Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Exclusivitate pe cuvânt de onoare

Exclusivitate pe cuvânt de onoare

Îmi plac oamenii care se ţin de cuvânt. E chestie, în primul rând, de caracter şi, în al doilea rând, de educaţie. Respectarea cuvântului dat – a oricărei promisiuni, fie ea publică sau privată, a regulilor, în general – e unul dintre fundamentele dezvoltării normale a unei societăţi. A devenit aproape o axiomă spusa plină de năduf că politicienii nu se ţin de cuvânt. Numai că eu mă bucur de fiecare dată când reuşesc să găsesc acele excepţii care confirmă regula. Azi e, din nou, una dintre acele zile.

Cu zile bune înainte de Congresul PNL, m-am gândit că ar fi interesantă o ediţie specială de Vorbe grele cu Victor Ponta şi Crin Antonescu invitaţi. Sunt doi dintre oamenii (nu neapărat politici) pe care-mi face plăcere să-i invit. Şi care, în cei trei ani de emisiune, m-au onorat deseori cu prezenţa lor necondiţionată; şi când eram pe val, şi când nu era extrem de indicat să te afişezi alături de mine. Au făcut, împreună sau separat, la mine-n studio şi nu doar acolo, opoziţie: în propriile partide sau faţă de puterea politică. Acum sunt, constituţional vorbind, tot în opoziţie, dar amândoi şi-au câştigat între timp puterea-n propriile partide. Calităţi combinate în care mi se pare firesc să-i vedem la treabă…

Amândoi au acceptat, fără nici o rezervă, invitaţia mea. Şi, din ziua în care ne-am înţeles, şi-au asumat furiile generate de orgoliile de multe ori extrem de stupide ale realizatorilor de emisiuni şi nu au apărut împreună pe nici unul dintre posturile tv. Asta deşi au beneficiat de invitaţii-n emisiuni cu rating incomparabil cu al meu şi, în general, al Antenei 2. Orice relaţie solidă se construieşte, în primul rând, pe bază de încredere. Mă bucur că am avut încredere în cuvântul lor de onoare. Aşa că deseară, de la 21, vă aştept pe Antena 2, la Vorbe grele, cu Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Exclusivitate pe cuvânt de onoare

  1. felicitari pentru initiativa, dar si pentru a fi reusit sa o pui in practica.

    va fi interesant de urmarit discursul celor doi, mai ales acum, dupa obstacolele pe care au reusit sa le depaseasca. dar, mai ales in raport cu discursul de dinaintea obstacolelor…

  2. Astept emisiunea ta Victor Ciutacu si sunt curios daca Victor Ponta si Crin Antonescu si partidele ce le conduc vor face opozitie in forta (asa cum trebuie)sau de fatada mai ales ca va urma o perioada foarte dificila cu greve si manifestatii pe care le intuiesc a fi mai numeroase si agresive cum nu am mai avut de mult timp.Si mai sunt curios daca ,,grenadele,, aruncate in partidele de opozitie de portocalii si al lor lider ia fragezit sau ia intarit am in vedere aici fuga unor politicieni din partidele in care au fost votati in partidul independentilor acea aripa de manevra a lui Basescu. Multumesc si multa bafta.

  3. bravo!!! intreaba-i te rog daca vor reusi sa mobilizeze impreuna cu alte organizatii din societate toata pulimea si sa provoace alegeri anticipate. asa cum e acum parlamentul nu exprima votul universal

  4. @zombie
    Aceasta “Poveste adevărată, scrisă de un cetăţean adevărat al acestei ţări adevărate” nu cumva a gasit-o un nene emigrat in Canada, fost coleg de generatie de liceu militar cu un prieten al unui nene care o povestea tot aici mai alataieri? Ca prea imi suna cunoscuta!
    Pe ala l-am suduit si l-am intrebat ca pe ce planeta traieste de trebe sa citeze un emigrant din Canada, cind noi astia mai fraieri care am ramas p’aci traim povestea asta zi de zi.
    Ori poate ca esti tot ala da’ ti-ai schimbat semnatura?!?!
    HA?
    Banzai!

