Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Filosofului glossy, cu multă amărăciune

Filosofului glossy, cu multă amărăciune

Văd că am devenit un soi de obsesie pentru Andrei Pleşu. După referirile dese din Adevărul (mai luaţi un exemplu), cunoscutul intelectual recidivează în scris în Dilema Veche. Teoretic, ar trebui să mă flateze că marele gânditor îşi pogoară atenţia olimpiană asupra măruntei mele persoane. Uite că nu-i aşa. Dorm liniştit şi fără atenţia filosofului preferat şi complice al cuplului politic Băsescu-Udrea. Dacă nu cumva are o normă de umplut spaţiul tipografic (oferit şi plătit de Dinu Patriciu) cu iritări de om care, după cum mărturiseşte, nu înţelege multe, îl anunţ politicos că încă mai are timp să mă scutească superior de atenţia domniei sale.

Fiindcă nu-i taman Pleşu, cu toată erudiţia lui şi talentul de a se face plăcut în scris şi la tv, vreo instanţă morală de la care să iau lecţii. Pentru că, spre exemplu, nu Ciutacu s-a rugat slugarnic de Ceauşescu să-l reabilteze-n ierarhia comunistă pentru a aplauda, la zeci de ani după, condamnarea de paradă a comunismului. Nu Ciutacu & co au călătorit liber, cu paşaport de la partid şi acord de la Securitate, prin decadentul Occident pe vremea odiosului şi a sinistrei. Nu Ciutacu e numit de preşedintele României ca reprezentant al său în tot soiul de dregătorii stipendiate de la buget. Nu Ciutacu primeşte întru folosinţă limuzine de la producătorii cărora instituţia unde face figuraţie pe bani buni filosoful glossy le face reclamă de la buget în Franţa. Nu Ciutacu se declară scârbit de atacul oligarhiei la adresa lui Băsescu în timp (sau după) ce ia bani de la Vântu şi Patriciu ca prestator cu ziua.

Sper ca e de ajuns. Dacă nu, o să revin de câte ori va fi cazul. Ca băiat frust ce mă aflu, îl anunţ pe fostul subordonat al Elenei Udrea că mâncatul de rahat cu linguriţa de aur nu-l face pe rahat comestibil, ci pe tine (şi mai) ridicol în preţiozitatea ta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Filosofului glossy, cu multă amărăciune

  1. Excelent zis, poate prea bland cand e vorba de un lingau al ceusistilor. Mi-e prea scarba de asemenea oameni.

  2. Domnul Plesu e un filozof, dar, din pacate, dumnealui nu a inteles mesajul lui Basescu: “tara are nevoie de tinichigii nu de filozofi”.
    Voi(tu, Badea, Gadea, Stan) ati fost receptivi la mesajul presedintelui si v-ati recalificat in tinichigii luandu-l la ciocane zilnic si incercand sa-l indreptati pe ici, pe colo, prin partile esentiale. E lucrare grea, dar sper sa va iasa.

    In concluzie: presedintele, pe care il stiu constant in declaratii il va critica pe domnul Plesu pentru aceasta iesire la adresa unor tinichigii cinstiti care isi fac datoria. Doar s-a aratat un sustinator al acestei categorii a oamenilor muncii.

    P.S. M-a sunat Dorel, el nu are net, dar va da un sfat ca se pricepe: rotiti si dati cu ascutitul!

  3. no ofence victore, dar mai sunt si foarte multe astfel de opinii…referitor la rugamintea slugarnica catre tovaras, am citit cu mare atentie acea scrisoare si sincer nu mi se pare. dar bineinteles ca e doar parerea mea. nu tin mortis sa aprobi comentariul; era doar o parere pe care tin sa o citesti. imi place verbul tau dar sincer daca ar fi indreptat si catre “prietenii” tai, ar sublinia mai mult profesionalismul pe care doresti sa-l afisezi.

  4. De mult nu mai cred in oamenii care se leapada azi de unu’ pe care l-a slujit,maine de altu’ si tot asa…pana la urma ,raman niste dezbracati(de caracter).Ce-i mai trist e ca ei nici nu-si dau seama ca sunt folositi…(nu folositori!).

  5. Concluzia-i simpla: Daca scriu despre Ciutacu, se vinde! Sau…
    Daca vorbesc despre Ciutacu( B1), am audienta!
    Ciutacu devine un …brand !
    PS: continutul nu va ramane mult timp in memoria cititorului.

  6. Don ciutacu, v-a luat filozofu’ in varful penitei, si pe dvs si pe mircelu, si stiti de ce? Ca nu sunteti onesti ca nanasu’! Ba va mai incardasiti si cu niste ticalosi care-l numesc terorist pe marinar, ba luati si tara in ras, sugerand auto-exilarea! Si cum ziceau gurile rele ca-l injura marinelu’ pe filozof, pe holurile cotrocenilor?!

