Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Exclusiv. Uite-așa s-a furat la retrocedări

Exclusiv. Uite-așa s-a furat la retrocedări

UPDATE: Cum se dă o șpagă de 10 milioane de euro? Cu punga, dragii mei…

Jaful retrocedărilor, probabil, depășește în amploare toate metodele de furat din România postrevoluționară. S-au făcut mormane de bani cash. Numai un singur dosar penal, cel în care a fost arestată Alina Bica de la DIICOT, zguduie din temelii clasa politică. Am dat pe post bucăți zdrobitoare din declarațiile martorilor, am făcut audiențe semnificativ peste medie. Lumea e interesată de subiect. Dar, cu mici și notabile excepții, faimoasa presă românească, din varii motive, tace pe această temă. Cândva o să detaliez și motivele. Până atunci, însă, fiindcă mă distrează blocajul mediatic inutil, generat ordinul de zi pe unitate și de ideea proastă “dacă nu dam noi, nu se află”, de azi, după dezvaluirile de la televizor, încep să public, în serial, fragmente de neuitat din diverse declarații date în ancheta penală. Să rămână și posteritatea cu ceva, dincolo de zidurile reci ale pușcăriilor pentru beneficiarii-făptuitori. Liber la preluat, chiar și pentru ăia plătiți cu bani din retrocedări să se prefacă ziariști. Dacă le cade rangul să citeze România TV, pot să citeze ca sursă ciutacu.ro…

 

SERGIU DIACOMATU, fost vicepreședinte ANRP, fost șef PMP Sector 1, fost șef PNL Sector1, urmărit penal sub control judiciar

,,Dorin Cocoş mi-a promis că voi fi menţinut în funcţie (n.r.: vicepreşedinte ANRP), dar, în situaţia în care va avea nevoie de sprijinul meu în legătură cu activitatea ANRP, să i-l ofer necondiţionat.”

CĂTĂLIN TEODORESCU, fost președinte ANPC, fost vicepreședinte ANRP, deputat PNL (rămas fără imunitate în vederea arestării)

“Ea ( Crinuţa Dumitrean) avea o relaţie vădit apropiată cu doamna Bica. Această concluzie fiind lesne de conturat datorită faptului că înaintea celor mai multe şedinţe aveau discuţii în biroul de la ANRP. Nu am participat la aceste discuţii, dar faptul că, în cadrul comisiei, aveau o poziţie comună mă duce cu gândul că discuţiile purtate se refereau la abordarea unitară a dosarelor. Este ştiut faptul că Crinuţa Dumitrean era susţinută în poziţie de Ioan Oltean, acesta venind periodic la sediul Autorităţii, ocazii cu care purta discuţii, uneori îndelungate, în biroul doamnei Dumitrean, cu aceasta. Pe parcursul discuţiilor, doamna preşedinte nu putea fi deranjată, nici măcar la telefon, nici dacă era o urgenţă în cadrul instituţiei.“

“I-am cerut doamnei Dumitrean o discuţie, spunându-i că eu şi ea suntem răspunzători şi atunci mi-a replicat că nu suntem acolo de capul nostru, că am fost numiţi şi susţinuţi politic şi mi-a sugerat, pentru a fi bine, să avem o poziţie unitară, ceea ce sigur nu avea cum să facă să nu te gândeşti la un vot unitar. Am considerat că este o modalitate de presiune, ea prevalându-se de relaţia strânsă pe care o avea cu Ioan Oltean. Era clar pentru mine că, dacă voi mai avea atitudini contrare, va apela la Ioan Oltean pentru a mă schimba din funcţia de vicepreşedinte ANRP şi pentru a-mi periclita situaţia politică. “

“A fost unica situaţie în care un evaluator a fost prezent în cadrul comisiei cu raportul de evaluare. Iniţiativa a aaprţinut exclusiv doamnei Bica. Au fost dosare pentru care comisia a cerut reevaluarea, datorită faptului că a considerat că suma evaluată din raport era una mare. Dosarele trimise veneau înapoi cu alte rapoarte de evaluare cu mult diminuate. Dar îmi amintesc că multe veneau şi cu sume mai mari, dar nu în perioada în care eram vicepreşedinte ANRP. În ceea ce priveşte dosarele în care titularul a fost Gigi Becali, acestea au fost trimise la reevaluare. Nu cunosc care a fost cuantumul sumelor stabilite de expert.”