  5. Draga Victor,

    Asa cum te bucuri tu cand descoperi exceptii de la regula contemporana de a nu avea cuvant in politica, ma bucur si eu cand descopar ca nu m-am inselat cand am investit moral in cineva.
    Da, am pariat pe Ponta, am pariat pe Antonescu, am pariat pe tine, am pariat pe Moise Guran, am pariat pe Gadea, pe Badea, pe Radu Tudor si pe inca foarte putini oameni in tara asta.
    Nu cred in Basescu si PD-L, nu cred in Geoana, nici in Nastase sau Roman, nu cred in minciuna si impostura, nu cred in Oprescu sau Mitrea si mai presus de toate, nu cred ca Romania va cadea la nesfarsit in groapa deznadejdii.
    Da, cine poate avea cuvant, cine are principii, cine nu se vinde va castiga cu adevarat.
    Cineva, plin de mandrie, se lauda ca omul nou a castigat. Eu am intrebat, pana cand ? Omul nou, fara scrupule, indiferent la prapadul din jur a castigat pana azi. Numai cu oameni consecventi, de cuvant, se poate schimba ceva in Romania. Pariez in continuare pe cinste si moralitate. Nu pariez pe stanga sau pe dreapta. Ponta a inteles ca PSD trebuie sa construiasca pe partea stangii, iar PNL a inteles ca trebuie sa construiasca pe dreapta. Pentru ca cei doi au inteles ca a construi nu inseamna sa darami ceea ce construieste celalalt, cred ca vor reusi sa deschida drumul spre o economie de piata reala cu masuri de protectie sociala reale.
    Toate statele civilizate au inteles lucrurile astea indiferent de organizarea statala sau politica. Germania, Suedia, Anglia, Franta reprezinta doar cateva exemple de state in care exista si economie de piata si protectie sociala. Una n-o exclude pe cealalta.
    Asta e cartea pe care pariez eu, astia sunteti oamenii pe care pariez. Castigul meu va fi derizoriu, castigul nostru va fi enorm.
    Bafta, oameni buni!

  6. Eu cred ca ce se intimpla in Senat acum (demiterea lui Geoana) face parte dintr-un plan mai amplu de decribilizare a parlamentului.
    Cu atit mai bine pentru Basescu daca toti romanii vad balciul de acum din parlament generat de el;culmea ca parlamentarii nu vad ca sunt folositi in baletul regizat de Basescu,fie ei in opozitie fie la putere;din toate astea numai Basescu cistiga.
    Au sa se trezeasca pina la urma cu un parlament de decor ,injumatatit, prin puscarii fie lachei la curtea dictatorului.
    E vina lor ca de la statutul respectabil pe care inca il au,pina la statutul de sclav mai sunt doar putini pasi.
    Daca se poate ,intrebati pe invitatii dvs daca stiu sah;e necesar sa gindeasca cu citeva mutari inainte.

  7. Nu numai politicienii sunt aceia care nu se tin de cuvant. Cel mai usor este sa promiti ceva, dar este greu uneori sa si realizezi acel ceva.
    In cazul de fata sa fie oare supraoameni sau acei oameni care prin vointa si constiinta vor fi capabili sa atinga performanta de a se tine de cuvantul de onoare dat?
    Speram sa fie asa.

  8. @posdarescu

    Foarte bine dom’le. In tara asta toti joaca table. Cine stie sah va castiga partida.
    Sahul nu e pentru golanime. Sper si eu ca Ponta si Antonescu joaca sah.

