Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Incitare la cenzură şi la luat de pe stradă

Incitare la cenzură şi la luat de pe stradă

labine.lagreu

Înţeleg din ultimul raport MCV că presa-i mai a dracului decât statul însuşi. Şi că, într-o piaţă liberă, trebuie să-şi schimbe regulile după pohta birocraţilor de la Bruxelles şi a complicilor acestora de la Bucureşti. Fiindcă din cauza ei stă măreaţa justiţie pe loc şi România nu-i stat de drept. Sigur, presa-i extrem de vinovată. Că a publicat stenogramele (produse de serviciile secrete şi folosite-n instanţă de sistemul de justiţie) potrivit cărora un judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie e cu Naşu-n suflet şi se mai şi declară mândru de asta. Şi că a arătat cum o judecătoare a CCR face propagandă prezidenţială de referendum şi campanie electorală cât se poate de fără perdea. Şi că s-a întrebat cum poate fi şef al Integrităţii unul care jonglează aiuritor cu împrumuturi între persoane fizice, reclamat de un membru al propriei familii că ar fi dat mită pentru a fi angajat. Există soluţii pentru toate. Una-i desfiinţarea presei. Să fie lumea fericită. A doua-i desemnarea oficială a presei ca vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale. Şi monitorizarea ei strictă. A treia-i cenzura de stat. Orice text/emisie să intre doar cu aprobare. A aplicat-o cu mare succes Ceauşescu. Nu era foarte drept statul de drept şi l-au cam împuşcat unii, dar nimeni nu-i perfect.

Integral, aici

UPDATE: Faptul că noul preşedinte al CNA, numit de Guvernul Ponta, care a lăsat prin media urme câte am lăsat eu în inginerie, sare din baie, aplaudă monstruozitatea şi promite modificări legislative (deşi n-are-n fişa postului) spune multe despre sfânta mare coabitare şi, mai ales, despre cum se preia controlul instituţiilor opresive de la un regim la altul. Sistemul se perpetuează, beneficiarii se schimbă ciclic.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

54 thoughts on “Incitare la cenzură şi la luat de pe stradă

  1. Trebuie dus subiectul pana la capat. Puneti intrebari, investigati, pana cand mark grey si ceilalti reusesc sa ofere niste informatii decente. E rusinos ce incearca sa faca din tara asta cativa trepadusi, probabil din zona macovei- basescu. Astia cu raportul mcv sunt cel putin batuti in cap daca nu chiar niste lichele. Disperarea ii impinge spre gesturi de tradare si spre gesturi gretoase pe anti romanii si anti democratii din tabara acestui personaj nefast pt istoria Romaniei, traian basescu- licheaua si javra ordinara perfecta.

  2. Domnule Ciutacu, eu cred ca este foarte important sa cerem C.E. sa indice care sunt articolele si emisiunile care pot fi incriminate din punctul lor de vedere. Chestiunea cu sursele este mai putin importanta pentru acuzatia formulata. Daca acuzatia este reala sursa nu mai este atat de importanta, daca nu este reala atunci devine relevanta. Dar, eu cred ca trebuie sa ne concentram deocamdata pe cererea de indicare a acelor articole si emisiuni care pot fi incriminate. Acestea exista, sunt publice, trebuie doar sa se spuna la care se refera. Refuzul de a le indica este inacceptabil si arata ca le e teama ca odata nominalizate si analizate in public acuzatiile din raport sa nu se sustina.

  3. Presa ori e libera, ori nu. Faptul ca in raportul Comisiei UE, se gasesc “indrumari” care sa limiteze libertatea presei, e semn ca si Bruxelles-ul a invatat de la comunisti cum e tin masele in ordine.

  4. Domnule Ciutacu,in sfarsit, acum , dupa iesirea d-lui Basescu, imi dau seama de ce s-a simtit dator sa explice romanilor, raportul, pentru ca, in mare parte a fost contributia dansului ( binenteles prin lacheii sai). Si mai vreau sa spun ceva: nu cred ca ar trebui sa se ia in consideratie referendumul din 2009, daca nu se ia in consideratie si cel din 2013, punct.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.