai mult pe aspecte ce tin de personalitatea oamenilor, de comportamentul persoanei in anumite medii si conjuncturi si mai putin pe lucruri ce tin strict de simpatii sau antipatii fata de niste persoane publice.

  24. Pana aseara eu n-am vazut-o pe Maria decat in filme si in videoclipul cu Depeche Mode, si tot pana aseara o apreciam ca actrita, inca o fac si acum….dar totusi mi-a lasat un gust amar felul cum se tot misca in in scaunul ala si cum isi analiza fiecare cuvintel care puse unul langa altul nu prea aveau logica (pentru mine). Acum stau si ma intreb….unde e masca? Oare cea de aseara e reala Maria Dinulescu sau erau doar emotii(afandu-se la aceeasi masa cu Badea:)))

  25. eu acum ma uit la emisiune pe net, ca-mi starnisi curiozitatea. pai, daca asta e cea mai buna actrita a anului trecut, voi va dati seama unde am ajuns, de la Olga Tudorache ? de spaima…
    gata, am tacut, pe cuvant.

  26. Toti purtam masti. Toti avem mai multe masti.Dulapurile si sertarele pline cu masti. Nu aici e problema . Ci sa ti se potriveasca…ca la pantofi, de exemplu.Daca iti sint prea mari …daca iti sint prea mici (sa nu te tavalesti in chinuri). Oare de ce nu se inventeaza numere si la masti? 37, 37@1/2…
    Apoi, priviti la mastile venetiene! La calitatea lor! Cum ar suna: doriti o masca de 5 euro sau una de 5000 de euro? Doriti #35b sau #35l? Cum stati cu putinta, ma rog, cu putirinta? Cam citi ar putea purta masca lui Badea? Maria ar putea?

  27. @Victor Ciutacu @Ionut: nu stiu. cert e ca nu mi-a bagat inca mana pe sub fusta.

    acu v`am prins vrajitoarelor, v`ati arata adevarata fata…despre Badea, musai sa ii spunem, poate nutreste aceleasi sensibilitati.

    geniul pustiu: despre Eminescu, daca citesti macar ziarele, au aparut informatii care combat legenda, si care il pun (si) in alta lumina

  28. In opinia mea, tocmai in asta consta frumusetea vietii aici, pe Pamant – in diversitatea de masti si in posibilitatea de a reinventa zi de zi noi personaje din noi insine in functie de cui ne adresam si cu cine avem de-a face. Daca ne-am dezvalui pe noi insine asa cum suntem, oricui si mai ales in orice situatie, viata noastara ar fi un continuu suspin pentru ca mereu se va gasi cineva care sa vrea sa ne arate ca e mai destept sau care pur si simplu nu ne place asa cum suntem. In orice caz, mastile sunt o modalitate sigura de a ne apara de eventuala suferinta pe care altii ne-o pot produce, iar provocarile cele mai mari vin din stradaniile de a afla cine se afla cu adevarat in spatele unei masti impuse. Cand reusim sa aflam asta in legatura cu cineva, traim o teribila satisfactie interioara.

  29. Vroiam sa te intreb cand e emisiunea ci papagalul…adica..Honorius si Oana Dobre, da’ am gasit-o acum si ma uit. Asa ca doar semnalizez ca ma dispera ca nu pot sari peste partile plictisitoare, de ex. faza cu Bitman…in fine…
    Emisiunea de ieri mi s-a parut mai ok decat de joia trecuta. Mda …actrita mi s-a parut cam fitoasa sau ceva asemanator. Camerele nu pot fi de vina , doar e actrita ce drac. Nu contest prezenta lui Bendeac, dar de cateva ori a cam luat-o aiurea in niste directii fara sa fi fost nevoie.
    Dobre a cam inceput-o prea tare, dar la 23 (sau 24) de ani sa candidezi pt consilier sau whatever mi se pare o tampenie din start. Doar daca nu esti vreun geniu si chiar daca nu trebuie sa judeci un om dupa infatisare (cica), dar uitandu-ma la fatza lui Honorius imi dau seama ca nu e geniu.