  9. Victor, dacă se poate, întreabă-l pe Ponta, ce mai zice acum, după ce, probabil a auzit și el chestia asta ?
    Îi mai pare rău că Diaconescu nu a acceptat oferta lui, dinaintea congresului? Mai regretă atât de mult plecarea lui Diaconescu? Și ce crede despre ce a spus Diaconescu ieri, că ancheta cu ”filajul” lui nu e treaba Parchetului ci a PSD-ului?
    Bafta pt diseară, Victor! 🙂

  10. Azi am fost deceptionat de un politician care credeam ca are coloana vertebrala. Este vorba de C. Diaconescu individul care acum vreo doua saptamini ii dadea votul lui M. Geoana. Acum ca o CURVA POLITICA a devenit un pupinbase emerit. Asa se prabusesc miturile. Toti sunt … de mama lor!

  11. ULTIMA CIOSVÂRTĂ
    Motto: Ciocu’ mic la ei! Acum noi suntem la putere…
    (Anca Constantinescu, parlamentar PDL)

    Bivolul, mare și greu, stă gata să se prăbușească. Dezorientat, împungând aerul cu coarnele, încearcă zadarnic să rămână în picioare. Peste câteva minute urmează să cadă în genunchi și apoi, răsturnat pe o parte, își va ridica pentru ultima oară capul spre cer. Ochii, împăienjeniți de apa rece a morții, se oglindesc în albastrul văzduhului, bivolul parcă refuzând să accepte realitatea dureroasă a colților hienelor care îi sfâșie carnea. Cu boturi mânjite de sânge, lacome, teribil de agitate și grăbite, jivinele carnivore înfulecă totul: mușchi, tendoane, cartilagii și sfărâmă cu metodă între fălci oasele, pentru a ajunge la măduva caldă și aproape vie. Curând, nu mai rămâne decât o ciosvârtă. Ultima. Și toate hienele, dar absolut toate, se năpustesc s-o înșface. Lupta e crâncenă. Halca însângerată de carne nu mai contează. Importantă e supremația, important e rangul în ierarhia haitei. Târziu, lupta se oprește: o nouă ordine a fost stabilită, până la următoarea pradă. În șir indian, înercând să-și ascundă rănile căpătate în luptă, rânjind de parcă ar zâmbi, hienele trec prin fața reflectoarelor și ale camerelor care filmează, banal, un documentar din viața animalelor Africii. Care e Berceanu, care e Udrea, cum l-am putea recunoaște pe tânărul îmbătrânit în rele pe nume Boureanu sau pe Blaga ori Videanu? Dar masculul alfa? Chiar, unde-i masculul alfa? De luni bune tace și se ascunde…
    Echipele de filmare au stins reflectoarele și-și adună aparatura. În întuneric, risipite în praf, resturile bivolului mândru de altădată se vor face, curând, una cu pământul. Până atunci, însă, par a alcătui un contur de țară ce seamănă izbitor cu țara mea, cu țara ta, cu țara noastră. Sper că seamănă și cu țara lui Victor Ponta și a lui Crin Antonescu. În seara aceasta, Ciutacule, fă-i pe cei doi să spună ce au de gând cu bivolul prăbușit și cu hienele cu boturi însângerate!

  12. inca nu e coapta buba!!!
    mai este de asteptat cu alegerile anticipate….
    ce parere au cei doi lideri de partid?

    sa nu ne trezim ca dupa alegeri anticipate are pedelimea vreo 75%!

  13. eu nu mai cred in politicieni, toti la fel,cand ajung la putere pur si simplu se schimba dictatura,din dictatura Basescu in dictatura Antonescu ,aceeasi Marie cu alta palarie

  14. sa lase politica de-o parte si sa se ocupe de problemele tarii. aceste probleme sint aceleasi indiferent de doctrina si de spectrul politic pe care-l ocupa. avem nevoie de oameni gospodari, d eoameni capabili sa indentifice corect problema si sa ofere solutia optima. e simplu, ce dracu! sa la se sintga si dreapta si sa faca treaba!

  15. Nu pot sa cred ce citesc!! Crin Antonescu si Victor Ponta?? in aceeasi emisiune??!! … sper sa apara pe ecran si SENZATIONAL!! :P… pt ca, sigur va fi!

