Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Filosofului glossy, cu multă amărăciune

Filosofului glossy, cu multă amărăciune

Văd că am devenit un soi de obsesie pentru Andrei Pleşu. După referirile dese din Adevărul (mai luaţi un exemplu), cunoscutul intelectual recidivează în scris în Dilema Veche. Teoretic, ar trebui să mă flateze că marele gânditor îşi pogoară atenţia olimpiană asupra măruntei mele persoane. Uite că nu-i aşa. Dorm liniştit şi fără atenţia filosofului preferat şi complice al cuplului politic Băsescu-Udrea. Dacă nu cumva are o normă de umplut spaţiul tipografic (oferit şi plătit de Dinu Patriciu) cu iritări de om care, după cum mărturiseşte, nu înţelege multe, îl anunţ politicos că încă mai are timp să mă scutească superior de atenţia domniei sale.

Fiindcă nu-i taman Pleşu, cu toată erudiţia lui şi talentul de a se face plăcut în scris şi la tv, vreo instanţă morală de la care să iau lecţii. Pentru că, spre exemplu, nu Ciutacu s-a rugat slugarnic de Ceauşescu să-l reabilteze-n ierarhia comunistă pentru a aplauda, la zeci de ani după, condamnarea de paradă a comunismului. Nu Ciutacu & co au călătorit liber, cu paşaport de la partid şi acord de la Securitate, prin decadentul Occident pe vremea odiosului şi a sinistrei. Nu Ciutacu e numit de preşedintele României ca reprezentant al său în tot soiul de dregătorii stipendiate de la buget. Nu Ciutacu primeşte întru folosinţă limuzine de la producătorii cărora instituţia unde face figuraţie pe bani buni filosoful glossy le face reclamă de la buget în Franţa. Nu Ciutacu se declară scârbit de atacul oligarhiei la adresa lui Băsescu în timp (sau după) ce ia bani de la Vântu şi Patriciu ca prestator cu ziua.

Sper ca e de ajuns. Dacă nu, o să revin de câte ori va fi cazul. Ca băiat frust ce mă aflu, îl anunţ pe fostul subordonat al Elenei Udrea că mâncatul de rahat cu linguriţa de aur nu-l face pe rahat comestibil, ci pe tine (şi mai) ridicol în preţiozitatea ta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Filosofului glossy, cu multă amărăciune

  1. ‘Stupoarea crescanda’ a D-lui Plesu nu este nici un simptom clasic de imbatranire, este doar ‘slugarnicia crescanda’ fata de TB. Si culmea! Dumnealui se erijeaza in “instanta morala”, la comanda, omul care scria lui Ceausescu: “tot ce-mi doresc este sa-mi dovedesc in continuare, buna credinta in loialitatea fata de tara, participand la procesul de afirmare a valorilor noastre in plan universal”

  2. O sama de intelctuali”consacrati” nu fac altceva decat sa adanceasca si mai vartos tara in deriva?!Ce sa le faci? avem timp si avem si bani?! ramane de vazut, ne tin de foame, de cald si de frig prestatiile lor fara cusur?!

  3. In mare, ai dreptate, cu o singura exceptie: scrisoarea lui Plesu nu e deloc slugarnica…mi-e greu sa cred ca tu, sau oricine altcineva, ar fi abordat un alt tip de scrisoare in conditiile date… In rest ai dreptate…

  4. domnule ciutacu. vad ca nu mai postezi decat comentarii pozitive daca le pot spune asa. adica pozitive la adresa ta, pentru ca in rest sunt mai pline de ura decat de obicei. nu cunosc pe dl plesu, nu “l-am citit” si probabil nici de acum inainte nu o voi face. dar zice bine. dupa parerea mea tu si antenele voastre nu mai acceptati critici in disperarea de a nu pierde lupta cu basescu. atat am avut de spus si desigur, numai pentru tine.

