Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Graficul stricăciunilor planificate

Graficul stricăciunilor planificate

Dacă-şi imaginează cineva că scandalul generat de umflarea de către procurori a lui Puiu Popoviciu, temutul om de afaceri pe moşia căruia se-nalţă semeaţă noua clădire a Ambasadei SUA şi la cârciuma căruia se (des)fac toate alianţele politico-economice posibile, e întâmplător sau doar o umflare de muşchi a DNA, ei bine, acela-i naiv sau tâmpit. Cineva a dat clar semnal că e loc de-ntors într-un caz despre care iniţiaţii ştiau cu vreo săptămână înainte, că altfel nu umplea spitalele şi avioanele „crema” business-ului politic autohton în seara cu pricina. Şi nici nu reveneau băieţii veseli din zările mai calde în cazul în care aceeaşi mână nevăzută nu apăsa pe butoanele de întoarcere.

Cunoscute fiind sentimentele mele de „efuziune şi deplină consideraţie” la adresa preşedintelui României, v-aţi aştepta să-l decretez pe Băsescu drept sforarul-şef. Greşit! Am mari dubii că-i opera Jucătorului, dar nici nu-l pot absolvi de orice suspiciune. Dacă ne uităm cine a ieşit până acum cel mai şifonat, cu dezvăluirile-n cascadă despre activele imobiliare ale neamului marinăresc şi legăturile celui mai uninominal ales cu zona cea mai obscură a lumii afacerilor, o gândire simplă ne-ar duce cu totul în altă parte. Asta dacă nu s-a ramolit, între timp, generatorul tradiţional de scandaluri (pe care să le rezolve el însuşi) şi s-a transformat pe sine în propria-i victimă sau dacă nu cumva mută atât de tare, încât să-şi albească în avans, în propriu-i beneficiu electoral, casele adunate de pe la clienţii de partid şi de stat.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

114 thoughts on “Graficul stricăciunilor planificate

  1. Victor spunele la cei din televiziune sa faca ceva ca e diferentza intre imagine si sonor.stii ce enervant este sa te vad pe tine ca vorbesti si sa aud vocea vreunui invitat.de vreo saptamana tot asa merge emisiunea ta.

  2. @psihologu’ – un psihopat tratat

    Cand o armata de oameni scoate la inaintare
    un mesaj de tipul “Nu-l mai vrem pe X presedinte”,
    e o problema deja.
    Pe de alta parte, n-as fi atat de sigura ca lumea subscrie
    la inlaturarea lui Basescu pentru ca niste tipi misto de la TV
    au decis ca din 2009 incolo Basescu e demodat.
    Personal, in ultimii… foarte multi ani
    n-am avut contact cu televiziunea aproape deloc.
    Oamenii aia pe care i-ai enumerat tu
    mi-au atras insa atentia,
    pentru ca am regasit in dezbaterile lor propriile-mi concluzii.

    Deci nu mancam aceeasi mancare
    pentru ca ne-am asezat la masa lor,
    ci ne-am adunat la aceeasi masa
    pentru ca mancam aceeasi mancare.

  3. @ Victor Am vazut si eu acum emisiunea de aseara. A fost buna. Oana Dobre mi s-a parut sau putin prea agresiva , sau putin prea emotionata.
    E greu sa faci fata logicii discursului lui Antonescu. Pacat ca emisiunea e prea scurta.

  4. referitor la faptul ca un ziarist nu are acces la dosare, astfel cum a precizat dl. Pieleanu, se face o cerere catre presedintele tribunalului, judecatorie, etc. si se poate studia dosarele in arhiva, la cate dosare dosare studiaza ovidiu oanta-protv, sigur nu este parte in toate.

