Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Intersecţia principiilor cu interesul…

Intersecţia principiilor cu interesul…

Europarlamentarul Cristian Preda se plânge, pe bună dreptate, că nişte descreieraţi i-au dat jos blogul şi au atentat la libertatea lui de exprimare. Deşi nu jucăm pe aceeaşi parte şi nu l-am auzit să ia acelaşi tip de atitudine când aceiaşi descreieraţi atentau periodic (cu prilejul alegerilor sau, după caz, referendumurilor, ca strategie de campanie online) la libertatea mea de exprimare, nu pot decât să spun că omul are perfectă dreptate să fie revoltat. Numai că revolta lui erupe doar când sunt afectate drepturile sale fundamentale, ceea ce denotă interes, nu exces de principii.

Asta mi se pare una dintre cele mai mari mizerii posibile într-o lume (prezumtiv) liberă. Poţi să nu fii de acord cu ideile exprimate de un om, poţi să nu-l suporţi ca persoană, dar nimic n-ar trebui să-ţi dea dreptul să-i bagi pumnul în gură. Şi, dacă tot veni vorba, mi-ar fi plăcut, spre exemplu, ca reformatorul domn Preda să fie la fel de vocal în spaţiul public şi atunci când a fost coleg de listă de partid la europarlamentare cu eligibila domnişoară Antonescu. Al cărei singur merit în cariera politică este că-i fata tatălui său, securistul domn Antonescu, rezident de mare profesionalism la Anvers taman în perioada în care anticomunistul domn Băsescu făcea disidenţă prin muzeele şi bibliotecile portului belgian omonim.

UPDATE: Până-şi termină şurubăreala la propriul blog, dacă-şi doreşte acest lucru şi nu se simte lezat în demnitatea sa de intelectual, Cristian Preda are la dispoziţie, din partea mea, aici, fără nici o constrângere, spaţiu de exprimare liberă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

97 thoughts on “Intersecţia principiilor cu interesul…

  1. Sincer, nu-mi place individu’ si nu stiu ce jocuri face in aceste zile. Ar fi credibil daca ar scoate toata mizeria din Partidul Dementilor Liberi, in frunte cu al sau psihopat conducator si cu sinistra lui amanta.

  2. Iar eu acum, dacă sunt de acord cu rândurile scrise de Ciutacu, sunt demnă de mila inteligenţilor închipuiţi şi, mai ales, nefrecventabili, de plictisitori ce sunt? Sau, de fapt, articolul conţine nişte adevăruri de bun-simţ pe care, chior să fii şi tot le vezi?…

    Dom’le, tocmai când începusem serios să mă gândesc a-i scrie şi eu câte ceva profesorului Preda, a trebuit să se întâmple asta!

    Apropo, nu dau doi bani pe Prigoană Jr, dar cu Eba sunt şi mai zgârcită! Dar profesorul Preda a fost, atunci, foarte generos…Şi a închis ochii. Acum nu mai vrea. De ce oare?

  3. Este revoltator daca ceea ce reclama Preda este adevarat. Probabil ca tocmai pentru aceste motive se investesc atatia bani in servicii. Unii asculta, altii noteaza si fac rapoarte, altii dau jos blogurile incomode. Imi aduc aminte discutia dintre un general cu multe stele si un jurnalist proprietar al unui blog pesurse. Foarte interesat era generalul de blogul jurnalistului…

  4. O sa se trezeasca si el cu un sut in f…..asemeni familiei Saftoiu. Oricum dastia ca el traiesc intr-o lume paralela, nu vad realitatea zilei din Romania….dar dau din gura toata ziua la tv.
    Isi merita soarta, oricare va fi ea!!!

  5. Blogul omului nu a fost “piratat”, e doar dezactivata pagina de index, vezi fisierul index.php.disabled. Da un click pe acest fisier si o sa dai de blog.
    E un avertisment dat de mai sus ca sa lase ciocul mic (“ca noi sunt la putere acum”).

  6. Mie nu-mi place persoana lui de nici o culoare! Asta e. (Inca) mai am dreptul la o parere personala (justificata si asta). Si nu cred ca in cazul lui Prigoana jr. este deranjat in mod real de persoana acestuia sau mai exact de lipsa valorilor la acest baiat. Daca era asa ar fi fost foarte vehement si in cazul candidaturii lui eba. Principiile in cazul celor doi sunt cam acelasi: frecventeaza acelasi club, au cam aceleasi gusturi la fite si lista poate continua mult de aici incolo. Singurul lucru ce i-ar putea desparti pe acestia doi este diferenta de IQ. Ceea ce cred in mod serios ca s-a intamplat este faptul ca au fost lezate (prin candidatura lui Prigoana jr.) interesele cuiva. Acest “cuiva” se poate concretiza prin doua nume: Preda in persoana sau baselu’. Pentru cine a uitat, Preda a fost consilier prezidential la basel si de acolo a aterizat direct pe listele de europarlamentari ai pdl-ului. Asa ca eu o vad ori ca pe o razbunare a lui Preda, ori ca pe o zmotocire a lui boc de catre liderul suprem al pdl si anume basel.

