Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Dreptatea nu se face cu bâta, ci prin lege

Dreptatea nu se face cu bâta, ci prin lege

În urma celor două sesizări oficiale făcute, CNA l-a amendat pe Radu Moraru cu 100 de milioane de lei vechi (10.000 RON). Nu mă interesează suma, ci decizia în sine. Pentru că, dacă trăim într-un stat de drept, iar eu mă iluzionez să cred că aşa este, s-ar putea preîntâmpina instituţionalizarea unui precedent periculos.

Nu-mi fac iluzii asupra conduitei lui Radu, mă aştept să urmeze un jihad, dar vreau să-i asigur pe toţi cei interesaţi de persoana mea (indiferent dacă mă respectă sau mă detestă) că, de fiecare dată când îmi va mai fi terfelit public numele, nu voi ezita să mă adresez instituţiilor. Fiindcă dreptatea nu se face cu bâta; nu încă…

UPDATE: Evident că pentru profesioniştii ştirilor de la Antena 3 informaţia de mai sus nu reprezintă o ştire. Fiindcă nu-i priveşte personal.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

151 thoughts on “Dreptatea nu se face cu bâta, ci prin lege

  1. indiferent de persoana care era atacata de R.Moraru,trebuia sa procedeze ca tine.
    Ciutacule impreuna cu Badea sunteti modelul la multi tineri,chiar si al meu

  2. “Cu ce este mmai bun PATAPIEVICI DECIT MIRCEA BADEA?”

    “De cirstea florin pe 10 September 2009 la 4:39 pm (#)”

    Intelegeti Domnule Ciutacu unde duce genul de presa pe care il promovati atat dvs cat si domnul Moraru ..?!
    Personal nu va invinovatesc pentru atitudinea dvs antiprezidentiala .
    Asa cum nu ma deranjeaza nici optiunea proprezidentiala a domnului Moraru .
    Intr o tara NORMALA este firesc ca orice om [chiar si angajat in presa] sa aive o optiune pro sau anti ….orice .
    Felul in care totusi , exprimi asta ….
    Impreuna cu alti colegi a ti promovat in presa stilul abject , lipsit de orice urma de jurnalim , cu atacuri “sub centura” pentru a va exprima o optiune , NORMALA , a dvs .
    In momentul in care colegi de ai dvs au adoptat acelasi mod murdar de a face presa , se pare ca va deranjat teribil .
    Domnule Ciutacu .
    Intr o singura privinta aveti dreptate .
    Asta nu este presa .
    Limbajul dvs , a domnului Moraru promovat in exces pe toate mijloacele a facut ca in Romania personaje precum Becali , Vanghelie , Sexi Braileanca si alte zeci de personaje obscure sa fie vedete .
    Iar oameni de genul Hagi , Nadia , Doina Cornea sa fie doar umbre …
    Am si eu o intrebare domnule Ciutacu
    Mai putem spera in Romania la o presa macar aparent cinstita ?
    In care fiecare jurnalist sa si exprime opinia [ indiferent de optiune ] corect , bazat pe presupusul cod deontologic al respectarii adevarului .
    In care limbajul promovat de dvs , de colegii de la antena 3 , precum si de domnul Moraru sa nu mai existe intr o presa NORMALA .
    Sau transformam totul intr o mocirla ?

  3. Sa dau in balbaiala, nu alta cand am citit comunicatul CNA-lui sub titlul” Nasit” de CNA …10.000lei amenda pentru ‘demnitatea si imaginea’ terfelita a lui D-l Ciutacu?
    ‘Mitomanul’a ajuns asa de mare incat ii ‘precizeaza’ Mucului cel Mic: “vrem niste baieti ca astia aratati cu lantul”, dumnealui da chiar directive: “Domnule Boc, ocupati-va putin de curatenia in zona aia cu mai multa fermitate”. Pai , ‘omul’ asta, ca sa fiu ingaduitor, mai merita sa respire aerul proaspat dat de Dumnezeu”, si e amendat cu o suma infima?

