Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

O ţară în care preşedintele în exerciţiu îşi nominalizează – în dispreţul logicii, în detrimentul majorităţii parlamentare transparente (65%) pe care a cerut-o obsesiv şi chiar a propriului partid – un premier privat, pentru uz propriu, se prelinge pe un plan extrem de înclinat şi de alunecos către dictatură. Pot să scrie, fie şi-n versuri, apologeţii de garderobă ai Jucătorului hectare de justificări ale gestului public de azi, însă pornirile dictatoriale ale lui Băsescu nu mai pot fi nici măcar mascate.

Iar de oprit vizionarul de birt nu poate fi vorba decât (dacă şi după ce partidele nefasciste din Parlament se trezesc la realitate) de o acţiune politică de tip concertat, cu scopul comun de a fi ales un preşedinte care măcar să nu dea foc la local. Cu amendamentul de bun simţ că, pentru conservarea atât de încercatei sănătăţii psihice a naţiei, următorul pas logic ar trebui acela de a-l duce pe învins, imediat după validarea alegerilor, în clădirea cu faianţă albă pe pereţi ai cărei chiriaşi se prezintă Napoleon, Caligula, Regele Lear sau, după caz, Ceauşescu.

P.S. Ca să nu mai avem vorbe, am promis că ne vedem la tribunal şi o vom face

Comentarii

comentarii

Similar Posts

131 thoughts on “Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

  1. Ar trebui stranse semnaturi pentru amendarea Constitutiei cu un articol care sa impuna controlul psihiatric obligatoriu pentru candidatii la presedentie si pentru cei propusi ca premieri.

  2. Sunt tot mai convins ca ne trebuie o republica parlamentara. Pana la urma NOI vrem democratie parlamentara, d-aia au crapat unii la Timisoara si Bucuresti!

  3. da, e clar, ce face basescu zilele astea e numai si numai in bataie de joc si, evident, spre enervarea si provocarea publica. din nefericire exista, vad, multi cretinoizi, unii cu scoala, care pun mufa la mizeriile lui.
    habar n-am cat de competent e domnul Croitoru si ca mine sunt multi, daca ar fi macar pe jumatate ca si socrul sau tot ar fi ceva, dar ideea pe care merge basescu e de enervare, bataie de joc si scuipat poporul in fata. dar cu asta se ocupa de 5 ani, nu e nimic nou. sa intelegem ca a inceput meciul de ping pong cotroceni- parlament.
    base!!! iti doresc fix ce ne doresti si tu noua!!!

  4. Nu mai ramane decat chemarea la vot a populatiei sa fie dat jos dictatorul. E ceva de neimaginat, a frecat constitutia aia pe toate partile numai sa-i iasa lui bine. Adica sa fim seriosi are majoritate parlamentara dar nu e majoritate acum, acum e partid cu mai multi parlamentari. Tiranul asta merge pe o prosteala a populatiei ce nu s-a vazut nici macar la ceausescu. Cat de respectarea costitutiei nici nu-mi mai gasesc cuvintele. La vot oameni buni sa cada tiranul si poate si cu ajutorul unor “oameni de bine” de afara scapam tara de nebun.

  5. Domnule Ciutacu,
    Si controlul psihiatric cine sa-l faca? Ca ne-au plecat toti specialistii…

    @felicitari
    Dar cine mai credea ca UDMR-ul isi va tine cuvantul? 🙂

  6. Era previzibil.

    Mai bine ne spui cine-i centrul care coordoneaza miscarea celor de la PSD si PNL, eventual si UDMR, dar aia sunt mai coarde de felul lor…

    Daca vrei, daca poti…:-)

