Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Declaraţia de scârbă a tonomatului

Declaraţia de scârbă a tonomatului

Domnu’ prezident, după cum bine vă alintă Mona Pivniceru, raportez cu smerenie că eu, tonomatul cu euro, nu sunt scârbit de republica pe care o iubesc, unde m-am născut, am trăit şi continui să vieţuiesc. Ştiu că v-ar avantaja să vă scutesc de prezenţa mea, dar sunt al dracului de căpos şi mi-e drag să trăiesc în spaţiul carpato-dunăreano-pontic. Da, sunt scârbit până la limita regurgitării, dar nu de ţară şi popor, ci de dumneavoastră, de anturajul dumneavoastră, de clica de aproximativi pupincurişti fără scrupule şi avizi de bani care vă-nconjoară. Iar scârba mea e pe cale să atingă cote apocaliptice.

Pentru că orice om normal priveşte uluit cum înalta funcţie de preşedinte al României a ajuns să fie exercitată prin birturi şi oboare. Pentru că orice om normal care vă priveşte vede un activist comunist trimis în misiune în străinătate de regimul dictatorial pe care, peste 20 de ani, avea să-l condame în Parlamentul democratic. Pentru că orice om normal vede cum aţi lucrat o viaţă întreagă la stat şi aţi ajuns milionar în euro. Pentru că orice om normal vede cum, în timp ce peroraţi împotriva sistemului de cumetrie, v-aţi aranjat pe viaţă tot neamul. Pentru că orice om normal vede cum, în ţara pe care ar trebui să o reprezentaţi cu demnitate, v-aţi pus muzele ministrese şi, în ciuda tuturor evidenţelor, continuaţi să le ţineţi în braţe.

Înclin să cred că sunt un om normal, domnule Băsescu. Pe cale de consecinţă, în cazul în care n-aţi priceput încă din scurta mea enumerare, dumneavoastră îmi provocaţi scârbă.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

108 thoughts on “Declaraţia de scârbă a tonomatului

  1. Poate ca nu mai inteleg eu mare lucru, dar de ceva vreme deja, ma tot intreb: “De ce-l mai bagati in seama pe presedinte?” Ma intreb pt ca din puntul meu de vedere gandeste, spune si face numai ineptii. Si ma intreb acelasi lucru despre mai multi, nu doar despre el. hmmmm… sa fie oare o obsesie? ar trebui sa merg la un specialist? Inteleg mobilul bagatului in seama al presedintelui (e presedintele tarii ce naiba!) dar nu pot sa nu constat ca e inutil! Atat el cat si bagatul lui in seama. In plus, bagandu-l in seama si nu altundeva pierdem timp, aruncam bani, ne consumam sanatatea. Si pt ce? Tara asta oricum nu e guvernabila, “preshedentiabila”, “economicabila” sau orice altceva. Iar in aceste conditii, faptul ca ni-l “preaslavim” pe presedinte nu face altceva decat sa il faca pe om sa-si creasca minunata cota de piata. Eu, daca as avea puterea asta, as face un fel de protest. Si acela ar fi in felul urmator: in luna de campanie nu as baga in seama nici un prezidentiabil. Fara TV pt candidati! Zero. Sunt curios ce ar iesi. Si stiti de ce? Ca oricum nu conteaza. Nu conteaza suficient de mult in asa fel incat sa se modifice ceva. Ca ori iese iar, ori iese altul… tot aia e! Pariu? Asa ca… la ce bun?

    Ma-nclin!

