Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Întrebările la care n-a răspuns nimeni

Întrebările la care n-a răspuns nimeni

– Sâmbătă seara au avut loc violenţe-n Piaţa Universităţii cu aşa-numiţii ultraşi în prim-plan. Duminică, Antena 3 a anunţat, încă de la ora 14, că aceştia vor reveni la 18. De ce nu au fost izolaţi de jandarmi preventiv?

– Astăzi, ultraşii şi-au anunţat public, de acum două ore, revenirea. E suficient timp pentru organizare sau îi rugăm frumos pe oamenii cu glugi şi fulare să ia pauză o zi?

– Membrii galeriei dinamoviste prezenţi duminică seară la manifestaţie sunt membri UNPR? Câţi dintre ei au participat la campania electorală a lui Neculai Onţanu?

– Serviciul Român de Informaţii (SRI) mai monitorizează activităţile grupărilor anarhiste şi/sau subversive? Dacă da, i-au scăpat ăştia din vedere sau a anunţat din timp Jandarmeria, care nu a luat absolut nici o măsură de prevenţie şi izolare?

– De ce n-au putut 1000 de jandarmi să apere Piaţa Unirii de nişte zeci de sceleraţi? De ce, sâmbătă şi duminică, jandarmii au ridicat de pe stradă oameni paşnici?

– De ce, în condiţiile în care erau devastate magazinele şi mobilierul stradal, tunurile cu apă au fost folosite abia la câteva ore de la primele violenţe? Unde erau scuturile?

– Autorităţile statului nu au convocat o celulă de criză, pe motiv că nu e o situaţie de criză. De la câţi răniţi în sus şi care-i numărul minim de cartiere în flăcări pentru ca situaţia din Bucureşti să fie considerată de criză?

– Vasile Blaga a fost forţat să demisioneze pentru câteva caschete aruncate în curtea Palatului Cotroceni. La Traian Igaş nu se aplică aceleaşi criterii de evaluare?

– Există intenţia instituirii stării de necesitate şi, pe cale de consecinţă, a limitării unor drepturi cetăţeneşti, printre care cel la organizarea de adunări publice?

– Când vine premierul Boc să-i viziteze pe răniţii Carmina Othman şi Petre Nichita?

– De ce continuă să tacă Traian Băsescu, preşedintele României şi şef al CSAT?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

225 thoughts on “Întrebările la care n-a răspuns nimeni

  1. Am un gust amar cand il vad p arafat langa ritli ,mai ales k a fost si p la base.Nu ma asteptam , dar Doamne ajuta ! Cine stie?

  2. @ Palpatine II
    Dupa cum ti-am mai zis, si in PSD ca si in alte partide sunt lepre oportuniste, asta nu inseamna sa generalizam pe baza unui caz particular.
    La mine in orasel este primar PDL, care chiar a mai facut cate ceva (e adevarat ca a avut si destule fonduri), asta nu ma face insa sa generalizez asupra intregului PDL, despre care am parerea pe care o am, eu nu ma apuc sa clamez “PDL – super” numai pentru ca primarul meu a fost, poate, mai inspirat.

