Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Dreptatea nu se face cu bâta, ci prin lege

Dreptatea nu se face cu bâta, ci prin lege

În urma celor două sesizări oficiale făcute, CNA l-a amendat pe Radu Moraru cu 100 de milioane de lei vechi (10.000 RON). Nu mă interesează suma, ci decizia în sine. Pentru că, dacă trăim într-un stat de drept, iar eu mă iluzionez să cred că aşa este, s-ar putea preîntâmpina instituţionalizarea unui precedent periculos.

Nu-mi fac iluzii asupra conduitei lui Radu, mă aştept să urmeze un jihad, dar vreau să-i asigur pe toţi cei interesaţi de persoana mea (indiferent dacă mă respectă sau mă detestă) că, de fiecare dată când îmi va mai fi terfelit public numele, nu voi ezita să mă adresez instituţiilor. Fiindcă dreptatea nu se face cu bâta; nu încă…

UPDATE: Evident că pentru profesioniştii ştirilor de la Antena 3 informaţia de mai sus nu reprezintă o ştire. Fiindcă nu-i priveşte personal.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

151 thoughts on “Dreptatea nu se face cu bâta, ci prin lege

  1. Cine să facă Jihad? Radu? Haideee, Jihad-ul are la bază măcar un lucru sigur: una sau mai multe persoane cu coloană vertebrală şi dorinţa de a se sacrifica.
    N-aş spune că Radu Moraru ştie măcar că acele cuvinte există în dicţionar…

  2. Cool… sunt curios daca o sa continue sa debiteze prostii neprobate la emisiunea lu’ peste

  3. E pe undeva postata secventa din emisiunea aia lipsita de importanta in care v-a facut securist? Nu obisnuiesc sa ma uit la emisiuni unde cei de la putere sunt pupati, ma scuzati, in cur.

  4. Dreptatea nu se face nicicum, daca este vorba de Base sau de apropiatii/apropiatele dumnealui. Eventual, se face marele efort, de a taragana cazul, pana la prescriptia termenului. Ceea ce nu inseamna ca justitiabilul, trebuie sa incerce cai mai putin ortodoxe, cum ar fi, sa mediatizeze cazul cu ajutorul presei. Tot e mai bine sa urmeze calea legala, prin institutiile statului.
    Uite, s-a facut un prim pas in rezolvarea ‘cazului’ de ‘coruptie’ a lui D-Ciutacu, o
    ‘amenda’ pentru incalcarea legislatiei audiovizualului. Probabil, va continua, cu ‘declansarea jihadului”?
    O prima batalie a fost castigata dintr-un razboi.

  5. Daca se intampla la mine in cartier il puneai acum pe GCP sa-si vanda pravalia ca sa-ti plateasca daunele . Eu nu l-as lasa, numai asa de-al dreaq …

  6. Marfa cel putin dau senzatia ca mai avem un stat de drept si l-a amendat pe infumuratul asta de Radu .Bravo Ciutacu asa nu te lasa !De aici de pe meleaguri straine se simte ca bate o briza de schimbare a atitudini anumitor parti din stat sau mai bine spus anumitor servici si anumitor instituti fata de conducerea tari.Acest lucrul e un semn bun .Numai bine si tin’otot asa.

  7. Un mare multumesc.

    Ma bucur ca inca mai rezoneaza cineva
    cu teoria-mi care zice ca prima conditie
    pentru ca un lucru bun (sau macar normal)
    sa se intample e sa-i creezi conditiile.
    De-asta nu pot fi de acord cu atitudini de forma:
    Nu mai cred in institutii, deci nu mai apelez la ele.
    Nici eu nu mai cred in institutii.
    Cred insa in indivizii aia rarefiati,
    in indivizii aia ca mine, rataciti printre gunoaiele slugarnice,
    care asteapta cu anii oportunitatea de a se manifesta.
    Lucrez mult cu mediul international
    si nu-mi place cand ma vad incadrata la gramada
    pe baza de generalizare brutala
    intr-o categorie jegoasa din care am refuzat constant sa fac parte.
    Ca atare nici la nivel international,
    dar nici la nivel local nu-mi permit niciodata
    sa aplic aceeasi generalizare din topor.
    Pentru a 456456778789-a oara:
    Merita sa dai sanse de manifestare
    alora minoritari ca tine,
    care din motive pe care nu le pot influenta destul
    s-au trezit intr-un maldar de balega.

    A-i descuraja total prin ignorare radicala
    pe baza de stampila generala
    inseamna a-i obliga sa plece. Dracu’ mai stie pe unde.
    Cu cat ii alungam mai avan in felul asta,
    cu atat meritam sa ajungem in locul lor,
    sub mormanul de cacat.

    Inca o data felicitari, Victor!