  5. Doar 2 opinii:
    1) Jupanu’ Ciutacu are absolut dreptul sa fie ofuscat pe ce a scris Dl.Plesu, din doua motive..primul – Dl. Plesu nu este unica autoritate morala din tara, care are dreptul sa emita judecati, si in al doilea rand, oricine, deci inclusiv Victor are dreptul sa riposteze, si sa se apere. Armele folosite si stilul de lupta, ramane la alegerea fiecaruia.
    2) Dincolo de conflictul dintre cei 2 (recunosc ca imi place atat dl. Ciutacu, cat si dl. Plesu) mi se pare penibil ca o gramada de pe blogul acesta au sters pe jos cu Dl. Plesu, cand ei nu sunt vrednici nici sa ii lege sireturile. Totul are o limita, si sa-l compari pe Badea cu Plesu este de toata jena. Prefer un Plesu basescian, decat un Badea protestatar.

  6. Nu stiu de ce au inceput sa va linga in c.. intelectualii lu’ base, poate ca nu mai stiu cum sa va inchida gura si s-au gandit ca suferiti de nebagare in seama(tu si Badea) .. niste nimeni. Oricum foarte tare poza ;).
    Felicitari pentru taria de caracter 🙂

    Tot respectu’ ..

  7. sa ne punem macar lampasele, caci cine stie, poate s`o lumina si creierul

    ce ne mai place sa scormonim cu betisorul in cacat

  8. @drujbarul. Fac parte din cei cărora le este sila de Pleşu pentru ca face ce face ca sa mănânce si gura lui o merdenea. Mai ales pentru ca are o minte mobilata, pentru mine asta este circumstanţă agravata. Nu am legat şiretele nimănui, daca matale eşti amator de sportul ăsta eşti invitatul meu, poţi sa mi le legi si mie daca ai rămas fără clienţi. Spune mult si sintagma “Plesu basescian” pe care o folosesti, daca se mai screme un pic Plesu, Parapievici, Tismaneanu îl ungem pe Popey in Parnas.
    Da ai dreptate si tu, in felul tău, nu poţi sa îl compari pe Badea cu Plesu, cum nu poţi sa compari un om vertical cu un oportunist.
    In rest hotărăşte istoria.

  9. Eu nu inteleg.Este o biblioteca ambulanta,a fost Ministru de Externe,are carti scrise,a fost printre putinii de la Paltinis,vorbeste si gindeste elevat,este omniscient.
    La ce-i trebuiesc toate astea?
    Qui podest ?

  10. Domnule Ciutacu, prin aceasta insemnare nu ati facut nimic mai mult, decat sa ii dati dreptate lui Plesu. :-). Este o confirmare a cuvintelor din Dilema.

    “să fie hipersensibil cînd capătă, la rîndul lui, o zgîrietură, un bobîrnac, o scatoalcă”.

    Stati foarte prost cu nervii. Si cu pulsul realitatii. L-ati pierdut demult.

  11. Vreau sa-ti amintesc o prostie imensa aparuta acum ceva timp in Adevarul literar,fitzuica din acelasi grup cu dilema lui Plesu
    Am ramas contrariat cand in acest ziar am citit ca,,, Ganditorul de la Hamangia este opera lui C.Brancusi,te mai mira ceva in ziua de azi?

  12. Domnu’ Vector!

    Mata chiar pui la suflet ce gargariseste asta? hai ca ma amuzi nespus! Mai lipseste sa te iei de ceilalti 2 corifei ai intelectualitatii romane, care impreuna cu asta fac grupul de 3 filosofi ai neamului…bre, am pretentii la mata!

    Oricum, fii linistit, urmeaza sarutari patimase pe fundul lui joanna sau al crinului…:) Ai sa vezi cum se dau de trei ori peste cap si de-a dreptul n-ai sa-i mai recunosti…:) ghinion , insa, eu nu uit si nu iert, asa ca te voi atentiona, desigur, in masura in care ochisorii mei vor mai poposi vreodata pe texte scrise de prostituatii astia penali…(asta nu s-a mai intamplat de fo 17 ani)…:)

    linistiti-va! cu stima , Maxi!:)

  13. D-le Ciutacu, pe alocuri poti avea dreptate, in acest caz. Plesu si Basescu sunt ca apa si uleiul, nu se amesteca, iar atunci cand constati contrariul, chiar si pentru o perioada scurta, devii paranoic. Exagerarea strica efectul si duce in penibil o constatare valabila pana la un punct: domnul Plesu a fost iubitor de Basescu iar acum, din lipsa de activitate, se ocupa de mezelicuri.

