Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Intersecţia principiilor cu interesul…

Intersecţia principiilor cu interesul…

Europarlamentarul Cristian Preda se plânge, pe bună dreptate, că nişte descreieraţi i-au dat jos blogul şi au atentat la libertatea lui de exprimare. Deşi nu jucăm pe aceeaşi parte şi nu l-am auzit să ia acelaşi tip de atitudine când aceiaşi descreieraţi atentau periodic (cu prilejul alegerilor sau, după caz, referendumurilor, ca strategie de campanie online) la libertatea mea de exprimare, nu pot decât să spun că omul are perfectă dreptate să fie revoltat. Numai că revolta lui erupe doar când sunt afectate drepturile sale fundamentale, ceea ce denotă interes, nu exces de principii.

Asta mi se pare una dintre cele mai mari mizerii posibile într-o lume (prezumtiv) liberă. Poţi să nu fii de acord cu ideile exprimate de un om, poţi să nu-l suporţi ca persoană, dar nimic n-ar trebui să-ţi dea dreptul să-i bagi pumnul în gură. Şi, dacă tot veni vorba, mi-ar fi plăcut, spre exemplu, ca reformatorul domn Preda să fie la fel de vocal în spaţiul public şi atunci când a fost coleg de listă de partid la europarlamentare cu eligibila domnişoară Antonescu. Al cărei singur merit în cariera politică este că-i fata tatălui său, securistul domn Antonescu, rezident de mare profesionalism la Anvers taman în perioada în care anticomunistul domn Băsescu făcea disidenţă prin muzeele şi bibliotecile portului belgian omonim.

UPDATE: Până-şi termină şurubăreala la propriul blog, dacă-şi doreşte acest lucru şi nu se simte lezat în demnitatea sa de intelectual, Cristian Preda are la dispoziţie, din partea mea, aici, fără nici o constrângere, spaţiu de exprimare liberă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

97 thoughts on “Intersecţia principiilor cu interesul…

  1. Stie cineva la ce multiversitate si-a dat Preda felceratul? Ca profesor plin nu e, e doar plin de el si in plus foarte obraznic.

  2. Io îl suspectez că şi-o futizat el propriul blog şi o nascocit toată povestea. Asta ca să nu pară că sunt o gaşcă de zombii portocalii toţi.

  3. voi credeti ca i-a fost atacat blogul? eu cred ca omul si-a “sinucis” blogul.
    parca si vad:- sterge d’le articolul ala, altfel…!!
    cum stergerea exclusiva a articolului era evident un gest (!)…a ales omul sa stearga blogul cu totul.

  4. Domn’ Ciutacu,
    Ocupati-va serios de Bula-norius pana nu-i prea tarziu. Tocati-l marunt la A2 si A3 cu colegii de la emisiunea lui Gadea.
    Uite aici un material bun

  5. Daca Preda asta isi spune parerile proprii,inseamna ca s-a intors Romania cu curu*n sus,e mai ceva decat scrisoarea lui Brucan,insa mai degraba e o portavoce a basexului,care cred ca o sa piarda treptat influenta in pdeleu cu cat mandatul lui avanseaza ,iar el devine din ce in ce mai enervant pentru niste baieti de pe acolo.

  6. Azi ca de altfel de nenumarate ori titlul articolului mi-a starnit un real interes, stimulul
    fundamental al activitatii omenesti. Dar dincolo de formularea aceasta sofisticata gasesc
    ca dorinta arzatoare de a cunoaste si de a intelege ceea ce a scris D-l Ciutacu este mai
    aproape de sensul desemnat de dumnealui drept target. Dar nu sunt sigura.Categoric, nu a
    folosit cuvantul “interes” in acest sens. Este doar sensul pe care am vrut eu sa
    subliniez, pentru mine ca target.Dumnealui mai de graba s-a gandit la sensurile de:
    avantaj, folos, castig, profit. Am dreptate?
    Hm. Ma gandesc ca e un castig ca am reusit ca macar un cuvant din titlu sa-mi explic.
    Urmeaza celelalte.

