Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

O ţară în care preşedintele în exerciţiu îşi nominalizează – în dispreţul logicii, în detrimentul majorităţii parlamentare transparente (65%) pe care a cerut-o obsesiv şi chiar a propriului partid – un premier privat, pentru uz propriu, se prelinge pe un plan extrem de înclinat şi de alunecos către dictatură. Pot să scrie, fie şi-n versuri, apologeţii de garderobă ai Jucătorului hectare de justificări ale gestului public de azi, însă pornirile dictatoriale ale lui Băsescu nu mai pot fi nici măcar mascate.

Iar de oprit vizionarul de birt nu poate fi vorba decât (dacă şi după ce partidele nefasciste din Parlament se trezesc la realitate) de o acţiune politică de tip concertat, cu scopul comun de a fi ales un preşedinte care măcar să nu dea foc la local. Cu amendamentul de bun simţ că, pentru conservarea atât de încercatei sănătăţii psihice a naţiei, următorul pas logic ar trebui acela de a-l duce pe învins, imediat după validarea alegerilor, în clădirea cu faianţă albă pe pereţi ai cărei chiriaşi se prezintă Napoleon, Caligula, Regele Lear sau, după caz, Ceauşescu.

P.S. Ca să nu mai avem vorbe, am promis că ne vedem la tribunal şi o vom face

Comentarii

comentarii

Similar Posts

131 thoughts on “Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

  1. propun infiintarea unui minister al propagandei!
    cred ca nuti spaima constitutiei poate face fata si la 3 ministere!….
    de la o ora la alta in regim de urgenta este acuta nevoia unui psihiatru specializat in marina militara!

  2. Domnule Victor, nu iubesc politica si cu atat mai mult pe politicieni, ii iubesc insa pe oameni si mai ales pe aceia care sunt cu adevarat oameni. Modestia este caracterul suprem care defineste de drept omenia. Am citit cv-ul tau… ca esti arogant, se vede… dar ca esti cel mai bun, nu m-am lamurit inca.
    Daca nu te-ai contrazice singur, poate ca ai avea dreptate. Cum de ne poti semnala noua ca ne paste pericolul dictaturii, (desii sunt convins ca insasi tu stii ca nu mai e posibil)in timp ce tu accepti cu buna stiinta sa muncesti si sa traiesti sub dictatura, trnsformandu-te in sclav? Nu simti nevoia de libertate ? Nu simti nevoia de a fii printre oameni, oamenii aceia amarati dar adevarati ?

  3. Din Constitutie:

    Rolul Preşedintelui ARTICOLUL 80
    (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
    (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

    eu atita zic, mediaza conflictele si nu le genereaza. Cine crede ca o majoritate care este ignorata in vointa sa o sa voteze decizia diktatoriala a unui “zapacit” ratacit prin boschetii de la Cotroceni, e asemeni lui si ne meritam soarta.

  4. @Cristina, tu spui ca nimeni nu ne mai poate salva, azi un portocaliu (?!) imi spunea ca ne paste dictatura…oameni buni, adunati-va mintile, de noi depinde daca ne mai poate salva careva si, totodata, sa evitam dictatura!

  5. Eu sincer va spun ca nu-l doresc pe TB ca presedinte. Dar nu pot sa nu constat ca e cu mult peste ceilalti ca om politic. Acum ma raportez strict la jocul politic. Nimeni nu ofera nimic de fapt si niciunul nu-i mai breaz ca altul. Analizez si eu ce pot…oricum nu conteaza.:)Ei se joaca, si voi (unii pasionados) va stresati. Eu ma joc analizandu-le miscarile.:) Cunosc dedesubturile, pentru ca si tati a fost in politica. Stiu ce le poate capul. Stiu ca merg chiar la cursuri de perfectionare in manipulare predate de profesori straini. Stiu si cum manipuleaza media si de ce, si care-i aportul vostru. Traian Basescu e brilliant ca om politic. 🙂 Si pentru ca tot ne obliga un profesor sa mergem la vot pentru a ne primi in examen(I know…Romanica…), probabil ca il voi vota.:P Poate daca vad niste semne de genialitate la ceilalti candidati, ma mai gandesc. Deocamdata Baselul e mult peste.

