Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > From Fernando with love…

From Fernando with love…

Ani de zile am urmărit, cu un interes sadic, traiectoria profesională a lui Fernando Morientes. Vârf de atac excepţional, loial culorilor clubului şi mult mai prost plătit decât megastarurile, spaniolul a dus în cârcă, o bună bucată de vreme, împreună cu Raul, maşina de goluri a galacticului Real Madrid. An de an, pe o spirală inflaţionistă şi pe fondul ambiţiilor absurde, lui Morientes i s-a căutat înlocuitor. S-au transferat plutoane de atacanţi cu mare cotă, au început ca titlulari şi, în criză de rezultate, a fost sculat Morientes de pe banca de rezerve. A încheiat cam toate sezoanele ca golgeter. La un moment dat, un preşedinte de club deştept şi reformator l-a cedat, sub formă de împrumut, la Monaco. Unde, nici o surpriză, a fost golgeter şi, la sfârşitul sezonului, a calificat echipa în finala Champions League. Unde Real Madrid n-a ajuns. Pentru că a fost eliminată pe drum, de, între altele, prestaţia memorabilă a lui Morientes. În esenţă, n-am nimic de adăugat. Voiam doar să vă informez.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

68 thoughts on “From Fernando with love…

  1. Victore, care ti se pare tie cea mai buna echipa de la campionatul mondial si care crezi ca va fi cea mai mare surpriza?

  2. Thats life!
    Probabil ca Morientes nu are o viata excentrica, sau o sotie din Spice Girls, sau poate n-a fost pe placul lui Hiero sau Raul.
    Brazilia va castiga WC si cel mai bun jucator va fi Kaka.

    PS Am primit un telefon de serviciu, si tot primesc telefoane acum , maintreaba lumea daca sunt Fernando… o zi buna

  3. @Alex: imi place Argentina, ca lot, dar nu cred ca va castiga. daca as sti surpriza, as paria, m-as imbogati si as munci din pasiune 🙂
    @vocea: ba tocmai faptul ca era prieten cu Hierro l-a tinut atatia ani in lot. altfel il curatau aia mai repede

  4. Dar bine, ce te miri asa ? Sunt specialisti in de astea, vezi si Eto’o

  5. Morientes e jucatorul meu preferat, tin minte un meci din semifinalele mondialului din Korea cand a jucat chiar contra tarii gazda si arbitrul turc a tinut clar cu Korea si Morientes l ar fi lovit in drum spre vestiar dupa ce ia anulat 2 goluri. Oricum mondialul asta va fi al Olandei ….asa cred.

  6. Realu’ are un program falimentar in ceea ce priveste jucatorii cumparati ca performanta fotbalistica, in ceea ce priveste marketingul echipei, e superioara oricarui club.

    Morientes – 47 meciuri -27 goluri -la nationala.

    FABULOS.

    —————————–
    offtopic.

    Victore si eu tot cu Arhentinaaa.. tin. De ce nu ar castiga ? ma pregatesc sa pun astazi niste sume de bani pe ei, am observat ca au cota 15 la unele case de pariuri.

    Au echipa, iar daca antrenorul Maradona ( tot imi vine sa ii spun jucatorul 😛 ) va reusi sa ii tina in corzi, cu siguranta vor triumfa.

  7. Oricit de “putin” a cistigat in raport cu alte mega-staruri, mie mi se pare absolut ridicol ca in secolul 21 un om care contribuie marginal catre deloc la progresul omenirii, cum sint acesti fotbalisti, sa fie remunerat atit de generos. Asta arata ca nu am evoluat ca “populatie planetara” deloc in ultimii 200 de ani. Tot piine si circ. Desigur asta e o problema filozofica. E unul nu-i pling de mila bietului Fernando, si nici celorlalti, nu neaparat mega ce salta zeci de milioane,ci baieti care baga mingea in plasa in prima divizie, care invirtesc tone de euro, isi schimba masinile ca pe ciorapi.

