Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > EXCLUSIV: Lovitura de stat s-a scumpit

EXCLUSIV: Lovitura de stat s-a scumpit

Sorin Ovidiu Vântu îi acţionează în judecată, în civil, pe Elena Udrea, Emil Boc şi Sever Voinescu. Daunele solicitate sunt de câte un milion de euro, pentru primii doi, respectiv un sfert de milion de euro, pentru al treilea (fostul său angajat). Fondatorul Gelsor, proprietar al trustului Realitatea Media a confirmat, astăzi, exclusiv pentru mine, că şi-a mandatat avocaţii să depună acţiuni în instanţă pentru acuzaţiile celor trei pedelişti de implicare a sa într-o tentativă de lovitură de stat şi, respectiv, în cazul a doi dintre ei, pentru cele privind furtul de la FNI. “De acum, voi da în judecată, în civil, pe oricine mai spune, cu excepţia ziariştilor, că eu am furat bani de la FNI deşi instanţa m-a scos din cauză”, a spus SOV, care, acum mai bine de un an, l-a dat în judecată în civil, cerând daune tot de un milion de euro, pentru acuzaţiile publice privind fraudarea FNI, şi pe Traian Băsescu.

UPDATE: As fi onorat daca, inainte sa opinati aici cat de nenorocit sunt (oricum stiu), ati lectura, pret de un minut, diferentele dintre stire si comentariu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

101 thoughts on “EXCLUSIV: Lovitura de stat s-a scumpit

  1. Neexistand justitie nu o sa faca nimic cu demersul asta, dar gestul conteaza. Bravo lui.

  2. ceea ce intentioneaza dl.Vantu si anume sa ii dea in judecata pe cei 3 mi se pare foarte corect si normal; imi pare rau ca nu am bani ca i-as da si eu in judecata pe ei si pe altii din camarila lor pentru starea jalnica in care au adus natiunea romana,pentru traiul miser pe care il au milioane de romani mai tineri sau mai batrani,pentru nerusinarea cu care continua sa minta acest popor care nu isi cunoaste drepturile si care nu stie sa iasa in strada cu milioanele asa cum se intampla in alte tari;felicitari domnule Vantu si succes; sa castigati!

  3. Ce-mi place aici e ca daca Ciutacu zice: ala e bun! toata lumea zice: asa e. Zice Ciutacu ala e jegos si fura, toata lumea: da asa e. Inca putin si Vantu o sa iasa mai curat si mai uscat din toate dosarele. Si din vina cui? Videanu normal cu casa lui aia cat Gara de Nord 😀

  4. Asa-i mai Ciutacule, are o hotarare judecatoreasca la mana, a fost condamnat cu suspendare si faptele s-au prescris. Nevinovat rau sefu!

    Oamenii (asa zi-si “papagali”) iti repeta, tu te faci ca nu auzi … poate zornaie mai tare galbenii. Asa e?

  5. @zarzare: cu “mai” vorbesti cu vecinii tai de bloc, ca n-am bagat plantoane impreuna la regimentul de la Piatra Neamt. altfel, ma bucur sa vad ca, in sfarsit, un om de bine ma demasca: m-a cumparat Vantu. da’ trimite-i si lu’ Basescu probele, ca n-a reusit sa le gaseasca inca 🙂
    @grasu enigmatic: unde si cand a scris/zic Ciutacul care este este el ciutac ca-i bun Vantu?

  6. Intreb si eu Victore: si ce?
    Voi(cu Mihai Gadea, Mircea Badea s.a.) va zbateti sa atrageti atentia asupra neregulilor. Dar intreb si eu asa cum am invatat in tara mea de adoptie (Canada): la ce foloseste? Ca rezultate nu vad. Sau se merge pe ideea de a preveni ceva mai rau? Nu puteti pune mana pe cifre? Pe care sa le repetati ad nauseam? Sa zicem cati bani din bugetul tarii au mers pe ciolane clientelare? Cui? Cand? Cat de des? O balanta contabila a guvernarii. Aici in Canada exista o institutie numita “Auditor General”. Din cauza felului in care inteleg oamenii de acolo sa-si faca treaba au cazut guverne. Rolul lor e simplu: sa purice contabilitatea guvernului si apoi sa-i dea la cap daca e cazul. Daca in Romania asa ceva nu exista de ce nu o faceti voi? Jurnalism de investigatie. Vorbiti-le romanilor la leu, cu date concrete nu numai cu opinii.
    Iar m-a luat valul si am uitat ca tu traiesti acolo. Sanatate iti doresc.

