Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Fuhrere, oare de ce stă pixu’ pe stânga?

Fuhrere, oare de ce stă pixu’ pe stânga?

Motto: “Până la urmă vom accepta şi noi, în numele libertăţii, dreptul artiştilor de a-şi contempla ţurţurii de muci” (Mordechai)

L-am vazut astazi, live, desi as fi preferat sa fac orice altceva, pe Patapievici. Ne-a explicat noua, securisto-comunisto-utecistilor, asistat si sustinut de o sumedenie de intelectuali de bine care se bucura de favorurile financiare ale ICR, cum sta treaba cu falusul patologic si poneiul profund. E cultura, bai, taranilor care sunteti tarani si nu intelegeti nimic. Cam asta ar fi, pe scurt, traducerea vorbelor alambicate ale baiatului de nomenclaturist din Primaverii care condamna comunismul si trimite turnatori sa reprezinte Romania in strainatate. Nu ne-a explicat si daca exhibarea in spatiul virtual a purtatorului de cuvant al ICR New York, care bea pisat si-o barbiereste la veverita pe arteziana lui oficiala, e tot un act de cultura, da’, ghiolban cum sunt, intuiesc ca da.

Palit in cap de-atata revarsare de cultura, indraznesc sa propun sefului ICR doua teme de dezbatere adanca si un congres mondial – as prefera in Maldive – pentru aprofundarea dilemelor intelectuale de adanca profunzime. Prima dintre ele: de ce sta pixu’ pe stanga? A doua, neindoios filosofica, dar concomitent incadrata in trendul vietii ecologice sanatoase, as formula-o cam asa: vegetarienele fac sex oral? Eu nu cred ca finul intelectual va raspunde provocarii mele, da’ pe cuvant ca, in contextul agresivei promovarii a culturii romanesti in strainatate pe bani publici, ar merita efortul. Luati si propunerea de prezidiu care sa-si bage poneiul.

UPDATE: Scouterul Mordechai a gasit, in legendarele-i cautari planetare, un talent exceptie al artei contemporane. Doamnelor si domnilor, aplauze! Intra-n scena Cetateanu Turmentat, un tip mult prea mare pentru o lume atat de mica.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Fuhrere, oare de ce stă pixu’ pe stânga?

  1. Oricum ai întoarce-o, oricât de nepriceput în ale artei te-ai da, oricât de nedus prin muzee şi supă de mazăre ai fi în materie de Van Gogh, rahatul e tot rahat. Iar mizeria aia de la ICR e o colecţie de rahaturi. Nu e nevoie de multă dibăcie ca să recunoşti asta, oricât de snob ai fi, oricât de subtil ai vrea să te dai sub muşama.
    Iar dacă cineva simte nevoia să apere, să acopere un rahat… nu există decât o singură explicaţie: ori e tot un rahat, ori e capacul de la veceu.

  2. Asa am aflat si eu azi de dimineata, pe la 11 si ceva, cat de taranca sunt ca nu inteleg cultura romaneasca actuala, decat pe cea aflata in patrimoniu, parca asa zicea domn Patapievici.
    Ciutacu, baga-mi poneiul!!!

  3. 1. cristi neagoe a postat pozele INAINTE sa fie la ICR NY. Textul cu pipi e fictiune. Cam ca Povestea Pulii, daca ati auzit de ea.
    2. daca patapievici e baiat de moneclatiuroist, oprescu ce e ?
    hai ca esti simpatic asa, tu ca inginer unu din cei 4 redactori sefi de la jurnalul.

  4. Nu-ntelegeti nimic din arta moderna! O priviti din alt punct de vedere! Ia imaginati-va scheletul culcat c-ar fi cu putu’n’sus! Ei, nu este asta arta? Dar daca “dromaderul” ar fi scarpinat pe spate si s-ar prapadi de ris, nu ar fi si el cu putu’n’sus? Pai vedeti? De ce va luati de fosta mea mustata? Cu cine semanam? Cu… Fals! Fals! Fals! Ce era pe spinarea poneiului este o veche “inscriptie sanscrita” gasita in India pe o placuta de argila sumeriana, inscriptie care simbolizeaza “arcul peste timp” al artei de pe malurile Gangelui infratit cu Danubius iar osul infipt in posteriorul micutului patruped simboliza descendenta mea arhaica!