  5. Io cred că greşeşti Victore.
    După ce că i s-a suit la cap, l-au cam lăsat şi nervii. A ajuns să creadă că e suficient să se zburlească şi toţi cad pe spate. Numai că de data asta a sărit calul, iar Popoviciu e deja prea tare pentru dinţii lui.
    Reacţia eolianului ne spune că ei, ăştia care l-au ţinut pe păpică şi alea, alea, s-au cam săturat să ia poziţia de drepţi şi că au destulă forţă să-l dea de-a dura.
    Se pare că asistăm la începutul sfârşitului lui, asta dacă cei tari nu s-au jucat. Eu cred că nu, ştiu ei cu cine se pot juca, iar Băselu nu-i dintre ăia. Lu’ ăsta nu-i arăţi pisica, o pui pe el, altfel te-ai ars.

  6. @papadia

    Da’Udrea ce-a facut ca sa ajunga ministru?Sau are vreun doctorat si eu nu stiu?Da’ EBa ce experienta are ca europarlamentar?Ce stie ea despre Parlamentul European cand nu-i in stare sa lege 2 cuvinte in limba romana?
    Ce mai conteaza cu cine se iubeste Adina Valean cata vreme demonstreaza ca e competenta pentru locul obtinut pe lista?
    N-aveti de ce sa va legati,portocaliilor,va e ciuda ca a aparut un om curat in politica.Nu toata lumea e perversa ca Basescu.
    Bine i-ai zis,Victor!Scurt si la obiect!Bravo!

  7. Maine e 1 Aprilie,ziua Pacaliciului National,sa-i dea Domnul cat mai multi ani in Opozitie la Rahova

  8. Somnul ratiunii naste monstrii.
    Incercam sa cladim o democratie. Dar dupa cei douazeci de ani ai lui Brucan ,de democratie originala, ne intoarcem de unde ne-a lasat Ceausescu.Suntem prea ignoranti, suficienti si indolenti si nu am priceput nici acum ca destinul uman are o ciclicitate.Ne-am bucurat dupa revolutie si continuam sa vedem doar partea plina a paharului.Este bine sa gandesti pozitiv dar aceasta atitudine este benefica doar in democratii consolidate.Din pacate, se cladeste o noua dictatura cu o familie pe cat de needucata pe atat de aroganta.Prima fiica a tarii ,o notarita de succes in blugi si vesta matlasata. Cati clienti la patru ace i-au trecut pragul conacului inchiriat? Cat despre cum si-a cladit averea personala nici un cuvant. A doua fiica are si mai mare tupeu. Se vrea cu tot dinadinsul la Bruxelles.Cine o recomanda? Copilaria revolutionara in curtea de la Modrogan si numele de Basescu cu multe “succesuri”.Cat despre primul om in stat, doar cei ce ling blide au cuvinte de lauda. Prima doamna a tarii, a fost este si cred ca va ramane o DOAMNA in adevaratul sens al cuvantului.Are bunul simt al romanului adevarat.
    Nu as fi avut nimic de obiectat celor doua fatuce daca nu ar fi mostenit caracterul tatalui.
    Bine ne face Basescu cand ne face caraghiosi. Trancanim de pomana pe seama lui. El va face tot ceea ce vrea. Se va alege din nou si cand va voi el. Se va voi ales chiar pe viata si asta cu sprijinul nostru, caci noi continuam sa dormim in cizme si-l lasam sa ne calce in picioare.
    Cat despre Crin , el este sansa unei schimbari.Sa-i respectam deciziile din viata personala atat timp cat ele nu ne afecteaza propia existenta ba chiar ne da speranta ca va fi bine consiliat.