  6. asa e! basescu a mizat pe asta ca ramane boc si guvernul lui de ratati si retardati! si astfel va putea frauda alegerile.

  7. am si eu o intrebare.. in 2004 alianta DA avea majoritatea in parlament? eu cred ca nu , participantii la guvernare nu au semnat atunci niciun acord sau document prin care sa reiasa majoritatea parlamentara, PNL PD PC UDMR parca. Acum de ce socotelile stau altfel?

  8. De ce mai Ciutacule tre sa aprobi toate comentariile? Asta e liberatatea de exprimare pe care o agreati “voi”? Asta e vana pe care o ai matale de jurnalist genial?
    Da-mi voie sa te pup dulce! Va doresc mult succes si sa traiti fericiti in tara pe care v-o doriti…asa cum o construiti AZI. Asa sa va ajute ..cine vreti voi!

  9. Este incredibil! MA uit la Videanu la News ALert si mi se face scarba!!! DL Videanu, dupa atatea mandate pline de succes inca nu stie prima lectie de democratie pe care nici la scoala nu o inveti. O stii de acasa: alegerea majoritatii primeaza asupra minoritatii!!!

  10. @Nicolae Filip: ca sa nu-mi ia toti mitocanii agramati familia-n pix si ca sa ma-ntrebe toti prostii de ce? multumit de raspuns? si nu ma lua pe mine cu “ma, Ciutacule”, ca n-ai avut onoarea sa mananci cu mine din aceeasi tingire la popota cadrelor din Modrogan.

  11. @blue
    Ce ne-ar putea declansa? Am avut un Videanu primar, ministru, un guvern pardon 2 Boc (zambetul plin de tupeu al doamnei Udrea a spus tot), suntem calcati de atata vreme in picioare si nimic. Ce ar putea sa se mai intample ca sa reactionam cumva???!!

  12. “Baciu’-tatuc” deci, iar ne-a tras clapa. Mi-e mila de d-l Croitoru, ca saracul nu stie cu cine are de a face. O fi dumnealui un bun finantist, dar cred ca nu cunoaste “teoria jocului” de care am scris intr-un comentariu, respectiv teoria matematica a situatiilor conflictuale; daca stia de aceasta teorie nu accepta numirea. “Baciu’-tatuc” fiind maestru in aplicarea teoriei jocului, cu siguranta il va initia si pe d-l Croitoru. Sper ca n-a uitat “baciu’-tatuc” sa-i spuna ca “il desemneaza premier” cu conditia formarii unui Guvern politic, cu formarea unei majoritati parlamentare, ca altfel dupa 10 zile va fi obligat sa-si depuna mandatul. Poate a uitat sa spuna ‘tatucu’ ca PDL-ul reprezinta cam 35%, si nu cred ca ii va fi usor d-lui Croitoru sa gaseasca inca macar 16% de parlamentari, ca sa faca o majoritate. In aceste conditii situatia conflictuala creata deja, se va adanci si se va ajunge la balamuc, unde e criza mare de “halate” albe.

  13. @ ramo:
    aa.. esti cu mintile acasa? BASESCU NU ITI APARA INTERESELE iar tu stai sa il admiri? Baiete, sau fatuco, inainte de a mai abera in felul asta spune-i cuiva sa te biciuiasca un pic daca ai nevoie de o portie de suferinta.

  14. Elena are mere…
    Eu ii dau mure…
    Delfinul vorbeste mult…
    Traian vrea sa ne fure..
    Delfin, Fluture, Pantera, Buldog…
    Mircea sta in port…
    Emil are toc…
    Fructele se storc…
    Monica e pe scena….
    Adrian are borduri…
    Romania datorita lor are bordura agatata de gat….Traian mai pune un bolovan….
    Oare cine are destule scanduri?….( ori pentru noi… ori pentru ei….aveti alte idei ? )

  15. Stie domnul Ciutac sau orice alta persoana care citeste ce scrie pe aici daca intre a desemna si a numi exista vreo diferenta sau sunt cumva sinonime? Nu de alta dar in textul de mai jos se folosesc ambii termeni:

    “ARTICOLUL 85
    (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament. ”