  16. Buna ziua,
    Domnule Victor as dori sa va expun un caz,pentru a va cere parerea sau chiar ajutorul.
    Azi am luat o amenda,personal cred ca nejustificata.Am nevoie si de ajutorul dumneavoastra pentru a reusi sa inteleg cum trebuie procedat in astfel de cazuri.Si acum va zic cazul.In timp ce ma intorceam azi de la Tg.Jiu m-a oprit politia si mi-a dat amenda pentru ca aveam un bec ars (faza scurta).Aveam bec de rezerva la mine asa ca l-am schimbat pe loc.Este corect sa te amendeze asa?Cum ar trebui procedat?Sa ma dau jos din masina din cand in cand pentru a verifica daca nu cumva s-a ars un bec?Cat de des ar trebui sa cobor?Si daca ma opreste politia si intre timp becul a cedat?Nu mi se pare corect.Am cautat sa vad ce zice legea,dar in lege nu se specifica exact.Politistul a mentionat art.99/1/18,dar nu este relevant .
    Multumesc pentru ajutor!
    Alina-Craiova

  17. intreaba-i, rogu-te, pe amandoi si ce parere ar avea despre niscaiva alegeri anticipate.
    si ei cred, ca si mine, ca abia atunci si-ar vedea marinarul visul cu ochii si ar numara mai bine ca ultima oara ca sa-i dea peste 70% pentru ei?

  18. @VC supertare!dar asta e pe locul doi!imi doresc sa il aduceti pe dragul de base si sa-l intrebati doar atat:ce mai face Manolea?si dupa aia poate sa plece.chiar sunt curioasa daca s-au schimbat relatiile intre psd si pnl.sper sa nu iasa ceva de genul antonescu versus ponta sau invers.m-as bucura sa iasa antonesu+ponta versus basescelu.mi-ar fi placut tare mult ca azi,la ora asta,sa ,,ma dicteze,, antonescu….ar fi fost posibil daca organizatiile pnl din teritoriu erau mai ,,inflacarate,,si-si faceau treaba.

  19. Şi dacă totuşi

    Dacă înghite marinalu’ găluşca, cum s-aude-n cârciumi, unde-l pitim :
    -în Lacul Rusesc, împreună cu flota;
    -lângă Dej, la eroii comunismului;
    -lângă Ceauşescu (pe blat să nu afle pulimea);
    -la Putna, prin grija unui fluture;
    -la Curtea da Argrş, mai la gard, lângă Lupeasca (Elena);
    -la Cenuşa, porţionat în pandantive transmisibile deputaţilor unicamerali ;
    Sau…aşa cap să nu putrezească, mai bine să se usuce !

  20. PNL si PSD reprezinta, cu bunele si cu relele lor, viata POLITICA a Romaniei. PDL e o organizatie mafiota iar UDMR o anomalie (ideea de “maghiarime” nu poate fi platforma politica). As fi curios ce parere au cei doi lideri ale SINGURELOR partide politice romanesti in ce priveste reusita guvernarii PDL/UDMR de a se califica pe lista partidelor care trebuiesc trecute in ilegalitate.
    1. nici unul din ele (PDL/UDMR ) nu au o platforma politica reala
    2. incalcarea repetata si grosolana a Constitutiei Romaniei cu scopul instaurarii propriei dictaturi
    3. numirea unui PM suspendat pe motive de incompetenta ceea ce a dus la o crestere record a somajului. (subminarea economiei)
    ETC…
    Imi pun sperante ca aceasta emisiune sa pecetluiasca alianta PNL-PSD.

  21. Si s-au tinut de cuvant! Si a fost o dezbatere de toata frumusetea intre trei oameni de marca cu orientari diferite, dar cu dorinta de a accentua elegant dar cu hotarare punctul de vedere privind doctrina de dreapta, doctrina de stanga si cea care nu mai poate fi numita doctrina ci SCOP comun, prin vocea lui D-l Ciutacu, respectiv ca din cei doi lideri, unul sa ajunga Presedinte si unul prim-ministru in 2014.De fapt nici nu a fost dezbatere; mai de graba un dialog intre trei oameni super destepti, luptatori neinfricati pentru fiecare inch.O realizare superba!