  7. Traian Basescu doar mort va desemna alt premier, in afara de unul apropiat si obedient lui. Pe el il intereseaza sa ramana la putere, sa aiba sub control MAI si Ministerul de Externe, pentru a frauda alegerile prezidentiale. Altfel, Basescu va pierde sigur Cotroceniul si el atie foarte bine acest lucru.
    Nu mai are nimic de pierdut si merge la cacealma. Putin ii pasa de Romania si de acest popor. Stie sigur ca daca nu va mai fi presedintele acestei tari va ajunge la puscarie impreuna cu clica lui mafiota: Ridzi, Berceanu, Udrea, Mircea Basescu.
    El este de un an de zile presedinte, premier, seful armatei, politiei, serviciilor secrete etc. Este dictator in toata puterea cuvantului! SI INCA MAI ARE 30% IN SONDAJE! ASA CEVA NU S-A VAZUT NICI IN CUBA!
    Pe mine nu ma mai mira nimic!

  8. De astăzi trăim din nou oficial în dictatură. Nu e de râs.
    Ceea ce s-a întâmplat astăzi se cheamă lovitură de stat şi ne îndreptăm vertiginos spre dezastrul total. Nu ştiu cât va rezista şantjului nemilos care va urma coaliţia psd,pnl,udmr,minorităţi naţionale în lipsa unei reacţii a societăţii civile care este nepermis de blegită.
    De astăti nici alegerile nu mai reprezintă o speranţă viabilă. Nu am auzit în istorie de vreun dictator care să fi părăsit puterea prin alegeri democratice. De ce ar face-o tocmai băsescu?
    Indiferent de rezultatul votului, băsescu e în stare să spună că nu scrie nicăieri în mod expres că dacă a pierdut alegerile nu mai e preşedinte. El ştie cel mai bine ce e bun pentru noi ignoranţii.
    Ein Volk, ein Reich, ein Führer.

  9. Parerea mea este ca-i sanatos mintal,numai ca acum este disperat si datorita acestei disperari este foarte incoerent.Nu vedeti ca merge din groapa in groapa?Omu’e matol si la propriu si la figurat.Nu-l mai urasc,mi-e mila de el.

  10. Imi amintesc de un domn Misu Croitoru, consilier economic la Ambasada Romaniei din Washington prin anii 89-90, cumnat al lui Mugur Isarescu, si nu ma pot abtine sa ma intreb ce legatura de rudenie este intre M. si L. Croitoru? Nota bene: inainte de 89, sa lucrezi la o ambasada (si aici e vorba de una de grad ZERO /cel mai inalt/ ca importanta) insemna sa primesti avize de la sau sa fii angajat la servicii (ca sa nu zic Securitate). Daca imi raspunde cineva la intrebarea mea de inceput, voi raspunde si eu la o alta (posibila) intrebare: ce legatura are T.Basescu cu serviciile (desigur, nu cele tip Nufarul, deratizarea, cimitirele etc.)?

  11. Dictatura nu se cheama.Propunerea pentru prim-ministru a fost facuta constitutional.Ca e impotriva logicii si a majoritatii e altceva.Asta ne e constitutia,cu ea defilam.

  12. Tocmai am văzut conferinţa de presă în care Base şi-a vărsat iaraşi ţucalu’ pe noi şi l-a numit pe neica nimeni ăsta premier. Pot sa-mi pun viaţa (cum zice Badea) ca era mangă; rău de tot, uitati-va cu atentie la gura lui: nu mai are niciun control asupra ei. Şi nu e nicio metaforă. Uitaţi-vă cu atenţie.

  13. @mihai E foarte clar şi frumos teoretic scris în HG 355/2007 Fişa 141 – Personal cu funcţie de decizie (funcţionar public aflat temporar într-o funcţie din viaţa politică sau socială, cu atribuţii de interpretare şi aplicare a legilor în vigoare pe teritoriul său de activitate)
    Examen medical la angajare:
    a) conform datelor din Dosarul medical
    b) – examen psihologic (coeficient de inteligenţă, teste de comportament, teste de personalitate)
    – examen psihiatric
    Examenul medical periodic:
    – examen clinic general – anual
    – examen psihologic (teste de comportament, teste de personalitate) – anual
    – examen psihiatric – la indicaţia medicului specialist de medicina muncii
    Contraindicaţii:
    – psihoze

  14. Daca Croitorul croieste in guvern din care sa faca parte: Udrea, Blaga, Videanu, Berceanu, este o mutare gresita, Basescu a mutat gresit.