VALENTIN VIŞOIU, om de afaceri, arestat la domiciliu în alt dosar, urmărit penal în trei dosare

“Gheorghe Gabriel mi-a spus că urma să cumpăr aceste drepturi de le Gheorghe Stelian, pe care îl ştiam doar din vedere de la meciurile echipei de fotbal Dinamo. Mi-a spus în mare despre ce este vorba şi cum urma să facem afacerea, respectiv să plătim un avans şi restul la emiterea acţiunilor. Am acceptat să merg la discuţia cu Gheorghe Stelian împreună cu Gheorghe Gabriel pe strada Polonă, dar nu pot preciza dacă la această întâlnire a participat şi Adrian Andrici. În momentul în care am ajuns la sediul firmei lui Gheorghe Stelian, în biroul acestuia mai era şi Alin Cocoş, pe care nu-l cunoşteam, atunci l-am cunoscut. Cu această ocazie, Gheorghe Stelian mi-a relatat faptul că este posesorul unor drepturi litigioase în valoare de 377 milioane lei şi că intenţiona să cesioneze o parte din acestea, întrucât are nevoie de bani, în jur de 20-25%. Am negociat modalităţile de plată, preţul care trebuie plătit şi am stabilit că vom plăti în 3 tranşe: 5% la semnarea contractului, până la 50% după emiterea deciziei individuale de către ANRP şi ultima tranşă să fie plătită după 10 zile de la emiterea acţiunilor. Nu-mi aduc aminte dacă în negocierea dintre mine şi Gheorghe Stelian a intervenit Alin Cocoş, dar mi-a lăsat impresia că se cunosc şi sunt apropiaţi.“

“Pe 07.02.2011, eu, Gheorghe Stelian, Gheorghe Gabriel, Alin Cocoş şi Andrei Andrici ne-am deplasat la sediul biroului avocaţilor mei pentru perfectarea contractului. Nu pot explica prezenţa lui Alin Cocoş la încheierea şi semnarea contractului, eu apreciindu-l ca pe un prieten sau chiar partener al lui Gheorghe Stelian. După încheierea contractului, am făcut prima plată de 456.728 euro (1.947.120 lei) din contul meu în contul lui Gheorghe Stelian, iar ulterior am plătit restul sumelor după ce am ridicat titlurile de conversie, respectiv acţiunile. Menţionez că ultimele două plăţi, la solicitarea lui Gheorghe Stelian, le-am făcut, în urma unei adrese, în alt cont. Pentru obţinerea titlurilor şi deciziei, m-am deplasat la sediul ANRP, unde am fost însoţit de Gabriel Gheorghe. Menţionez că Gheorghe Stelian mi-a lăsat impresia că poate rezolva acest dosar, fără a-mi da explicaţii.”

ANDREI ANDRICI, om de afaceri, urmărit penal

“După o analiză a acestei oferte, m-am decis să o accept, iar în 07.02.2011 m-am prezentat la notariat, unde m-am întâlnit cu Gabriel Gheorghe, Valentin Vişoiu şi Gheorghe Stelian. Pe Gheorghe Stelian şi Valentin Vişoiu nu-i cunoşteam la acea dată. Conform contractului, eu dobândeam aproximativ 6,8% din drepturile cesionate în schimbul sumei achitate în tranşe .(…) L-am cunoscut pe Alin Cocoş după tranzacţie, prin Gheorghe Stelian, într-un restaurant sau cafenea în zona Floreasca. Înainte de tranzacţie, nu am fost niciodată la biroul din strada Polonă, iar după tranzacţie nu-mi amintesc să mă fi dus acolo.”

“Nu o cunosc pe Alina Bica şi nu i-am auzit numele în discuţii cu vreo persoană. La DIICOT am fost invitat în cursul anului 2014, în calitate de martor, deşi citaţia am primit-o în calitate de suspect. Eu am solicitat dosarul pentru studiu, dar nu mi-a fost pus la dispoziţie şi procurorul a zis că există o sesizare SRI.”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “Exclusiv. Uite-așa s-a furat la retrocedări

  1. cel mai ciudat si suspect mi se pare cum nu au facut nimic dupa ce becali a zis in direct in 2012 …. acum se dovedeste ca omu a spus adevarul cuvant cu cuvant.
    si acum mi se pare ca se trece cam usor peste asta

  2. ultima fraza mi se pare edificatoare. sesizare din partea SRI. aceasta este pana la urma esenta intregii probleme. SRI stia si stie despre toate magarile facute in perioada asta de democratie. intrebarile mea sunt de ce au asteptat pana acum si daca mai au asemnea sesizari prin sertare? oricum sunt fericit pt ca mi se confirma teoria mea( si cu asta o sa ii scot ochii unui mare avocat) ca mai exista si prin SRI ceva oameni care mai tin la neamul asta de rahat( din care fac si eu parte)!

  3. legat de blocajul mediatic, evz o arde cu baronii care au furat 70 de milioane, toti baronii, din toate partidele, in toate dosarele; pai stelu intr-un dosar a umflat 60 de milioane

  4. Pe Ioan Oltean îl întreabă cineva ceva?
    Pe Udrea, Boc și Blaga (care dau declarații contradictorii pe tema ANRP) îi întreabă cineva ceva?
    Pentru modul în care s-au făcut împroprietăririle de parcele, cele unite apoi într-un teren frumos și mănos la Nana, mai zice Parchetul ceva? Sau vinovați și capii afacerii sunt doar primarul și secretara Primăriei? Iar dl. Ghețea cred că-i bine sănătos, nu-l deranjează nimeni, nu-i așa?