  9. Basescu trebuie sa plece de la conducerea Romaniei pt ca:
    1. Are o imagine proasta in Europa…, ceea ce nu este favorabil Romaniei.
    2. A stricat putinele relatii bune pe care le mai aveam si noi cu occidentul.. ceea ce este gresit.
    3. A fabricat scandaluri..din care au ramas multe intrebari.. se pare ca nu vrea sa raspunda la ele, ceea ce imi da de inteles ca este implicat.
    4. Este poreclit Profesorul.. in niste stenograme se face vorbire despre profesor, apare ca Diriginte in afisul electoral PD-l din capania electorala.. ceea ce nu este normal.. un presedinte trebuie sa fie impartial.
    5. Se pare ca in ultima vreme face exact ceea ce critica.. se reconfirma faptul ca blestemele se intorc impotriva ta.
    6. A ales PSD-ul foarte usor. El este un fost conducator de dreapta. Ce legaturi are el cu PSD-ul pe care furios il critica acum cateva luni.
    7. Minte foarte usor.. ceea ce nu este bine la un Presedinte.
    8. Nu respecta constitutia.
    9. A promis intalniri lunare cu poporul in piata constitutiei sau ce piata a ales el, nu a facut asta
    9. Jigneste poporul.
    10. Nu stie doua limbi straine.

  10. @psihologu’ – un psihopat tratat: eu am facut candva un topic al calitatilor. de oboseala nu m-am dus. suna misto penelist. parca-i mai confortabil decat pesedist:) da, m-as fi simtit bine langa Nastase, e intelectual, nu grobian.

  11. bv..si eu cred asta despre el.. de ce oare deabia acum se zice despre el ca este intelectual..poate o sa aflam..in viitor.. imi pare rau ca nu mai candideaza.. sincer.. cine stie..
    100% il dau castigator pe Antonescu.. pt ca Geoana nu are sanse.. si poporul vrea schimbare.. deci te-ai pus.. cu un succes de emisiune.. cred ca te baga pe antena1:))
    Dar iar presimt ca dupa ce iese presedinte nu o sa mai ai o relatie asa apropiata cu el.. nu pt ca te va respinge..ci pt ca asa esti tu.. nu vrei sa fi aratat cu degetul ca fiind individul care linge curul pentru o functie..
    Pacat ca Nastase nu mai candideaza.
    Vroiam sa te intreb ceva dar am uitat..imi aduc eu aminte pana la 12.. sper sa nu te culci..urmeaza Badea..defapt a inceput. POate imi amintesc si iti spun.
    IMi place blogul lui Anca…super tare..mai vreau bloguri ca al ei.. si tot in engleza sa fie.. franceza am facut destui ani.. dar nu m-am prins cu ce se mananca.. si nu uitati sa postati.. ce va deranjeaza la basescu..
    Eu va astept argumentele.

  12. Domnule Ciutacu,
    Toti l-am acuzat pe Ceasusescu de tot ce ni-i s-a intamplat mai rau inainte de ’89. Nu uitati ca altii l-au sfatuit sa organizeze marea adunare de la CC din 21 Decembrie 1989 si sa ne promita salarii si pensii marite.Regulile jocului sunt aceleasi,doar jucatorii sunt diferiti.
    Asta este soarta celor ce se cred “cel mai iubit dintre pamanteni”.
    Cu respect,
    Un pamantean oarecare

  13. @psihologu’: ai dreptate, nu am ce cauta in trene nici unui castigator, fie ca el se cheama Sorin Oprescu sau Crin Antonescu. treaba mea e sa-i bag pe poarta intreprinderii, nu sa beneficiez dupa triumf de impartirea bucatelor.

  14. @psihologu’: hai sa nu facem chat si sa-l lasam pe Badea in pace…

  15. toate comentariile, intotdeauna, au trecut prin mana mea. gata cu chatul!

  16. mi-a venit o chestie in minte.. invita-ti si tu prietenii sa faca chat cu noi pe blogul tau.. o sa fie tare bine.. Oprescu.. Oana Dobre..dar sa zicem ca ea are blog.. ar fi misto. Poate tii cont de asta. Ei stau la ei acasa.. noi la noi acasa ..tu la tine acasa.. numai ca tu este administratorul..
    Anunti inainte intalnirea online..
    si a doau zi o sa ai o surpriza..

