Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Încă o subminare a autorităţilor statului

Încă o subminare a autorităţilor statului

Motto: „Capitaliştii definesc libertatea presei ca fiind suprimarea cenzurii şi dreptul fiecăruia de a publica ziare după placul inimii. În realitate, aceasta nu este libertatea presei, ci libertatea pentru bogaţi, pentru burghezie să înşele masele opresate şi exploatate ale poporului“ (Vladimir Ilici Lenin, Pravda, 1917, provided by Valentina Cojocaru)

Bruxelles-ul îi cam face spioni pe ziarişti. Care reacţionează ca atare. Ghiolbanul şterge podelele cu mass-media din ţara lui, mai puţin cu pudelii din lesă. Culmea, recţionează taman ăştia. Care i-o sug fără batistă, ca să citez din fostul consilier al Zeiţei Anticorupţie, doamna aia suspectată pe nedrept că s-ar fi îmbătat la Costineşti fix cât a fost nevoie să intre definitiv Oficiosul sub galoşii mitocanului.

UPDATE: M-am prins ce-i cu subminarea aia. Ne-o spune deontologul-argat la doamna Ancuţa Ciocu mic: noi, tonomatele, minăm autoritatea statului, la porunca mogulilor, ca să iasă Oprescu preşedinte. Fraţilor, mai sunt locuri la Bălăceanca?

UPDATE LA UPDATE: Hai că se trezi vorbind şi Dăbuleanul. Bă, mai sunteţi mulţi?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

71 thoughts on “Încă o subminare a autorităţilor statului

  1. Stilul dumneavoastra extrem de simpatic si acid este fabulos. Ati spus totul dar cel mai trist este faptul ca aceasta Monica poate sa influneteze Bruxellul atat de mult.
    Stati linistit nu sunteti in categorie cu Ungureanu sunteti la ani lumina de fanaticii basescieni care orice le-ar spune iubitul conducator aplauda indiferent daca-i face consileri sau da cu ei, cel putin aparent, de pamant.

  2. Propun urmatoarele tovarasi
    – sa infiintam un separeu KGB la noul Golden Blitz dir.”Moguli-tonomate-presa”
    – un gulag sau macar un Gauantanamo mai mic
    – nu in ultimulrand sa poarte ziaristii incomozi ecusoane in piept “Dusmanii poporului olimpian”
    Alte propuneri sunt binevenite.

  3. Eu cred ca tuturor politicienilor le este frica de prea pentru ca presa te ridica si tot presa te coboara .
    Oricand un ziarist poate afla niste lucruri care pot duce la prabusirea carierei unui politician de succes !

  4. victore, ma poti injura (stiu ca te pricepi…)dar primul paragraf al articolului lui tapalaga (e portocaliu sadea, are insa sclipiri) parca ii face portretul lui gadea, care, din pacate, seamana din ce in ce mai mult cu procuroru’ turcescu…

  5. Cel care submineaza totul in tara asta e chiar Basescu. El submineaza parlamentul, el submineaza ministrii, el submineaza clasa politica, justitia , doctorii care l-au lasat pe el, saracu presedinte obsedat de putere, sa astepte ore in sir, cand el era doar bolnav dar nu si mai putin subversiv. Basescu submineza orice si oricand doar pentru a se autopropune pe el insusi drept falnic si singur conducator. Ma intreb de ce toti deontologii nu reactioneaza niciodata cand acest presedinte soare submineaza sistematic si premeditat absolut toate institutiile?

  6. @brazvan: sa caracterizeze cu nume si prenume pe cine vrea, ca-i baiat talentat, da’ m-am saturat de categorisiri la gramada. toti suntem ticalosi, numa’ complexatul de Tapalaga-i rect si demn ca sula calului.

  7. Domnule Ciutacu imi permit sa va sfatuiesc sa ignorati pe cat se poate, debitarile ce se vor deontologic-critice ale unor personaje, care desi ar putea cu mult talent sa sustina democratia si libertatea presei, nu fac decat sa se supuna liniei si ideilor lansate de putere.