  15. fratilor, sa lasam naibii alegerile, ca oricum o sa le fraudeze baiatu’ crescut prin crasmele marinaresti. mana pe arme si revolutie, fratilor, ca cu asta nu mai tine. in tara asta pute rau a feudalism, asta se crede pe mosia luata cu japca de taxu, o arunca si pe maica-sa in arena pentru un mandat. il doare-n cur ce guvern va fi dupa alegeri, el vrea sa intinda pelteaua acum, sa ramana slugile lui la interne si sa-si bage labele adanc in urne. curatenie cu kalasnikov, alta solutie n-avem.

  16. @alegatorul
    m-ar mira ca pedeleii să fie atît de proşti, dar n-ar fi exclus să revedem o parte din aceste personaje în guvernul croitoraşului cel viteaz. S-a vehiculat un guvern de uniune naţională dinspre pîdîlî. Cu 6 miniştri portocalii.
    În basmul cu croitoraşul se vorbea de “7 dintr’o lovitură”…

  17. Cred ca inainte de a condamna decizia lui Basescu, ar trebui analizat, la rece, care din cele doua alegeri este mai buna.

    Parerea mea este ca Iohannes nu are nici pregatirea si nici experienta pe care o are Croitoru si ca acesta din urma ar putea fi un premier mult mai bun decat Iohannes.

    De asemenea, Geoana si Antonescu par sa se planga mai mult de faptul ca li se inlocuieste papusa lor cu papusa lui Basescu. Totusi aici cred ca se inseala; in ambele cazuri. Iar presupunand ca Basescu crede ca Croitoru ar fi o papusa in mainile lui, se inseala si el.

    In concluzie parerea mea este ca Basescu a gresit ca nu a acceptat propunerea majoritatii parlamentare (asa cum a facut in dec 2004 cand la numit premier pe Tariceanu) dar, prin prisma alegerii facute, ar fi facut o greseala si mai mare acceptand propunerea.

    Cred ca lui Croitoru ar trebui sa i se dea o sansa corecta, atat din partea politicienilor cat si din partea presei. El nu trebuie privit ca omul lui Basescu pentru nu cred ca este. El trebuie privit ca un profesionist, care stie ce trebuie facut si pe care politicul ar trebui sa-l asculte in materie de economie.

    Din pacate politicul a demonstrat intotdeauna ca atunci cand are de ales intre doua variante, alege solutia politica si care este intotdeauna cea proasta.

  18. E dreptul constitutional al presedintelui sa desemneze pe cine crede de cuviinta, daca nu exista un partid cu majoritate absoluta in parlament. Asa ca imi pare rau, dar fazele cu “Vai de mine, dictatorul …” sunt pura propaganda.

  19. Prefer sa scriu doar despre P.S. : va doresc succes deplin si chiar cred ca sansele de castigare a procesului sunt maxime! Laturile din presa sa ajunga la gunoi, precum cei pe care ii sustin ca niste lingai ce sunt!

  20. Hai, frate, să ieşim în stradă, luăm aprobare de la Oprescu, facem un mic ( de fapt mai mare) în strada că prea sfidează Băsescu pe toată lumea.

  21. Cum era cu rictusurile alea? Vedeti ca vi s-a cam botit fata, si dv., si fanilor. Trageti o gura mare de aer, inchideti ochii si repetati “sunt calm, sunt calm” pana va linistiti. Nu de alta, dar poate va arata aia niste modele frumoase de faianta, cu modele relaxante pentru ochi si, mai ales, pentru spirit.

  22. Nu credeam ca in anul de gratie 2009, dupa o criza economica profunda care va mai dura Dumnezeu stie cat, sa traiesc asa ceva. Mai e ceva de facut?