  5. bai frate, dar premierul sau ministrul culturii, sau presedintele ce fac. nu zice nimeni nimic despre ce au facut astia, ca pe bune nu este deloc de bun simt.

  6. Asteptam si noi sa ne spui ce ti-a raspuns .
    Geniala fotografia :))) Cum stau ei acolo, la umbra, racoare, la o sueta. Poza o fi din vremea lu’raposatu’. Saracii de ei…grea viata au avut.

  7. @artistule: si daca a postat pozele alea INAINTE sa fie la ICR – NY asta il face mai sanatos la creier ? Si daca va tot roade “povestea pulii” nu puteti s-o sugeti pagina cu pagina acasa la voi ? Tre’ s-o scoateti in public sa va auto-convingeti ca aveti ?
    Oprescu nu da limbi dupa ce rade veverite bey bagabontilor. Cel putin nu le da pe net sa-l admire intelectualitatea fina…

  8. D-le Ciutacu,
    Chiar ca ne apuca scarba!Nu pot sa-l mai vad pe acest Horia Patapievici-imi vine sa-l strang de gat cu papionul,ca nu se pierde nimic,decat golul sau rahatul pe care il are in cap!Eu sunt o fire mai calma,dar in cazul asta,te saturi.Auziti,poneiul cu zvastica are semnificatie artistica sau cum a zis?!In ce lume a trait asta sau o fi vre-o clona de pe vremea fascismului,care acum s-a trezit?!
    Cine il mai lasa acolo,la ICR?!
    Sa-l trimita in tara ,nu cu avionul,ci cu un vapor,clona a Titanicului!
    Cu deosebit respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  9. Ma intreb cati de pe forum au pus mana pe o carte scrisa de Patapievici. Sau, o carte in general – in ultimii 15 ani de viata (abecedarul nu se pune).

  10. @ bursucul_dictator
    Eu am citit o carte de Patapievici (“Politice”, parca) … Si mi-a trecut…
    De-atuncea sunt dislexic… :))

  11. germania e corect – bursa nu. 🙂 Ca sa explic totusi de ce ma “aprind”: hurezeanu, dinescu si altii sunt oameni care au luptat pentru poporul asta amarat, pentru ca maria sa poporul sa poata alege intre RTV si Antena1-2-3 . Nu mi se pare fair aruncarea cu noroi. Discutii in mod absolut clar, da. Dar “Führer???” Come on.

  12. Mai dragilor… voi sti cand a fost formatia EMIL in Berlin tot asa trimisa de ICR ?. Presupunand ca nu stiti va zic eu, a fost. Ei bine formatia EMIL ii cam la fel de culta ca si tinerii aia pe care ii blamati acum. Exprima aceiasi tendinta.

    Eu fiind mai curios din fire si pentru ca am o prietena la ICR am intrebat si eu ca omu, cum necuratu au ajuns aia sa fie trimisi la Berlin pe bani publici.

    Ei bine se pare ca in cadrul unor festivale internationale, acestor institute li se cere o lista de artisti din Romania care sa corespunda profilului festivalului. Bucurestiul trimite lista, si organizatorii festivalului decid. Daca ei asta vor sa vada de ce va impotriviti voi cu atata suparare si magnire?
    Sincer, chiar credeti ca Paunescu e mai in masura decat Pata….. spuna ce e arta si ce nu e?

  13. In afara de cele 52 de carti uzuale la pachet, am mai citit vreo doua-trei, ba am fost si pe la niste muzee ( unul din ele mi se pare ca-i zicea Louvre, sau cam asa ceva) – dar chestia de la NY chiar nu se poate digera de un om cu creierii acasa, bursucule_dictator_intelectual_rasat

  14. Zice cineva aici: cristi neagoe a postat pozele INAINTE sa fie la ICR NY.

    Buna socoteala! Cam ca la conu’ Leonida, e “pe legea a’ veche”. Cum ar veni, daca cutarica isi pune luni pozele indecente pe internet, iar marti se angajeaza la ICR, nu se pune!

    E ca si cum luni torni la securitate (ca tot se poarta la ei), iar marti lucrezi la ICR, cabdid precum Venus Anadyomene!