  8. No io-s pass aici la treaba cu Fernando… Cred ca nu-i prima data cand isi bat joc de cineva. Iti aduci aminte cand Real a pierdut campionatul dupa ce l-au scos pe Hagi dupa un gol si pasa de gol?
    Cred ca Argentina este marea favorita din acest an si cred ca stiu sa profite asta.
    Eu tin cu Germania, da nu-i vad campioni, desi cu nemtii nu sti niciodata pana nu-i bati…

  9. Eu sunt fan Munuchester United de la 14 ani cand in doua minute au rapuso pe Bayern Munchen, imi amintesc ca atunci am plans de bucurie la golul doi al diavolilor rosii. Din acea echipa a realului imi placea foarte mult Fernando Hiero (senzational fotbalist si un profesionist desavarsit).

  10. A venit vremea ca sa ia si Olanda o Cupa Mondiala,au cel mai bun lot si vor juca finala suta la suta!Foarte neinspirata alegerea tzarii in care se desfasoara intrecerea.50 de omoruri/zi,55000 de violuri pe an asta insemnand 150,68/zi,ziaristii straini au inceput sa fie talhariti deja….urat,sa te duci intre barbari ,sa te temi pt viata ta si sa te bucuri de spectacol in acelasi timp.

  11. Mare dreptate,aveti d-le CIUTACU,eu il compar pe FERNANDO MORIENTES,cu alt mare fotbalist: ERIC CANTONA,asta e parerea mea si cum bineinteles gusturile nu se discuta,fiecare cu parerea lui nu? In afara de faptul ca au iesit golgeteri,pe la toate echipele pe la care au trecut,AU FACUT SI SPECTACOL,m-ai bine zis si-au facut treaba in teren.

  12. Nu stiu cat este de adevarat, insa, am citit pe un sait ca a fost “prigonit” mereu din cauza faptului ca nu facea nimic pentru a atrage sponsorii, ca avea o atitudine ironica la adresa tuturor celor care ar fi putut aduce bani.
    In articolul respectiv se facea o comparatie cu Beckham, cel care a cam uitat sa mai joace atunci cand a inceput “sa vanda”.

  13. @cristi
    dreaq sa te ia cu ziua aia, ca io tin cu Bayern:)
    Eram obosit si am adormit dupa 1-0 si cand m-am trezit pe la 2 noaptea mi-a trecut somnul cand am vazut ca au pirdut in 2 minute…

  14. Hmmm… nu prea minti deobicei, de ce incepi acum? 😀 Oricum muncesti din si cu pasiune. Indiferent ca este data faptul ca-ti place ceea ce faci sau de scarba generata de onor conducatorii nostri.
    Nu incerc sa te perii. E doar o constatare.

  15. @purcelix – viata e nedreapta, ar trebui sa intelegi asta. Apoi sa ne gandim cati oamenii au incercat sa devina fotbalisti, cati au reusit, si din cei care au reusit cati au ajuns la nivelul cu masini de lux etc. Pe langa asta oamenii astia fac anumite sacrificii in viata, ei trebuie sa aiba un anumit stil de viata (chiar si cei care nu se conformeaza)la fel ca si cei din showbizz, plus ca viata lor profesionala e foarte scurta. Fotbalul si in general sportul s-a indepartat de ideea de competitie, s-a indreptat tot mai mult catre modelul american de entertainment. Adica omul dupa o perioada de munca unde e nevoie de concentrare 100% are nevoie sa fie distrat… daca mergem mai departe dam de teoriile conspirationiste

  16. intotdeauna am crezut ca morientes e un jucator mai bun decit raul. asta in contextul echipei nationale (indeosebi in competitiile finale). raul are 5 goluri la campionatele mondiale (din 3 participari) si 1 gol la campionatul european (din 2 participari), pe cind morientes are 5 goluri la campionatul mondial (din 2 participari) si 1 gol la campionatul european (1 participare). mai mult, media golurilor inscrise pe meci, la nationala spaniei, este de 0,574 pentru morientes, pe cind raul are o medie de 0,431.

  17. Mai mult ca sigur , acum o data cu venirea lui Mourinho , se vor schimba lucrurile .Va scadea considerabil numarul jucatorilor adusi doar pentru a puncta in zona marketing . Te provoc la un pariu , eu zic ca vor castiga :campionatul si liga . Te aventurezi ?
    Numai bine !

