Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Execuţii foc cu foc: ţinta-piept Dinescu

Execuţii foc cu foc: ţinta-piept Dinescu

Tot soiul de maeştri folosofi ai politicii ne-au împuiat capul, în timpul campaniei electorale, cu marea schimbare care-l va năpădi pe Traian Băsescu după ce acesta se va realege. S-a tot făcut vorbire despre renunţarea benevolă la statutul de jucător în favoarea respectării procedurilor. Pentru că providenţialul şi-ar dori să intre ca titular în cartea de istorie, n-ar mai avea obiective politice concrete şi comportamentul zbuciumat i-ar dăuna la feng shui.

La o lună şi ceva de la revenirea-n biroul lui Ceauşescu, maşinăria celui mai uninominal ales dintre aleşi funcţionează ca unsă, la fel ca înaintea şi-n timpul campaniei. Apropiaţii lui sunt spălaţi la momentul oportun, iar oponenţii sunt executaţi, foc cu foc, atunci când situaţia o impune; de obicei, fix când trebuie acoperit cu zgomotul aferent un scandal care-i boţeşte imaginea. Totul se face public, fără nici o reţinere.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

96 thoughts on “Execuţii foc cu foc: ţinta-piept Dinescu

  1. Buuun. Si care-i poanta? Adica tu chiar crezi ca a fost cineva care-a pus botu’ la “potolirea” lu’ Basescu? Hai, na!
    Si pe de alta parte, Dinescu parca mai merita fro doua-trei palmi peste ceafa ca prea s-a dat cu presu’ de la unu’ la altu’.
    Pe bune ca nu-l plang pe Dinescu. Ma pot revolta pe principiu, dar nu pot spune ca-mi dau lacrimile ca subiectu’ experimentului e Dinescu.
    Pana la urma, cu ANI, cu procurori, cu moguli, sau fara toti astia la un loc, noi, asa cum putem, mai agramat, mai la caterinca, va trebui mereu sa ne spunem punctul de vedere. Chiar si despre pretul la ceapa!
    Asa macar ne vom pastra iluzia democratiei!

  2. Logic mi s-ar părea că ultimul an e de făcut “profit”. Apoi să îşi aştearnă o saltea din aia scumpă şi să scoată orice cui din somieră, care l-ar putea deranja când se va pune să se culce.

  3. Dinescu a primit un avertisment/cartonas portocaliu. Au mai descoperit un “incompatibil”. Probabil ca face parte tot din “modernizarea statului” (degeaba) 🙂

    p.s. la incompatibilitate au nas bun, la incompetenta sunt maestrii

  4. De Maio scria pe blogul lui acum cateva luni [citez din memorie pt ca nu ma gasesc postul]:
    Basescu este un om razbunator. nu uita niciodata.
    remember cum bea cu Gigi Becali la Goden Blitz? dupa ce Gigi il facuise albie de porci in campanie?
    eh, in curand [pe 2 aprile cand e si NO BASESCU DAY] Becali face un an de cand a fost arestat…
    desi bause cu marinelu’ la masa.
    nu prea am mai scris despre politica pe blog de la primul tur ala alegerilor prezidentiale…
    ce s-a intamplat la tuturl 2 m-a convins ca nu merita sa imi pierd vremea…
    poat camama are dreptate cand spune” si daca iesea altu’ era mai bine?”

    cand o sa iti vina randul? cand o sa vrea Basescu…

  5. 4 iunie 2009:
    Comisia de evaluare a Consiliului National de Integritate (CNI) va propune forului sa ceara Senatului demiterea presedintelui ANI, Catalin Macovei, dupa ce membrii acesteia au ajuns la concluzia ca a fost actionar la doua companii în timpul mandatelor de vicepresedinte si, ulterior, presedinte.

    De asemenea, aceeasi Comisie va propune si depunerea unei plângeri penale împotriva lui Macovei pentru fals în declaratii, „întrucât exista indicii temeinice despre declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta în datele de 06.11.2007, 16.04.2008 si 23.04.2008 unei institutii de stat“.

    Rezultatul???

  6. da,da…MARELE dizitent anticomunist s-a dat cu…comunistii (in cazul da fata cu PSD).Noi,astia mai ‘fraieri’ ca sa mai intelegem ? Ce s-a modificat intre timp ? ideologia sau contul bancar ?