    Ori, bunul simt si analiza textuala chiar si asa fundamentalista cum o fac pedelistii, ma duc pe mine la concluzia ca presedintele trebuie sa ‘desemneze” premierul, in felul in care notarul desemneaza succesorul unei mosteniri, adica il indica pe baza unei cercetari a indeplinirii conditiilor legale.
    Terminologia e similara si in constitutie si la notari.
    Notarul nu-l numeste pe mostenitor, fiindca asta ar insemna sa o faca dupa bunul plac ceeqa ce este absurd, el(notarul) cerceteaza si desemneaza, adica ii spune pe nume celui indreptatit.
    N-am ce-i face presedintelui, da’ uite ca rolul lui in desemnarea premierului este similar cu cel al notarului care constata un fapt.
    N-am ce-i face, e notar in speta asta, chestie extrem de onorabila pentru un om care a fost cercetat penal. In camera notarilor n-ar fi admis.

  16. Prin numirea dl-ui Croitoru multe voci din media incep sa spuna din ce in ce mai raspicat ca ne aflam in fata unei LOVITURI DE STAT ! data de presedinte !
    Eu, unul, nu pot sa inteleg ce rost mai avea invitarea partidelor la …’negocieri ” ,daca locatarul vremelnic de la Cotroceni numeste pe cine vrea, dupa cum vor muschii lui.Poate si interesele.
    Nu inteleg de ce partidele au mai participat la parodia aia de negociere, in care mult prea stimatul , s-a pus in rol de diriginte, asa cum bine a punctat Geoana. Ce dracu’ era de negociat !? Trebuia sa-l prezinte pe cel pe care il doreau ca prim-minstru si cu asta basta, pa-pa-pa-pa, dom’ prezident, vorba lu’ Mircea Badea.
    Cum vine asta ,sa negociezi cu presedintele? Pai ce suntem la targul de vite ,din obor ?
    E normal ca sa-i chemi la negocieri sa bati campii tinand prelegeri si sa faci aprecieri aiurea, si sa pui pe cine-ti place tie…sau ce-i convine parrtidului tau ,facut presh ?
    Ce-l interesa pe el ..de unde gaseste Johannis ,tehnocrati ? Ce-l aia ..grija daca sunt sau nu dispusi unii sa stea 1,2 sau 3 luni pe functie ? Sau 4 ani ? Ce-l interesa pe Base, daca dupa alegeri se refacea guvernul ? Ce scrie undeva ca trebuie batut in cuie 4 ani ? Da’ ce au mostenit fotoliile de ministri ? DUBIOS RATIONAMENT A AVUT PRESEDINTELE. Si-a tradat aici , propriile …interese.
    BASESCU guverneaza sau ..partidele ? Nu partidele dau votul de investitura ? Daca ele nu sunt ascultate , cele care detin majoritatea ,inseamna ca nu tii cont de glasul poporului. Caci ele , reprezinta poporul. SI EI , PARLAMENTARII SUNT ALESI UNINOMINAL.
    Daca e sa dam crezare la ce bate campii Basescu, inseamna ca putea sa-si bage si o ruda ( era sa scriu amanta ) ca prim-ministru..si nimeni sa nu mai zica nimic, ca ..deh ,e dreptul lui sa numeasca pe cine vrea!!!
    Asa , a numit o persoana ..a carui trecut de dinainte de ;’89 tare as vrea sa-l aflu . 🙂 Ceva stele pe umar ?
    E sau nu santajabil dl.Croitoru ? Ca nu imi aduc aminte ca Base sa fi numit in functii decat persoane care fac frumos in fatza lui. Maine -poimaine ,aflam ca va pune in guvenr , la indemnul tovarasului presedinte, pe d-alde Udrea , Ritzi , Boc, Blaga, Berceanu….Pai au fost dati jos de la ciolan ,ca sa intre pe usa din dos , cu ajutorul presedintelui? .
    In ce tara ne aflam fratilor, ca ROMANIA seamana din ce in ce mai mult cu o tara BANANIERA!
    Ce-l va opri pe Base sa nu-si numeasca si neamurile in functie , dand un telefon ? In felul asta, nimic !
    Portocalii vor aplauda frenetic ! Vor iesi la televizor in extaz.Multi parca-s setati ,drogati, parca au mintea spalata. Indoctrinare de tip fascist !
    Si ma rog, de ce -l deranja daca era un guvern de tehnocrati? Ca politicienii ( portocalii ) nu mai aveau acces la resurse ? Nu mai aveau acces la ‘butoane’ ? Ii doare asa de mult cand …nu mai pot face bani,din banul public, din incredintari directe ,sau din…afaceri plasate celor care defecteaza de la alte partide ?
    Cum ar arata Romania cu un guvern de tehnocrati ? Cu siguranta mult mai bine. Pentru ca avem de-a face cu specialisti si nu cu ageamii. Am vazut 20 de ani de ce au fost in stare politicienii care ne-au condus. AU FACUT AVERI NESIMITIT DE MARI. Si in loc sa ajunga la DNA ..mai vor la putere. Sa mai ‘suga’ din tara asta. DOAR NU VA INCHIPUITI CA AU FACUT AVERILE DOAR DIN BANII CASTIGATI , CINSTIT ,DIN FUNCTIA PUBLICA ?