  3. Nu cred ca vreodata cineva va da raspuns acestor intrebari si poate nici nu-l mai vrem. Dar am vrea un raspuns categoric la acea intrebare pusa de un manifestant: “Romania este o tara bogata. De ce locuitorii ei sunt atat de saraci?” De ce suntem in aceasta situatie, cand avem mine de aur si argint pe care refuzam sa le exploatam? Au inchis mine de aur pe motivul ca Banca Nationala nu poate cumpara aurul….chiar nu exista alta solutie de a redresa, cu aurul pe care il avem ,situatia in care suntem? Miroase puternic a saracie in toata tara, dar conducerea Romaniei refuza sa porneasca negocierile de returnare a datoriei istorice a Germaniei, datorie ce se ridica la 19 miliarde de euro, si sustin ca nu este un adevar ca Germania este datoare, chiar daca documentele exista si pot dovedi asta.
    Eu cred ca ne batem cu morile de vant, atata timp cat cred cu tarie in “Teoria Conspiratiei”, care nu mai e demult o teorie, ci un fapt dovedit, iar cei care ne conduc sunt aserviti celor care tin fraiele planetei.
    Am o intrebare pentru voi, jurnalistii de la Antena3, si v-o pun tocmai pentru ca va consider real in slujba adevarului, de ce nu transmiteti toate documentarele referitoare la aceasta conspiratie mondiala. Eu cred ca astfel lumea ar deschide ochii si mai bine si si-ar face o imagine completa a ceea ce se intampla de fapt si poate ar actiona altfel in cunostinta de cauza.
    Sunteti credibili….deci o puteti face.
    Va reamintesc doar o parte din documentare: Ethos, Thrive (Prospera), Sfarsitul saraciei,….si multe altele.
    Versurile de mai jos definesc parerea mea despre cei imbogatiti fraudulos si peste masura:

    SUFLET SĂRAC

    Când totu-n jur se năruieşte,
    Iar viaţa grea, oricum, te doare,
    Cei plini de bani şi de avere,
    Îti calcă sufletu-n picioare.

    Drapele-şi fac din bogăţie,
    Le flutură peste noroade,
    Ce însetate şi flămânde,
    Râvnesc la marile stindarde.

    Mulţime de averi pe care
    Le-au adunat în astă lume,
    Ei le închid cu porţi de legi,
    Ce-s parcă ticluite-anume.

    Dar vine vremea cea din urmă,
    Când tot ce au aici rămâne,
    Nimic din cele adunate,
    Nu duc cu ei în altă lume.

    Şi dintr-atâta bogăţie,
    Nu le rămâne nici de leac,
    Ajung calici în veşnicie,
    Căci mor cu sufletul sărac.

    PS : Eu te iert ca esti cel mai bun. Asa fac eu cu toti cei care sunt infinit mai buni decat mine . 🙂
    Cu stima,
    Silvia Risnoveanu

  4. @MIHAELA: te-a tinut cineva? aproape numai tu scrii. mai usor cu exaltarea si cu autovictimizarea, ca nu ti-ai castigat nici un drept de a face ordine aici.

  5. @Radu Alexandru Vasilescu
    @MIHAELA
    La punctul 1 ma refeream la “cei care contribuie la mediatizarea protestului”; adica ii includeam si pe cei din studiourile TV/radio sau din redactii. Inca nu cred ca am gresit ci doar ca voi nu aveti rabdare sa cititi cu atentie.
    Voi faceti parte din cei care cred ca daca cineva este platit din banii vostri aveti voie sa va comportati ca niste vatafi iar acea persoana trebuie sa va suporte toate abuzurile si jignirile. Cred ca daca vreti sa fiti respectati ar fi bine sa invatati sa respectati.

    @Mihaela
    Nu cred ca mi-ar fi greu sa te jignesc, dar mi-ar fi rusine de mine. Din pacate se pare ca ai lipsit la lectiile de politete si respect. Pacat, ti-ar fi completat educatia.

  6. @Victor Ciutacu
    “La putere” ma refeream la functia maxima in stat pe care o putea obtine marinaru’ adica cea de PM.
    In general, intr-o monarhie, regele/regina este seful statului. “La putere” se succed Prim Ministri diferitelor partide politice care castiga alegerile.
    In Commonwealth sunt de ex 16 natiuni care au ca sef de stat pe Regina Elisabeta II. Cand intrebi “cine e la putere” in cele 16 tari, raspunsul invariabil vine “Primul ministrul John Doe” nu “Regina Elisabeta” pentru ca ea are puteri limitate si mai mult un rol ceremonial (ceremonial role).

  7. @Palpatine II, @roman: Va-ntreb si eu, cum anume v-a distrus PSD-ul orasul ? Serios, n-o fac pe prostul, curiozitatea mea e cat se poate de sincera, in conditiile in care n-am pus piciorul in Iasi in viata mea. Am intrebat-o si pe o constanteanca acelasi lucru, tot aici, si nu m-a convins deloc, dar cine stie…

  8. @urs289:

    Cred ca nimeni nu poate anticipa mersul
    evenimentelor 100%.