  8. Pornind de la spusele (scrisele) celei care semnează Alina și care observă pe bună dreptate că, indiferent ce spune Băsescu, cei din PDL și aplaudacii de serviciu nu fac altceva decât să fie de acord cu acesta, îmi îngădui să fac o observație suplimentară:cei de mai sus (aplaudacii și pedeliștii)îi pomenesc numele lui Traian Băsescu mai des decât era pomenit numele lui Ceaușescu la o festivitate omagială. Ar mai fi de remarcat că lui Băsescu i-au trebuit mult mai puțini ani ca să o ia pe arătură cu cultul personalității decât i-a luat lui Ceaușescu.Partea cu adevărat hazoasă începe atunci când observi că toți pedeliștii nu reacționează în nici un fel dacă cineva îi batjocorește sau îi calcă în picioare, dar sar ca arși dacă i se aduce o atingere cât de mică “iubitului conducător”. Pentru mine, ca și pentru mulți alți români, chestia asta este hazlie, dar pentru ei ar trebui să fie tristă. Pentru cei care sunt oameni situația ar fi intolerabilă, dar pentru cei care sunt doar pedeliști situația este… și convenabilă și profitabilă.
    Dragi pedeliști, țineți-o tot așa, dar nu duceți lucrurile chiar până la… Tîrgoviște!

  9. Tapalagă n-are patron securist (dovedit cu acte) şi nici d’ăla feneist, îşi permite.
    Vrei să nu mai fii băgat la grămadă? Renunţă la JN şi la A2 şi fă jurnalism pe blog.

  10. O singura obiectie am: pudelii sunt niste creaturi inteligente, vesele si oneste! Sa nu insultam bietele creaturi prin comparatii deplasate cu niste lingai slugarnici si pupincuristi! Va salut!

  11. Gresit. Comisia Europeana sustine ca activitati de spionaj pot – atentie e cuvant cheie – fi sustinute de ziaristi. Si categoric prin natura muncii pot masca usor activitati de spionaj Comisia Europeana nu ne spune nimic nou sau intelligent macar. E ca si cum ai spune politistii pot maslui anchete. Bravo Comisia!
    Domnul Tapalaga e intr-o lume doar a lui confunda buletinele de stiri cu talk-show-urile politice. Cand a vizionat dumnealui ultima oara BBC? Dar de Mr. J. Paxman a auzit?
    Derapaje jurnalistice? Statul santajat? Dar totusi acesti moguli cum au aparut? Nimeni nu se intreaba. Cum a fost posibil? Unde a fost statul atunci? Sau acum doar deranjeaza poate.
    Atacarea presedintelui ca un mod facil de a face audienta. Pai asta s-ar putea sustine daca presedintele nu ar fi facut nimic rau. Domnul Tapalaga are o punga de carton in cap cu trei gauri. Doua pentru ochi – ca sa poate vedea limitat – si una pentru gura – cu intrebuintari multiple.
    Dar eu am alta viziune a faptelor: presedintele se victimizeaza ca sa nu mai piarda voturi. The underdog effect.

  12. Pentru smecheri d’alde Baselu presa e minunata,cand ii da limbi si-l gadila la orgoliu'(gen Nasu’),e minunata deasemenea cand ii propaga ideile “goldenblitziste”, si-i lauda initiativele de orice fel!Altfel e plina de “gaozari”,”tiganci imputite”,era sa uit,”tonomate pe ieuro” si “moguli”.Cand esti prost,cauti scuze,cand nu-ti iese – n-ai noroc!
    Vine campania electorala si simte betivul ca lumea nu’i mai haleste nici glumele si nici damful de alcool,e pe copca…aluneca pe topogan,atat i-au mai ramas amenintarile si disperarea care l-a cuprins.
    Excelent!Iesiri d’astea cred ca or sa fie din ce in ce mai dese!

