Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Iobag la Jucător. Profitabila sclavie

Iobag la Jucător. Profitabila sclavie

“O sută de ani de acum încolo nu cred că mentalitatea celor care vor conduce TVR se va schimba. Politruci cu carnet de partid sau artişti cu aere de libertini – toţi au făcut un singur lucru: i-au slujit pe cei care i-au numit în funcţie şi au sifonat banii celor aproape şase milioane de plătitori ai taxei TV. (…) Cum scoatem deci cenzura şi obedienţa din televiziunea publică? Simplu. Desfiinţând instituţia. Jumătăţi de măsură precum elaborarea unei noi legi de funcţionare sau restructurarea celor peste 3.000 de angajaţi care lucrează în acest mastodont de sorginte comunistă nu vor schimba mare lucru”. (Mircea Marian, Evz)

De ce trebuie contribuabilii români să suporte o instituție-mamut, nereformată, politizată și care nu slujește aproape deloc interesului public? Potrivit unui raport al comisiei parlamentare de anchetă a TVR, în 2006, în această instituție lucrau 3193 de angajați, plus 3248 de colaboratori externi! Pentru comparație, Evenimentul Zilei are mai puțin de 75 de oameni. ….Întrebarea mea este: credeți că televiziunea publică ar trebui desființată? Eu am un răspuns nuanțat: să păstrăm doar TVR Cultural și, eventual, să transformăm unul din posturile existente într-unul de muzică clasică și jazz, gen Mezzo. Nu cred că în România ar putea să apară posturi publice susținute din contribuții private, deși asta ar fi ideal.” (Mircea Marian, kiseleff.ro, citat de Ioana Dumitrescu)

“Mărturisesc, sunt o cucuvea plătită de Cotroceni” (Mircea Marian, Evz)

Nu, bă, eşti un vierme oribil pe care-l strâng chiloţii şi se scarpină. Şi un sclav, gata oricând să se bage în robie, spre exemplu, la un om politic care l-a dat jos din avion şi l-a înjurat bijăreşte. Să fii plătit ca să dai cu căcat în oricine ridică vocea la stăpân; ori din surse incerte (fiindcă ziarul unde eşti în conducere generează pierderi de ani de zile, deci uit-o p-aia cu economia de piaţă), ori de la stat, adică de noi, toţi. Fiindcă TVR, a cărei desfiinţare o cereai isteric pe vremea când nu sperai să ai o emisiune acolo, este o instituţie, economic vorbind, falimentară.

UPDATE: Uitasem că Mircea Marian este autorul unei performanţe jurnalistice unice. A scris un întreg editorial despre cât de detestabil e Gâdea pentru că a fost la ziua lui Vanghelie. Care Gâdea n-a fost la ziua lui Vanghelie. Bine că mi-am amintit

Comentarii

comentarii

Similar Posts

112 thoughts on “Iobag la Jucător. Profitabila sclavie

  1. …si e si departe de a avea carisma andreei pora, care e o draguta si o dulce si ne face pe toti sa ne tavalim pe jos de ris cind apare…pupincuristii astia patentati sint chiar mai rai decit basescu bok udrea & comp….

  2. Neavand adresa ta directa de contact, vreau sa iti arat un articol. pe langa tonele de bani care le vor face la reconstruire, ei simt nevoia sa si dea inapoi oamenilor.

  3. @Bogdan: citisem textul. e chestie de educatie din famile. care se deprinde pana sa te faci mafiot

  4. @ Victor

    Vrei unul mai jegos si mai vierme decat Marian? Try Claudiu (cred) Patrasconiu. Ala e jeg uman tata…si din cate vad si el presteaza la TVR.