  7. Cam asta scriam inainte sa-i dea jos blogul.
    M-a enervat la culme atunci cand a plecat de la masa de la ordinea zilei, insa, spre deosebire de patapievici si avramescu, el, totusi, pare ca si-ar putea reveni din dragostea asta oarba (ca sa nu-i spun pupincurism) basescieni…

  8. Ioska zice că din Modrogan a fost atacat. Eu am constatat că are el nişte informaţii…pesurse.
    🙂

  9. Eu as sugera sa-i dai omului ocazia sa se exprime in direct, la Vorbe grele, desi ma indoiesc ca va veni.

  10. Daca Preda va mai intinde coarda (ceea ce speram cu totii),eu cred ca Muc Cel Mic isi va iesi din tocuri si vom avea parte de un mare show. Foarte bune emisiunile d-nului Gadea(ma intreb cand incep si “Vorbele Grele”).

  11. Cand omul simte pe propria piele cenzura,doare.Vreau sa vad cat ii tine pe PD-isti dorinta asta subita de revolta si de innoire.@Victor :cand incepe emisiunea ta(anul asta)?E la aceeasi ora?

  12. E vai si amar de capul nostru cu actualii(noi si mai vechi)conducatori inculti,corupti si lipsiti de”manere,mon chere”Am ajuns de rasul lumii si nimanui nu-i pasa!

  13. Rugă de căpuşă

    Dă-i Cerule putinţa şi dorinţa stăpânului să-şi hrănească bine câinele ca să am şi eu ce suge.

  14. Pentru mine d-l Preda este doar colegul lui Ridzi, Eba, Honorius, Berceanu etc.Avea si timp, si o mie de motive sa ia pozitie pana acum, dar a tacut chitic.Tacerea inseamna acceptare, faptul ca maraie putin astazi nu imi trezeste decat sentimentul de sila pe care il am fata de organizatia mafiota pd-l.

  15. :))))
    NU’sh care-i adevaru’ cu bloaga d-lui C.Preda dar eu nu-s asa crestina ca altii. Asa ce bucurie ma incearca numai la ideea ca urmeaza altii!!! Ualeuuu ce fericire!!!
    Plus ca si-o merita. Si moaca il tradeaza pe dom’profesor univ. (tineri mai ajung acuma Doamne!!). Ma uit atent la buzele alea destul mititele pentru un barbat si aduse usor in jos, in colturi…gura de om al dracului! Nu-i deloc de jelit mai degraba, vb.lui Badea: – Ia,ia-o si p-asta!

  16. Domnule Ciutacu,

    Inainte de toate as dori sa va transmit dumneavoastra,familiei cat si celor ce va apreciaza calitatile de bun jurnalist un 2010 sanatos si prosper.
    Se vede ca poporul asta roman,raspandit atat in tara cat si in strainatae sufera, in ceea mai mare parte de amnezie sau pierderea temporara a memoriei.Este o boala cumplita care se manifesta pentru unii din 1990 iar pentru altii are forme acute odata la patru sau cinci ani.
    Se vede ca ignoranta sau/si saracia i-au facut pe foarte multi dintre noi sa ne vindem soarta pe un kilogram de faina, un pui congelat sau o sticla de ulei comestibil.
    Constiinta acestora trece prin stomac doar pentru trei zile asa cum se intampla cu toate minunile. Ne meritam soarta si umilintele la care ne vom supune cu totii,indiferent pe cine am votat sau sustinut.Ca asa este in democratia de tip romanesc. Cea mai mare parte pentru unu si unu doar pentru cativa , si anume cei care au investit material in acel unu .
    Cat despre Voinescu sau Preda, nu am nici cel mai mic regret pentru ceea ce li se intampla.
    Au lins cu sarg blidele presedintiei si partidului sustinator fara a se gandi ca nu trebuie sa fi doar destept si educat pentru a fi respectat si recompensat pentru serviciile tale, trebuie mai intai de toate sa fi lichea si plina de bani.Idealismul acestora dovedeste idiotia din capul lor.Sa le improspatam memoria tuturor celor ce inca mai cred ca vor fi recompensati pentru serviciile lor de oamenii presedintelui cu acesta in frunte.
    Monser, scopul scuza mijloacele , a spus nemuritorul Gambeta.