  17. Domnule Ciutacu,haid dom’le termina cu banalitatile! Care va sa zica, procurorii il salta pe “big Baba” intr-o chestie de “trafic de influenta” si, mai salta si niste capi ai “serviciilor” bagati in aceiasi strachina.Cu ocazia aceasta, se “scapa” niste informatii despre averea fetei presedintelui care era bagata in “business” cu Baba.E clar ca doua triburi de la virf au inceput razboiul!! Presedintele sare gardul in ajutorul lu’Baba si spurca procurorii, judecatorul elibereaza inculpatii retinuti si, uite asa , se inchide cercul.Care va sa zica , trafic de influenta la nivel inalt, mita si averi ilicite ale familiei prezidentiale, averea lu’ Baba dobindita prin aceleasi mijloace si asa mai departe…Justitia,”aia oarba” nu vede decit ce i-se arata in vise si restul poporului ramine cu gura cascata la “maretia democratiei noastre originale”, dupa 20 de ani.Ce banalitati toci domnule Ciutacu, elitele, adica “borfasii imbogatiti”, lucreaza din greu la “justitie” sa scape cu caimacul in traista,statul de drept si egalitatea in fata legii devenind o lozinca pentru prosti.Presedintele isi imbogateste familia si manipuleaza justitia si media ca din costumul cu dungi veritcale care, i s-ar cuvenii in orice societate normala, sa ramina cu dungile orizontale de “marinel”. “Serviciile” si cei care le conduc confnuda constitutia si “fisa postului”, in loc sa apere “natia romana” apara “tagma jefuitorilor”.Pai, astea sint noutati de discutie elevata domnule Ciutacu ?? Care este problema dom’le ?? Cine ti-a spus dumitale ca intr-o “democratie” gasca de la putere, folosindu-se de monopolul statului “de drept”, nu are “dreptul” sa se imbogateasca pe ea si alcolitii ei, prin exproprierea de valori a restului populatiei?? Asa se intimpla in toate societatile democratice civilizate, nu inteleg de ce va ofuscati?? Adevaratul subiect de discutie nu ar trebui sa fie realitatea “crincena” pentru popor ci : care este solutia de schimbare a societatii, a sistemului asta ticalosit,domnule Ciutacu ?? Aici insa, intram intr-un domeniu inaccesibil unui “suflet rece si timid” care…

  18. @psihologu’ – un psihopat tratat

    Intr-o tara condusa de un mare dobitoc.

    De ce? Iti par dezinformata in legatura cu problemele Romaniei?
    A fost un refuz de a consuma imbecilitatea prezenta in televiziuni,
    nu o schimbare de locatie, undeva in afara granitelor.
    Lucrez doar cu exteriorul, insa spre beneficiul Romaniei,
    iar in schimbul beneficiilor aduse statului roman
    obtin un morman de aberatii
    cu care trebuie sa ma prezint in fatza altora
    si sa spun ca sunt foarte mandra de tara in care locuiesc
    si de iubitul tovaras sub a carui obladuire imi duc traiul.

  19. @psihologu’: credeam ca intelegeti de vorba buna. nu va fi chat aici!