    …Continuați, d-le Ciutacu, acest serial. Pe noi ne interesează. Până la urmă trebuie să vadă adevărul și cei care împart (oare?) dreptatea, ca și cei care o clamează doar când le convine.

  5. le doresc tuturor coruptilor din tara asta, indiferent de culoarea politica, sa aiba parte ,cat mai curand, de o dreapta judecata, o proportionala pedeapsa (propun pentru fiecare milion de euro furat 15 ani de puscarie) si multe confiscari extinse ! Doar asa ar putea avea sens zicerea ” sa ne luam tara inapoi”.

  6. daca puteti face o mica modificare, asta pentru respectarea adevarului istoric…domnul fost pnl-ist nu are calitatea de martor sub control judiciar( din cate stiu nici nu poate fi pus un martor sub control judiciar) el este urmarit penal pentru abuz in serviciu

  7. Din articolul ăsta și din emisiunile de săpt. asta se poate trage o singură concluzie,cei numiți in funcții de către partid nu respectau legea,ci ordinele pe linie de partid.Atunci,mă intreb ce funcție avea Cocos în PDL de îl ascultau toți și îi plăteau potul fără să crîcnească.
    În toate instituțiile se proceda la fel?
    ȘI LA CCR?

  8. M-am convins: scaunele puterii sunt blestemate; cum ajunge careva acolo cum isi pierde mintile. Deviza lor: “de ce sa fie simplu cand poate fi intortocheat?” Ce s-or fi agitand atat cu voturile diasporei, ca sa mai cheltuie niste bani pe vot electronic…s.a.? Nu e mai simplu ca cel care vrea sa voteze sa se inscrie la centrul cel mai apropiat, sa-si ia formularul si sa se prezinte la vot? Asa ar sti si ambasada cum sa dimensioneze sectiile; ca doar n-o fi Mama Omida sa stie cati mai sunt prin zona?

  9. Acesta este capitalismul si asa functioneaza de cind a aparut, iar altul care sa le placa romanilor nu va apare niciodata. Acea societate, numita vestul civilizat, este doar un vis mioritic, bazat pe lipsa de cunostinte si naivitatea enorma a romanilor. Adevarate tepi sint in vest unde si sumele sint de la miliarde in sus. Diferenta dintre vest si Romania este daca la noi se cerceteaza ceva in vestul ala civilizat si avansat din visele romanesti nu intereseaza pe nimeni sa afle unde se duc banii. Se constata doar ca nu mai sint! Presa vestului geme de astfel de exemple si nu inteleg ce se intimpla ca romanii nu aud niciodata de asa ceva continuind sa mentina mai departe un mit aberant al unui vest unde colcaie civilizatii si cinstitii.

  10. da…din ce am citit in presa si in comunicatul dna, este urmarit penal in acest dosar, la fel ca toti ceilalti membri ai comisiei care au aprobat acel mizilic pt stelu 🙂

  11. @erg.
    Cred ca ai dreptate. Sa-i lasam in pace pe escrocii nostri (niste amarati: Cocos, Udrea, Oltean, Base…) mai bine ne-am ocupa de aia din Vest. Ce-ai zice de Al Capone?

  12. Se face ceva cu aceste confiscări? Recuperări de prejudicii de pe la “mogulii ” arestați? Ce s-a recuperat și s-a reintrodus în circulația bunului demers al “pieței statului de drept “? Se ridică școli? Spitale? Se îmbunătățește sistemul de profesie măcar al bugetarilor vitali?medici, profesori, pompieri, polițiști? Ca dacă se fac confiscări/recuperari de terenuri, bani,bunuri materiale de la “lupii autohtoni ” doar pentru a “elibera terenul” pentru alți lupi (si tare cred că-s “lupii corporațiilor straineze “) atunci ce ma-sa mai e? “focul la ei” cum e aia?

  13. Excelentă initiativă! Tăcerea unor ziarişti mi se pare ruşinoasă, chiar o trădare a profesiei.

    Văd că mulţi dintre cei care comentează asociază aceste fapte cu anumite partide. Nu vă lăsaţi înşelaţi, metoda-i veche… Urmează mărturisiri complete, o să vedeţi adevărata dimensiune a fenomenului.