  13. Din punct de vedere TEHNIC, dar numai tehnic, Tapalaga are dreptate.
    Doua exemple: campania de presa privind afacerea Sterling de la RTV. Sunt niste interese ale unei companii sa puna mana de concesiune – interfata este Iulian Iancu – iar “killeri” de acolo isi fac datoria
    La Antene, aceiasi poveste. Fostul guvern este linsat mediatic. Aici insa nu este vorba de un interes de concesiune, Tariceanu cazand la mijloc in cearta dintre Patriciu si Voiculescu. (Fie vorba intre noi, Patriciu nu trebuia sa atace la modul in care a facut-o chestia aia cu “milionul”)
    Pe de alta parte, Tapalaga nu este cel indriduit sa dea lectii de moralitate. In articolele lui din EVZ si Cotidianul a executat cu mana lui si a altora pe toti cei care indrazneau sa nu vorbeasca la superlativ de Monica Macovei.

    PS

    Victore, si ai tai in Jurnalul au fluierat rau in biserica. Inteleg ca boss-ul tau a fost atacat de Patriciu, dar nici sa denaturezi adevarul cu 180 grade in articolul Tariceanu se incurca in propriile explicatii. Culmea, Tariceanu – mi-a parvenit documentatia lui – are o gramada de hartii care lamureste pana si pe ultimul analfabet de situatia cu Sterling si atentie respectivele hartii ar putea sa faca din Emil Boc primul premier condamnat.

  14. @dan: nu ma topesc dupa reglarile de conturi, nici macar (sau mai ales) dupa cele ale patronului, stiu de interesele pentru schimbarea conducerii ANRM si a titularului concesiunii, dar nu cred in neimplicarea lui Patriciu nici daca ma platesti s-o fac. altfel, daca ma intrebi, ca om trecut prin doua guvernari, sunt convins ca totul s-a facut perfect legal. la fel ca si in cazul concesionarii carierelor de marmura pentru Marmosin, in guvernarea PSD.

  15. De ce sa nu iasa si Oprescu? Care-i problema e tara lui Basescu care trebuie sa fie etern? Care-i disperarea si frustrarea, cumva aceea ca indrazneste cineva sa sustina pe altul decat pe dictatorul Basescu? Dupa ce au fost primari Basescu si Videanu si au praduit, bordurit tot ce sputea cum mai poate fi Oprescu criticat? Se asteapta ca Oprescu sa repare imediat ce au stricat astia?

  16. D-le inginer

    Va urmaresc interventile .Va felicit pentru curaj. Va doresc sa aveti in continuare succese.

    Fac apel la memoria Dvs. Ati dovedid de multe ori ca retineti bine ce alti uita.

    Imi amintesc de evenimente din anii 90 ,in care implicata in “nereguli” in zona Poiana Brasov aparea grupul CIBELA . Purtatoate de cuvant era o domnisoara /doamna f. placuta. Parca ar semana cu o alta prezenta femenina de astazi din peisajul nostru politic. Nu pronunt nici un nume pentru a nu contribui la “destabilizarea” unor institutii. Dvs insa aveti mai multe date si evident posibilitati.

    Va multumesc ,daca ma ajutati sa-mi clarific unele “fixuri”

    Cu stima
    C.Rizescu

  17. @Alina -felicitari pt comentariul la adresa lui base,e realist si plin de miez.Am evitat sa intru in contact cu cineva pina acum pt ca sunt de putina vreme pe aici dar in cazul tau nu m-am putut abtine

  18. @Corneliu Rizescu: domnisoara se cheama Roberta Anastase, am zis pe post
    @Alina: mi-e egal ca-i Oprescu, Antonescu sau Piticul Porno, sa plece Base

  19. D-nule Ciutacu, nu intelege ca nimeni nu e etern intr-o functie.Nici macar Ceausescu n-a fost “pe Viata”, sef. Trebuie sa te gandesti cum cobori de acolo si cum poti sa raspunzi civil sau penal, intr-o zi. Si mai ales cum poti sa te mai uiti in ochii oamenilor dupa ce ai facut lucruri, sa le spunem, “ciudate” ( evident, cu prezumtia de nevinovatie, de rigoare).Cum poti sa te mai uiti in ochii judecatorilor, pe care ii critici mereu? Ei?…Cred ca e greu de raspuns….