  7. Vantu cel Hulit ne invata o lectie: doar cu justitia poti invata pe toata lumea sa fie atent ce scoate pe gura. Inclusiv pe politicieni. Acestia (politicienii -nr) s-au obisnuit sa arunce cu noroi in stanga si-n dreapta fara sa pateasca nimic. Amintiti-va de glumele cu “Bombonel” pe teme sexuale. Eu vreau un singur lucru: ori Vantu sa piarda (demonstrandu-se cele afirmate de politicieni) ori politicienii sa platesca daca spun prostii. Indiferent ce a facut Nastase, credeti ca e normal sa fie facut … cum era facut cand i se zicea “Bombinel”? Eu cred ca nu. Si celui mai crunt infractor trebuie sa-i respectam demnitatea, pentru ca numai asa ne dovedim superiori. Acum Vandu, din hotul de la FNI a ajuns terorist? Doar justitia va spune daca e adevarata sau falsa aceasta afirmatie. Si ma bucur ca Vantu n-a lasat-o in vant si vrea ca adevarul sa iasa la iveala printr-un proces. In plus eu consider ca si ziaristii ar trebui sa fie supusi acelorasi conditii. Nu cred ca politicienii si ziaristii, pentru ca au acces “pe sticla”, trebuie sa ne fie superiori si sa nu raspunda pentru ceea ce declara. Politistii care l-au facut pe Base “javra ordinara” au platit, dupa rol, pana la 10.000 RON. Sa plateasca si ceilalti care vb fara cap si fara dovezi.

  8. Ei da asa imi place inclusiv exclusivitatea,trebuie sa plateasca pentru fiecare vorbulita aruncata ca prostii.Este dreptul dlui Vantu de ai actiona si are castig de cauza.Si eu as fi stors niste money for nothing de la ei,ca merit eu,cum era cantecul, nu?Trebuie sa ai proprietatea vorbelor si sa ti le asumi pana la ultima litera din alfabet ca altfel intri in alta zona cea a legii.

  9. Cand o sa vedem lista cu “baietii destepti” si importanti care si-au tras banutii in ultima secunda de la FNI? Oare de ce nici presa nu e capabila sa obtina aceasta lista?

  10. Daca instanta -romaneasca,banuiesc- l-a “scos din cauza” , o fi avand omu’ dreptate pe acest pamant de poveste…

  11. Un mic “felicitari” pt stire si unul ceva mai mare pt ca ati avut din nou dreptate: au fost cam jumatate din oameni ca numar la miting,comparativ cu ce a strans Ozzy. (am zis mic pt ca momentan,desi informatia este foarte interesanta,pe noi astia mai saraci cu duhul din buzunar nu ne incalzeste)
    Daca ar castiga domnul Vantu (si nu ar dura procesele o vesnicie),mi-ar place sa-i vad pe portocalii acuzandu-l din acel moment pe Vantu de “mogulism”.

    Va salut calduros!

  12. Multe lucruri ciudate, dacă eu debitez la un post de radio local, că am impresia despre vecinul meu cu care nu mă înţeleg prea bine că este implicat într-o lovitură de stat mă poate da în judecată solicitându-mi daune de un milion euro pentru că i-am făcut praf imaginea şi reputaţia?
    De furat nu a furat din moment ce procurorii l-au scos din cauză, dosarul din instanţă fiind fără inculparea Domnului Sorin Ovidiu Vântu. Banii au dispărut, păgubiţii au rămas, pe unde or fi aceşti bani care nu au fost furaţi?
    La reţinerea Domnului Sorin Ovidiu Vântu pentru favorizarea infractorului, am auzit pentru prima oară într-o sală de judecată pledându-se pe ideea de proces politic, până acum ideea era pentru media.
    Posibil aceste procese noi, cu tema “implicare într-o lovitură de stat” să fie deschise pentru a întări apărarea viitoare ca “proces politic”.

  13. In sfarsit o stire buna. Ca pedeii trebe sa plateasca(sper io). Dar, conform legii (nepromulgate) urmeaza stirea rea. N-au bani…

  14. A dracu’ lovitura de stat : dupa ce ca s-a amanat – adica intarzie fara rusine , se mai si scumpeste … Parc-ar fi CFR-ul .