    Subscriu lui Val Vilcu (vezi azi 14:00-…A3);
    trebuie cerut demisia lui Basescu si a intregului
    cabinet; trebuie alegeri anticipate.
    Daca acest moment se pierde va fi nasol.

    Pentru cine are dubii cu privire la dorinta mea
    de-i vedea plecati pe astia (apropo de ce vorbesc
    de demonstratii pasnice), atunci ginditi-va ca
    mi-am luat-o acum doua decenii din pricina
    derbedeilor absolut gratuit, iar baietii care
    cica asigurau p-acolo perimetrul rideau.
    Apoi ar mai fi evenimentele din 1994 si 1998, cind
    in afara bucuriei de pe strazi de la cupa mondiala
    a fost razmerita, fiecare facea ce voia, erau
    cocotati in p…a goala pe camioane si defilau
    urlind din toti bojocii. Nimeni nu-i oprea.
    In strainatate m-am aflat in mijlocul unei multimi
    ostile si numai norocul a facut sa nu ma joace aia
    in picioare fiindca eram strain si alb.
    In 1989 am vazut oameni ce-si pierdusera uzul ratiunii
    si care faceau perchezitie (civili) tuturor acelora
    care treceau prin “perimetrul lor”.
    Acei civili nu mai dormisera de zile intregi (!) si
    aveau AK-47 pe mina si pusti (arme, nu copii).
    Deci d-aia zic ca lumea sa-si pastreze cumpatul.
    Azi am o mai mare experienta de viata.
    Sint susceptibil pentru ca stiu ce se poate si ce nu.
    Iar d-nilor ce doresc sa afle mai mult despre tactica
    si defensiva in adincime, le spun inainte de a cauta
    intr-un manual militar, sa caute sa citeasca despre
    Batalia de la Cannae.

  9. @ Victor Ciutacu
    Am observat ca suntem 4 cu acest nume care comentam pe blogul dvs si anume:
    1). MIHAELA
    2). MIHAELA
    3). Mihaella
    4). mihaela
    Sper ca nu-mi atribuiti mie toaate postarile celor cu numele acesta.
    In afara de Email (necesar, dar nu va fi publicat) nu este nici un alt element la vedere care sa ne diferentieze.
    E adevarat ca azi m-am cam intrecut cu postarile, ce sa fac,m-a cuprins si pe mine valtoarea, dar de aici si pana la a-mi reprosa ca aproape numai eu scriu…
    Promit ca n-o s-o mai fac!

  10. De ce oare huliganii au aparut doar dupa ce Antonescu si D. Constantin ca se vor alatura, in mod pasnic protestatarilor?
    E doar o intrebare de om de rand.

  11. citind postarile gazduite de Victor Ciutacu pe blogul sau, ma incearca sentimente amestecate. in acest moment imi vin in minte cuvintele unui epitaf de pe o cruce dintrun oras din rusia: “ajuta-ma Doamne sa fac bine,
    opreste-ma Doamne sa fac rau,
    dar mai ales, invata-ma Doamne
    sa deosebesc raul de bine”
    se pare ca cel mai mare rau facut acestui popor de gasca portocalie sub traian basescu a fost exacerbarea raului. cred ca acest singur motiv este suficient ca acest regim sa plece. totusi pentru a darama un regim tiranic profund corupt numai scandarile in strada nu sunt suficiente. politicienii, societatea civila, sindicatele, intelectualii daca vor sa faca ceva pentru acest popor care-si cauta libertatea vor trebui sa iasa din amorteala si sa treaca la fapte. este nevoie de fapte nu soapte… am sperante …ursul s-a trezit …pazea

  12. @Mihaela, Mihaella, mihaela etc.:

    Aceeasi problema am avut-o si eu. Am trecut de la Catalin, la Cãtãlin, si acum Cãtãlin I.
    Poti rezolva totul (in afara de mail, pe care doar gazda-l vede), gasindu-ti o specificitate a numelui sau folosind eventual si un pseudonim.