  23. Mie imi provoaca deja, pe langa revolta si scarba, o stare de nervi de nedescris! Pur si simplu, cand il aud si il vad imi vine sa-i pocesc mutra rau, rau de tot!

  24. @bigradu
    aş fi fost de acord 100% cu tine dacă dl. Croitoru n-ar fi fost propus de Băsescu şi mai ales dacă nu ar fi avut nicio relaţie de cumetrie cu vreun personaj celebru, aşa cum dl. Isărescu este.
    Dacă era propus de societatea civilă, în cazul în care am fi avut o societate civilă, poate m-ar fi convins.

  25. Halatul e nepretuit,mai rau pentru noi ca ar trebui schimbat cu o camasa…de aia.Nu mai rezist nervos pina la alegeri,am frate mort la Revolutie,tata care a facut puscarie politica,deci asa ceva nu suport.Este peste demnitatea mea de om sa mai suport sa mi se spuna in fata de neica nimeni ca sunt proasta.Jos cu ei.Johannis ce avea? Avea scabie?

  26. Dragilor, Baselu va cadea la alegerile astea!
    Si el o stie , si o stie si o simte toata lumea cu gandire logica si rationala.
    “It’ in the air” asa cum s-ar spune. Nu vom putea niciodata sti cat de javra sau cat de inocent a fost Baselu dar cert este ca din momentul in care a inceput sa calce in afara recomandarilor jidano-masoneriei internationale
    baietii au inceput sa-i sape groapa.
    Toti stim ca baietii aia sanctioneaza orice pozitie dictatoriala sau nationalista, fiidca asta inseamna iesirea de sub controlul lor omniprezent.
    Deci un lucru e CLAR, adio Baselu. Intrebarea mai ramane: cine vine in loc ?
    In ultima vreme “independentii” si “victimizatii” au succes nebun la prostime.

    Cu alte cuvinte: Mult succes OPRESCULE!
    (Te-au sunat baietii deja cu directivele lor? )

  27. “Bunul domn Croitoru” este acelasi cu cel din decembrie 2008 care nu credea in cresterea spectaculoasa a somajului? Tot ala care zicea sa folosim parghia fiscala?? Si ca “slava Domnului” ca nu avem in Romania active neperformante ?
    “O strategie de protejare a Romaniei contra importului de criza externa nu a existat, pentru ca a fost greu de anticipat ca lumea va ajunge in aceasta criza, declara Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.”
    Da’ americanii le ziceau de criza, romanii nu si nu… bun asa!

  28. psd si pnl culeg exact ce au semanat atunci cand au facut si au pastrat o constitutie defecta. cred ca pesedeii nici in cele mai negre visuri nu credeau ca li se poate intampla asa ceva.
    in plus, asa le trebuie daca i-au dat lui base initiativa. dupa 5 ani de zile ar fi trebuit sa stie mai bine.

  29. Spre deosebire de altii de pe aici, care se refera la propria persoana folosind pluralul sau substantive colective, eu nu am pretentia ca reprezint vreun grup, ci doar pe mine insumi. Deci, care “noi”? Iar despre pupat in cur viitoarea putere, si sa vreau – dar, va asigur, nu e cazul – si tot n-as avea loc de dv.

  30. Sah mat, nu remiza.Mutare gresita a d-nului prezident sustinand un guvern politic, nu mai poate avea 30% in populatie, pariu! Eu vin din lumea de jos si nu am auzit o singura persoana incantata de vreun partid.
    Depinde de PSD cum va muta(isi poate pierde credibilitatea) si de UDMR( care nu va sustine un minoritar!).
    Daca aceste partide vor merge in continuare cu Iohannis, va trebui sa cedeze d-nul Basescu.Altfel vom avea anticipate si sigur PD-L e in cadere libera.
    Cred ca Basescu va trage de timp, are nevoie de Boc si Blaga la MAI, pentru alegeri.
    Sper ca nu vor incalca grav legea in aceasta perioada de tranzit si sper ca DNA vegheaza.
    D-nul Basescu mai avea o sansa daca ar fi acceptat propunerea majoritatii.Ar fi dat dovada de intelepciune prezidentiala in momente de criza. Asa ,va ramane fara imunitate dupa 6 decembrie.