  22. A fost o premieră frumoasă.
    Ce zici…de ideea….de a o transforma….. într-o tradiţie….săptămînală ? 🙂
    Aşa…ca un Consiliu de Coroană 😉

  23. Într-o bucă să vă las

    Grupul celor 56 etnobotanici, dependenţi de In, luaţi în răspăr, unii chiar în “cosor” , ar putea fi o poziţie a opoziţiei de tip armă secretă, care să stabilizeze – formal – terenul politic alunecător al Parlamentului României. Gogomanul prezident, matern condamnat la imprecizie în determinarea unghiului de paralaxă, ar putea fi „surprizat” atunci când, prea târziu, ar înţelege că Grupul p-alt’abel este.
    D-acu reveniţi la două buci, dragilor !

  24. Rasfoirea ziarelor mi-a dat prilej sa rememorez cateva momente semnificative din emisiunea d-lui Ciutacu Vorbe Grele. Acestea au fost relatate atat de Ziare.com cat se de Mediafax, asa ca, cei care nu au stiut de emisiune au ocazia sa citeasca cate ceva din confruntarea intre cei doi lideri Crin Antonescu si Victor Ponta . Ceea ce eu regret foarte mult este ca cei doi stau ‘fata in fata si nu umar la umar’ cum a mentionat Ponta. Dar la nevoie, cum e cazul acum cu lupta pentru scaunul lui Geoana, uite ca se justifica pe de-a-ntregul titlul dat de D-l Ciutacu: Uniti de Geoana; Doi lideri, o singura opozitie!

  25. @ P.U. Lake
    Io stiam ca sextantu’ lui anjin-san nu-i defect din cauza de mamica ci din cauza de coliziune intre doua corpuri sferice intr-o perioada a pregatirii sale pentru imbarcare.
    Banzai!
    6! ca azi vine de la mikado!

  26. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Aveti mare dreptate.Nu o spun ca sa va cuceresc;asta e REALITATEA!
    Parafarazand un titlu’ de-al Dvs.,ma intreb si eu:ce cautam noi,oamenii altfel decat boc(asa il voi scrie numele mereu!),in viata noastra?!
    Raspunsul e acelasi:chiar dracu’stie!

    Va doresc,cu respect deosebit,numai bine!
    IoanaP

  27. Domnule Victor Ciutacu, apreciez foarte mult tema emisiunii din aceasta seara dar si prezenta celor doi invitati care – deocamdata – se autonumesc “politicieni”. Va rog sa-i intrebati daca ei stiu ce anume semnifica aceasta functie si la ce anume ii obliga ea ? Va sugerez aceasta deoarece, macar incepand din anul 1990 si pana astazi, in opinia mea, Romania nu a avut parte de POLITICIENI ci, numai de bisnitari si talhari ! Imi cer iertare pentru duritatea exprimarii de care ma folosesc nu numai pentru ca ma aflu pe aceasta cale la emisiunea “VORBE GRELE”, dar aceasta este trista si revoltatoarea realitate ! In acceptiunea mea, calitatea de politician incumba pentru cel care si-o declina ca urmare a alegerii lui de catre natiune, obligatia sfanta de a iubi realmente tara si poporul astfel incat, sa nu poata dormi, manca si sa nu poata face nimic altceva decat, tot ceea ce este necesar tarii, fiind gata in orice moment chiar de sacrificiul suprem pentru binele acesteia si mai ales, sa lupte continuu pentru realizarea binelui poporului. Ori, pana astazi, poporul roman nu a avut parte decat de niste asa zisi autodenumiti “politicieni” care, indiferent de promisiunile si declaratiile lor publice, au fost preocupati exclusiv de propriile interese materiale si ale grupurilor de interese, distrugand astfel tara si natiunea atat material cat si spiritual. Vor putea ei oare – invitatii Dumneavoastra – sa fie POLITICIENI pentru tara si popor, in adevaratul sens al cuvantului ? De unde stiu ca vor reusi aceasta ? Pe ce se bazeaza ? In una din recentele alocutiuni ale domnului crin Antonescu, acesta – voit ori nu -, referindu-se la prioritatile indatoririlor sale viitoare de presedinte al PNL, s-a referit mai intai la “partid” si de-abia apoi la “tara” !! A fost o afirmatie deliberata, ori intamplatoare ? Cei doi invitati, si-au propus ca sa fie politicieni devotati tarii, ori partidului din care fac parte ?

