Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Grefieru-n mină, să ne dea lumină!

Grefieru-n mină, să ne dea lumină!

Anul trecut, în Săptămâna Mare, l-au slobozit în libertate, întru împreunare, pe nea Gigi. Care a făcut foarte mişto la tv de Paşte. Cel puţin talk-show-ul ăla pe taburete, live din Pipera, de la Realitatea – pe vremea când Cristoiu se irita când îl strigau Coroiu alde Naşul şi Gregoar labeunu, nu înjura mogulii pe care i-a supt performant de bani în schimbul unor performanţe discutabile şi nu-şi schimbase încă în bine părerea despre Turcescu – va rămâne scris cu litere de aur în istoria tv.

Anul ăsta, dacă m-ar întreba cineva, aş răspunde că nu ştiu ce mă face să cred că, tot în Săptămâna Mare, îl leagă pe pericolul pentru societate Voicu. Trebuie să se închidă spectaculos cercul, că doar viaţa şi istoria sunt profund repetitive. Cinic vorbind, dacă nu cer prea mult de la justiţia reformată de zeiţa Macovei, sper ca hotărârea instanţei supreme să se dea până la ora 21, că n-am chef de dezbătut la Vorbe grele vizita împăratului executiv al FMI printre supuşii săi cotizanţi din .ro.

Singura mea nelămurire legată de acest caz (fiindcă judecata s-a făcut deja în oficinele prezidenţiale) e de ce trebuie anchetat grefierul care i-a înlesnit coruptului de serviciu intrarea prin spate. Poate să-mi nominalizeze cineva procedura încălcată sau paragraful de lege care incriminează fapta? Ori complicii ăia doi, grefierul şi religiosul Voicu, au stricat live-urile televiziunilor de ştiri şi e infracţiune în Codul Penal? Înţeleg că pe generalul lui Marean nu-l ajută faţa, dar circul nonstop, cu procurori ai poporului care dau verdicte prin studiouri şi reporteri-hiene care-i bagă microfoanele-n ochi banditului şi reclamă agresiunile, depăşeşte orice limită.

UPDATE: După ce-l iubeau ziariştii ca pe sarea-n ochi, şi i-a mai făcut o dată “prieteni”. Dincolo de oribilul ce reiese din spusele lui, chiar dacă uman poate fi înţeles (fiindcă e obiectul unui linşaj mediatic, oricât am cânta libertatea presei), tactic e o imensă greşeală. Fiindcă-l vor sfârteca şi mai abitir ca până acum.

LATE UPDATE: Încă o dată, Tonomatul a avut dreptate: ras, tuns, frezat, umflat

Comentarii

comentarii

Similar Posts

79 thoughts on “Grefieru-n mină, să ne dea lumină!

  1. care-i diferenta dintre voicu si basescu? ma puteti ajuta si pe mine, ca in afara de aia de gramaj, eu nu vad nici una.

  2. astia de paste aresteaza pe cate unu’, ca sa le dea romanilor subiect de discutie. ca voicu sunt sute. in toate partidele. de ce dreq mai avem partide in romania? pot avea si eu un raspuns pertinent? mersi.

  3. Mai am o intrebare. Stie cineva cu ce drept a vorbit seful FMI in fata Camerelor? Dupa cum stiu eu (poate sunt neinformat) aceasta onoare se face DOAR anumitor sefi de stat si de guvern.
    Cine l-a invitat si de ce? Sa intelegem ca a grait in calitate de premier al Romaniei? Si-a
    prezentat programul de guvernare?
    Si asazisul presedinte al Romaniei s-a dilit complet? Vrea sa bage tara de tot in cacat? Cine va plati pana la sfarsit?
    PS
    Victore, ai vazut cum cu o singura vorba se face un om si familia lui praf? Fara sa clipesti. Pentru retardatii mintali principalul este ca “… mama lui Ciutacu a fost in ceva cu justitia…”. Fraza cu scuzele nu mai reprezinta nimic. Sa nu-ti vina sa-ti bagi…?