  15. o sa castige procesul dupa ce ies astia de la putere, iar aia vor plati intr-o vara , joi la amiaza.

  16. cand ‘or sa-i dea udrea sau boc banii sa mai vina din delta! manca-l-ar pelicanii de hot!

  17. face si sov un ban cinstit :)) – din pacate probabil va dura ceva timp pana’i va primi de la udrea :))

  18. super tare:asta e ca un sut in coa*e. ce m-as bucura sa si castige :))

    merci, mi-ai facut ziua :))))

  19. Am avut intentia sa citesc majoritatea comentariilor de la acest post…nu o am din pacate…Nu e Vintu usa de biserica dar aci are dreptate. Ca in cazu FNI nu iese fum fara foc…In rest nu sunt probleme. Oricum faptul ca nu e in puscarie e o chestie. I se infunda lui Base cit de curind. Nu comentez situatia lui de acum. E naspa rau sa iti moara mama! Pe pielea mea am trait experienta sa iti moara tatal…Nu amestec. Oricum AMR – ul lui e in mare scadere….

  20. @misuro28
    Intre politicieni mai e cum mai e, ca aia au in spate un partid care-i sprijina. Dar daca e sa-i incluzi pe ziaristi si pe oamenii de rand, deja ajungem la autoflagelare.
    Spre exemplu, daca vine Vadim, sau cetateanu gogu (vorba Dlui Sneker) spune, astia au furat tara, Basescu a vandut flota etc si i se pune pumnu’n gura si mai rau i se cer daune exorbitante, pai atunci ajungem cu totu’ la balamuc, un balamuc mai mare decat este acum.
    Puterea i-ar ingropa pe toti cei ce fac deziderat sub munti de amenzi.
    Presa este cea mai importanta institutie protejata de lege/stat (sau ar trebui sa fie), protejata in sensul de a garanta dreptul ei la exprimare. Presa nu are rolul numai de a informa, ci si de a educa, modela, sau de a distra (avem prea multa distractie), dar uneori rolul ei este acela de a infuria opinia publica, iar in functie de context cetatentii cititori decid; Si apropo misuro, Vantu nu-i actioneaza penal, ce “adevar” sa iasa din asta?

  21. Şi credeţi c-o să-i dovedească? N-apucăm luna noiembrie, până ştirea asta va deveni rece pentru opinia publică… din păcate! oricum, v-aţi făcut datoria: ne-aţi informat.

  22. Oricât de sceptici am fi, nu putem – zic eu – să nu observăm că, totuşi, pe portocalii îi deranjează problema Robertei, insistenţa cu care este încolţită de PSD şi PNL. Sunt şanse să-i deranjeze rău de tot şi Vîntu. Poate că, în sfârşit, s-a hotărât că e mai ieftin aşa… Şi va merge până în pânzele albe.

  23. nu, n-o sa aiba castig de cauza pentru ca aia or sa se prezinte in instanta cu niste pixeli albastri.
    …si ce? Udrea cere cuiva daune pentru cheltuielile facute cu aeroplanu’??

    stirea de mai sus confirma ca Vantu e un pericol social, pentru ca soţietatea are prinţipuri, careva’zica.

  24. Ce lovitura de stat?Ei dau acum lovitura de stat.Luam cu japca parlamentul.Avem anarhie,nu se respecta nici o lege la nivel inalt,la presedintie,la guvern,la parlament.Noroc cu acest popor fraier care mai respecta legea.Daca se va trezi vreunul sa mai cafteasca vreun parlamentar de-al puterii pe strada,sa nu-i aud plangand,sa nu-i aud ca vor justitie ,sa nu-i aud ca au suferit ei si familiile lor.Primii dau startul in acest stat la incalcarea legii,primii vor plati.Dau exemple.Gunoaie gen Campanu(unpr-magarul asta ar trebui sa vina sa-l pupe un pic alegatorii in colegiu),Humelnicu(pdl) care ,numai la gandul ca e in comisia juridica ,mie imi provoaca frisoane,ii stiu nivelul de pregatire profesionala ,astia cica reprezinta alegatori.Escroci ca cei doi,ca cei de la pdl,unpr,udmr, pe mine nu ma reprezinta.Nu cred ca mai reprezinta pe nimeni.De ce stau ascunsi acum?Nu-i vad prin colegiile lor.Nu-i vad printre colegi.Vine iarna si va fi extrem de interesanta.Cand oamenii se vad abandonati,se merge pe cont propriu.