  7. Mie imi este simpatic domnul Preda prin prisma cunostintelor sale in domeniul in care activeaza, insa cred ca a gresit in momentul in care a atacat candidatura lui Prigoana cel mic. Putea foarte usor sa taca si sa treaca cu vederea acest lucru, la fel cum a facut si cu Eba sau altii aflati in aceeasi situatie.
    Dansul face referire la morala si la principii, insa nu realizeaza ca voturile care l-au trimis in Parlamentul European au venit de la partidul blamat.

  8. e bine ceea ce face cristi preda , dar l-as intreba de ce acum s-a trezit, unii dintre noi am semnalat de mult oligarhia din pd-l si nu numai , ceva l-a suparat de a reactionat , isi merita soarta .

  9. Ha, o ,,polemica,, cu Honorius Prigoana, asta este o pedeapsa pe care nici dusmanii cei mai inversunati nu i-ar fi dorit-o lui Cristian Preda.
    In privinta blogului chiar nu e de glumit. O infractiune pe care nu trebuie s-o tratam doar cu umor.

  10. Doreaqti sa ia atitudine vis-a-vis de attentatele la blogul Dvs pe principiul ca toata lumea va cunoaste si va citeste blogul. Maine o sa apara alt bllogger cu 2 vizite pe blog sa sara ca de ce nu i-ati luat si lui apararea ca a incercat un alt amarat sa i-il sparga. Trase de par unele reprosuri. Daca nu a luat atunci atitudine fata de don’soara Antonescu ar fi bine din punctul dvs de vedere sa nu ia atitudine nici acum ca sa dea dovada de consecventa.NU?!

  11. Posibil sa fie interes personal, insa daca privim din cealalta parte a prismei s-ar putea sa vedem ca interesul lui personal coincide si cu interesul celor antibasescieni, iar in acest caz aplicam “scopul scuza mijloacele, cand scopul este un scop nobil”. Ultima parte imi apartine ca nu cumva sa crezi ca am citat gresit din Machiavelli.
    Daca nu ar fi fost vorba de omul de pe scena ultimelor zile si ar fi fost vorba despre un bloger oarecare ai fi fost la fel de darnic cu spatiul?
    Eram si eu curioasa si retorica, iar prin urmare nu astept nici un raspuns la intrebare.
    O zi buna tuturor!

  12. Vai, bufnitoiul a picat in dizgratie! Sper sa fie doar inceputul unei frumoooooooase prietenii si sa i se sparga nu numai blogul ci si lentilele…

  13. Astia-s oamenii care ne conduc.Mai lipseste si HORMONIUS PRINGOARNA si gradina zoologica este completa.
    RUSINE BASESCULE RUSINE!!!!!!!

  14. Acum şi asta e ştire??? Că lui Preda nu îi merge blogul?

    Nu doar că trebuie să mă intereseze, dar trebuie şi să cred că Zeus nu ştia cum să îl cheme la ordin pe marele om politic şi atunci a montat un atac informatic să îi ia libertatea de exprimare??? Haidi bre!

    La mine nu merge apa caldă că un conspirator a spart o ţeavă la bloc. O fi şi asta o ştire şi io ca prostu’ nu m-am dat în presă…

  15. @Lolita traseista: as oferi spatiu oricui i se baga pumnul in gura. mi-e greu sa cred ca unui blogger simplu, fara expunere publica, i se poate organiza un asemenea atac informatic. dar, daca exista vreun blogger oprit sa-si exprime opiniile politice, astept textele lui.
    @didi: ma lasa rece cine si ce-mi cere. pe banii mei, eu decid criteriile dupa care ofer spatiu de exprimare aici. nu doresc nimic de la Preda, am remarcat doar ca e duplicitar.

  16. faza e ca l-au dat jos de in dimineata asta. le la 7 am intrau eu la el, am incercat sa pun un comentariu si… eroare:

    am crezut ca a picat pt ca wp mai face figuri de asta…

  17. Mestere mai informeaza-te inainte sa faci parada de bune intentii Blogul e la locul lui , bine merci Tonomatul parca era cadou de la Prigoana senior. Este ? Ala e bun ?

  18. @mamarea: inteleg ca la tine-n cartier stirile ajung mai greu. da, mi-a dat Prigoana tonomatul cadou acum doi ani ca sa-l sustin azi in campanie pe fiu-sau. iar eu, procul, am anuntat ca l-as vota pe Stroe. mai ai frati pe-acasa?