  7. Nici inteligenta, nici cultura
    nu vindeca, nici nu previn
    predispozitia la marlanie.
    Nu mai preacurviti, domnu’ Plesu! – strica la virilitate.

    In rest, cu sanatate si cu toate alea bune,
    maistru’Plesu.

  8. Cum zicea Moşu’, şi prea multă carte te poate bolunzi (uneori!). Ceea ce, de când s-o ajuns (urcat pe umerii lor!) chiriaş la Cotroceni un mediocru’, am văzut cu duiumu’. Să înţeleg din “prestaţia” din ultimii (mintenaş!) cinci ani, că tare rău le pare c-au pierdut vremea devorând Biblioteca? Păcat! De ei… de noi!

  9. Pe multi i-ar fi flatat o asemenea onoare de a fi “obsesia” maestrului Plesu. “Transcedentalul medidator” practica un fel de ritual masonic in care pupincurismul la propriu era cheia de bolta. Cel putin asta am citit in Romania Mare in urma cu cativa ani.
    Ciutacu este brand, este marca inregistrata.
    Legenda spune ca Basescu l-a trimis la origini pe Plesu cu tot cu metafizica lui. Si acesta s-a dus. A plecat ca din pusca.
    Si Ciutacu a fost trimis la origini de catre Basescu. Numai ca a refuzat sa se duca. Mai mult, pentru ca tot e criza de licurici pentru Basescu, Victor Ciutacu s-a transformat in Licuriciul condeier pentru Basescu. Asa vad eu diferenta intre cei doi.
    Apropos de licurici, Catalin Harnagea a facut niste afirmatii extrem de interesante la Antena3. Acesta a declarat ca Obama s-a aratat vizibil deranjat de insistenta serviciilor romane de a forta o vizita a lui Basescu la Obama. Harnagea a mai spus ca Basescu ar fi dorit o interventie armata in Moldova, lucru care a provocat rumoare in randul americanilor. Harnagea a confirmat ceea ce stiam cu totii. Basescu este considerat de catre americani un presedinte periculos si de aceea l-au izolat.
    Notre respect.

  10. Victor,dupa alegeri ai sa vezi cum toti acesti pupi…. daca pierde Base se vor aciui urgent la alta masa.Sper sa nu mai fie primiti pe nici o prispa ,si sa fie aratati cu degtu(fiecare cu ce are),ca nu merita absolut nimic UMFLATII.Badea a fost din nou magistral in recitalul de aseara.Hai succes si la vot din primul tur cu CRIN.

  11. Eu aştept să treacă vreo 2-3 ani. Pe pariu că vom asista la alte discursuri, esee de-ale filosofului. Dar ai făcut bine că l-ai rugat totuşi să te scutească de perierea lui olimpiană.

  12. Dupa declaratia d-lui Plesu ca spiritul critic al dumnealui a intrat IN DERIVA, exista necesitatea acuta sa fie indrumat sa se puna pe traiectoria corecta. Ii sare cineva in ajutor sa-l scoata din mocirla marlanilor, sau ii da in cap sa se invete minte? Cred ca a doua alternativa ar fi mai potrivita pentru dumnealui.

  13. Plesu calca pe urmele lui Cristoiu sau invers….depinde cat de mare e sursa de venit (material sau nu).Coloana vertebrala s-a indoit si la ei si la multi din cauza faimei, banilor…..se dau contra curentului ca asa e trendy.

  14. Acum nea’ Plesu nu are 100% nedreptate, dar cuvintele respective nu prea se cuveneau a veni din partea lui, ca subordonat Basesciano-Udrist. Nemernicia situatiei este ca e vorba de 2 (cel putin)tabere de intelectuali care isi arunca vorbe mai mult sau mai putin grele, iar unii profita de aceasta dezbinare si isi fac damblaua din functiile lor, cu care mai ii si corup pe unii din taberele amintite. Una peste alta, suntem toti in dezavantaj.

  15. Acesti lingai pro Basescu sau pro nu mai stiu cine nu fac altceva decat sa ne afunde si mai mult in mocirla tembelismului uman, daca-i pot spune asa. Acesti comunisti si neocomunisti nu vor binele poporului unde l-a ,,fatat ma-sa” (scuzati expresia) ci isi vor binele buzunarului propriu si nu fac decat sa ne atate unul impotriva celuilalt si spre nefericirea noastra chiar reusesc. Problema este sa incercam o modalitate mai ortodoxa de a-i pune cu botul pe labe. Intrebarea este: cum?