  25. Vantu e un om puternic. Tot respectul pentru un om care , desi se lupta cu poliomielita de la varsta de 1 an, a avut vointa, perseverenta si un psihic de fier,
    Cat despre cei 300.000 de pagubiti de la FNI, CTP-ul avea dreptate, isi merita soarta…

  26. Victore,
    Vezi ca incep sa ma dezmeticesc, baietii de la pdl …o agita mereu cu fni, ca, cica, tine la prostime. Mie nu mi-a luat vantu, sau cine-o mai fi responsabil, banii din buzunar, ca nu m-a obligat sa-i dau. Stiu insa ca sunt obligat sa platesc taxe si impozite tot mai mari si cu duiumul, iar cei ce conduc acum ii gestioneaza
    dupa pofta lor, iar eu raman mereu de…

  27. A pus pretul impacarii: aia, mai cu posibilitati, cite un milion, Sever, mai amarastean, un sfert! E veche, de pirnaiasi!

  28. Pai Victore… daca procesu cu Basescu n-a ajuns inca la primu termen… procesele cu enumeratii de mai sus… or incepe vreo data? ( cel putin cat e Base la putere… of course)

  29. Esti tare daca ai ajuns mai tu insuti o institutie de presa .
    Eu vreau ca SOV sa castige ceva despagubiri , nu ca mi-ar fi simpatic , dar poate cu ocazi asta invata si oamenii poliici ce inseamna responsabilitatea .

  30. EU, CLIENTELA POLITICA
    Am terminat facultatea cu visuri mari. Imi imaginam biroul meu de proiectare intr-un apartament cu vedere spre Kiseleff, vecin cu Nastase. Aveam doi – trei colegi de facultate cu care incercam sa schimbam imaginea Bucurestiului. Se facea ca tineam mainile pe un volanul din lemn al unui CL si nu-mi placea racoarea scaunelor din piele ale autoturismului. Mi se parea ca sunt un austriac intr-o tara latina, un tip care stie sa-si conduca propria afacere sub rigoarea legii, cu multumirea ca sunt cu taxele la zi si-mi castig existenta din ce am invatat in cei 7 ani de studii universitare.

    Visul aproape ca mi s-a indeplinit. Am biroul meu de proiectare. Am concediat cei doi-trei colegi de facultate. Dupa patru ani de rigoare austro-germana, timp in care mi-am platit toate taxele la zi (prestez servicii de proiectare – nu am cheltuieli cu marfa, cu transportul, cu investitii; singurele mele cheltuieli sunt telefonul, hartia, tusul si motorina autoturismului, de un an, nedeductibila!) am popriri pe conturile firmei, am un apartament luat prin “prima casa” si bani de primit pe proiectele prestate primariilor din 2008. Si toate astea pentru ca i-am inteles pe domnii primari ca vin alegeri, ca nu se voteaza bugetul, ca nu primesc banii la buget, ca…

    E simplu sa vorbesti de pe margine. Banii astia care se duc al dracului de prost spre niste terenuri de fotbal in pesteri nedescoperite sunt banii alora care le-au facut acolo. Firmele alea au facut terenurile alea din banii lor si acum trebuie sa-i deconteze. Sumele astea sunt stabilite in 2007-2008. Ce vina au constructorii ca programul a fost facut prost, ca ministerul a finantat proiecte pe varf de munte. Constructorul, proiectantul au licitat si au executat din banii si timpul lor.

    S-a format un mit al prestatorului catre entitate publica. El a devenit din start “clientela politica”. Toti fura. Toti dau spaga.

    Lucram cu prietenul meu (cred ca e fost prieten) zile si nopti la rand. Adormeam in fata calculatorului dupa 4-5 cafele in cani de ceai. Herpesul devenise prietenul meu drag precum Morfina lui Tudor Chirila. Imi vedeam sotia seara, cand ma vizita la birou sa-mi aduca mancare. Nu ma victimizez. Nici nu am motive. Am facut acele lucrari pe bani fictivi. Nu i-am primit nici in ziua de azi.

    Cu ce sunt eu vinovat, eu, proiectantul, eu constructorul, eu muncitorul acelei companii ca Guvernul face programe proaste? De ce sunt banii mei considerati furt din buzunarul pensionarilor si al bugetarilor?

    Cred ca pentru mine azi s-a produs o revelatie: devin din ce in ce mai liberal pe zi ce trece!