  2. ExPreş. Cotroceni-Hamsterdam

    E ba Dârdală – firmă din top oare ? E “da”, măsură de anticriză la criza feroviară ce loveşte linia de parapat a puterii vlăguite, presând tampoanele până la limita efectului eminescian de zdrobire, din capodopera „Preşedinte şi Proletar“.
    Garniturile de tren, sunt omogene, formate numai din vagoane noi acoperite pe patru osi, tip marfă, şi câte două vagoane platformă/tren pentru elicoptere. Pe podelele vagoanelor acoperite se află un strat gros de cânepă maturată, recent recoltată care, obligatoriu se schimbă la capete de cursă. « Serviciile speciale » sunt asigurate de fete
    proaspete care pendulează între vagoane şi clinici prezidenţiale de supraveghere, graţie elicopterelor, potrivit gradului de utilizare. Clienţii beneficiază de tot exotismul
    specific şi de antipoticnitoare. Cei epuizaţi sau care au uitat de ce se află în tren, sunt transportaţi cu elicopterele la cerere scrisă.
    Trenurile pleacă orar din Staţia Cotroceni, mai puţin ora 13.
    După recuperarea flotei, în mod similar, se vor organiza, de către aceiaşi firmă, curse orare regulate prin Canalul Bucureşti-Marea Neagră, către State şi alte state.
    Prima cursă cu trenul ExPres.este la 22.11.2009 ora o:oo când se face schimbul de târfe !!! Alte relaţii la firmă.

  3. imi place comentariul lui daniel: Mai traiti? Bineee… e minunata limba romana, in cate moduri poti citi asta si toate i se potrivesc prezidentului, fie ca le zice in gand sau cu voce tare…
    Si tocmai d’aia, ca imi imaginez cum le zice/spune in gand, d’aia imi e si mai scarba, inrolandu-ma in plutonul scarbitilor de presedinte dar nescarbitilor romania si de limba ei, chiar daca romanii au ajuns sa aiba un asa presedinte.

    Diana

  4. imi amintesc ca,dupa ce l-am votat pe bassse, chiar ma amuzam,gandindu-ma ce chinuitor o sa-i fie sa incapa in haina prezidentiala, sa lase deoparte acele iesiri histrionice, sa-si mai dozeze hahaielile pentru ca,nu-i asa, acum devenise ditamai prezidentul,era reprezentantul nostru in ochii lumii si nu numai.
    eram sigur ca in scurt timp va face progrese si-o sa devina presedintele pe care ni-l doream.radeam de maica-mea cand imi spunea ca nu-l place, ca-i inspira ceva neplacut, nelinistitor.
    simpatia si creditul pe care i le-am acordat atunci zac undeva, pe podeaua vreunei carciumi sau in curtea vreunui interlop mondial,calcate vartos in picioare la vreo paranghelie.
    spectrul partidului-stat si-a sistemului ticalosit pe care le credeam de-acum trecute,precum un glont pe langa tampla,s-a metamorfozat in omul-stat,omul factotum (a se citi fucktotum) care troneaza fara vreo apasare (in afara de cea a buzelor cetei de pupincuristi) in chiar fruntea sistemului ticalosit.
    cu alte cuvinte,cel in care credeam atunci s-a dovedit pana pe coada a fi un jeg de om.
    iar fata de un astfel de jeg nu poti avea decat un singur reflex: sa-l “speli” dracu’ de pe fotoliul ala pe care-l foloseste ca pe-o buda de prea multi ani.

  5. Domnu’ prezident, asta e costumul pentru baia de multzime de la gay parade? Versatil cum va stim, poate pescuitzi niste voturi si de la minoritatile sexuale, va prinde culoarea, este in trend 😀

  6. Mi-a placut “declaratia de scarba” facuta de tine la Gadea. Incerc sa-mi schimb parerea despre Basescu, inspre una negativa, deocamdata n-am reusit, n-am de unde sa aleg sa zic ca ala e “mai bun”

  7. Victore,
    esti un adevarat erou,te admir! 🙂
    ai perfecta dreptate in ceea ce spui.
    Dar ma gandesc:daca a deraiat azi o persoana si nu va deraia la alegeri,din pacate tara mea pe care o iubesc va deraia cu siguranta..pacat…nulti oameni sunt dusi in eroare,sau pur si simplu nu le pasa,traiesc intr-o ignoranta fantastica,in timp ce altii se imbogatesc atunci cand ajung in varful piramidei…si mai deraiaza uneori voit,pt a atrage atentia,sau un vot nenorocit care poate nenoroci o natiune intreaga.

  8. DECLARATIE – JURAMANT/

    Eu, Costica Canacheu,/
    Cu muianul de bideu,/
    Jigodie si lacheu,/
    Distins membru pedeleu,/
    De prin nouazeci, va jur,/
    L-am pupat pe BASE-n c…/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.