  5. Pai si eu, care nu ma mai uit la TVR de ani de zile, de ce sa platesc pentru propaganda idioata facuta matrozului si puterii lui galbejita deja?
    Mi-ai pus moaca aluia si mi-ai stricat ziua don’ inginer. Se poate!? Mai lipsea Pora si o dadeam in balbaiala! Mai grav este ca si radioul public a luat-o pe aratura. Dimineata stirile de la 07.00 incep sa semene cu cele de pe vremea ciuruitului. Pana nu baga doua, trei ineptii din “putul gandirii” lui Basila, nu ne lasa redactorul sef. O avea ordin de sus? S-auzim numai de bine!

  6. Cred ca de cele mai multe ori nu ar trebui scosi in fata oameni de felul asta.Este adevarat ca nu toti ii cunosc si cineva trebuie intr-un fel sau altul sa le faca publicitate ptr performantele lor(lins,slugarnicie,duplicitate,minciuna…..).TVR-ul nu trebuie desfiintat dar nici platit in conditiile in care slujeste doar o casa.

  7. demult tvr nu mai inseamna nimicuta, decat Iuliana Tudor si poate un pic Mircea Radu, Bittman9cateodata) si DA DNA EUGENIA VODA, dar asta e platim ca prostii ca sa defileze cururile astea basiste si pupincuriste, din pacate noi cei din orase avem televiziunile particulare, dar amaratii aia din sate nu prea au la ce sa se uite, dar la cata munca au in gospodarii nu cred ca mai au timp nici de astia.dana

  8. Eu nu inteleg de ce se incapataneaza TVR-ul sa-i platim abonament !
    Eu personal nu m-am mai uitat la acest program de luni intregi pentru simplu motiv ca NU AM CE URMARI , nici macar desene animate !!!
    Sunt penibili … Au vreo 3 – 4 posturi CU NIMIC !
    Iar domnul din imagine este ” cireasa de pe tort ” !

  9. nu mircea marian nu este o cucuvea, el este un limbric platit de cotroceni. ca azvarle cu cacat in opozantii regimului basist nu-i ceva iesit din comun cand zilnic mnanci cacat la comanda.
    mai sa fie ponta si gasit boasele.

  10. Prietene, văd că nu te-ai vindecat de valori şi de morală! Nu se poate! Ia exemplul celor doi! Care o freacă la rece şi le merge bine. Şi nici nu căpiază de muncă, precum faci şi tu, şi alţii ca tine. Care chiar asudă pentru partea lor din banii pe care îi fac pentru mogul. C-aşa-i în capitalism! Ăştia doi au rămas în socialism, secţia propagandă a CC al PDL. Adică un alt PCR, mai vorace şi infinit mai lacom şi mai corupt decât el.

  11. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Titlul postarii e magnific!Spune TOTUL.
    Cred ca,comentariile sunt de prisos…

    Cu mult respect si admiratie pentru Dvs.,
    IoanaP

  12. Asta (n.r. Mircea Marian) se gaseste sa ne dea noua lectii de moralitate si de deontologie profesionala, asta??? :)))))

  13. Intradevar ca toti ,,oamenii de presa”nici MM nu iese din front si incearca sa se faca placut de cei ce l platesc.Sunt convins dealtfel ca acelasi lucru l ar face orice ziarist,reporter,moderator pentru a intra in gratiile sefilor.Eu personal ca si tinta a emanatiilor ziaristice nu condamn pe nimeni,am doar pretentia ca fiecare in parte sa si decline interesul fara a face pe lupul moralist.

  14. frate, nu voi comenta personajul, pentru ca ai facut-o tu mai bine. ma voi limita in a spune ca are si fata de jegos. scuze. nu am in obisnuinta sa ma leg de infatisarea oamenilor, insa tipul este de-a dreptul dizgratios. nu inteleg de ce se incapataneaza sa poarte barba, mai ales in conditiile in care are obrajiorii aia de bebelus iar aceasta este, oricum, destul de rara. seamana cu boierii aia pederasti si iubitori de copii de pe vremuri… :)))) puahhhh!

  15. @micelnic: e treaba lui de ce poarta barba si nu-i vina lui ca-i pocit. nu aspectul fizic e deranjant la el…

  16. Iertati-ma, dar aveti un limbaj de mahala.

    Asa promovati subcultura si prostul gust pe toate canalele mass-media.

