Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Fie ca Lumina…

Similar Posts

72 thoughts on “Fie ca Lumina…

  1. Sfanta de Sfintele Sarbatori Pascale sa ne lumineze viata si calea spre credinta!Paste Fericit!

  2. Fie ca Lumina……Doamne iarta-ma: arza-i focul sa-i arda!!!Pentru dvs:Dumnezeu sa va Binecuvanteze!

  3. Fie ca Lumina…zilei sa fie in curand o stare de lux pentru portocalii.

  4. Desigur ca observatorii romani ai scenei politice internationale dorm ca de obicei. Nu de alta dar nimeni nu sufla de frica in Romanica anului 2011. Ceea ce se intimpla in Siria si Yemen nu intereseaza voit pe nimeni. In Siria se vede de la o posta cit de puternice sunt fortele de securitate din mina unui dictator idiot si nemilos iar in Yemen presedintele a cerut imunitate pentru a renunta la jilt adica sa nu fie condamnat pentru crimele pe care le-a facut pina acum. Sistemele politice din aceste doua tari seamna ca doua picaturi de apa cu ceea ce se intimpla in Romania de 20 de ani. Nu stiu de ce ne mai miram mediatic ca traim ca pe vremea fanariotilor. Sau probabil nu ne mai miram ci ne-am obisnuit sa platim fortele de securitate ca sa ne omoare atunci cind cred bastanii de cuviinta.

  5. iar devenim mai buni,iar o dam p-aia cu macar acum de paste,iar suntem ipocriti….fie ca lumina sa nu se scumpeasca…..

  6. Nu pot sa nu-mi aduc aminte de nemuritoarea
    (usor modificata aici) fraza a lui Ilie Moromete:
    “… si da Doamne cit mai multi contribuabili
    care sa fie obedienti puterii … amin”

    Privind circul asta ambulant de ani de zile si vazind
    in ce mizerie ne-au bagat astia (in buna masura si cu acordul
    tacit al unei parti a boborului) mi-am dat seama, in ceea ce
    ma priveste, de lipsa atributelor unui [bun]crestin (credinta,
    speranta, iubirea); asta face din mine o persoana rea ?! 🙂

    Maestre (Victor), sa mai zici ca nu exista “miracole” !
    (apropo de hackeru’-lu’-peste-prajit)
    Daca se intimpla si iese si lumea in strada sa protesteze
    in corpore, voi aprinde si eu o candela in sinagoga inimii
    mele si redevin credincios…

  7. D-le Ciutacu, toata stima pentru interventiile si analizelor politice pentru determinare si verticalitatea pe care o aveti.
    Stiu ca nu face parte din atributiile dvs sa anchetati d.p.d.v. juridic dar mai dati de stire faimoasei A.N.I. sa mai “citeasca din presa” cate alte neveste, fiice, gineri de directori subalterni ai lu’ nea Nelu Botis mai sunt manageri, consilieri pe proiecte cu fonduri europene!!! Sa nu ma intrebati nici macar retoric “ce culoare au nici banii , nici carnetele lor de partid?”
    Sigur,ca nu vorbesc fara probe…daca mai aveti nervi pentru acest subiect, haideti sa vedeti cat de adanc este cancerul portocaliu.
    Cu stima, Sara

  8. Se paradește țara
    paradigmă cu paradigmă,
    paralele se fac parandărăt.

    Prietenii Lenuțelor, ‘ntelectualii,
    își dau și ei chiloții jos
    cum pot.
    La coadă,
    aliniați să mai apuce un compot.

    Și limba noastră e stâlcită
    de limbile înfipte prea adânc,
    vârtos.
    Din cărți au scurs cerneala,
    (Merinos – de scris pe pajiști)
    în ebe mari cu cratimi făr’ de noimă.

    ‘ntelectualii Lenuțelor prieteni
    ne umblă pe la normă,
    fac și desfac,
    paradigma-i praf.

    Pentru Pilaf, … ‘nainteee, ‘arș !

    http://dexonline.ro/definitie/succes/paradigma

  9. Nu mai trebuie sa mergem la Udrea sa ” luam lumina ” … ne-o aduce direct si in fiecare an prietenul ei bun , Flutur !!!…
    Suntem in Saptamana Luminata si nu as vrea sa spun mai multe dar … unde este MANDRIA preotilor ?
    De ce trebuie sa se bage in seama si partidul ? Nu era de ajuns ca au fost atatia preoti ???