  18. Chiar daca e un super atacant, nu e prezent in lotul Spaniei, din pacate 🙁

  19. Explica, tu chiar vorbesti de fotbal? eu in substrat vad altceva. Poate sunt eu cu capul, asta e…

  20. ce jucator iti place dintre astia mari la ora actuala? ce echipa dintre astea mari iti place? ce tara crezi ca o sa castige mondialu/cu care tii?

  21. @mery cred toti am cautat substratul dar nimeni nu mai vrea sa-l gaseasca… incepe WC mai bem o bere (una din ultimele), mai spargem o samanta, dupa meeci batem nevasta si ne culcam, maine mai sunt 3 meciuri

  22. morientes era un fel de fernando torres si david villa la un loc. eu o sa fiu cu ochii atintiti pe milos krasic de la sarbi.sunt sigur c-o sa fie senzational.am vazut ca juve e aproape sa-l transfere.parerea mea e ca cska ar fi trebuit sa astepte mondialul si dupa sa-l vanda. mi-as fi dorit sa joace la man utd. ar fi fost urmatorul cristiano ronaldo. la juve o sa fie urmatorul pavel nedved.

  23. @vocea pe 10 June 2010 la 12:39
    Asa e precum zici, insa totusi daca stam strimb si judecam drept, un laureat al premiului Nobel (si argumentul citi fac cercetare si citi ajung la nivelul maxim e acelasi indiferent de activitate prestata) se alege cu praful de pe toba – vreo 500000$ – in comparatie cu un mare sportiv. Mai mult, un prof univ de top in state, in intraga sa cariera nu e platit cu mai mult de 6-7 milioane, adica suma pe care un Mesi sau un Ronaldo o salta in citeva luni. Asta nu e corect, tinind cont de cantitate, calitate si importanta sociala a muncii depuse. Gindeste-te cite probleme grave cu care omenirea se confrunta s-ar putea rezolva cu bani aruncati de la 11m intro plasa timpita.

  24. uite inca un caz interesant legat de real madrid. patronu’ perez vroia sa-l vanda pe higuain(golgheterul echipei) din urmatoarele ratiuni:nu a fost cumparat in era perez si nu poate sa-si permita ca un jucator care a costat de vreo 10 ori mai putin decat ronaldo sa inscrie mai mult ca el.daca asta era patron la barcelona l-ar fi vandut pe messi pentru ca a dat goluri mai multe ca ibrahimovic(mi se pare un jucator senzational, dar e prea mare presiunea la barcelona. ar trebui sa mearga la chlsea. jucatorii de acolo sunt inalti si au miscari rafinate in joc(drogba,kalou,anelka,essien etc)

  25. Povestea lui Fernando Morientes e tipic latina. Chiar daca nu ne identificam total unii cu altii, avem multe chestii in comun. La anglo-saxoni sunt mult mai putine episoadele astea, probabil ca au si ei crize de inspiratie sau puseuri de subiectivism, dar mai rar decat popoarele latine. Poate si eu sunt subiectiv, dar asta imi “sare in ochi” de cand ma stiu. Un fel de consecventa in a fi subiectivi. Si noi l-am expulzat pe Boloni, ca sa nu dau mai multe exemple, pentru a asista la performantele sale de antrenor “de peste gard”.

  26. De unde se vede că greselile impardonabile ale decidentilor sunt prezente,indiferent de timp,spatiu,domeniu.Iubesc spectacolul sportiv si sper că la acest mare eveniment fotbalistic el nu va lipsi si va reprezenta o pată de culoare în decorul acesta cenusiu(tot mai spre negru)care domină cel putin meleagurile noastre.

  27. @purcelix, dupa cum am zis… viata nu e corecta. Si tine de natura umana… sa fie asa lucrurile. Daca te gandesti, cati oameni promoveaza pe scara profesionala sau sociala pe competenta si merit … Nu ca nu ai avea dreptate, dar ideea ca banii de la fotbal ar fi normal sa se indrepte in alte locuri este putin comunista. E adevarat ca uneori lucrurile merg prea departe dar eu nu vreau sa judec de ce si cat castiga are ala care mie, ca microbist imi aduce unele emotii , vreau doar sa ma bucur de ceva ce imi trezeste un anumit interes. Asta e societatea, asta doreste, asta apreciaza, daca te gandesti ca 5 milioane de romani au votat cu Basescusi si mare parte din ei inca se mai uita in gura lui, nu te mai poti intreba de ce apreciem mai mult un fotbalist decat unu care a luat premiul Nobel
    … parerea mea

  28. Domnule Ciutacu,

    Am publicat articolul “Basmul revenirii economiei mondiale” pe Hotnews si fiind un subiect nu neaparat facil unei mari portiuni de cititori a avut un interesant succes cu aproximativ 5500 clickuri, nefiind afisat printre primele articole.