  7. E ho prieteni ca nimic nu e vesnic; marinaru cu nume de cur va fi innecat intr-un butoi cu muci, ca sa-si vada visu de securist nenorocit si bolnav psihic, acolo-n butoi.
    De aceia care daca nu vor fi omorati intre timp se vor intoarce doar pentru asta.
    Pai, crede ca daca el n-a iertat pe nimeni va fi iertat de vreo unu.
    Nu tin cu Dinescu, cu toata inima deoarece face parte si el din gasca celor care au adus ploaia de la rusi dar nu pot sa nu remarc rautatea extrema chiar boala in tot ceea ce face numele de cur.
    Cred ca lui ANI i-au dat lacrimile…

  8. Victor te obosesti si ne obosim degeaba… Poate doar asa , ca o “supapa de evacuare” a zadufului din noi…, in rest, POPORUL IL (II) MERITA iar el (ei) isi merita poporul…! Asta e…! 🙁 Punct.

  9. Victore
    stii si tu ca asta-i”logica” gloatei(prostilor):jos cu cei destepti si capabili ca s-ar putea sa ne puna la treaba;si-atunci ce ne facem? ca noi nu stim decat sa bem,sa furam,sa smecherim,sa barfim,sa..sa..sa…
    asa ca:’rea-ti ai dracului de intelectuali cu melcii vostri;asta ar trebui sa fie scris pe sigla PDL,macar ar fi sinceri privind orientarea lor politica.

  10. Chiar a crezut cineva sincer macar o secunda ca Basescu se va schimba? Si nu ma refer aici la lingaii consacrati, ci la oamenii cumsecade.

  11. Cine a indraznit sa ciriie impotriva preamaritului, inteleptului si reconciliantului nostru de prezident se alege cu aratatul cu destiu’ de catre ANI-lai. Cei cu libuta fina se aleg cu nup si cu alte servicii.
    Ultima nup-a era sa se vada si cu o statuie prin Bucovina.
    Auzii acu’ un zvon cum ca Tariceanu va fi gidilat la deneau referitor la un nene (sau o tanti)Sterling.
    Ptiu!
    Banzai si sa ma pupe-n cur toti portocalistii si cu tot neamu’ lor.

  12. Bună ziua la tonomat! Văd că te întrebi politicos când îţi vine rândul! Nu înţeleg de-aici dacă-ţi şi doreşti asta, dar e o vorbă care ne sfătuieşte să avem grijă ce ne dorim!

  13. Ce rapid se constata starea de “incompatibilitate” cand doreste Presedintele Portocaliu sa aiba loc o “executie foc cu foc “, dar oare nu-si da seama ca in acest fel dispare de tot “integritatea” in numele careia se face executia?

  14. Să vă spun cum eram să mi-o iau eu de la nişte alde-de-alde ăştia de-ai lu’ Băse: mi-au şutit de la sediul firmei nişte facturi – cu sume mici, de altfel, pentru că n-am crescut încă mogul – şi m-au chemat la poliţie să le spun dacă nu cumva fac evaziune fiscală! Poliţiştii îmi arătau facturile în original şutite de la firma mea de nişte băieţi puşi de ei să facă asta şi mă întrebau tot pe mine dacă nu sunt evazionist! Păi, zic, dacă facturile sunt la voi în original, de ce mă întrebaţi pe mine de ce nu le-am înregistrat în contabilitate, vericilor? Norocul meu că mi-au şutit facturile şi n-au aşteptat să se dospească treaba, au şi acţionat în nici măcar o lună de zile! Dacă trecea ceva mai multă vreme şi nu observam lipsa lor, aş fi trecut peste ele şi aia chiar era evaziune fiscală! Şi pentru ce făceau asta băieţii? Pentru că scriam prin ziare despre hoţiile lor! Acum, dacă am recunoscut că sunt ziarist şi am şi firmă, cred că ar trebui să-mi depun la Macovei ăla declaraţia de inetrese, nu-i aşa? N-aveţi careva numărul lui de telefon?

  15. Manca-v-as io sufletu´ vost, ganditi-va ce se va intampla cu astia cand vor cadea. Cati ii asteapta la cotitura.
    PS
    Maram sindicatele au pichetat la Minister. Si nu era, ala, ministru´acolo. Da´ei mai vin p-acolo. Nu-i fain?