  31. Buna Seara ! Tocmai ati afirmat, printr-un SMS trimis lui Mircea Badea, ca taxa de timbru a fost scoasa. Puteti sa-mi indicati un act juridic ? Va multumesc !

  32. @Signit: o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe tema timbrarii daunelor morale, parca. sau a Curtii Constitutionale, la o plangere de neconstitutionalitate. intreb avocatul si revin.

  33. superb! asta inseamna ca la aceste procese, publice banuiesc, fiecare va aduce argumente: cei trei ca Vintu a manipulat FNIsi profitat de pe urma lui, Vintu va sustine contrariul. Sunt convins ca noi detalii ii vor imbunatatii imaginea!

  34. La cati bani au cacatii astia pe care-i tot da Vantu in judecata, cred ca e doar o problema de orgoliu sa se complice si sa nu-i arunce din prima milionu’ de euro/dolari/lire sterline sau ce-o mai vrea el… Interesant ar fi sa-i vedem traind din salariile lor sau fiind in situatia de a-si cauta locuri de munca la mica publicitate si avand de dat sumele astea! Lua-i-ar mama dracului de nenorociti!

  35. lui Adrian Nastase ii trebuie o caruta de ani pt a fi audiati toti martorii. ma intreb la cate plangeri sunt la adresa lor, sleahtei de javre ordinare ii va ajunge o caravana???

  36. Sa nu va suparati pe mine ca ma indoiesc de dn.-ul Vantu, dar imi este greu sa cred (desi stiu ca Basescu l-a facut tap ispasitor), ca dn.-ul Vantu este complet nevinovat (sau poate gresesc).

  37. MUlte pacate i-ar fi iertate celui care ar reusi,macar in civil,sa castige impotriva “greilor” actuali.Dar cum,se stie, Justitia e aservita Puterii,ma indoiesc ca cineva ar putea lovi in “hoti”. Dl Vantu ar putea deveni chiar si erou.

  38. Mai mult ca o chestiune generală:

    I-am deranjat pe turci, se pare,
    Un amic mă avertizează,
    Că la ei boc e-un căcat mare,
    Și la noi doar o căcărează!

    Dar mai am o speranță că ne va salva Băsescu, care a format un triumvirat politic dosnic:
    Într-un triumvirat obscur
    Cu premierul căcărează,
    Băse sistemu-l reformează,
    De-i dă partidul și un cur!

    Mai multe despre actuala haită pe http://www.efemeride.org
    Cu bine!

  39. Haideti oameni buni, fiti seriosi. Cei care au jucat la “alba-neagra” au pierdut. Si?
    Care e problema?
    Nu i-a invatat nimeni ca banul castigat atat de usor se pierde atat de repede?
    Credeam ca romanul nu era atat de prost ca sa dea vrabia din mana pe cioara de pe gard…
    Si acum se vaita?
    Cu ce drept se vaita cei care au pierdut?
    Dar daca castigau?
    Se bucurau de necazul celorlalti nu? Si se considerau “smecheri” ca ei au reusit sa si-i ia mai repede.

    Oricum, stati linistiti oameni buni ca FNI s-a prabusit din alte cauze si banii aia nu sunt numai la Vantu. Sunt si la politicienii nostri care sunt la conducere acum si sunt si la cei din opozitie.

  40. Da ,admirabil demersul lui Vintu. Prea arunca toata lumea acuzatii,si eu , de unde sa stiu ce e drept si ce nu.Daca ar fi Justitia la inaltimea ei, nu cred ca s-ar mai balacari care cum apuca.

  41. victore,indiferent de cit de ,,infatuat esti,,tot imi plac reactiile tale
    si vorba aceia
    ,,sa fie modesti cei ce au de ce,,pot sa/ti sugerez sa abordezi cumva subiectul,ribentrop molotov
    vs merkel putin (medvedev)
    vizitele lui merkel in bulgaria /romanica/ucraina
    vs merkel /sarko/medvedeev
    stiu ca ai idee despre ce vorbesc
    poti sa abordezi subiectul cu destramarea romaniei care se pune zilele acestea cap la cap din cauza cretinopatului de basescu
    probabil nici chiar tu nu ai sa ai curaj
    cred ca valentin stan are si el habar
    ce parere ai de un interviu si cu iliescu la vorbe grele?
    daca cumva am deranjat scuze
    te ,,urmaresc ,,cu placewre

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.