  20. -Ma simt minunat cind parerile mele le gasesc gata exprimate , chiar daca nu in proportie de 100% .As mai avea de adaugat cite ceva despre lichelism , jigodizm , tehnici de manipulare la vedere , care tin pentru ca “masele”sunt constituite dintr-un numar f.mare de prosti (cine vrea sa ma contrazica , sa studieze statisticile intocmite cu privire la IQ-ul romanilor-exista asa ceva) , la faptul ca romanii , in loc sa -si exprime parerile la un sprit , la o mana de seminte sparta/scuipata pe trotuar , la marginea santului , trebuie sa se prezinte la vot si sa” dea” cu stampila in cine trebuie sa cistige pentru a avea in sfirsit pe post de conducator pe acel ce ii va reprezenta interesele (NU VA AJUNGE CIT A-TI FOST BATJOCORITI DE TOTI CE S-AU CATARAT LA PUTERE DUPA A.I.CUZA INCOACE ?!?!?!?) -Ce bine ar fi daca toata mass-media ar participa la o campanie de deschidere a ochilor celor orbiti de aparente , daca in Romania , s-ar institui obligativitatea participarii la vot , prin lege (in Grecia ,tara in care se face democratie din antichitate , participarea la vot este obligatorie ) , daca ar exista o ierarhie a valorilor , daca……………., ce bine ar fi !!! Dintre multele probleme care s-ar putea rezolva repede prin ordonante de urgenta , as alege doecamdata doar doua : obligativitatea participarii la vot si falimentul personal dupa modelul american , nu dupa cel francez asa cum se bilbiie deja pe ici pe colo (falimentul personal-cel mult hulit/nedorit de bancheri si ocolit cu mare grija de marea majoritate a mass-mediei romanesti ca si de dragii nostri conducatori) Am spus ordonante de urgenta pentru ca atunci cind exista “anumite”interese ,acest instrument este folosit mintenas -Da , din cite oferte avem deocamdata , Crin se pare ca ar fi solutia(cei ce au si sarit sa-l muste , ar face bine sa taca sau sa se aplece in continuare asa cum stiu deja s-o faca , pentru a fi in pozitia corespunzatoare atunci cind trebuie sa efectueze o anumita miscare/un anume gest)

  21. De ce nimeni nu se gandeste la o varianta care apropae sigur va reusi:Radu Mazare,care,in opinia mea e poate cel mai “nimerit” advervar al beutorului din deal…

  22. deci cum e Victor rezolva astia problema tehnica sau nu.ca vreau sa ma uit iar la emisiunea ta dar dupa 5 minute deja imi aiu campii din fatza televizorului.poate reusesc pana la urma sa puna in acord imaginea cu sonorul.

  23. Eu cred ca indiferent cine a fst in spatele acestui scandal , a facut un lucru bun pentru Romania .
    Traian basescu nu ar trebui sa uite scandalui cu matusa Tamara , scandal care l-a scos din carti pe Adrian Nastase .
    Atunci cand este vorba de bani , romanii nu uita asa usor .

  24. @ psihologu’-un psihopat tratat

    Poate incercati sa va rapiti din pretiosul timp si sa va “tratati” cu gramatica limbii romane.
    “Succesuri”!

  25. D-le Victor, ca tot postarati audientele care arata ca echipa castigatoare i-a calcat in picioare pe micutii de la RTV, ia uite cum se alinta politrucul Cristian Preda :

    “Culmea e ca le e frica sa ma invite in studioul lor. Stiu si Gadea, si Stan si Teodorescu ca nu rezista unui dialog cu mine. N-ai cu cine, domnule…”.

    V-o fi omis din graba sau cu buna stiinta?

  26. @codeus: n-am nici o putere asupra tehnicului din Antene.
    @Danut Adam: o fi prea puternic, iar colegii mei fricosi. eu vad ca nu exist:)

  27. Temnicerul dosarelor regale a atipit. Era obosit. Numarase de peste 900 de ori niste termopane. Asa a primit ordin de la rege, asa a facut. Este un slujbas de nadejde al mariei sale. A dovedit-o timp de patru ani.
    Trezit brusc, din visul celui de-al 5-lea an de sefie, si-a sat seama ca dosarul cel mai inversunat al regelui a evadat. A inceput sa transpire. Este infricosat. Insusi slujbasul juridic regal i-a inmanat, in 2005, cheile temnitei. Buimac fiind, nu isi aminteste daca le-a data cuiva sau le-a uitat pe undeva. O ia la fuga pe scari. Se impiedica de temnicierul de la palierul doi. Observa ca acesta era mai vigilent. Dormea adanc, fara griji, pe un vraf de dosare legate bine intre ele si cusute cu ata regala de mijlocul domniei sale. Isi trezeste subalternul si il intreaba de chei. “Marite temnicer, ii raspunde acesta, ai voit sa mi le incredintezi, insa cu umila supunere am refuzat, nefiimd vrednic sa ridic ochii asupra dosarului mariei sale…
    Tennicerul sef ramane ingandurat. De la cine sa ceara ajutor? De la cei carora le-a schingiuit si masluit dosarele intru fericirea mariei sale regale? Trebuie sa astepte… o minune sau ghilotina…

