Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cugetări de om cu burta (încă) plină

Cugetări de om cu burta (încă) plină

1. Propunerea asta cu accizarea gazoaselor/hamburgerilor/dulciurilor, făcută ca mare dezabatere publica, este (după mintea mea de om simplu, evident) nimic altceva decat o invitaţie delicată adresată marilor producători/importatori la negocieri private. Daca discutiile informale vor fi încununate de succesuri, populaţia va fi informata festiv că i-au fost ascultate păsurile şi i-a fost înteleasă revolta justificată. Dacă nu, copiii noştri vor mânca/bea mai scump, nu mai sănătos.

2. Dat fiind că scad bugetele-n media (pe motiv întemeiat de criză), iar cele ale serviciilor secrete nu (că e nevoie de vigilenţi la fruntariile ţărişoarei), am şi eu o propunere constructivă. Deci – întotdeauna există un deci – n-ar vrea securiştii să plătească ei drepturile de autor ale celor detaşaţi în presă? Doar a zis Providenţialul că trebuie să fim solidari unii cu alţii şi, dat fiind că poporul suveran are întotdeauna dreptate prin reprezentanţi, noi ascultăm şi să ne supunem smeriţi.

3. Pentru că pupincuriştii lui Băsescu pe care-i concediază pe capete Vântu (deşi ei sperau să-i promoveze) n-au înţeles atitudinea mea uşor reţinută de ieri, la viitorul slugoi dat afară o să fac un foc de artificii, să aibă mulţumirea sufletască necesară.

UPDATE: Uitasem să mă pronunţ în scris asupra problemei de importanţă planetară Prigoană Jr. vs Stroe. Nu-i colegiul meu, nu mă pasioneză politic. O fac, însă, telegrafic, să nu sar din trend. Radu mi-e oarecum amic (la fel ca o sumedenie de alţi politicieni, inclusiv portocalii), e şulfă bătrână, ştie meserie în Parlament, stă destul de bine-n piaţa cu scule de profil. A fost activist UTC. Aşa, şi care-i chestia? Şi Boc, şi Mihai Răzvan Ungureanu au fost. În plus, i-a fost secretar de partid lui Băsescu, deci e priceput la şefia de organizaţie de bază. Honorius e fiul amicului meu Silviu, îl cunosc din casă de la ei. E extrem şi enervant de tânăr, e necopt, e zărghiu (nu mai mult decât cei de-un leat cu el), e entuziast, bine crescut, respectuos. A făcut nişte şcoală afară, nu-i Einstein (deşi, pe lîngă EBa, ar putea trece), iar dacă posturile tv ale lu’ tac-său şi banii băgaţi în partidul ăla fascistoid au mers pe piaţă în campania electorală (europarlamentare, parlamentare, prezidenţiale) nu văd de ce n-ar merge şi acum. Contestatarul intelectual Preda ştie cumva ce provenienţă au avut fondurile lui de campanie? Mi-e teamă că nu şi nici nu-l interesează. Crede că totul i se cuvine. Nu-i vina lui Honorius că Silviu a ajuns să aibă un cuvânt atât de greu în PD-L. Are o oportunitate, încearcă s-o valorifice. Dacă ar fi să votez, aş pune ştampila pe Stroe, dar nici nu mă irită candidatura lui.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

128 thoughts on “Cugetări de om cu burta (încă) plină

  1. Domnule Ciutacu, e prima oara cind ma uit pe acest blog si trebuie sa recunosc ca sinteti faorte aproape de perfectiune. Nu am intilnit pina acum concentrat, in stare aproape pura. caracteristicile unui tip uman asa cum numai in literatura se construiesc personajele: ranchiuna, mitocanie, limbaj de primitiv, lipsa de nuante si mai ales a simtului umorului, autoironia e in tusa atit de groasa ca tot fudulie primitiva devine. Cuvintul cheie in ce te priveste este intr-adevar primitiv. Atit de primitiv ca nici aceasta postare n-o vei accepta. Admir insa autenticitatea. Nici nu vrei sa pari altceva, ceea ce apreciez.

  2. “Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?”
    Dan Puric

  3. D-l Ciutacu n-ar fi jurnalistul numai “ochi si urechi” daca nu ar pune punctul pe “i” cand trebuie. Daca cineva ar fi crezut ca dumnealui vorbeste de accize numai de dragul de a apara pana si interesele copiilor in privinta consumarii alimentelor sanatoase greseste; Dumnealui nu-i iarta pe cei pentru care nu exista scadere de buget: “serviciile secrete” si in “parantezele faimoase” ale dumnealui gasim explicatia biciuitoare:”ca e nevoie de vigilenti la fruntariile tarisoarei”.Bravo, sa nici nu-i iertati vreodata!