  14. de fapt ce-i folosofia???despici firu’n 4 si zici cum ai facut pe un subiect…pai,asta face orice om…ia sa fac cerere sa primesc si eu ceva banuti de la cotroceni

  15. cativa(putini) se vor simti ofensati..dar,pe bune,cine dracu’ a citit cartile astuia?????

  16. Domnule Ciutacu,
    Va urmaresc si pe voi, si Dilema Veche, si vreau sa verticalizez.
    Si voi, si intelectualii (nu ca voi n-ati fi), se pare ca doriti binele nostru, al prostimii.
    In demersul vostru, ca sa faceti ceva, trebuie sa faceti oarecari compromisuri, c-asa-i in tenis.
    Diferenta este in abordare.
    D-l Plesu, si pe vremea impuscatului, a incercat sa se distanteze de mizerie, scrisoarea publicata de tine este chiar demna fata de altele din epoca. (Nu pomeneste despre Partid, sau Ceausescu) Dansul prefera “infiltrarea” si schimbarea opiniilor din interior.
    Voi, pe de alta parte, va distantati si vedeti clar magariile, si le dati cu ascutitul, insa pe Felix il lasati de-o-parte, c-asa-i in tenis.
    In afara de compromisuri, se vede ca voi nu va imblanziti bestia ci dimpotriva, si va rog priviti aceste doua filme ca sa vedeti cat de usor judecata rationala pe care va bazati poate fi inselata.
    Cat despr poza, cred ca D-l Plesu a ras copios cand a vazut-o. Este foarte tare!

  17. @parafaragaramus: am alte texte ale lui Plesu, chiar mai maligne, extrem de non-distantatoare, daca pot sa zic asa. in caz ca totusi insistati, pot face copy/paste. cu toate compromisurile de care sunt eu in stare, insa, va anunt extrem de politicos sa blogul catre care linkuiti nu reprezinta vreo referinta pentru mine.
    P.S. mie mi-ar fi jena sa-mi faca subordonatii un asemenea trucaj foto

  18. @Victor Ciutacu
    Despre bleen: Nu era vorba despre o referinta, filmuletele acelea circula pe youtube, dar acolo erau prezentate ambele.
    Sa faci compromisuri cred ca este realist, conteaza ce se obtine din compromisuri, si nu ma refer la ce se obtine in plan personal, ca alea sunt deja magarii.
    Fantastica promptitudinea dvs.!

  19. De ce v-ar fi jena?
    Credeam ca aveti simtul umorului!
    Pai primul pe care trebuie sa-l pui in discutie esti tu insuti, si peste jena asta trebuie sa treci obligatoriu, daca emiti pretentii spre adevar.

  20. andrei plesu… adica un nume pe care numai daca-l pronunt provoc orgasm spontan catorva cunoscuti de-ai mei carora le place sportul asta ce implica masturbarea neuronilor prin citirea si citarea a zeci de “gandeli” debitate de filosof.
    daca-i provoci sa spuna ceva din productia proprie a materiei cenusii cu care i-a dota mama natura gata,i-ai bagat in ceata, pentru ca nu mai au asa ceva. ei,la fel ca multi altii,vad si analizeaza viata prin ochelarii furnizati cu marinimie de plesu sau patapievici.
    daca pe harrr patapievici l-am clasificat ca specimen cu denumirea de “pupincuristus ferventus-sinistrus”,pe plesu, din motive evidente,il pot boteza “pupincuristus ferventus-pilosus”.
    personal,de cate ori vad genericul de la emisiunea lui mircea badea,acela cu monstruletul paros care roade cuvinte,automat gandul mi se duce catre plesu. mie cel putin asemanare dintre ei mi se pare valabila:))