  13. sALUT VICTOR,
    REFERITOR CONDUCEREA JANDARMERIEI, PARTICIPANTA IN CIVIL SI INFILTRATA INTRE PROTESTATARI (FOTOGRAFIILE DIFUZATE IN SEARA ASTA DE ANT3 DI FACUTE DE UN FOTOGRAF AMATOR) DUMINICA, NU AVEA CE SA CAUTE LA MANIFESTATIE IN TINUTA CIVILA SI DOAR IN TINUTA MILITARA,DE INSTRUCTIE DISTINCTA.
    E O INTREBARE CARE TREBUIE PUSA JANDARMERIEI, CUM CONDUCEAU ACTIUNILE MILITARE IN CIVIL.

  14. Incercati sa prezentati in emisiuni solutii prin care sa fie finalizata aceasta situatie si sa ajungem la un rezultat final, la alegeri anticipate. Sa initiem strangerea de semnaturi pentru suspendarea presedintelui, sa fie intrebati toti senatorii si parlamentarii mai ales cei din UDMR si de la minoritati ce au de gand in continuare. Sa se faca ceva astfel incat legea comasarii alegerilor sa fie retrasa. Sa fie adusi oameni care ar putea sa se implice sau sa iasa in fata cu solutii noi astfel incat sa se schimbe ce s-a inceput.

  15. Incompetenta si incultura politica (si generala-vezi limbajul mai mult decat de lemn si cunostintele minimale pentru pozitia ocupata)au iesit pregnant in evidenta in aceste zile. Absenta bunului simt si inapetenta pentru democratie i-au facut pe guvernanti sa actioneze asemenea lui Ceausescu in 1989: jandarmi cu echipamente parca iesite din filmele SF (aici or fi banii pentru invatamant, sanatate si cercetare?!-sau si aici ?!!!), cod albastru, si de ce culoare o mai fi. Esenta democratiei ar putea fi rezumata, intr-o ordine fireasca, astfel: dialog, compromis, consens. Sa ne amintim de cand se guverneaza exclusiv prin HCM-uri comuniste (numite acum, pompos, ordonante de urgenta; sa ne amintim ca inainte de 1947-48 ofiterii aveau la dispozitie ordonante !!!).

  16. Cam multi securisti infiltrati in multime in Piata Universitatii. Mai discuta, isi mai dau cu parerea, mai baga cate un nas in camerele televiziunilor sa se auda vorbind… Sunt sceptic ca va iesi vreo branza, pana la urma din aceasta miscare, datorita manevrelor securistice care au loc chiar sub ochii nostri.

  17. Desi nu este locul potrivit, voi adauga un mic comentariu despre ce probleme sunt in Iasi si ce face acest primar Nichita, care este vicepresedinte PSD. In 10 ani Iasul a fost puternic devansat de orasele care:
    1. Au un aeroport pe bune, nu pisto-drom
    2. In 20 de ani, au avut o conducere politica locala non-PSD (vezi Cluj, Timisoara, etc) – Simirad si Nechita in Iasi sau Tom & Jerry
    3. Nivelul cultural superior – Iasul e un soi de Bucuresti mai mic, mai jegos si mai manelist
    4. au un aer respirabil. Mentionez ca Iasiul este cel mai poluat oras din Romania – o valoare foarte ridicată a poluării, de 285,68 de micrograme pe metri cubi de praf (valoarea zilnică normală este de doar 50)
    5. drumuri normale. Porţiuni de strazi recent modernizate sunt ridicate la o cotă de 20 de centimetri faţă de nivelul liniilor de tramvai. Daca vrei sa depasesti ceva din fata, dintr-o data ajungi sa te simti mai mic decat cel de langa.
    6. sistem de termoficare. CET ne lasa in fiecare an macar o luna in plina vara fara apa calda, repet in fiecare an. Nichita a facut cadou CET-ul unei firme franceze Dalkia plus garantii cateva terenuri/magazine din Iasi
    7. transport public in comun infect, irespirabil, mizerabil si scump. Nu va puteti imagina ce mirosuri
    8. parcari. Acestea sunt inexistente in Iasi
    9. locuri de joaca + parcuri. Noroc de Copou, dar este plin vara. In rest nimic, putin spatiu verde, niciun loc unde sa faci sport pe timpul iernii, niciun bazin de inot olimpic pentru a face sport de performanta, niciun patinoar
    10. Caini comunitari
    11. blocuri. Majoritatea sunt foarte vechi in Iasi, foarte scumpe pentru un oras nu foarte bogat. O garsoniera cat de cat decenta o poti inchiria cu aprox 200E, atunci cand studentii nu sunt in Iasi sau nu-si cauta locuinte.