  28. In atmosfera mai mult a unui dialog decat a unei dezbateri, tonul celor trei protagonisti era la inceput usor hazliu; Ponta a facut aluzie la o posibila comparatie intre Fidel Castro si Che Guevara si situatia lor ca lideri; n-a intarziat replica domnului profesor (Crin), dar noi avem de a face cu o situatie reala in Romania; apararea lucrurilor elementare ale democratiei, motiv pentru care nici o alianta nu este exclusa. Are dreptate.

  29. Scuzati-ma va rog, … comentariul pe care Vi l-am transmis ceva mai devreme, nu a fost acceptat ?

  30. victore, asta e chiar tare : tovarasu e cacademician de azi! ce-o fi fakut, ca sa merite!suntem in 1984!hai in congo!

  31. O intrebare posibila poate fi :Cit mai rabdam badaranismul si dictatura camarilei Basiniste?1 an ,o luna ,o saptamina?Acum ca s-au definit 2 veritabili oameni politici si sefi de partide de opozitie cu majoritate.E timpul sa se faca putina lumina.Bine ar fi ca oameni importanti din PSD si PNL chiar daca au facut opozitie vreunuia dintre actuali alesi sefi ai acestor partide sa nu fie marginalizati (aici nu vorbesc de oameni precum: Catarama sau Vanghelie)si folositi la max in folosul romanilor .

  32. daca atat de multi suntem nemultumiti ca boul a ajuns taur comunal, insemneaza ca suntem prosti. De aia e el destept!

  33. cinste lor. dar peste 2 ani si un pic vor fi iar alegeri. Altceva decat ,,jos basescu si jos pd-l” vom avea in meniu? Asteptarile de la cei doi sunt enorme, din partea tuturor categoriilor sociale si de la tineri la batrani. Avem nevoie de reinstaurarea valorilor in societate, nu de campanii electorale

  34. Procurorul s-a deplasat de două ori la locul faptei

    Săptămâna aceasta procurorul s-a deplast de două ori la Cotroceni, pentru tentativă de crimă constituţională cu premeditare, semn că problema e de Cacavela Ieremia-învăţat grec.
    Întrebat când îl va priponi pe Pirat, procurorul Ponta ne-a dat asigurări că de el nu scapă, motiv pentru care joc “la mai mare”pe casa din Mihăileanu.
    Dragilor faceţi jocurile !

  35. Cazul profesorilor din judetul Buzau nu este unul singular, putand sa va spun ca si 800 de profesori din judetul Tulcea sunt in aceeasi situatie ! Acest lucru il stiu de la parintii mei care sunt profesori in orasul Tulcea !
    Toti ne dam seama ca suntem pe urmele Greciei. Guvernul BOC BOC chiar NU vrea, datorita unor interese de partid si de grup, sa opreasca seria de greseli pe care le face ?

  36. Salut.Sunt comandor de marina pensionar.As vrea sa intru in legatura cu R.TUDOR si nu stiu unde il pot gasi.Ma puteti ajuta,va rog?Cred ca am si pentru d-vostra cate ceva dar nu stiu daca sunteti dispus sa corespondati si cu mine.Multumesc pentru timpul acordat si va salut cu cordialitate

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.