  19. Cine se pisa contra vintului se uda! A bagat de seama treaba asta si nen’tu Preda. Nu-i frumos sa te iei de Hormonius ca se supara tac’su ! Si pe linga el si altii. Nenea Preda sa zica saru’mina ca n-a intrat in gura mamicii vitrege. (aleia ii tropaie hormonii prin cap la maximus si ar fi fost bai mare!)

  20. Nu imi place deloc tipul asta, As putea sa spun ca ma enerveaza rau de tot dar… are dreptul sa se exprime.
    Sa scrie pe blogspot ca il citim si acolo.

  21. @Victor
    Blogul omului merge.
    Are comentarii postate la toate orele posibile in ultimele doua zile. Singurul interval gol (dar asta nu inseamna mare lucru) est intre 5.30 si 14.30 (azi). Si daca serverul care ii tine lui site-ul la lunarbreeze.com a avut ceva probleme?

  22. Ma rog, eu nu inteleg de ce se plange. Pana acu’ i-a placut. Lasa, sa fie optimist!

  23. @Confucius: cand am scris eu, nu mergea. daca i-l luxeaza baietii, o sa-i mai pice de cinci ori pana deseara. scriu din experienta. trebuie musai cautate substraturi ascunse in fiecare gest? eu i-am pus la dispozitie spatiu sa se exprime fiindca asa mi s-a parut ca trebuie sa reactionez in clipa aia. are nevoie si-i foloseste demersul meu, bine, n-are nevoie, la fel de bine.

  24. Io ma pricep la discriminare si pot sa spun ca sunt multi care sunt nemultumiti daca sunt discrimnati, dar la randul lor discrimineaza, din diverse motive. Dar nea Preda e duplicitar, nu imbecil ca cei din exemplul meu. In plus, e prima victima a lu Horrorius, si ala inca n-a intrat bine in politica. Urmam noi, restu.

  25. Mi-as dori sa nu-i mai vad poza acestui domn, ca imi aduc aminte de ce debita in campania electorala pe la Realitatea. Nu-mi plac oamenii care au teorii ce nu sunt sustinute cu argumente concrete, indiferent care ar fi ele.
    Cat despre blogul sau… cred ca trebuie sa ma gandesc bine daca sa mai postez comentarii…cine stie cine le monitorizeaza…
    Una peste alta eu sper ca impresia mea ca dreptul la libertatea de exprimare se restrange din ce in ce mai mult este putin paranoica.

  26. Daca nu ma insel , Churchill spunea odata unui oponent al sau : “Nu dau doi bani pe parerile tale , dar sunt gata sa mor pentru dreptul tau de a avea o parere” . Cam in sensul asta inteleg ce-ai scris aici si nu pot decat sa te aplaud pentru asta .
    Avand in vedere ca Preda n-a fost trimis inca pe centura politicii , ca altii (“vinovati” de mult mai putin) , nu m-ar mira sa aflam ca atat el cat si Voinescu vorbesc cu voie de la Cotroceni . Daca , dupa ce a profitat de “experienta” triadei Berceanu-Blaga-Videanu , Basescu se gandeste la “primenirea” partidului ? Cu niste baieti care sa accepte peste cinci ani noul presedinte al PDL in persoana lui … Traian Basescu . Pentru ca experienta lui Iliescu in PSD e destul de proaspata ca sa-l infioare . Iar Iliescu a fost pentru PSD o locomotiva mai puternica decat este Basescu pentru PDL (Basescu nu va ajunge niciodata la procentele lui Iliescu) .

  27. Nu cumva a cazut, chiar mai mult timp, si blogul lui Badin cand anunta ca publică povestea cu violul, cicatricea de pe fata si cu studenta de la artitectura…

  28. Nu sunt un adept fara rezerve a lui Lombrozo, dar unele din tezele lui sunt cat se poate de corecte. Si spun asta privind chipul “personajului” in cauza.

    C. Preda, ca si multi membri ai “camarilei”, sunt creati dupa “chipul si asemanarea” mentorului lor. Prin urmare, “NU SPERA SI NU AI TEAMA…”.

    Nu arunca margaritarele mintii tale luminate, acolo unde “tropaie elefantii”. Crezi ca va fi macar urma de ratiune acolo unde TOTUL STA SUB SEMNUL LUI “CARE PE CARE” ?