  20. Sa plece! Da’ sa plece odata! Piticu’ porno sau oricine (in afara de prostanac) numa’ sa plece asta! Cat despre tru, asta e plecat rau cu acoperisu’! Vai de mama lor, amaratii!

  21. ( Acest comentariu nu tin neaparat sa-l postezi; vreau doar sa intregesc un tablou care prezinta un Basescu pe post de epigon, nici macar de anvergura originalului ). Iata doua dintre cele mai dragi metode de manipulare ale maestrului Goebbels : el considera ca un mijloc foarte eficient de manipulare a maselor era inventarea si repetarea insistenta a unor neadevaruri atotcuprinzatoare, imposibil de dovedit, ca de exemplu : “germanii sunt o natiune superioara” sau “Europa este condusa din umbra de o conspiratie a evreilor”. Astfel de minciuni sunt imposibil de contrazis, deoarece, daca sunt sustinute de mici amanunte adevarate, intreaga afirmatie pare adevarata. Iar daca-i repetata suficient de des, ea sfarseste prin a deveni realitate. Doar daca te gandesti 10 secunde iti vin in minte tot atatea exemple de astfel de acuzatii lansate de Basescu : presa e corupta, mogulii manipuleaza, parlamentul e lenes, judecatorii sunt ineficienti etc.
    In perioada de inflorire a guvernarii naziste Goebbels a dus o intreaga campanie de denigrare a membrilor partidelor de opozitie, lansand zvonuri despre scandaluri in care acestia ar fi fost implicati. Iti suna cunoscut ?
    Cand a simtit ca se-ngroasa gluma si se duc de rapa, a lansat zvonul ca cercetatorii germani au inventat doua arme fantastice – cu scopul de a mentine credinta in victoria finala si a-i face pe soldati sa lupte. Pe cat pariu ca in toamna (daca nu din vara) Basescu o sa vina cu solutia crizei ? Unica viabila ! :))

  22. Oare ce-o sa ne mai vada si auda urechile alde ungureanu nu da cu base si videanu de pamant care au gestionat probabil numa dupa parerea lui “magistral” Bucurestiul,nu d-ne da de pamant cu Oprescu frate ca e de 8 luni primar la capitala si un spin in coasta lui zeus “ba”oprescu e de vina pt toate tarele care sunt la ora asta in bucuresti, oprescu e de vina ca ce nu au rezolvat astia doi in OPT ani ca si cei dinaintea lor adica in total vreo 20 de ani nu a rezolvat oprescu in OPT luni ha ha ha(si mai zice tembelul asta ca oprescu ar fi in afara realitatii mai bine s-ar vedea pe el).Da cred ca cea mai mare vina a lui oprescu e ca a indraznit sa se gandeasca sa candideze impotriva “musiului”.A si domn base chestia cu datu spitalelor in administrarea locala nu-ti apartine asa ca nu va mai furati caciula unu la altul si dupa aia va bateti in piept cu caramida ca ce mari “ganditori”sunte-ti voi mai bine ati fii cat de curand langa ganditorul ala celebru din dobrogea in aceeasi pozitie si din acelasi material.si se pare ca scenarita cu presa e de vina functioneaza si pe alte meleaguri decat cele dambivitzene.a nu se intelege de aici ca i-as baga pe toti in masina de spalat(la jurnalisti ma refer)si musai sa pun un kill de inalbitor sa-i scot curati pe toti.departe de mine gandul asta ca sunt si in presa ca si in viatza uscaturi orice breasla oglindeste societatea din care face partesi cum e societatea asa si breasla.cam atat de data asta

  23. Era lu base a inceput sa apuna.Cred ca asta se va vedea clar prin vara.Romanii sau cam saturat de vrajeala si hahaiala lui,si au cam inceput sai vada adevarata fata de curva perversa ce este.Oricum,dupa parerea mea nici nu stiu cum e mai bine pt el-sa cada anu asta la alegeri sau sa mai stea inca un mandat cu riscul sa aiba o soarta tragica poate asemanatoare cu a lu Ceausescu ,cine stie?