    victor a expus succint in articol numai cateva din “bornele” ce tin de viata filosofului paros, care practica pupincurismul fervent de multi, foarte multi ani, inca de pe timpul lu’ nea zambila-ciuruitu’.
    pe victor il ataca pentru ca acesta a intrat chitit in padurea de uscaturi si taie fara mila tot ce-i cade sub ochi. si nu s-a multumit numai cu cateva creci, ba chiar se joaca cu drujba pe la radacinile pomului-betiv sau ale iederei veninoase si blonde.
    atacuri din astea vor mai fi, vad ca gollum-basinosu’ a sunat adunarea generala a pupincuristilor si este normal sa riposteze si ei,precum cainii aia prinsi pe la colturi de catre hingheri. tare-i mai deranjeaza faptul ca, precum victor, mai exista jurnalisti dotati cu coloana vertebrala,
    care-si vad de profesie si ne expun potlogariile comise pe/din bani publici de ceata asta de lipitori si plosnite care-si zic “clasa politica”.
    victor,indemnul meu este grosier,birjeresc,dar este sincer,din inima: mentine-ti erectia la cota maxima si penetreaza-i in cur prin gura de cum incearca sa respire macar.
    scoate aerul din ei!
    respect!

  21. cred ca ar trebui sa reflectati putin asupra sensului cuvantului “intelectual”. nu orice absolvent de facultate e si intelectual
    si mai cred ca folositi niste cuvinte si argumente care duc disputa la un nivel prea jos. parca recitesc “saptamana pe scurt” a lui alcibiade
    stiu ca e an electoral, stiu ca totul trebuie pus in cheie anti-basesciana, stiu ca trebuie atacat pe toate planurile si prin toti apropiatii sau fostii apropiati.
    cat priveste comentariile, chiar sunt curios cati dintre voi ati citit daca nu o carte a lui plesu, macar articolele saptamanale din dilema veche. sau macar sa fi vazut una din emisiunile pe care le facea cu celalalt basescian notoriu, liiceanu. alea au fost ultimele momente de calitate din TV-ul romanesc

  22. @lol – lol. Nu vreau sa transform topic-ul asta intr-un duel verbal, nu este locul, si nici cazul. Si oricum, orice posibilitate de dialog dispare cand il consideri pe Badea vertical si pe Plesu oportunist. Mai urmeaza sa-l injuri pe Plesu ca nu poate face spagatul pe doua scaune ca si idolul tau. Asa ca pana iti leg eu sireturile, nu mai bine te duci tu spre un domeniu care iti acopera competentele? (depoul CFR poate?).
    Si o ultima precizare, si indiferent cat o sa ma injuri nu voi mai raspunde…chiar nu il suport pe Basescu, si sper din tot sufletul sa si-o ia in freza la alegeri, dar asta nu inseamna ca pun non-valorile pe un piedestal doar pentru a-mi servi interesele.

  23. Si tot nu am inteles de ce “consilierul cu pretentii intelectuale” i-a dat un sut in fund( a se citi demisia) prezidentului..

  24. Ei… Imagineaza-ti cum va fi peste un veac… Va exista cu siguranta un Andrei Plesu mentionat in toate manualele, si nu va exista(cu aceiasi siguranta) un Victor Ciutacu… Asta nu te face un NIMENI?!… Acum pe bune, chiar ai intrecut limita penibilului, sa-ti permiti sa vorbesti de Plesu… Cel putin cred ca esti constient ca nu-i ajungi nici pana la genunchi, din toate punctele de vedere? In loc sa te mandresti ca esti contemporan cu el… vezi de-asta e tara asta de rahat, nu npentru motivele pe care le invoci tu, ci tocmai prin persoane de genul tau, pentru care maneaua, galceava, sub-cultura sunt numite valeitati jurnalistice, literare, personalitate chiar.

  25. @Horatiu: ai vrea sa-ti cer sa ma scuzi ca-mi permit sa vorbesc de Plesu? nu mai aveti pic de rusine, ticalosilor.