  29. Ha, ha, s-a lamurit in sfarsit, cum “se lucreaza” la PD_L ?
    Cine nu e cu flacara mov, e impotriva noastra?
    A “mancat”_ cam multa culoare in campanie…
    O fi priceput ca Base doar se foloseste de unii, apoi ii paraseste?
    Se pare ca nu face parte din categoria “ce-ti doreste sufletelu'”(adica Udrea,Eba, Ridzi,Prigoana).
    Si apropo de Prigoana, ala micu’: mai are dosar penal pentru conducere fara permis sau l-a rezolvat tata?

  30. daca lupta din interior o fi preda chiar asa de rabdator sa construiasca un scenariu de tipul:
    1.stiu ce nociv e pdl dar simulez ca nu stiu
    2.ma alatur lui si ling tot ce trebuie
    3.lupt pt. un post de europarlamentar si il si obtin
    4.critic tot ce e nociv in pdl si umanitatea ma va ierta?
    o fi vreun “pdlist de omenie”?
    ce interese ar mai putea avea preda?

  31. ”Când te bagi în troacă, te mănâncă porcii”.
    asa-i trebe distinsului domn.si nu e cazul sa-l invitam la masa noastra acum.

  32. Si-a reparat blogul. Le multumeste jurnalistilor care s-au oferit sa-i gazduiasca opiniile. Poate o sa inteleaga ca intre jurnalisti totusi exista o solidaritate, care intre intelectualii de elita nu exista. Pe el, pana la urma, nu l-a sustinut decat Mungia, care se stie ca nu ii e tocmai amica.

  33. Credea saracul ca are loc la imparteala. Din pacate pentru el exista doar vreo bursa si cam atat.
    Nu e din club si nici nu va fi ….

    Poate pricepe ca era mai bun orice decit Basescu …

    Desi dupa vizita boului la vintu mi-a cam tremurat mina pe stampila eu si alti 5 milioane am priceput “cestiunea” mai bine decit el. Acest intelectual “incornorat” de basescu credea ca vine republica lui Platon si iaca se trezeste cu “republica” lui Cezar. Atentie ca Cezar n-a plecat de buna-voie…

  34. Domnule Ciutacu,
    Im place ce si cum scrieti.
    Pacat ca nu aveti putere mai mare.
    Nu-i lasati sa se lafaie pe acesti
    politicieni de bani gata.
    Demascati in continuare marsaviile lor.
    Junica

  35. Cineva sa jucat doar putin pe acolo prin blogul stimabilului . O simpla schimbare de denumire la fisierului index . :)) – daca e vreun fan care nu poate sa traiasca fara blog haha

  36. De ce atita zgomot pentru nimic ?
    Poate omu` isi “luxeaza” blogoiu` la modul voit.Si daca asa e, atunci vad ca a obtinut ce si-a dorit.Bagare in seama.
    Toate bune barosane.

  37. Aşa-i când te plimbi de la soare la umbră şi invers. Cu astfel de oameni, duplicitari, mai bine să nu ai de-a face. Vezi cazul lui Cosmin Guşă, Madam Şandru şi alţii care au cotit-o după 2004. De regulă cine o face odată, o va face şi a doua oară iar în general prostia se plăteşte.

  38. Din pacate dreptul la libera exprimare se incalca doar atunci cand se exprima ceilalti. Nu exista asa ceva in campania pentru prezidentiale cand anumite bloguri cadeau misterios. A trebuit sa se intample si la ei pentru a dezlega misterul. Halal democratie. Sa incerce intre timp la Taraf sau Otv.

  39. Domnul Cristian Preda a fost in zbor spre culmi tainice; se vedea pur si simplu “aburul sufletului in imensitatea zborului” si deodata zborul s-a intrerupt; “aripile-i cazusera”.
    (citat din poezia “Zbor intrerupt” de Angela Negurita). Asta este parerea mea. Mi-ar parea rau sa se si adevereasca.

  40. Se crede PLATON,la fel ca si Avramescu si ma bucur, sa fie ciuruiti tocmai de cei pe care iau slugarit,mai ales in campaniile electorale cand le ziceau la toti ca sunt prosti si plecau de pe la emisiunile televizate, considerandu-se, mai superiori.

  41. ce mai vrea?este si el VINOVAT ca toti ceilalti sustinatori,ce spera?”ca usturoi nu a mancat si gura nu-i miroase?”nu prea esti credibil domnule iar de la bruxeless cu atat mai putin

  42. Sunt somera,stau toata ziua la tv.Si nu am cui sa spun si eu ce ma doare(zacaie)Chiar toti barbatii o vad pe Elena Udrea frumoasa,sexy etc.etc.???Pana si belgienii o vad asa.Nu ma intereseaza acuzele politice(ca le stiu si e criticata pt. asta)

  43. offtopic: am vazut de dimineata ca de pe 5 mogulu’ a lansat un concurs. mircea a scris deja poezioara. nu te bagi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.