  4. apropo de asta, zicea un tip ieri la kissfm (un ascultator) ca daca tot sunt nocive si le pun taxe, de ce nu le scot de tot, avand in vedere ca nu fac bine populatiei. si nu-i asa ca are mare dreptate.

  5. Am revenit dintr-o vacanta in Romania(luxul pe care mi-l permit de 2 ori pe an atata vreme cat mai am parinti si un copil student pe acolo) si vreau si eu sa va spun LA MULTI ANI,DOMNULE CIUTACU!
    Speranta se spune ca moare cu noi asa ca inca mai sper la ceva bun pentru tara mea. Dar nu pot decat sa am un gust amar cand aud ca un asa zis prieten de familie imi spune ca a sustinut pe Basescu la candidatura pentru ca primarul din localitatea unde locuieste i-a promis un teren de 250m patrati sa-i faca fiica-si o casa sau ca am intalnit oameni care incercau sa-mi explice cu o inversunare crunta de ce sunt buni basescu,udrea si videanu si cum televiziunile mogulilor au incercat sa manipuleze poporul cu minciuni sfruntate(trebuie sa recunosc ca sunt una din persoanele ,,manipulate”).
    Domnule Ciutacu, nu pot decat sa sper ca atata vreme cand din eter mai pot sa tin aproape cu oameni cu coloana vertebrala mai am o speranta.

  6. @ MIHAI stimate domn in afara de a arunca niste vorbe aiurea, ele pot fi sustinute si cu argumente concrete?…ca sa vorbim, vad ca e moca, macar sa si spunem ceva.

  7. Sunt siderata!! Guvernul nu a instituit “taxa pe prostie” !!
    Singura taxa care ne-ar putea scoate din criza!
    FMI, Banca Mondiala, UE … povesti!
    Toti astia ar face plecaciuni la poarta noastra. Am revolutiona noua ordine mondiala !!
    Hai, Boc, te rog… “taxa pe prostie” – venit exclusiv al cancelariei primului ministru ! 🙂

  8. Pentru Mihai, citeste-o pe Cernahoschi ca scrie direct din birourile SRI, si mai scrie si pe placul vostru, iti recomand cu caldura, bineinteles, sa-l citesti si pe maestrul TRU.

  9. Sa – i multumim inca o data DIASPOREI ca ne-a ajutat cu asa PRESEDINTE si asa guvernanti !!!
    Ei stau acolo si mananca Mc Donalds si rad de prostii de romani cum o sa manance o shaorma ” pe sub masa ”…
    Suntem un popor minunat !!!

  10. P.S.
    ”Two things are infinite: the universe and human stupidity : and I’m not sure about the universe” – Albert Einstein

  11. O intamplare adevarata: am avut invitata la masa o doamna din Germania. Ramnca plecata prin anii 90. A votat cu Basescu, cu disperare, ca altfel, alalalt urma sa aduca in tara rusii si comunismul. Da, acuma tara ar fi fost invadata. Am incercat un mic protest, asa de gazda, dar s-a isterizat si am renuntat. De atunci sant mut.
    in cealata ordine de idei, dragi copii (am 66 de ani, e dreptul meu) ma gandesc la dilemele voastre (intelectualeeeeeeeeeee, binenteles) cand prieteniile se impart fara a neglija botezurile maneliste (de, mondenitati).
    Spre consolare, nu va scandalizati ca si pe vremea impuscatului dizidenti deveneau intelectualii numai dupa ce li se lua malaiul. Pana atunci pupau la greu. Ca sant si exceptii admit doar ca sa confirme regula .
    Chiftea fericita!

  12. Nu suntem oare tara cu cele mai multe impozite din lume?Pentru a nu ne fi amenintata suprematia trebuie sa inventam alte impozite si taxe,la ceva trebuie sa fim number one, nu??