  4. 1. Precizare. Alde Voicu mi-e la fel de antipatic ca si alde Blaga Udrea Videanu Boc Silvian Ionescu. ”Momental” însă cei din urmă-s la butoane și cu mâna-n visterie. Deci îi percep ca fiind de 4000 de ori mai nocivi.

    2. Rămîn la constatarea asta:

    Cum se mai bucură boul că se naște Gestapoul!

  5. La subiectul “Starea presei”: Ieri pe la ora 21 pe TVR 2 era o emisiune despre centrul civic al Bucurestiului, cum nu au facut mai nimic primarii si din astea. La un moment dat au dat peste ruine, cu animatie, figurile primarilor generali care au fost sefii capitalei in ordine: Halaicu, Ciorbea, Lis …. Oprescu. Au lipsit din sir Basescu si Videanu. Oare de ce? E al poporului si TVR-ul? Revedeti emisiune si va edificati. Asta acum, dar dupa ce va fi inlocuit Sassu cu Culcer sau Turcescu sau Pora… Mester carmaciul.

  6. Nu vreau sa il apar pe Voicu dar din cate stiu eu, nu el trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia ci procurorii trebuie sa dovedeasca ca este vinovat.
    Este adevarat ca “fata” nu il ajuta deloc 🙂 Dar asta e o mare greseala pe care noi oamenii o facem. Nu trebuie sa judecam pe cineva dupa cum arata ci dupa faptele lui.
    Cand naiba a murit prezumtia de nevinovatie?
    http://theodora0303.wordpress.com/2010/03/26/cand-a-murit-prezumtia-de-nevinovatie/
    O zi buna!

  7. Un comentariu cam acid al lui D-l Ciutacu m-a facut sa intru pe blogul lui Sorina Matei, apreciata de un comentator, sau mai precis de cativa pe care i-am descoperit odata cu citirea unui articol care se referea la Adrian Nastase invitat la Sinteza zilei.
    Comentariul sarcastic al lui D-l Ciutacu se justifica 100%. Nu AN este cel care nu a invatat nimic din cele ce s-au petrecut in viata lui AN ca premier, ca politician, etc. ci dumneaei nu a inteles prea mult din cele spuse de acesta. Omul a admis ca a gresit din punct de vedere al relatiei personale cu ziaristii…pentru ca se intampla multe lucruri bune si importante in tara, nu numai lucruri rele.
    Si atunci oare de ce sa fie considerata aceasta Sorina Matei top jurnalista?

  8. Ne-am culcat cu Voicu, ne sculăm tot cu el.
    Despre trimestrul fiscal care începe mâine, înţeleg că nu vom afla nici azi, în ultima zi, nimic. Rămâne cum am stabilit.
    NICIODATĂ ÎN ULTIMII 20 DE ANI NU A MAI PĂŢIT ŢARA ASTA AŞA CEVA.

  9. Nu mai pot cu acest Voicu!!!!!!!!Nu mai pot cu toti semidoctii care sa dau specialisti in litera legii!!!!!!!Ce este prostia asta?!?!?Da’ astia chiar ne cred pe toti cretini!!!!!Ni-l livreaza pe Voicu ca si cum el ar fi cauza tuturor tampeniilor si nedreptatilor din tara asta.De cateva saptamani nimeni nu mai vorbeste de nimic altceva!Sporadic sunt amintite protestele profesorilor,pensionarilor si altor categorii sociale!Inseamna ca nu mai este criza????????Sau tot Voicu e responsabil si de criza?Noi nu avem dupa ce bea apa si cascam gura la ce mai face acest personaj.TREZIREA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. ma lasa rece si arestarea unsurosului ….
    mi-ar place sa-l ancheteze sau sa-i ia un interviu in direct din arest inestimabila ziarista pora…..