    Ce se întâmplă la noi acum, alţii au trăit acum 50 de ani. În RFG-ul anilor 60-70 a fost cam tot aşa. Nu ştiu cum vor recupera ai nostri prejudiciile, dar nemţii n-au avut milă. Cei care au furat de la stat au fost scoşi din rădăcini, au fost confiscate averi până la ultima marcă. În acest moment, singura asemănare este că la nemţi acţiunea a avut loc după 20-25 de ani după război, iar la noi după 25 de ani după revoluţie. Sper ca şi recuperarea prejudiciului să se facă precum în RFG. Vreau să văd milionari rămaşi pe drumuri. Doar puşcărie nu este în regulă. Cu averile confiscate RFG-ul a făcut un mare salt înainte.

  14. Cate ceva despre Diacomatu.Baiatul este din Braila.Am facut liceul cu el.De atunci se inhaitase cu baietii de cartier ,nu avea nicio treaba cu scoala.Insa a trecut ,dat fiind pozitia taticului,consilier local pd .Pleaca in Bucuresti ,unde se insoara cu o nepoata din partea clanului Udrea .Si asa ajunge baiatu la ANRP .Se stia de pe atunci ca lua comision la orice dosar de despagubire,gura lumii deh… Vine inapoi in Braila ,face o fundatie fii brailei ,se stia ca vine sa candideze la presedinte consiliu judetean impotriva lui stancu.Dupa el ,toti refulatii braileni ce locuiau in Bucuresti ,vin in cardasie si promit ca darama zidurile.De fapt,venisera cu foamea in gat .Pierde alegerile,si fuge din Braila ca il cautau camatarii pentru banii imprumutati . I se spune BANCOMATU , de ce? Oare de ce

  15. Victor,
    nu e nimic ilegal sa iei de la banca cati bani vrei din contul tau.nils greseste cand zice ca banca iti cere factura,etc… gresit . e adevarat ca nicio banca nu iti da pe loc suma mare .sumele mari se scot doar cu programare . programarea difera de banca,tipul contului , client ….
    E.Andronescu greseste cand spune ca e ilegal sa scoti atatia bani. nu vorbim de un credit , vorbim de contul personal probabil de economii .
    cand faci programarea la banca trebuie sa spui si pt ce iti trebuie banii , insa asta e doar o formalitate.banca e obligata sa ia de bun ce zici tu .sa fim sinceri nu o sa zica nimeni la reprezentand “mita” . omu poate sa zica ca vrea banii sa joace la cazino , banca zice ok poftiti banii . banca nu e organ de ancheta ce face fiecare client cu banii lui.

  16. tacerea multora e explicabila. nistorescu are un editorial pe aceeasi tema – dintr-un stat plin de mafioti ne-am transformat sub regimul basescu in stat mafiot. de ‘afacerile’ astea nu’s straini nici sefii pe diverse nivele de la sri, diicot, dna, anaf, etc (oricum privitor la bica si blejnar macar am auzit de niste dosare, dar restul – coldea, kovesi si altii – cand ??). absolut nimeni nu se poate prevala ca nu stia ceea ce stia tot targul, ca sa nu mai spun de dezvaluirile lui becali , clare, cu procente, sume si nume (de altfel cred ca de aci i s-a tras ce a avut de tras). iar cine stie si nu face nimic, repet, de pe pozitia sri,dna,diicot,anaf – automat e complice.mai departe sa stabileasca feisbuku ce e de facut, ca io nu pot sa zic ce cred ca trebuie facut – adica am o parere, da’ nu’s de acord cu ea, vorba bancului 😀

  17. Astia fac si filmele cu mafia niste comedii de sant…este incredibil ce increcngatura au creat si cat de greu se da deslusita…cat despre persoanele implicate, astept cu interes dezvaluiri, pe surse, binenteles, de la cei care se pare ca au instrumentat totul…sri

  18. @constantin
    De ce nu e legată afacerea de partide?Într-adevăr sunt băgați magistrați,servicii,autorități naționale,anaf,sif-uri,dar cine numea in funcții decidenții?Domnu chestor,se pare ca eu v-am fâcut chestor!?
    Ăștia ascutau de Cocoș pt. că avea charismă,vorba lui Chireac,sau pt. ca executau un ordin,cum bine zicea vicele din beci al anrp?

  19. Se face atata tevatura, si pe buna dreptate, de regimul corupt al lui Basescu. La ce sa ne fi asteptat de la un marinar care a facut contrabanda, specula si cate si mai cate! Naivii de romani au crezut ca vor trai bine. Na, bine ca vazura cum e cu traitul bine in regimul unui chior!

  20. nu prea ne incalzeste ca stau aia la racoare(daca!)…fara sechestru e fix pu… hm..vax adica

  21. …si totusi sunt chiar foarte putini ziaristi/gazetari/jurnalisti/deontologi care vorbesc despre subiectul acesta.
    parca ar fi piesele dominoului cimentate la baza.cimentarea = spaga.

    ESTE STRIGATOR LA CER!