    Consider subiectul foarte interesant si vreau sa public ceva asemenator si in varianta print. aca vi se pare interesant va rog sa ma contactati

    Articolul original are adaugate grafice si imigini ce nu sunt pe Hotnews. Pe langa asta au adaugat greseli ce nu erau in textul initial. Si asta m-a deranjat sa fiu sincer.

    Sunt student in Germania si nu am avut nici o afiliatie inainte de publicare cu Hotnews, pur si simplu ei au fost deschisi sa publice.

    Va multumesc,
    Cristian

  29. @Cristian Mesaros: va pot pune la dispozitie spatiu pe blogul meu. si va garantez minim 15.000 de afisari 🙂

  30. Probabil, discutand din punct de vedere a fenomenului, din cate am observat la Real Madrid incepand cu startul acelei campanii de Echipa Galactica, ii intereseaza mai putin prestatia unui jucator si sunt mai interesati de cate milioane poate sa aduca acel jucator. Nu stiu daca acest Fernando este un jucator exceptional, probabil ca da, dar daca pentru ei nu a adus milionele atat de necesare pentru ei ca-n viitor sezon sa mai faca inca o achizitie rasunatoare, probabil ca n-au nevoie de astfel de jucatori decat atunci cand le este cutitul la os pe gazon. Stiam ca benq cand a sponsorizat echipa plateau undeva la 5miliarde de euro pentru 5 ani. Se invart sume grele, probabil si sponsorii au un cuvant de spus, pentru ca ei sunt interesati sa-si promoveze brendul, e una sa vinzi 100tricouri sau 10000 cum o face Raul probabil.
    Am o vaga impresie ca incurand se v-a intampla un implozie la acest club, parerea mea. Sa nu uitam ca Real a m-ai fost odata salvat de la faliment.
    Asta-i viata azi… Maine poate se v-a schimba ceva…

  31. Ce echipa avea Monaco atunci: Flavio Roma, Dado Prso,Patrice Evra, Ludovic Giuly,Jerome Rothen, Fernando Morientes… si acum imi aduc aminte de dubla cu Real…

  32. @nauneim: da, m-ai prins, sunt sclavul lui si ma trimite un sezon la Vantu, sa prind si eu echipa si sa am meciuri in picioare 🙂

  33. @Cristian Mesaros
    Am dat si io clik (daca tot o zis nenea Victor) da-i prea lung 🙁 si nu-i despre fotbal 🙁 si nici despre…
    Un rezumat gasim pe undeva ? 🙂
    Un absolvent de Poli (batrin 🙁 )
    Banzai!

  34. deci Gadea chiar e de paie la A3 asa cum a fost si la A2
    Pacat !
    Si dupa cum citeam mai acu cateva minute prin ceva tabloid .”.Mihai Bendeac director Antena 2″ …e clar ca se pregateste rebranduirea Antena2..in contextul asta nu cred ca vei mai spune “vorbe grele” 🙁 acolo !
    O mare greseala aducerea lui Dumitrescu la A3..cine dracu a decis asta ?? Ca e clar ca nu Gadea ! E mana lui Sorin Oancea ?..ca am inteles ca el sef peste tot ce tine de tv in Intact

  35. @rovy: nu comentez nici o decizie a managementului, indiferent unde sunt angajat. patronatul numeste conducatorii intreprinderii, le da un mandat, acestia iau deciziile, angajatii presteaza. cand nu-mi convin deciziile unui superior si/sau nu mi se respecta contractul, plec. deocamdata nu am motive…
    nici mie nu mi se pare OK sa analizeze cineva, din exterior, deciziile pe care le iau, strict pe partea redactionala, la Jurnalul National. Mihai e major, stapan pe deciziile lui si responsabil pentru ele.

