Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Încă o seară de sărbători cu Dan Puric

Încă o seară de sărbători cu Dan Puric

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

http://www.youtube.com/watch?v=4KVEvBsVqss&feature=youtu.be

Ştiu, a fost prea mult Puric de sărbători la televizor. Ne-am repezit toţi în el ca berbecii. Pe unii îi scoate din minţi, pe alţii îi dă pe spate. Dar măcar aveţi posibilitatea să comparaţi. Totuţi să-l şi ascultaţi. Eu zic că merită efortul.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

123 thoughts on “Încă o seară de sărbători cu Dan Puric

  1. Dom’le, eu n-am “servit” deloc Puric de Crăciun. 🙂
    M-am păstrat pentru cine merită. 😛
    Ca încadrare într-una dintre categoriile pe care le-ai enunţat, cred că sunt la mijloc.

  2. Nu, Victor Ciutacu!
    Puric a fost prea mult la televizor în general, nu de sărbători. Mi-e teamă că nu v-aţi repezit voi în el, s-a repezit el în voi, din histrionism.
    Când a vorbit prima oară, a fost sublim. A doua oară, deşi spunea cam aceleaşi lucruri, continua să fie mişcător. A treia, a patra oară, deşi dădea citate sublime, în continuare, nu mai era surprinzător nici prin citate.
    Rămăsese acelaşi dezvăluitor de Românii profunde, aromă de fagure, fâlfâit de perdele de borangic, Vitoria Lipan umblând pe sub munte, pe sub glie, pe sub morţii noştri din cele două războaie mondiale plus ăla de independenţă, către… ia ghici! – către subteranul tainic şi misterios drum al lui Pavel Coruţ spre tărâmul Dzambhalei. Ăla care merge de sub stâncile Babelor fix în Tibet.
    De ce poate fi chemat a enşpea mia oară într-un tocşou, şi tot mai face audienţă: fiindcă e un actor de geniu. Actorii buni fac săli pline la a 365-a reprezentaţie. De-aia rămâne vizionabil şi audiabil la bis, la Vorbe Grele…
    Altminteri, dacă nu l-ar fi hărăzit cerul cu talent, ar fi arătat aşa cum arată orice nebun care vorbeşte singur pe străzi.
    Jenant şi uluitor. Mişcător, dar alarmant: chiar nu mai păzeşte nimeni porţile balamucului? Dacă scapă şi unul violent?

  3. Intocmai oricarui artist cu har (ca sa nu zic genial), depinde de starea de spirit pe care o are. Doar cei cu dar muncesc la fel. Cei cu har au suisuri si coborasuri. Daca-l prinzi intr-o stare de spirit buna, poate fi genial. Daca-i obosit si cu gandul la altceva, e mai plictisitor decat un discurs de-al lui Geoana intr-o dimineata de Luni. O sa ma uit, chiar daca mi-a iesit pa nas cat Dan Puric am vazut pe 26. Poate la tine o fi mai in forma decat la ceilalti. 🙂

  4. Buna seara d-le Ciutacu,

    MERITA EFORTUL sa-l vedem si sa-l ascultam!Eu spun ca e genial.

    Multumesc mult pentru emisiunea de maine,cu tot respectul,
    IoanaP

  5. Ce-i mult e prea mult. Nu prea il pot banui de intentii curate sau de orice urma de echilibru. Dar isi are publicul sau, numeros chiar, asa ca ma bucur pentru tine ca il ai invitat. Eu unul o sa sar peste de data asta.

  6. L-am urmarit la toate posturile , de craciun, e genial …omul, niciodata nu te poti plictisi. Valorile sunt si asa putzine, azi , s aprofitam de ele !!!!

  7. Inca un taliban ortodox…sa te (re)indragostesti de romania(sic), de cineeee?????…de tara in care de Craciun sunt omorati cainii pe strazi??????…Dan Puric, un Petre Tutea, dar fara cultura acestuia(regret ca trebuie sa-l citez pe Plesu…prefer luciditatea lui Cioran pentru semintia asta nebuloasa…
    La multi ani, Victor !