    @constantin

    “Cu averile confiscate RFG-ul a făcut un mare salt înainte.”
    repunerea averilor confiscate in circuit, cu ce reforme/legi au efectuat-o? care au fost beneficiarii acestei repuneri? beneficiarii au fost VOLKS-ul?

  22. Sant ispitit sa fac o constatare. Pana in 2004 se fura generalizat ca si dupa dar pe felii mai mici. Gainari, ce mai. Incepand cu 2005 se discuta de milioane si nu putine iar adunate dau miliarde bune. Nu va faceti iluzii, sistemul e in functie, vor cadea capete, pioni, dar sistemul are capacitate de regenerare. Sa traiti bineeeeee…

  23. “Cândva o să detaliez și motivele.” — Eu sper să nu uiţi.

    @master zen

    Ce teorie ai?
    Cât despre acei oameni puţini care mai ţin la neamul ăsta… prea puţin făcut, prea târziu…

  24. @ forin

    Traducere concentrata, din romana in romana, care sa nu duca la confuzii, deoarece vad ca te-ai ratacit intr-un text de citeva rinduri: 🙂
    acesta este sistemul indiferent de tara, asa arata si nu se va schimba!
    Ceea ce-ai inteles provine din frustrarile tipice patriotului vestic existent numai pe tarimurile mioritice. 🙂
    Altfel n-ar fi rau sa inveti perioada lui Capone pentru ca vei afla de ce s-a dat acea lege a prohibitiei cine si cum a profitat.

    Romanii ar trebui sa se ocupe si de ceea ce se intimpla in vest mai precis la E.U. din care fac parte si pentru care platesc mai ales cind s-a facut public ca s-au “ratacit” 7 miliarde Euro de la buget. Probelema este ca acest fapt inca nu a devenit clar in Romania.

    “Fast nie vorsätzlicher Betrug”
    Aproape niciodata frauda deliberata

    “Fast sieben Milliarden Euro aus dem Haushalt der Europäischen Union sind im vergangenen Jahr nicht korrekt ausgegeben worden.”

    Stirea a fost facuta publica in toata presa europeana pe data de 05.11.2014
    Ar trebui sa va intereseze de ce E.U. are nevoie de 45000 de angajati si care sint cheltuielile. Asa ati afla cum s-au marit pensiile politicienilor E.U. cu 423,5% ajungind la suma anuala de 1,6 miliarde Euro. Amanunte in revista Focus din 16.09.2014
    Invatamintul axat pe teoriile lui Wilhelm Wundt isi fac efectul si la noi asa dupa cum era de asteptat! Baza acestei teorii spune ca omul ca orice alt mamifer poate fi conditonat.

    @ eugen

    Te rog insistent publica adresa binelui! 🙂

    In Germania 50% din populatie nu plateste impozit deoarece nu au venituri peste 1000 de euro lunar. Exista si peste 3 milioane de copii subnutriti la categoria de virsta 1-14 ani. Amanunte la org. Tafel care se ocupa ca macar o parte dintre acestia sa aiba o masa calda pe zi.
    Kenia a donat pentru somerii Germaniei:

    Hilfslieferung: Kenia spendet für Deutschland

    In articolul din Spiegel Online se spune ca impresionati de soarta somerilor aflati pe Hartz 4 ( detinatorii unui venit de 391 Euro lunar) se doneaza pentru acestia ceai si cafea.

    80% din locuitorii vestului traiesc cu salarii situate sub 1600 euro lunar. Valoric salariile au scazut in ultimii 10 ani cu 40%. De la introducerea Euro produsele de necesitate s-au scumpit cu peste 100%. Chiriile in Germania au crescut numai in ultimii 5 ani cu 41%!
    In Austria 60% din populatie nu plateste impozit deoarece nu are venituri peste 1000 de euro.
    Din cei 3,4 milioane de angajati 2,7 milioane nu au niciodata plus in cont pe parcursul unui an.
    Dintr-un salariu de 2500 Euro lunar net ramin 1669 Euro net iar din 4000 ramin 2371 Euro.
    De aici incep chetuielile lunare fixe: chirie, asigurari si alte taxe specifice. Din salariul net se duc pe cheltuielile lunare fixe 80-85%. Din 4000 brut la care ajung f putini pentru ca asta inseamna facultate, vechime si functie de conducere ramii cu mai putin de 500 Euro n-ai mincat si nici n-ai pus benzina in rezorvor ca sa ajungi la serviciu!
    In Germania la un venit de 2500 Euro si dupa 40 de ani de munca pensia la care ai dreptul este de 650 Euro lunar. 0,2% din pensionarii acestei tari au o pensie de peste 2000 Euro! Riester Rente pentru care platesti se da odata cu implinirea virstei de 85 de ani….daca apuca cineva.
    Somajul este la cote record iar situatia este mai rea decit la sfirsitul celui de-al 2-lea R.M.
    Actualmente vestul iubit al romanului intra in recesiune pe vremri de datorii record si care se stie deja ca nu mai pot fi platite. In curind nu vor mai putea fi platite nici macar dobinzile la aceste sume. Bine romanii n-au aflat foarte multe printre care nici faptul ca vestul in anii 80 a trecut prin 2 crize foarte grave nu una ca acum. Din criza anului 1929 “campionii democratiei” au iesit in August 1944.
    Ofer si carti de citit:
    Das land der Diebe ( tara hotilor) scrisa de Kurt Kuch referitor la Austria si
    Korruption in Deutschland: Portrait einer Wachstumsbranche
    von Britta Bannenberg,Wolfgang Schaupensteiner