  24. @cetateanu
    Va multumesc.
    Subscriu la ce spune domnul Ciutacu, sa plece Base si mai vedem noi.

  25. Doamne, până ieri credeam că toată ţara asta e un film de comedie uşoară (d-aia americană cu hăhăhăhă în fundal)… Da’ acu’ e un horror real, sau mai bine zis suprarealist.
    De acord: Să plece, Băsel odată! Singurul lucru pe care-l regret e că n-a plecat de mult!

  26. Referitor la Update la update: cat dracu’ mai poa’ sa inghita Voiculescu asta pana iese din coalitia asta mizera? Nu astept vreun raspuns, Victor, era o intrebare retorica.

  27. Uitandu-ma acum la tonomat la declaratia lui zeus vazui un alt aspect toti stateau in pozitia drepti de nici pe vremea impuscatului nu stateau aia asa..Se pare ca deja am devenit o republica prezidentiala fara ca macar sa fie modificata Constitutia.Halal “Stat”avem sa ne traiasca da nu prea mult ca ne ia dracu pe toti.

  28. I-auzi Victore ca urmarind sinteza in seara asta zicea ceva nea Stan de art. 239si dadu-i cautare si auzi frate ce scrie amenintarea unei autoritati care este in exercitiu functiuni se pedepseste cu inchisoare…pedeapsa marita in cazul in care cel amenintat este jandarm politist etc.Hai mah ca-i buna da nu vazui sa-l fi arestat pe niculescu ca amenitza jandarmi la Cluj.Mama ce stat de drept avem

  29. cei mai gretosi raman deontologii care se dovedesc niste slugoi mai penibili decat aia care ii cantau ode lui Ceausescu. e scarbos, pe bune!

  30. Parlamentul Romaniei- bataia de joc a Europei?

    Am asistat, joi 12 februarie 2009, la o jalnica “manifestare” a unei institutii europene.
    Un domn (pe care ma voi feri sa il descriu, pentru a nu se spune ca opinia mi-ar fi putut fi influentata de argumente estetice) a dat citire unui asa-zis Raport referitor la Romania.

    Nu mi-am putut imagina ca UE este in stare sa trateze un stat membru ca pe o provincie de ultim rang sau ca pe un tzarc in care sunt “stransi” niste indivizi fara capatai, redusi mintal, a caror identitate nu conteaza, buni, in cel mai fericit caz, pentru a fi trimisi sa raneasca la vite.

    Acea Comisie a calcat in picioare principala institutie democratica a Romaniei – Parlamentul- spunandu-i de la microfon, cu penibila suficienta, ce ar trebui sa faca pentru a-i multumi pe ei, “cei de prim rang”.
    Si-a permis sa ridiculizeze, prin modul de abordare, principiul separatiei puterilor in stat, vorbind despre Romania.
    A improscat cu mizerie ordinea constitutionala din Romania, stabilind, printr-o incalificabila atitudine, ierarhii institutionale dupa principiul bunului plac.

    O Uniune Europeana care are incredibilul tupeu de a defila cu principiile declarate ale Revolutiei franceze, traduce, cand e vorba despre Romania, libertatea prin supunere fara crancnire la capriciile sale de stapan (oare s-a gandi daca noi recunoastem “stapanul”?), egalitatea prin lipsa dreptului de a ne aplica in totalitate legile intre granitele unui stat independent si suveran si fraternitatea prin amenintarea ca nu vom primi nici macar firimiturile de la pranzul sau, daca nu ne vom supune diverselor sale pohte.