    Aveti o opinie, de ce nu v-o exprimati in mod decent, fara cuvinte pline de ura si lipsa de bun simt ?

    Nu ma intereseaza opinia exprimata, ci modul ei de exprimare: e dezgustator, dar pe placul multora (indiferent din ce “tabara” ar fi, caci inculti sunt multi, peste tot).

    As aprecia daca nu mi-ati raspunde in limbajul dvs. deja cunoscut.

  17. @Andrei: iar eu as aprecia daca nu m-ati mai fute la cap si ati comenta la subiectul textului postat. care nu-i, in nici un caz, limbajul meu…

  18. @Andrei, intelectualule, daca tot ti tu lectii de limbaj incearca sa nu mai folosesti cuvantul “caci” pentru ca iti uram pofta buna.

  19. Acum au fost si din aia care au condamnat comunismul si securitatea dupa ce au mancat la aceiasi masa, ce sa ne mire unul care lins pe unde a putut si acum da cu bata pe unde i se spune.
    Oare astia au oglinda-n casa sau au obrazul prea gros.
    Cred ca nu m-ai pot si surprins cu nimic in Romania, doar dezgustat…

  20. Apropo. Acum a devenit TVR noua tinta de campanie?!
    Omul numa cu ganduri bune si voi mogulilor va opuneti…
    Rusine…:))) aaa…domnule Patriciu?!

  21. Eu acum ma intreb, el cum mai functioneaza? De ce oamenii(aia 2-3) se mai uita la el?
    Din punct de vedere moral, el este reprezentativ pentru o buna parte tin cetatenii acestei tari. Vorbeste de altii, apoi ii vine randul si le ia locul. Asa fac si multi alti oameni ai neamului care spun, de exemplu, ca opozitia nu striga destul, dar cand a fost randul lor sa strige se scarpinau in cur.
    E urat ce spun, dar o parte din definitia romanului este data si de Mircea Marian, care culmea, e roman.
    PS: el este las peste masura, ipocrit, in stare sa isi faca de ras colegii de breasla si familia fara ca macar sa se gandeasca doua secunde la consecinte. Nu vreau ca peste ani, cand sper eu, voi fi jurnalist, sa mai existe tipologia asta om cu cacat in gura.
    Te respect Victor.

  22. Pe tipul ăsta îl trădează şi faţa. Îi naşpa şi ambalaju şi conţinutul. Nu înţeleg de ce-l folosesc, cine-l urmăreşte? Oare cât costă totuşi?

  23. @Bogdan

    “Caci” = (conjunctie) (exprimă un raport cauzal) Fiindcă; pentru că; deoarece. /că + ce

    Nu e nimic gresit, “intelectualule” 🙂

  24. La revolutie ceasca a fost scaparea lor.Sa vedem de data asta pe cine o sa mai scoata la innaintare,acesti oameni lipsiti de caracter.Oare cine o sa-si mai puna de data aceasta pielea la bataie,ca sa le fie lor cand mai moale ori mai tare

  25. incredibil este faptul ca tvr are 3000 de angajati. din cate imi aduc aminte televiziunea asta avea niciodata NIMIC de spus. din cate citesc aici, nu s-a schimbat nimic… dar totusi, de ce au atatia angajati? lol
    taxa tv se plateste si in de, daca declari ca ai tv/radio. poti oricum, daca esti inventiv destul, sa te scapi de ea invocand diferite motive… cum ar fi “religia nu imi permite”… si chiar functioneaza 😉

  26. Păi era normal, la vremea aia, să vrea să desfiinţeze TVR-ul, nene Victore. Dacă guru'(căruia-i linge curu) lui zicea “a l’epoque” că-i “cîh”, ce era să zică ăsta? Şi chiar nu pricep de ce-l bagi în seamă?!?! Dă-l dracu’ de lătrău!
    Banzai! Nici io nu-s de acord cu taxa aia teveristă fix numa’ pentru propagandă şi emisiuni de toată jena.