  8. soc soc soc turcescu s-a apucat d behait 😀
    sa-i arati si la mircea badea “sa se rada “cum ar zice un manelist ,stiu ca nu e la subiect da na merita ELVIS evlaviosu’ cel maroniu
    Salutari domnul Ciutacu
    PS.sa mai aduceti invitai d marca precum T.Gheorghe,Puric,Albulescu

  9. Un dement mistic la tv, exact ce îmi doream!!! ăsta e o ediţie peste care o să sar.

  10. Eu fac parte din categoria oamenilor care se uita la Vorbe Grele pentru Victor Ciutacu, mai rar pentru invitati. Asta ma face extremist? 🙂
    La multi ani Victore, sa ne citim cu bine si la anu’.
    PS: Traiane, “la multi anusi!” 🙂

  11. De ce consideri ca ar fi un efort?
    Victore, s-a batut mult in ultimul timp apa-n piua, consider eu, in legatura cu prestatia invitatilor tai din ultimul timp.
    Noi, cei din fata tv-ului avem suprematia de a alege daca ramanem sau nu, fii sigur ca nimeni nu va fi dispus sa faca un efort in plus…nici macar de dragul tau geniule!
    Deci,decantam,decantam maestre!

  12. Foarte de acord cu opinia lui @ renata . Dan Puric e un actor genial, si il poti asculta cu mare placere ( un timp ). Totusi, omul ere ceva ce ma enerveaza , nu sunt sigur ce, poate faptul ca tot ce afirma este facut intr-o maniera axiomatica.

    P.S. D-le Ciutacu va doresc un an mai bun, sanatate dvs. si celor dragi dumneavoastra.
    Cu respect,

  13. Daca nu ati vazut emisiuna de la realitatea tv din data de 21.10.2011 in care maestrul Dan Puric ii preda o usturatoare lectie de televiziune moderatoarei Andreea Cretulescu, eu v-o recomand cu caldura.
    De fapt, moderatoarea emisiunii, disperata Andreea Cretulescu, a incercat sa-l inregimenteze pe invitat in formatul obisnuit, adica ea propune o serie de subiecte despre evenimente petrecute recent, iar invitatii comenteaza pe marginea acestora, in general aproband abordarea critica si chiar tendentioasa uneori, a moderatorului.
    Necazul este ca in acea seara invitatul n-a acceptat statutul de “executant” si a predat in direct si gratuit o lectie de televiziune, despre cum ar trebui sa functioneze o astfel de institutie. Pe scurt, cand Cretuleasca il intreba pe invitat ce parere are despre cazul propus, in mod surprinzator Dan Puric folosea prilejul pentru a pleda pentru o televiziune eficienta, care sa promoveze valori si modele si care sa trateze sursa raului din societate si nu efectele sale.
    Am asistat astfel la o corectie in direct, in cursul careia Maestrul atat a dat-o pe saraca Cretuleasca cu capul de toti peretii studioului, incat la sfarsitul emisiunii toata activitatea macheozei si coafezei se spulberase fara urma…

  14. Victore,
    Postarile unora m-au facut sa intervin din nou! Se pare ca, inca, mai este in tara asta multa prostime…pe asta conteaza si basescu si incalaca la tot pasul …constitutza. De ce nu le dai celor ce nu le place dan puric…un dram de sperantza si ca, anul viitor te gandesti sa inviti si specimene precum: gutza, vijelie sau sexi brailenca ))))))))))))
    P.S. LA MULTI ANI! Ramai acelasi intransigent cu puterea, indiferent cum s-o numi ea, asta este, defapt , menirea mass-mediei intr-o societate !