  8. nu este suficient. trebuie sa piarda in fata instantei pentru calomnie. bani multi . pe care sa-i donezi apoi. oricui. jigodismul din presa imi face scarba. de bine de rau tu Radu Tudor, Ciuvica, aveti bunul simt de a nu ne trata ca pe prosti , voi veniti cu ceva documentat, cu o insirure logica, un rationament chiar si atunci cand nu sunt probe, nici macar cand Badea il face prost pe Patavievici nu e atat de grav, in fond nu e o acuzatie nedovedita, e o insulta. e mult mai grav sa fii hot decat sa fii prost. sa te faca cineva hot fara sa dovedeasca e grav.

  9. Totuşi, nu înţeleg…

    “In urma acestui caz, membrii CNA au comunicat intentia de a trimite scrisori adresate conducerii posturilor B1 TV si Antena 2, la care lucreaza Victor Ciutacu, pentru a reclama faptul ca jurnalistii isi poarta disputele personale, folosind posturile TV la care lucreaza.”

    …pentru că… Ce?! Asta nu este o dispută personală. Deontologii lu’ peşte n-au văzut, n-au auzit, ce-am văzut şi-am auzit noi?
    Cererea lui Morar, adresată primului ministru (incredibil, dar asta e!) Boc, de a vă aresta?!
    Mă aşteptam la aşa o porcărie, chiar mă aşteptam… L-au amendat că nu aveau ce face, prea s-ar fi decredibilizat, dar vin cu adăugarea asta, indicându-vă ca vinovat. Ăştia mă ‘nebunesc cu creierii capului! I-au dat una peste bot cretinului, apoi au “suflat” repede peste “bubă” să nu-l doară prea tare, că era cretinu’ lor. Bleah! 😉

  10. @green & sic: cred ca Mircea trebuie sa scrie despre relatia lui cu CNA. eu ma ocup de a mea. probabil ca executia mea in direct e egala cu jignirea lui Patapievici. e si asta o unitate de masura…

  11. Eu as pune cateva intrebari(retorice,binenteles):

    1.Se pregateste cumva Raducu sa intre in politica?
    2. Daca nu,pana unde ajung banii lui Paunesc…
    la ipocrit ca sa faca un scut?

  12. @green: inca nu m-a angajat secretara, da’ daca va face placere o sa-i semnalez linkul. faptul ca Mircea se-njura cu CNA nu implica si ca eu trebuie sa ma injur. cand e cazul si-mi sunt lezate interesele editoriale, o fac.

  13. Parerea mea e ca au rezolvat-o atat de repede ca sa nu se amplifice valurile starnite. S-au prins ca au dat cu stangu-n-dreptu’ si s-au retras cu coada-ntre picioare. In fine, vorba ta, e bine ca nu s-a mai creat un precedent. Oricum justitia romana se bazeaza excesiv pe tot felul de precedente, care de care mai nefericite pentru noi. Bine ca l-au pus la punct pe mojicul de Moraru.

  14. mircea s-a injurat cu unii oameni si institutii si… citez geniul: “E vorba, pana la urma, de faptul ca, intr-un stat de drept, nu poti spune orice despre oricine fara sa platesti. ” asta e de transmis lui, pe holuri, sinteza, etc.

  15. Ciutacule, da` ce audienta a facut NASUL cu Udrea?

    Mie imi provoaca senzatii de voma cand il vad asa ca am scos de pe televizor postul LABE UNU TEVE de mai bine de un an.

  16. Doamne cat de paranoic esti cu Basescu!!! Nu va simpatizez pe niciunul, dar se vede ca sunteti platiti bine sa aruncati cu cacat in el. De Iliescu nu spune nimeni nimic, iar fosila aia a omorat oameni!!! Asa tara, asa presedinte. Si pe Nasul l-as scuipa direct intre ocheane, dar e patetic: tocmai tu sa te simti jignit?? Tu care arunci cu mizerii in absolut oricine?!! Si las-o balta cu aia nu numele terfelit..Esti si vreun mare zeu care face bine acestui popor: tu, Badea, Udrea si Basescu. Profitati de pe urma gospodinelor si somerilor, ca doar aia se mai uita la TV. N-o sa publici asta, dar sper macar sa o citesti. Si sper sa ma tirez repede din cacatul asta de tara pe care voi ati distrus-o!!!

  17. Domnule Ciutacu, FELICITARI !!!
    Acum, chiar cred ca tara asta a inceput sa se trezeasca!

    Si sper sa nu vad maine in ziare sau sa aud la posturile tv ca e viceversa, ca nu s-a interpretat bine pozitia CNA – exact ca in balba cu raspunsurile de la Ministerul Finantelor Publice vis-a-vis de madam Udrea.
    (Ce azi nu e legal, maine e legal.)