    Coruptia in Germania: Portretul unei branse in crestere

    Pentru evaziuna fiscala ofer reteaua Luxemburg prezentata in ziarul Tragesblatt din 05.11.2014

    Steuertricks made in Luxembourg

    Volle Breitseite gegen den Finanzplatz. Geheime Unterlagen geben Einblick wie Konzerne über Luxemburg durch komplizierte Strukturen Millionen an Steuern sparen.

    Despre campionii democratiei s-a spus intr-un documentar prezentat pe postul tv Arte ca in anul 2038 jumatate din populatia acelui stat va avea cazier. Acum au peste 100 de milioane de someri iar supa saracului este o ratie de 5 cartofi pe zi.
    Deci intre ce este pe aceata lume si ce stie romanul este o mare diferenta care se manifesta in situatia tarii si a populatiei deoarece intr-un astfel de sistem starea este data de totalitatea cunostintelor de care dispuneti.
    Un neamt ne-a descris in revista Forbes din Aprilie 2010 ca fiind un popor naiv care se crede FOARTE destept si smecher.

  25. haideti cu update-ul
    cu “intre 30 si 100.000, cat incape intr-un plic mic”
    va dati seama din ce morman a luat el intre 30 si 100.000 daca nici nu i-a pasat cat a luat din ei? si ca nici macar nu stia cat era in mormanul ala, de nu a numarat a doua zi sa vada cu cat ramas, macar asa, din curiozitate.

  26. Dom’ Ciutacu, așteptăm emisiunea din seara asta!

    Se pare că nici ziariștii nemți nu s-au înghesuit să publice aspecte din ancheta lui Vlad Georgescu despre EADS. Așa a fost obligat omu’ să publice în ediția germană a Huffington Post și apoi să facă plângere la procuratură.

    @cola: îmi plăcu afirmația dvs.: „mai departe sa stabileasca feisbuku ce e de facut, ca io nu pot sa zic ce cred ca trebuie facut” 🙂 ; cum suntem înainte de Crăciun, poate dă Domnu’ un puseu de toleranță feisbukului și vă lasă/ ne lasă să spunem ce credem… 🙂

  27. @erg

    doresc sa merg in continuare pe ideea dezvoltata de tine si sa deschid o noua portita asupra faptului, ca vestul(de la Austria,Italia spre Atlantic cu scandinavii aferenti) este totusi un fost/actual si viitor beneficiar al coloniilor.Bruxelles inca este o foarte mare piata de diamante(destinatia celor mai fin si pur slefuite diamante),Rotterdam inca este marele port(prim executor al frumoaselor/graselor taxe de pe import-exporturi) al spatiului Shenghen, Franta inca isi permite sa-si plateasca foarte-foarte bine legiunea “straina”, Monaco inca este un principal spalator de bani negri,Vaticanul(cu garzile elvetiene) inca este un foarte mare colector de imense taxe si spalator de bani totodata,Elvetia inca asigura imensele depozite de bani(in mare lor majoritate rezultati de pe urma celor mai mari si sigure profituri din lumea asta:teatrele de razboi,zacamintele de energie si de metale rare/pretioase) s.a.m.d. Norvegia, s.a.m.d. Germania, etc si etc.
    Ca idee generala si ceea ce vreau eu sa zic, din cele vazute de mine, este ca vestul exploateaza la maxim si exploatand fostele colonii, cauta sa mentina un echilibru. Marile probleme discutate si cu care se confrunta vestitul vest sunt cele create de el.
    La noi? marile probleme sunt cele care le aveam noi, create de noi, dar care ce sa vezi? acuma avem si problemele vestului….FARA SA APELAM LA VREO COLONIE.