  31. Nu tăiaţi cu foarfeca firul dispozitivului electric atunci când acesta se află în priză!

    Cu ani în urmă mi-am cumpărat din Statele Unite un călcător “electric” (sic!). Citind instrucţiunile de folosire, atenţia mi-a fost atrasă de următorul avertisment: Atenţie! Nu tăiaţi cu foarfeca cordonul dispozitivului electric atunci când acesta se află în priză! Am rămas siderat! Pentru cine ar putea fi folositor un asemenea avertisment? Cât de „nepregătit” trebuie să fii ca să faci una ca asta? Cât de imoral trebuie să fii ca să ceri daune în cazul de mai sus, în aşa fel încât producătorul să fie nevoit să introducă un asemenea avertisment în pliantul cu instructiunile de utilizare? Această întâmplare mi-a venit în minte astăzi, (precum şi în alte dăţi în ultimele 10 luni), odată cu decizia preşedintelui României de a desemna un prim-ministru, altul decât cel propus de majoritatea parlamentară constituită. Se pare că primul pas al noului guvern şi al noului preşedinte ales după data de 22 Decembrie 2009 va trebui să fie revizuirea dramatică a Constituţiei, introducând toate cazurile absurde sau nu (precum avertismentul de mai sus) în acest fel eliminându-se interpretările ilogice care se fac în ziua de astăzi. Acest fapt va atrage după sine doar beneficii: unul ar fi că, în detrimentul imaginii externe de reduşi mintali pe ne-ar crea-o, această nouă constituţie nu ar mai lasă loc la interpretări care frizează bunul simţ, iar al doilea avantaj şi poate primul ca valoare, ar fi că datorită mărimii şi greutăţii fizice impresionante ar fi imposibil de cărat şi fluturat în faţa mulţimilor sau televizoarelor de către profesorii de drept constituţional sau de către dictatorii în devenire.

  32. eu ma imbolnavesc de nervi cand vad cum se comporta nemernicul asta de basescu. in privinta lui moraru foarte bine faci . sa plateasca bani grei.

  33. Si o completare cu scuzele de rigoare:
    Cine e L.Croitoru ? Nu are notorietate, romanu’ stie doar ca l-a propus Basescu, deci e omul lui.

  34. cred ca-ti trebuie tie halat, curtea s-a mai pronuntat odata pe aceasi tema, in 2004, sau voiculescu nu ti-a spus asta.
    nu mai fraieri prostimea cu aceasta majoritate, pana la urma nu au nimic semnat si inregistrat, sa-si dovedeasca afilierea in parlament, si guvernul pica.
    apropos, daca tot sunt la dat sfaturi, zi-i lui geoana ca iar a picat de prost, de data asta l-a fraierit crin.
    va pup, ne citit pe 6 dec. la ora 22.

  35. @bj: da, m-a sunat de-azi noapte, preventiv, patronu’ sa-mi dicteze textul asta, ca el e sfios si nu stie cu scrisul. si deseara-i sopteste-n casca lu’ Stan, ca noi doi suntem prioritatile lui in viata.

  36. @smechere, era vorba de faptul ca in 2004 se formase in parlament o majoritate, psd, pc, udmr, iar voiculescu criza ca presedintele incalca constitutia.
    curtea a spus clar, e atributul sau.

  37. 1.Majoritate transparenta care spune clar ca nu e o coalitie ci doar o majoritate de conjunctura.
    2.Majoritate care voteaza in parlament la fel numai cand trebuie pus/dat jos cineva.
    Io zic ca daca tot e sa fim tehnocrati poate reusim sa punem o firma de consultanta in guvern ca vad ca si pe “independenti” se dau lupte politice.