  15. @Madalin: asta nu-i lectie de profesionalism, ci din contra. daca ai convenit cu un moderator ceva, respecti formatul. iar pe Dan Puric, oricat de simpatic mi-ar fi el mie, nimic din experienta proprie nu-l recomanda sa dea lectii de televiziune. si, cu toate astea, insista sa o faca. e unul din lucrurile care irita si-l fac antipatic unei categorii de privitori

  16. @Renata: “Mişcător, dar alarmant: chiar nu mai păzeşte nimeni porţile balamucului? Dacă scapă şi unul violent?” Pai, intai aia violenti au scapat! Unu’ s-a proptit in Cotroceni! Puric e cea mai mica problema a noastra…

  17. @peter mantu,

    Ce mod ciudat de a departaja oamenii ai: cei cărora nu le place Puric sunt musai manelişti şi iubitori de Guţă, Salam şi mai ştiu eu ce guiţători. Ăilalţi, elevaţii ca tine, sunt oameni cu simţ artistic, sensibili, culţi, romantici, analişti în profunzime. N-aş fi crezut niciodată că un om care debitează preţiozităţi pe bandă rulantă, poate ajunge vector de opinie, reper de cultură, personalitate artistică. Îmi dai voie să nu mă uit în gura lui Puric, dar – în acelaşi timp – să dezavuez manelismul? Dacă da, mersi!

  18. eu ma bucur ca am sa il vad diseara la emisiunea dvs., l-am vazut si eu un pic la Cretuleasca mie imi place de dansul, am primit si manifestul care circula pe net si semnat de Puric, treba din bucatarie o termin pana diseara, asa ca am sa stau cuminte la televizor si am sa va urmaresc.Sa aveti o emisiune cat mai interesanta. dana

  19. La toti de pe acest blog ca si la toti concetatenii mei cu mai mult de un neuron, le urez “La multi ani!” si un 2012 roz, fara nici un pic de portocaliu.

  20. Multumesc pentru invitatii de exceptie de la “Vorbe Grele” si sper sa tii aceeasi linie a calitatii si in 2012.

    Sanatate tie si familiei tale.

  21. Pot spune că am avut (şi avem) la televizor prea multe manele, prea mult manelism, prea multă mitocănie, prea mult Băsescu, Udrea şi Boc, prea multă Zăvoranu, Crudu şi Tonciu.
    Însă Dan Puric…
    Eu încă nu am atins nici măcar nivelul de “satisfacţie”, deşi nu sunt întotdeauna de acord cu ce spune.
    Mai daţi-mi Dan Puric, domnule Ciutacu.
    Vreau “să mă satur” de Dan Puric, de Tudor Gheorghe, de Mircea Albulescu, de Cornel Vulpe… şi alţii ca ei.
    Mulţumesc.

  22. Dl-e Ciutacu,daca Dan PURIC a inceput turul televiziunilor de ce sa nu vina si la d-voastra in emisiune dupa cea a lui Cristi Brancu, si poate ajunge apoi si la OTV .

  23. @brain56: la mine a inregistrat acum o saptamana, cand inca nu mai aparuse la alt post de televiziune. si ce daca a fost la Brancu? nu mai are voie sa apara in alta parte?

  24. Fara a-l idolatriza pe Dan Puric sau a-l considera “ingerul nostru calauzitor” , totusi comentariile , aprecierile sau chiar filozofiile sale sunt , in general , de bun-simt si destul de corecte , asa ca NU consider ca repetarea lor ar fi VREODATA “CEVA PREA MULT” ! 😛 Mai ales pt. o buna parte a acestui popor , in mare parte incult , indolent si superficial …!
    Iar pt. acele persoane CU ADEVARAT “pretioase” (sau “pretentioase”…?! 🙄 ) , cu manifestari ostentative de “intelectuali rasati” , tin sa le amintesc faptul ca au la indemana telecomanda , in cazul in care se considera “saturati” de “purecisme” ; totusi , culmea , nu constat , din partea acestora , o permanenta indignare de faptul ca suntem nevoiti sa suportam ZILNIC , pe micile ecrane , o avalansa de “basisme” , “bocisme” sau “udrisme”. 😡

    PS: mi se pare cel putin o dovada de suficienta ideea ca e inutil , plictisitor sau chiar enervant sa privesti o noua punere in scena a piesei , de exemplu , “O scrisoare pierduta” (sau oricarei alte opere literar-artistice) , doar pt. simplu fapt ca ii cunosti continutul ! 😳 Cam acelasi lucru este si cu “aprecierile” pretentioase la adresa speech-urilor lui Dan Puric …

    Pacat doar , ca , atat Dan Puric cat si inca multi altii (care au de asemenea comentarii si dizertatii pertinente si , in mare parte corecte) , “BAT DEGEABA TOACA LA URECHEA SURDULUI” !!! Iar “surdul” este , in acest caz , “poporul roman” …!