  4. Azi am revazut intentionat, dupa tot scandalul asta,o serie de filmulete in care nenea Becalii lafaie bani in stinga si-n dreapta pe o mare scena a unei mari sali.E grav si sobru,sa nu uitam ca nu demult tot in acelasi decor facea o criza de ras,si unde acum sub indrumarile sufleurului Nas facea acte de caritate care nu cred ca-l ocoleau pe Moraru.
    Ei,vezi Victor,el n-a “ciordit”,s-a milogit,daca ii urmai exemplul acum ieseati la o bere in Dorobanti.

  5. Exista diferente intre “slugile mogulului” si “argaţii Jucătorului”? In sensul jurnalistico – deuntologic vorbind.
    Nu prea se vad,seamana cu ultrasii pe pe stadion…..ole si pe mama lor. 🙁

  6. Nici daca doream nu eram in stare sa organizam o asemenea stare de haos.
    Perseverand, vom depasi, Doamne fereste, performanta de acum.
    Ne e dor de o dictatura?
    Dar cine sa fie dictatorul ca la postul ata sunt multi, multi abonati?

  7. 1. Nasosul
    – dezavantaje:
    amenda 10000 RON
    oprobriul unui segment de public
    – avantaje:
    publicul portocaliu a aflat ca au si ei o emisiune a lor => rating marit (putin dar conteaza), deci publicitate prin scandal
    proba de loialitate fata de stapinire si probabil anumite avantaje dupa modelul patentat “TRU”
    2. Badica Mircea
    – dezavantaje:
    Pentru adevarul spus. amenda 10000 RON
    orgoliul lui HRP un pic razbunat (but who the fuck cares)
    -avantaje:
    O multime de romani razbunati

  8. Pt alex.dumitrascu: Dupa nume”aztecul” poate fi o persoana care traieste intr-o tara hispanica unde se scrie cu “b” dar se citeste cu “V”.Are dreptate in esenta

  9. gogule, daca se plangea marinaru’ la CNA de cate ori ai aberat tu despre el, inchidea felix sarmele doi si trei din cauza amenzilor si plecati acasa sa faceti presa pe blog. Bleah!

  10. Buna sera d-le Ciutacu,

    BRAVO!FELICITARI!
    Sa va dea Dumnezeu sanatate,ca restul vine de la sine.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  11. Macar cu ocazia asta sa realizati ca pentru o persoana publica sau mai mult un ziarist, nu exista posibilitatea limbajului dublu.
    “Mi-am facut blog ca sa pot injura in tihna” are aceeasi valoare ca si motivatia: “vorbesc colorat pentru ca trebuie sa fac audienta”.
    Nu poti sa fii un ticalos si un om bun in acelasi timp.
    Dublu standard nu e altceva decat duplicitate.
    Abilitatea de a debita porcarii la limita legii nu are de a face nimic cu geniul ziaristic ci cu atitudinea smechereasca a unui smenar.

  12. Lasa Victor,nici o problema cu stirile de la A3,apari tu la Sinteza Zilei,si rezolvi problema.Aud acum din gurita lui Morar,ca are milioane de telespectatori,bai ce otreapa…

  13. “cu alti colegi a ti promovat in presa stilul abject ”
    “Limbajul dvs , a domnului Moraru promovat in exces pe toate mijloacele a facut”
    “In care fiecare jurnalist sa si exprime opinia [ indiferent de optiune ] ”
    “Sau transformam totul intr o mocirla ?”

    Sofisticat hispanic.