  10. PASTE FERICIT DRAGA PRIETENE!
    Idealul meu politic este cel al democratiei, chiar daca acest sistem politic nu este perfect. Fiecare om sa fie respectat ca individ si nimeni sa nu fie idolatrizat. Cand traim vremuri grele, ca acum, cand exista tensiuni si instabilitate, oamenii devin la randul lor dezechilibrati si pot urma un lider dezechilibrat, in cazul Romaniei-Traian Basescu. Orice guvern este in sine un rau in masura in care are tendinta sa degenereze in tiranie.
    Slabiciunea sistemului democratic sta in faptul ca aceia care detin puterea economica si politica au mijloace eficiente prin care sa influenteze opinia publica in favoarea lor. Sistemul ca atare nu rezolva problemele, dar ofera un cadru propice in care pot fi rezolvate. Totul depinde de calitatile morale si politice ale cetateanului, care din pacate lipsesc aproape in totalitate poporului roman.
    N-am fost niciodata comunist. Dar chiar daca as fi fost, nu mi-ar fi rusine de asta.
    Romania si estul Europei n-ar fi cazut niciodata prada Rusiei lui Stalin, daca puterile occidentale ar fi preintampinat fascismul german agresiv al lui Hitler, grava eroare care a dus apoi la nevoia de a cersi ajutorul Rusiei.
    O buna guvernare…ofera cetateanului un maximum de libertati si drepturi politice, in interesul sau. Pe de alta parte, statul trebuie sa-i asigure cetateanului securitate personala si o anumita securitate economica. Situatia impune un compromis intre aceste doua cerinte, care trebuie realizat in functie de imprejurari. Din pacate, acestei tari, cel putin intr-un viitor apropiat, nu-i dau nici cea mai mica sansa, din toate punctele de vedere. E simplu, prietene: fiindca politica e mai grea decat fizica. Politica e un pendul al carui balansuri intre anarhie si tiranie sunt intretinute de iluzii revigorate in permanenta.
    Romanii, in marea lor parte, nu sunt oameni adevarati, cu sentimente autentice; sunt reci, sunt un amestec ciudat de snobism si servilism, si nu manifesta bunavointa fata de semenii lor. Pe strazi, luxul ostentativ merge mana-n mana cu saracia. Romania a avut nesansa sa fie otravita, mai intai cu belsug, iar apoi de multa stramtorare. Nu pot intelege reactia de pasivitate a intregii lumi civilizate fata de aceasta barbarie moderna portocalie. Oare lumea nu vede ca Basescu vrea razboi?
    Atata vreme cat am de ales in privinta asta, voi trai numai intr-o tara in care sa domneasca libertatile civile, toleranta si egalitatea cetatenilor in fata legeii…In momentul de fata Romania nu intruneste aceste conditii. Singurul lucru bun pe care il vad in asta, e ca Basescu, obsedat de puterea lui, va face destule prostii incat lumea intreaga sa se alieze impotriva acestui tiran.
    Asa zisa “elita intelectuala” romaneasca, a avut intotdeauna tendinta de a-i servi cu slugarnicie pe psihopati. Dar nu au reusit niciodata cu atat succes ca acum.
    Traian Basescu este un om cu capacitati intelectuale limitate, nepotrivit pentru vreo activitate folositoare, explodand de invidie si de inversunare la adresa tuturor celor pe care imprejurarile ori natura i-au favorizat mai mult decat oe el. A cules de pe strada si din carciumi toti oamenii fara capatai, si i-a organizat in jurul sau. Asa a ajuns el “marele politician”.

  11. …sa ne mai gadile din cand in cand sufletele si in restul anului. Mai rasare apoi de Craciun prin steaua Betleemului, mai licareste uneori cand ne sensibilizeaza dramele lasate de vreun tsunami sau de Carmen & Co. In Premiera, dar se va stinge cand ne vor usca inimile si asa nisipoase. Sa tinem macar lumina langa suflet (chiar sub forma unui copil, a unor parinti sau a unei fapte bune).
    Fie ca Lumina…

  12. Fie ca Sărbătorile Pascale să vă aducă Lumina Sfântă a Învierii,

    bucuria Înivierii Domnului Iisus Hristos,

    pace şi linişte în suflete şi

    desigur bucuria de a vă revedea cu cei dragi.

    Hristos a înviat!

    Paşte Fericit!

    1 Mai muncitoresc plin de sărbătoare & amintiri plăcute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.