  28. Dl Ciutacu , Aceleasi metode de 20 de ani practicate de baietii care sunt in ” Frnucea Satului ” . Distrageti atentia de la problemele reale – somaj in randul celor care de bine de rau asigurau exporturi din productie romaneasca , impovararea cu multe dari accize taxe si toate pentru ce /
    Sa-si plateasca oamenii sa se imbogateasca altfel decat normal . Ce e drept nu epacat n-am vazut bogati cinstiti dar exista o limita .
    Ca o concluzie – o intrebare de bun simt Videanu ce minister conduce daca industrie nu mai este , de ce nu-l chemati in emisiune sa ne prezinte strategia de sustinere a industriei romanesti de “stat” aia inexistenta ca au ajut grije sa o vanda ?
    Inca o intrebare daca “mor” cei care PRODUC ce vor face furnizorii de servicii ?
    Eu sunt un negru mic pe plantatia unei societati , spre rusinea mea mai am si studii superioare ( recte inginer) cu un salariu amarat de 300 euro si mi-as dori sa stau fata in fata cu niste domni de la putere sa-mi raspunde concret la toate intrebarile . ( Stolojan Tariceanu Nastase Vacaroiu si mai ales Petre Roman – Industria romaneasca este o gramada de fiare ) Poate ii intrebi de treburile astea .
    Adrian

  29. Victor Ciutacu, Ce nu v-ati intrebat voi e de ce a simtit nevoia Viorica judecatoreasa sa insereze in hotarare povesti de pe interceptari cu basescu (cu b mic). Ca nu avea relevanta privitor la pericolul public al inculpatilor.Ia jucat o festa inconstientul ? Ehe, marinarul culege cea semanat. Eu cred ca el a deschis cutia pe motiv ca se iubeste prea mult ca sa fie lucid.

  30. Cred ca cel mai tare se bucura Gigi Becali despre aceasta arestare, stim cu totii ca este dusmanul lui numarul 1

  31. Domnule Victor daca in politica nu vreti sa intrati,de ce sa nu initiem aici o campanie antivot.Cum incep rechinii campania electorala hai sa lamurim lumea sa nu mearga la vot.Nu stiu cum dar merita incercat.Vad ca cetatenii par din ce in ce mai interesati de emisiunile unde le explicati cat de cretini am fost ca am mers la vot,ca stam asa ca vitele si nu zicem nimic,acceptam tot cu atata pasivitate.Un 1907 nu cred ca ne-ar iesi ca suntem ingraditi de legi ,dar macar atat,sa nu mergem la vot niciunul din astia care nu avem nici un beneficiu ca dam cu stampila,cred ca ar fi totusi ceva.Ce ziceti d/le VICTOR?

  32. @Anca
    E imposibil sa-l bati pe Basescu in acest moment! E ca si cum ai fi incercat sa-l bati pe Ilici I. dupa 1990. Fii serioasa si nu veni cu sondaje care contin 700 – 800 de votanti.
    Romanul vrea notorietate, romanul vrea scandal, pentru a-si putea da o parere despre ceva. Poate peste mai multi ani, dupa ce ne vom civiliza, vom putea gandi sa votam un om simplu, educat si sincer (Crin).

  33. @ionut

    Cred mai degraba intr-un sondaj pe 700-800 de votanti
    intr-un mediu accesibil oricui — acel segment de votanti
    se repeta la fel in toata masa populatiei vizate
    (in cazul nostru persoane intelectuale)–
    decat intr-un sondaj pe 30% din populatia totala a tarii,
    controlat de cine “trebuie”.

    Sa fii sigur insa ca ma bazez si pe alte calcule
    cand afirm ca Antonescu are sanse reale.
    Ti le prezint dupa alegeri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.