  17. Nici in cele mai negre cosmaruri nu imi inchipuiam ca in 20 de ani Romania se va intoarce la dictatura personala mascata sub “democratia liberala”, deci ne indreptam spre o forma de criptocomunism totalitar, discretionar si mai crunt decat ne numeam Republica Socialista Romania. Atunci sa se modifice constitutia si sa ne numim Republica Democratoliberala Basesciana, macar stim o socoteala. Puneti rapid pe un stadion de un spectacol omagial cu placute, portrete si care alegorice, impodobiti orasele si comunele cu drapele portocalii si cu portretul celui mai…..Treziti-va oameni buni ca istoria se repeta, avem un nou 1946 in fata de frauda masiva….Paranoicul cotrocenist castiga teren pe interpretari pur personale ale constitutiei si legilor, sustinut de ceata de interlopi pe care o pastoreste

  18. Prostia si nesimtirea lui Basescu nu mai are limite. Disperarea de ciolan i-a innegrit judecata. HUUUUUAAA!!!!

  19. Traian Basescu a facut ceea ce era de asteptat. El vrea doar sa poata controla totul pentru a castiga alegirile. Sper sa scapam o data de el

  20. Dupa 1990,nu s-a dorit desemnarea ca PREMIER a renumitului economist RUGINA,,in schimb se desemneaza acum,o persoana care nu a avut functii de conducere,care nu are decat 35%;sprijin parlamnetar.Daca Croitoru a fost respins pentru functia de viceguvernator B.N.R.,este evident ca a fost o iresponsabilitate din partea PRESEDINTELUI sa desemnezi ca premier-pe cineva pe considerentul ca este sustinut de P.D.L.si BASESCU, dar si pentru ca are legatura cu fiica speculatorului Mugur Isarescu .
    La FACULTATEA de CIBERNETICA(din cadrul A.S.E.) se putrea intra in acea perioada,cu media minima 5.00!De astfel de specialisti,are acum nevoie Romania aflata in criza generala din cauza nebuniei de a nu pierde alegerile de catre Basescu si temerii pierderii privilegiilor PDL-istilor?
    Sa te apropii de fiica guvernatorului BNR din circumstante nedemne adica pentru a dobandi ulterior anumite privilegii,nu poate fi ceva onorabil! Croitoru, nu poate fi INDEPENDENT in raport de stapanii ROMANIEI: BASESCU-ISARESCU,ori in raport de Fondul Monetar International,BANCA MONDIALA…..
    La ce arma a facut armata desemnatul Premier LUCIAN CROITORU?NU CUMVA LA SECURITATE?DE CE SE ASCUNDE ACEST AMANUNT SEMNIFICATIV?A PRELUAT CROITORU aceasi tactica a fostulul PREMIER =-care nu a amintit acest detaliu relevant pentru orice barbat in biografia sa ,sau ii este teama sa nu se descopere vreun element de santajabilitate cu care va fi santajat de cel care detine acest secret?

  21. “Acum ştiu ce e acela un om de stat; este un politician mort. Avem nevoie de mai mulţi oameni de stat.” (Bob Edwards)

  22. Mamaaa, ce-au mai sarit sobolanii portocalii in sus! Sper ca dupa alegeri, Baselu sa-si gaseasca (sau sa se gaseasca) cu Nasul Morar la mititica, in aceeasi celula.