  15. Nu intelegeti nimic,Scheletul reprezenta poporul dupa lunga tranzitie,Cainele avea scula scheletul la fel canva au fost potenti.Da nu inteleg cum de avea cainele 2 cocoase,o fi cele doua puteri de la Cotroceni s-i Palatul Victoria care l-au cocosat?Sa zicem ca baietii respectivi au fraierit statul roman si iau luat banii.Da domnul Patapievici care sia dat girul la asemenea opere de arta cu ce sa alaes.Eu stiu una si buna”Omul progreseaza pana devine incompetent”Si boala asta se ia,avem presedinte incompetent,ministri incompetenti,etc.Da traiasca partidul ca sub aripa lui se aciuesc multe lighioane

  16. @bursucul_dictator: fratioare, uite care-i treaba: ORICE OM SANATOS CU TOATE LA MANSARDA SE INDIGNEAZA CE FACE ICEREU’ NIUIORCHEZ PE BANII CONTRIBUABILULUI ROMAN. Asta ca sa ne intelegem din start! Expozitia in cauza poate avea succes maxim in orice galerie de arta contemporana PRIVATA. Pe de alta parte, eu, cetatean roman cu studii superioare in domeniu umanist nu ma simt reprezentata de un extraterestru cu putza alba sau de un ponei de jucarie cu zvastica pe cur.
    Domnule Ciutacu, va rog sa luati in considerare acest post ca pe o rugaminte: NIMICITI-I pe micuti! Da-ti-le in gura, ca la coasa… desi… dupa cum s-au aratat azi in conferinta de presa, s-ar putea sa le placa!

  17. @de vali: important e cum procesezi informatia aia uriasa pe care ai bagat-o in creierul tau de acasa.

  18. si inca ceva, dupa care nu mai fac trafic aíurea: spune-i lui Gadea sa nu mai bage material YouTube. Asta poate sa o faca oricine acasa. Si inca ceva. Ieri a fost un clip creditat YOUTUBE. Era al Realitatii, care mai are inca dreptul de copyright.

    Si cu asta, va pup.

  19. bursucule_dictator_fin_psiholog, nu am spus nimic de “informatia uriasa” – incerci sa schimbi subiectul. Aici e vorba de niste cretini drogati (vrei link la pozele lui Neagoe_barbierul_de_veverite_care_reprezita_Romania_la_ICRNY ?)care mananca banii din impozitele pe care le platim noi (si poate si tu)la stat.

  20. … si daca ma gandesc bine, in acea carte poate fi gasit si raspunsul pentru aceasta mizerie ( a se citi “expozitie”)… spunea dl. Patapievici, scriitorul de data aceasta, (redau ideea principala) : de ce trebuie sa hulim atat de mult zvastica lui Hitler care a lichefiat in lagarele mortii aproape 6 milioane de evrei iar secera si ciocanul lui Stalin, care a omorat in gulag peste 60 de milioane de jidovi, sa fie pusa la loc de cinste ori prezenta acesteia sa fie trecuta usor cu vederea, intr-o aproape duioasa nostalgie…
    Vedeti cum sta treaba cu dl. Patapievici…? La dumnealui se pune, in primul rand, problema cantitatii… Urat! Cahh!
    Dar stiti ce-mi place cel mai mult…? Cel mai mult imi place atunci cand niste cretinoizi ca domnia voastra, dle Patapievici, ii fac pe unii romani (nu dau nume, persoane importante) antisemiti, xenofobi etc…
    Si mai imi place un lucru… Felul natural si total lipsit de jena in care reusiti sa mancati atata cacat in timp ce incercati din rasputeri sa ne mintiti in fata…
    Nu va mai trebuie mustatza lui Adolf … Ala macar era nebun… Si unde mai pui ca vi se mai si intareste voma in ea… si pute.

  21. Victor, pixul pe stanga sta degeaba, iar vegetarienele, da, fac sex oral, dar nu inghit 🙂 Ar fi interesant sa aflam bugetul anual al ICR. Cred ca ne vom soca.
    Apropos de expozitie, n-am cuvinte. Initial am crezut ca face cineva misto de noi sau ca sunt imagini dintr-un film. Dar, ca de obicei, viata bate filmul!

  22. Pana la urma, ies foarte artisti oamenii din povestea despre care scrieti. Majoritatea operelor de arta au scandalizat la aparitie.

    (sigur ca asta nu o face arta, dar nici scandalizarea nu o face mai putin arta)
    Sunteti sigur ca nu v-a fotografiat nimeni mancand picioare de broasca, sau sugand carnea din clestisori de rac? ar da destul de scarbos pentru un jurnalist.