  14. @ Victor, offtopic:

    Avand in vedere ca ne-ai luminat ce este cu “revolutia facebook” ne poti lumina ce este si cu campania “spune si tu”?
    Este evident ca aceasta campanie a aparut in preajma alegerilor pt a sustine un candidat, dar nu stiu pe care…
    Ce am aflat (cu greu pt ca link-ul de contact este mic de tot si josul paginii, trebuie sa-l cauti bine pt a-l gasi) este ca site-ul apartine INCOR, institut format de Emil Constantinescu si care are printre parteneri Liga ProEuropa.
    Intrebarea mea este pe cine sustin si de unde au bani pt campania de pe radio, deocamdata, pt ca sigur vor extinde campania.
    Multumesc

  15. iar a inceput licheaua sa atace. ce tupeu de borfas. vorbeste de hotii. corect, pentru ca e “tonomatul” ingerilor (G.C.Paunescu si cel pe care il slujeste ca un disperat T. Basescu. poate ar fi cazul sa afle cei care nu stiu ce mult a facut pentru romani stapanul sau GCP.

  16. Victor ..off topic
    E adevarat ca participi la o editie a emisiunii “Te pui cu blondele” de la Antena1 ??

  17. laudatorii, adoratorii cei mai fanatici ai lui basescu sunt in dificultate. tanara speranta a servilismului absolut de labe 1, RM le cam ia fata. TRU, Avramescu, Pora, Patapievici,Liiceanu sunt surclasati…….mi-e mila de ei.

  18. Eu in locul tau nu m-as multumi cu 100 mil…macar sa faca ceva in slujba comunitatii de maruntisul asta Victore,sint atat de multe hartii aruncate prin oras in asteptarea lui Oralu

  19. @cirstea florin
    Doamna ministru Ecaterina Andronescu a propus si invatamantul obligatoriu de 12 clase, poate in acest fel nu mai ieseau din scoli tampiti (cum va facea Basescu) si agramati (cum va vedem noi)!
    Dar daca asa o fi, sa speram ca macar prin selectie artificiala o sa eradicam prostia, ca aia nu doare! 🙂
    De Sinzianna pe 10 September 2009 la 5:02 pm (#) CRED CA ACESTE CUVINTE ALE TALE SE TRADUC PRIN MITOCANIE. DACA ESTI ASA MARE GENIU DE CE NU AM AUZIT DE TINE? SPRE CULTURA TA SUNT IN ANUL 3 LA PSIHOLOGIE ANUL 3, DAR5 NU MA DAU DESTEPT.IN FINAL,CARE ESTE PROBLEMA TA?

  20. Întoarce-le spatele! – o actiune marca altPHel! Ca-n fiecare an, rosii, galben-albastri sau portocalii, politicienii se vor îmbraca elegant, isi vor sterge de praf discursurile folosite si in trecut si te vor aştepta in curtea scolii, cu o atentie si un zambet fals. Ia-le ghiozdanele si rechizitele, ca e criza, dar refuza-le gogosile! Intoarce-le spatele cand vor pune mana pe microfon, sub privirile resemnate ale directorului si profesorilor! Poate vor capata si ei curaj, cu ocazia asta, si te vor imita. Poate astfel de gesturi le vor deschide ochii alesilor si le vor inchide gurile. altPHel te încurajează să iei atitudine. Pe 14 septembrie, clasei politice trebuie sa ii fie rusine sa intre in scoala pe care o neglijeaza tot anul! Ideea asta a plecat de la publicatia altPHel, din Ploiesti! Daca esti de acord cu ea, luni, cand iti vei duce copiii la scoala, intoarce-le spatele politicienilor care vor tine un discurs! Da acest mesaj mai departe! Ia atitudine! Atentie, daca nu esti de acord cu aceasta actiune si nu vrei sa o promovezi, nu vei pati nimic rau! Vei legitima doar actiunile unei clase politice incompetente

  21. CNA-ul merita, zic eu, cel putin un kg de fistic sau ceva alune pentru decizia asta, in sfarsit dau si ei o amenda, iar dup-aia am zambetul pe buze. Pacat ca nu plateste el banii…

  22. Gata,amenda s-a produs,ce mai urmeaza?Pe cale legala evident.Eu ce fac,mai trimit moldovenii aia?
    Apoi,”vorbele” din seara asta au fost atit de placute,de linistite..o adevarata desfatare.
    Eu zic: multumesc frum.os.