  17. In armata, cand comandantului nu-i placea de careva, propunea avansarea intr-o functie departe de el, sau il trimitea la cursuri in vederea avansarii.E posibil ca Preda sa fi fost “avansat” la Bruxelles.Sper sa traiesc suficient, sa apuc ziua in care Romania va avea un presedinte cu educatie regala.

  18. Preda asta e bolnav.. Il vad acum la Gabi Firea si se manifesta tot ca o sluga a lui basescu.. vorbeste de reforma clasei politice dar basescu nu trebuie atins, este curat ca lacrima si nici nu face parte dintre cei semianalfabeti.. Pentru el toti cei care-l ataca pe iubitul sau base sunt obsedati..Vorbeste continuu, este la fel de enervant ca si in campania electorala care parca pentru el nu s-a incheiat.. E grav ce se intampla cu omul asta.. si sunt multi ca el..

  19. Poate ca ar fi bine sa posteze aici,Sever Voinescu care este putin amnezic in vreme 🙂

  20. ce handicapat preda asta..fereasca Dumnezeu..parca e un robot stricat ..noroc ca are ochi zglobii precum bilele la loto:))

  21. Eu zic asa: pentru ca l-a pupat puternic pe Basescu intr-un loc umbrit, Preda e un om cu putza mica…
    Daca totusi, in cesul al 13 lea, si-a dat seama ca PDL-ul nu are multe sanse ca “partid stat” … e un inceput de normalitate.

    Nu prea am eu, totusi, incredere in astia.

  22. Uite d-aia trebuie sa existe ziaristi mintosi. Sa aleaga din poliloghia politrucilor esenta ziselor si sa ne-o livreze si noua, care suntem mai naivi. Ma gandeam ca e ceva de bine cand a inceput sa vocifereze acest domn. Dar, are dreptate dl.Ciutacu: de n-o fi vociferat si mai inainte cand se intamplau “chestii” asemanatoare?!? Mi-am revenit. Are dreptate Badea ca sunt cu totii intresati numai de ei si ai lor. Pentru noi… NIMIC! Si asta pe banii nostri. Om fi vreun popor de masochisti. Platim pe unii ca sa-si bata joc de noi.

  23. Cristian Preda pentru mine este un descreierat asa ca delirul lui pe la TV sau pe blogurile lui ma lasa rece. Cristian Preda dute la culcare TU si ceilalti colegi ai tai ce ne conduc spre FOAMETEA ca trend in Romanica.

  24. De ce este “intersectie” si nu
    “incrucisare”?Ca aceasta ne duce la drumuri. Cred ca cel mai aproape de sensul dorit de
    dumnealui este “intretaiere”.Dar totusi sunt vexat cum se pot principiile intersecta?
    Bineinteles ca ne gandim la principii morale: principiul demnitatii, principiul
    responsabilitatii, principiul claritatii, principiul egalitatii, principiul solidariratatii, etc.
    De ce sunt vexat? Pentru ca principiul este elementul fundamental, lege de baza pe care
    se intemeieaza o norma de conduita, este un punct de plecare a ceva, care nu se schimba
    ca ciorapii. Din moment ce omul le-a acceptat se tine de ele si in mod normal nu are voie
    sa se intersecteze cu interesul. Daca se intersecteaza nu se mai poate vorbi de “principiu”.
    Dar de fapt acele puncte de suspensie nu sunt puse degeaba. Ele ne acorda libertatea sa
    “speculam” nitel.
    Intrand in text ne izbim de fraza:“Niste descreierati… au atentat la libertatea lui de
    exprimare”. Grav, foarte grav. De ce ? Pentru ca libertatea exprimarii este strans legata de
    libertatea constiintei si constituie posibilitatea omului de a-si exprima gandurile, opiniile,
    credintele, etc.si conform Constitutiei este INVIOLABILA.
    Libertatea exprimarii permite tuturor cetatenilor sa participe la viata politica, sociala si
    culturala.
    Si aceasta libertate de exprimare se aplica cu precadere la acei oameni care au ceva de
    spus in beneficiului mersului inainte al societatii.
    Voi continua maine.