  27. Cacu-ma-n “iubirile” sclavagiste ale lui Mircea Marian!
    @Andrei,daca nu-ti place limbajul lui V.Ciutacu,de ce mai citesti? sau de ce mai scri?…

  28. Niciodată nu mi-a plăcut acest individ. Dar de la episodul cu Gâdea la ziua lui Vanghelie, m-am lămurit de tot…

  29. Nu zic ca n-ai dreptate in cazul porcului asta, dar si tu ai ceva similar la activ: pana in 2000 erai redactor la nush-ce cotidian “quality” si ii spurcai cum stiai tu mai bine pe cei din FPS … iar dupa 2000 te-a luat nen’tu Nastase si te-a angajat, surpriza: la FPS 🙂

  30. @Gica: eu am fost dat afara de PSD de la Adevarul si din presa, nu tinut de regimul politic acolo, cam asta ar fi mica diferenta. si nu m-a angajat Nastase, ci Musetescu; si nu la FPS, ci la APAPS
    @all: abtineti-va de la imprecatii. singurul om care are voie sa injure pe blogul asta sunt eu!

  31. Pentru mine televizia romana nu mai conteaza,nu mai vreau sa platesc taxa tv.pentru un produs de care nu ma folosesc,nu mai exista pentru mine.Jos taxa rtv!Imi vine in minte televiziunea lui Vornicu sau a lui Lazarov,Asii Televiziunii,nu panarama de acum,numai gandul la ei ma face sa vreau mai aprig sa nu mai platesc taxa pentru intretinerea in functii a unor trepadusi dupa cum bine ai punctat in post.

  32. Să-i fie de bine şi să pupe în continuare! Oricum, nici măcar nu ştie face asta cu argumente. Banii “n-are” miros! 😉

  33. @Victor Ciutacu:
    N-am zis ca a semnat Nastase contractul tau de munca la rubrica “angajator”.
    Asa e cum spui, nu la FPS te-ai angajat, ci la APAPS, ca doar guvernul ala a desfiintat FPS si a infiintat APAPS in loc 😀
    Iar despre partea cu tine “dat afara de PSD” … hai, sa fim seriosi 😉

  34. @Andrei
    Bă deşteptule, care eşti tu deştept! Bogdan îţi ura poftă bună la “caci”! Nu cred c-o avut treabă cu “căci”.
    Banzai!
    N-am înjurat 🙂

  35. Victor, pe tine te deranjeaza existenta acestor viermi sau faptul ca s-au inmultit groaznic de mult si sufoca tot in jur? rahati-pansati din astia au fost mereu, nu asa multi si asa vizibili. acum ca s-au inmultit peste limita e gratie politicii de pe Dambovita. stii cum e la romani: hai una doua merge, dar vad ca se ingroasa treaba. astfel de mentalitate e total gresita. la prima abatere trebuie sa-l arzi , nu sa-l lasi sa se invete sa calce stramb. cu alte cuvinte(mai putine) e sa nu-i lasi sa ajunga acolo, dar cum asta nu depinde de tine, de mine , de noi toti luati SEPARAT, nu se poate face nimic. Cand vom fi toti impreuna (daca-si mai aduce cineva aminte de 22 Decembrie 1989)atunci poate va mai fi o sansa. Eu insa nu cred asta.

  36. Victore,e mort de foame cred ca i-au dat si-un avans sa nu mai umble tot cu blugii aia rupti de pe vremea lui Ceausescu….

  37. @liviu: ma deranjeaza tupeul lui de a da, pe banii lor, lectii altora

  38. ca sa nu mai spunem ca este agramat total (si nu e prima). din articolul de azi:

    “Crin Antonescu m-a demascat:[…]Gâdea, Badea şi Ciutacu ştiau de mult.”