  11. @Iordachel Gudurau
    No asa nene! Asta-i intrebare! Raspunsul ar fi ca noi n-avem un premier pe care sa-l creada lumea (si nici presedinte) de-i nevoie sa vina altii pe la noi sa ne explice miscarile guvernului (care numa’ in interesul nost nu-s).
    Cazul Voicu…da-l in p…ca-mi face greata!
    Banzai!

  12. ăsta a fost circul pregatit pentru vizita FMI, just in case. pentru Paste studiourile de la Cotroceni probabil ca au altceva pe rol(ă) …

  13. In sfarșit vom avea și noi un TVR apolitic!

    Turcescu, Culcer și Cristoiu sunt garanții.

    Se bucura tot boul … se naste Gestapoul!

    Micul lozincar iși va face emisiune. Am aflat și numele de cod: ”’N Gura Mamelor Voastre de Români”!

  14. Bun, am hotărât: Voicu e un bou mitocan, şi ştim că vorbeşte mult şi prost. Degeaba nu l-au umflat, iarăşi ştim. Că e circ la televizor…se vede din Tazmania. Că justiţia nu e, iarăşi ne e clar… Nene, da de alte lucruri decât Puşcăria TV ne mai putem ocupa şi noi? Cum ar fi coplata la (anti)sistemul de sănătate, impozitarea pensiilor şi a bonurilor de masa -asta chiar mi se pare sursă babană de venit, să iei impozit pe niste bilete colorate, ca să nu poată românul să ia detergent de-ăla scumpu pe ele, ci doar 100 de grame de parizăr…

  15. Teo s-a dat cu dusmanul.Piedone primar,Teo deputareasa(deputata nu pot totusi sa-i spun) iar Tantza sefa de cabinet parlamentar.Adica Sectorul XXXXL al politicii.Halal sa le fie portocaliilor,cred ca deontologii au vomat si sufletul din ei la aflarea vestii…Ramane un mare semn de intrebare…Badea…Ce-ai facuuuut Mircicaaa ?

  16. Si o stire care nu este despre Voicu: Candidat la colegiul 19 din partea PD-L: Teo Trandafir.

  17. Buna ziua,
    De ce atata tevatura cu Voicu asta?
    Nu e decat un baiat descurcaret care face pe desteptul sau este …’un baiat destpet’. Cert este ca a facut trafic de influenta…s-a descurcat si el…ca multi altii…dar la el se pare ca e patologic. Si atunci de ce i se palnge atat de mila? De ce atata poularitate asupra acestui caz? Sa fie condamnat pentru trfic de influenta si gata. In rest nu mi se pare decat o fumigena un subiect fals pentru a distrage atentia de la problemele raele si grave ale poporului pauperizat si aflat in hold-up fiscal pe principiul : ‘banii jos fata la perete’.
    Se spunea ca Romania este o tara profund crestina. Oare nu ne aflam in saptamana mare si subiectul ar fi Cristos? Nevoile poporului roman? popor aflat nu numai in saptamana patimilor ci intr-o prelungita perioada a patimilor 20 ani?
    Nu mai am unde sa ma ascund de subiectul smenarului Voicu?
    Chiar si vizita de la FMI a trcut aproape neobservata in schimb am primit din belsug circ cu Voicu sa uitam ca mai avem nevoie si de paine. Circ in stilul lui Basescu -target prostimea manelizata. Dar ‘ai nai dai’ impozite la stat: pune sechestru pe salariu, pe locuinta, impozit minim-forfetar, etc. Somaj in crestere, scumpiri nejustificate , stagflatie,furt fiscal institutionalizat, etc…..astea subiecte ce ne ard ficatii.

  18. Scuze pentru off topic
    Teo Trandafir ???
    Desigur e pacaleala de 1 aprilie , nu-i asa ??

  19. Într-adevăr, o săptămînă foarte mare, dar nu din punct de vedere spiritual…pentru unii.

    Cine urmează la Înălţare?