  23. Eu astept sa vad ce infractiuni mai comite…La nervi ,omul face fapte reprobabile cu carul…I-o fi dat ordin Base.Sau, pur si simplu ,nu credea ca CNA-ul il va articula.Dupa ce mergi in penal,probabil i se va aplica o amenda,dar,apoi,te indrepti spre civil,unde iti ceri daunele,sper sa fie consistente.

  24. @Mihaela Petrescu:
    Campania “Spune si tu” apartine INCOR (Institutul pentru Cooperare Regională şi Prevenirea Conflictelor), deci in princiu ei, pe cine sustin si de unde au bani.
    Funny, un institut care isi propune sa: “Putem, astfel, contribui la consolidarea păcii şi procesului democratiei din această regiune, atat de sensibilă nu numai pentru identitatea, ci şi pentru securitatea europeană.” se ocupa de o campanie pt sensibilizarea opiniei publice din Romania.

  25. @Victor & Mihaela Petrescu:
    Gata, m-am prins, am citit ultimul comunicat de pe site-ul INCOR si m-am prins

  26. CNA-ul nu-i suficient. Așteapta sa se deschida iar la ”trebunal” și da-l pe mana pivnicerilor.

  27. @cirstea florin
    Bine vere, uite problema mea: “GINECOLOC”-ul tau. Si hai sa nu ne mai certam ca nu-mi place sa ma cert cu oameni necunoscuti in casa altora. Si ca tot ai adus vorba de genii mai bine sa-l citam pe Tutea : In fata lui Dumnezeu, geniul este var primar cu idiotul.
    Gata, pace? 🙂

  28. D-le Ciutacu,
    Felicitari !
    Se zvoneste ca, la auzul vestii, cica boculetzu-muc, a scrasnit printre dinti cu furie : derbedeul dracului derbedeu! *… deodata, in usa baii aparu consoarta… * ce-ai ma, vorbesti cu tine ? *… abia atunci si-a dat seama ca se afla-n fata oglinzii, din… baie… mor de mila lui, saracuuuu…
    Ct despre oxiuri, limbrici, giardia… nu retin exact, poate ma ajuta colegii din blogosfera, parca *zentel * ii zice remediului… 😉 🙂
    stima si respect,
    Sibilla

  29. Victor, imi place cum ai procedat si cum ai gandit in situatia data. Nu pot spune prea multe pentru ca sunt destule lucruri pe care nu le inteleg, le vad ca pe o ‘nebuloasa’…de ex. nu pot baga mana-n foc pentru nimeni, fiecare om are o istorie in spate, care poate fi dovedita sau nu. Eu te consider un om onest, direct si de caracter, si te apreciez pentru asta. Esti unul dintre putinii oameni din media de la care am ce invata: sa-mi vad de familia mea, sa-mi fac timp pentru ea si sa fiu o luptatoare.
    Multi te asociaza/compara cu Mircea Badea. N-am nimic cu el dar din punctul meu de vedere voi doi nu semanati catusi de putin.
    Te pup si….week-end placut iti doresc!

  30. vad ca strategia lui basescu cu victimizarea care ridica scorul a prins si la tine. cu siguranta nici macar tu nu crezi ca te ar aresta cineva dar … da bine la poporul ciutacesc si ridica audienta. deh… la asa presedinte asa popor.

  31. Mark Twain a fost intrebat odata despre atitudinea sa in legatura cu un tip ce l-a defaimat.Cu inteligenta sa de netagaduit a avut o replica extraordinara. “Individul acesta nu merita nici macar sa fie scuipat.”
    Este adevarat ca porcilor este bine sa le grohai pe limba lor, dar mai intelept este sa nu te bagi in cocina cu ei.

  32. Adevărul e frumos şi-n curul gol ®

    Justiţia e goală când nu are putere
    Dar când puterea n-are justiţie potentă
    Devine tiranie extrem de violentă !!!
    Tunară un bărbat cu coaie şi-o muiere.

    PS Dedicată şi lui Preş. după ce fu ieri la CSM.
    Valabilă numai pe pământ, între cele două găuri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.