  30. Multi dintre noi afisam in anumite momente ale vietii o masca. De ce facem asta? Fiecare are raspunsul lui.
    “Ceilalţi lupi m-ar sfâşia, dacă ar şti că urletul meu e, în realitate, un plâns.” Octavian Paler
    Cu respect

  31. imi cer iertare ca intervin din nou. stiu ca nu e musai sa ma publici. tocmai am vazut emisiunea si revin asupra celor de mai sus. cei doi prostuti – maria si bendeac – au fost, de data asta, mai umani, mai autentici si (deci) mai putin penibili decat istetii de serviciu – oana si badea, adolescentini (copilaroasa, in cazul oanei) teribili cu cosuri pe fata. a fost… ‘surpriza zilei’ 🙂

  32. Victor, nu s-a gasit frate, cineva, care sa-l scoata pe Ciuvica din emisiune de la Gabi Firea? Omul a fost “belea”, mai ales la faza cu cei 9 chinezi care au coborat satelitii de pe orbita!
    Scuza-ma, ca scriu la tine pe blog, dar emisiunea a fost fantastica si Ciuvica, “total”!
    Doamne, in ce tara traim!!!!

  33. A fost o briza de prospetime sa vad niste fetze (ca sa nu iasa fete) noi la emisiunea lui Gadea. Si apoi mi s-a parut ca Maria D. a nimerit la fix cind a intors-o catre Badea referitor la asemanarea intre el si Lady Gaga: amindoi au o masca si fiecare isi joaca rolul lui. Pacat ca M.D. nu a participat mai activ la discutie. Poate alta data.

  34. Inteligenta si discursul usor coleric sunt responsabile pentru “masca de om rau”, atat in cazul tau cat si in cazul lui Badea.
    Aceste calitati ma fac sa va urmaresc.

  35. „De ce personalitatile vand altceva decat in realitate?” Pentru ca daca isi etaleaza gandirea logica, matura, ce este de fapt ascunsa de minte, se vor trezi cu o avalansa de dusmanii, in loc de simpatii, ori ei trebuie sa-si apare, mai mult de atat, sa-si vinda imaginea pe care si-au construit-o temeinic, zi de zi, luna de luna, ani de ani, de la temelie pana la varful la care au ajuns.

  36. Este inutil şi inuman să nu deţinem şi să nu defilăm cu aceste măşti.
    Este mult mai uşor şi mult mai sigur să le avem peste tot sau oriunde mergem.
    Câteodată protocolul ni le impune, alteori alegem să le luăm doar din obişnuinţă, dar de cele mai multe ori este mai bine să le avem în “buzunar”.

    Cazul meu: sunt un tânăr comun, de 21 de ani, care studiez ştiinţele economice şi lucrez în comerţ. Am două sau trei măşti pe care le schimb în permanenţă. Una la şcoală, unde sunt interesat de anumite lucruri ce mă preocupă (doar nu fac facultatea doar pentru diplomă); am o mască la servici, unde sunt un simplu angajat fără să discut politică, economie, mondenităţi; acasă am o a treia mască (sau poate doar mi le dau jos pe celelalte două) în care îmi văd de viaţa mea între emisiuni, ştiri şi “filmele” care mă fac să cred că mâine va fi mai rău.
    Am măştile potrivite pentru fiecare situaţie. Un om mai deştept ca mine (celebru, dar cu toate aste îmi scapă numele dumealui) se referea la principiile lui ca fiind “de fier”; pentru acela căruia nu-i convenea acest lucru avea alte principii.

    Trăim într-o lume care nu ne merită.

  37. masca e pusă de frică. persoanele publice sunt tăvălite în mod inevitabil şi de aceea preferă să li se tăvălească imaginea, având întotdeauna refugiul în ” ei nu mă cunosc cu adevărat “. altfel, dacă se expun pe ei înşişi în mod onest, vor fi răniţi în mod direct. de aia unii care ar avea toate coordonatele să devină persoane publice, evită pe cât posibil expunerea, neconsiderând măştile o opţiune.

  38. Pe romaneste, m-au secat aerele ei de primadona. si se uita la “restul lumii” cu o expresie pe chip… si dadea si niste replici pline de intelepciune:”Nu-i nimic, ii inteleg”, si se rotea spre Gadea!
    Iar Oana, in comparatie cu ea, era ca “vecina” de langa noi: naturala, simpatica.
    Ce nu mi-a mai placut la emisiunea cu pricina, ca tot vorbim de actrite, a fost vocea D-nei din dialogul cu Buzdugan. De la episodul Udrea,avem si noi “oaresce ureche muzicala”.Sa o mai schimbe.

  39. Poponet nu-i prea vorbaret….si nici nu trebuie! Mastile sunt atitudini in spatele carora ne ascundem sufletele patate….simplu ca buna ziua!….