  23. Victor, cred ca ai gresit in chestia cu balamucu’, unde, fara indoiala, ar trebui sa fie resedinta permanenta a ipochimenului: peretii sunt captusiti cu saltele, nu cu faianta, sa nu-si sparga nebunii capu’! Da’ pentru apucatu’ o exceptie s-ar cuveni, hhahhahha!

  24. Avem presedintele pe care l-am ales (sau NU l-am ales) si pe care il meritam. Singura solutie e prezenta masiva la vot, prezenta realizata nu prin turism electoral, prin care sa alegem pe cu totul altcineva.

  25. Art. 89: Dizolvarea Parlamentului

    (1) Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura.

    (2) In cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singura data.

    (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele 6 luni ale mandatului Presedintelui Romaniei si nici in timpul starii de mobilizare, de razboi, de asediu sau de urgenta.

    asta inseamna ca Basescu nu are dreptul sa dizolve Parlamentul nici in cazul respingerii unei a doua cereri de investitura a domnului Croitoru in functie de prim-ministru fiindca din cate se aude in targ fix pe asta mizeaza acum presedintele si PDL-ul

  26. doua concluzii:
    1. probabil, udmr va trada si, pe termen scurt, basescu e invingator
    2. atitudinea presidentelui din aceste zile cred ca a reusit sa lamureasca mai pe toata lumea cu cine avem de-a face, iar rezultatele sper sa se vada
    si doua observatii:
    1. maistrul cristoiu e chiar mai penibil decat spuneam (si scraim chiar aici…)
    2. jenant sfarsitul sintezei de aseara. s-a taiat legatura taman cand era mai interesant. asta ca sa nu mai comentam ca realitatea l-a tinut cu dintii pe neamt pana spre sfarsitul emisiunii.

  27. Nu vad de ce nu am scapa si de Zeus si sa facem noi alegeri parlamentare. Poate vom avea alta structura parlamentara si asa von rupe pisica baselului, dresata la scoala lui. E solutia cea mai buna. ” sefu” se bazeaza pe lasitatea parlamentarilor care nu vor sa-si piarda mandatul si asa batjocoreste tot. II merge

  28. ….. e naspa ca Zeus NU POATE DIZOLVA PARLAMENTUL decit daca Doamne fereste va fi reales.

  29. chiar te rog sa ne spui cum se termina procesul cu nasul. sper sa nu-ti bagi coada intre picioare cand o sa pierzi si sa nu te prezinti la observatorul lui felix ca sa ne povestesti de ce ai pierdut. oare cate procese aveai daca toti cei pe care ii calomniezi te-ar fi dat in judecata.

  30. deci daca base pune un prim ministru asa cum ii permite constitutia se numeste ca-si pune o marioneta. daca crin propune prim ministru se zice ca ne salveaza din criza.

  31. Timpul ii permite lui Zeus sa se joace cu nervii parlamentarilor.
    Parlamentarii nu vor fi de acord cu guvernul Croitoru, va ramane Boc in continuare care se va plange ca nu poate da nici o ordonanta din cauza PNL-ului si PSD-ului.
    Totul face parte din campania lui Base 🙂

  32. Din pacate noua alianta a inghitit broscoiul cind nu a reclamat la curtea constitutionala faptul ca Base a desemnat omul propus de el insusi. Constitutia ar trebui sa aiba coperti de metal ca sa putem sa le-o dam incompetentilor de cap.

  33. @stefi in care constitutie scrie ca presedintele trebuie sa desemneze premierul propus de un crin si de o geoana?
    mai studiaza constitutia si o sa aflii ca presedintele te putea desemna pana si pe tine. mai uita-te si pe alte canale nu doar pe antene sau citeste constitutia

  34. @andrei: eu cred ca, inainte sa citesti Constitutia, util ar fi sa parcurgi in diagonala cartea de gramatica de-a sasea

  35. putza cu urechi s-ar incadra perfect printre glumeti, dar sunt sigur ca multi dintre noi s-ar simti frustati doar cu deznodamantul asta.

    un cinic de talia lui, care a jucat tontoroiul pe spinarea si buzunarele noastre timp de cinci ani, mana-n mana si mana-n cur cu mafiotii, interlopii, pupincuristii si lustruitoarele de bastoane ridicate la rangul de ministrese, sa hahaie doar la balamuc?