  13. Si ca sa ajung la “end of the story”, adica cu povestea “vigilentilor”, D-l Ciutacu vine cu o “initiativa” de zile mari”, o “propunere constructiva” “dupa mintea” omului “simplu”; o propunere care seamana a concluzie si este introdusa prin “deci”, conjunctia care marcheaza ceva ce urmeaza, care are o consecinta: “Deci… n-ar vrea securistii sa plateasca ei drepturile de autor ale celor detasati in presa?” doi iepuri impuscati dintr-un singur foc!!ca doar “are grija Lupul de Mare sa nu-i ramana lustragii pe drumuri”, si D-l Ciutacu din nou isi impinge ironia la paroxism:”si daca n-o face el o sa-l puna pe Florin Coldea sa se ocupe competent”.Doamne ce curaj! dincolo de misto si ironie. Si revine apoi la noi, poporul suveran cu amaraciune care asculta si se supune spunand:”noi ascultam si…ne supunem smeriti”.Hai, ca le-ati zis-o! Bravo!

  14. Era odata un banc sec:
    “Doua submarine ies la suprafatza.Comandantul primului submarin intreaba: Catzi? ; Comandantul celui de-al doilea submarin raspunde: Cinci.; Primul : Ce cinci? Al doilea : Ce catzi?”
    Cam asa sta treaba si cu penultima ta fraza. Esti de acord cu ea sau ai dat-o si tu asa de pamplezir ca sa ne arati ca nu te intereseaza ….. CATZI?

  15. Cu 20 şi ceva de ani în urmă ni s-a luta:lumina,gazele,mâncare a fost pe raţie,şi nu am murit! Pentru guvernanţii de 20 de ani încoace poporul român este tot cobai(gripa aviara,gripa porcina etc,etc,.impozite taxe…) şi tot n-am murit! Eu le sugerez actualilor să încerce cu cianură că poate atunci vor ajunge la rezultatul scontat !!!!!!!!

  16. Victore ,citeste pe blogul lui Ioan Mircea Pascu despre taxa pe sex adresata finantistului
    stie si el ceva, da e vorba de punctul G si sunt multi prietni pe acolo.

  17. Am inteles dom’ Victor,ii posibil sa nu se fi deschis filmul,imi pare rau,sa fii sanatos asa as fi facut si eu!

  18. Bun, dinspre partea mea sa creasca cu 10 000% pretul fast food-urilor si al produselor din restaurante (si asa s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, si toti mafiotii care spala bani nu-si fac decat restaurante si hoteluri in care servesc si ofera numa’ porcarii)! Iar snobismul ajunsese la cote paroxistice, fiind exclus din toate cercurile sociale oricine manifesta cea mai mica retinere in a deveni “stalp de cafenele” respectiv sprijinitor de speteze si emitator de flatulente prin restaurante si fast food-rui. Eu fiind muritor de foame prin traditia familiei am fost intotdeauna afectat de aceasta stare de fapt.

    Dar n-ar fi mai bine sa faca 0 TVA sau chiar sa acorde subventii pentru alimentele de baza, neprelucrate suplimentar (carne cruda, lapte&lactate, fructe, legume, oua, peste, etc)? Adica, bun, descurajezi omu’ sa bage otrava si infectia aia in el, dar sa poata sa isi achizitioneze alimente “normale”, si sa renteze sa si le prelucreze singur dupa cum il taie capul! Si prin asemenea subventii ar fi sprijinita agricultura autohtona: “baga, romane, telemea de Sibiu, lasa dracului cheeseburgerul capitalist prin care iese euroiu’ din tarisoara”!

  19. @ Mihai! ca domn…nu ma cutez!!
    Iete dracia-dracului ca ti l-a postat! Cred ca domnul Ciutacu posteaza si sub pseudonimul Gica-Contra. Diaa! Si stii de ce? In afara faptului ca puti a portocaliu, mai ai o hiba: esti tantalau! “Analiza” ta de trei-parale e buna pentru ciclul primar dar are o calitate! Asa niste pitici pe creier ce mi-a produs, incat eu ti-as fi tras un sut in cur cu o viteza depasind-o pe cea a luminii. Si, daca tot vrei sa dai dovada de “intelighentie” (‘otzule, o tii ascunsa bine!), tot e prima oara “cand intri”, n-ai vrea sa fie si ultima???? Ce zici?!

  20. eu altceva nu inteleg – cum vantu inchide ziare in bucuresti si deschide televiziune la chisinau!? mai cumpara si site-uri…

  21. Prieteni, eu am o nelămurire. Mititeii electorali, sunt sau nu pe lista alimentelor nesănătoase? Daca sunt, ne-am dat dracu’ rău de tot! Cum dracu’ mai poți sa faci o campanie electorala ca la carte, în condițiile astea? Se va alega praful de noi!

  22. si Ceausescu a inceput cu alimentatia rationala in ’80 dupa care au urmat cartelele pentru alimentele de baza! Aceiasi vrajeala nu mai pot de grija noastra, li se indoaie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.