  16. Avem si noi un nebun frumos din alte timpuri si vrem sa il improscam cu cacat.
    Nu se face.
    Unde mai pui ca acolo la Corabia, pe malul Dunarii, are niste vin la crama personala, de dai in bilbiiala.
    Drept ca la niste nimeni, sunat in prealabil de omul lui de suieta de la Tv-TANASE, o dat si el doua carafe de vin.
    Mici de alea de o litra fiecare.
    Vin adevarat nene.
    Pentru asta ii iert greselile de voie si de nevoie. E si el om.

  17. ANI l-a declarat incompatibil pe Dinescu.Doar atat? Asta e putin sau este doar primul pas. Sa nu il puna sa plateasca despagubiri, sa restituie salariul pe care l-a primit in aceasta perioada sau sa il aresteze. Gasesc ei pentru ce….

  18. A facut arc electric in campanie, si acum flacara violet si-a facut efectul.Vor urma si alte executii,asa ca ,stati pe proape.

  19. buna ziua,
    fara nicio leg cu cele de mai sus….se mai aude ceva despre despagubirile conform legii funciare…ANRP-ul “s-a dat la fund” ca sa ma exprim elevat….nu mai raspund la telefoane, de pe net au disparut…tacere totala….nu ar strica sa faceti o ancheta, sunt multi cei care au de primit bani,si nu sub forma de imprumut..sunt chiar ai nostri…si avem nevoie de ei…multumesc frumos!!!

  20. A crezut cumva Mircea Dineascu ca-i ca pe vremea lui Ceuasescu?Nu,nenica.Pe vremea lu’Basescu e mai complicat:e cu ANI,e cu justitia,e cu Udrea prea curata.Ce arest la domiciliu?La bulau direct.

  21. Da nu mai bine doteaza astia ANI cu dubite, pulane si catuse? Ca-n anii 5o taica.Ce atata deranj?..Ce atatea hartii. Vine duba si te duce mai intai si dupa aia,dupa vreo luna de beci si pulane, draga noastra ANI sa ne informeaze despre cat de perversi sunt banditii poporului.Ciutacule mania poporului suveran te va ajunge.Tre’ sa ai si tu vreo buba : vreo restanta la asociatia de proprietari,vreo factura intarziata de telefon sau poate-ai platit candva cu intarziere, rea-credinta si sentimente dusmanoase vreo amenda la CNA,fapte abominabile incompatibile cu statutul de jurnalist.In stuf o sa-ti putrezeasca oasele.

  22. @Sakin1985 :De ce Romania are unul din cele mai bune servicii secrete din lume?

    Care e ala, sa stim si noi sa ne mandrim ? Ziarul italian spunea ca e EXAGERAT DE MARE, nu de performant. Iar daca a ne asculta, manipula, a-si bate joc de noi,se intrec unii pe altii,pe piata muncii internationale nu prea as crede ca fac mare branza.(vezi macar diplomatii in curu` gol de la Chisinau, ca exemplu de memorie inca proaspata)

  23. lasa, ca dinescul va fi consolat cu fo 6 sute de milioane de catre pretenul craiovean solomon cu prilejul unui parastas cultural de zilele sorescu. de verificat site/ul primariei craiova pt cine nu cred. un berbecutz, un mielutz (tineti minte faza de anul trecut cu mielul sorel botezat de a doua doamna a tarii, madam udrea), si ii trece supararea maestrului.
    ca el poate n/a crezut ca ulciorul nu merge la apa (fie ea si dunare!) la nesfasit… cu surubu’, na surubu’…

  24. Imi place ca D-l Ciutacu se identifica cu “poporul suveran” si ii ironizeaza pe “maestri filozofi”ai politicii “ca ne-au impuiat capul” ca T.B. se va schimba dupa realegerea sa in functia suprema in Romania.Dar cel putin acea jumatate a poporului suveran care nu l-a votat n-a crezut nici o secunda ca acesta va renunta la “statutul de jucator in favoarea respectarii procedurilor”. Postura de show-man ii vine ca manusa si ii place la nebunie sa se produca, dar atat de abil incat cei care il idolatrizeaza nici nu observa ca iar a impins pe un procuroras, sef ANI, la vanatoare de “incompatibili” cu pusca in mana. Ordinele nu se discuta se executa, deci Macovei ocheste: “tinta-piept Dinescu”si trage “un foc”. O fi
    de avertisment doar?