    stiu si eu ca, cu doua rele nu faci un bine, dar putza asta cu urechi ar merita sa primeasca exact acelasi tratament pe care l-au primit si inamicii sai politici: dna + procurori + mass-media, totul, bun inteles, in prime time ca
    sa-i vad ranjetul ala de alcoolist cum i se ofileste de la o zi la alta.

    sa-l vad pe el, pe frate-su, pe beizadelele alea dizgratioase si gangave plus restul de mafioti si talhari din partid sau din afara partidului cum tocesc pragul institutiilor de ancheta si cercetare, iar la sfarsit sa fie pusi dupa gratii, asa cum merita.

    balamucul ar fi prea putin, este de fapt mediul in care evolueaza si se simte cel mai bine. nu de-asta a transformat toata tara intr-un urias balamuc?

  36. recunosc ca literatura si gramatica nu sunt favoritele mele. chiar as aprecia daca mi-ati spune ce greseli gramaticale am comis in postarile anterioare ca sa ma corectez. multumesc anticipat

  37. Sfanta naivitate, cum sa-ti imaginezi ca marinaru’ se da batut si le satisfactie lui crin, geoana si compania?! Nu era oare clar ca, la nevoie, i-ar musca de beregati la propriu, numai sa-si impuna premierul care sa-i faca jocul murdar si distructiv?! Ce anume din conduita lui din ultimii 15 ani sa ne determine sa credem ca va proceda cu intelepciune prezidentiala si va alege varianta salvatoare pt tara?! Pun pariu ca blaga va fi la interne si udrea la mediu, videanu va primi si el un bonus pt pupuincurism desantat, etc. Ne vom perpeli pana la alegeri, cracanati intre doua sedinte ale parlamentului si-o votare, o tara de fraieri batjocoriti de-un matelot irational, un stol de curvistine obraznice naravite la trai bun si-o sleahta de slugoi pupincuristi!

  38. citesc pe unii si ma crucesc.
    Ceva neuroni lipsa, ori mai au doar unul de serviciu, plictisit si rahitic, colorat in portokaliu, de pot inca sa inalte ode si osanale unui om de nimik, pe care din pacate l-am votat si eu.E de o nemernicie infioratoare acest presedinte si joaca la santaj, in sah se spune la trecerea timpului si caderea steguletului la adversar. E un jucator cu soarta noastra, in interesul unei gasti de mafioti, ce depaseste cu mult echipele de hoti de categoria juniori de la PSD, PNL ori UDMR.
    Iar gasca de pedisti pot motiva orice, inclusiv kakatul de pe clanta pus de baselul,
    chiar daca ieri urlau de mama focului, la altii ce au facut acelasi lucru.
    Le urez sanatate, atit cit mai pot avea cu un singur neuron sclerozat si acela si pupaturi imorale cu suflat in goarnele de serviciu.

  39. of, am uitat sa-mi dau cu parerea taman despre ps, un subiect drag sufletului meu! 😉

    asa victor tata! desfunda-i sticluta loserului cu limba maronie si cacat in barba! scoate aerul din el si din postul ala, labe1tv, ca prea colcaie de pupincuristi nevertebrati!
    bafta!

  40. l-ati auzit pe dl.Croitoru?! nu stie nici sa vorbeasca (morfoloieste cuvintele)! asta e marele tehnocrat care va scoate tara din rahat?! in plus, mi se pare un Boc in slow-motion, pupi-nBasesc pana la absurd! si ce guvern va forma el altul decat cu aceeiasi PDLei?! Besescu asta, pe cuvant, nu mai are absolut nici o limita! am scpat de dracu'(iliescu) – pe care am ajuns (culmea!) sa-l regret – si am dat de ta-su’ (basescu)… vai de capu’ nostru!

  41. Buna seara d-le Ciutacu,

    Acum o sa ma privatizez si fac o fabrica de halate.Sa vedeti cat castig dupa cei care ne guverneaza si ai lor sunt pe tusa-le dau halatul cu un euroi,ce mare lucru pentru buzunarul lor!?

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  42. voiam sa mai adaug ceva (fiindca m-am saturat de latraturile PDLeilor si ultrasilor lor): si Hitler era foarte popular la un moment dat in randul germanilor, dar aia nu inseamna ca nu era un scelerat!