    Imi pun o intrebare pe care si-o pun multi, cu siguranta: ar fi avut respectiva Comisie indrazneala sa incerce sa impuna (practic, despre asta e vorba) printr-un Raport, Parlamentului Frantei sau Parlamentului Angliei- pentru a ma opri doar la doua exemple- sa se subordoneze unei institutii a statului, pe care, de fapt, o controleaza, prin statutul sau?
    Admitand ca ar fi avut inconstienta de a proceda astfel, care ar fi fost replica Parlamentului Frantei sau a Parlamentului Angliei? Cumva, supusa?
    Nu trebuie sa aiba cineva multa imaginatie pentru a realiza ca onor “domnilor” de la Comisie le-ar fi “crescut urzici in urechi” (vorba unui personaj din “Principele” lui Barbu) daca, prin absurd, ar fi facut un asemenea gest nesabuit.

    Invit Parlamentul Romaniei- format din oameni care au ajuns acolo primind investitura noastra de incredere, in sensul ca ne vor apara SI demnitatea de neam- sa dea Comisiei o replica demna si ferma, prin care sa anuleze, respingand, acele inadmisibile imixtiuni in ordinea de drept a Romaniei.
    Daca nu o va face, atunci- dupa cum a spus un jurist pe care il respect (ma refer la Lucian Bolcas) meritam sa avem soarta unui pres de sters picioarele “distinsei” Comisii si, in general, picioarele “mai marilor” UE.

  31. Sigur ca libertatea presei este unul din fundamentele democratiei.
    Sigur că base, care numai democrat nu e, este deranjat de libertatea presei si ar vrea ca presa sa se reduca la cercul lui de lingai.
    Dar ,din aceasta opozitie base-presa, nu trebuie sa scoatem presa fata mare. Si presa noastra este foarte bolnava. Sunt din ce in ce mai putini jurnalisti, care au condei si scriu din convingere, nu la comanda. Unul dintre ei sunteti dv si sper sa ramaneti asa.
    Restul, ori sunt complet idioti, ori sunt curve, ori sunt curve idioate.
    De cate ori ma uit la o conferinta de presa ma umplu de nervi ca nimeni nu pune intrebarile esentiale si il lasa pe ala sa bata campii cum vrea el. Mi-a placut, de exemplu, cum l-ati luat pe baba ala, scurt si la obiect, ce atata labareala!
    O mare parte a presei a cazut acum intr-o capcana jenanta a puterii si ataca fara discernamant diferite categorii sociale cu scopul de a le invrajbii intre ele.
    Presa nu ar trebui sa insemne vanatoare de vrajitoare.

  32. VICTORE,O FI BAUT APA GEOANA DUPA BASESCU,DAR OARE AU FOST SI LA ACELEASI CURVE.
    CURVELE DEONTOLOAGE II SERVESC PE AMANDOI.

  33. Aseara pe A1 se facea referire la o firma din Delaware cu afaceri de zeci de milioane cu primaria capitalei.Pantru amanunte cititi Monitorul de Neamt pe net din 10,11,12 febr.Patronul este un neozeelandez de 34 ani si in nov-ian si-a mutat toate cele 25 de firme ce le are intr-un garaj din oraselul Bicaz,la primele cercetari numai la buget are o datorie de 20 mld.Valentin Balanescu este ziaristul care a descoperit ,cercetat in prima faza si sesizat autoritatile

  34. De acelasi autor… Ambele din ” Statul si Revolutia ” (1917) :
    “…Democraţie pentru o minoritate infimă, democraţie pentru cei bogaţi, – iată democratismul societăţii capitaliste […] cei asupriţi sînt lăsaţi să hotărască o dată la cîţiva ani care anume din reprezentanţii clasei asupritoare îi va reprezenta şi îi va călca în picioare în parlament!…”

    si

    “…Atîta timp cît există stat, nu există libertate. Cînd va exista libertate, nu va mai exista stat…”

    Stiu ei rusii de ce il tin “impaiat” de atata timp. 😉

  35. Buna ziua.
    Victor, ce s-a intamplat cu Oana Stancu? Am zarit-o pe la Realitatea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.