  23. @corpuri moraliste: te rog sa ma scuzi ca nu beau pisat si nu exhib porniri demente. stiu, nimeni nu-i perfect, da’ las altora placerea dusului de urina.

  24. Ma omoara indiscretia Victore,fotografia de mai sus reprezinta “Grupul de la Trocadero”?

    ICR New York a devenit un centru de pelerinaj foarte ciudat de cand a preluat Coana Suteu magazia.S-a terminat cu activitatea centrului, gata cu saptamanile filmului romanesc , gata cu teatrul romanesc, cu pictura reala romaneasca…Nimeni din consulat nu stie ce se intampla acolo, e un mister total in care unii beau urina si se scarpina la parul pubic pe banul public.Nici in Consulatul general lucrurile nu merg “smooth”, ti-e sila sa te apropii de cladirea din 38 st cu 3th ave.O cloaca de vipere SIE foste DIE(ptr ca unii sunt inca de pe vremea lui Ceausila aici) patronata de nasul copiilor lui geoana, Petro Pavoni, omul de casa al lui Puiu Popoviciu. Dar scatofagii astia de la ICR au depasit deja orice limita.
    De cand cu Macovei MISA la Justitie bag seama ca s-au infiltrat peste tot urinistii…

  25. Patapievici a afirmat azi pe un post tv: “Arta inseamna scandal”.Daca atat intelege domnia sa din arta, nu vreau sa ma reprezinte, mai ales peste hotare.Si mai vreau sa stiu, ca e public, ce salariu are dumnealui , platit din banii mei.Si cine naiba l-a inaltat pe inaltele culmi ale gloriei ca, dupa ce citesti ce scrie sau ce vorbeste, ori iti vine sa-l dai jos din scaun ori sa vomiti…peste el…Iata o noua arta…Ar trebui sa o transpuna in imagini, tinerele sale talente…

  26. Buna dupa amiaza
    As dori sa discutam chiar d.p.d.v politic chestiunea cu pricina; pentru ca ceea ce s-a intamplat de fapt tine de spitalul nr.9 si de o reteta babana de distonocalm – luate eventual cu urina in loc de apa:)
    Ma intreb daca pe vremea lui Iliescu& Nastase se intampla asa ceva?Cred ca juma’ de an urlau aceeasi “telectuali” ca “iata ce face Nastase, cum distruge el cultura romana!”Dar acum cand au comis-o chiar domniile lor, nu are voie nimeni sa ii critice!Ca ce mama lui proces verbal, ei sunt ai’detepti, iar cei care ii critica sunt idioti, invechiti, securisti, comunisti!
    Am incercat sa fiu impartial si am intrat pe cateva site-uri similare gen” Institutul Cultural Francez, Institutul Cultural German si nu am vazut nici pute sculate, nici culcate, nici ponei cu insemne, nici urangutani cu basca, nici elefantei pe biciclete! Deci, prin extrapolare, in viziunea dlui. Patapievici si aia “e” prosti!
    Apoi, ma intreb de ce nu vad un comunicat al Patriarhiei romane pentru ca apar si asa zisi sfinti care isi dau unul altuia putele sculate, apare o sfanta care are un tricou cu Rebu, iar dupa parerea mea, blasfemie e un cuvant bland!
    In orice caz, asa cum spunea si o amica de-a mea, astazi pentru mine a murit un om : HRP.Un om la care candva am tinut.La revedere domnule HRP!

  27. Azi, dimineata, am scris un post pe care pana la urma nu l-am mai pus pentru ca am zis ca nu are rost sa ma iau de un amarat de prost gust ca purtatorul de papion… Acum imi pare bine pentru ca la cat de retardat e nici macar un sut in boase nu merita… Oare peste cat timp nu o sa mai vedem idioti la TV?
    Si apropos, cata minte iti trebuie sa pui un asa zis filozof, director intr-o institutie… Paui prin definitie el nu are legatura cu realitatea… Mai exact spus realitatea lui nu are legatura cu cea in care traim noi…
    Vorba unui ilustru in viata: Traim in Romania si asta ne mananca tot timpul!