  25. L-aş pune să ne vorbească măcar un sfert de ceas pe zi, poate aşa va intra în mintea (inima şi sufletul) acelor români care se scuipă singuri (şi ne scuipă clipă de clipă pe toţi) iubirea de neam şi de glie, respectul faţă de istoria noastră milenară.
    Unii zic că se repetă. Şi ce dacă, ce ne strică? Doară bine ştim, repetiţia este mama învăţăturii şi, în aceste vremuri pline de r…t, a reînvăţa să-ţi iubeşti neamul ar fi mai mult decât o mântuire.

  26. I-a apucat pe toti filosofia !!!
    TOATA LUMEA DA SFATURI , E FILOSOAFA !!!
    Vorbesc din varful buzelor si dau din maini , cu coada ochiului se uita pe monitor sa vada daca le sta firul de par bine … CIRC !!!
    Lumea , ” publicul ” printre sarmale si o palinca zice : ” Ba ce bine ii zice asta ” apoi cade pe spate beat sau mai face sex cu proasta lui !
    Cam asta se intampla … in rest !!!!
    Hai sa-l mai ascultam o data pe Puric despre ” mizerabilizarea ” tarii si a oamenilor !!!

    Parca zicea ceva nasoale nu demult despre televiziuni ! V-a ” reevaluat ” si asta ca Basescu ???

  27. Va felicit, nu ma dezic de ce am afirmat, pentru emisiunea cu Dan Puric. Va urez An Nou cu impliniri.
    P.S. @ Violet: sa inteleg ca mataluta imparti oamenii in vadimisti, “oranjgutani” si aia care tin cu ce spui tu. Zau, da esti intelijenta, bre. Hai si mai sifoneaza si injura-i pe cei care tin la Patrie…

  28. @florin matei
    Stimabile , m-am referit , in general , la oamenii de cultura…si, binenteles, l-am inclus aici si pe dan puric. Daca il asculti cu atentie vei observa ca a citit… cate ceva la viata lui. In rest …,, de gustibus …non disputandum“

  29. Excelenta idee! Oamenii de valoare trebuie ascultati tot timpul. Ideea asta s-a pierdut in ultimii ani de dinainte de 1989, cand orice absolvent de liceu avea “taria opiniunilor lui”, substituind putinele lui cunostinte valorii autentice, realizate prin mult studiu si tot atat de multa munca.

  30. Prea mult? Prea puţin?
    Văd că omul spune ceva. Doar dacă se face puţină linişte.

    Doar atâta cât e nevoie pentru a înţelege. Sau pentru a auzi simfonia pe care o urlă Niagara.

    M-aş alătura şi eu celor ce spun că e prea mult, dar aştept.

    Aştept să se termine cu vrăjitoatele, cu violatorii, cu puştoaicele care şi-o trag de pe la grădiniţă, de ajung borţoase înainte de pubertate, cu criminalii şoselelor, cu şourile mai mult sau mai puţin păcătoase, arestaţii pregătiţi pentru eliberare, cu politicienii care ne tot promit că vom trăi bine.

    Până atunci, Dan Puric e binevenit. La tine sau oriunde.

    Oricum, telecomanda îl poate aranja pe Dan Puric. Poate aranja chiar şi zgomotul căderii apelor Niagarei.

    Telecomanda nu opreşte tăcerea! Aia care macină golul din noi.

  31. gelu botez:

    Matale nu eşti “oamenii”, ci doar “un om”,…iar fiecare om e unic în felul lui. E drept că singur te încadrezi la “cei care ţin la Patrie”, sub “stindardul” lui Vadim, adică la cei care au o mare apetenţă spre a-şi jigni semenii care nu sunt de acord cu ei şi nu le satisfac interesele, uneori chiar meschine.

  32. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ma lasareti fara respiratie in seara asta!

    Timpul a fost mult prea scurt!!!!

    O DRAGOSTE TAINICA PENTRU DVS. SI DL.DAN PURIC!!!