  25. Am capatat o aversiune fata de genul de oameni like Preda, tipul asta de oameni care au pupat in fund pana nu mai aveau saliva iar cand se simt neindreptatiti la ciolan acuza de demagogism. Ce dracu ii bagam atat in seama, sa-i rupa gatul colegii de partid si sa nu mai auzim de el. Parerea mea.

  26. De la Guta si Salam … fara numar pentru telectualu’ lu peste sucarit Preda :
    Hai Prigoana baga mare,cicalichi cichicea
    Cel mai tare din parcare, cicalichi cichicea
    Honorica-i de valoare cicalichi cichicea
    Scoala-n Ameriica areeee..cicalichi cichicea
    La valoarea ta Horica
    I-o dai in freza lui Predica….oooofffff viata mea…oooof dusmani ca vooooiii PREDA SI COTOI…Va-mbrac dracu’-n euroooiii cicalichicea….

  27. Am mai scris un mesaj la aceasta postare,dar ,dupa ce l-am urmarit pe Preda la Gabi Firea in emisiune ,mi s-a facut instant greata si voi explica de ce.Preda nu incearca altceva decat sa relanseze PD-ul pe idei furate de la liberali,cu acceptul lui Traian Basescu.Practic ,la ora actuala,stiind foarte bine ca PD-ul va scadea in ochii populatiei prin uzura guvernarii,nu face decat sa inceapa sa aplice un intreg proiect de durata ,furat de pe blogul lui Crin Antonescu.Dupa ce au incercat cu “revolutia bunului simt”,o alta idee de-a mea,acum marele intelectual al lui peste prajit,Preda,imi fura un intreg proiect,de durata ,pe care il pregatesc inca din campanie pentru PNL,pentru liderul sau .L-am numit “proiectul portilor deschise”,asta dupa ce am observat ca ,in gura celor de la PD,au aparut foarte des aceste cuvinte.Culmea ironiei face ca aceste cuvinte sa fi fost mentionate de mine inainte de sarbatori intr-un mesaj privat catre Chiuariu,caruia nu i-am scris de mult timp,dupa ce am vazut reactia prosteasca a lui Tariceanu.E un intreg proiect ,despre detaliile caruia nu vreau sa vorbesc ,dupa ce vad ca PD-ul il preia in tr-un mod pe care doar ei il pot explica.Pe de o parte,Basescu alimenteaza tensiunile din PNL,ademenindu-l pe Tariceanu cu guvernarea,pe de alta parte ii fura proiectul lui Antonescu.Cum dracu sa nu fiu revoltata,cand nu pot uita de ceea ce a facut Basescu in campanie?Ideile mele le dau doar cui doresc eu.De ce Preda nu gaseste idei proprii pentru reformarea PD-ului?E in lipsa de inspiratie?

  28. In principiu are dreptate, numai ca e cam prea tarziu. Azi vorbeste despre oligarhizarea pedeleprelor? Pai pedeleprele sunt oligarhizate de cand se stiu ele, nu de ieri de azi, cum incearca `mnealui sa ne faca sa credem. Ce, Berceanu, Videanu, Cocos, Udrea, Prigoana sunt de ieri de azi in partidul controlat de Beshescu?

    Si mai e o chestie, azi se delimiteaza de niste personaje ca EBA si Prigoana jr. Pai s-avem pardon, dar cand a concurat `mnealui la europarlamentare eu stiu ca a fost pus pe aceeasi lista cu EBA. Atunci de ce nu i s-a facut rau ca acuma? Aaaa, intre timp si-a vazut sacii in caruta si acum isi poate permite sa dea ca cacat in colegii pedelepre? Mi se pare josnica atitudinea lui. Daca avea sanje in instalatie spunea de la bun inceput la fel ca Mungiu: este sub demnitatea mea sa apar pe aceeasi lista cu o tampita ca EBA!