  16. Bine ca macar accepta d-l filozof ca exista ‘campioni ai executiilor “pe sticla” care tipa ca din gura de sarpe…’ dar dumnealui nu este campion al executiilor’ pe hartie macar?; sau considera ca daca si-a pus manusi, atunci executia este eleganta, spectaculoasa chiar, intr-un stil elevat si-l scuteste de titlul de ‘executor’?. Gestul dumnealui este cu atat mai condamnabil cu cat nu se multumeste sa execute ‘un singur om’, ci face chiar genocid cu ‘intelectualii lui Gadea”.

  17. @ I.I.
    “Ii sare cineva in ajutor sa-l scoata din mocirla marlanilor, sau ii da in cap sa se invete minte? Cred ca a doua alternativa ar fi mai potrivita pentru dumnealui.”
    De ce crezi asta?

  18. Raspunzi la niste acuzatii ale lui Plesu (la care ader in totalitate) cu alte acuzatii. Numai ca tu o faci din razbunare. Jenibil

  19. Bogdan Teodorescu ii numeste simplu: colaborationisti. nu ma deranjeaza cei care profita de pe urma unor politicieni si isi fac loc in lume, dar detest intelectualii care contribuie la instaurarea dictaturii si colaboreaza la distrugerea statului d edrept…atata cat e

  20. Eu ,daca eram in locul dumnealui,imi puneam problema altfel:de ce nu ne dau motive cei de la putere ca sa -i laudam?Pana acum,am observat ca se scot legi pe banda rulanta,legi care vor ramane la fel de inaplicabile ca multe altele.

  21. Domnu’ Osprinceana a prins gustul…
    Are peste 50 de ani si n-a realizat nimic. Asa ca “what a fuck”? Doar o viata are omu’, nu? Macar o bucata de sorici sa prinda si el, ce conteaza al cui e dosul ce-l linge.

  22. Bine-ai revenit! Ma speriasem ca refuzi sa mai comentezi orice… acum am inteles ca te-ai referit doar la prezidentiabili. Despre Plesu.. spre rusinea mea, nu l-am placut niciodata, instinctiv; acum vad ca instinctul ne te inseala niciodata.

  23. Nu mai fiti asa pricinosi ! Omu’ are si el matzu’ gros , trebuie sa-l umple si el cu ceva .
    Doar nu vreti sa presteze program filozofic cu burta goala !

  24. Foarte bun articolul tau, Victor! Imi place! I-ai tinut piept cu demnitate si bun simt. Poza este splendida, unde-ai gasit-o?
    ei nu sunt in stare decat sa va puna etichete din cele mai facile si plictisitoare.

  25. “Sa fii batausul de serviciu” este mai onorant, chiar daca este cam imporpriu, decat sa stai ca rahatul in ploaie, sau sa ajungi chiar mai departe si sa mananci rahatul cu lingurita de aur, atunci cand tara arde.

  26. Am o problema educationala( de la 0 la 7 ani)… Nu stiu cum sa ma adresezi lui Victor Ciutacu, folosind apelativul sau tutuindu-l pur si simplu? Dar ce problema am si eu, in nestiinta mea de carte si in nimicnicia celor 25 de ani de scoala…DOMNUL plesu, in eruditia Domniei Sale, nu are cum sa inteleaga ca eu, nevrednica, trudesc vreo 14 ore zilnic, maini si picioare celor ce nu au, sa pot sa fiu un bun contribuabil. Si nu sunt scarbita de nimic! Sunt chiar fericita ca pot sa-l vad pe Victor Ciutacu, nu prea des, caci fie muncesc, fie dorm! Si sunt fericita ca voi vota! Dilema mea cea noua este daca voi vota un DOMN sau un gentleman.

  27. Ce frumos ataci tu dusmanul de clasa! Brava! Ce-i ciudat ca peste 100 de ani de dumneata nu va mai sti nimeni nimic. Plesu va fi inca pe rafturile librariilor (asta daca peste 100 de ani vor mai exista ce-i drept). In rest eu zic sa nu ierti intelectualul deviationist!

  28. Este adevarat si-a deschis o firma : ” ANDREI PRESHU – filozof mioritic – prestez servicii filozofice domnilor generosi .La cerere execut si dans din buric sau masaj spiritual , contra cost ” ???

  29. Am inteles ca si-a cerut scuze comunistilor, e clar si sigur trebuie sa poarte pacatul asta cu el pana in mormant.
    Dar cum comentezi continutul articolului din Dilema Veche?
    Ar fi interesanta opinia ta in legatura cu argumentele dl Plesu.
    Nu ai obosit in incercarea de pune pumnul in gura criticilor prin apelul la dosar?
    Un om patat, care discuta despre tine, poate avea dreptate sau nu daca argumentele lui sunt autentice.