  39. Fisa marianului eseist
    E destul de greu sa pui un diagnostic obsedatilor fecalo-homofili cu inclinatii budopoetice,care cu greu i-si pot gasi in intunericul haznalei mentale o minima logica a exprimarii sau sa stie sigur mai mult de 1 minut care-i e numele.Astfel de exemplare le gaseai intre tabacherele de la fanica gheorghiu,nebagati in seama datorita micimii lor,in ciuda felatiilor pe care cu fanatism le aplicau idolilor lor.De aceea cu scarba,pot spune ca nu pot pune un diagnostic,pentru ca nu poti cerceta pe cineva care are in cap in loc de minte,o portocala.Sau o Buda.Revenind,daca USL-istii sint hoti,criminali,comunisti,corupti,asta nu inseamna automat ca ceilalti sant buni,cinstiti,destepti etc.Faptele vorbesc.Noua organizare teritoriala in 16 si apoi 5 regiuni,trecuta tacit prin camera de conducerea ei,spune tot de “patriotismul “TUTUROR, in frunte cu marele carmaci.Harta o gasiti pe tricoul lui csibi barna.

  40. Sub genericul “umor involuntar” citeste te rog declaratia lui Ion Cristoiu de pe Inpolitics (via Reportervirtual).
    “„E o prigoană contra presei declanşată de preşedinte şi de mădularul său de la ANAF, Sorin Blejnar, în baza unei legi aberante. Se încearcă să li se astupe gura jurnaliştilor incomozi, care critică puterea, să fie puşi cu botul pe labe, iar pentru asta se foloseşte o nebunie fiscală…”

    Scrie acolo…jurnalisti incomozi care critica puterea? :))) Sau mi se pare mie?

  41. Celor care se intreaba de ce platesc taxa la TV si radio le sugerez sa-l intrebe pe Nastase. Dar nu pe asta de acum, pe ala care atunci credea ca PSD-ul va fi etern, care ne invita sa-i numaram ouale pe la Cornu’ si cate altele.

    Din pacate, chestia a fost mostenita si exploatata din plin de japitele si jepcarii portocalii care au aceleasi vise ca si Nastase ala de atunci.

    Rabdare si apa plata ca tutunul e scump 😉

  42. Victore,
    In ceea ce priveste TVR cred ca este Toxic ca lumea sa se concentreze asupra institutiei. Importanta e ‘STRUCTURA’ sau ceea ce folcloric poarta denumirea de ‘Regina’.

    Mai la obiect, ‘structura’ sunt elemente ale fostei securitati care prin diverse pirghii controleaza detinele politico-economice ale Romaniei.

  43. Astia s-au invatat de la stapinu’ lor,care iese la tv cu o fata de nedreptatit,criticindu-i pe altii pentru chestii uneori penale,pe care chiar el sau ciracii lui le fac,la ordinul lui.
    Se ingroasa rindurile baietilor pe care ii cheama unitatea la centru.Vezi Andrei Badin,caraghiosu’,parca ii spunea comandantul,s-a inrolat la B1.
    Cer dreptate pentru romani!Vreau sa putem injura!

  44. N-am vazut niciodata un om destept, cat de cat inteligent, care sa n-aiba propria personalitate si sa ajunga taratoare la stapan.Ca atare acest Marean , ca si Tru, ca si Patrasconiu, ca si Patapievici, ca si…nu sunt decat niste dobitoate.Alde din astia au facut ca in Romania sa ajunga Ceausescu “Geniul Carpatilor”, coana Leana- “savant de renume mondial”, comunismul sa cada atat de gre, iar acum sa se ridice un nou dictator…Daca tara asta avea atatea bogatii cate lepre are, eram inaintea americanilor la toate.

  45. De ce nu se face un referendum si pe tema asta,asa cum s-a facut si atunci cand cu suspendarea lui Pazvante?!In afara de angajatii TVR si de stapanii din PD-L,nu e nimeni care sa-si doreasca sa cotizeze la institutia asta parazitara.AFARA cu Marean…,AFARA cu agenta CULCER…,viatza pe pamant poate continua si fara TVR(fosta libera).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.