    Omul mai are doua alternative: ori un glonte in cap, adica o demisie de onoare, dupa care poate sa manance cacat cat ii place, ori sa faca ciocul mic si sa execute jocuri de glezne. I-am urmarit azi bla-bla-bla-ul de pe Realitatea. Se pare ca a ales a doua varianta, adica a indulcit tonul. Ca sa vezi, ca o fi ca o pati, ca modernizare, ca gestiune optima de resurse in cadrul partidului … bla-bla-bla! Sincer mi s-a facut sila. Ma asteptam la mai mult de la dom` decan. Nu de alta dar s-ar putea sa aiba surpriza sa-l ia vreun studinte peste picior: ia asculta dom profesor, cu e cu pulitica frate, ca din ce vazui la matalutza, mi se pare cam curva! 🙂

  29. din pacate vedem tot mai des oameni de slaba calitate la televizor.Nu ar fi nici o problema,e loc pt toata lumea dar apar tot mai multi indivizi gen bula,pacala,tandala si alte lighioane nedaruite ca acest sec si fara gust preda.In tara lui marin preda si a lui nichita stanescu e lider de opinie un nechemat ca asta…si altii ca el.e cel putin jenant.da la ce sa ne mai miram?dac basescu poate fi prezident pote fi si asta lider de opinie…partz.

  30. supararea lui preda cam miroase a facatura;cine stie ce-o fi in mintea lui basescu?

  31. Domnule Ciutacu, in putina mea experienta de viata si poate cu o doza excesiva de cinism in minte, imi permit sa spun ca avem doar oamenii care ii meritam, iar ceea ce avem acum la conducerea acestui stat( ma refer la calitatea oamenilor) vom mai avea si de acum inainte. As putea sa spun ca o parte din ” gazetarii” valorosi ai acestei tari isi consuma energia inutil practic, probabil doar atingerea unor scopuri de principiu si de crez personal, pentru ca nu cred ca vor putea sa faca si altceva.Presa nu poate inlocuii lectura si nici activitatea intelectuala(nu ca as avea ceva cu presa, inteleg foarte bine importanta presei intr-un stat), la fel cum nici mersul pe jos pana la toaleta nu poate inlocuii activitatea fizica. Ambele de altfel(activitati – a nu se intelege altceva) necesare pentru sanatatea umana. Asa ca, sa ne asteptam in continuare de la oamenii cu tot mai multe disfunctionalitatii, ca sa nu spun mai rau.!!!…

  32. Buna!
    preda membru pdl cu 6 luni inainte de a deveni europarlamentar?nu suna a infiltrare de agentura,om trai si om vedea!pute ceva la el daca nu e infiltrat sau e invidios ca el ia 7000 de euroi si astialalti iau mult mai mult!da’ ce blog avea asta ca era scula mare in pdl, ca i l-au dat jos aia?!cred ca era din ala gratis care ti-l hacuie si un coptil de primara,baga tata bani in propaganda daca vrei sa te vizioneze cineva ,altfel la bruxelles ca e liniste si bine …ce-ti bati capu’ cu ciocardeii
    din bucale!

  33. Nu ma intreb de ce abia acuma, sare in caruta cu principii si alde Preda. Nu ma intreb si nu vreau raspunsuri, dar nici nu il vreau in spatiu public, ala in care imi foiesc si eu existenta, acum cind ii vine sa vomite de atitea pupaturi de cururi si de mincat cacat cu lopata. Sa mearga frumos la dezpupincurizare o vreme si nu pe banii nostrii, cam multi pe acolo pe unde isi poarta “principiile” si mai ales sa sara in sus la numirea unuia ca Oprea, in fruntea Armatzii si facerea unui guvern cu tradatori si lepre de la alte partide.
    Eu nu il “servesc”, multumesc.

  34. @Irina

    imi dai si mie adresa ta de mail?
    nu vreau sa deranjez pe tema liberala semnalata.
    Ms.

  35. Da, Cristian Preda avea ceva de spus, si s-a folosit de dreptul acesta a “libertatii de exprimare”.Pe scurt: “Influenta oligarhiilor trebuie sa inceteze si in PDL”; “trebuie sa se faca profesionalizare impotriva tendintelor oligarhice”.
    Si? A spus ce a simtit! A contestat cineva spusele lui? Doar primul ministru urla pe toate posturile TV “Libertatea de exprimare este garantata in PDL”; “fiecare membru putandu-se exprima la Congresul ce va avea loc anul acesta”. Adica din aceasta afirmatie putem concluziona ca pana atunci ciocu’ mic si joc de glezne? Uite, domnul Preda nu a stiut ca numai in anumite perioade e se poate exprima liber.
    La remarca facuta de domnul Preda ca “la PDL se vorbeste pe o singura voce”, domnul prim-ministru a gasit o replica usturatoare dar a rostit-o zamband:”Dupa cum vedeti se vorbeste cel putin pe doua”.
    Mai poate spune ceva D-l Preda?
    Cred ca am mers cam prea departe in acest tip de “dezbatere” ca nu aceasta este mesajul D-lui Ciutacu.Se pare ca am fost dusa pe val din cauza continutului cuvantului “oligarhie” in sensul in care l-a folosit d-l Preda, adica acela de “om cu bani, care influenteaza decizii in partide.
    Voi continua.