  30. Nu stie, nu intelege… Se alinta, isi tuguie buzele si face balet… Vai, vai.
    De fapt stie foarte bine, dar trebuie sa se tina de rochita si sa faca frumos in fata amicilor Patapix/Limbaies/Volodea.

  31. oare dl plesu se intelege pe el insusi? eu una nu reusesc sa-l inteleg nici pe el, nici pe ceilalti (cristoiu, ctp, etc).

  32. Ce bine stiu personaje ca acesta sa caracterizeze oameni! Si ce oameni: Victor Ciutacu, Mircea Badea, Gabi Firea etc, care sunt- dupa ei- frustrati si/sau frusti, intepati, didactici. Dar ei, cei care fac caracterizarile, cum sunt?

    Mircea Badea a zis la o Sinteza ca poate, unii dintre ,,intelectualii” care nu inteleg nocivitatea lui Basescu, fac asta din prostie.

    Eu as vrea sa-i vad cum aplica teorema lui Pitagora si, eventual, sa rezolve un plan inclinat. Ca analize pe text si caracterizari pot face si altii.

  33. Ai dreptate,Victore!Nici eu nu inteleg cum a putut maestrul Plesu sa scrie despre tine sau Badea,asta dupa ce in numarul trecut al Dilemei a produs un mini-eseu bijuterie despre demnitatea umana.Nu inteleg de ce nu va lasa in pace,sa spuneti seara de seara aceleasi lucruri,sa injurati seara de seara aceleasi persoane,sa va intalniti seara de seara aceleasi persoane si in acelasi loc,in cateva cuvinte,sa fiti previzibili.Oricum,te felicit,ai fost mai retinut decat Badea.Nu l-ai facut prost pe Plesu…

  34. Tocmai am citit si ce a scris stimabilul in ,,Dilema Veche” si inclin sa cred ca Badea are dreptate. Poate se face ca nu pricepe. Dar daca el chiar nu pricepe?

    Unii aleg, la un moment dat, calea ,,umanului”. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar, la majoritatea, se intampla ca materii ca matematica, fizica, chimia, sunt ,,cah”. Bataie mare de cap. Mai bine impresionezi cu fraze voit pretentioase, caracterizarea altora, analiza spuselor altora care, pentru oamenii simpli, poate parea mare lucru.

    Ma intreb: cati dintre asa-zisii intelectuali se poate compara cu Victor Petrini al lui Marin Preda? Eu cred ca NICIUNUL.

  35. Batrane Ciutac doar voi ne-ati mai ramas. Voi cei independenti. Hai sa facem ceva pana nu e prea tarziu! Astia ne fura, ne mint, ne interzic, ne calca in picioare… Ieri am primit un mesaj ce ne avertiza sa ne linistim dupa ce am postat pe net o piesa rock de afronda “lor”! http://www.youtube.com/watch?v=KNP-TYvkn4c ASTIA SUNT MAI RAI CA CEASESCU! si mai multi!

  36. Regret ca atata lume va provoaca amaraciune in suflet; la care uneori mai contribuie mesajele nu prea incantatoare, sau chiar intarziate ale cititorilor. Speram, ca nu va lasati invins de rautatile unora.

  37. Am uitat sa spun ca ma simt onorata sa scriu pe blogul frustratilor si/sau frustilor de Mircea Badea si Victor Ciutacu.

  38. In momentul in care Base va disparea de pe scena politica(si momentul se apropie,cred cu prima zapada)Plesu isi va indrepta atentia urmatorului presedinte.Vorba aia Regele a murit!Traiasca regele.Probabil cu asta sa ocupat toata viata.Cu pupatul in spate a tiranilor.

  39. Cam multi intelectuali! Antonescu are 100, Vanghelie alti 100 si tot asa … daca toti conducatorii au cate 100, unde mai sunt oamenii simpli cu studii medii!?

  40. Super editorialul din Jurnalul! Exact aceeasi limita a scarbei am atins-o si eu! Decat ca eu ma gandesc extrem de serios ca daca mai ia marinarul inca un mandat plec dracului de aici! Chiar daca asta inseamna sa o iau de la capat la o varsta nu prea mica.

  41. Da tot timpul se gaseste cate un dinozaur din asta din perioada “partidului iubit muncitoresc” sa “manance rahat”. Badea a avut probleme cu Cristoiu ..acum si acest Zeus supraponderal se pare ca are o problema cu cineva de la antene . In dilema veche spune ca pt. Moraru are o slabiciune…ca e tip onest. Ma intreb oare de ce are el asa o slabiciune pt Moraru ?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.