    Ia uitati ce zicea domnul Churchill despre dreptate :
    “Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate, eu voi lupta pana la moarte.”

    Dumneavoastra aveti dreptate.
    Felicitari si CNA-ului !

  18. Moraru fiind omul lui Base nu cred ca 10.000lei il va potoli, dar in cazul amendarii lui MIRCEA BADEA nu sunt de acord.Cu ce este mmai bun PATAPIEVICI DECIT MIRCEA BADEA?

  19. VICTORE SINCER VORBIND, FAC SI EU CA IN PIESA LUI CARAGIALE:”EU CU CINE VOTEZ”? DAR SINCER SUNT CONFUZ.PE GEOANA NU L INGHIT,PE BASE NU L MAI VREAU DIN CAUZA DEZASTRUOSULUI GUVERN BOC,RAMINE DECIT VADIM.SA FIE EL SOLUTIE PENTRU IESIREA DIN CRIZA?

  20. AM CITI PE NET CA MINISTRA VOASTRA ECATERINA ANDRONESCU A PROPUS UNN ARTICOL IN LEGE PRIN CARE FETE SUNT DUSE PERIODIC LA TESTUL GINECOLOC.CHIAR ESTE ADEVARAT? A INNEBUNIT LUPU CU ADEVARAT?ASA DE JALNIC AM AJUNS?
    DACA CHIAR ESTE ADEVARAT SE VA AJUNJE CA UNII PROFESORII (35-40%) VOR DEVENII SOMERI. ESTE ADEVARAT.

  21. Oare chiar nu a stiut ‘mitomanul’ ca jignirile lui vor fi scanteia care aprinde butoiul cu pulberea pe care ‘intamplator’ sau ‘comandat’ s-a asezat?

  22. @cirstea florin
    Doamna ministru Ecaterina Andronescu a propus si invatamantul obligatoriu de 12 clase, poate in acest fel nu mai ieseau din scoli tampiti (cum va facea Basescu) si agramati (cum va vedem noi)!
    Dar daca asa o fi, sa speram ca macar prin selectie artificiala o sa eradicam prostia, ca aia nu doare! 🙂

  23. Domnule Ciutacu, fac acest comentariu considerand masura luata de CNA ca fiind nedreapta. Am urmarit cateva emisiuni tv. moderate de dvs.. Vizionarile mi-au dezvaluit un caracrer partizan, lipsit de obiectivitate si deontologie profesionala, un egocentrism hipertrofiat impregnat cu o doza consistenta de vanitate si o dominanta a discursului catre o tema predilecta. Toate acestea m-au determinat, de fiecare data cand va vad pe ecran, sa actionez telecomanda. Poate veti face o introspectie sa constatati daca sunt obiectiv. Mai intai cunoasteti-va si opoi emiteti pareri despre statul de drept. Concluzia la care ajungeti nu imi starneste curiozitatea, ea este apanajul IQ-ului dvs. Va doresc multa sanatate!

  24. Da de ce sa dea pe Antena 3 ??
    Adica nu dau despre Mircea Badea cand primeste amenzi peste amenzi si ar trebui sa dea despre tine ?
    Nu cu asta trebuie sa se ocupe o televiziune mai ales de stiri ! Ca nu vad la CNN sau la BBC stiri in genul asta
    Sper ca nu te superi ..dar nu vad importanta ei pt popor

  25. @piki: nu-i vorba de orgoliul personal, ci despre faptul ca, jurnalistic, cererea de arestare a unui om, in direct, cu premierul inert in acelasi studio, reprezinta o stire. iar sanctionarea acestui exces reprezinta alta stire.

  26. Te felicit, domnule Ciutacu.
    Ai rabdare si nervi de otel sa faci lectii de jurnalism cu juniorii pe net. Usor, usor, o sa inteleaga toti care scriu aici, care-i diferenta intre o reactie de jurnalist si o reactie din partea unui mahalagiu de talia lui Radu Moraru.

  27. Nu, nu e interesant. Dar asa, cu amenzile astea, poate devin si emisiunile mai de bun simt si cu mai putine marlanii. si la Anetna celor 3 am vazut lovituri aiurea. Sa plateasca si ei. Incet, incet facem educatie si bugetul Statului creste si iesim din criza !

    Fiara.

  28. Pt.Carstea si ceilalti ca el:puneti mana pe documentele istorice,analizati bine situatia dezastroasa in care a fost adusa Romania in 20 de ani si abia apoi dati-va cu parerea despre unul sau altul!!Nu va obliga nimeni sa scrieti inainte de a analiza cine plateste aceste “tonomate” ce apar la tv.,si cui serveste distrugerea tarii acesteia,care e singura ce-o avem!!Iertati-ma daca nu va plac aceste vorbe!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.