  36. Remarcabil jucator….insa si el este o victima a mentalitatii actuale din fotbalul mare.Se invart atat de multi bani la orice transfer de jucator,incat,in viziunea”manageriala” a conducatorilor de fotbal, nu mai e rentabil sa pastrezi asemenea jucatori(cica nu “vand” suficient!).
    Mai bine aduci un jucator pe val(si aici presiunea impresarilor este uriasa,ei sunt cei care “ciugulesc” la fiecare transfer…)care da bine la imagine, vine lumea la stadion,cumpara abonamente si o groaza de tricouri,vinzi mai bine publicitate cu nume sonore la echipa si cam asta e….
    Mai nasol e cand transferi “talente” si acestea ajung sa moara doar “sperante”,plus un bonus din partea lor,cateva rateuri in competitiile majore europene!
    Dar asta e, piata transferurilor e deschisa,vor veni si altii,”masina de fotbal” merge mai departe!
    Sa vedem pana unde (pana unde vor impresarii,zic eu…)!

    P.S. Subscriu la cele spuse de tine Victore,ca privitor dezinteresat “material” de fotbal de buna calitate!

  37. @Vocea: Cel mai bun prieten a lui Morientes este Raul. Deci, in niciun caz, Raul nu este responsabil petru plecarea lui de la Real Madrid..

  38. @andra nu stiu ce relatie a avut el cu colegii, oricum astea sunt lucruri pe care le stiu numai ei acolo. De Morientes nu stiu, dar stiu de ex despre Hagi ca a plecat pentru ca nu-l avea la inima Hierro, peste ani de zile vorbeau foarte frumos unu despre altul.
    Oricum eu am dat doar niste exemple care aveau un alt substrat.

  39. Excelent!

    Cizelez textul si pana maine cel tarziu vi-l pot trimite.

    Sa al postez undeva sau sa vi-l trimit pe o adresa de mail? ( Include imagini si grafice, ramane desigur la dispozitia dumneavoastra de a decide care sunt relevante sau ies de sub scopul postului )

    @shogunu: Pot sa va fac un rezumat aici:

    Impotriva crizei incepute in 2007 statele din Vest au luptat cu armele ce, mai mult sau mai putin, nu au dat gres timp de 65 de ani.

    De data asta a fost diferit. Daca inainte trebuiau sa reduca panica, asigura lichiditatea in piete si sa sustina institutiile centrale ce aveau probleme, dupa care cresterea economica sustenabila( pe o perioada de cativa ani cel putin) reaparea de data asta a fost diferit.

    Pe langa panica a aprut creditarea negativa. Bancile SUA au lichiditate, tocmai au primit acum 1-2 ani infuzii de capital in volum record. Aici intervine factorul uman, desi tehnic ar trbui sa crediteze la niveluri cel putin egale cu 2007, nu o fac. Si eu eram confuz in legatura cu situatia asta, pana cand o persoana de la o banca “tatal lor” mi-a raspuns foarte interesant: Inainte de 2007 toata lumea se preocupa de cat de mare e profitul, acum focusul este pe intrebarea ” O sa ne primim banii inapoi?”

    Cu factorul de social mass psichology nu te pui, si acesta nu reactioneaza logic in multiple cazuri( Vezi alegerea lui Basescu )

    Asta inseamna ca va mai veni un val efervescent al crizei. Cat despre Romania, geniile care o guverneaza s-au gandit sa reduca puterea de cumparare a populatiei exact in cel mai prost moment posibil.

    Masurile nu sunt anticriza, se refera doar la cheltuielile guvernamentale, dar nu vor merge nici acolo findca economia se va inrautatii exponential si veniturile lor din taxe vor scadea.

    E o vorba perfecta: a face rahatu praf.

  40. @Cristian Mesaros
    “Cat despre Romania, geniile care o guverneaza s-au gandit sa reduca puterea de cumparare a populatiei exact in cel mai prost moment posibil.”
    Tiii! M-am prins! Ca pina acuma ma uitam in jur cam ca “le jeune vache a la nouvelle porte” si nu-mi dadeam seama 🙂
    Termina, bre facultatea si hai iute inapoi ca ne trebe ministru de finante!
    Banzai! HAI EGALAREA !!!!

  41. Seama un pic Di Maria cu el…cel putin la finalizari…Di Maria fiind un pic mai tehnic,parerea mea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.