    UN AN NOU PLIN DE BUCURII SI SANATATE!!

    LA MULTI ANI!

    Cu tot respectul,

    IoanaP&familia

  33. Foarte frumoasa emisunea.
    La multi ani tie si familiei tale!
    Sa ai un an nou in care sa-ti mearga asa cum vrei. Sanatate!

  34. Victore, MULTUMESC!
    Nu stiu de ce dar pana in seara asta eu nu m-am uitat la emisuni cu Dan Purec, dar in seara asta pentru ca era emisunea ta l-am ascultat pe Purec.
    Recunosc ca am ramas cu gura cascata – omul asta chiar are de spus ceva!
    Prea mult?
    Pai emisunea asta ar trebui transmisa de sute de ori, la diverse ore si poate zguduim ceva in constiinta romanilor.
    Nici sa ma misc nu aveam curajul ca nu cumva sa pierd ceva.
    Victore a fost formidabil – ai incheiat anul in mod regal!
    Cred ca politicienii nostri ar trebui sa ia caseta cu emisunea si sa o vizioneze pana pricep si invata lectia data de Purec in seara asta!
    Nu-l putem alege PRESEDINTE?
    Victore, iti urez un an nou cu bucurii, multa sanatate (ca e cea mai de pret) si la mai multe emisiuni ca cea din seara asta.

    PS Multumiri pt. concertul Tudor Gheorghe….sper sa nu fie DEGEABA…

    La multi ani!

  35. Nu te mai saturi, auzindu-l pe domnul Dan Puric!
    As fi curios, ce sfaturi le-ar da liderilor opozitiei. Ar avea multe de invatat de la Puric.
    Felicitari pentru emisiune Victore!

  36. Exceptional ! Superlativele le gasim in dictionar la loc de cinste si acolo stau si vorbele invitatului dumneavoastra din aceasta seara. Din pacate sunt doar o…foca….si nu am invatat sa le folosesc, dar cu siguranta dumneavostra, d-le Ciutacu stiti care sunt.
    Felicitari pentru emisiune !

  37. …a inceput rezonabil dar s-a supraincalzit la sfarsit–oricum, mai cerebral decat in ultima emisiune.

    Cugetatorii gen Puric trebuiesc “filtrati” in momentul creatiei, asemanator unui proces tehnologic care produce mult deseu pentru a extrage cateva grame de esenta pretioasa.

    Ce-mi doresc pentru noul an: sa aud tot mai rar cliseul “sa cautam valori”. Fiecare dintre noi este o valoare si nu trebuie sa privim disperati la nimeni, decat la noi.

    Eliberati valoarea din voi! La multi ani!

  38. Domnu’Ciutacu! In seara asta nu pot zice de rele, desi, obisnuit, citesc alte cele comentarii. Inspirat ati fost cu…PURICE! UN purice pe care multi nu-l pot inghiti din cauza imensitatii lui. Comparatii se pot face oricand. Paralele…mai mereu. Nimic nu se compara insa, cu linia singurateca spre infinit! Eu, va multumesc pentru seara asta si pentru 2011 si, va doresc in douamiidoishpe linie dreapta in/spre…,spre dreapta pe care eu o consider ca ar putea atinge infinitul!

  39. Desi am privit cu o oarecare retinere emisiunea , fiind cu ochii si urechile atent la toate eventualele motive ce i-ar putea fi imputate discursului lui Dan Puric , pot sa spun doar atat:
    – a fost o emisiune si o prezenta EXCEPTIONALA ! 😛

    Multumesc Victore , a fost o adevarata desfatare INTREG EXPOZEUL lui Puric , iar modul discret in care ai facut tu moderarea emisiunii , fara sa intrerupi brutal (cum au obiceiul multi alti realizatori de emisiuni 🙁 ) firul logic al expunerii , a fost excelent . 🙂

    Singura intrebare finala e , doar , urmatoarea:
    – cati , oare , dintre cei care l-au ascultat , au DORINTA si CAPACITATEA reala de a-l intelege si asimila toate aceste idei pertinente si coerent prezentate (la care , in mare parte , eu , unul , am subscris inca dinainte de a le auzi de la acesta) ?! 🙄

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.