  38. @ bigradu
    Domnul Croitoru o fi profesionist cat vrea dar cum poate sa intre in joc de partea lui Basescu? Asta inseamna ca ii incurajeaza apucaturile dictatoriale. Domnul Croitoru nu vede ca Basescu ne-a dus la sapa de lemn??? Intrand de partea lui ne sfideaza, cu toata pregatirea dumnealui, pe noi toti.

  39. Crossreading.
    O gramada considerabila de bloguri il vad pe Basescu in continuare la carma.
    Romanu, cand ii intra ceva-n cap, cu greu ii schimbi parerea, pentru ca se pare ca-l plac pe Base din convingere.
    Partidele nu au fost in stare sa ne dea un contracandidat la Basescu. Promovarea in partide se face probabil ca la fotbal.
    Si daca premierul asta nou e mai aproape de Isarescu decat de Basescu? Trebuie urgent un guvern, ca altfel astia nu trimit transa.
    Constitutia noastra este o emanatzie.

  40. Domnule Ciutacu,
    Majoritatea de 65% nu a fost pe hartie, ci doar oral ca sa zic asa. Dumneavoastra luati de bune cuvintele unui partid (PSD) care a spus ca e disponibil pentru o viitoare eventuala colaborare cu PD-L dupa ce si-au luat un sut in fund si ale altuia (UDMR) care vaneaza autonimia de atata vreme ????!!!!
    Basescu la faza asta nu a incalcat nimic (bine, ca tara asta e pe duca si ei se joaca e o alta poveste), omu’ testeaza (pe carca noastra normal) aceasta asa-zisa coalitie incheiata la piata. A, ca Basescu e unul dintre cei mai prosti presedinti, ca se contrazice si toate cele, este foarte foarte adevarat. Nu ma intelegeti gresit imi doresc sa pice toti cei care si-au batut joc de noi atatia ani si care chiar au facut sa para ca cei picati in ’89 au picat degeaba. TOTI merita dati jos, dar asta nu se va intampla prin nici o coalitie sau mai stiu eu ce intelegere. NIMENI nu ne mai poate salva.

  41. Domnule Ciutacu, din atatia oameni, de la atatea Antene, nu s-a gasit unul care sa observe ca de 2 zile la Antena 3 scrie mare pe ecran Iohannis in loc de Johannis?

  42. Salutare Victor si toata echipa de la Antene,

    Locuiesc cu familia in Canada de peste 20 ani dar urmaresc cu deosebit interes emisiunile voastre incluzind echipele de la Sinteza Zilei, Stirea Zilei, In Gura Presei pe care le gasesc EXCELENTE!

    In emisiunea de ieri ai pus intrebarea de ce 65% este mai mic decit 35%.
    Raspuns: in nimicnicia slugoilor lui Base’cu intelegerea cifrelor este pe logica inversa adica -65% este mai mic decit -35%…

    Keep up the good work!

    Best regards,

    Chris Draga
    Huligan si participant foarte activ la revolta (pardon era sa spun ziua de votare) din Brasov, 15 noiembrie 1987

    P.S. Cred ca este ultima sansa a romanilor sa iasa in strada din nou pe 22 noiembrie (daca tot este zi de votare), altfel caracatita comunista isi reface tentaculele din nou si va intoarceti la punctul zero repetitiv.

  43. @bigradu:
    Domnule,
    Daca nu este omul lui Basescu, atunci de unde l-a scos? De ce nu l-a propus pe Ilie Serbanescu de exemplu sau un renumit profesor de economie sau orice altceva.Sunt atatia economisti in tara asta.
    Atata vreme cat a fost optiunea lui Basescu e clar ca are ceva in comun cu el…. inca mai credeti ca cineva in tara asta e pus sus numai pentru performante profesionale ???!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.