    PS- si daca il mai aud pe vreunul ca expozitia a fost arta il bag in masa in avans sau ma pis pe el (ca poate ii place)…

  28. Daca aceasta este arta contemporana sunt de acord sa-si afiseze toata picturile si ce mai aveau”artisti”,dar intr-un cadru privat deoarece pe mine(cetatean roman) nu ma reprezinta ceea ce au expus.
    @bursucul:Da,am citit carti in ultimi 15 ani.

    Off topic:Cat de penibili pot fi cei de la Realitatea!Cica au iesit unii din Cluj in strada sa protesteze ca nu vad meciurile din liga 1,au trimis fatuci acasa la maimute din acelea numite suporteri si ii chestioneaza in legatura cu o clauza din contractul cu gsp.
    Bai mor astia de oftica ca nu au castigat drepturile de televizare.

  29. @ozzy- sunt de acord cu tine si cred ca Romania are o groaza de simboluri culturale de promovat si nu e cazul sa inventeze/ re-inventeze nimeni asta ci doar sa popularizeze asta… La fel gasesc foarte buna remarca ta in legatura cu Biserica Romana care accepta aceasta magarie si astept si replica comunicatii evreiesti… Poate asa scapam de HRP si pisaciosii lui…

  30. Aaa,am uitat.@Bursucul:daca nu-ti place emisiunea lui Gadea poti sa te uiti la plicticosii de la Realitatea.

  31. ba ciutacule, daca nu te pricepi la arta stai acasa cu fanii tai cu tot. poneiul cu os in cur, falusul de broscoi tzestos, femela-rinocer cand se caca-pisha, iata exprimari culturale imaginative, cu adevarat incarcate de sensuri, pe care voi nu o sa le pricepeti niciodata cu tartacutzele voastre mustind de creiere greoaie. si pentru ca sunteti rudimentari, de-aia.

  32. Intrebare de la Radio Erevan la Conferinta de Presa: “Domnule Patapievici, cum ati defini noua cultura care se scurge in exteriorul tarii?”

    – Urino-cultura, insa voi nu puteti sa o gustati.

  33. 99% din cei care au judecat aici sunt inca mai neajutorati ca mine in ceea ce priveste arta moderna.

    in alta ordine de idei : ciutacu&mordechai, va respect, acuma insa vi s-a “pus pata” si va bagati in … contextul poneiului ala cu zvastica. nu aveti nici cea mai mica justificare. va umflati ca brotacul din poveste pe baza unor poze trimise de un x de la niu iorc. pe cat de mare mi se pare porcaria pe care o facu patapievici bagandu-se sub fundul marinerului pe atat de tzatzesc mi se pare linsajul la care va alaturati.

    p.s. poti sa ma banezi. eu nu am sa imi schimb parerea nici in mai bine nici in mai rau. chiar as gasi justificari unei asemenea decizii.

  34. Ai o formidabila vointa de a nu pricepe. Patapievici n-a discutat valoarea artistica a exponatelor, ci a raspuns acuzatiilor de nazism si pornografie.

  35. si ce, vreti sa ziceti ca nu exista si creatii artistice puritane lipsite de valoare dpdv cultural? arta e o kestie complicata, nu poti sa spui ca daca nu are obscenitati e buna si daca are e rea, ar insemna sa gandim maniheist si doar nu suntem pe camp.

  36. In primul rand imi cer scuze ptr. limbajul de mai jos.
    @Mr.Style:Futu-i “gandirea maniheista” sa-i fut eu, daca sulile sculate ale sfintilor si tricoul cu Rebu al sfintelor, precum si cocoasa magarului din varful dealului(cui nu ii place sa o manance, tie iti place?)reprezinta cultura din tara asta de cacat! Pai mai bine spuneau Povestea pulii a lui Ion Creanga si vorbeau despre sifilisul veronico-miclesc al lui Eminescu, sau despre TBC-ul cu flegme spumoase a lui Bacovia, ca eram mai castigati!
    Ce zici, iti place acest limbaj? Crezi ca ma calific pentru urmatoarea expozitie a ICR?

  37. @ozzy osbourne pai vezi? povestea pulii de ion creanga nu ii contesta nimeni valoarea literara. eu nu sunt mare specialist, dar imi exprim opinia ca expunerile ICR sunt de criticat nu pt ca sunt obscene, ci pt ca sunt lipsite de substanta si nu exprima nimic. sorry, no ofence! am dat cu parerea, cu cu parul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.