  36. A fi pe aceeiasi lungime pe unda cu cineva este un deziderat dorit de toata lumea, dar putini o pot realiza. Asa s-a intamplat si in cazul D-lui Ciutacu cu Cristian Preda, numai ca dumnealui a exprimat aceasta idée altfel spunand:”…nu jucam pe aceeasi parte” motiv pentru care pune pe cantar “libertatea lui de exprimare” cu “libertatea mea de exprimare” si ajunge la concluzia ca atentatul la libertatea de exprimare ar fi trebuit sa-l deranjeze pe C.Preda indiferent de cine a “beneficiat” de acesta, si ar fi trebuit sa ia
    “ atitudine”impotriva lui si nu numai cand strict “libertatea lui de exprimare” a fost incalcat in picioare.
    Nu-i contesta dreptatea acestuia de a fi revoltat; remarca doar cu aciditate:”Numai ca revolta lui erupe doar cand sunt afectate drepturile sale fundamentale, ceea ce denota interes, nu exces de principii”. Si din nou D-l Ciutacu are dreptate, chiar se manifesta la D-l Preda “intersectia principiilor cu interesul”
    Mai scriu de text

  37. Ceea ce ma face sa mai scriu de acest articol este consistenta ideilor continute in:” Poti sa nu fii de acord cu ideile exprimate de un om, poti sa nu-l suport ca persoana, dar nimic n-ar trebui sa-ti dea dreptul sa-i bagi pumnul in gura”, tocmai pentru ca libertatea exprimarii este garantata prin Constitutie. Dar cine sunt primii care incalca prevederile Constitutiei? Oamenii puterii in frunte cu “lupul de mare si camarila lui.Acest lucru este intradevar “una dintre cele mai mari mizerii posibile” impreuna cu “bagatul pumnului in gura” cu atat mai mult cu cat vorbim de “o lume …libera”.In locul punctelor trebuia sa fie cuvantul “prezumptiv” pe care D-l Ciutacu pune in paranteze dar nu ca o explicatie ci ca o ironie.. Dumnealui ar fi dorit ca Preda sa fi fost si sa fie “la fel de vocal si in spatiul public”si in alte probleme in calitatea sa de europarlamentar.
    Si parca omul ar fi reflectat asupra acestei critici a si inceput sa critice “aroganta celor care s-au imbogatit din “contracte pleasca” cu statul, si abordeaza chiar si alte
    probleme.

  38. Eu cred ca Preda are sarcina de partid ca sa faca campanie, victimizindu-l pe H.Prigoana. Toata lumea va zice “Ce are cu baiatul asta, uite cu dragut e, ce daca e tinar!” si gata victima.
    Preda nu a “tradat” pdl, este un ostean fidel care face jocuri electorale. La fel si S.Voinescu. La fel si Realitatea TV.
    Din pacate, cred ca au reusit si, tot din pacate, va iesi deputat.
    S.

  39. Se pare ca e conditie esentiala in PD-L pentru a candida : dosar penal sau macar niste contraventii…
    Este sau nu conflict de interese : tatal- face afaceri in sectorul 1, fiul- candideaza ( si face afaceri ?) in sectoru’ 1 ???

  40. Enervant mai este mizeria asta, care s-a remarcat doar prin slugarnicia fata de puternicii zilei si care are impresia , ca daca el este profesor(de care prof. oare?.. de lins in cur?) alti profesori nu mai exista. Daca asta e profesor de ceva , inseamna ca ceilalti sint toti academicieni . Poza si caracter de provocat voma.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.