  43. Treaba e simpla si anume:1) conform principiului simetriei actelor juridice – cel care are dreptul de a numi- acela si revoca- asa ca in lumina articolului 107 alin. (2)din Constitutia Romaniei care stipuzeaza ca” Presedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.”/- deci daca nu numeste nu-l poate revoca, din moment ce Parlamentul l-a demis pe primul ministru prin instrumentul numit motiune de cenzura, acela este numit prin acelasi procedeu (instrument) parlamentar si conform aceluiasi principiu enuntat mai sus, care este acordarea increderii Parlamentului.
    In lumina art ARTICOLULUI 103 (1) Presedintele României desemneazã un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultãrii partidului care are majoritatea absolutã în Parlament ori, dacã nu existã o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
    Deci: Presedintele are dreptul doar de a desemna-proces care se obtine in urma consultarii partidelor reprezentate în Parlament, daca nu exista o majoritate. Consultare nu inseamna informare, asta nu pricep unii. Consultarea Parlamentului are drept efect (consecinte)- acordarea increderii Parlamentului. Orice alte comentarii sunt de prisos….

  44. In conformitate cu articolul 80, alin (2) „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. ==In consecinta= Presedintele,= doar, mediaza între puterile statului = in cazul de fata= puterea legislativa= a media nu inseamna a impune sau a dicta, si nici sa nu tii cont de parerea celuilalt.
    – Iar potrivit Articolului 102 (1) „Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice” = deci,tot Parlamentul. are un rol foarte mare= Guvernul realizeaza politica interna şi externa a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice, numai pe baza, acceptului dat de Parlament.
    Din Articolul 107 (1) care stipuleaza ca „Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.” = = ceea ce rezulta foarte clar ca =Guvernul raspunde numai in fata Parlamentului, ci nicidecum in fata Presedintelui= iar Articolul 109 = e si mai clar= (1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia. De citit si articolul 111 care da voie Parlamentului de a putea controla Guvernul = nu se scrie de ni o atributie a presedintelui=
    Articolul 111
    (1) Guvernul si celelalte organe ale administraţiei publice, în cadrul controlului parlamentar al activităţii lor, sunt obligate să prezinte informaţiile şi documentele cerute de Camera Deputaţilor, de Senat sau de comisiile parlamentare, prin intermediul preşedinţilor acestora. În cazul în care o iniţiativă legislativă implică modificarea prevederilor bugetului de stat sau a bugetului asigurărilor sociale de stat, solicitarea informării este obligatorie.
    Articolul 112
    (1) Guvernul şi fiecare dintre membrii săi au obligaţia să răspundă la întrebările sau la interpelările formulate de deputaţi sau de senatori, în condiţiile prevăzute de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului.
    (2) Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. = deci Parlamentul poate si sanctiona….

  45. stau citesc si ma crucesc, sunteti penibili de-a dreptul cu toti, domnule ciutacu este prima data cand intru pe un blog sau cum dracu s-o numi chestia asta si nu-mi vine sa cred ca sunteti atat de porniti unul impotriva celuilalt, fiecare cetatean al tarii asteia are dreptul la opinie buna rea cum o fi ea, de ce trebuie sa va jigniti reciproc? ce rezolvati? la televizor faceti acelasi lucru doar ura, jigniri crunte, tot ce e mai rau vedem la antene, realitatea , b1 tv, otv , oameni buni ce-i cu voi? avem copii cu toti pentru numele lui dumnezeu ce vor crede ei despre noi, cum vor creste intr-o tara a rusinii, inversunarii si unei rautati demna de perioada inchizitiei? pentru ca asta faceti toti, nici unul dintre dvs nu incercati sa fiti realisti, fiecare televiziune are un preferat si tragem in ceilalti ca nu-s pe placul nostru, noi ne-am saturat de tot ce vedem si auzim in fiecare zi, haideti sa-i facem pe toti sa dispara din politica, chiar ne e scarba, sa aducem pe altii de afara ca or fi mai buni

  46. Excelenta poza. Parca il vad pe Base, precum Smeagol din Lord of the Ring, ” mangaindu-l ” (cu privirea)pe Croitoru si spunand in gandul sau: oh my precious.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.