    Cateva lucruri bune in Iasi, nu neaparat datorita primarului
    1. studentii – aduc bani si mentin orasul pe linia de plutire
    2. palas, desi a adus mult praf si inca nu e gata, a facut ca multi investitori sa-si deschida office in acele cladiri. Exemplu Amazon, Endava, etc
    3. Sarbatorile Iasiului, desi e plin de tigani si mizerie, pot aduce bani la bugetul local.
    4. Iesirea spre E85, acel drum cu aproximativ doua benzi pe un sens a dus la dezvoltarea orasului.

  18. Buna seara,eu consider ca in acest moment,cel mai potrivit om pentru a conduce Romania este Regele Mihai.Se pare ca nimeni nu vine cu aceasta propunere,cred ca este un moment prielnic,pentru a ne spala pacatele ca popor.

  19. Domnilor haideti sa fim seriosi chiar credeti ca acei jandarmi care stau de 1 saptamana in strada sunt vinovati de toate relele care s-au intamplat?Sunt niste simpli jandarmi care trebuie sa indeplineasca ordinele chiar daca nu sunt de acord cu ele, chiar daca poate si-ar dorii sa fie de partea cealalta a baricadei, si ei au salarii scazute, copii de crescut rate de platit.Ce ar trebui sa faca sa-si piarda locul de munca?Credeti ca ei vor sa lise sparga capetele, sa fie huiduiti si scuipati de manifestanti? Sunt militari trebuie sa faca ce li se ordona. judecatii si tragetii la raspundere pe cei care stau la caldurica si trimit ordinele

  20. De ce toate astea ? Pai, de aia pe care o puteti vedea in citatul urmator emis de putul gandirii unui ciumpalac de presa si ”afacerist” tepar, pe numele lui Mihai Giurgea:,,Pai s-ar putea ca la noi sa nu vedem (nu ca la greci vreau sa spun). S-ar putea ca manifestatiile din Romania sa fie ca cele de la Londra sau Madrid: cativa scandalagii care vor fi calcati in picioare fara probleme mari. Caz in care va ramane un guvern civil.

    Insa cu cat violentele vor fi mai mari, cu atat cresc sansele ca puterea sa fie luata de armata, cu sprijinul SUA. In cazul asta, cei de stanga (sindicalisti, politicieni, ziaristi) vor fi probabil impuscati fara judecata. Vor disparea pur si simplu de acasa si familia nu va mai sti nimic de ei. Cam cum au facut si coloneii in 1970, cu comunistii greci (si tot cu sprijinul CIA).” Mereu asteapta bajetii astia ca cineva sa le acopere dosul nadragilor sfasiati de de amaratii adusi la disperare, cu viata de caine : NKVD, KGB, iar acu’ se gandesc ca le-o tine partea CIA sau MOSSAD-ul care, pasa-mi-te, ar fi asa cretini sa mizeze pe gloabele detestate de toti romanii(inclusiv cei care au votat Basescu in 2009)

  21. vedeti comentariile jandarmilor pe -Jandarmeria romana forum la bursa zvonurilor si anume “Basescu se duce de vale”si faceti publice unele comentarii daca sunteti un jurnalist impartial.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.