  20. Tot ce se intampla odata, poate sa nu se mai intample inca odata. Dar tot ce se intampla de doua ori, se va intampla cu siguranta si a treia oara.

  21. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Apreciez ca(asa cum sunteti de fapt mereu Dvs.), dupa aproape o saptamana de vacanta,ati vazut cum ne sufoca pur si simplu televiziunile cu “bombele” pe care le traim in fiecare zi;ne-am saturat si noi,privitorii, de toate astea.Ne-a zapacit ultima saptamana cu Voicu acesta.Cred ca Dumnezeu ne ne da mereu saptamana patimilor,sa nu fim macar linistiti.Cred ca Madalin Voicu are dreptate-Catalin Voicu e chiar o zreanta pe care o scot inainte smecherii aia mari,pe care nu putem sa ii vedem si sa ii auzim,guvernarea si viata pe care o traim ne-a facut surdo-muti in fata realitatii.

    Va doresc,cu acelasi respect,numai bine,
    IoanaP

  22. Cum e treaba asta cu momentul zero al justitiei? (apropos de Voicu!)
    Adica era in cadere pe axa, a ajuns la zero si acum urmeaza -1, -2, -3 etc?
    Foarte tare. Suntem pe calea cea buna.

  23. Update: Am vazut ca v-a enervat aseara A, Draghici. Nu e un avocat rau da’ tare-s curioasa: este sau nu, ruda, cu zeita M.Macovei ?

  24. Cum se pot schimba unii oamenii nici nu-ti vine sa crezi (B.U.G. Mafia) i se potriveste “maestrului” Cristoiu sau Coroiu, ca asa ii ziceau aia de LABE UNU ? Deci atata timp cat o sa stea cu aia la aceiasi masa o sa ii zic Coroiu. Cristoiu sincer si am curajul sa jur, nu mi-a placut niciodata, cand il vedeam imi venea somn si ma intrebam : cat e ceasul…nu mai bine ma culc eu mai devreme decat sa-l vad pe comunistul de Cristoiu cu aberatiile sale, il lua la rost mereu pe Boc si cum executa comenzile lui Zeus (Traian Basexu) atunci cand a venit la Bucuresti pe postul de prim ministru al romaniei desi era primar in Cluj Napoca. Victore sper ca tu niciodata nu vei “injunghia” pe la spate mana care te-a hranit si care te-a facut cine esti. Ceau Victor !

  25. De mai ia asta un ban de la FeMeI, eu emigrez, ma scap de cetetenie, pacat ca nu pot si de nationalitate.

  26. Incep prin a spune ca sunt grefier in “republica” -citand-o pe dna Pivniceru. Exista regulamente interne ce reglementeaza accesul persoanelor in instanta si e greu de presupus ca grefierul de la ICCJ nu cunostea acest lucru. Ca de obicei, relatarea acestei intamplari nu face altceva decat sa distraga atentia de la adevarata problema si amensteca in toata acesta mocirla si ceilalti lucratori din instanta si nu este un caz izolat. Ce relevanta are locul prin care a intrat in instanta o anume persoana, chiar cercetata? Absolut niciuna, importanta este decizia judecatorului, iar asta nu implica existenta unei retele organizata avand in componenta si grefieri. Oricum, grefierii de la ICCJ nu participa la sedintele de judecata, nu au contacte directe cu judecatorii strict pe dosare si discutiile din sedintele de judecata, indeplinind rol administrativ: transportul dosarelor, intocmirea citatiilor, tehnoredactarea dupa concept sau dictare a hotararilor, punerea la dispozitia publicului a dosarelor, deci nu prea sunt grefieri decat prin titulatura nu si prin atributii!!! Ceea ce s-a relatat despre presupusa interventie a grefierului este “praf in ochi”, scopul fiind de a arata ca intreg sistemul este corupt si arunca o pata asupra acestui corp profesional, E pacat ca unii inteleg sa murdareasca tot ceea ce ating, doar pentru a publica stiri cu iz de senzational.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.