  28. @ Rila
    Teoria mea( pentru care o sa primesc Dumnezei si alte chestii verbal-contondente la adresa organului prin care am iesit) se bazeaza pe dictonul CAPUL PLECAT SABIA NU-L TAIE.
    Il detaliez. In acest moment ce se intampla in lume este un fel de rearanjare a zonelor de influenta. Noi ca natiune daca am ridica privirea si am carai in front am fii sexati instant. Deci aplicam metoda mai sus enuntata.Lasam pe toti cei care isi inchipuie ca sunt la putere sa zica ce vor si noi facem ce vrem. Ne dam cu cei mai tari ca sa trecem de toata nebunia asta, care va trece. Iudele si Anton-ii Melzer din cand in cand mai sunt pedepsiti( ca un fel de aratat parul prin gard celorlalte Iude dar in acelasi timp ca un fel de jertfa pe altarul mondialismului, ca un fel de circens din fraza lui Petronius panem et circens pt multime), de catre cei care incearca sa tina tara asta pe linia de plutire. NU fac elogiu activitatii servicilor, dar cred ca uneori trebuie sa faci un leap of faith si sa ai incredere in unii care lucreaza in umbra!
    p.s. nu sunt agent sub acoperire( desi as vrea pentru ca asa as avea o sansa sa imi iau drepturile de autor de la niste organizatii fantoma conduse de niste …………, si TVA tot pe drepturi de autor)
    p.s.s. cred cu tarie ca noi vom avea sansa( sper ca si eu daca nu macar a mea odrasla) sa faca pipi pe anumite morminte. asa ca un omagiu.

  29. @bogdan

    Din pacate eu nu dezvolt nimic. 🙂
    Sint doar o persoana care ia la cunostinta datele puse la dispozite atit de presa vestului dar si de catre diversi scriitori nascuti, crescuti si educati in acelasi vest. Se poate spune ca nu am nici in clin si nici in mineca cu scornelile si legendele mioritice ale vestului luminos deorece nu pot ignora realitatea pe care nu numai ca o vad dar imi este si explicata cu lux de amanunte. Cea mai buna definitie a vestului actual a fost data de Richard von Weizsäcker fost presedinte al Germaniei:
    Bundespräsident a.D. Richard von Weizsäcker kritisierte 1998: “Die Parteien
    haben sich den Staat zur Beute gemacht, sie sind machtbesessen und macht-vergessen”

    Partidele au facut din stat o prada, sint obsedate de putere uitindu-si indatoririle.

  30. ca tot mi-am adus aminte .. pe cand ne vor explica serviciile si clasa politica cum se face ca dupa ce am negat ani in sir ca nu avuram centre de detentie cia in romania, vine senatu american si zice ca da – mai grav e ca rezulta ca ai nostri sunt parteneri cu cia, nu cu guvernul si legislativul american, recte poporul american, ca i-am mintit si noi cum ne-a spus cia. macar sa lamurim oficial neste chestii, si sa facem rectificarile bugetare de rigoare – bugetul sri si dna sa treaca pe bugetul serviciilor licuriciului, ca ei au de unde, si sa nu mai behaie madam kovesi si macovei ca taie ponta cascavalul dna-ului, cata vreme ei sunt o coloana a 5-a care-si iau ordinele ziua in amiaza mare de la stiu ei cine. in fond pe cine apara ei de cine ? ca pe noi sigur nu..

  31. @bondescu

    Poate nu am fost eu destul de clar. Unii asociază aceste fapte DOAR cu anumite partide, asta am vrut să spun. Şi nu-i corect,ziceam eu, TOŢI sunt mânjiţi.

    @bogdan

    Zău, nu te înţeleg. Ce vrei să insinuezi? Că nemţii nu aveau legi, că noi nu avem… Te asigur că noi avem un cadru legal bine pus la punct, voinţă trebuie. Despre cum au procedat nemţii, nu am nici eu detalii, am citit în presă acum nişte ani în urmă. Cred că în Jurnalul Naţional. În 1965, te rog să mă crezi, nu eram născut… Nu are sens să ne contrazicem inutil.

    Am citit în presă zilele trecute că Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a notificat ANRP-ul că renunţă la un teren ce fusese evaluat la 40 de milioane de euro, teren care făcea obiectul unui dosar de despăgubire… Din punctual meu de vedere, această renunţare este o autodenunţare. Omul ştie că ăla care a luat şpagă pentru beneficiul lui l-a denunţat şi speră că fără prejudiciu (nu a primit banii) primeşte cu suspendare. Pun pariu că s-a pregătit să denunţe şi el câţiva, doar o scăpa mai ieftin… Nişte japiţe care ne spuneau nouă, până mai ieri, ce băieţi deştepţi sunt ei. Când Becali o să iasă din puşcărie şi o să facă pe martirul, eu sper ca ziaristul care îl intervievează să-l întrebe până cade sub masă de ce a renunşat la 40 DE MILIOANE DE EURO? Că Becali a renunţat, nu Geambazi… Ticăloşii dracului!

  32. @constantin

    Nu este nici o insinuare din partea mea. Eu am rezonat cu ceea ce ai scris tu și am pus întrebările pentru a ma lămuri dacă din punct de vedere legal,RFG ul a reușit,în urma confiscarilor, sa repună în circuit banii aceia. Și dacă da, întrebam eu, a fost poporul (VOLKS ul) beneficiarul acelor bani?