  26. Nu sunt fan nici Ciutacu nici Plesu (sunt fan Cioran si Eminescu). In schimb, am si io preferintele mele in materie de prestanta. Adica: nu suport flegmaticul & schimonoseala adolescentina a domnului Mircea Badea CARE O SA IASA DIN MODA IN CATVA TIMP. La capitolul acesta domnul Andrei Plesu il bate cu un singur brat pe domnul Ciutacu. Era sa uit. Cu domnul Mircea Badea cu TOT.
    Polemica aceasta este o polemica de nuante (dupa cum am mai spus) da… pana nu uit: si eu is genial… imi place sa dau dovada de modestie… numa noa… imi mai scapa si mie.

    Ce nu intelegeti voi (Plesu/CTP vs Citacu/Mircea Badea este ca va indreptati in aceeasi directie. Doar ca intarziati datorita energiei si discreditatarii aiurea a unora cu ceilalti. Intre timp, eba/udrea & co in viteza lor specifica melcului turbat, isi ating tinta. Deci: aceasta coalitie eba& co o numesc precum numea Giordano Bruno, bestia! Chiar are o carte “Alungarea Bestiei Triumfatoare” care mi-a inspirat un articol genial. Nu stiu daca ti-am mai zis ca sunt un geniu. Bun. Trecand pe langa faptul ca sunt genial, adica am un creierash de 2 kg (mult mai mare decat a lui Eminescu) sunt un bun observator. Nici macar nu trebuie sa dezbini pt cucerire. Se dezbina singuri. Semnat: Nelu de la Strehaia. Manelist din tata in fiu.

  27. domnule c., e incredibil cum poti amesteca logica si aberatia in discursul dumitale! cand iei in brate canalii, cand le scuipi. cand faci observatii interesante, cand te iei de genitorii unora si altora. cand pari domn, cand securist.

    teribila combinatie! sper sa nu te subrezesti prea tare, genul asta de echilibristica psihica e periculos pe termen lung. banuiesc ca iti dai seama. si e pacat pentru ce lasi in urma ta, vad ca ai un baietel frumos la care tii.

    ps – sper sa iei vorbele astea drept ceea ce sunt, doar o constatare trista. foarte.

  28. Vad ca nu v-au murit cei ce ameninta,dle Ciutacu.Nu-i asa dle “De potol”?Ca psiholog esti “zero” si nu mai fii atat de trist de soarta lui Ciutacu,caci CIUTACU suntem multi!Si de ce ii jignesti pe “securisti”?Zici mata “cand pari domn,cand securist”,pai or fi siprintre securisti unii mai domni ca altii ,ca tine.Si sa mai stii ceva “De potol”,Ciutacu lasa in urma ceva ,stim cine este,cum il cheama,dar tu te ascunzi dupa pseudonimul tau fomist,caci mare gura mai aveti si ce stomace!

  29. Dle Ciutacu vad ca aveti un ego exacerbat..Plesu in Dilema se referise in primul rand la Mircea Badea si numai in treacat la dvs..prea multa sensibilitatea aveti pt o persoana publica..dincolo de apertenenta politica trecuta si viitoare(discutabile), Plesu ramane fie ca vreti sau nu o voce, un intelectual pe langa care, de ex un Mircea Badea nu este si nu va fi in veci decat un papagal

  30. Sunt un cetatean din brasov si vreau sa spun ca Basescu, e cel mai mare hot cu acte in regula din tara,si i-si face propriile legaturi si pune in functii proprii oameni sa fure si mai mult.treziti-va ca nu hohotele isterice o sa ne tina de foame,aveti dreptul la vot folositi-l cu discernamant.nici o guvenare nu si-a batut joc de noi in astfel de mod chiar si la televiziuni in direct ,chiar suntem o tara de retardati sa ne uitam in gura unuia care rade isteric si-si face jocurile politice si ne mai plangem ca o ducem rau….?pai atunci sa intram in hora cu matu gol si hai sa radem …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.