  40. mastile in spatiul public au exact rolul pentru care au fost inventate. Sa ascunda sau sa creeze iluzii. Oamenii poarta masti fie ca sa nu se vada cum sunt ei in realitate, (simtind ca in felul asta isi protejaza viata privata, ca odata ce ies din lumina reflectoarelor pot fi ei insisi fara sa-i recunoasca decat cei apropiati) fie ca sa joace un rol (considerand ca au nevoie sa arate publicului altceva decat sunt ei in realitate, pentru ca realitatea nu serveste scopului pe care il urmaresc).

  41. Daca te referi la politicieni,ei poarta masti fiindca nu au ce arata cu adevarat.Daca le iei masca jos,dincolo de obisnuitele aere ministeriale,semi-nobile ramane damf de carnatzi afumati,tuica de pruna si usturoi(remes).Au invatat un anume fel de a vorbi de la Iliescu(toti s-au pliat pe stilul lui dupa revolutie),si asta le e masca si refugiul.Toti trasi la xerox.Dupa ei(ei alcatuind de fapt showbizul romanesc) hop si noi cu masti ca ce sa facem?Si uite asa am ajuns in situatia in care daca un om fara masca(cinstit),intra in sistem,sistemul intra si el…in colaps.Totul e cladit pe minciuna,barfa ieftina si venin.Noi ne uitam trecutul apropiat.Daca e adevarat nu Iliescu le-a multumit minerilor pt bravele fapte ci masca lui.Si suntem doar la inceput.Masca se va transforma in talpa.Succes.

  42. Domnu’ Vector, mata , nu ai propriu zis nici o masca…santeti usor de citit, asta nu inseamna “baiat bun cu inima de aur , dar se apara…” nicidecum, domnisoara, este frumusica, se iubeste, este gata sa faca orice ii sta in putere acuma, cat este inca tinerica, vom fi aici sa vedem ce reuseste..:)

    M-as fi asteptat sa tratati in amanunt cazul lui badea…acela este deja bun de dus la psihiatru, dar desigur, el nu-si da seama de asta ca orice om in nevoie care se respecta, este trist ca multi il transforma in etalon…cam ce experienta de viata ai la 30 si ceva de ani, experienta care sa iti permita sa te comporti ca un blazat si depresiv absolut…e cam jalnic. de asemenea ma asteptam sa spuneti ceva de oanadobre care este “un suflet mare”, sau , in fine , nu-mi amintesc exact…caracter..asa.este numai o adolescenta intarziata, ceea ce este rar la o femeie in plina maturitate, cu aceleasi accese de teribilism , stangacii , ca la 12-16 ani…hmm.Cel mai echilibrat mi s-a parut Bendeac, care era insa ciuca mistoului, pana la urma…ca in viata domnu’ Vector, ca in viata…:)

  43. Am urmarit emisiunea despre care vorbesti aici. Mi-a placut foarte mult, a fost ceva diferit.
    Toti purtam masti, dar Maria Dinulescu parea ca se straduieste din greu sa se minta pe sine insasi, nu doar sa afiseze o masca pentru ceilalti.

  44. La ce pot fi folosite mastile:
    a ascunde chipurie hide, avide descompuse dupa puterea care tinjesc cei ce o doresc sau pentru a ascude durerea ,neputinta ,tristerea ,timiditatea, iar mai nou” Fericirea Bucuria Implinirea “de frica de a nu avea parte de efectul “capra vecinului”.
    Dar nu trbuie sa fim dezamagiti si surpris cind din intimplare sa natural unii i-si dau masca jos si ne surprid fetele lor, unele ne privesc cu ura altele cu zimbete sunt tot masti .
    Ne-am nascut “EPIGONII” si murim “E-seu”.

  45. Victore,
    Superficialitatea e la moda, e un accesoriu nelipsit! De fapt as indrazni sa spun ca pentru multi e o bijuterie a carui falsa stralucire iti ia ochii si de foarte multe ori, fara de care personajul este unul fad!
    O, daaa…toti avem cel putin doua masti: una de protectie si alta pentru a ne deghiza in ceea vrem sa fim! Cei mai talentati stiu si pot demasca uneori…
    Oricat am crede ca vrem sa demascam, o alta masca vom descoperi…curiozitatea mea este urmatoarea: ce masca alegem privim in oglinda,cati dintre noi isi pot privi adevarata fata?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.