  33. @constantin
    Corect,mai ales ca fiecare guvern a avut reprezentant in comisia ce aproba retrocedările,sau plata lor.
    victor
    Emisiune fara politicieni.Perfect.Compară audiențele cu una cu politicieni,sunt f. curios .

  34. @bondescu

    Am un mic amendament: fără politicieni (de-asta îmi plac mult emisiunile de joi!), dar cu un avocat pro bono al unui suspect. Ghici, ciupercă, cine-i apărătorul grăsuț și drăguț? 🙂

  35. …cel mai ciudat si suspect mi se pare cum nu au facut nimic dupa ce becali a zis in direct in 2012…

    Cum nu au facut , ca doar l-au bagat in puscarie 🙂

  36. @ cxt

    Eşti rudă cu Becali? Dă-o-n mă-sa de treabă! Cum poţi suţine că Becali este atletul dreptăţii?

    Hai să-ţi spun variant mea. Becali a cumpărat nişte drepturi litigioase, a mers la ANRP şi a aflat că acolo Cocoş este jupân. Ar fi dat zeciuiala dar i-a fost frică. A simţit el că riscă mult. A ieşit la televizor cu acea declaratie, NU A MERS LA DNA, a văzut că jupânul nu face un pas înapoi şi l-a chemat pe nepotul Geambazi: Bă, vrei bani de puicuţe?, uite nişte drepturi litigioase, te duci la Cocoşi, îi dai mălaiul, iei banul, apoi vii la mine şi-ţi dau bani de buzunar. Uite acilea contractual de vânzare-cumpărare de drepturi litigioase în valoare de 297 milioane de lei şi contractual de împrumut tot de 297 milioane de lei. Că banii sunt ai mei, tu ai bani cât îţi dau eu. Şi Geambazi s-a băgat, prea multe variante în viaţă nu avea. Uite aşa a ajuns Geambazi să se claseze pe locul 6 în topul despăgubirilor cu 297 milioane de lei. Geambazi, un ciurli-burli. Când au început arestările, ciurli-burli a aflat cum îl cheamă, cât costă puicuţele şi a notificat ANRP-ul că renunţă la drepturi litigioase în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro… 40 DE MILIOANE DE EURO! Nici Ţiriac nu este în stare de aşa ceva! A făcut-o ciurli-burli…
    Nu pentru 40 de milioane de euro, ci pentru un million de euro eu eram în stare să declar război Americii şi mă prezentam şi pe câmpul de luptă… Dacă erau ai mei, pe bune… Chiar şi sub formă de drepturi litigioase că nu este illegal să cumperi drepturi litigioase. Şi tu erai în stare de aşa ceva, şi Victor. Ne cumpăram insule.

    Cxt, sau cum te numeşti, dă-i dracului de şmenari, nu merită aprecierea noastră. Oamenii care au investit în afaceri corecte, care au creat locuri de muncă, da!

  37. Can we handle the truth?
    E înduioșător cum lui Chireac nu-i vine a crede de ce era în stare Cocoș,după ce se adormea soția,bineînțeles!
    Acuma,cu noi e problema.Suntem pregătiți?Noi,da.Anchetatorii sunt dispuși să meargă pînă la capăt,indiferent de ce porcării vor fi nevoiți să ne arate?
    Cam de miercuri,politicienii intră în vacanță,unii toată luna ianuarie.DNA oare are liber?Nu cred.Cînd văd cît sunt politicienii de inconștienți,de puturoși,etc parcă îmi pare rău că nu-i ia pe toți.
    Dna s-a prins că nu plînge nimeni de mila politicienilor sau a bogaților,așa că e loc căcălău,bade Vasile!

  38. Ce ironie a sorții! Iohannis președinte și lupta împotriva hoților din retrocedări. Printr-un testament FALS( anulat ulterior de către o instanță), d-na Lăzurcă Georgeta și d-na Lăzurcă Carmen ( aka soacra și soția lui Iohannis) au primit prin retrocedare două imobile istorice, în centrul vechi al Sibiului. Deși testamentul a fost desființat, d-l Iohannis, soacra sa și soția sa, se judecă de peste 8 ani și țin cu dinții de niște proprietați luate cu japca, deși există hotărâri definitive care îi obligă să le restituie statului. D-le Ciutacu, arhivele Tribunalului Brașov vă stau la dispoziție pentru a ”descoperi” înțelesul statului de drept în viziunea ” inegalabilului” Iohannis. P.S. Poate dați o fugă și la Parchetul Curții de Apel Alba iulia, să vedeți pe unde se mai află dosarul penal întocmit pentru falsificarea testamentului. Nu de alta, dar testamentul este dovedit FALS, iar falsificatorii nu sunt de găsit ( ca și dosarul).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.