  25. Lupta, pe toate fronturile, contra celor care l-au avut ca idol pe Zăus şi nu-l mai au, se înteţeşte pe zi ce trece şi capătă note de ridicol. Momentul în care unu’ ca Macovei se va lepăda de Cârmaci va veni. Întrebarea e când, motivele vor fi ale sale. Să se spele pe cap cu motivele. Au mai fost şi alţii în afara lu’ Dilescu… ăăă, pardon, Dinescu, şi atunci la ce bun că umblă cu cisterna de kkt? Se va unge şi ‘mnealui niţel, Macovei zic.

  26. In functie de momentul cind se executa tirul, victimele pot fi de ambele parti. Adica si din pdl precum si din afara lui. Totul e momentul “teta” la care se deschide focu’. nu-mi dau seama de proportii (care ar avea mai multe victime) dar sint sigur ca base se concentreaza pe ce-i convine lui si celor din imediata apropiere la acel moment. este oare navigatorul un adevarat si-i apara mereu pe ai lui chiar cind gresesc fata de el? cred ca nu. totul e dupa interes, face cum ii vine lui mai bine. cat despre schimbarea lui base nu se pune problema. sint idioti care au crezut ca se poate asta, sint altii care cred asta , dar sper ca cei mai multi sint cei care nu au pus botu’ la harneala. daca va ontra in cartea de istorie depinde de cine a la putere si nu de meritele deosebite .daca vrea poate sa intre si in cartea de engleza impreuna cu boc aviara gripa, in cea de geogra cu udrea si presedintele finlandei. la lucru manual nu stiu daca au scos astia ceva, dar ar fi loc macar de dragu’ lu’ flutur care scrie cu oi pe dealuri. niste capabili , merita sa intre in istorie, base primulpe coperta sub secera ci ciocanu’ (meu).

  27. CULMEA E CA MULTI DINTRE NOI CONSIDERA CA FIIND SIMPLE COINCIDENTE CELE CE SE INTAMPLA “PRIETENILOR” PRESEDINTELUI. o tara frumoasa, la peisaje ma refer…

  28. @sorin
    Da! Dunare- Bucuresti. Fara utilaje. Ca costa. Cu forte proaspete, umane…

  29. A inceput……..!? ASTIA ii termina pe AIA……..vin AIA sii termina pe ASTIA……..votati !votati ! votati !

  30. Buna seara d-le Ciutacu,

    Si eu,ca si Dvs.,nu vreau sa va vina randul;dar fiti foarte atent,ca e dat dracului vulpoiul de basescu.

    Cu mare respect,
    IoanaP

  31. presedintele celor care l-au votat,face ce stie el mai bine:haos in viatza celor care nu l-au votat.
    deocamdata lucreaza concentrat.la reforma statului.
    ceva o sa-i scape,pana la urma…totul are o masura.

  32. cei care l-au pupat si supt in 3-4 litere si-au luat rasplata,acum se pare ca a venit si randul celor care au aratat adevarata fata a porcului. imi pare rau ca acest rau se pare ca nu poate fi oprit.

  33. Intrarea Presedintelui Portocaliu “ca titular in cartea de istorie” cum este bine precizat de D-l Ciutacu, este deocamdata impiedicata de handicapul acelui jucator complex care in inconsecventa lui uita ca nu are voie sa aiba “comportament zbuciumat” si care trebuie sa castige majoritatea comfortabila in Parlament, reducand handicapul politic. Apoi va putea marsalui sub Arcul de Triumf “in pas de defilare spre a intra in cartea de istorie a Romaniei…”

  34. In sfarsit s-au reunificat Mitrea si cu Diaconescu! S-or fi gandit ca si-a facut Mitrea, la tine in emisiune, o imagine suficient de buna si ca e timpul? (ce-i drept, s-a descurcat destul de bine, cel putin la nivel de vorbe) Oricum, Mitrea pare sa aiba destul de multe calitati, sigur una dintre ele e maleabilitatea… De ex., chiar aseara, in emisiune, zicea ca nici nu se gandeste sa se gandeasca sa se retraga… 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.